Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 10:06   #211
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Dzien dobry wszystkim.....
hmmm nie wiem czy brac sie za nadrabianie - ale pewnie zanim zaczne przybedzie z 10 nowych str wiec chyba odpuszcze po raz kolejny

jedno mnie tylko zastanawia - czemu my mamy dalej cz6. skoro to juz cz. 7
Stary 2013-02-28, 10:07   #212
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Anulka_p jakiś dodatkowy kobiecy zmysł zadziałał
Nie miałaś wrażenia, że Janek Was prześladuje?
Nie, bo to mała mieścina. Nie spotkać się byłoby dziwnym
Teraz mieszkamy na wsi, a do tego miasteczka, w którym mieszkaliśmy wcześniej mamy 15 km, więc "kontakt" z Jankiem się urwał Bywamy tam u teściów, mąż w pracy, ja u lekarza, ale jakoś już się nie widujemy.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:07   #213
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

coś jakoś mi się inaczej skojarzyło
A wiesz że mi też ale jak to mówią głodnemu chleb na myśli

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:11   #214
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Eveve: wreszcze lackberg przeczytałam, pierwszy tom. Spoko jest.szybko poszła,wciągnęła. W sumie jakieś 3h zajęła.
ja czekam z niecierpliwoscia na 5 czesc, bo kolejne 3 mam a dla odmiany pozyczylam grishama - a co

Witam sie z rana

enlevee dobra robota

A ja wstalam kolo 8, moje dziecie i TZ jeszcze spali, nastawilam wode na herbatke, wstawilam jajeczka na twardo i zrobilam kanapeczki. Obudzila sie Maria, wiec ja musialam przebrac, dac pic i zrobilam kaszke i jadla sobie sama (co prawda zjadla tylko polowe, ale karmic sie nie chce dac, wiec ile zje tyle zje). Teraz czekam az TZ wroci z podworka, bo myje auto i chce jechac umowic ja do lekarza, odebrac ksiazke w bibliotece i kupic ten nieszczesny proszek do prania i plyn do plukania.

Od pon jak Mery pojdzie do zloba mam w planach sciagnac firanki i umyc okna, poki moj brzuch mi nie przeszkadza na tyle.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:17   #215
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Najpierw zdam Wam relację z wizyty, powiem tak z jednej strony jestem zadowolona, a z drugiej jakoś mnie gin zdenerwował swoją prędkością i niedokładnoscią badania.

Na początek Tymoteuszek jest zdrowy i rośnie. Raczej ma drobną posturę i krótkie nóżki (chyba po mamusi). Waży obecnie 400 gram + - 60 gram. Jest średnio o tydzień młodszy wg usg w stosunku do om. Termin wg usg mam na 10.07, ale gin powiedział, że dzieci w tym wieku się różnie rozwijają i tydzień różnicy to norma.

A moze reszte pomiarów, o ktorych on nie mówił jest zapisane na kartce?

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dobra. Uciekam na jakiś czas. Muszę ochłonąć. Szukałam na youtubie jakiś ładnych kołysanek dla maluszów i natknęłam się na film zrobiony przez rodziców, którzy stracili synka. Był wcześniakiem i nie był w stanie podjąć oddychania. Wzruszyłam się, ale kiedy zobaczyłam, że ten mały Maksiu zmarł tego samego dnia i roku, co urodził się mój chrześniak, to jakoś nie mogłam się opanować. W tym samym dniu jedni rodzice byli przeszczęśliwi, a inni najbardziej nieszczęśliwi na świecie...Jakieś takie to życie...
niestety, jest niesprawiedliwe.
A piosenek, kołysanek poszukaj sobie na chomiku

Cytat:
Ano, był pyszny

Opowiem wam pewną sytuację. Kiedy mieszkaliśmy z mężem (wtedy jeszcze narzeczonym) w innym miejscu chodziliśmy co niedzielę do kościoła na jedną godzinę. Na tej samej mszy Zawsze był pewnien młody chłopak. Do tego stopnia przywykliśmy, że i my jesteśmy (siedzimy do tego prawie zawsze w jednym miejscu) i on jest, że było dziwnym kiedy się np spóźniał. Martwiliśmy się, że może coś się stało. Później się przeprowadziliśmy i okazało się, że zaczynamy widywać go częściej, bo miesza gdzieś blisko nas Postanowilismy wtedy dać mu imię. Mówiliśmy zawsze do siebie- Spotkałam dziś znowu chłopaka z kościoła. Brzmiało dziwnie. Powiedziałm do męża- Pasuje mu Janek. Niech będzie Jankiem I od tego dnia zawsze Jankiem był. Teraz znowu mieszkamy w innym miejscu, już go prawie nie widujemy. Aż do wczoraj. Mąż w kolegą wracał z pracy. Prowadził i ten nasz "chłopak z kościoła" zajechał mu nieco drogę. Kolega męża pomachał do niego ręką z uśmiechem, bo się znali, więc mąż pyta- Znasz go? Jak on ma na imię?
- Jasiek, Jan znaczy. Mój dobry kumpel.
Mąż mówił, że prawie się udławił. Nie mógł opanować śmiechu.
Dobrze trafiłam z tym imieniem. Nasz Janek zawsze będzie Jankiem
piekne zakonczenie z tego wyszło

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:22   #216
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39502517]Ja nie mieszkam na wsi, ale do gina również jeżdżę busem prawie pół godziny, z dojściem na przystanek - godzinę (bo zanim się zakulam...). Na połówkowe jadę busem prawie godzinę. Mam badanie o 11.20, a busa o 9.40...
Zwykle wszędzie sama, auta nie posiadam.
[/QUOTE]

Ja mieszkam na wsi od sierpnia. Zawsze miałam wszystko blisko, ale musiałam się przestawić. Jeżdżę do lekarza autobusem. 30 minut drogi. To nie najgorsze, ale to, że nie kursują za często. Jadę już o 7:21 na wizytę na 9:30. Po wizycie jestem czasem o 10:00, czasem o 11:00, a powrotny mam dopiero o 13:00, więc zawsze czeka mnie parę godzin na zakupach lub u teściowej, do której się czasem wproszę Z badaniami jest podobnie. Punkt pobrań jest czynny od 7:00 do 9:00. Jestem już o 6:40, bo zabieram się z mężem do pracy. Ok 7:15-8:00 jestem po badaniu (zależy też od kolejki. Raz byłam pierwsza i wolna już o 07:05) i muszę czekać na powrotny do 9:40. Zazwyczaj o tej porze, to nawet nie ma gdzie iść, więc czekam na przystanku. Raz jak dostałam plamienia, to poleciałam na przystanek u siebie na wsi licząc, że coś pojedzie, bo byłam tak spanikowana, licząc się z tym, że jeśli nic nie pojedzie, to złapię stopa. Na szczęście coś jechało. Powrotnego oczywiście nie było, bo ostatni odjeżdża do mnie o 15:40, więc mąż musiał po mnie wracać.
Jednym słowem jak się chce to można.
Stary 2013-02-28, 10:23   #217
czarownica1
Zakorzenienie

moja fota w klubie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:26   #218
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
moja fota w klubie
oo zdjecie z Czerska

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:29   #219
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
oo zdjecie z Czerska
ooo nooo
Stary 2013-02-28, 10:31   #220
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Nie oceniam nikogo, tylko piszę o sobie:
decydując się na dziecko wiedziałam, jakie to pociąga za sobą konsekwencje. Nie kupuję teraz prawie nic dla siebie, bo lekarz mnie rujnuje (do kompletu z badaniami i lekami).

Cytat:
moja fota w klubie
śliczna
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:34   #221
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A to jeszcze wtedy przed urodzinami.
Wolałabym nawet o tym nie mówić, bo na samą myśl się denerwuję i mi smutno.

A tak w ogóle zapomniałam Wam dzisiaj powiedzieć o jednej sytuacji. Jak spaliśmy dzisiaj w nocy z Tżtem to nagle się przytuliliśmy tak twarzami do siebie, że mój brzuch się stykał z jego.. i tak po 2 minutach leżenia Tż nie wytrzymał i mówi: "Kochanie inaczej musisz się ułożyć bo UWAGA UWAGA!! masz TĘTNO w brzuchu i cały się rusza"

No jak to usłyszałam to prawie że spadłam z tego łóżka ze śmiechu
Ach to tętno. Faceci są bezbłędni

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamusie
Ale pędzicie gaduły. Poszłam do gina, a tu nowy wątek w międzyczasie powstał
Z dzidzią wszystko dobrze. Pani doktor powiedziała, że podobna do mnie jest i ma długie i zgrabne nóżki Waży już około 700g mój mały wielkolud, a serduszko bije jak szalone 140 uderzeń na minutę. Poza tym wszystko jest w porządku i mała rozwija się prawidłowo.
A ja na następną wizytę mam się pokazać z wynikami morfologii, moczu i glukozy po obciążeniu (75g)
Fajnie że już taka duża ta wsza mała dama

[QUOTE=Ewusia709;39501489]Dzień dobry!!

Witam się w nowym wątku, choć jak przeczytałam cz.6 to myślałam, że nadal jest to stary wątek. Później nadrobię co pisałyście bo trochę tych stron do przeczytania mam.

Najpierw zdam Wam relację z wizyty, powiem tak z jednej strony jestem zadowolona, a z drugiej jakoś mnie gin zdenerwował swoją prędkością i niedokładnoscią badania.

Na początek Tymoteuszek jest zdrowy i rośnie. Raczej ma drobną posturę i krótkie nóżki (chyba po mamusi). Waży obecnie 400 gram + - 60 gram. Jest średnio o tydzień młodszy wg usg w stosunku do om. Termin wg usg mam na 10.07, ale gin powiedział, że dzieci w tym wieku się różnie rozwijają i tydzień różnicy to norma.

Słodka główeczka ma już 18 cm średnicy, a brzuszek 16cm (podpasłam go ostatnio, ). Niestety nie chciał podczas badania zbytnio współpracować i np. nie chciał pokazać fistaszka, trzymał nóżki podgięte do góry i zasłaniał, ale gin stwierdził, że chyba już nie trzeba kolejny raz potwierdzać płci. Położenie ma już główkowe, choć to może się jeszcze zmienić.
No i badanie trwało krótko, gin bardzo szybko oglądał maluszka, że sama nie wiedziałam czasem co jest na monitorze, no i podczas badania oczywiście bylam tak zauroczona, że nawet nie pomyślałam o tych wszystkich rzeczach, które powinny być sprawdzone podczas połówkowego. No i jak wróciłam do domu to się zaczęłam martwić, czy napewno wszystko dobrze, serce obejrzał, ale nawet nie włączył tętna, o czym dopiero w domu pomyślałam!!! , pęcherza, nerek i innych narządów nie skomentował i nawet nie wiem czy obejrzał dokładnie i później w nocy się obudziłam i nad tym zastanawiałam. I jakas taka zła z rana wstałam, ze nie dopilnowałam tego badania, ze może za mało pytałam, że prywatnie chodzę i płacę, a tu połówkowe usg i takie szybkie i wogóle...Teraz juz sama nie wiem co o tym myśleć, powiedział, że wszystko dobrze, że ciąża zdrowa, ale mam wątpliwości, czy wszystko dokładnie sprawdził i jakiś taki lęk mam, jeszcze tym bardziej, że co badanie to Tymuś okazuje się o kolejne dni młodszy wg usg, ostatnio był młodszy o 4 dni, a teraz już o tydzień.

[/QUOTE
Nie martw sie, gdyby coś było nie tak na pewno by powiedział i na pewno wszystko sprawdził bo oni to robią chyba odruchowo Mój też nie jest zbyt wylewny jak badanie robi. Nie wszystkie mamy są wizażomaniaczkami tak obcykanymi w temacie i pewnie nawet do głowy tym doktorkom nie przyjdzie że my wiemy co i jak
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Pogoda u mnie za oknem w sam raz na spanie. Jakas dzisiaj zmeczona jestem i jak Mateuszka do szkoly na 8 odwozilam to tak mialam oczy opuchniete ze strach bylo w lusterko spojrzec
Ide sie polozyc i zasnac moze na chwilke to mi przejdzie
Mnie dziś coś głowa chyba będzie boleć bo zaczyna się rozkręcać

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Pasie na to : juz sie skrzydelka w miodzie smaza na obiad, ciasto czekoladowe zaraz wjezdza do piekarnika, jajca na paste jajcowa postawione, surowka z czerwonej kapusty sie przegryza, ide obierac ziemniaczki na talarki frytkowe chyba mam dzien kucharzenia
Chyba Ci juz kiedys to mówiłam ale jesteś moim idolem
Perfekcyjna Pani domu
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mam wczesny kryzys wieku średniego

Miałam sen, że trafiłam na porodówkę, a że nie posiadam żadnej koszuli nocnej to lekarz prowadzący pozwolił mi iść na targ koło szpitala i takową kupić
Ale w moim rozmiarze mieli tylko jeden wzór więc kupiłam 3 takie same i potem na oddziale się ze mnie śmiali, że się w ogóle nie przebieram
Te ciążowe sny są niemożliwe

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Przybyło mi kolejne 5 cm w brzuchu
Nic tylko się cieszyć
Cytat:
Ano, był pyszny

Opowiem wam pewną sytuację. Kiedy mieszkaliśmy z mężem (wtedy jeszcze narzeczonym) w innym miejscu chodziliśmy co niedzielę do kościoła na jedną godzinę. Na tej samej mszy Zawsze był pewnien młody chłopak. Do tego stopnia przywykliśmy, że i my jesteśmy (siedzimy do tego prawie zawsze w jednym miejscu) i on jest, że było dziwnym kiedy się np spóźniał. Martwiliśmy się, że może coś się stało. Później się przeprowadziliśmy i okazało się, że zaczynamy widywać go częściej, bo miesza gdzieś blisko nas Postanowilismy wtedy dać mu imię. Mówiliśmy zawsze do siebie- Spotkałam dziś znowu chłopaka z kościoła. Brzmiało dziwnie. Powiedziałm do męża- Pasuje mu Janek. Niech będzie Jankiem I od tego dnia zawsze Jankiem był. Teraz znowu mieszkamy w innym miejscu, już go prawie nie widujemy. Aż do wczoraj. Mąż w kolegą wracał z pracy. Prowadził i ten nasz "chłopak z kościoła" zajechał mu nieco drogę. Kolega męża pomachał do niego ręką z uśmiechem, bo się znali, więc mąż pyta- Znasz go? Jak on ma na imię?
- Jasiek, Jan znaczy. Mój dobry kumpel.
Mąż mówił, że prawie się udławił. Nie mógł opanować śmiechu.
Dobrze trafiłam z tym imieniem. Nasz Janek zawsze będzie Jankiem
Szósty zmysł
Ja coś dzisiaj nie najlepiej się czuję. Głowa mnie zaczyna boleć i strasznie śpiąca jestem chociaż nie dawno wstałam.

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:36   #222
Ewusia709
Zadomowienie

Rockyyy - gratuluje wczorajszej wizyty i oznajmiam, że nasze dzieci chyba się razem urodzą bo wczoraj mi wyliczyło termin wg USG też 10-07.2013, a wg OM też mam 3.07. Idziemy równo brzuch w brzuch.

Cytat:
Ewusia gratuluję A ile masz tych bakterii w moczu?
Wiesz co tylko tyle napisane że dość liczne, więc myslałam, ze mnie wyśle na jakiś posiew czy cos, zaleci żurawinę, ale powiedział, że w ciąży tak być może i napisał, w karcie, że wyniki ok. Co prawda nic mnie nie piecze, ani nie dolega z tym moczem, więc dodaję sobie żurawinę suszoną do musli i nie bede się tym zbytnio stresować.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamusie
Ale pędzicie gaduły. Poszłam do gina, a tu nowy wątek w międzyczasie powstał
Z dzidzią wszystko dobrze. Pani doktor powiedziała, że podobna do mnie jest i ma długie i zgrabne nóżki Waży już około 700g mój mały wielkolud, a serduszko bije jak szalone 140 uderzeń na minutę. Poza tym wszystko jest w porządku i mała rozwija się prawidłowo.
A ja na następną wizytę mam się pokazać z wynikami morfologii, moczu i glukozy po obciążeniu (75g)

Uciekam spać bo TŻ nie mógł się na mnie doczekać i zasnął beze mnie
Dobranoc
Ale super, gratulacje. Piękna i duża Pannica.
I łączę się w bólach z powodu glukozy, ja mam zrobić w ciągu 2 tygodni.

Cytat:
Pasie na to : juz sie skrzydelka w miodzie smaza na obiad, ciasto czekoladowe zaraz wjezdza do piekarnika, jajca na paste jajcowa postawione, surowka z czerwonej kapusty sie przegryza, ide obierac ziemniaczki na talarki frytkowe chyba mam dzien kucharzenia
Jejku, szkoda, że we Wro nie mieszkam bo bym się chbya wprosiła na obiad i to ciasto czekoladowe

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Miałam sen, że trafiłam na porodówkę, a że nie posiadam żadnej koszuli nocnej to lekarz prowadzący pozwolił mi iść na targ koło szpitala i takową kupić
Ale w moim rozmiarze mieli tylko jeden wzór więc kupiłam 3 takie same i potem na oddziale się ze mnie śmiali, że się w ogóle nie przebieram
Naprawdę dobrze, że nie kazał Ci na golasa na porodówce leżeć

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

A moze reszte pomiarów, o ktorych on nie mówił jest zapisane na kartce?
No właśnie z I genetycznych miałam dwie strony takie wydrukowane z usg i tam było pozaznaczane wszystko kośc nosowa, przeziernosć itp, a z tego badania dostałam tylko takie pomiary jak zawsze czyli główka, brzuszek, nóżki, przewidywany termin porodu, ułożenie główkowe i łożysko na tylnej ścianie, ale taki wydruk to dostaje na każdej wizycie, więc się zdziwiłam, że dodatkowych pomiarów brak.

enlevee - za piękny wątek i pięknie uporządkowaną pierwszą stronę
p.s. super avatarek gorący

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:37   #223
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, bo to mała mieścina. Nie spotkać się byłoby dziwnym
Teraz mieszkamy na wsi, a do tego miasteczka, w którym mieszkaliśmy wcześniej mamy 15 km, więc "kontakt" z Jankiem się urwał Bywamy tam u teściów, mąż w pracy, ja u lekarza, ale jakoś już się nie widujemy.
Ale wiesz..jakby się za jakiś czas okazało, że Janek przeprowadził się i mieszka kilka domów dalej, to uważajcie na siebie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Enlevee zakładając nową część zapomniała zmienić, a jak już utworzyła, to nie dało się z 6 zrobić 7

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:38   #224
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry żabcie
Pospałam
Zaraz zrobie sobie jakies dobre kanapeczki i chyba kawe z mlekiem bo cos przymulona jestem i głowa mnie pobolewa.U mnie dzis juz nie czuc wiosnyjest 5 na plusie ale zimnoo i ponuro.Pewnie mam niskie cisnienie .Gin mowil ze w takim wypadku powinnam bez skrupuł wypić małą kawe i sie ratować.

Kurza dupaaa (jak to Czarownica powiada)
Przeziębiłam sie chyba,cały czas mi zimno,gardło boli.
No coz musze sie ogarnać i jechac załatwic pare spraw,kupic ze dwa worki węgla na składzie.Na szczescie sa tam fajne chłopaki i go zapakują i wrzucą do bagaznika

Miłego dnia kurczaczki
Stary 2013-02-28, 10:38   #225
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Natomiast, jak pisalam, nie pochwalam jednego - palenia przy malym dziecku (Marika) i jeszcze mniejszym dziecku w brzusiu - i tu uwazam She powinna byla walczyc,
Ja w ogóle nie pochwalam palenia! Jestem antynikotynowa.
Wstawiam zdjęcie brzucha w klubie. 19 tydzień.

Edit: proszę nie zwracać uwagi na strój (wszystkie takie ładne zdjęcia wstawiacie), ale jestem w trakcie sprzątania i to mój strój roboczy!

Edit: zdjecie nie chce się wstawić!

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-02-28 o 10:42
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:38   #226
misiaczka555
Wtajemniczenie

O matulu już nowy wątek?
W nocy pisałyście?
Ja po śniadaniu tj naleśniku z wczoraj pije herbatke i zaraz szykuje sie do pracy, a nie chce mi sie okropnie bo na dworzu u mnie WIOSNA!
Poszlabym na spacerek...

Buziaki kochane mamusie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:42   #227
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry żabcie
Pospałam
Zaraz zrobie sobie jakies dobre kanapeczki i chyba kawe z mlekiem bo cos przymulona jestem i głowa mnie pobolewa.U mnie dzis juz nie czuc wiosnyjest 5 na plusie ale zimnoo i ponuro.Pewnie mam niskie cisnienie .Gin mowil ze w takim wypadku powinnam bez skrupuł wypić małą kawe i sie ratować.

Kurza dupaaa (jak to Czarownica powiada)
Przeziębiłam sie chyba,cały czas mi zimno,gardło boli.
No coz musze sie ogarnać i jechac załatwic pare spraw,kupic ze dwa worki węgla na składzie.Na szczescie sa tam fajne chłopaki i go zapakują i wrzucą do bagaznika

Miłego dnia kurczaczki
Czekam z utęsknieniem od jakiegoś czasu, kiedy napiszesz.... dzień dobry ropuszki
mam nadzieję, że to nie ja Cię zaraziłam, kiedy Cię wycałowałam (poprzednia część)
osobiście jeszcze zdycham z nadmiaru gilów w nosie i bólu głowy (3 dzień).

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Perse, jaka tam śliczna, na randkę podrasowana byłam
obecnie przedstawiam obraz nędzy i rozpaczy
Stary 2013-02-28, 10:45   #228
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Gdzie Wy? Znowu jestem sama na placu boju? zdecydowanie za długo śpicie..to niesprawiedliwe

Co do sprzeczek z Tż-ami, to też wczoraj mieliśmy. Ale na całe szczęście miał coś do załatwienia i mieliśmy oboje sporo czasu na ochłonięcie. Gdyby został rozkręcilibyśmy się na maxa i źle by się to skończyło
A tak zamiast się dołować znalazłam w sobie moc na ogarnięcie mieszkania, zrobienie prania, wyciągnięcie i pochowanie naczyń ze zmywarki, zrobienie pizzy. A jak mąż wrócił też już był normalny, przywiózł mi nawet banany i moją od niedawna ulubioną bułkę słodką z Biedrony A później z zainteresowaniem patrzył na mój brzuch, a raczej na to, że bluza na maxa naciągnięta na nim i ledwo się w niej mieści I nawet w łazience przed lustrem przytulił się obejmując brzuszek Także spać poszliśmy w dobrych humorach

malinka cieszę się, że wizyta pomyślna Twoja maluczka sporo już waży zdrowa dziewuszka rośnie..super

My z Tż-em staramy sie w pewnym momencie odpuszczac ...bo jak się czasem rozkręci to wychodzi z tego wojna ....Dobrze ze po wczorajszej kłotni sie ogarneliśmy....
Cytat:
Nic tak nie daje kopa do sprzatania jak kapka adrenaliny damsko-meskiej
Sniadankuje wlasnie, rodzina wyprawiona, pies wyprowadzony, gary pomyte.
Zaraz sobie sprawdze konto i porobie oplaty, pa pa pieniazki, moze kupie jakis stylowy material obiciowy na meble w kuchni i zaslonki
Perfekcyjne panie domu
Cytat:
Dzień Dobry!!!

idę nadrobić nowy wątek, bo na razie ogarnęłam tylko stary

Ja juz mam nadrobione
Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Witam się znów w cz. 6?
u mnie błękit i słoneczko
Ale fajnie,u mnie totalne ponuractwo
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501291]Hej....

Szlaaaag od rana :/

Nie śpię, bo wczoraj przeczytałam u nas jakąś kartkę o przemurowywaniu kominów, bez podpisu, bez pieczątek, z informacją, że wtedy nie będzie można grzać 2 DNI! No i dzwonię teraz od administracji do administracji i nikt nie wie, kto to zawiesił. W końcu się dodzwoniłam i okazuje się, że będą chodzić po domach i mówić, kiedy nie puszczać tego pieca...
Jak ja takiego czegoś nie cierpię, przywieszą taką kartkę, bez numeru telefonu, jakaś pokreślona i jeszcze w takim miejscu, że jak któryś z lokatorów to przeczytał, to będzie cud...

No w każdym razie teraz będę czekać, aż przyjdą... Na szczęście na dworze jest w miarę ciepło, gdyby było zimno, to bym się wściekła

I jestem głodna, dziecko się domaga jedzenia, bo szaleje. Więc nici ze spania, chyba przez oba dni, bo będę musiała czekać...[/QUOTE]
Kurde co za buractwo.....
Cytat:
Dzień dobry!!

Witam się w nowym wątku, choć jak przeczytałam cz.6 to myślałam, że nadal jest to stary wątek. Później nadrobię co pisałyście bo trochę tych stron do przeczytania mam.

Słodka główeczka ma już 18 cm średnicy, a brzuszek 16cm (podpasłam go ostatnio, ). Niestety nie chciał podczas badania zbytnio współpracować i np. nie chciał pokazać fistaszka, trzymał nóżki podgięte do góry i zasłaniał, ale gin stwierdził, że chyba już nie trzeba kolejny raz potwierdzać płci. Położenie ma już główkowe, choć to może się jeszcze zmienić.
No i badanie trwało krótko, gin bardzo szybko oglądał maluszka, że sama nie wiedziałam czasem co jest na monitorze, no i podczas badania oczywiście bylam tak zauroczona, że nawet nie pomyślałam o tych wszystkich rzeczach, które powinny być sprawdzone podczas połówkowego. No i jak wróciłam do domu to się zaczęłam martwić, czy napewno wszystko dobrze, serce obejrzał, ale nawet nie włączył tętna, o czym dopiero w domu pomyślałam!!! , pęcherza, nerek i innych narządów nie skomentował i nawet nie wiem czy obejrzał dokładnie i później w nocy się obudziłam i nad tym zastanawiałam. I jakas taka zła z rana wstałam, ze nie dopilnowałam tego badania, ze może za mało pytałam, że prywatnie chodzę i płacę, a tu połówkowe usg i takie szybkie i wogóle...Teraz juz sama nie wiem co o tym myśleć, powiedział, że wszystko dobrze, że ciąża zdrowa, ale mam wątpliwości, czy wszystko dokładnie sprawdził i jakiś taki lęk mam, jeszcze tym bardziej, że co badanie to Tymuś okazuje się o kolejne dni młodszy wg usg, ostatnio był młodszy o 4 dni, a teraz już o tydzień.

Druga sprawa - na moje bakterie w moczu nic nie powiedział, napisał, ze wszystko ok.
Na następną wizytę mam zleconą tylko lub aż glukozę

No i w nagrodę za badanie Tymoteuszek miał wczoraj na kolację lody i michałka kokosowego Po tej kolacji był bardzo zadowolony i fikał jak szalony, ale chyba się zmęczył wczoraj i odpoczywa bo dziś go jeszcze nie czuję.

No i piękny elaborat mi wyszedł, u nas słońca też jeszcze nie ma, tylko mgła, ale przynajmniej jest ciepło +6 stopni i ptaki śpiewają
Stary 2013-02-28, 10:46   #229
mela1234
Zakorzenienie

OK zdjęcie załączone. Choć trochę wstyd takie dodać!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:47   #230
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
OK zdjęcie załączone. Choć trochę wstyd takie dodać!
ej tam wstyd, dla mnie prawie artystyczne przez to poruszenie.
A swoją drogą to Ty w ciąży jesteś? Bo ten brzuszek to malutki
Stary 2013-02-28, 10:51   #231
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc )

u nas super pogoda,sloneczko pieknie swieci nawet jak jest chlodno na polu to nic:P nadrobilam Was i lece sie zbieram z tz do lekarza on ma i do galeri zobaczyc co tam.. :P
Cytat:
Dzień dobry!!

Druga sprawa - na moje bakterie w moczu nic nie powiedział, napisał, ze wszystko ok.
Na następną wizytę mam zleconą tylko lub aż glukozę

No i w nagrodę za badanie Tymoteuszek miał wczoraj na kolację lody i michałka kokosowego Po tej kolacji był bardzo zadowolony i fikał jak szalony, ale chyba się zmęczył wczoraj i odpoczywa bo dziś go jeszcze nie czuję.

No i piękny elaborat mi wyszedł, u nas słońca też jeszcze nie ma, tylko mgła, ale przynajmniej jest ciepło +6 stopni i ptaki śpiewają
wazne ze wszystko ok.ja dlatego na polowkowe itp chodze do ultramediki bo moj gin tez pewnie nic by nie powiedzial i nic bym nie wiedziala i sie zamartwiala.Wazne ze rosnie i mowil ze wszystko ok,jakby bbylo cos nie tak to by Ci powiedzial

A ja sie dzis martwie troche inna rzecza czy ktoras z Was wogole nie przytyla jeszcze lub 1,2kg ewentualnie? ja sie musze dzis zwazyc troche sie martwie i niewiem czy to normalne ze nic nie tyje (przynajmniej na wadze nie widac ) no i brzuch jaki mialam taki mam nie rosnie jakos.. A dzidzius juz powinien tez ok pol kg wazyc eh..jeszcze tydzien do wizyty..
Lece zagladne pozniej paaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:52   #232
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz..jakby się za jakiś czas okazało, że Janek przeprowadził się i mieszka kilka domów dalej, to uważajcie na siebie
Będę czujna
Stary 2013-02-28, 10:52   #233
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501625]Łomatko, od razu bym dzwoniła.
Ale u mnie to samo, mówię temu chopowi, że jak ktoś z lokatorów przeczytał o tych kominach, to będzie istny cud, a ten się śmieje...

Nie przejmuj się tymi różnicami, dzieci faktycznie rosną różnie. U mnie raz jest 5 dni do przodu, a raz - idealnie z OM.

.[/QUOTE]
U mnie wczoraj wyszło ze wg Usg znow Laura jest młodsza o tydzien a była o dwa dni...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39502517]Ja nie mieszkam na wsi, ale do gina również jeżdżę busem prawie pół godziny, z dojściem na przystanek - godzinę (bo zanim się zakulam...). Na połówkowe jadę busem prawie godzinę. Mam badanie o 11.20, a busa o 9.40...
Zwykle wszędzie sama, auta nie posiadam.

Eeej ale do Wielkanocy jeszcze trochę zostało :P[/QUOTE]
Jak trzeba to trzeba..... Ja kiedys do gina 1,5 h z przesiadką się kulałam ale babka była tak fajna ze warto było.I nie miał mnie kto zawieźc.Cale szczescie ze KZK GOP daje rade
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim.....
hmmm nie wiem czy brac sie za nadrabianie - ale pewnie zanim zaczne przybedzie z 10 nowych str wiec chyba odpuszcze po raz kolejny

Enleeve chciała to zmienic wczoraj ale sie nie dało :/
Cytat:
Ja mieszkam na wsi od sierpnia. Zawsze miałam wszystko blisko, ale musiałam się przestawić. Jeżdżę do lekarza autobusem. 30 minut drogi. To nie najgorsze, ale to, że nie kursują za często. Jadę już o 7:21 na wizytę na 9:30. Po wizycie jestem czasem o 10:00, czasem o 11:00, a powrotny mam dopiero o 13:00, więc zawsze czeka mnie parę godzin na zakupach lub u teściowej, do której się czasem wproszę Z badaniami jest podobnie. Punkt pobrań jest czynny od 7:00 do 9:00. Jestem już o 6:40, bo zabieram się z mężem do pracy. Ok 7:15-8:00 jestem po badaniu (zależy też od kolejki. Raz byłam pierwsza i wolna już o 07:05) i muszę czekać na powrotny do 9:40. Zazwyczaj o tej porze, to nawet nie ma gdzie iść, więc czekam na przystanku. Raz jak dostałam plamienia, to poleciałam na przystanek u siebie na wsi licząc, że coś pojedzie, bo byłam tak spanikowana, licząc się z tym, że jeśli nic nie pojedzie, to złapię stopa. Na szczęście coś jechało. Powrotnego oczywiście nie było, bo ostatni odjeżdża do mnie o 15:40, więc mąż musiał po mnie wracać.

Cytat:
moja fota w klubie
Juz biegne
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39503152]
Nie oceniam nikogo, tylko piszę o sobie:
decydując się na dziecko wiedziałam, jakie to pociąga za sobą konsekwencje. Nie kupuję teraz prawie nic dla siebie, bo lekarz mnie rujnuje (do kompletu z badaniami i lekami).

śliczna [/QUOTE]

No ja tez ostatnio rzadko cos typowo dla siebie kupuje.Nie licze witamin,żelaza,magnezu itp. bo to w sumie ciążowe sprawy...
A u nas jest ciężko bo Tz zaczął nową pracę,kokosów nie zarabia i on jest jedynym zywicielem rodziny.A czasem trzeba prywatnie gina odwiedzic, prentalalne,połowkowe....
Stary 2013-02-28, 10:53   #234
d0tkaaa
Zakorzenienie

No i witam sie oczywiscie w 20 tyg!!!!!!! (wedlug usg) o jaaa ale to leciii!!!!

Dzidzia fajna na babystrology taka zwinieta :P haha

A wogole kolezanka mi wczoraj mowila ze lekarz byl pewnien ze bedzie miala dziewczynke na kazdej wizycie jej potwierdzał i pokupywala duzo ciuszkow dla dziewczynki i wogole a tu poszla na polwkowe jakos ok 24 tyg i co? fistaszek i ma Kacperka haha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:55   #235
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc )

[
A ja sie dzis martwie troche inna rzecza czy ktoras z Was wogole nie przytyla jeszcze lub 1,2kg ewentualnie? ja sie musze dzis zwazyc troche sie martwie i niewiem czy to normalne ze nic nie tyje (przynajmniej na wadze nie widac ) no i brzuch jaki mialam taki mam nie rosnie jakos.. A dzidzius juz powinien tez ok pol kg wazyc eh..jeszcze tydzien do wizyty..
Lece zagladne pozniej paaa
Ja przytyłam 4 kg a wczoraj okazało sie ze 1 kg schudłam i sie troche zmartwiłam....
Stary 2013-02-28, 10:56   #236
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
ej tam wstyd, dla mnie prawie artystyczne przez to poruszenie.
A swoją drogą to Ty w ciąży jesteś? Bo ten brzuszek to malutki
Jaja sobie z nas robicie Mela udaje ze jest w ciazy, Ty udajesz czarownice, a brodawek nie masz, garba ani krzaczatych brwi, do gazu z taka czarownica, a to w tle wcale chatki na kurzej... stopce nie przypomina.
Ehhh, czlowiek taki latwowierny.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:56   #237
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

A wogole kolezanka mi wczoraj mowila ze lekarz byl pewnien ze bedzie miala dziewczynke na kazdej wizycie jej potwierdzał i pokupywala duzo ciuszkow dla dziewczynki i wogole a tu poszla na polwkowe jakos ok 24 tyg i co? fistaszek i ma Kacperka haha

Nie kracz... Ja jeszcze nic nie mam wiec nie bedzie tragedii jak Laura bedzie miec Wacka
Stary 2013-02-28, 10:56   #238
czarownica1
Zakorzenienie

Dotkaaa, my mamy obie termin na 15 lipca i u mnie to sięzaczął wg usg 21 tydzień a u Ciebie 19?
Stary 2013-02-28, 10:56   #239
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Gratki za tydzień dobijasz do połówki

No to świetna niespodzianka

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:57   #240
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Jaja sobie z nas robicie Mela udaje ze jest w ciazy, Ty udajesz czarownice, a brodawek nie masz, garba ani krzaczatych brwi, do gazu z taka czarownica, a to w tle wcale chatki na kurzej... stopce nie przypomina.
Ehhh, czlowiek taki latwowierny.
No właśnie !!!! I na focie nie ma miotły!!!!:brzyda l:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości