|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Chyba faktycznie pogoda wyludniła forum. My byliśmy 2 godz z czego Wojtuś spał 1,5 potem dałam mu zupkę i tak jak myślałam nie zjadł prawie nic ja nie wiem co mu. Już zaczynał tak ładnie jeść czasem nawet pół słoiczka a teraz 2 łyżeczki i się drze, no i wtedy podaję mleko. |
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi nie zazdroszczę wizyty u teściów, to ja wole spacerek na świeżym powietrzu
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo alko można je stosować bo to się daje minimalną ilość i tylko miejscowo.Dobry i nieszczypiący środek to "Solcoseryl-pasta do stosowania w jamie ustnej" Używa się go w ten sposób, że trzeba osuszyć aftę np. gazikiem, ręcznikiem papierowym i wklepać tę pastę, ona się tak przyklei do ranki będzie ją chronić i goić, nie wolno jeśc ani pić po aplikacji przez pół godziny. Powtarzać 3-4 razy dziennie. Jedyny minus to cena, mała tubka kosztuje ponad 30zł ![]() Tego fioletu możesz spróbować, nie zaszkodzi, bo nawet dzieciom się kiedyś tym pleśniawki smarowało, jak nie pomoże to wtedy któryś z opisanych przeze mnie.
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2013-02-27 o 16:37 |
|
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Mam dziewczynki małe pytanie jako nasze pociechy jak i moja ma już 10 mc no naciągane bo 8 marca jej stuknie zastanawiam się jak wygląda menu waszych maluszków no i co sądzicie o tym jak ja karmię. (muszę jeszcze wspomnieć że mała ma alergię pokarmową łącznie ze skazą białkową) słoiczków nie jadamy - nie uznajemy
nasze menu wygląda tak 6-7 (zależy jak wstanie) mleko 180 ml, 10.00 mleko 180 ml 13-13,30 zupka własnej roboty ok 200ml z kleikiem ryżowym z mieskiem lub ryba lub żółtkiem, ok 15,30 deser przeważnie małe jabłko ew jabłko-gruszka - sama robie ok 19,30 mleko 180 ml z dwoma miarkami kaszki glutenowej . w ciągu dnia dostaje ok 200 ml kompotu ( z własnych jabłek) lub wody noc całą przesypia bez jedzenia chciałabym jakieś zmiany w 10 mc wprowadzic ale nie wiem jak to ogarnąć. mała dość waży bo 10,4 kg ale jest i duża ponad 80 cm ... coś poradzicie?
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia ze szkodliwym działaniem SLS? Bo małej powychodziły na udkach i ramionkach suche czerwone plamy, i właśnie patrzę że na naszym płynie jest ten szit
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
bylysmy 3 godziny na dworze jest pieknie!
slonce czyste niebo i 8 stopni na plusie! weekendzik tez ladny zapowiadaja, oby! mala zjadla zupke kalafiorowa z koperkiem mniam mniam zjadla dosyc duza porcje ale po spacerku to miala apetyt ze hej
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
ja osobiście nie, ale wiem, że to jeden z gorszych składników żeli i szamponów
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zadaj to pytanie na wątku mam marcowo-kwietniowych 2012Mój ma takie zmiany na całym ciele ale nie stosujemy nic z SLS. Zresztą wydaje mi się, że SLS jest już wycofany z większości kosmetyków (dla dorosłych także) i zastąpiony SLES |
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet ostatnio zauważyłam, że pojawił się w szamponach, w których wcześniej go nie było...SLES też jest szkodliwy, niestety poza tym polecam obrazek
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w smyku kupiłam (czekam aż przyjdzie) http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-leggin...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-getry-...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-rajsto...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p |
||
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja tak na chwilę Ktoś pytał o tańsze spacerówki - ja myślę o Espiro Metro i Magic. Na trudniejszy teren lepszy Magic - ma fajną amortyzację, dobrze się prowadzi. Tylko nie składa się jedną ręką. U nas w porządku - tzn. u Małej, dziś pierwszy raz byłyśmy na placu zabaw
|
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
upss mój błąd dzięki
|
|
#1245 | ||
|
Zadomowienie
|
hey hey witam z pracy!
ale moje dziecie uroczo wygląda z ząbkami mówię wam! Taki urwis! w ogóle chce się pochwalić, że robi "cześć" ale lewą ręką Cytat:
ale nie maluję się niewiadom jak wychodząc z dzieckiem! Wystrzałowo to ja się mogę ubrać na radnkę z mężem albo na spotkanie ze znajomymi! ALe tak jak mówię: odpowiednio do okazji! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- P.s. a swoją drogą, chyba wiosna idzie, co nie??? |
||
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Luśka w końcu się nauczyła "schodzić" z pozycji stojącej na czworaki
Dzięki czemu coraz rzadziej się przewraca. Ale skubana jaka ostrożna, schyla się powolutku, bada jedną ręką czy sięgnie podłogi i dopiero jak poczuje stabilne podparcie puszcza się drugą ręką ![]() No a poza tym to już niezłe dystanse przechodzi i to trzymając się byle czego. Dzisiaj na przykład wstała przy krzesełku do karmienia, trzymając się go przeszła przez całą jego szerokość do obudowy komputera, potem krzesła aż dotarła do mnie ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() a właśnie, pytanie - czy wasze dzieci też kiwają głową/ciałem jakby bardzo energicznie chciały powiedzieć "tak"? Bo Luśka tak robi nagminnie. Do tego często jak to robiła to ja mówiłam "tak tak" i kiwałam głową, i teraz wystarczy, że powiem "tak tak" a ona zaczyna się tak kiwać
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Jestem dziś jakaś taka niedorobiona, w pracy zasnęłam kładąc głowę na biurku, koszmar jakiś. Nic mi się nie chce. Córcia znowu w żłobku, spisała się ładnie, właśnie śpi, a ja odrabiam zadanie na angielski i zaraz idę spać, bo pobudka będzie wczeeeeeeśśśnieeee!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
cały dzien was w pracy podczytywałam, jestem na bieżąco![]() zamówiłam kilka materiałów mam zamiar uszyc malemu jakies szmaty Cytat:
co do wiosny chciałabym juz, u nas na razie nie ma jej, tylko zimność panuje![]()
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Pdhwao u nas zapowiada sie juz wiosna w koncu zaraz marzec!
a ja sie zabralam za sprzatanie mala spi a ja szaleje. |
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Za nami kolejny przyjemny dzionek z jednym małym ale.. Młody ma gorszy apetyt i ciężko mu coś wcisnąć Bunt dotyczy zarówno mleka jak i pokarmów stałych. Wszystkim pluje No może poza kawłkami indyka, które namiętnie przeżuwa![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I nikt nie zauważył, jak pisałam o tym , że Nadka ma ospę... |
||
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to nawet sprzątam jsk przychodzi pani....do sprzątania hahha...tzn ona tak raz na miesiąc/dwa do większych porządków...i ja zawsze sprzątam przed jej przyjściem. mąż oczywiście zachodzi w głowę po co
|
|
|
|
|
#1257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Pewnie pani nie ma co sprzątać. Sprzątamy, bo nie chcemy, żeby ktoś pomyslał, że mieszkają tu brudasy. Tyle, że z tym sprzątaniem i czystością w domach jest baaardzo różnie .
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina dziękuję
Kurde zrobiła mi się ta afta w zagłębieniu przy dziąśle, nawet mówienie boli A tym się można zarazić? |
|
|
|
#1259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a on zawsze ma nadzieję na chwilę snu jeszcze. dlatego właśnie wolę zmiany po południu bo się wybawię z małym i potem nie ma mnie jak śpi |
||
|
|
|
#1260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy Cytat:
I kopać w ochraniacz.[QUOTE=allebazi;39484407Wk lejam też zdjęcie z przymiarki do krzesełka bo póki co W. jeszcze nie siedzi więc prawie nie używamy.[/QUOTE] świetne zakupy! Mały boski nie maiłam z ty.m do czynienia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Zrobiła mi się afta. Czym to mogę posmarować przy kp? Widziałam w necie o płukaniu szałwią tylko
Póki co polałam to Aphtinem i myślałam, że się zesram z bólu
Mam jeszcze fiolet na wodzie w domu. Tym można?
Mimo alko można je stosować bo to się daje minimalną ilość i tylko miejscowo.

Może zadaj to pytanie na wątku mam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
cały dzien was w pracy podczytywałam, jestem na bieżąco
Kurde zrobiła mi się ta afta w zagłębieniu przy dziąśle, nawet mówienie boli