|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Dzien dobry wszystkim.....
hmmm nie wiem czy brac sie za nadrabianie - ale pewnie zanim zaczne przybedzie z 10 nowych str wiec chyba odpuszcze po raz kolejny ![]() jedno mnie tylko zastanawia - czemu my mamy dalej cz6. skoro to juz cz. 7
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
![]() Teraz mieszkamy na wsi, a do tego miasteczka, w którym mieszkaliśmy wcześniej mamy 15 km, więc "kontakt" z Jankiem się urwał Bywamy tam u teściów, mąż w pracy, ja u lekarza, ale jakoś już się nie widujemy.
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
A wiesz że mi też ale jak to mówią głodnemu chleb na myśli
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla odmiany pozyczylam grishama - a coWitam sie z rana enlevee dobra robota A ja wstalam kolo 8, moje dziecie i TZ jeszcze spali, nastawilam wode na herbatke, wstawilam jajeczka na twardo i zrobilam kanapeczki. Obudzila sie Maria, wiec ja musialam przebrac, dac pic i zrobilam kaszke i jadla sobie sama (co prawda zjadla tylko polowe, ale karmic sie nie chce dac, wiec ile zje tyle zje). Teraz czekam az TZ wroci z podworka, bo myje auto i chce jechac umowic ja do lekarza, odebrac ksiazke w bibliotece i kupic ten nieszczesny proszek do prania i plyn do plukania. Od pon jak Mery pojdzie do zloba mam w planach sciagnac firanki i umyc okna, poki moj brzuch mi nie przeszkadza na tyle.
|
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moze reszte pomiarów, o ktorych on nie mówił jest zapisane na kartce? Cytat:
A piosenek, kołysanek poszukaj sobie na chomiku Cytat:
piekne zakonczenie z tego wyszło
|
|||
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39502517]Ja nie mieszkam na wsi, ale do gina również jeżdżę busem prawie pół godziny, z dojściem na przystanek - godzinę (bo zanim się zakulam...). Na połówkowe jadę busem prawie godzinę. Mam badanie o 11.20, a busa o 9.40...
Zwykle wszędzie sama, auta nie posiadam. [/QUOTE] Ja mieszkam na wsi od sierpnia. Zawsze miałam wszystko blisko, ale musiałam się przestawić. Jeżdżę do lekarza autobusem. 30 minut drogi. To nie najgorsze, ale to, że nie kursują za często. Jadę już o 7:21 na wizytę na 9:30. Po wizycie jestem czasem o 10:00, czasem o 11:00, a powrotny mam dopiero o 13:00, więc zawsze czeka mnie parę godzin na zakupach lub u teściowej, do której się czasem wproszę Z badaniami jest podobnie. Punkt pobrań jest czynny od 7:00 do 9:00. Jestem już o 6:40, bo zabieram się z mężem do pracy. Ok 7:15-8:00 jestem po badaniu (zależy też od kolejki. Raz byłam pierwsza i wolna już o 07:05) i muszę czekać na powrotny do 9:40. Zazwyczaj o tej porze, to nawet nie ma gdzie iść, więc czekam na przystanku. Raz jak dostałam plamienia, to poleciałam na przystanek u siebie na wsi licząc, że coś pojedzie, bo byłam tak spanikowana, licząc się z tym, że jeśli nic nie pojedzie, to złapię stopa. Na szczęście coś jechało. Powrotnego oczywiście nie było, bo ostatni odjeżdża do mnie o 15:40, więc mąż musiał po mnie wracać. Jednym słowem jak się chce to można.
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
moja fota w klubie
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#220 |
|
Konto usunięte
|
Nie oceniam nikogo, tylko piszę o sobie: decydując się na dziecko wiedziałam, jakie to pociąga za sobą konsekwencje. Nie kupuję teraz prawie nic dla siebie, bo lekarz mnie rujnuje (do kompletu z badaniami i lekami). śliczna |
|
|
|
#221 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Ewusia709;39501489]Dzień dobry!! Witam się w nowym wątku, choć jak przeczytałam cz.6 to myślałam, że nadal jest to stary wątek. Później nadrobię co pisałyście bo trochę tych stron do przeczytania mam. ![]() Najpierw zdam Wam relację z wizyty, powiem tak z jednej strony jestem zadowolona, a z drugiej jakoś mnie gin zdenerwował swoją prędkością i niedokładnoscią badania. Na początek Tymoteuszek jest zdrowy i rośnie. Raczej ma drobną posturę i krótkie nóżki (chyba po mamusi). Waży obecnie 400 gram + - 60 gram. Jest średnio o tydzień młodszy wg usg w stosunku do om. Termin wg usg mam na 10.07, ale gin powiedział, że dzieci w tym wieku się różnie rozwijają i tydzień różnicy to norma. Słodka główeczka ma już 18 cm średnicy, a brzuszek 16cm (podpasłam go ostatnio, ). Niestety nie chciał podczas badania zbytnio współpracować i np. nie chciał pokazać fistaszka, trzymał nóżki podgięte do góry i zasłaniał, ale gin stwierdził, że chyba już nie trzeba kolejny raz potwierdzać płci. Położenie ma już główkowe, choć to może się jeszcze zmienić. No i badanie trwało krótko, gin bardzo szybko oglądał maluszka, że sama nie wiedziałam czasem co jest na monitorze, no i podczas badania oczywiście bylam tak zauroczona, że nawet nie pomyślałam o tych wszystkich rzeczach, które powinny być sprawdzone podczas połówkowego. No i jak wróciłam do domu to się zaczęłam martwić, czy napewno wszystko dobrze, serce obejrzał, ale nawet nie włączył tętna, o czym dopiero w domu pomyślałam!!! ![]() [/QUOTE Nie martw sie, gdyby coś było nie tak na pewno by powiedział i na pewno wszystko sprawdził bo oni to robią chyba odruchowo Mój też nie jest zbyt wylewny jak badanie robi. Nie wszystkie mamy są wizażomaniaczkami tak obcykanymi w temacie i pewnie nawet do głowy tym doktorkom nie przyjdzie że my wiemy co i jak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba Ci juz kiedys to mówiłam ale jesteś moim idolem![]() Perfekcyjna Pani domu ![]() Cytat:
Nic tylko się cieszyć Cytat:
![]() Ja coś dzisiaj nie najlepiej się czuję. Głowa mnie zaczyna boleć i strasznie śpiąca jestem chociaż nie dawno wstałam.
|
|
#222 | ||||
|
Zadomowienie
|
Rockyyy - gratuluje wczorajszej wizyty
i oznajmiam, że nasze dzieci chyba się razem urodzą bo wczoraj mi wyliczyło termin wg USG też 10-07.2013, a wg OM też mam 3.07. Idziemy równo brzuch w brzuch. ![]() Wiesz co tylko tyle napisane że dość liczne, więc myslałam, ze mnie wyśle na jakiś posiew czy cos, zaleci żurawinę, ale powiedział, że w ciąży tak być może i napisał, w karcie, że wyniki ok. Co prawda nic mnie nie piecze, ani nie dolega z tym moczem, więc dodaję sobie żurawinę suszoną do musli i nie bede się tym zbytnio stresować. ![]() Cytat:
![]() ![]() I łączę się w bólach z powodu glukozy, ja mam zrobić w ciągu 2 tygodni. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
enlevee - za piękny wątek i pięknie uporządkowaną pierwszą stronę p.s. super avatarek gorący
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry żabcie
![]() Pospałam ![]() Zaraz zrobie sobie jakies dobre kanapeczki i chyba kawe z mlekiem bo cos przymulona jestem i głowa mnie pobolewa.U mnie dzis juz nie czuc wiosny Kurza dupaaa (jak to Czarownica powiada) Przeziębiłam sie chyba,cały czas mi zimno,gardło boli. No coz musze sie ogarnać i jechac załatwic pare spraw,kupic ze dwa worki węgla na składzie.Na szczescie sa tam fajne chłopaki i go zapakują i wrzucą do bagaznika ![]() Miłego dnia kurczaczki
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiam zdjęcie brzucha w klubie. 19 tydzień. Edit: proszę nie zwracać uwagi na strój (wszystkie takie ładne zdjęcia wstawiacie), ale jestem w trakcie sprzątania i to mój strój roboczy! Edit: zdjecie nie chce się wstawić!
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-02-28 o 10:42 |
|
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
O matulu już nowy wątek?
![]() W nocy pisałyście? ![]() Ja po śniadaniu tj naleśniku z wczoraj pije herbatke i zaraz szykuje sie do pracy, a nie chce mi sie okropnie bo na dworzu u mnie WIOSNA! Poszlabym na spacerek... Buziaki kochane mamusie
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to nie ja Cię zaraziłam, kiedy Cię wycałowałam (poprzednia część) osobiście jeszcze zdycham z nadmiaru gilów w nosie i bólu głowy (3 dzień). ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Perse, jaka tam śliczna, na randkę podrasowana byłam obecnie przedstawiam obraz nędzy i rozpaczy |
|
|
|
|
#228 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z Tż-em staramy sie w pewnym momencie odpuszczac ...bo jak się czasem rozkręci to wychodzi z tego wojna ....Dobrze ze po wczorajszej kłotni sie ogarneliśmy.... Cytat:
Perfekcyjne panie domu ![]() Cytat:
Ale fajnie,u mnie totalne ponuractwo [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501291]Hej.... Szlaaaag od rana :/ Nie śpię, bo wczoraj przeczytałam u nas jakąś kartkę o przemurowywaniu kominów, bez podpisu, bez pieczątek, z informacją, że wtedy nie będzie można grzać Jak ja takiego czegoś nie cierpię, przywieszą taką kartkę, bez numeru telefonu, jakaś pokreślona i jeszcze w takim miejscu, że jak któryś z lokatorów to przeczytał, to będzie cud... No w każdym razie teraz będę czekać, aż przyjdą... Na szczęście na dworze jest w miarę ciepło, gdyby było zimno, to bym się wściekła ![]() I jestem głodna, dziecko się domaga jedzenia, bo szaleje. Więc nici ze spania, chyba przez oba dni, bo będę musiała czekać...[/QUOTE] Kurde co za buractwo..... Cytat:
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
OK zdjęcie załączone. Choć trochę wstyd takie dodać!
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
)u nas super pogoda,sloneczko pieknie swieci nawet jak jest chlodno na polu to nic:P nadrobilam Was i lece sie zbieram z tz do lekarza on ma i do galeri zobaczyc co tam.. :P Cytat:
![]() A ja sie dzis martwie troche inna rzecza czy ktoras z Was wogole nie przytyla jeszcze lub 1,2kg ewentualnie? ja sie musze dzis zwazyc troche sie martwie i niewiem czy to normalne ze nic nie tyje (przynajmniej na wadze nie widac ) no i brzuch jaki mialam taki mam nie rosnie jakos.. A dzidzius juz powinien tez ok pol kg wazyc eh..jeszcze tydzien do wizyty..Lece zagladne pozniej paaa
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501625]Łomatko, od razu bym dzwoniła.
Ale u mnie to samo, mówię temu chopowi, że jak ktoś z lokatorów przeczytał o tych kominach, to będzie istny cud, a ten się śmieje... Nie przejmuj się tymi różnicami, dzieci faktycznie rosną różnie. U mnie raz jest 5 dni do przodu, a raz - idealnie z OM. .[/QUOTE] U mnie wczoraj wyszło ze wg Usg znow Laura jest młodsza o tydzien a była o dwa dni... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39502517]Ja nie mieszkam na wsi, ale do gina również jeżdżę busem prawie pół godziny, z dojściem na przystanek - godzinę (bo zanim się zakulam...). Na połówkowe jadę busem prawie godzinę. Mam badanie o 11.20, a busa o 9.40... Zwykle wszędzie sama, auta nie posiadam. Eeej ale do Wielkanocy jeszcze trochę zostało :P[/QUOTE] Jak trzeba to trzeba..... Ja kiedys do gina 1,5 h z przesiadką się kulałam ale babka była tak fajna ze warto było.I nie miał mnie kto zawieźc.Cale szczescie ze KZK GOP daje rade ![]() Cytat:
Cytat:
Juz biegne ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39503152] Nie oceniam nikogo, tylko piszę o sobie: decydując się na dziecko wiedziałam, jakie to pociąga za sobą konsekwencje. Nie kupuję teraz prawie nic dla siebie, bo lekarz mnie rujnuje (do kompletu z badaniami i lekami). śliczna No ja tez ostatnio rzadko cos typowo dla siebie kupuje.Nie licze witamin,żelaza,magnezu itp. bo to w sumie ciążowe sprawy... A u nas jest ciężko bo Tz zaczął nową pracę,kokosów nie zarabia i on jest jedynym zywicielem rodziny.A czasem trzeba prywatnie gina odwiedzic, prentalalne,połowkowe....
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
No i witam sie oczywiscie w 20 tyg!!!!!!! (wedlug usg) o jaaa ale to leciii!!!!
Dzidzia fajna na babystrology taka zwinieta :P haha A wogole kolezanka mi wczoraj mowila ze lekarz byl pewnien ze bedzie miala dziewczynke na kazdej wizycie jej potwierdzał i pokupywala duzo ciuszkow dla dziewczynki i wogole a tu poszla na polwkowe jakos ok 24 tyg i co? fistaszek i ma Kacperka haha
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mela udaje ze jest w ciazy, Ty udajesz czarownice, a brodawek nie masz, garba ani krzaczatych brwi, do gazu z taka czarownica, a to w tle wcale chatki na kurzej... stopce nie przypomina.Ehhh, czlowiek taki latwowierny.
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kracz... Ja jeszcze nic nie mam wiec nie bedzie tragedii jak Laura bedzie miec Wacka
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Dotkaaa, my mamy obie termin na 15 lipca i u mnie to sięzaczął wg usg 21 tydzień a u Ciebie 19?
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień dobijasz do połówki ![]() No to świetna niespodzianka
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

Bywamy tam u teściów, mąż w pracy, ja u lekarza, ale jakoś już się nie widujemy.

12.06.2010

A dzidzius juz powinien tez ok pol kg wazyc eh..jeszcze tydzien do wizyty..