|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Tak po 8,ale 3-4 dni w tygodniu.Kiepsko jest z pracą
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
nigdzie nie byłam, natłok obowiązków=brak czasu na internet (chłopcy są bardzo absorbujący )![]()
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
iza- pytałam czy co 8 godzin, myślałam, że macie duże plany i pracujesz I zmiana, III, II, I, III itd co 8 godzin...
akrobatki z oczu spuścić nie można jak jest w łóżeczku to wstaje a potem chwieje się na nogach- nie wie co dalej i "leci" uderzając o szczebelki za plecami.... niczym księżniczka na ziarnku grochu w pierzyny wyobkładana ale przesadzać nie chcę bo jak nakładę jej poduch do łóżeczka to się będzie po nich wydrapywać i wychylać....
|
#4774 | |||||
|
Rozeznanie
|
WITAM
![]() Cytat:
Co u ciebie? Tak długo nie zaglądałaś, co porabiasz? Cytat:
Jesteś silna wiec dasz sobie radę sama Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki za po wizycie u gina z wynikami z histeroskopii i... dziekuje wszystkim za kciuki bo jest dobrze Gin zadecydował że ten cykl jałowy czyli bez żadnych wspomagaczy a jak nic z tego nie będzie to badanie progesteronu i kolejne dwa cykle ze stymulacją CLO i jak nic z tego to kolejny duży krok czyli inseminacja. Jestem pozytywnie nastawiona i wierzę że w tym roku musi się udać
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2013-02-26 o 17:50 |
|||||
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
piszecie tyle, że nie mogę nadrobić i wiecie co już nie wiem co myśleć...wczoraj troszkę poplamiłam a wieczorem i w nocy już nic...dziś plamię troszkę mocniej, ale to jeszcze nie jest @- zrobiłam test bobo i wyszła słabiutka druga kreska...jutro powtórzę test z rana i jak wyjdzie to pojadę na betę...brzuch w sumie nie boli tylko lekko pobolewa....---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
anusia- ja kciukam ciągle
rena- przepraszam Cię ale dla mnie to niezrozumiałe dlaczego zwlekasz z wizytą na IP lub u gina...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-02-26 o 17:57 |
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś w ciąży, plamisz. na co tu czekać? na @? przecież to nie będzie zwykła @. a jeśli ciążę można uratować? a Ty siedzisz i czekasz...? zrób coś.. |
|
|
|
|
#4778 |
|
Konto usunięte
|
Nooo rena ja też nie wiem, na co czekasz...
W razie czego pewnie by Ci zalecili końską dawkę dupka, nospę, być może cyklonaminę, leżenie... Niejedna z nas plamiła w ciąży i jeszcze tego samego dnia byłyśmy na IP. Anusiu strasznie się cieszę, że wszystko przebiega pomyślnie I trzymam kciuki, żebyś nie musiała czekać za wiele cykli
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-02-26 o 18:04 |
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
macie rację - jadę na IP...
|
|
|
|
#4780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zuch dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4781 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) nie mam motywacji. Nic mi się nie chce...To Ty masz jeszcze bardziej rozwalone cykle ode mnie... Co Twój gin na to? Cytat:
I mój gin też mówi, że regularne. A ja przed # miałam równo co 30 dni...Cytat:
Gin właśnie mówi, że takie max 4 dniowe rozjazdy to nadal regularne cykle. Podstawowe badania miałam robione i nic takiego nie wyszło. Po prostu muszę się pogodzić z tym, że już nie mogę sobie niczego w okolicach @ za 100% zaplanować ![]() Cytat:
Tak, ja też z moim TŻem nie rozmawiam o tym, bo on to okupuje później ciężkim stresem. U nas w domu praktycznie nie ma tego tematu. Na cmentarz chodzi niechętnie, teraz częściej, bo go o to proszę, bo sama nie mogę. A co do rzeczy po dziecku - ja mam wciąż, od kwietnia, schowaną w szafie torbę z rzeczami dla maluszka... Nietknięta, bo oprócz ubranek są tam i zdjęcia z USG i inne rzeczy... Pod koniec ciąży będę musiała ją przejrzeć, bo pewnie ubranka się przydają. Ale to będzie ciężkie przeżycie Cieszę się, że się u nas znalazłaś [/QUOTE]Cytat:
Nie wiem, jak ja bym taką stratę udźwignęła... Ze śmiercią swojego kilkutygodniowego Okruszka nie mogę się pogodzić... Cytat:
Oby się spełniło! Cytat:
Gdybym mogła, to bym za Was urodziła Naczytałam się już tylu opisów, że nie mogę się doczekać, kiedy ja będę mogła o przeżyć... ![]() Lunka, dlatego trzeba słuchać położnej, która mówi Ci, kiedy i jak masz oddychać Ty już w PLu? Cytat:
![]() Zeberko, a pediatra jakieś badania zlecała? Ja bym raczej Małej na siłę nie tuczyła. Może rzeczywiście taka jej "uroda"? Ja, choć urodziłam się ważąc 4300 g, też byłam (i jestem) chudziną. Mój lekarz rodzinny nawet jakieś badania mi zlecił, ale wyszło wszystko dobrze i stwierdził, że... No, właśnie... Że taka moja uroda ![]() Kocur, a ile masz wzrostu ![]() Czy gin coś mówił nt. Twojej wagi? Izka, ałaaa... Chyba by mnie zbierali z podłogi na tej drugiej zmianie... Podziwiam ![]() Anusia, brawo! Ależ piękne wieści przynosisz ![]() Rena, powodzenia! Trzymaj się
|
||||||||
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moczu wyszły podwyższone leukocyty- coś ponad 70 ale Tz-et od razu następnego dnia pobiegł do niej z tymi wynikami na konsultację (to pediatra, który przyjmuje prywatnie a on nie zapytał na końcu czy się coś jeszcze należy za te interpretację wyników i wyszedł.....- zupełnie zapomniał a podświadomie chyba myślał, że to w cenie tej wizyty na której byliśmy dzień wcześniej- będę musiała nawiązać do tego przy następnej wizycie i ewentualnie dopłacić )ta pediatra dzwoniła nawet do laboratorium gdzie robiono ten wynik z moczu - coś dopytywała ale Tz-et nie wie co bo czekał na zewnątrz, potem go poprosiła i powiedziała, że mocz OK natomiast morfologia z paluszka z rozmazem nie jest zła ale zaleciła podać żelazo i mimo karmienia mm podawać cebion po 5 kropli, wit D oczywiście też wcześniej robiliśmy USG brzuszka i ok
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-02-26 o 18:48 |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zeberko, ja rozumiem, że się martwisz o Kasieńkę, ale wychodzi na to chyba, że Malutkiej nic złego się nie dzieje, co chociażby udowadnia mocując się z szczebelkami łóżeczka
|
|
|
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
mam ochote spkowac sie i zostawic tz na dwa dni z dziecmi. nie daje rady. starsza ma wszystko w nosie i nie slucha sie. zabralam jej kompa dzis i jest obrazona. ja potrzebuje snu
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 160 cm...
![]() No, że powinnam w ciąży przytyć 10-12 kg
|
|
|
|
#4786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ależ filigranowa z Ciebie kobietka! Ja powinnam przytulić w trakcie ciąży dodatkowe 15 kg (przynajmniej tak mówi internet). Będzie dobrze, jak 10 kg przytyję
|
|
|
|
|
#4787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bede miala 6 maja I potem, jak wszystko wyjdzie ok, zielone swiatlo na IVF ![]() Mysle, ze za pomocą IUI (inseminacji) to juz na pewno sie uda, jak nie wczesniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co tam, zaklinam rzeczywistość ... Niech sie spełni !! To prawie tak jak moja bratowa 158 wzrostu, 45kg wagi. W ciazy przytyla w sumie 7 kg ... A mala miala normalne wymiary i wcale jakas specjalnie chuda nie byla ![]()
|
|||
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to byla wina sterydu, ktory bralam na chorobe tarczycy
|
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że już wkrótce
Cytat:
co na to tż?! twoja córa trochę mnie osłabia... ciut mogłaby pomóc...
|
|
|
#4790 |
|
Wtajemniczenie
|
moja corka stwierdzil ze mi pomaha wkurzajac mnie bo podnoszac mi adrenaline budzi mnie i nie daje zasnac
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co ? Ja jakiś czas temu robiłam sobie test ciążowy i wyszła mi ta druga kreska bardzo bardzo blada. Uznałam, że jej nie ma, że takie lekkie odbicie to jakby standard. W życiu mi nie przyszło, że bladziutka kreseczka może oznaczać początkową ciążę. Nic na testach takiego nie jest napisane. Kreska to kreska. A nie minimalna. W skali 1-10 było ją widać na 1. I to była moja ciąża. Ale nie było to dla mnie w ogóle prawdopodobne ! Ale, że nie zrobiłam ponownie testu. Jakoś zbagatelizowałam to. I nie daruję sobie tego. Może jakbym od początku wiedziała, że jestem w ciąży i od początku zaczęła brać leki podtrzymujące to może dziś by mnie tu na tym forum nie było. I dbałabym o siebie i nie chodziłabym na zumbę. I jakbym jednak bardziej przyglądała się swojemu ciału, bo już zaczynałam cała nieco rosnąć. Tak mnie rutyna zbiła z tropu
A właśnie zajrzałam w google by sprawdzić wyniki dla białej kreski na tescie. Jest tego cala masa ! Dlaczego ja nie sprawdzilam wczesniej ?? Mój TZ nawet powiedzial o tym koledze i siostra kolegi mnie pytala ! Sprawdzilam bylo to 10 stycznia, ta rozmowa. Wiec moj Aniołek mógł być poczęty w okolicy świąt sylwestra. Mialam tyle okazji, czasu by sprawdzic, by zrobic drugi test. Dlaczego mi to w ogole do glowy nie przyszzlo? ! Tak mi smutno straszne. Okolo 12.03 mam odebrac badania histoatologiczne. Boje sie Edytowane przez Rollergirl Czas edycji: 2013-02-26 o 19:42 |
|
|
|
#4792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4793 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-02-26 o 20:02 |
||||||
|
|
|
#4794 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nareszcie, już kiedyś o tym pisałam dlaczego nie jedziesz na IP lub do gina. Zawsze jest szansa. Cynamonowa może to potwierdzić. my też się wybieramy, młodszy popłakuje nocami, martwię się, pojedziemy do pediatry niech wypisze skierowanie na usg. Cytat:
Kochana ale to i ta nic już nie zmieni. Nie wiń się. |
|||
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 miesięcy po porodzie 42kg u mnie efekt jojo w odwrotną stronę działa
|
|
#4796 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, ze nic nie zmieni. Ale czuje sie taka arogantka. Moze jakbym wiedziala , ze jestem w ciazy to by to inaczej sie potoczylo. Jakbym zrobila test jeszcze raz, albo sprawdzila w necie, ze ledwo widoczna kreska to tez ciaza. A ja nic... Uznalam ze to nie ciaza
Edytowane przez Rollergirl Czas edycji: 2013-02-26 o 20:02 |
|
|
|
#4797 |
|
Konto usunięte
|
Rollergirl - ale przecież nie zrobiłaś tego celowo.
Ja też mam takie myśli: gdybym wiedziała wcześniej... Ale staram się je odganiać, bo do niczego dobrego mnie one nie doprowadzą. Teraz trzeba już tylko patrzeć w przyszłość
|
|
|
|
#4798 |
|
Raczkowanie
|
No nie celowo. Ale i tak to mnie boli.
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już w domku - lekarz na IP najpierw opieprzył mnie, że nie poszłam z tym do poradni K, bo on ma tu ważniejsze sprawy...zrobił usg i nie stwierdził ciąży - jutro kazał zrobić betę HCG i jeśli spadła to odstawić duphaston...ja i tak wiem, że nic nie wyjdzie ;( dziś mam 48dc (czyli od @ 6tyg i 2dni) już byłoby coś widać...żałuję, że się łudziłam, bo kiedy odebrałam betę w piątek to już się naryczałam a dziś powtórka...strasznie boli...
idę spać - nie mam sił... Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-02-26 o 20:44 |
|
|
|
#4800 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sprawdź tę betę jutro i wszystko się wyjaśni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

bez dyskusji.... aaaaa!

nie było mnie chyba z pół roku tutaj! Czy ktos jeszcze może mnie pamięta? 

) nie mam motywacji. Nic mi się nie chce...
I mój gin też mówi, że regularne. A ja przed # miałam równo co 30 dni...