|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Perse, super, że wszystko w porządku
kocurku, dopiero niedawno odkryłam zdjęcie Marcelka - cudny chłopak Ci rośnie Cytat:
ja straciłam Jasia w 9 tygodniu i wydaje mi się, że jakoś szybko sobie poradziłam psychicznie, bo mam bardzo silną konstrukcję psychiczną. Ale teraz każde "podejrzenie" ciąży paraliżuje mnie zupełnie myślenie pozytywne, że będzie dobrze, też trudno włączyć, choć z natury jestem wielką optymistką Niepokój będzie chyba już zawsze towarzyszył. Jestem też osobą mocno wierzącą i to mi zawsze pomagało we wszystkich trudnych sytuacjach a tutaj nawet wiary zaangażować nie potrafię... Taka strata to szok dla kobiety. Trudno mi więc sobie wyobrazić to, co Wy przeżywacie - Ty, Perse i inne dziewczyny, które straciły dzieci w wysokiej ciąży.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4862 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
Natomiast w ogóle nie myśl, że nie możesz mieć dzieci!!!! To jest myśl absolutnie wykluczona. Nie ma takiej opcji. Jesteś zdrowa, a nawet, jeśli w tych badaniach Ci coś wyjdzie, to wszystko można naprostować. Ile tutaj mamy dzieci z połączenia heparyny z acardem, to tylko Mamusie wiedzą. Szczerze mówiąc nie przyszło mi to nawet nigdy na myśl. Ja się boję, że będziemy mieli wcześniaka, bo jak mnie znowu dopadnie nadciśnienie, to będzie niewesoło. Ale szczerze aż takich myśli nie miałam. |
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39487445]Dziękujemy za kciuki
![]() Arturek (chyba, bo się ustawił jak "odwrócony królik", czyli trzymał się pod kolanami i nie pokazał krocza:P) rośnie jak należy, idealnie przybrał o 2 tygodnie co do dnia. Dla matki-wariatki takie dokładne cyferki to ulga jak nie wiem. Poza tym łożysko, wody, szyjka OK, choć miałam tylko USG (trochę się zmartwiłam, no ale gin wie lepiej). Od następnego tygodnia robimy krzepliwość co tydzień. Nospa 3 razy dziennie (bo mi się coś macica stawia, choć na badaniu była ładna, miękka). A poza tym to nic No u nas 50% czasu zajmują rozmowy o jedzeniu (tzn. co i jak mam jeść, żeby nie mieć wzdęć, bo to mój duży problem, który powoduje bóle brzucha:/). Ale jestem szczęśliwa ![]() [/QUOTE] Ciesze się że wszystko ok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko lepiej zróbcie te badania jak macie możliwość. A może akurat znajdziecie przyczynę i wyleczycie ją. Czasem lepiej dmuchać na zimne niż dwa razy przeżywać to samo, zwłaszcza w taki wypadku.
Czasem mi się wydaje, że lepiej znaleść przyczynę niż być tym przypadkiem 1 na 10000 Perse a widzisz wszystko dobrze, a tak się martwiłaś Pamiętaj, że waga na usg jest zawsze orientacyjna. Stasio ciągle był mniejszy, a teraz poszedł w drugą stronę Te jeansy z rozmiaru 74 leżą idealnie i pewnie za 2 tyg zrobią się wąskie i trzeba będzie nowe kupić
|
|
|
|
#4865 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze DZIEWCZYNY A JA JUŻ WIDZIAŁAM TEGO ROKU 6 BOCIANÓW To musi byc dobry znak więc szykować się kochane kltóra czeka na przesyłkę bo skierowałam (oczywiscie myślami ) je do NAS!!!RENA przykro mi że tak zostałaś potraktowana przez tego lekarza ![]() Ot nasza służba zdrowia, szkoda gadać... PERSE cudowne wieści przynosisz HOSENKA przytulam mocno MONIKA zaciskam kciukasy za jutrzejszą wizytę BERBIE żyjesz po tej depilacji ???MAKSI u mnie gulasz kasza jęczmienna i jakaś surówka tylko nie wiem jeszcze jaka ![]() NATALIA oj to ciężki okres przed wami z tym ząbkowaniem ![]() FIOLUSIU jak Stasiu się czuje?
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39487445]
Arturek (...) rośnie jak należy, idealnie przybrał o 2 tygodnie co do dnia. (...) Poza tym łożysko, wody, szyjka OK, choć miałam tylko USG [/QUOTE] bardzo się cieszę!!!!mój lekarz też czasem oceniał szyjkę przez USG... dopiero po 20tym tygodniu i tak, i tak.
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
nie robiłam dziś bety, bo dostałam dziś @ i brzuch boli jak cholera więc już po wszystkim...czwarty raz taki sam scenariusz...nie mam już sił na nic...nie wiem co robić, do kogo się zgłosić...nie mogę już słuchać tego, że trzeba walczyć, trzeba próbować, robić badania itd. ja to wszystko wiem, tylko to póki co nic nie daje...ja każdą stratę czuję tak, jakbym straciła dziecko...nie "ciążę", zarodek...dziecko...wiem, że większość nie traktuje tak wczesnej ciąży jako dziecko, ale ja tak...nie mogę słuchać jak mówią, że dobrze, że to tak szybko a nie za kilka miesięcy...ale to boli tak samo...czasem myślę, że wolałabym nie zachodzić w ciążę, żeby nie czuć tego bólu po stracie... |
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to jest dziecko...Bardzo mi przykro że spotyka cię to po raz czwarty Pisz tutaj jak będzie ci zle
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet sobie nie wyobrażam jak wielki ból musisz teraz czuć i jak ci ciężko
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie mój pierwszy raz, ale i tak czuję lekką krępację... ale jestem zadowolona, tym bardziej, że moja kosmetyczka właśnie wróciła ze szkolenia i wypróbowała na mnie zabieg, który po kilkukrotnym powtórzeniu ma zahamować wzrost włosów
ogólnie polecam, prawie wcale depilacja bikini nie boli, zawsze wydawało mi się, że to duży ból, a jednak Cytat:
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie też wczesna ciąża to dziecko, nie ma znaczenia który to tydzień, dziecko to dziecko, od samego początku. choć nie wszyscy potrafią to zrozumieć. niestety te słyszałam, że to był zlepek komórek, że lepiej na takim etapie niż za kilka miesięcy, itp. |
|
|
|
|
#4873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to zawsze boli..
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Weszłam tylko na chwilkę bo mam pytanie. Muszę robić Tobiaszowi inhalację. Może któraś z dziewczyn zna się na inhalatorach i doradzi mi jaki mam kupić???
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh szkoda gadać. Ciągłe kłótnie z partnerem, wkurza mnie jego.. obojetnosc na to co stalo sie rok temu. Od tamtego czasu nic sie nie zmienilo, nikt nie mieszka w moim brzuszku Chyba ja mam jeszcze czas na to wszystko.. Kupiłam sobie kota w grudniu (wiem.. wiem głupie porównanie) ale troszke mi pomogło, obecnie zagłaskuje moja kicie na śmierć Ciesze sie z koleżanek i innych że zachodzą w ciąże, układaja sobie życie.. ja niestety musze poczekać na te szczęście bo narazie WYRAZNIE nie jest mi to dane. Tak więc chciałabym przywitać wszystkie nowe Aniołkowe Mamy.. nie będę sie rozwodzić więcej nad tym tematem, skoro jesteśmy w tym wątku wszystko jest jasne... Oraz pogratulować nowym Mamusiom, ciesze sie bardzo dziewczyny ze Wam sie udało! Perse mam nadzieje że wszystko u Ciebie jak najbardziej Ok! Ale ten czas leci... to już rok.. chociaż rok temu jeszcze dane było mi sie nacieszyc kilka dni moim Aniolkiem najukochanszych. Pozdrawiam Was gorąco, będe Wasze losy śledzic kiedy tylko czas pozwoli oraz udzielać się na wątku bo faaaajne z Was babeczki są Pozdrawiam i zgodnie z godziną życzę miłej nocy!
|
|
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry i dobranoc!
![]() Jutro Was nadrobię, bo dziś padam już na pyszczek... |
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
chyba będę pierwsza... dzień dobry
|
#4879 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mam głos w nocy nie mogłam spać bo tak mną rzucało.. a byłam taka zdrowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To było dziecko i dla nas AM to oczywiste. Nie myśl teraz o kolejnej ciąży.. może trzeba trochę odczekać.. trochę emocjonalnie się ustabilizować a potem, za jakiś czas znaleźć dobrego lekarza, który zrobi wszystko abyś mogła donosić ciąże! Trzymaj się kochana i nie zadręczaj myślami.. Barbi a jaką metodą się depilujesz? woskiem? |
||
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Ja nie śpię, bo wczoraj przeczytałam u nas jakąś kartkę o przemurowywaniu kominów, bez podpisu, bez pieczątek, z informacją, że wtedy nie będzie można grzać Jak ja takiego czegoś nie cierpię, przywieszą taką kartkę, bez numeru telefonu, jakaś pokreślona i jeszcze w takim miejscu, że jak któryś z lokatorów to przeczytał, to będzie cud... No w każdym razie teraz będę czekać, aż przyjdą... Na szczęście na dworze jest w miarę ciepło, gdyby było zimno, to bym się wściekła ![]() Rena - bardzo mi przykro Oczywiście, tutaj nikt nie podważa tego, że Twoje 4 ciąże to były dzieci, my też nigdy nie mówimy o zlepku komórek Ale ja stanowczo uważam, że ktoś powinien się Tobą zająć porządnie, bo 4 straty to naprawdę jest bardzo dużo... Pisz z nami, jak będziesz miała ochotę. Bardzo mi przykro ![]() Deli - ja Ci powiem, że był czas, kiedy strasznie chorowałam na małego pieska... Niestety u nas warunki nie pozwalają, ale rozumiem Cię z kotkiem w 100%. Pisz u nas częściej ![]() Berbie - na ile starczy taki jeden zabieg? W sensie no wiesz, jaki czas efekty są zadowalające?
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501206]
Berbie - na ile starczy taki jeden zabieg? W sensie no wiesz, jaki czas efekty są zadowalające? [/QUOTE]pytasz o depilację czy ten zabieg, aby nie odrastało?
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Wczoraj jednak chyba była owu,ale nie podziałaliśmy ![]() Smutno mi bo dokładnie rok temu zaczął się cykl w którym począł się Aniołek
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-02-28 o 09:27 |
|
|
|
|
#4885 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
dzialacie na tyle czesto, ze na pewno nie przegapiliscie
![]() owu to takie dziwne stworzenie w ktore nie trzeba trafic co do sekundy... kciukam!
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie w tym cyklu tak nie działamy,jakoś ostatnio nie mam ochoty.Ostatnie przytulanie było w niedziele,także raczej nic z tego.
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
![]() Codziennie Was podczytuje,ale dawno nic nie pisałam i jakoś cięzko sie na nowo wbić. Widze,że piszecie o bocianach,do mnie właśnie rok temu taki bocian przyleciał i dlatego wszystkim staraczkom wysylam go i trzymam kciuki
|
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
Perse-gratuluje udanej wizyty
Pani-jak tam przygotowania do godziny zero
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

ja straciłam Jasia w 9 tygodniu i wydaje mi się, że jakoś szybko sobie poradziłam psychicznie, bo mam bardzo silną konstrukcję psychiczną. Ale teraz każde "podejrzenie" ciąży paraliżuje mnie zupełnie 

No u nas 50% czasu zajmują rozmowy o jedzeniu (tzn. co i jak mam jeść, żeby nie mieć wzdęć, bo to mój duży problem, który powoduje bóle brzucha:/). Ale jestem szczęśliwa
Te jeansy z rozmiaru 74 leżą idealnie i pewnie za 2 tyg zrobią się wąskie i trzeba będzie nowe kupić
Jak dostane @ mam zadzwonić do gina i mu powiedzieć ile trwał cykl ,potem monitoring i dopiero od następnego cyklu Clo.

bardzo się cieszę!!!!

Bo to jest dziecko...Bardzo mi przykro że spotyka cię to po raz czwarty
Pisz tutaj jak będzie ci zle

w nocy nie mogłam spać bo tak mną rzucało.. a byłam taka zdrowa