|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Pierwsze musze sie zdobyć żeby wypić to siemię. Wczoraj wypiłams yropek i po godzinie znów wróciło, a po siemieniu nie wracało.
Cytat:
![]()
![]() |
#2613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zadomowienie
|
To dobrze.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
#2616 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() my w niedzielę idziemy na kabaret ze znajomymi ![]() Cytat:
![]() tylko w ciąży może mnie to bardziej denerwuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale pewnie na razie nie pojawiły się opisy Cytat:
![]() współczuje Wam tej zgagi, mnie na razie akurat ta przypadłość nie męczy (po za pojedynczymi delikatnymi atakami) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |||
Zadomowienie
|
heloł dziewuchy, znowu tylko gadacie i gadacie!
![]() ![]() ja juz gości odprawiłam, tylko mojej mamy nie było, bo się struła, mąż ostatnio też rzygał jak kot, nie wiem co to się dzieje z tymi zatruciami, ale jelitówki to raczej nie są, oby! wypieki wszystkie mi wyszły wyśmienicie, zniknęły ze stołu w mig, a małż zachwycony, bo on uwielbia ciasta i często sobie kupuje, bo ja nie piekłam nigdy, a teraz był happy, że żonka w końcu upiekła sama. Zasługuje ![]() ![]() Cytat:
![]() a upiekłam takie zwykłe ciasto z owockami na wierzchu, dałam maliny i jagody, i upiekłam też takie rogaliczki drożdżowe z marmoladą, bo lubię je i często w sklepie kupuję, więc pomyślałam, że może sama zrobię i nawet mi wyszły lepsze, bo mięciutkie, bo w sklepie często są dość twarde już, jak trochę poleżą. Cytat:
z bratem też mi się kontakt pogorszył, odkąd obydwoje mamy swoje rodziny, ale i tak nie jest źle. Po prostu chyba nie ma czasu się spotykać, ale jesteśmy "za sobą" jak to się mówi... Cytat:
Słuchajcie dziewczyny, jestem już taką niedorajdą przez ten brzuch, że dzisiaj jak Blankę odbierałam z przedszkola i wkładałam do auta, to wypuściłam ją z rąk i wpadła mi prawie pod moje auto, bo tam jest wysoki chodnik i auto stoi jakby niżej, ja ją zawsze podtrzymuję pod paszkami i ona nogami wchodzi na próg auta i potem wskakuje na fotelik, a dzisiaj normalnie ja wypuściłam. Na szczęście zaczęła się śmiać z tego, bo bałam się, że coś sobie zrobiła i się rozpłacze... Musimy uważać już laski!!!!!!!!!!!!!!!!! Kurcze, w ogóle przed chwilą się dowiedziałam, że koleżanka ma synka w szpitalu, pisałam wam kiedyś o nim, urodził się w 32 tc. Nie dość, że wcześniak, to teraz jeszcze zapalenie płuc, przez jakąś debilną lekarkę, która się na tym nie poznała.... nie wiem jak on to złapał bo ona z nim prawie nie wychodzi z domu... szkoda mi ich, bo muszą teraz siedzieć w szpitalu, a z takim maluchem to pewnie musi być masakra.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() --- wrociłam z wizyty od ginka z madalinskiego.. Normalnie padam na twarz i zaraz idę spać, tylko napisze co i jak ![]() Powiedziałam gince ze chciałam sie skonsultować z nia i wypytać o szpital Madalinskiego bo wyczytałam, że ona tam pracuje.. W ogóle bardzo fajna babka.. szkoda, ze nie ma u niej miejsc bo się z nią super rozmawialo.. dużo fajniejsza niż moja gina.. no ale trudno.. Trochę poopowiadała, że jest 7 sal porodowych, że nikogo nie odsyłają, bo to dla nich kasa od NFZ.. I by musiała sie naprawde nietypowa sytuacja wydarzyc, żeby odesłali do innego szpitala.. I jeżeli się wydarzy co jest malo prawdopodobne to i tak dzwonią do innego szpitala, sprawdzają czy jest miejsce i karetką odwożą.. Dostęp do porodówki jest darmowy.. Mowiła, ze nie trzeba miec specjalnych koneksji z lekarzami zeby miec godną opiekę.. ze każdym się zajmują najlepiej jak potrafią.. Tak samo jest bezpłatne znieczulenie, chociaż często położne zwlekają z decyzją o podaniu go za wcześnie.. bo widzą, że poród się jeszcze "nie rozkręcił" i gdyby podaly znieczulenie od razu to by opóźniło caly proces..ale na życzenie oczywiście znieczulenie jest i nie ma z nim problemu.. Jeżeli chce mieć jakieś dodatkowe udogodnienia to na stronie jest oficjalny cennik.. To co ona poleca to dodatkowa opieka położnej.. Wtedy bedę spokojniejsza bo ona będzie cały poród przy mnie i będzie mi mówic co mam robić.. Ze z taką polożna umawiam się dużo wcześniej na rozmowę, gdzieś koło 34 tc.. Potem jak sie zaczyna akcja porodowa to do niej dzwonie.. Jakby się stało, że będzie wtedy pracować to się z kimś zamienia, albo jakby się nie dało to przekazuje to innej położnej.. Wszystkie sale do porodu są 1-osobowe.. Mają prysznice. Dwie sale mają wanny. Pytałam się jak jest z dostępnoscią tych wanien, to mówiła, żeby rodzic w wannie to musi być cały czas opieka położnej bo nie można rodzącej samej w tej wannie zostawic.. wiec zrozumiałam, że bez opłacenia dodatkowej położnej z dostępnością wanny może być trudno.. Tylko ona mówiła, ze to nie jest poród w wodzie, tylko się siedzi w tej wannie póki dziecko nie zacznie wychodzic na świat.. wtedy się wychodzi z wanny i na ten fotel do rodzenia.. Na koniec mówiła, żeby nie czytać za duzo internetu bo tam są takie historie czasami o tym szpitalu ze jej samej ciarki przechodzą i nie ma pojęcia skąd się one biorą i , ze to są jakieś nieprawdopodobne przypadki.. Mówila, że przy normalnej fizjologicznej ciąży nic tam się złego nie dzieje.. problemy sie zaczynają jak się dzieciaczek urodzi za wczesnie to lepiej zeby się rodzil na karowej czy jakieś jeszcze wymienila szpitale bo tam mają lepiej wyposażone oddziały.. ale jak się rodzi w terminie to wszystko jest w porządku.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |||||
Zakorzenienie
|
Okazało się, że wykończyliśmy nasz Internet (mamy mobilny z limitem, którego wcześniej nigdy nie wykorzystaliśmy, więc o nim zapomnieliśmy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja kupiłam paczkę bo w zeszłym tyg były w Realu 72 szt za 40pln. Pewnie bym nie kupiła, gdyby wtedy były economy 1, ale nie było więc mam. Porównam sobie bo pewnie te economy też będę musiała jeszcze dokupić zanim wielorazówki pójdą w ruch ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie to co mi ![]() Cytat:
![]() ![]() No zastanawiałam się co się z Tobą działo. Mam nadzieję, że humorek lepszy :cmol: |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Zakorzenienie
|
moje małe podsumowanie..
![]() 30tygodni za mną. 69dni przede mną. 13kg do przodu. rozstępy na udach, i po dwa na każdego cycka ![]() paznokcie/włosy bez zmian. cera fatalna. nie jestem już w stanie się schylic do ziemi bez kucania ![]() popuszczam :< bekam jak zawodowy żulec z pod sklepu,drugą stroną też ![]() nie mogę spać. mam wiecznego kaca,ciągle muszę pić. żebra bolą do kwadratu. Zuzanna potrafi juz boleśnie kopnąć,aktualnie od 2ch dni jest spokojniutka, ułożona już łebkiem w dół, ma idealne wymiary. Pierwszy trymestr:psychiczna masakra, byłam zołzą większą niż zwykle ![]() Drugi: względny spokój. Teraz:znów zaczyna mi odbijać,płaczę ![]() ograniczyłam w końcu jedzonko ![]() chyba tyle..nie mogę się już doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że nie można urodzić do wody a co do samego przebywania w wannie myślałam, że wystarczy os. towarzysząca... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Zadomowienie
|
kurcze Karolina, ale masz fajnego kota, ja mam bardzo podobnego, tylko, że mój jest szkocki fold, ale umaszczenie ma podobne, jest taki szaro-srebrny... i tak samo lubi leżeć na plecach i "wietrzyć sobie klejnoty" tylko, że moja jest kotka, więc pipkę wietrzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
może musi kontrolowac kiedy się parte zaczynają albo czy się nie mdleje albo jakoś krwawi.. jeszcze dopytam o co chodzi na szkole rodzenia.. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
kolejny maluszek marcowo/kwietniowy!!!! spodobal mi sie sms "od Strippi:
Hej. Urodziłam ![]() też chcę taki porodzik ![]() a,i żeby nie było,że podczytuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Zadomowienie
|
Marchewka, tak to jest z tym porodem w wodzie! właśnie ja też nie wiedziałam o co chodzi, ale przyczaiłam, że w tym centrum położniczym, gdzie ja rodzę jest jakaś masakryczna dopłata za to plus musisz w ogóle wykupić takie "przygotowanie" do porodu w wodzie, więc to widocznie nie to samo korzystać z wanny podczas porodu a urodzić w wodzie..ja też bym chciała się zrelaksować podczas porodu w wannie, może to by troszkę ulgę przyniosło w skurczach.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- ja też tak chcę!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta waga mnie przeraza ![]() cycki zwisną? mi nie ma co zwisać ![]() o figurę się boję..nie powiem,że nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zadomowienie
|
szczerze mówiąc, ja przytyłam ok 13 w pierwszej ciąży i bez problemu mi zeszła waga.. ale to jest bardzo indywidualna sprawa.. znajoma przytyła..uwaga... 25 kg i teraz jest chuda jak patyk...też bez problemu to osiągnęła.. nie wiem, czy masz skłonności do tycia i w ogóle, ale jeśli masz, to lepiej przystopować trochę... ja najwięcej przytyłam w końcówce ciąży, bo jadłam jak szalona, teraz nie mam apetytu więc tylko 5 na plusie, ale pewnie się jeszcze rozkręcę, bo już mi się na słodkie apetyt rozkręca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
Po migdałach, mleku, rennie, wodzie, herbacie miętowej i kolacji na zgagę pomogły mi...LODY
![]() ![]() byłam na gimnastyce no i w końcu się zmęczyłam trochę, bo sama joga fajna ale nic tam się nie wysilam specjalnie teraz siadam do pracy mgr a niedługo spac ![]()
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej było grudzien-styczen ![]() ![]() ja to tylko dupiasta jestem,wiec z tym sie potem namecze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
biorę biorę. Magnez, nospę i luteinę
![]() była u mnie bratowa z maleńkim ![]() ![]() ![]() ![]()
#2634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wypieki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bratowa przytyla prawie 30 ![]() ![]()
![]() |
#2637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o tych kg to Wy już nie gadajcie... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
bym musiała chodzić do niej zupełnie prywatnie, a to pewnie jakieś 150 zl-200 zł za wizytę plus pewnie badania.. a tak chodzę na pakiet medyczny z medicoveru z pracy.. ona jest w medicoverze tylko, 2 h w tygodniu i nie ma w ogole wolnych wizyt.. ciągle zajętę..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.