Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 23:04   #151
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Witam w nowym wątku Szalone! Wróciłam do domu i padam na twarz. Idę się umyć i spaaaać. Będę jutro
Robiłam dziś badania, hemoglobina spadła do 11,3, ale spoko tam

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 23:05   #152
Katerine2
Raczkowanie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
I ja się witam w nowej części

magdalennne nie panikuj kochana, stres w niczym nie pomaga. Połóż się na boku, wsłuchaj w małe. Może maluszek ma dzień leniuszka.

Ja też świrowałam jak przez prawie dobę nic nie czułam, każda z nas Cię doskonale rozumie, ale jednocześnie wiemy, że stres to najgorsze co możemy dziecku ,,ofiarować".

A i dodałam zdjęcie do klubu (wstyd), to zdjęcie z 17tc i 3dnia.
Sliczna jestes i duzy juz ten twoj brzuszek

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mój kot stoi pod drzwiami wejściowymi i miauczy. Nie wiem, chyba na zegarku się zna, bo za 10 min TŻ ma być
Smieszny kotek, madry po "mamusi"

Cytat:
Na tvp2 lecą ,,Sami swoi" - ,,podejdź no do płota kiedy i ja podchodzę" - lubię te stare filmy, po 20 razy chyba już oglądałam.

Młode znowu wkłada nogi w pachwinę, oj nie szanuje matki, boli jak nie wiem co.

Kończę i ja drogie mamuśki.

DOBRANOC
Zerkam i ja jednym okiem.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Właśnie sobie popłakałam i trochę mi lżej. Trudno, najwyżej zostanę samotną matką, muszę sobie jakoś poradzić. Co za idiota z niego....
Daj upust swoim emocjom a zobaczysz ze bedzie lepiej chociaz to sprawy nie rozwiaze ale napewno dojdziecie do porozumienia.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A to jeszcze wtedy przed urodzinami.
Wolałabym nawet o tym nie mówić, bo na samą myśl się denerwuję i mi smutno.

A tak w ogóle zapomniałam Wam dzisiaj powiedzieć o jednej sytuacji. Jak spaliśmy dzisiaj w nocy z Tżtem to nagle się przytuliliśmy tak twarzami do siebie, że mój brzuch się stykał z jego.. i tak po 2 minutach leżenia Tż nie wytrzymał i mówi: "Kochanie inaczej musisz się ułożyć bo UWAGA UWAGA!! masz TĘTNO w brzuchu i cały się rusza"

No jak to usłyszałam to prawie że spadłam z tego łóżka ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamusie
Ale pędzicie gaduły. Poszłam do gina, a tu nowy wątek w międzyczasie powstał
Z dzidzią wszystko dobrze. Pani doktor powiedziała, że podobna do mnie jest i ma długie i zgrabne nóżki Waży już około 700g mój mały wielkolud, a serduszko bije jak szalone 140 uderzeń na minutę. Poza tym wszystko jest w porządku i mała rozwija się prawidłowo.
A ja na następną wizytę mam się pokazać z wynikami morfologii, moczu i glukozy po obciążeniu (75g)

Uciekam spać bo TŻ nie mógł się na mnie doczekać i zasnął beze mnie
Dobranoc
Wow 700 gram slodkiego ciezarku za udana wizyte.
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 00:03   #153
roxi1980
Zakorzenienie

Witam się w nowym i spadam spać, bo coś słaba jestem, a o 5 pobudka...

Poczytam jutro... te 20 stron

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 01:02   #154
Margosia__
Zakorzenienie

Niech będzie, że jestem i ja...

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Dobry wieczór Mamusie
Z dzidzią wszystko dobrze. Pani doktor powiedziała, że podobna do mnie jest i ma długie i zgrabne nóżki Waży już około 700g mój mały wielkolud, a serduszko bije jak szalone 140 uderzeń na minutę. Poza tym wszystko jest w porządku i mała rozwija się prawidłowo.
A ja na następną wizytę mam się pokazać z wynikami morfologii, moczu i glukozy po obciążeniu (75g)

Dobranoc
Słodki ciężarek...

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 06:55   #155
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Gdzie Wy? Znowu jestem sama na placu boju? zdecydowanie za długo śpicie..to niesprawiedliwe

Co do sprzeczek z Tż-ami, to też wczoraj mieliśmy. Ale na całe szczęście miał coś do załatwienia i mieliśmy oboje sporo czasu na ochłonięcie. Gdyby został rozkręcilibyśmy się na maxa i źle by się to skończyło
A tak zamiast się dołować znalazłam w sobie moc na ogarnięcie mieszkania, zrobienie prania, wyciągnięcie i pochowanie naczyń ze zmywarki, zrobienie pizzy. A jak mąż wrócił też już był normalny, przywiózł mi nawet banany i moją od niedawna ulubioną bułkę słodką z Biedrony A później z zainteresowaniem patrzył na mój brzuch, a raczej na to, że bluza na maxa naciągnięta na nim i ledwo się w niej mieści I nawet w łazience przed lustrem przytulił się obejmując brzuszek Także spać poszliśmy w dobrych humorach

malinka cieszę się, że wizyta pomyślna Twoja maluczka sporo już waży zdrowa dziewuszka rośnie..super

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-02-28 o 06:56
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 07:12   #156
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A tak zamiast się dołować znalazłam w sobie moc na ogarnięcie mieszkania, zrobienie prania, wyciągnięcie i pochowanie naczyń ze zmywarki, zrobienie pizzy.
Nic tak nie daje kopa do sprzatania jak kapka adrenaliny damsko-meskiej
Sniadankuje wlasnie, rodzina wyprawiona, pies wyprowadzony, gary pomyte.
Zaraz sobie sprawdze konto i porobie oplaty, pa pa pieniazki, moze kupie jakis stylowy material obiciowy na meble w kuchni i zaslonki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 07:31   #157
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zaraz sobie sprawdze konto i porobie oplaty, pa pa pieniazki, moze kupie jakis stylowy material obiciowy na meble w kuchni i zaslonki
Wreszcie jakaś duszyczka przyszła
Zmieniasz styl w domu na wiosnę?

Stary 2013-02-28, 07:39   #158
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry)
Ale słoneczko od rana u mnie świeci...super! szkoda tylko że do pracy trzeba.. muszę się wam przyznać że po tym urlopie to ja w ogóle już nie mam ochoty.. żeby tam iść... no nic musze coś pomyśleć aby w najbliższym czasie moze weekendy sobie przedłużać
Cytat:
Dobry wieczór Mamusie

Dobranoc
wooow, to duża dzidzia już. Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że będzie się teraz starał

A mój TŻ? Jest ..... tosty mi robi

Nie wiem po co Cię cytowałam
To nie pierwszy raz

yyy.. moze z rozpędu? bo pisałam wcześniej o avatarkach zboczonych i prowokacyjnych jak to mówią "uderz w stół, a nożyce się odezwą"

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 07:41   #159
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry
Melduje się w nowym wątku Mgła u mnie taka, że świata nie widać.

Cytat:
Dobry wieczór Mamusie

Dobranoc
Super, że super Mała już nie jest taka mała. Duża dziewczynka
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 07:47   #160
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wreszcie jakaś duszyczka przyszła
Zmieniasz styl w domu na wiosnę?
Anie, tylko upiekszam
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ale słoneczko od rana u mnie świeci...super!
We Wro sloneczka niet
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mgła u mnie taka, że świata nie widać.
O to, to - mglisto, szaro, do kitu
Kubulek
Stary 2013-02-28, 07:47   #161
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry)
Ale słoneczko od rana u mnie świeci...super! szkoda tylko że do pracy trzeba.. muszę się wam przyznać że po tym urlopie to ja w ogóle już nie mam ochoty.. żeby tam iść... no nic musze coś pomyśleć aby w najbliższym czasie moze weekendy sobie przedłużać
Po urlopie i wszelkich dodatkowo wolnych dniach zawsze ciężko się wraca do pracy Ja to w ogóle pierwszą noc spać nie mogę, bo myślę ciągle, że muszę wstać, boję się, że budzik nie zadzwoni, ze się spóźnię.. Ale kilka dni i się wraca do rzeczywistości

Ooo słoneczko.. u mnie buro i ponuro

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 07:51   #162
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień Dobry!!!

idę nadrobić nowy wątek, bo na razie ogarnęłam tylko stary

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 07:56   #163
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się z Rana

Niestety ale nie mogę was teraz nadrobić bo mam kilka zajęć ... tak więc jak wrócę po południu to już pewnie będzie z 2000 postów

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 07:57   #164
yevele
Zadomowienie

Witam się znów w cz. 6?
u mnie błękit i słoneczko
Stary 2013-02-28, 08:05   #165
idzia111
Zakorzenienie

Dzień dobry !

Wiecie co, całą noc czułam ruchy maluszka, hehe
Co się przebudziłam to kopniaczek, nawet mnie młode wybudziło jak leżałam na plecach. Pewnie było mi nie za bardzo na boku i się położyłam, ale maluszek sam mnie zbudził. Takie maleństwo, a takie już silne. Potem to dopiero będzie się działo. Nadal trzyma nogi w dole brzucha, nad pachwiną. Mówię Wam to jest okropny ból. Jak wyciąga od razu czuję ulgę i ruchy maluszka na środku brzucha.

Zapomniałam lekarza zapytać się gdzie mam dno macicy. Wydaje mi się, że wysoko, bo czasami czuję młode na wysokości pępka. Podobno dno powinno być pod pępkiem jeszcze

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Narazie jestem na niego zbyt zła i absolutnie nie rozumiem jego zachowania. Nie wiem czy i kiedy tak normalnie pogadamy,bo od dłuższego czasu nie mieszkamy już razem z powodu kłopotów finansowych, a przez smsy czasem się ciężko gada, łatwiej o nieporozumienia, tak jak i w tym przypadku. Zresztą na chwilę obecną nie mam nawet ochoty z nim gadać,jest mi strasznie smutno.
Zobaczysz, że wszystko się ułoży. Pewnie zarówno ty jak i tż macie gorszy czas. Wiadomo, nowa sytuacja, oboje musicie się z tym oswoić.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:06   #166
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Witam się znów w cz. 6?
u mnie błękit i słoneczko
tez mialam zagwozdke
Kubulek
Stary 2013-02-28, 08:21   #167
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Zapomniałam lekarza zapytać się gdzie mam dno macicy. Wydaje mi się, że wysoko, bo czasami czuję młode na wysokości pępka. Podobno dno powinno być pod pępkiem jeszcze
Nasze ciąże w podobnym wieku są.. U mnie w poniedziałek gin określił dno macicy na wysokości 2 palców pod pępkiem, więc możliwe, że masz podobnie..to bardzo blisko pępka i pewnie dobrze czujesz, że dziecię gdzieś w tych okolicach do Ciebie puka

Stary 2013-02-28, 08:23   #168
yevele
Zadomowienie

Cytat:
tez mialam zagwozdke
enlevee za dużo czasu na wizażu spędza
Stary 2013-02-28, 08:29   #169
ona8686
Zakorzenienie

Witam sie w ten paskudny dzien
Rano miałam takiego strasznego doła i okropne mysli, dobrze ze Tż jeszcze był w domu to chociaz poprzytulał.

Cytat:
No i zajrzałam jeszcze po kąpieli do was...

envele: dobre, nie ma to jak temperamencik
Rocky: dobrze ze jest ok, uważaj z cisnieniem
Ona: ja standartowo zapytam jaka książkę?
Eveve: wreszcze lackberg przeczytałam, pierwszy tom. Spoko jest.szybko poszła,wciągnęła. W sumie jakieś 3h zajęła.
taka, tam zwykła "Lato pełne sekretów"

Cytat:
Dobry wieczór Mamusie

Dobranoc
jaki juz duzy maluszek

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:32   #170
idzia111
Zakorzenienie

Wczoraj była wiosna, a dziś jest pochmurno

Chyba przez tę pogodę doła łapię.
Stary 2013-02-28, 08:33   #171
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Dzień dobry brzuszki kolorowe

Ja też chcę słoneczko, u mnie tak szaro i brzydko
Dzisiaj wstałam wcześniej. Oddelegowałam męża do pracy i już usnąć nie mogłam więc leżałam sobie delektowałam się kopniaczkami

Czerwony baloniku wszystko się na pewno ułoży! Główka do góry i nie podejmuj pochopnych decyzji w emocjach

U nas kłótnia wygląda tak: ja drę koparę, mąż cierpliwie czeka aż się uspokoję... ja ciągle drę koparę, mąż dalej czeka... ja jeszcze bardziej drę koparę bo on jest taki spokojny a jest problem i ja się denerwuję... w końcu się uspokajam, przepraszam, że darłam koparę i racjonalnie omawiamy problem wiem chore

Cytat:
Tak więc ja nie mam Syna w brzuchu.. ja mam TĘTNO

Cytat:
Dobry wieczór Mamusie

Dobranoc
duża dzidzia

Cytat:
Kobieta robokop oddaj mi trochę twojej energiiii, skąd Ty ją bierzesz?

Cytat:
Dzień dobry !

Wiecie co, całą noc czułam ruchy maluszka, hehe
Co się przebudziłam to kopniaczek, nawet mnie młode wybudziło jak leżałam na plecach. Pewnie było mi nie za bardzo na boku i się położyłam, ale maluszek sam mnie zbudził. Takie maleństwo, a takie już silne. Potem to dopiero będzie się działo. Nadal trzyma nogi w dole brzucha, nad pachwiną. Mówię Wam to jest okropny ból. Jak wyciąga od razu czuję ulgę i ruchy maluszka na środku brzucha.

Zobaczysz, że wszystko się ułoży. Pewnie zarówno ty jak i tż macie gorszy czas. Wiadomo, nowa sytuacja, oboje musicie się z tym oswoić.
jak fajnie

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:35   #172
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej....

Szlaaaag od rana :/

Nie śpię, bo wczoraj przeczytałam u nas jakąś kartkę o przemurowywaniu kominów, bez podpisu, bez pieczątek, z informacją, że wtedy nie będzie można grzać 2 DNI! No i dzwonię teraz od administracji do administracji i nikt nie wie, kto to zawiesił. W końcu się dodzwoniłam i okazuje się, że będą chodzić po domach i mówić, kiedy nie puszczać tego pieca...
Jak ja takiego czegoś nie cierpię, przywieszą taką kartkę, bez numeru telefonu, jakaś pokreślona i jeszcze w takim miejscu, że jak któryś z lokatorów to przeczytał, to będzie cud...

No w każdym razie teraz będę czekać, aż przyjdą... Na szczęście na dworze jest w miarę ciepło, gdyby było zimno, to bym się wściekła

I jestem głodna, dziecko się domaga jedzenia, bo szaleje. Więc nici ze spania, chyba przez oba dni, bo będę musiała czekać...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:42   #173
idzia111
Zakorzenienie

Jaki tu spokój. Później się do Was zgłoszę na pogaduchy. Miłego dnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:45   #174
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Perse współczuję, u nas też spółdzielnia do dupy, np. wywiesili kartkę, że "dnia tego i tego, o godzinie tej i tej będą sprawdzać drożność kominów i wentylacji, obecność w domu obowiązkową...itd", informacja wywieszona oczywiście tego samego dnia, po godzinie o której mieli zacząć chodzić... i weź kup czarodziejską kulę i przewiduj

Chyba się nie wyspałam bo wysłowic się nie mogę, tak jakoś zawile piszę

Edytowane przez kallisto89
Czas edycji: 2013-02-28 o 08:53
Stary 2013-02-28, 08:53   #175
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Perse współczuję, u nas też spółdzielnia do dupy, np. wywiesili kartkę, że "dnia tego i tego, o godzinie tej i tej będą sprawdzać drożność kominów i wentylacji, obecność w domu obowiązkową...itd", informacja wywieszona oczywiście tego samego dnia, po godzinie o której mieli zacząć chodzić... i weź kup czarodziejską kulę i przewiduj
Z tym to nawet nie wspominaj... U nas takie kartki są normą, do tego te godziny to określają zwykle 8-16 LOL , a poza tym w sezonie przedgrzewczyn puszczają te kartki co 2 dni - pracujący człowiek musiałby wiecznie brać na to urlop :/ Kominy, instalacja elektryczna, instalacja gazowa, odczyt tego, tamtego... Ja wiem, że oni to muszą sprawdzić, ale nie mogą tego zrobić w bardziej ludzkich porach? Typu 8-9 albo 16-17, kiedy jest szansa, że ktoś jest w domu? Nie wiem, oddelegować pracowników na parę dni na inne godziny pracy i już. Wszystko jest dla nich takie trudne, a Ty potem siedź i czekaj...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:53   #176
dzoan
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501291]Hej....

Szlaaaag od rana :/

Nie śpię, bo wczoraj przeczytałam u nas jakąś kartkę o przemurowywaniu kominów, bez podpisu, bez pieczątek, z informacją, że wtedy nie będzie można grzać 2 DNI! No i dzwonię teraz od administracji do administracji i nikt nie wie, kto to zawiesił. W końcu się dodzwoniłam i okazuje się, że będą chodzić po domach i mówić, kiedy nie puszczać tego pieca...
Jak ja takiego czegoś nie cierpię, przywieszą taką kartkę, bez numeru telefonu, jakaś pokreślona i jeszcze w takim miejscu, że jak któryś z lokatorów to przeczytał, to będzie cud...

No w każdym razie teraz będę czekać, aż przyjdą... Na szczęście na dworze jest w miarę ciepło, gdyby było zimno, to bym się wściekła

I jestem głodna, dziecko się domaga jedzenia, bo szaleje. Więc nici ze spania, chyba przez oba dni, bo będę musiała czekać...[/QUOTE]
U mojej koleżanki jeszcze lepiej..wrzucali do skrzynek kartki, że zmienia się nr konta na opłaty wspólnotowe (fundusze remontowe) i też bez pieczątek, bez podpisu.. Sam świstek z informacją i nr nowego konta. Każdy mógł takie coś wrzucić i podać swoje prywatne konto. A jak jej mąż dzwonił do zarządcy dowiedzieć się czy to od nich i pouczyć za niewłaściwe załatwianie przez nich tak ważnych spraw, to oni nie widzieli w tym nic złego..Dla nich odbyło się wszystko ok. Buraki

Stary 2013-02-28, 08:54   #177
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!

Witam się w nowym wątku, choć jak przeczytałam cz.6 to myślałam, że nadal jest to stary wątek. Później nadrobię co pisałyście bo trochę tych stron do przeczytania mam.

Najpierw zdam Wam relację z wizyty, powiem tak z jednej strony jestem zadowolona, a z drugiej jakoś mnie gin zdenerwował swoją prędkością i niedokładnoscią badania.

Na początek Tymoteuszek jest zdrowy i rośnie. Raczej ma drobną posturę i krótkie nóżki (chyba po mamusi). Waży obecnie 400 gram + - 60 gram. Jest średnio o tydzień młodszy wg usg w stosunku do om. Termin wg usg mam na 10.07, ale gin powiedział, że dzieci w tym wieku się różnie rozwijają i tydzień różnicy to norma.

Słodka główeczka ma już 18 cm średnicy, a brzuszek 16cm (podpasłam go ostatnio, ). Niestety nie chciał podczas badania zbytnio współpracować i np. nie chciał pokazać fistaszka, trzymał nóżki podgięte do góry i zasłaniał, ale gin stwierdził, że chyba już nie trzeba kolejny raz potwierdzać płci. Położenie ma już główkowe, choć to może się jeszcze zmienić.
No i badanie trwało krótko, gin bardzo szybko oglądał maluszka, że sama nie wiedziałam czasem co jest na monitorze, no i podczas badania oczywiście bylam tak zauroczona, że nawet nie pomyślałam o tych wszystkich rzeczach, które powinny być sprawdzone podczas połówkowego. No i jak wróciłam do domu to się zaczęłam martwić, czy napewno wszystko dobrze, serce obejrzał, ale nawet nie włączył tętna, o czym dopiero w domu pomyślałam!!! , pęcherza, nerek i innych narządów nie skomentował i nawet nie wiem czy obejrzał dokładnie i później w nocy się obudziłam i nad tym zastanawiałam. I jakas taka zła z rana wstałam, ze nie dopilnowałam tego badania, ze może za mało pytałam, że prywatnie chodzę i płacę, a tu połówkowe usg i takie szybkie i wogóle...Teraz juz sama nie wiem co o tym myśleć, powiedział, że wszystko dobrze, że ciąża zdrowa, ale mam wątpliwości, czy wszystko dokładnie sprawdził i jakiś taki lęk mam, jeszcze tym bardziej, że co badanie to Tymuś okazuje się o kolejne dni młodszy wg usg, ostatnio był młodszy o 4 dni, a teraz już o tydzień.

Druga sprawa - na moje bakterie w moczu nic nie powiedział, napisał, ze wszystko ok.
Na następną wizytę mam zleconą tylko lub aż glukozę

No i w nagrodę za badanie Tymoteuszek miał wczoraj na kolację lody i michałka kokosowego Po tej kolacji był bardzo zadowolony i fikał jak szalony, ale chyba się zmęczył wczoraj i odpoczywa bo dziś go jeszcze nie czuję.

No i piękny elaborat mi wyszedł, u nas słońca też jeszcze nie ma, tylko mgła, ale przynajmniej jest ciepło +6 stopni i ptaki śpiewają

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:55   #178
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501473]Z tym to nawet nie wspominaj... U nas takie kartki są normą, do tego te godziny to określają zwykle 8-16 LOL , a poza tym w sezonie przedgrzewczyn puszczają te kartki co 2 dni - pracujący człowiek musiałby wiecznie brać na to urlop :/ Kominy, instalacja elektryczna, instalacja gazowa, odczyt tego, tamtego... Ja wiem, że oni to muszą sprawdzić, ale nie mogą tego zrobić w bardziej ludzkich porach? Typu 8-9 albo 16-17, kiedy jest szansa, że ktoś jest w domu? Nie wiem, oddelegować pracowników na parę dni na inne godziny pracy i już. Wszystko jest dla nich takie trudne, a Ty potem siedź i czekaj...[/QUOTE]

No dokładnie

Stary 2013-02-28, 09:03   #179
katarzynkajg
Zadomowienie

Witam się z rana i w nowym wątku

Noc troszkę ciężka bo miałam jakiś niepokój w brzuchy, niby nie bolał ale jakieś takie dziwne uczucie miałam , rano już jest ok ale się trochę przestraszyłam. Jestem dziś bez sił a miałam w planach zrobić placki ziemniaczane bo sobie ochoty narobiłam i nie wiem co z tego wyjdzie a oszaleje jak ich nie zjem

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Poproszę o dopisanie wizyty na 5.03 (połówkowe)

Jestem po dzisiejszej wizycie kontrolnej, wszystko ok, szyjka długa, zamknięta USG nie było, bo miałam dokładne w piątek przy wypisie ze szpitala. Następna wizyta 20.03. Córunia kopie regularnie, coraz mocniej daje o sobie znać Nerka już prawie nie boli, ale leki mam przyjmować do końca ciąży, a ja tak tego nie lubię

Od jutra zaczynam zajęcia w szkole rodzenia

Szukam na allegro rożka dla mojego Maleństw
Super że wszystko jest ok

Cytat:
enleve ładniusi wątek

enleve neni Mój tż spojrzał jak piszę i na wasze avatarki i mówi ale masz fajne koleżanki
Haha mój tż wczoraj spojrzał na nick Neni i mówi ooo tak wyglądają twoje koleżanki w ciąży ?

Cytat:

a więc tak nagle Was opuściłam, bo od dwóch dni psu cieknie co jakiś czas z siurka i mi całą pościel zakrwawił, więc najpierw to wszystko prałam, a potem pojechaliśmy migiem z Tżtem do weterynarza..
Pierwsze co to wlazł do gabinetu, podniósł nogę i olał ścianę.. no co za wstyd

No i okazało się, że jest bardzo pobudzony, dostał zastrzyk jakiś i Pani się pytała, czy do reprodukcji bo kastracja pomaga.. Tż mówi, że do reprodukcji, a ja, że nic by się nie stało gdyby nie był i gdyby miał kastrację bo się może męczyć.. na co wzrok Tżta podejrzewacie pewnie jaki i "Cycki sobie obetnij jak chcesz"

No więc stanęło na tym, że nie może się TAM lizać, a poza tym jakieś witaminy. I 120 zł w plecy oczywiście
Mój pies teraz ma cieczkę i też się męczy bo jej się chce a nie może , w poniedziałek byłam u ojca a on ma kotkę i moja suczka miała wyraźnie na nią ochotę

Malinka za wizytę.

Enleve dla ciebie za wątek i jakoś tak ładnie jest zrobiony, czytelne wszystko takie mmmm
Idę teraz przejrzeć stary wątek i wejdę do klubu obczaić nowe foty

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:03   #180
Anulka_p
Zakorzenienie

Dobra. Uciekam na jakiś czas. Muszę ochłonąć. Szukałam na youtubie jakiś ładnych kołysanek dla maluszów i natknęłam się na film zrobiony przez rodziców, którzy stracili synka. Był wcześniakiem i nie był w stanie podjąć oddychania. Wzruszyłam się, ale kiedy zobaczyłam, że ten mały Maksiu zmarł tego samego dnia i roku, co urodził się mój chrześniak, to jakoś nie mogłam się opanować. W tym samym dniu jedni rodzice byli przeszczęśliwi, a inni najbardziej nieszczęśliwi na świecie...Jakieś takie to życie...
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości