|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ooo proszę, worek się rozpruł gratulacje, Iffonka i Nancy!Cytat:
Cytat:
------------------ Dorka usnęła koło 20, Agatka też (sama usypia!), ale o 23 Agu z płaczem się obudziła, w efekcie spałam do 2:20 z nią, potem nakarmiłam Dorkę i mąż do Agatki poszedł nocne Polaków wędrowanie :d
|
|||||
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39481192]
Ale dziewczyny, furagin podaje się nawet maluszkom, tylko w innej dawce. Ja już pisałam - dostałam pozwolenie na branie furaginu. d[/QUOTE] Dlatego napisałam znaki zapytania przy nazwie leku albo że jakis inny mi mówiła, bo nie pamiętam ![]() ![]() A skoro podaje się maluszkom to mama karmiąca też raczej może SŁOŃCE świeci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3903 |
|
Konto usunięte
|
Ty, gdzie to słońce? oddawaj
|
|
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, praktycznie wróciłam już do formy po przeziębieniu, o którym Wam pisałam ostatnio i to jest dobra wiadomość, ale zła jest taka, że nie udało mi się uchronić mojego malenstwa
Krzysiu od wczoraj ma katarek i zatkany nosek, dokucza mu to, jak śpi to jakoś spokojnie oddycha, ale jak nie to strasznie się złości biedaczek, strasznie mu furczy w tym nosku. Chyba lepiej jakby mu z noska leciało wtedy jakoś łatwiej byłoby oczyszczać, a jemu nie leci tylko słychać, że gdzieś głębiej mu furczy Smaruję mu pod noskiem maścią majerankową, daję witaminkę C, sól fizjologiczną do nawilzenia noska, wodę morską. Układam często na brzuszku albo noszę w tej pozycji, ale mi go szkoda Ile taki katarek może trwać?? Boję, się, żeby mu gdzies na płuca czy oskrzela nie poszło Trzymajcie kciuki za Krzysiulka![]() Acha zapomniałam, chce zapytać czy mogę jeszcze jakoś pomóc mojemu szkrabkowi??
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2013-02-27 o 09:24 |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Moj dziec przyszalal wczoraj na maxa! od 19 z nienacka nie bylo pradu
oczywiscie panika totalna, szukanie jakiegos zastepcego zrodla swiatla itd...mlody dostal butle ale wypil tylko 30 i spaciu a ze nie spal prawie caly dzien to go zwalilo momentalnie i na maxa. polozylismy sie wszyscy przed 20 no bo co tu robic ![]() obudzil mnie placz malego, patrze na zegarek a tam 2.30!!!! Mlody spal 7 godzin! az sie wystraszylam ![]() ps. dzis chyba zadzwonie do elektrykow co by znow cos pokombinowali z pradem |
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodze pisac newsy, a Wy juz wiecie
mialysmy wczoraj nosa-cos bylo na rzeczy ![]() Gratulacje dla dziewczyn!! U mnie tez dzis piekne slonce. Super, bo zamierzamy rozpoczac werandowanie. Ile minut na poczatek? 5? |
|
|
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wizażowe ciotki
Gratuluję mamusiom, które urodziły przepraszam, że nie jestem na bierząco ale nie bardzo mam czas - dziewczynki są bardzo absorbujące. Majusia dziś kończy 2 miesiące, ślicznie gaworzy i często się świadomie uśmiecha
|
|
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
U nas też piękne słoneczko, idealnie jak na spacerek a tu Krzysiu przeziębiony
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmieniłam już baterie ![]() Cytat:
![]() mój częściej do góry bo na leżąco się drze
|
||
|
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!Cytat:
Cytat:
Czyli, że Oda działa na rodzica odwrotnie? Hmmm już drugi poranek mała się męczy jakoś i płacze, więc spędza go ze mną w łożku, część nocy też. Chyba problemy z kupką, tylko nie wiem po czym.. Zaśnie wyczerpana na mnie, odłożona do łóżeczka płacze. Płytki ten sen ma, mam wrażenie, że się...boi? Oczywiście zewsząd rady,żeby jej "nie przyzwyczajać" do podbiegania jak płacze, bo noszenia, do trzymania na rękach, leżenia razem w łożku.. no do wszystkiego. Czyli że co - mam nie reagować na własne dziecko? Albo..raz na 10 razy, żeby się czasem "nie przyzwyczaiła"? Bo ona "mnie testuje" i będzie "to wykorzystywać: i jest "cwana".Kurdę, gdyby tak rzeczywiście było...to miałabym strasznie inteligentnego noworodka
|
|||
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, strasznie się męczymy z ciemieniuchą
codziennie natłuszczam, potem zczesuję ale efekt średni - dalej się robi skorupka |
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
u nas słoneczka niet
Basiu- zdrówka dla Krzysiula Pstryczek- no nie moge z Was Bartulo podrzemał, teraz dotrzymuje mi towarzystwa w bujaczku rozkminiam obiad, jakąś zupkę zrobię na pewno, a co na drugie to bo zapomniałam wyjąc mięso z zamrazarki jak wstawałam nad ranem do karmienia zacznij Nawijko od 5 minut, w kolejne dni stopniowo wydłużaj ile zostało nam dwupaczków? |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez dzis mlody poszalal. Obudzil sie o 1, karmilismy sie z 40min. Odlozylam do lozeczka, a on oczy jak 5zl i ani mysli o spaniu. Wzielam do naszego lozka-tez nie pomoglo.
W koncu z bolem serca zrobilam mu butle-pochlonal 80ml. Straszny glodomor z niego! I po meczarniach zasnal w koncu z nami po 3... |
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem, co to i jak mu pomóc...HOPE- jaki ty miałas sposób na skaze białkową? w ogóle skąd wiedziałas, ze to wlasnie skaza a nie np trądzik niemowlęcy? |
|
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Lekarz potwierdził. Na początku myślałam, że trądzik, ale jak się "tarka" zrobila to już myślałam o skazie mimo że panuje przekonanie że pojawia się w pachwinach podkolanami itp |
||
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie: jak ubrać dziecko do werandowania? na ile minut na początek?
czy to że jej dalej w nsku furczy to przeciwskazanie? wstyd bo boję się przy niej okna otwierać, werandować...boję się zapalenia płuc |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, tak zrobie
![]() Kurcze, nie podoba mi sie jak maly oddycha. Codziennie psikam mu marimarem, odciagnelam wczoraj glutki Frida. A on tak jakby hmm swiszczy. I nie wiem czy to sapka czy faktycznie cos tam mu jeszcze siedzi. Jak to odroznic? |
|
|
|
#3918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w brwiach jest ciut lepiej ale na glowce trzyma sie ostro i sie nie daje ![]() Cytat:
a co do Krzysiulka to sie zastanawiam czy on ma w ogole katarek... no bo dziewczyny pisaly ze katarek powinien hmm leciec z noska i z nie da rady go z niczym innym pomylic. a czytajac twoj opis to wg mnie raczej nie katarek tym bardziej ze jak spi to oddycha ladnie a tylko slychac cos jak sie denerwuje, placze itd czyli raczej to normalne. a jak oczyszczasz nosek to co ci wypada? wydzielina czy raczej babolki? no ale niech sie moze wypowie jeszcze ktos inny
|
|||
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39481463]Ty, gdzie to słońce? oddawaj
[/QUOTE]U mnie w końcu jest aż żyć się chce ![]() i nie oddam ::P:
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
w co ubrać małą na werandowanie?
teraz ma na sobie body z krótkim + pajac - co na to? |
|
|
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. Niefizjologicznie prosty kręgosłup malucha,co prowadzi do bólu pleców i późniejszych wad postawy. - kręgosłup małego dziecka wygięty jest w łuk ( totalna kifoza) a odginanie go na klatce piersiowej rodzica w drugą strone powoduje nienaturalną krzywiznę. 2. Brak pozycji „żabki” szkodzi niewykształconym stawom biodrowym. - nie da się tak umieścić dziecka przodem do świata aby nózki były odpowiednio odwiedzione - dziecko wisi wtedy ciężarem swojego ciała na własnym kroczu. 3. Poruszająca się klatka piersiowa noszącego naciska na kręgosłup dziecka, wyginając go. 4. Zwisające i huśtające się nóżki grożą uszkodzeniem stawów biodrowych, szczególnie gdy noszący popycha nóżki do przodu w trakcie chodzenia. 5. Dziecko wisi na najniż szej części tułowia,nierównomierny ciężar uciska jądra lub spojenie łonowe. (co szczególnie w przypadku chłopców jest niebezpieczne) 6. Główka nie ma podparcia – nie ma amortyzacji wstrząsów towarzyszących krokom dorosłego. 7. Wysunięty punkt ciężkości dziecka powoduje bóle pleców u noszących rodziców. 8. Hiperstymulacja – dziecko wystawione jest na nadmiar bodźców, których nie potrafi przetworzyć. 9. Nadmierny stres – przestraszone nie słyszy kojącego bicia serca, nie może się wtulić i zasnąć, gdy jest zmęczone patrzeniem\ skopiowałam z innego forum. Cytat:
Misia fajny, muszę się rozglądnąć za jakimś. Młodemu dałam cyca i dalej śpi! Chyba nadrabia wczorajszy dzień. |
|||
|
|
|
#3922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, czytam Was na bieżąco, ale przy mojej córci pisanie już mi nie idzie. Jeśli nie śpi i nie je to najlepiej chciałaby być na rękach. Sama poleży kilka minut i zaczyna płakać. Wczoraj zawiesiłam jej karuzelę i pięknie się patrzyła
A dziś zasnęła niedawno w bujaczku przy piosenkach Seweryna. Jeszcze kilka dni i będę znała ich teksty na pamięć ![]() Cytat:
Szkoda, że za każdym razem tyle nie je.Cytat:
Cytat:
Szaja kula szpiegula mnie rozwaliła na łopatki ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Też chcę, bo już ta szarość mnie dobija
|
|||
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
No widze że coś ruszyło gratuluję mamuśkom. Ktoś jeszcze został w ogóle? U nas ciemieniuchy nie ma na główce. Jedynie troche na brwiach i nosku (Pstryczek mnie uświadomił że to to ).Majeczka śliczna My jutro zaczynamy 6 tydzień i mój synek odpowiada już uśmiechem na moje uśmiechy i gadanie nieporadnie ale jednak No i ładnie już śpi. Nie po 5 minut a parę godzin.
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie sie wkurza, jak jest zbyt długo na żabkę
|
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Jupiiii! Cichociemne te nasze rodzace
super![]() No wlasnie juz 2x pytalam o Kije i Krowe..... A nazeczona dwa tyg po terminie, moze tez urodzila? Tesciowa nas telefonem obudzila maly od razu cyc i wielkie oczy :/Tytka to saszetka z proszkiem, nooo takie gotowe sosy w proszku w saszetkach/tytkach:P Nie chce mi sie z lozka wychodzic..... ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Dziewczyny, daaaaaaajcie slonceeeee!!!
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak chcecie słońce, to zapraszam na Warmię, u nas jest pięknie dzisiaj, aż żałuję, że nie werandowałam jeszcze małej, bo zabrałabym ją na spacer. Chyba że nie jest to konieczne?
Iffonka i Nancy - gratuluję! Nareszcie. |
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was dostała już macierzyński?? po jakimm czasie? bo ja nadal nie mam
mnie wypłaca zus---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- kurde nie miałąm wczoraj netu i tyyyle nadrabiania :/ oj nieładnie dziewczyny :P ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Fewcia gratuluje
|
#3928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
![]() to zostal ktos jeszcze ??? ![]() Czesc Wam Lady dostalas to co mialas dostac ? ![]() Debrah u Nas ostatnio jest podobnie, czyli maly gorzej spi, jak usnie na rekach to odlozony w lozeczku zaraz sie budzi, no i przy jedzeniu marudzi i sie prezy ;/ piersi czuje ze sa pelne jak dluzsza chwile nie je, wiec mysle ze kryzys to nie jest. Myslalam moze ze za szybko mu pokarm leci ale nie wiem czy to to ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
IFFONKA NANCY Wam również serdeczne gratulacje
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje mamuski !!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

zisiejszej nocy Ola spala od 21 do 1 i od 2 do 6 rano.Teraz wisi na cycu,ale nie wiem czy w zwiazku z tym,ze malutko przytyla nie powinnam jej wybudzac co dwie godziny czy zostac przy karmieniu na zadanie.HELP!SZAJA moze Ty masz "pomysla"jakiegos?
Witamy kolejnego słodziaka na świecie!!!
Pozdrawiamy serdecznie 
słusznie je Szaja podejrzewała 
nocne Polaków wędrowanie :d

Krzysiu od wczoraj ma katarek i zatkany nosek, dokucza mu to, jak śpi to jakoś spokojnie oddycha, ale jak nie to strasznie się złości biedaczek, strasznie mu furczy w tym nosku. Chyba lepiej jakby mu z noska leciało wtedy jakoś łatwiej byłoby oczyszczać, a jemu nie leci tylko słychać, że gdzieś głębiej mu furczy
oczywiscie panika totalna, szukanie jakiegos zastepcego zrodla swiatla itd...

bo zapomniałam wyjąc mięso z zamrazarki jak wstawałam nad ranem do karmienia
i nie wiem, co to
i jak mu pomóc...
maly od razu cyc i wielkie oczy :/
Nareszcie.
mnie wypłaca zus