MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 10:24   #571
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ty masz z tydzień do porodu? I tak podziwiam, że prowadzisz. Ja bym się nie mogła skoncentrować, co tam brzuch.
No to teraz ja przypunktuję, ja mam dwa dni do tp i też prowadzę.
Wczoraj sama się zawiozłam na ktg do szpitala, a dziś jadę na warsztaty bezpieczny maluch. Nie miałam w planach, ale idę z koleżanką więc obiecała że w razie czego zawiezie mnie na porodówkę

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ehhhhhh...... bo mnie to męczy - strasznie .... nie moge wybrać imienia ..... kiedys jak w brzuchu była ninka to mówiłam ,że przy 3 ciąży będzie mikołaj na 100 % . Ale teraz -podczas tej ..... zaczęłam się wahać,a jak usłyszałam w przedszkolu "mikuś " to już w ogóle ..... . no i potem olśniło mnie na Roszka albo Antosia ..... ale sama nie wiem .... a teraz jeszcze doszedł Oskar - ale nie wiem bo to nie mój do końca pomysł i wydaje mi się troche pretensjonalne ......
nie umiem się zdecydować ,nie mam tego czucia co przy kubie i ninie ......
a wszystkie pasują do nazwiska ...... ochhhhhh , i co teraz? łudzę się ,że jak małego zobaczę to będę wiedziała(choć nigdy nie rozumiałam tego zjawiska ..) ale jak nie ?
Myślę że podejmiesz decyzję jak zobaczysz malucha i wtedy będzie ona najwłaściwsza

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
i po ktg. zapis ok ale powiedziałam lekarzowi, że chyba te wody mi się sączą więc zrobił dodatkowo usg i badanie na fotelu. szyjka jeszcze nie gotowa do porodu ale już się przygotowuje, przepuszcza opuszek palca i prawdopodobnie do tygodnia będzie poród. no i teraz najgorsze, wód jest rzeczywiście co raz mniej- AFI- niecałe 7 i jutro idę do szpitala na obserwację być może to będzie tylko parę dni ale coś czuję, że wrócimy już we dwójkę.
Strasznie się boję szpitala, ostatni raz byłam jak byłam mała... poza tym jeszcze nie jestem gotowa na poród, mieszkanie nie do końca ogarnięte tak jakbym chciała i już ze strachu latam do łazienki
Szczerze, wolałabym mieć tak jak Ty, żeby mnie położyli już do szpitala i tam czekać na finisz. A tak jak ja chodzę co drugi dzień na ktg, raz w tyg mnie bada i co i dalej nic z tego nie wynika, siedzę jak na szpilkach...
Już bym chciała być po...
Ale mój mały jak widać na drugie ma leń

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
u mnie dziś GODZINA ZERO
0 day to go

I jak się czujesz??
Coś boli? Jakieś oznaki że zbliża się P??

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
też się nad tym zastanawiam, mi zostało 6 dni do terminu a w sumie wczoraj poczułam pierwszy raz taki mocniejszy ból.
Ja chyba jestem jakaś dziwna, mnie nic nie boli.
Czasem jak na okres, ale żeby nazwać to bólem to za dużo powiedziane.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:26   #572
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
toś mnie nastraszyła
pojutrze mam wizytę... mam nadzieję, że dożyję jakoś do tego czasu... idę prać dalej mikro-ciuszki!
nie chciałam nastraszyć u Ciebie wcale ta ilość wód nie musiała się zmniejszyć
no właśnie, zauważyłaś żeby coś się sączyło?
Stary 2013-02-27, 10:27   #573
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
myaja też sie własnie zastanawiałam czy jakiś inny sposób depilacji w ciaży jest dozwolony, hmmm dobrze by było przed porodem doprowadzic się do pozradku w inny sposób niż maszynką, no a tak w ogole to manicure pedicure obowiazkowo zrobie, może włoski tez farbne, henna i regulacja też hmmmm co można jeszcze? jakies zabiegi na twarz ?
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
mariolci i myaja w ciąży większość depilacji jest dozwolona pod warunkiem że była stosowana wcześniej i skóra jest do nie przyzwyczajona mówię tu np. o plastrach, wosku, depilatorze.
Kremy do depilacji radzą odstawić i w ciąży nie stosować. Lepiej przerzucić się na maszynkę. Ja stosuję wosk i plasterki bo moja skóra przyzwyczajona i bólu nie czuję i dla mnie to tak samo jakbym maszynką się goliła.
tzn. ja woskiem nigdy nie goliłam, podobnie jak plastry
kurcze... zawsze używałam maszynki bądź kremu do depilacji...
nogi, pachy, ręce - luzik, na ta chwile nie mam z tym problemu... no ale bikini to jakiś dramat...
jezu piecze niemiłosiernie... chciałam 'przetrzymać' niegolenie się w tych miejscach chociaż na tydzień żeby mi skóra odpoczęła, ale znów swędzi tak że nie mogę wysiedzieć na tyłku (dosłownie) jakbym miała owsiki

czytam i czytam o tych kremach... i wiele dziewczyny używa o ile się wcześniej używało.. np. veet czy tant*** (coś tam...) kurde nie wiem już sama...

aaaaaaaaacha...
czy krzesełko chicco polly magic 3w1 z wszystkim za 330zł w naprawdę super stanie to dobra cena?!

pls, muszę szybko odpowiedzieć Panu...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:31   #574
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie 40 tydzień leci, 6 dni to go......
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:36   #575
mariolci
Rozeznanie

ciekawe co tam u Ptaszyska, martwie się ze nie ma zadnych wiesci od niej, mam nadzieje że dochodzą do siebie, i ze wszystko idzie w dobrą stronę

Monicca jak tam na bezpiecznym maluchu było?? co dostałas? ja niestety nie dałam rady iść bo praca mi nie pozwoliła

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-02-27 o 10:37
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:36   #576
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
nie chciałam nastraszyć u Ciebie wcale ta ilość wód nie musiała się zmniejszyć
no właśnie, zauważyłaś żeby coś się sączyło?
nic szczególnego nie zauważyłam... że tak powiem... warunki wilgotne jak do tej pory...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:37   #577
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
czytam i czytam o tych kremach... i wiele dziewczyny używa o ile się wcześniej używało.. np. veet czy tant*** (coś tam...) kurde nie wiem już sama...
Ja używam Veet cały czas przed ciążą go stosowałam i teraz też, jedynie rzadziej bo praktycznie od wizyty do wizyty. Samą maszynką nie wyobrażam sobie.
Stary 2013-02-27, 10:39   #578
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a to mial nie fart. i jak sprowadzil rozmowe na boczne tory
..... jak przeczytałam co napisałam to padłam .....
"i spotkałam tżta przy lodówce wyjadającej masło orzechowe .."
aaaa! moja lodówka wyjada masło .....
boshe ,dziecko uciska na mózg ....
Cytat:
wcale. u mnie nie będzie rozrywkowo. szpital, wywołanie i tyle. tak to widzę, albo cc ze wzgledu na wielkoluda
eh juz marudze wiem.
proszę o wyrozumialość
będzie dobrze ,.....ja też się boję .....
Cytat:
co do chrapania - ja (podobno) chrapię niemiłosiernie ... i to bez znaczenia w jakiej pozycji śpię, zasypiam też (podobno) w 5 sekund hahah nigdy przenigdy się nie przyznam do chrapania nawet jak mnie mąż nagrał telefonem wmówiłam mu że mnie pewnie wkręca i 'fucałam' ehhhhh... wiem straszna jestem

dziewczyny pytanie za sto pkt dot. golenia bikini:
czy w ciąży można używać jakiś kremów do depilacji?!
nie wiem co się dzieje ale po prostu okolicy bikini zorbiły mi się tak CHOLERNIE wrażliwe, że nawet maszynka z 5cio krotnym ostrzem, nowa wywołuje u mnie dziwny ból, pieczenie i cholera wie co jeszcze...
a pasuje jakoś wyglądać na następną wizytę nie mówiąc o porodzie...
kurde ja się poddaję, maszynka mnie nienawidzi... a potem chodzę jakbym miała deskę w kroczu bo mnie tak wszystko boli i szczypie
co do chrapania - to ja mam teorie ,że kobiety nie chrapią .....
kurcze nawet mój tż nie chrapie .....

co do kremu ja bym nie użyła ....
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do imienia to ja też sie waham ale Julka zdecydowała ze Karolek i chyba tak zostanie, wszystkim mówi że to Karolek i że tęskni za nim i codziennie wypytuje kiedy się urodzi, już się chyba i ja oswoiłam z tym imieniem
.... ehhh moje dzieci też zdecydowały .... roszek .ale przecież to nie dzieci mają decydować .... choć mogą mieć rację ....
Cytat:
A u mnie 40 tydzień leci, 6 dni to go...dziś jadę na ktg i mam jakieś dziwne przeczucie że mnie zatrzymają, chociaż jeszcze bym nie chciała. Wczoraj wieczorem złapał mnie ból jak na okres i miałam ze dwa skurcze takie że trochę bolały. Po godzinie przeszło, ale brzuch od wczoraj napięty i młody mało ruchliwy. Ciekawe co tam na wykresiku wyjdzie...
, no to czekamy........
Cytat:
a skąd wiesz, skoro śpisz?
bo wiem !
tż mówi ,że mi szyja przytyła i przez to .....
najgorsze ,że ja to wiem ....
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ale dzisiaj dobrze pospałam tylko 2 razy wstawałam na siku teraz szybko dopiję kawę i biorę się robić na ludzi o 12 50 wizyta
za wizytę !

Kuba przyszedł do mnie z dziurkaczem we włosach..... chciał sobie zrobić fryzurę w kropki boshe ,a ja go niedawno wzięłam do fryzjera który za obcięcie-podcięcie chłopca wziął 50zł .

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-02-27 o 10:44
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:39   #579
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry po raz drugi ! dospałam i jestem jak młody bóg

Cytat:
no to ja jeszcze o sobie coś
byłam wczoraj na wizycie, powiem wam, że ciężko już mi się prowadzi samochód za wielki ten brzucholek
poleżałam pod ktg, zapis ok, szyjka króciutka ale bez rozwarcia.
No to

Cytat:
cześć ,
ja miałam męczącą noc ..... przez cały czas prześladowały mnie słowa michał - manager .... .. :

Cytat:
Strasznie się boję szpitala, ostatni raz byłam jak byłam mała... poza tym jeszcze nie jestem gotowa na poród, mieszkanie nie do końca ogarnięte tak jakbym chciała i już ze strachu latam do łazienki
Oj biedaku ! No ale termin się zbliża, więc i tak godzina O musi nadejść

Cytat:
Jeszcze wkuw..ona siadałam w nocy na łóżku (bo nie mogę spać) a mąż się budzi taki przerażony i pyta: Co się dzieje? Co się dzieje? A ja, przykładna żona, delikatna kobieta zamiast grzecznie powiedzieć to burknęłam na niego: Nic, kur.... Eh, bo widzi, że siedzę... oczka jak 5 zł to jeszcze pyta
Oni chyba nie kumają z tym niespaniem, takim dziwnym i nie do opanowania, mój też rano mówi, " Strasznie wcześnie, a nie możesz po prostu iść spać" Nie nie mogę !!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
i dziś kończymy 38tc! 39 leci.. równiutkie 2 tyg zostały..

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nestelle jak mogę doradzić to Roch, Roszek bardzo mi się podoba tak samo jak Antoni, Antoś i błagam nie Oskar oklepane i dokładnie jak piszesz pretensjonalne
Popieram, sąsiadka obok ma synka Oskara, i całe dnie " oskarku, oskarku" nie podoba mi się !
Stary 2013-02-27, 10:41   #580
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Monicca jak tam na bezpiecznym maluchu było?? co dostałas? ja niestety nie dałam rady iść bo praca mi nie pozwoliła
Bardzo fajnie, najlepsze warsztaty z pierwszej pomocy niemowlakom.
Dostałam 2 smoczki, 2 czapeczki, 2 śliniaczki, rękawice do mycia Fiki Miki, próbki mleka Enfamil, próbki płynu do mycia butelek i zestaw do zrobienia odcisku rączki dziecka 0-3m chyba tyle... i stos ulotek
Stary 2013-02-27, 10:42   #581
trolla2405
Rozeznanie

Witam!
wczoraj sobie wieczorem cytaty elegancko pozaznaczałam po czym przyszła moja mała łobuziara i wyłaczyła mi kompa

STRIPPI Wielkie gratulacje, dla Ciebie i maluszka!

chyba jestem hipochondryczką;wczoraj poczytałam że bzinkę boli i mnie też złapał ból pleców po prawej stronie przy łopatce , tylko nie taki mocny

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Byliśmy wczoraj na warsztatach bardzo fajnie było, tylko troszkę długo, na ostatnich zajęciach już mnie tyłek konkretnie bolał od siedzenia
na Bezpiecznym Maluchu"?
ja idę jutro, fajnie że było fajnie też się boję czy usiedzę tyle czasu, faktycznie koło 4h trwa?
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Ale miałam dziwny sen....
mnie się na szczęście skończyły śnić pierdoły(rodzenie w domu, dinozaury itp)

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie Kiepska noc za nami... o polnocy, o 3.00 i o 5.30 chodzi polozna i wszystkim maluchom bada puls takim glosnym mikrofonem:\ A do tego jeszcze rano mialam drugi raz ten zastrzyk w poślsadek na rozwój płuc Gucia. No a potem każda z nas ma ktg... ja bylam podpieta ze 40 min, bo Maly nie fikał... ale co się dziwić... 6.30 to nie jego pora
No a tak poza tym to jedna z dxiewczyn (juz po terminie) dostala wczoraj okdytocyne, nocy coraz większe skurcze... tak więc przeżywałyśmy razem z nią... A ok. 4.00 zabrali ją na porodówkę... ciekawe czy juz po...
ja nie wiem co oni mają w tych szpitalach z tymi porami badań, współczuję
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
u nas podaja to samo info na SR
tez bede pic herbatke z lisci malin od ok. 36-37 tygodnia
jak ona smakuje?
bo jak ziołowo to ja nie dam rady, wszelkie ziółka mnie ciągną na wymioty mniej lub bardziej; smak samej maliny bardzo lubię - jak w tą stronę to kupuję

Cytat:
No właśnie z prowadzeniem samochodu są problemy - bo jako pasażer prawie leżę, ale jako kierowca już trzeba inną pozycję przyjąć coby widzieć więcej i sięgać do pedałów Ja zawsze dosunięta do przodu na maksa jeżdżę i jeszcze fotel sobie podnoszę do góry... to teraz zaczyna mi brzuszek o kierownicę zahaczać
a mnie się dobrze jeździ jeśli chodzi o prowadzenie. lubię pochylony fotel, mąż się na mnie drze zawsze że sobie leżankę robię. mam tylko problem z dziurami bo wtedy mnie za bardzo trzepie i ale to już dawno jak zaczął brzuszek rosnąć jak muszę wyjechać z jakiejś podporządkowanej i nic nie widać, nie mogę sie wychylić i jednocześnie dać gazu
Cytat:
i po ktg. zapis ok ale powiedziałam lekarzowi, że chyba te wody mi się sączą więc zrobił dodatkowo usg i badanie na fotelu. szyjka jeszcze nie gotowa do porodu ale już się przygotowuje, przepuszcza opuszek palca i prawdopodobnie do tygodnia będzie poród. no i teraz najgorsze, wód jest rzeczywiście co raz mniej- AFI- niecałe 7 i jutro idę do szpitala na obserwację być może to będzie tylko parę dni ale coś czuję, że wrócimy już we dwójkę.

aha malutki waży 3300g czyli przybyło mu książkowo 200g w tydzień

i wiadomo już czy kładą Cię do szpitala?
trzymaj się, przecież to już dwa tygodnie do terminu, jak wrócicie we dwójkę to was hucznie colą powitamy!!

Cytat:
kurcze wszystkie do szpitala się położą no co się dzieje.
ale nie długo jak do tygodnia poród
nie wiem jak było z początku ale wydaje mi się że i tak dobrze że na końcówkach a nie w połowie ciąż się dziewczyny kładą, przecież już prawie marzec, wiem ze lepiej byłoby na spokojnie, jak opowiadają na SR ale trzeba się cieszyć że nie mamy na forum wczesńiaczków takich z prawdziwego zdarzenia, tylko Ptaszyska takie maleństwo...
Cytat:
aha gratuluje nowych tygodni.

u mnie dziś GODZINA ZERO
0 day to go
nie bierze cię na zcieranie kurzy?albo herbatkę u teściów?
Stary 2013-02-27, 10:42   #582
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja do szpitala biore ciuchy na wyjscie takie które mam uniwersalne, takie getro-leginsy w których śmigam praktycznie całą ciąże a pzred ciąża chodzilam w nich tez ciągle, sa swietne, fajnie sie dopasowuja i na pewno na wyjscie bedą dobre, a na góre jakas bluzka i sweter rozpinany
aaaaa nie moge sie doczekac tego dnia jak juz będę wychodzic z Wojciem dod omku, wyobrażam sobie że bedzie to piękny słoneczny kwietniowy dzień
ja juz nawet nie pamietam, co nosilam w 5-6 miesiacu.. ale mam zamiar wziac legginsy, moze spodnie, ktore nosze w ciazy z pasem, i jakas luzniejsza bluzke (tu boje sie najbardziej, ze w brzuchu bedzie spoko, gorzej z biustem ), rozpinany sweterek i moze bawelniana sukienke
Cytat:
Kuba przyszedł do mnie z dziurkaczem we włosach..... chciał sobie zrobić fryzurę w kropki boshe ,a ja go niedawno wzięłam do fryzjera który za obcięcie-podcięcie chłopca wziął 50zł .
Stary 2013-02-27, 10:50   #583
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie dziś GODZINA ZERO
0 day to go

Cytat:
wcale. u mnie nie będzie rozrywkowo. szpital, wywołanie i tyle. tak to widzę, albo cc ze wzgledu na wielkoluda
eh juz marudze wiem.
proszę o wyrozumialość
No właśnie, pytałam lekarza co w przypadku gdy dziedzic się nie zatrzyma i też mi sugerował wywoływanie, co nie szczególnie mi się uśmiecha więc wiem co czujesz ! Na następnej wizycie planuję wymusić ten pomiar miednicowy

monika_g ja też zamawiałam w DOZ herbatkę i wiesiołek

Co do prowadzenia auta ja chyba na dniach pasuje, jak siedzę względnie prosto to mnie młody tak kopie, że się nie skupiam na drodze, jak się rozkładam jak na uczcie u cesarza, to właśnie przy wyjeździe z podporządkowanych czy innych takich nic nie widzę, bo tam jeszcze kupę auta, może innymi autami da się jeździć ale moim nie a mój syn z wielkimi nogami, nie lubi w ogóle jak siedzę - bo np kiedyś wprowadzałam jakieś dane do kompa Męża przy biurku - kopanie że szok, obiad przy stole na prosto - kopanie - kibelek ostatnio - kopanie w związku z tym 95 % czynności robię na płasko, wieczna uczta
Stary 2013-02-27, 10:51   #584
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
cześć ,
ja miałam męczącą noc ..... przez cały czas prześladowały mnie słowa michał - manager .... .. nie wiem o co chodziło ale strasznie męczące ....
wstałam w końcu siku i spotkałam tżta przy lodówce wyjadającej masło orzechowe o 4 rano - jeszcze się skarżył ,że spać nie idzie przez moje chrapanie ..... (ja wcale nie chrapie !!!!!) .....
Cytat:
o... ja też miałam dzisiaj w nocy jakieś jazdy na jedną, pojedynczą scenę, która mnie prześladowała... usnęłam ok 3 bo nie mogłam sobie znaleźć miejsca, a potem ten ciągle powtarzający sie motyw! Jeszcze wkuw..ona siadałam w nocy na łóżku (bo nie mogę spać) a mąż się budzi taki przerażony i pyta: Co się dzieje? Co się dzieje? A ja, przykładna żona, delikatna kobieta zamiast grzecznie powiedzieć to burknęłam na niego: Nic, kur.... Eh, bo widzi, że siedzę... oczka jak 5 zł to jeszcze pyta
Współczuję Ja dziś w nocy też się obudziłam, ale z zupełnie innych powodów - śmiałam się przez sen na głos szkoda że nie pamiętam dlaczego
Cytat:
moj maz tez mnie w nocy szturcha, ze chrapie.. a ja mu zawsze odpowiadam: przeciez ja nie spie, to jak moge chrapac
Mój mnie kiedyś nagrał chrapiącą nie mam jak się wymigać.

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Wczoraj sama się zawiozłam na ktg do szpitala, a dziś jadę na warsztaty bezpieczny maluch.
Podziwiam, nie jeżdżę już dobre 4 miesiące, raz że strasznie ciasno i w samochodzie prawie leżę, dwa że młody natychmiast rozpoznaje samochód i wtedy zaczyna się najbardziej wiercić i rozciągać, trzy to nie na moje nerwy i hormony...

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:55   #585
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co tam na wykresiku wyjdzie...
aaa... coraz blizej....

Cytat:
Kuba przyszedł do mnie z dziurkaczem we włosach..... chciał sobie zrobić fryzurę w kropki
kreatywny!!!!!! wyszly?!:brzydal :

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
mnie się na szczęście skończyły śnić pierdoły(rodzenie w domu, dinozaury itp)

Cytat:
ja juz nawet nie pamietam, co nosilam w 5-6 miesiacu..
ja od sierpnia nosze to samo takze nie mam problemu....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:59   #586
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie, pytałam lekarza co w przypadku gdy dziedzic się nie zatrzyma i też mi sugerował wywoływanie, co nie szczególnie mi się uśmiecha więc wiem co czujesz ! Na następnej wizycie planuję wymusić ten pomiar miednicowy
ojejj... tez sie obawiam wywolywania, wolalbym urodzic wczesniej, niz miec wywolywany porod
a te pomiary robi lekarz czy polozna?

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Mój mnie kiedyś nagrał chrapiącą nie mam jak się wymigać.
no tak, wtedy to juz d... zbita..
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja od sierpnia nosze to samo takze nie mam problemu....
Stary 2013-02-27, 11:00   #587
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

A u mnie 40 tydzień leci, 6 dni to go...dziś jadę na ktg i mam jakieś dziwne przeczucie że mnie zatrzymają, chociaż jeszcze bym nie chciała. Wczoraj wieczorem złapał mnie ból jak na okres i miałam ze dwa skurcze takie że trochę bolały. Po godzinie przeszło, ale brzuch od wczoraj napięty i młody mało ruchliwy. Ciekawe co tam na wykresiku wyjdzie...

Kobietki mam wiadomość od Strippi:
Miała nieprzespaną noc, mimo że Michaś pięknie jadł i spał po 4 godziny ciągiem. Wychodzą w piątek rano
Ogólnie mówi że idzie jej cycowanie a Michałek uwielbia spać

Także już niebawem do nas zajrzą
Stary 2013-02-27, 11:01   #588
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

moja na szczescie narazie tylko maluje paznokcie, brzuch oraz kończyny ale jakoś domywam, aaaa wczoraj rozwiązywała krzyżówkę cienkopisem a ja (głupia głupia matka) odwróciłam się na 5 sekund i zalałam sobie herbatę; efekt jedna powiek na fioletowo, dobrze że się nie dźgneła porządniej
Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Podziwiam, nie jeżdżę już dobre 4 miesiące, raz że strasznie ciasno i w samochodzie prawie leżę, dwa że młody natychmiast rozpoznaje samochód i wtedy zaczyna się najbardziej wiercić i rozciągać, trzy to nie na moje nerwy i hormony...
a ja strasznie lubię jeździć autem,jeszcze mnie wkurzają te warstwy ciuchów w których cięzko się ruszyć żeby popatrzyć np do tylu. narazie tż ma używanie bo wszędzie w odwiedzinach jak coś proponuja do picia może, ale już zapowiedziałam że niedługo koniec

chyba w koncu sie zbiorę i zacznę prać ciuszki dla małego, może się wezmę dziś za białe

czy wy też macie normalnie tyle prania, my w trojkę produkujemy tego tyle ze średnio codziennie idzie 1 pralka, jak dodatkowo będzie mały to ja nic nie będę robić tylko prać i prasowania mam juz niezła kupkę, która to lubiła tak prasować? zapraszam, nawet ciasto mam do kafki
Stary 2013-02-27, 11:02   #589
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ojejj... tez sie obawiam wywolywania, wolalbym urodzic wczesniej, niz miec wywolywany porod
a te pomiary robi lekarz czy polozna?
No ja też, zresztą w ogóle wolałabym urodzić bez wywoływania i sn

A pomiary chyba w pl robi położna
Stary 2013-02-27, 11:04   #590
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
na Bezpiecznym Maluchu"?
ja idę jutro, fajnie że było fajnie też się boję czy usiedzę tyle czasu, faktycznie koło 4h trwa?
Byliśmy o 16.30 (rejestracja) Zaczęło się o 17 i ostatni warsztat trwał do 20.15 potem losowanie nagród i przed 21 wyszliśmy
Stary 2013-02-27, 11:04   #591
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

anika

Cytat:
wiecie co wkurzają mnie te prognozy pogody kilka dni temu było ze w połowie marca ma być 16 stopni a dziś patrzę i pokazują że -1
ja słyszałam, że jeszcze ten weekend ma być zimny , a potem, od 6 marca ma już być coraz cieplej. Oby. bo pranko czeka
Cytat:

ja na poczatku nawet nie licze, ze sie wcisne w moj rozmiar sprzed ciazy - u nas podaja info, zeby do szpitala na pierwsze dni wziac ubrania, ktore pasowaly w 5-6 miesiacu ciazy..
ja też na to nie liczę i też mam cichą nadzieję, że szybko pójdzie. Mam kilka koleżanek, które po porodach mają jeszcze lepsze figury niż przed,a w ogóle nie ćwiczyły ani się specjalnie nie starały. Ale niestety mam też takie, które do formy już nie wróciły

Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. A jak wrócicie do domku już we dwójkę to tylko się cieszyć

Cytat:

a mi się dziś śniło że miałam cesarkę, dzidziuś malutki ( żadne 4,5kg ) i zapominałam go karmić
Miałam podobny sen. Śnilo mi się, że już kilka dni mały był ze mną w domku i teściowa się mnie pyta, jak z karmieniem, a ja sobie uświadomiłam, że odkąd jesteśmy w domu, ani razu go nie karmiłam

Chyba większość miała dzisiaj ciężką noc. Ja przez pół nocy nie spałam, bo jakiś pies mi wył i szczekał pod oknem

Cytat:

u mnie dziś GODZINA ZERO
0 day to go
no to dawaj, dawaj Kochana będzie następny chłopak

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 11:05   #592
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Ja używam Veet cały czas przed ciążą go stosowałam i teraz też, jedynie rzadziej bo praktycznie od wizyty do wizyty. Samą maszynką nie wyobrażam sobie.
tzn. ja dokładnie chciałabym tak samo robić, tj. depilacja tylko na wizyty, no na prawdę maszynka mnie dobija

a powiedz mi po ile kupujesz veet i jaki dokładnie?!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 11:07   #593
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
w związku z tym 95 % czynności robię na płasko, wieczna uczta
ja na ta pozycje mowie "na Nerona"

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Cytat:
czy wy też macie normalnie tyle prania, my w trojkę produkujemy tego tyle ze średnio codziennie idzie 1 pralka, jak dodatkowo będzie mały to ja nic nie będę robić tylko prać
na razie - luzik, ale przesladuje mnie wspomnienie z ogladania tego mieszkania. rodzina 4 osobowa, od ktorej kupilismy, miała dwie pralki w lazience...
wtedy sie cieszylam ze duza lazienka, teraz sobie mysle aaaaa

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 11:07   #594
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Miała nieprzespaną noc, mimo że Michaś pięknie jadł i spał po 4 godziny ciągiem. Wychodzą w piątek rano

Super
Stary 2013-02-27, 11:08   #595
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Hej
nie pisze od wczoraj bo ledwo żyje. Wczoraj miałam impreze wieczorem (85 urodziny babci) i msza wieczorem, z rana byliśmy po wózek, mam już go w domku , oprócz tego mam chyba te skurcze Braxtona bo na początku od kilku tygodni było to co jakis czas, raz dziennie a teraz wczoraj prawie cały dzień mi brzuch drętwiał, masakra takie uczucie dziwne, no i sie to powtarza już dziś rano mnie ścisnęło ...
zaraz wpada teściowa, potem zakupy i tak oto nie mam kiedy tu popisać... ale czytam wszystko

Strippi wielkie graulacje !!!
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 11:12   #596
maria28
Kniaginia

Cytat:
i jutro idę do szpitala na obserwację być może to będzie tylko parę dni ale coś czuję, że wrócimy już we dwójkę.
Wszystko będzie ok. Jak dziecko zdecyduje, że chce wychodzić, no to co zrobisz.

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Wczoraj sama się zawiozłam na ktg do szpitala, a dziś jadę na warsztaty bezpieczny maluch. Nie miałam w planach, ale idę z koleżanką więc obiecała że w razie czego zawiezie mnie na porodówkę
Podziwiam.
Mi córka może urody nie zabrała (ach, ta skromność!), za to mózgu nie mam

Co do kremu do depilacji, ja 2 razy użyłam tego co zawsze, jakiś delikatny aloesowy z Bielendy. Ale za drugim razem piekło niemiłosiernie. Jak nie byłam w ciąży, to nie piekło.

Cytat:
boshe ,dziecko uciska na mózg ....

Cytat:
jak ona smakuje?
bo jak ziołowo to ja nie dam rady, wszelkie ziółka mnie ciągną na wymioty mniej lub bardziej; smak samej maliny bardzo lubię - jak w tą stronę to kupuję
Niestety ziołowo, trochę też jak zielona herbata. Nie ma nic wspólnego ze smakiem malin, który ubóstwiam.

Cytat:
a mój syn z wielkimi nogami, nie lubi w ogóle jak siedzę - bo np kiedyś wprowadzałam jakieś dane do kompa Męża przy biurku - kopanie że szok, obiad przy stole na prosto - kopanie - kibelek ostatnio - kopanie w związku z tym 95 % czynności robię na płasko, wieczna uczta
Moja nie wiem, jak długie ma nogi, ale ja tez pod katem prostym nie daję rady funkcjonować. Półleżąc najlepiej.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 11:13   #597
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. ja dokładnie chciałabym tak samo robić, tj. depilacja tylko na wizyty, no na prawdę maszynka mnie dobija

a powiedz mi po ile kupujesz veet i jaki dokładnie?!
http://www.veet.pl/veet-3-minute-hair-removal-cream.php
ten zielony do suchej skóry w Rossmanie nie pamiętam po ile kupowałam, bez promocji chyba niecałe 20zł
Stary 2013-02-27, 11:18   #598
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo fajnie, najlepsze warsztaty z pierwszej pomocy niemowlakom.
Dostałam 2 smoczki, 2 czapeczki, 2 śliniaczki, rękawice do mycia Fiki Miki, próbki mleka Enfamil, próbki płynu do mycia butelek i zestaw do zrobienia odcisku rączki dziecka 0-3m chyba tyle... i stos ulotek

o to fajnie, że warsztaty udane i ciekawe no i gratiski tez fajne

a jaaa głupia nie wzięłam sobie dziś do pracy wody do picia i pozostaje mi herbata, a musz emeic butle dużą wody kazdego dnia bo zdycham na suchoty

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 11:19   #599
misiulka06
Rozeznanie

witam się ... gratuluje Michałka ja się dziś fatalnie czuje, boli mnie głowa, nos zapchany...eh
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 11:19   #600
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!

jak ona smakuje?
Nijak:P jak siano

Cytat:

Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości