Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 19:49   #1321
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Wrocilismy ze spaceru a tu znowu tyle stron nadrabiania... dzis juz nie dam rady bo jestem strasznie zmeczona... w ogole to brzuch mi urosl w ciagu ostatnich kilku dni niewyobrazalnie i gniecie mnie pasek od kurtki... dzisiaj juz go zdjelam... wiosno przybywaj!!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 19:53   #1322
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Wrocilismy ze spaceru a tu znowu tyle stron nadrabiania... dzis juz nie dam rady bo jestem strasznie zmeczona... w ogole to brzuch mi urosl w ciagu ostatnich kilku dni niewyobrazalnie i gniecie mnie pasek od kurtki... dzisiaj juz go zdjelam... wiosno przybywaj!!
zgadzam się! WIOSNO!
Stary 2013-02-26, 19:53   #1323
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
inwersjooo!!!! też mieszkam 60km od Łodzi- tylko ciekawe czy w ta sama strone:P
i też sie zastanawiam czy rodzic w moim miescie czy wlasnie szykowac sie do Matki Polki...
heh, pochodzę z Sieradza w Matce Polce rodziła moja siostra cioteczna, miała planowaną CC. słyszałam i wiele osób to potwierdza, że najlepiej rodzić tam gdzie masz swojego lekarza. moja lekarka tak jak pisałam nie pracuje w żadnym, ale z kolei ordynator z S-dza jest dobrym znajomym mojego wujka, więc biorę pod uwagę rozwiązanie takie żeby jeszcze przejść się do niego parę razy w ciąży żeby mnie nie zapomniał po tym pobycie w szpitalu i przyjechać rodzić tam.

jeśli chcesz w Matce Polce to polecała mi dr Papisa. ponoć b. dobry i jak będziesz "jego" pacjentką możesz trafić na lepszy oddział.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-02-26 o 19:56
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 19:59   #1324
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
heh, pochodzę z Sieradza w Matce Polce rodziła moja siostra cioteczna, miała planowaną CC. słyszałam i wiele osób to potwierdza, że najlepiej rodzić tam gdzie masz swojego lekarza. moja lekarka tak jak pisałam nie pracuje w żadnym, ale z kolei ordynator z S-dza jest dobrym znajomym mojego wujka, więc biorę pod uwagę rozwiązanie takie żeby jeszcze przejść się do niego parę razy w ciąży żeby mnie nie zapomniał po tym pobycie w szpitalu i przyjechać rodzić tam.

jeśli chcesz w Matce Polce to polecała mi dr Papisa. ponoć b. dobry i jak będziesz "jego" pacjentką możesz trafić na lepszy oddział.
echh no to niestety troche w inna strone:P
no wlasnie moja ginekolog tez nie pracuje w zadnym szpitalu i bardzo cierpie z tego powodu
ale za to jej córka pracuje własnie w Matce Polce.. ale cały czas jeszcze sie zastanawiam, bo mam te same obawy co Ty- czy zdaze?))
ostatnio dwie moje kolezanki rodzily w moim Kutnie i bardzo sobie chwalily, jedynym minusem jest brak znieczulenia..
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:01   #1325
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam czuć skurcze koło 2 w nocy, a urodziłam 21:15
mi wody zaczely sie saczyc po 15, w szpitalu bylam przed 17. o 17 na porodowce bo byly juz 3 cm rozwarcia. do 19 siedzialam pod prysznicem i sobie chodzilam zeby skurcze rozbujac, ale nie ruszyly. wiec o 19 zaczeli z oxy, czopki w dupke na zgladzenie szyjki i 00:10 mloda byla z nami mysle ze calkiem sprawnie to wszystko poszlo. szybki porod wcale nie jest dobry, bo jesli dziecko za szybko schodzi, moze niezle poorac w srodku, a i komplikacje moga byc. juz nie raz spotkalam sie z czyms takim. moja przyjaciolka np drugie dziecko urodzila doslownie w ciagu 1,5 h od odejscia wod, a w szpitalu na porodowce spedzila 40 min. ale niestety mloda za szybko szla, nie obrocila sie twarza do dolu, przyblokowala sie i kleszczy uzywali :/

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

no ja antybiotyku teraz nie wezmę zabijam je czosnkiem, mliekiem z miodem i syropem z cebuli
no u mnie juz wyjscia nie bylo bo mialam ostre zapalenie zatok, plus zapalenie spojowek. jednym slowem zdychalam i antybiotyk chociaz pomogl, chociaz jak sie pozniej okazalo duomox kupe daje na zatoki ale w koncu wszystko przeszlo.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:11   #1326
emisko86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
też bym bardzo chciała chłopca..

a Dawid Aleksander super! ja niestety nie dam Dawidek bo mój TŻ tak się nazywa
mój mąż też tak się nazywa, ładniutkie imię
emisko86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:17   #1327
ryba91
Zakorzenienie

Witam, mogę się dołączyć? ;>

Mam 21l, to moja pierwsza ciąża. OM 10.01.2013 ,
Nie chciałam wcześniej pisać, bo wiadomo.. wolałam upewnić się, że wszystko jest ok (ale i tak sie nie dowiedziałam zbyt dużo )

Dwie kreseczki ujrzeliśmy z mężem 14 lutego choć dwa poprzednie testy tego samego dnia nie wyszły..
Dwa dni później pobiegłam na bete wynik- 1279

I wczoraj byłam u gina. Zrobił usg dopochwowe, niby coś tam było, ale ja tam za dużo nic nie widziałam. Powiedział, że ciąża b. młoda, wczesna i więcej nic powiedzieć nie może , 4mm
Wizyta 18 marca, wtedy wszystkie badania i inne rzeczy, może wtedy będzie coś widać?

U mnie jeszcze nikt nie wie, planujemy powiedzieć na święta wielkanocne bo będziemy widzieć się z obiema stronami, a poza tym chcielibyśmy mieć już jakieś zdjątko dzidziusia

Chodzę na NFZ, pracuję prawie codziennie i na L4 narazie się nie wybieram
Stary 2013-02-26, 20:22   #1328
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A jak jest 10t0d to jest już 11 tydzień, czy jeszcze 10? Bo ja się nie łapię coś z tym liczeniem. Jak 18.12 miałam OM i to był wtorek, to we wtorki mi się zaczyna każdy kolejny tydzień? Ale to wtedy by musiało być 1 dzień tygodnia, czyli 10t1 dzień? Już sama nie wiem, jakieś to pokrętne... HELP
18.12 zaczęłaś pierwszy tydzień, w następny wtorek drugi, a dzisiaj 11-ty.
Cytat:
Napisane przez johannka Pokaż wiadomość

Tka jestem na macierzynskim, pracowoalam i wrobilam sobie wszystkie prawa.
Co za lekarz, rece mi opadly... jakim cudem chcial uslysec bicie serca stetoskopem, masakra, no burak jak nic. Ja mialam lekarza calkiem w porzadku, tylko, ze poszlam do niego 1 raz w 12tyg, probowal sluchac bicia serca dopplerem, bezskutecznie, ale uprzedzil mnie, ze moze mu sie nie udac. Po tej wizycie kolejny raz bylam u niego w 20tyg po usg polowkowym i wtedy wyszarpalam sila zwolnienie chorobowe, wlasciwie to wzielam go na litosc, troche histerii, itd. Dlugo sie nie opieral A poloznej nie mialam, bo moj lekarz powiedzial, ze jak nie mam co robic z wolnym czasem to moge sobie znalezc polozna, ale i tak on podejmuje wszystkie decyzje, a nie polozna, bo ona tylko jest pielegniarka.., Potem to juz do konca ciazy mialam chorobowe, nawet nie musialam prosic. tylko jak sie uskarzalam na jakies dolegliwosci to sie mnie pytal, czy podejrzewam co mi jest, chcial zebm postawiala sobie sama diagnoze no stawialam, i mowilam, ze nie jestem w stanie pracowac heheh
Ale baniania z krwi, moczu, mialam robione przy karzdej wizycie.
w helfo mi powiedzieli że mogę chodzić tylko do położnej. ja mam nadzieję na svangerskapspenger. to jest zasiłek, który ci przysługuje jak masz np ciężką fiz pracę, szkodliwą, na nocki itp. Warunek jest taki, że pracodawca nie może zapewnić ci innej pracy. Z sykemelding mogę mieć problem bo nic mi nie jest hehe muszę nauczyć sie udawać...

nie nadrabiam więcej dzisiaj bo padam na twarz... byłam 9h w pracy z czego 6 godzin myłam okna...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

zanotuję sobie tylko tutaj, że skończyłam nadrabianie na str 39
09 października 2013 18:45 Ninka

Edytowane przez nena_milka
Czas edycji: 2013-02-26 o 20:23 Powód: .
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:23   #1329
dirtymagic85
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, no juz wiem jaki to ból was nadrabiać, jeden dzień mnie nie było i chyba z 15 stron, po dziesięciu poddałam się, nie nadrabiam
Witam nowe mamuśki, gratuluję udanych badań tym co miały je od wczoraj, no i proszę, trzymajcie jutro kciuki za mnie, 17.40 mam usg, jedziemy z małżem oglądać bejbika, trochę się stresuję, ale nie mogę się doczekać!
Inwersja współczuję przeżyć i traumy po takim łapówkarskim konowale...
Tancerka dzięki za listę imion
Ladanseuse na pewno te osiem dni temu moje koleżanki po fachu przewaliły ci żyłę, skoro masz jeszcze siniaczka a serial "chirurdzy" to bajka jak te wszystkie inne medyczne seriale, a największe g... z mózgu robią w Leśnej Górze!! Oburza mnie maksymalnie obraz jaki kreują...
A z ciekawostek..pierwszy raz w ciąży zjadłam dzisiaj kiwi i było przeepyysznneee, idę po następne
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:29   #1330
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
widzę, że bez L4 się trzymacie. ja poszłam od razu, raz, że wprost nieznoszę swojej pracy, nikt mi orderu nie da za siedzenie tam. a pracuję w korporacji, w banku na info linii. 8h przy komputerze, praca na zmiany 7 dni w tyg, najwcześniej zacząć mogę o 6h, napóźniej skończyć o 24h. co 4 sekundy dzwonią ludzie, większość niezbyt przyjemnych, wyzywają z pretensjami, presja dodatkowo co do czasu obsługi, jakości rozmów, procedur i tego żeby się pomylić, bo odpowiedzialność za ludzkie pieniądze, co dzień zmieniąjące się procedury i do tego cholerne plany sprzedażowe.
przerwa to 5min. po każdej godzinie pracy i jedna 15min, wszystkie o z góry wyznaczonych porach. nie można zejść ze stanowiska kiedy się chce. więc jak masz mdłości w nieodpowiednim momencie to haftuj do słuchawki, a na siku to chyba pampers...
i dziś jeszcze mnie wkur... przyszła pensja za luty. już w ubiegłym miesiącu wydawała mi się podejrzanie niska,ale pomyślałam, nie znam się na tym, może jest ok. ale teraz to już jakaś żenada. mniejsza kasa od najniższej, którą dostałam odkąd tam pracuje! wprawdzie przystąpiłam do ubezpieczenia, ale mimo to, wynagrodzenie jest absurdalnie niskie. z tym, że ja od 7-11 stycznia byłam przeziębiona i byłam na zwykłym L4 od internisty, a od 14 stycznia już przeszłam na ciążowe od ginekologa. przyniosłam im nawet zaświadczenie dodatkowo. i nie wiem czy jakaś nierozgarnięta panienka nie spojrzała dokładnie i nie wpisała mi tej kontynuacji jako zwykłego L4, bo ta kasa, którą dostałam to nie do uwierzenia niska. zła jestem i najgorsze, że cimna noc i nic już nie załatwie dziś.
Kurcze faktycznie robota fatalna i szczerze współczuję.
Trzymam kciuki żebyś jutro pozytywnie załatwiła swoją sprawę

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Nie chciałam wcześniej pisać, bo wiadomo.. wolałam upewnić się, że wszystko jest ok (ale i tak sie nie dowiedziałam zbyt dużo )
(...)
Witam i serdecznie gratuluję

Cytat:
czekamy na foto
Bardzo prosz 10t2d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2260136.jpg (82,4 KB, 60 załadowań)
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:31   #1331
emisko86
Raczkowanie

Dziewczyny a wiecie, ile kosztują pierwsze badania, na które kieruje lekararz?? dzisiaj doszły mnie słuchy, że ponad 200 zł, a do tego ja nie znam swojej grupy krwi to podobno jeszcze plus 100zł to prawda??? jestem w szoku!
Stary 2013-02-26, 20:32   #1332
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

Dwie kreseczki ujrzeliśmy z mężem 14 lutego choć dwa poprzednie testy tego samego dnia nie wyszły..
Dwa dni później pobiegłam na bete wynik- 1279

I wczoraj byłam u gina. Zrobił usg dopochwowe, niby coś tam było, ale ja tam za dużo nic nie widziałam. Powiedział, że ciąża b. młoda, wczesna i więcej nic powiedzieć nie może , 4mm
Wizyta 18 marca, wtedy wszystkie badania i inne rzeczy, może wtedy będzie coś widać?

U mnie jeszcze nikt nie wie, planujemy powiedzieć na święta wielkanocne bo będziemy widzieć się z obiema stronami, a poza tym chcielibyśmy mieć już jakieś zdjątko dzidziusia

Chodzę na NFZ, pracuję prawie codziennie i na L4 narazie się nie wybieram
witaj

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, no juz wiem jaki to ból was nadrabiać, jeden dzień mnie nie było i chyba z 15 stron, po dziesięciu poddałam się, nie nadrabiam
Witam nowe mamuśki, gratuluję udanych badań tym co miały je od wczoraj, no i proszę, trzymajcie jutro kciuki za mnie, 17.40 mam usg, jedziemy z małżem oglądać bejbika, trochę się stresuję, ale nie mogę się doczekać!
Inwersja współczuję przeżyć i traumy po takim łapówkarskim konowale...
Tancerka dzięki za listę imion
Ladanseuse na pewno te osiem dni temu moje koleżanki po fachu przewaliły ci żyłę, skoro masz jeszcze siniaczka a serial "chirurdzy" to bajka jak te wszystkie inne medyczne seriale, a największe g... z mózgu robią w Leśnej Górze!! Oburza mnie maksymalnie obraz jaki kreują...
A z ciekawostek..pierwszy raz w ciąży zjadłam dzisiaj kiwi i było przeepyysznneee, idę po następne
jutro mamy obie wizytę ja na 16.40..
tak, musiały chyba coś z nią nie tak zrobić..
Stary 2013-02-26, 20:33   #1333
emisko86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Kurcze faktycznie robota fatalna i szczerze współczuję.
Trzymam kciuki żebyś jutro pozytywnie załatwiła swoją sprawę

Witam i serdecznie gratuluję

Bardzo prosz 10t2d
Fajny już brzuszek
Stary 2013-02-26, 20:35   #1334
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo prosz 10t2d
łohoho, faktycznie masz nieco większy ode mnie

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez emisko86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie, ile kosztują pierwsze badania, na które kieruje lekararz?? dzisiaj doszły mnie słuchy, że ponad 200 zł, a do tego ja nie znam swojej grupy krwi to podobno jeszcze plus 100zł to prawda??? jestem w szoku!
nie mam pojęcia, ja robiłam na NFZ..
Stary 2013-02-26, 20:40   #1335
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
witaj

jutro mamy obie wizytę ja na 16.40..
tak, musiały chyba coś z nią nie tak zrobić..
Wizytę będę mieć po usg, ale nie wiem o której dokładnie, bo juz nie było numerków, ale lekarz zgodził się mnie przyjąć dodatkowo, więc możliwe, że wejdę ostatnia, czyli może nawet po 20, a zanim dojadę z powrotem do domu, to nie wiem, czy dam radę jutro dać wam znać co i jak, najpóźniej w czwartek przed południem

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

a ma dniach nauczę się jakoś zdjęcia wklejać to pochwalę się i moim brzuszkiem, też już jest całkiem całkiem
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:46   #1336
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mi wody zaczely sie saczyc po 15, w szpitalu bylam przed 17. o 17 na porodowce bo byly juz 3 cm rozwarcia. do 19 siedzialam pod prysznicem i sobie chodzilam zeby skurcze rozbujac, ale nie ruszyly. wiec o 19 zaczeli z oxy, czopki w dupke na zgladzenie szyjki i 00:10 mloda byla z nami mysle ze calkiem sprawnie to wszystko poszlo. szybki porod wcale nie jest dobry, bo jesli dziecko za szybko schodzi, moze niezle poorac w srodku, a i komplikacje moga byc. juz nie raz spotkalam sie z czyms takim. moja przyjaciolka np drugie dziecko urodzila doslownie w ciagu 1,5 h od odejscia wod, a w szpitalu na porodowce spedzila 40 min. ale niestety mloda za szybko szla, nie obrocila sie twarza do dolu, przyblokowala sie i kleszczy uzywali :/

no u mnie juz wyjscia nie bylo bo mialam ostre zapalenie zatok, plus zapalenie spojowek. jednym slowem zdychalam i antybiotyk chociaz pomogl, chociaz jak sie pozniej okazalo duomox kupe daje na zatoki ale w koncu wszystko przeszlo.
Za szybko może niedobrze, ale ja poproszę:
- w ciągu 10 h
- bez oksytocyny
- bez nacięcia lub z niewielkim, jak poprzednio

Cytat:
Na NFZ pierwsze są chyba całe za darmo, wiem, że za coś płaciłam, ale to max. 100 zł było. 74?
Jak prywatnie poszłam, to rzucili mi 450 zł na dzień dobry, więc poszłam z NFZ

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:51   #1337
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od tego na co dał skierowanie.Ja zapłaciłam 140zł a miałam tego całkiem sporo przy czym nie oznaczałam grupy bo tę miałam robioną Właśnie sprawdziłam w cenniku Luxmedu i oznaczenie grupy krwi kosztuje 35zł

Cytat:
Fajny już brzuszek
Wyciągnęłam z czeluści szafy spodnie ciążowe bo moje jeansy już mnie niemiłosiernie obciskały.

Cytat:
łohoho, faktycznie masz nieco większy ode mnie
W drugiej ciąży zdecydowanie wcześniej rośnie
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:52   #1338
matallewar
Zakorzenienie

Zjadłam z Edim na spółkę 4 kanapki i mam ochotę na jeszcze!
Cały dzień tylko jem dziś
Jak ja będę wyglądać??

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-26, 20:52   #1339
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
aaa i jeszcze zauważyłam, że bardzo dużo kicham, mój małż zaczął się martwić, czy nie wykicham maleństwa
Ja kicham codziennie od początku stycznia Nie wiem dlaczego, nie jestem chora. Na początku jak kichnęłam to zwijałam się z bólu, tak mnie bolał brzuch.

Cytat:
Witamy
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:52   #1340
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od tego na co dał skierowanie.Ja zapłaciłam 140zł a miałam tego całkiem sporo przy czym nie oznaczałam grupy bo tę miałam robioną Właśnie sprawdziłam w cenniku Luxmedu i oznaczenie grupy krwi kosztuje 35zł

Wyciągnęłam z czeluści szafy spodnie ciążowe bo moje jeansy już mnie niemiłosiernie obciskały.

W drugiej ciąży zdecydowanie wcześniej rośnie
Też to zauważyłam, ale u mnie nadal wolno

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-26, 20:59   #1341
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
- w ciągu 10 h
- bez oksytocyny
to ja tez tak poproszę jeśli ta prośba się spełni tylko jeszcze nacięcie żeby było w trakcie skurczu a nie bez

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ps łądny brzuszek mój większy ale i 13 tydz leci Ale rzeczywiście w 2 ciązy szybciej go widać Ja właśnie opyliłam dwie kanapki i jeszcze bym zjadła ale sałątka owocowa na mnie patrzy z lodówki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 21:03   #1342
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
to ja tez tak poproszę jeśli ta prośba się spełni tylko jeszcze nacięcie żeby było w trakcie skurczu a nie bez

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ps łądny brzuszek mój większy ale i 13 tydz leci Ale rzeczywiście w 2 ciązy szybciej go widać Ja właśnie opyliłam dwie kanapki i jeszcze bym zjadła ale sałątka owocowa na mnie patrzy z lodówki
Ja nawet nie poczułam, jak cięli, za to ryczałam, jak zszywali
Ale to przez to, że byłam taka wymęczona.

Zrobiłam jeszcze 2 kanapki

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-26, 21:05   #1343
emisko86
Raczkowanie

Cytat:
- w ciągu 10 h
- bez oksytocyny

Na NFZ pierwsze są chyba całe za darmo, wiem, że za coś płaciłam, ale to max. 100 zł było. 74?
Jak prywatnie poszłam, to rzucili mi 450 zł na dzień dobry, więc poszłam z NFZ
a jak poszłaś na NFZ wziełaś skierowanie od rodzinnego? bo do gino chodzę prywatnie i wiem, że on mi skierowania nie da.
Stary 2013-02-26, 21:07   #1344
ladanseuse14
Zakorzenienie

cały czas głowa... czy to źle?
Stary 2013-02-26, 21:08   #1345
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Na samą myśl, że ma mnie ktoś ciąć a później szyć słabo mi się robi
Ale podobno lepiej jak zrobią cięcie niż samo pękłoby.
W sumie chyba bardziej mnie przeraża np. to że musieliby dzieciaka wyciągać szczypcami
Stary 2013-02-26, 21:09   #1346
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

Podczas mojego cięcia myśleli że jest skurcz a on się w tym momencie skończył...;/ i to był jedyny moment kiedy krzyknełam "ała!!!" i podniosłam sie żeby zobaczyc co się dzieje bo byłam zdezorientowana Zaa to szycie to sie ciągneło, jak już skończyli i doktorka sprawdzała to coś jej nie pasowało i jeszcze raz tam rozwierali i dodatkowy szew zakladali........ehhhhhh było mineło. Byle teraz było lepiej

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-02-26 o 21:10
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 21:10   #1347
ladanseuse14
Zakorzenienie

ja za to nie chcę myśleć teraz o cięciu i szyciu... zbyt źle się czuję..
dobrze, że jednak umówiłam się na jutro do gin..
Stary 2013-02-26, 21:10   #1348
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
cały czas głowa... czy to źle?
Mnie też często boli głowa, teraz już mniej ale na początku to non stop. Tak, że mi słabo było.
Współczuje
Stary 2013-02-26, 21:13   #1349
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mnie też często boli głowa, teraz już mniej ale na początku to non stop. Tak, że mi słabo było.
Współczuje
dokładnie! słabo, mgła przed oczami, każdy dźwięk wydaje się być gwoździem do trumny.. a głowa to aż z karkiem boli, tak promieniuje..
Stary 2013-02-26, 21:14   #1350
emisko86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Podczas mojego cięcia myśleli że jest skurcz a on się w tym momencie skończył...;/ i to był jedyny moment kiedy krzyknełam "ała!!!" i podniosłam sie żeby zobaczyc co się dzieje bo byłam zdezorientowana Zaa to szycie to sie ciągneło, jak już skończyli i doktorka sprawdzała to coś jej nie pasowało i jeszcze raz tam rozwierali i dodatkowy szew zakladali........ehhhhhh było mineło. Byle teraz było lepiej
ojoj nie piszcie takich rzeczy, bo dla mnie to jest niewyobrażalne...szycie!! ! oł matko!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości