MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 08:52   #811
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Dzień dobry

Najpierw zajrzałam na pierwszą stronę, ale widzę, że maluszków nowych brak, więc na spokojnie będę Was za chwile nadrabiać.

Moja noc dziś była tragiczna, budziłam się co jakiś czas z bólem brzucha jak na okres, teraz już mi przechodzi. Mały się rusza cały czas, więc mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:03   #812
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja dziś zaczynam 40 tydzień
Brzmi poważnieklaski :
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:03   #813
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Witam się z rana i muszę Was chyba jeszcze raz przelecieć bo nawet ciężko mi się odnieść.

Maria, corka_rosy - wybrałyście szpital do porodu?
No i Maria - gratuluję prania. Ja dzisiaj mam ambitny plan spakować się chociaż po części. Przynajmniej listę wydrukuję
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:14   #814
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Ja dzisiaj mam ambitny plan spakować się chociaż po części. Przynajmniej listę wydrukuję
No ja tez juz mialam, ale poniewaz jeszcze w weekend mamy gosci, to co bede walizeczke wyciagac, wyciagne juz po weekendzie i bede pakowac - ale strach ale Tobie powodzenia zycze

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A w ogole wiecie jaka mialam ciezka noc... Snily mi sie 3 koszmary dzis, znowu takie realne, a po jednym jak sie wybudzilam, bylam cala mokra, doslownie - co sie nameczylam, jezu...

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Brzmi poważnieklaski :
przerazajaco
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:14   #815
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzień dobry !
Ale u nas piękna wiosna z nowości to wczoraj ustaliliśmy plan działań, w poniedziałek ostatnie zakupy, w następny weekend solidne sprzątanie / tu potrzebuję Męża, bo ja pewnych rzeczy nie zrobię, albo się zmęczę więc np okna etc), po następnym weekendzie pranie i gotowi ) Myślę że 2-3 tyg przed. A jakby coś było wcześniej to on i moja Mama ogarną temat

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
więc ja wróciłam .... czy jako dzieciowy zakup liczy się auto ?

Agnjeska dla Jaśki !

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Też tak myślałam. Ale koleżanka dotknęła brzuchem gorący czajnik i mały urodził się z myszką dokładnie w tym miejscu.
Nie wiem czy to jest przyczyną, ale ona tak sobie to tłumaczy.
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja też znam takie przypadki, nawet dziecko miało "myszke" jak mama się bardzo wystraszyła.
Że Wam nie wstyd dziewuchy takie głupoty gadać, a jakby to się miało odbywać niby

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dobra, pytanie kontrolne: Czy Wy też czujecie Wasze maluszki tak jakby... w jednej pozycji??? Mam tu na myśli kopniaczki dzieciątka... W sensie, że jak się wybałuszają kolanka, albo nóżki to tylko z jedne strony, a dupcia albo plecki z drugiej? Czy hasają Wam łobuzy po całym brzuchu?
Mój ciągle zmienia stronę pępka, tak jakby ,gdzie wypina pupę

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dzis jak Tz przyszedl w odwiedziny, to mowie do niego, ze wszystkie laskk z pokoju juz dawno maja powybierane imiona, tylko nasz bezimienny... S Tz na to, ze "jak bezimienny? Przeciez od miesiaca jest Leon i wszystkim juz tak mowie" No wiec tak sobie mysle, ze chyba mu uwierze, ze nie robi tego tylko dla mnie i imie troszke mu sie podoba...
za Leonka

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
cześć!

no to powoli będę się zbierać... wczoraj mama zrobiła mi niespodziankę, przyjechała i pomyła wszystkie okna, poprała firanki. kochana jest reszta należy do tż.
pewnie będę bez neta więc odezwę się po powrocie. trzymajcie się i trzymajcie kciuki za nas może wrócę z małym Karolkiem
Stary 2013-02-28, 09:17   #816
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
witam się dzisiaj jako "nieużytek rolny".Takie mam te kłucia z boku brzucha ,że nie jestem w stanie stać nawet ..... przygotowałam dzieci do szkoły,przedszk.i tż musiał zawieżć , nie jestem wstanie nawet normalnie czego kolwiek zrobić ..... pranie z pralki wyjmowałam prawie na kolanach i to z 10 min..... i zaliczyłam już płacz z bólu ... świetnie po prostu ..... i tak sobie leżę ...bez sensu ....
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ET już zaklepane

Cytat:
no to powoli będę się zbierać... wczoraj mama zrobiła mi niespodziankę, przyjechała i pomyła wszystkie okna, poprała firanki. kochana jest reszta należy do tż.
pewnie będę bez neta więc odezwę się po powrocie. trzymajcie się i trzymajcie kciuki za nas może wrócę z małym Karolkiem
, trzymam baaardzo mocno - .
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziś pełne 37 tc
Zostały nam 3 tygodnie, czyli 21 days to go

Cytat:
Stary 2013-02-28, 09:19   #817
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
cześć!

Nie ma to jak mamusia
Stary 2013-02-28, 09:20   #818
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć ,
witam się dzisiaj jako "nieużytek rolny".Takie mam te kłucia z boku brzucha ,że nie jestem w stanie stać nawet ..... przygotowałam dzieci do szkoły,przedszk.i tż musiał zawieżć , nie jestem wstanie nawet normalnie czego kolwiek zrobić ..... pranie z pralki wyjmowałam prawie na kolanach i to z 10 min..... i zaliczyłam już płacz z bólu ... świetnie po prostu ..... i tak sobie leżę ...bez sensu ....
Chyba musisz odpocząć, organizm mówi stop.

a no i za tygodnie
Stary 2013-02-28, 09:31   #819
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Boszzzz... masakra to pisanie z telefonu, bo cytowac nie bardzo, a skleroze mam co komu...
Mi6ka, rozumiem Twoje stresy... A na tym samym sprzecie co zwykle? Wiesz ja jedndego dnia na dwoch roznych aparaturach mialam rozbieznosc. 300g, wiec roznie to bywa... Tu w szpitalu wychodzi na to, ze jednak moja ginka mierzyla dobrze- jej w poniedzialek wyszla waga 2250 a wczoraj w szpitalu oszacowali 2300. Maliznaaa... no ale co zrobic? Byleby zdrowa byla A poza tym- wy jeszcze macie czas zeby dobic do tych 2800... a u mnie jak przeplywy beda zle, to szybki porod Nie martw sie na zapas
Wiesz, w zeszly czwartek u mojego gina u niego w praktyce, a wczorajw szpitalu na szpitalnym sprzecie przez jakiegos mlodego :/ Wiec inne wszystko. No nie wiem, zawsze bylismy w srodku normy, wiec juz sobie po cichu mam nadzieje, ze moze choc na samym dole nie jestesmy tylko tak gdzies kolo 2kg Od wczoraj juz mowimy na malego klusek - a tak, zeby nie czul sie pokrzywdzony, no i co, chyba wiecej mieska i mleczka w tubce bede jesc

A Leon fajne imie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Acha, a te sportowe biustonosze za 9,99zl z PEPCO to które kupujecie? Takie jak koszulki krótkie? Widziałam,że są ich dwa rodzaje, z rozgraniczeniem między piersiami i bez. Niestety same s/m były, ale może gdzieś dorwę taki, przydałby mi sie chociażby do noszenia po domu teraz.
Musze powiedziec, ze ja kupilam i juz tylko je nosze, bo brzuch mam wysoko i zawsze mam od normalnych skore obtarta pod biustem, a w tym luzik Tylko l/xl za duzy troche, luznawy, a s/m w biuscie i obwodzi bylby ok, ale pod pachami za malo wykrojony - bo jednak wzrostem nie jestem s

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

ja już nie raz wyglądałam jak bym spierdzielala ze szpitala przy wyjściu, więc mój tż dostanie tym razem wszystko przygotowane, np jak rodziłam młodą to łaskawca przyniósł mi tylko jeansy, więc wychodziłam w klapkach, jeansach i koszuli chyba z żyrafką, bądź z bocianem bo takie posiadam to był koniec kwietnia....
dobre I co tu z takim zrobic Faceci...
Stary 2013-02-28, 09:31   #820
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
brzmi.... oj, brzmi

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Moja noc dziś była tragiczna, budziłam się co jakiś czas z bólem brzucha jak na okres, teraz już mi przechodzi.
chyba takie 'uroki' koncowki

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
z nowości to wczoraj ustaliliśmy plan działań
konkretny!

Cytat:
witam się dzisiaj jako "nieużytek rolny".
dalas czadu, to teraz musisz 'dychnac'... taka kolej rzeczy ale z pełnych obrotów, wiem ze przyjemnie nie jest!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:34   #821
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
cześć ,
ja proponuje ostro zwolnić i odpoczywać

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:35   #822
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
bchyba takie 'uroki' koncowki
Z tego wszystkiego nastawiłam pierwsze pranie małego

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:35   #823
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam robić sobie SPA dla ciała... zostały tylko paznokcie ale to nie dziś.... nie mam siły. Brzusio twardnieje ....
A jeszcze Wam opowiem akcje z moim Tż. Widzi że robie sobie maseczke i pyta się czy on też może, ja mówie że jasne mam taka dla mężczyzn i kobiet. Skończyłam u siebie i szykuje dla niego ... pytam się jaką chce: Koloidalne złoto? Diamentową? Kozie mleko? i wymieniam wszystko. On że złotą no i rozrobiłam, podchodze do niego a ten w krzyk!!! Zasłania się rękami , nogami i krzyczy że on żartował, nie chce, boi się i koniec. Wściekłam sie że musze wyrzucić, ale zaczełam sobie nakładać, no i on w połowie bardzo zaciekawiony mówi dobra nałóż
Mi kapie moja, jemu nakładam, on ucieka, no i efekt ja miałam dwie maseczki a on tylko policzki uciapane a jaki dumny i jak grzecznie siedział.
Ale rozgryzłam o co mu chodziło. Chciał sobie z buzi pozrywać jak mu zaschnie (pytał się czy to boli )
Moj jak mial pekniete naczynka, dal zawlec sie do kosmetyczki na zamykanie i ona potem po zabiegu zrobila mu maseczke z alg, taks ie zrelaksowal, ze potem dal sobie zrobic z alg tez w domu pare razy Dziwne na zaroscie to takie Ale juz znowu nie daje sie dotknac
Stary 2013-02-28, 09:37   #824
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A ile macie w biuście lasencje, te które noszą te l-xl biustonosze z pepco...hmm?
Stary 2013-02-28, 09:38   #825
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
więc ja wróciłam .... czy jako dzieciowy zakup liczy się auto ?
bo byłam właśnie po nie ... i wreszcie zmieścimy sie wszyscy ,można nawet dorobić dzieci bo jest 7 osobowy
ale przekozaczyłam..... 200 km przejechałam , do tego dzieci ze szkoły odebrałam i z przedszk., lekcje ,umyłam i sklep zaliczyłam ... i dostałam takiej kolki jakby,z boku brzucha - że skończyło sie to nawet nie płaczem ale chyba wyciem .... tż znalazł mnie na podłodze i myślał ,że JUŻ . ruszyc się nie mogłam .... a teraz leżę , trochę boli ale wstać nie idzie -nawet przekręcić się .... a mały się rusza przez ten czas....
za cholere nie wiem co to może być ?????

w każdym razie po odbiór sam.pojedzie tż bo to w przyszłym tyg.
a ja się już pozbyłam mojego i w takim razie zabieram auto tżtowi ...

ide nadrabiać .... mam nadzieję ,że któraś urodziła kolejnego słodziaczka
hehe za auto
A tak w ogole jakbym o sobie czytala. Najpierw tysiac rzeczy na raz, szal cial, a potem placz i zgrzytanie zebow. A na drugi dzien znowu to samo

Ale juz zalatwilas co mialas zalatwic, wiec juz odpocznij
Stary 2013-02-28, 09:39   #826
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Dobra, pytanie kontrolne: Czy Wy też czujecie Wasze maluszki tak jakby... w jednej pozycji??? Mam tu na myśli kopniaczki dzieciątka... W sensie, że jak się wybałuszają kolanka, albo nóżki to tylko z jedne strony, a dupcia albo plecki z drugiej? Czy hasają Wam łobuzy po całym brzuchu?
ja od dłuzszego czasu czuje małego w jednej pozychi , siedzi pośladkowo i w jednym miejscu wypina głowe w innym pupe a nózkami kopie po prawej stronie, chociaz powiem Wam ze dzis jak sie obudziłam to tak jakby inaczej troszke, moze obrócił się główką hmmm??? dziś wizyta takze wszystkiego się dowiemy

Stary 2013-02-28, 09:40   #827
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

A ja powiem Wam że trochę zawiedziona jestem... nie chciałam Jaśce smoczka dawać a tutaj mała ma wielką potrzebę ssania i palce mi ssie...
Pielęgniarki mi powiedziały że lepiej jej dać smoczka bo go można potem odebrać a palce cóż - nie...
Jeju jaka slodka A smoczkiem sie nie przejmuj, widocznie potrzebuje. Tez kupilam, jakby moj maly chcial koniecznie
Stary 2013-02-28, 09:43   #828
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
zaraz Ci odpiszę na priv.

dziękuje,

więc postanowione, jade do Krosna oglądać wózki hiii

Stary 2013-02-28, 09:45   #829
takinna
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a u kogo i co?
ja się zastanawiam co do butelek, bo znalazłam u jednego zestaw "tommiego" gdzie jest kilka butelek za 60 parę złotych- więc się opłaca, a wiadomo, ze z czasem się butelka przyda.

zastanawiam się tez ile tych podkładów kupić, bo przy poprzednim porodzie miałam kilka, a zużyłam niecałe jedno...
najwięcej kupiłam u "rodzyneczki" : m.in. butelkę z pokrowcem, ceratkę na materac, rożek, waciki, nożyczki, gruszkę, gaziki, majtki popor., podkłady (wziełam paczkę tych dużych bella i paczkę babyono- sa cieńsze i może się przydadzą na mniejsze "wypływy")

u "wasal83" kupiłam m.in. przewijak, woreczki na zużyte pieluszki, waciki, pojemnik na smoczek

u innych kupiłam wanienkę, stelaż, biustonosze, drugi rożek itp.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witamy, witamy!

Dziś pełne 37 tc
Zostały nam 3 tygodnie, czyli 21 days to go

W nocy obudziły mnie niemiłe bóle w dole brzucha. Nie tak jak na okres, ale jakby mięśnie w dole brzucha- od biodra do biodra. Może to efekt wczorajszej walki by pomalować paznokcie, a potem wycieczka do Lidla.

Postanowiłam, że dziś sobie posprzątam trochę, ogarnę siebie. Ostatnie 3 tygodnie to praktycznie ostatni czas dla mnie i męża, bo niedługo Sławek będzie z nami. Wczoraj dawał popis w brzuchu. Oglądaliśmy z niedowierzaniem jak jego stopy przesuwały się pod skórą. Będzie mi tego brakować....

Agnjeska, zakochałam się w Twojej małej
właśnie też w nocy miałam takie bóle i się wystraszyłam

Cytat:
cześć ,

, trzymam baaardzo mocno - .

ehh co to trzeba przejść dla tych naszych łobuziaków
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:49   #830
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
A ile macie w biuście lasencje, te które noszą te l-xl biustonosze z pepco...hmm?
85 pod biusetm, 112 w biuscie - jesli to sie tak mierzy : Ale jezeli chodzi o sam biust, ten s/m bylby ok, tylko wzrostowo nie pasowal ten mniejszy (ja mam 172), wiec tak dziwnie

a przy okazji zmierzylam sie w pepku 114

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

najwięcej kupiłam u "rodzyneczki" : m.in. butelkę z pokrowcem, ceratkę na materac, rożek, waciki, nożyczki, gruszkę, gaziki, majtki popor., podkłady (wziełam paczkę tych dużych bella i paczkę babyono- sa cieńsze i może się przydadzą na mniejsze "wypływy")

u "wasal83" kupiłam m.in. przewijak, woreczki na zużyte pieluszki, waciki, pojemnik na smoczek

u innych kupiłam wanienkę, stelaż, biustonosze, drugi rożek itp.

właśnie też w nocy miałam takie bóle i się wystraszyłam

ehh co to trzeba przejść dla tych naszych łobuziaków
hmmm rozki... ja sprobuje bez, ciekawe czy sie uda. Do szpitala u nas nie mozna brac, a w domu chyba raczej nie bede chciala uzywac. Tesciowa mowila, ze tylkow rozku bedzie na poczatku trzymac No to ma pecha, bedzie musiala sie przemóc No dwoch chlopakow wychowala, to raczje da rade
Stary 2013-02-28, 09:54   #831
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Że Wam nie wstyd dziewuchy takie głupoty gadać, a jakby to się miało odbywać niby
Nie wiem jak to działa ale myszke widziałam

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Dzień dobry !
Ale u nas piękna wiosna z nowości to wczoraj ustaliliśmy plan działań, w poniedziałek ostatnie zakupy, w następny weekend solidne sprzątanie / tu potrzebuję Męża, bo ja pewnych rzeczy nie zrobię, albo się zmęczę więc np okna etc), po następnym weekendzie pranie i gotowi ) Myślę że 2-3 tyg przed. A jakby coś było wcześniej to on i moja Mama ogarną temat

U mnie szaro buro i ponuro więc oprócz posprzątania (powierzchownego oczywiście) nie zamierzam robic nic. O. Ale przydałoby mi sie taki plan chociaz wymyśleć
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:58   #832
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
więc ja wróciłam .... czy jako dzieciowy zakup liczy się auto ?:
Liczy się liczy, wkońcu to także dla Niego Czekamy na foty
Cytat:
:
Dobra, pytanie kontrolne: Czy Wy też czujecie Wasze maluszki tak jakby... w jednej pozycji???
Tak od pewnego czasu nogi po prawej stronie, kopniaków mało, bardziej wypychanie częsci ciała- najczęsciej dupina w okolicy pepka

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to kiedy?

JAk dla mnie i zaraz mozemy..Widze nas 2 grubasy prowadzą sie pod reke ulicą
Qrcze narobiłam poruty tydzien temu tym rozwarciem i brakiem szyi a tu cisza...łaze już taka rozwara ponad tydzień...Mogłabym już w sumie rodzić, bo najgorsze to czekanie!

Cytat:
c

no to powoli będę się zbierać...
Kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści!!

Cytat:
u mnie też tak

ja miałam tylko ból w żebrach ze nawet oddychać nie mogłam, jak biorę magnez nie boli

Też miałam taki bólczasami- szczególnie wieczorem, ale jak pochodziłam przechodził, mi ginka nie kazała juz magnezu ani no-spy brac...
A 40 tydzien brzmi powaznie

Cytat:
cześć ,
:
Nestelle usiadz troche na dupinie i odpocznij, bo się zajedziesz...Niech tz troche sie w tate pobawi, a Ty odsapnij nie jesteś robokopem (chociaz miewam czasem wątpliwosco) 3mam kciuki, zeby szybko przeszło!
A jak tam konkurs na kota? sa wyniki?

Czy strippi wychodzi dzis ze szpitala przypadkiem? Będa swieze newsy
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:04   #833
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzień bardzo dobry!

Malpka.... z 40! Pani już dziękujemy - pani może już rodzić

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
si!

Cytat:
trzymajta się dzielnie!

Cytat:
cześć ,
buidusio zwolnij tempo!

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
powiem Wam ze dzis jak sie obudziłam to tak jakby inaczej troszke, moze obrócił się główką hmmm??? dziś wizyta takze wszystkiego się dowiemy
za wizytę i obrót!

Dziękuję dziołszki za opisanie tych kopków u Was! Widzę, że nie jestem odosobniona i Wasze szkraby też nie mają wielkich rezydencji, żeby fikać mega koziołki Uf....

Kolejna noc, którą przespałam od 3 dopiero... ależ mnie to złości!
Idę jeszcze poleżeć, potem muszę ogarnąć mieszkanie bo goście wpadają na kawusię popatrzyć na słoniątko czyli mnie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:09   #834
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

chyba w piatek

Cytat:
goście wpadają na kawusię popatrzyć na słoniątko czyli mnie
tez mam dziwne wrazenie ze jestem ogladana
no i u mnie zaczely sie telefony/smsy pt. "czy już". Macie już ciagłe pytanie czy rodzicie?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:13   #835
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

A ja powiem Wam że trochę zawiedziona jestem... nie chciałam Jaśce smoczka dawać a tutaj mała ma wielką potrzebę ssania i palce mi ssie...
Pielęgniarki mi powiedziały że lepiej jej dać smoczka bo go można potem odebrać a palce cóż - nie...
fajny krasnalek z twojej córki

młoda ssała smoczka ale jak ja przerzuciłam na cyca to już olała wszsytko łacznie ze smoczkiem. efekt jest taki ze ma 3 lata i doi kciuka, ze jeszcze nie złapała jakiegoś syfu, owsików itp to sama jestem w ciężkim szoku, na dodatek lekarze mówili ze ma osłabioną odporność przez jej wadę serca więc bedzie łapać szybciej, jakoś niezauwazyłam narazie moze jak pojdzie do szkoły. teraz małemu kupiłam smoczki i bede go zachecac bo z mała tez uwazałam ze nie to nie a teraz to żaluje

Cytat:

boshe - zabiłabym chyba ..... .
też miałam ochotę ale w końcu mu parę dni wcześniej dziecko urodziłam więc się opanowałam
innym razem wychodziłam też w pantoflach wsadzonych w klapki gumowe tż i na to takie ochronne buty bo był śnieg i mróz, i w kilku swetrach; ale to wina lekarzy bo nas nagle wypuścili z młodą a nie każe mu sie z Katowic wracać do Krakowa
generalnie nie wpadł na to żeby wozić komplet ciuchów ze sobą, zwłaszcza że wozi dupsko autem, eh
Cytat:
oooooooo no to się będzie działo?!
Stary 2013-02-28, 10:14   #836
monicca1989
Zakorzenienie

Mam okazję kupić taką huśtawkę za 120zł i matę za 40zł
I mam takie pytanie czy któraś z Was miała taką huśtawkę lub podobną na baterie? Ile takie baterie wytrzymają?
I co do maty czy okrągła nie lepsza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3412340_1.jpg (94,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3261334_1.jpg (56,2 KB, 26 załadowań)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:19   #837
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Moja noc dziś była tragiczna, budziłam się co jakiś czas z bólem brzucha jak na okres, teraz już mi przechodzi. Mały się rusza cały czas, więc mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Liczy się liczy, wkońcu to także dla Niego Czekamy na foty

JAk dla mnie i zaraz mozemy..Widze nas 2 grubasy prowadzą sie pod reke ulicą
Qrcze narobiłam poruty tydzien temu tym rozwarciem i brakiem szyi a tu cisza...łaze już taka rozwara ponad tydzień...Mogłabym już w sumie rodzić, bo najgorsze to czekanie!

Nestelle usiadz troche na dupinie i odpocznij, bo się zajedziesz...Niech tz troche sie w tate pobawi, a Ty odsapnij nie jesteś robokopem (chociaz miewam czasem wątpliwosco) 3mam kciuki, zeby szybko przeszło!
A jak tam konkurs na kota? sa wyniki?

- co do fot - to nie dodam bo nie mieszczę sie w bikini a ja bym chętnie położyła się na masce .... no a teraz to wgniotę ....
tak na serio to auto odbieramy w przyszłym tyg. , a fotki auta ??? eeee to już było cała "nasza klasa "niby tak miała.......
- "rozwara" padłam ..... , no to ja jestem rozwarą od miesiaca pewnie ........
- co do odpoczynku - to w dziękuję WAM wszytkim radzącym .... ale to nie jest tak ,że ja jakąs heroskę z siebie robię ,ja po prostu już mam 2 dzieci na zewnątrz... i nie idzie tak sobie powiedzieć - daje sobie spokój, nic nie robię ... bo o ile obiad jeszcze czasem można zamówić to przecież nie codziennie , a i dzieci trzeba zawieżć i odebrać , lekcje zrobić i tak po prostu się nimi zająć ..... ja z tych mam co w dzień nie włączam tv dzieciom aby miały zajęcie , u nas tylko dobranocka ....
a teraz ? miałam zaplanowane pranie ,sprzątanie małe zakupy , sprzedajemy auto , kuba zaraz kończy szkołę , potem ninka przedsz. a i piłka dzisiaj ..... no i co ? i nic ..... trzeba zrobić . a tż ? pomoże jak może .... bo w pracy jednak ...
- co do konkursu to nie wiem ,miał być roztrzygnięty jakoś ok. 26 albo coś około ale nic nie wiadomo .... tak na prawdę to nie ważne bo to dzieci jednak ,wszystkie wygrywają - chodzi o frajdę robienia i uczestniczenia......
- co do strippi to mi sie wydaje ,że mowa była o wyjściu w piątek .... ale pewna nie jestem .....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-02-28 o 10:34
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:22   #838
bzinka
Zadomowienie

Witam się w piękny słoneczny poranek, który niestety powoduje u mnie salwy kichania i ból w żebrach chyba powinnam dzisiaj cały czas chodzić w ciemnych okularach. Nadal mam katar i ból gardła.
Dziękuję wam ślicznie za życzenia zdrowia liczę na szybką poprawę
Za dwie godzinki jadę do lekarza.
Wprowadziłam sobie termin cc w nowy suwaczek i pokazuje mi tylko 39 dni "to go" .... Mamusiu, jak malutko, przecież to zleci migusiem a ja nie mam ciągle wanienki i innych rzeczy i kącik dla małej nie jest skończony.
Która to kupiła wczoraj auto? Nestelle? jesli dobrze pamietam. My tez właśnie kupiliśmy, dla TŻ to był podstawowy zakup jak się dowiedzieliśmy o ciąży, żeby jedno z aut wymienić na większe kombi i w końcu się udało, jest śliczniusie już je kocham. Oczywiście nie jest nowe z salonu, ale 5-letnie, to i tak dla nas duży przeskok, bo poprzednie było z 2000 roku

Cytat:
Bzinka, a mierzylas ten w rozmiarze s/m? Bo ja od razu chwycilam L/m do przymiferzalni ale okazalo sie ze mniejszy lepiej trzyma a mimo to nic nie uwiera. Ja mam ten z marszczeniem miedzy piersiami. A ostatnio jak na alleg.ro zamawialam koszule to przy okazji tez zamowilam sportowy stanik ale ma cienkie odpinane ramiaczka... a ze koszt 9.9 to pomyslalam... a zobacze co to
Zaciazona, nikt Cie teraz nie dopisze bo Strippi w szpitalu
Liwka... moj Tz Cie kazal pozdrowic:p
Agnjeska, sliczna Jaska
Mokka, nie mierzyłam, ale dorwałam ostatni biały zwykły bez marszczenia i w obwodzie pod piersiami jest OK (OC - mam tam około 85cm, a w biuście jakoś 102cm , czyli mniej niz w brzuchu ), więc tamte by mnie pewnie cisnęły.

Cytat:

a bierzesz magnez? ja miałam bóle w klatce mocne ale jak zaczełam brać magnez to mineły zdrówka!
Tak Małpko, biorę cały czas Magne b6 3 razy dziennie.

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Musze powiedziec, ze ja kupilam i juz tylko je nosze, bo brzuch mam wysoko i zawsze mam od normalnych skore obtarta pod biustem, a w tym luzik Tylko l/xl za duzy troche, luznawy, a s/m w biuscie i obwodzi bylby ok, ale pod pachami za malo wykrojony - bo jednak wzrostem nie jestem s [COLOR="Silver"]
No ja właśnie jestem niska (157cm) i ładnie zakrywa mi wszystko i trzyma. Może uda mi się jeszcze czarny dorwać, bo wolałabym.

Nestelle, a może ciebie boli coś tak podobnie jak mnie? Taki nerwoból, jakby ciągła kolka pod żebrami z lewej strony ja to mam, ale może być gdzieś indziej? Tylko lepiej, żebys zrobila usg, bo mi sprawdzali przede wszystkim nerki czy to nie jest ból od nich. No i jesli to jest po prawej stronie to jest gorzej, bo tam więcej narządów się znajduje.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:22   #839
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
chyba w piatek

no i u mnie zaczely sie telefony/smsy pt. "czy już". Macie już ciagłe pytanie czy rodzicie?
U mnie są powitania : "Cześć grubasie"
a jak koleżanka do mnie zachodzi to u niej w domu ciagle pytają : "to ona juz urodziła tak?"
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:23   #840
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
chyba w piatek

TAk, wczoraj i dzisiaj dostałam wsumie 4...Pzreciez oczywiste, ze jak zacznę rodzić, to powiadomie najblizszych i potem pochwalę się dzieciaczkiem

monicca na hustawkach sie nie znam, ale mata wygląda interesujaco, jak za tę cenę.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości