|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm, chyba nina stosuje delicol |
|
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Nawet nie macie pojęcia jaka jestem zdegustowana i wkurzona. Dzwonię i mówię, że mam w domu 2 miesięczne dziecko, ma katar, zatkany nos, pokasłuje czasem, ogólnie jest osłabiony i zależy mi na wizycie domowej. I co?? Zamiast jakieś porady albo propozycji kiedy może przyjechać to słyszę a po co w ogóle dzwonię w tej sprawie, że to że mam chore dziecko to nie jest wskazanie do wizyty domowej, żebym sobie spakowała dziecko do nosidełka i przyjechała do przychodni, a ja na to, ze nie chce włoczyć po przychodni pełnej chorych ludzi takiego malca, więc zależy mi na wizycie domowej a ona na to, no dziecko na pewno musi zobaczyć i zbadać lekarz, bo u takich małych dzieci to infekcja szybko się może rozwijać, żeby nie było z tego coś gorszego, no a to, że ja nie mam się jak aktualnie dostać do lekarza to nie jest jej sprawa, zebym sobie to jakoś zorganizowała i bla bla bla... No rozumiecie coś takiego??? szokkkkk
Dla mnie to jakas masakra, byc może panikuje, ale chyba mam prawo, jeśli moje dziecko choruje?????Co za pi... z tej doktorki.
|
#4084 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale słooonko świeci ![]() dziękuję [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39491336]Słyszałam, pierdyliard razy o tym tu pisałam ![]() http://www.dzieciologia.blogspot.com...niemowlat.html Dziewczyny, odnośnie ulewania u takich maluchów: to NIE JEST najczęściej refluks, ale ulewanie fizjologiczne. Wynika z kilku rzeczy: przede wszystkim niedojrzały układ pokarmowy, potem łapczywe jedzenie, nadmierne połykanie powietrza w trakcie (nie ma znaczenia pierś czy butelka), ale może tez być wynikiem nadwrażliwości/alergii na pokarm. Do tego mięśnie są słabo rozwinięte i nie zatrzymują treści żołądka. I tak, jeśli dziecko je ładnie, przybiera ładnie na wadze, to z reguły nic się z tym nie robi - w sensie, nie diagnozuje się chorobowego refluksu u gastrologa. Można podawać nutriton, można dawać gastrotuss baby (bez recepty, ok. 30zł) - sposób dawkowania na opakowaniu. Ale to wówczas, gdy naprawdę ulewania są po każdym posiłku nawet do kilku godzin, przy sporadycznym ulewaniu nie. Syrop działa tak, że ścina treść kwaśną żołądka w galaretkę, której nie da się raczej zwymiotować. Ja nie jestem lekarzem, pamiętajcie. Po prostu i Agu, i Dorka BARDZO ulewały, aż chlustały, Agu do 9 miesiąca jakoś tak, minęło gdy zaczęła siadać, stawać i raczkować. U Agaty był refluks diagnozowany, ale po czasie okazało się, że to nie to.[/QUOTE] Cytat:
5 marca idziemy do pediatry więc zapytam o te ulewanie. Ona właśnie tak strasznie aż chlusta Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuciłam fotke włosów do klubu. ja zauwazam roznice bo mialam takie wystrzepione dlugie siano no a teraz troche jak czlowiek wygladam ale moglam krócej ściąć.
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
My wczoraj na szczepieniu. Pytałam lekarza o rota i pneumo. Mówi, że mówiąc jako lekarz i ojciec, to jeśli mamy pieniądze, on by zaszczepił. A mówiąc jako człowiek, to nie widzi 100% konieczności bo u nas nie ma tego dziadostwa tyle co w innych regionach. Ale my bedziemy chcieli z Młodym wakacjować, jeździć itp. W związku z tym Daduś dostał 5 w 1 i rota, a 10 kwietnia będzie rot, pneumo i 5 w 1. Mam bardzo dzielnego synka przy 5 w 1 nawet nie zapłakał. Przy żółtaczce bolało i chwile popłakusiał. Waży 5500 Wszystko w porządku. Później poszliśmy na spacerek bo piękne słoneczko, przespał ponad godzinę i zażądał powrotu do domu na obiad ![]() Wieczorem nie było gorączki, marudzenia, tylko oczywiście dopiero - standardowo - po 23 spać. Pobudka po 3 i dopiero jak tata o 7 wstawał do pracy. Spaliśmy razem do 9:30, pogruchał, pośmiał się do mamy i śpi ![]() Gratulacje dla Nazeczonej :klaski: Skończmy wątek kobitki i idźmy na odchowalnię, mówię ja, król Julian ![]() Dziewczyny 37 i ileś to jeszcze nie gorączka u malucha. System termoregulacji nie jest jeszcze wykształcony i nie nadąża. 38 to stan podgorączkowy a przy 38,5 możemy podać lek przeciwgorączkowy. Co się śmiejecie z pierdzących cipek wczoraj przeżyłam szok. TŻ pojechał na zakupy, zapłacić rachunki. Przyniósł siatkę do mieszkania i mówi, że jeszcze musi do auta skoczyć. Wrócił z bukietem 7 róż, ja w kuchni: ale mnie zaskoczył... aaa dziś rano mnie zaskoczył "bez" ![]() Ale dziś zygnę do niego, że pierścionka brakuje Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-02-28 o 10:58 |
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez chyba pójde na spacerek, tylko pierwszy raz sama i jeszcze nie wiem jak to ogarne
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszej przychodni jest coś takiego jak Dzieci chore i dzieci zdrowe.Fajne to bo idziesz na kontrol i nie pozaraża się maluch od smarkatków |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Basia ! ja nie moge co za hamstwo....a jak nie masz auta to jak?? co za ludzie uwielbiam NFZ !
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj pytalam o pranie traperów w pralce, prała któraś z Was? w jakiej temp itd?? dodam że są jasne;p
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis tez sloneczko
nareszcie bo juz prawie zapomnialam jak ono wyglada mlody sie obudzi, zje i lecimy na spacerek
|
|
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba na 40 lub 50 zalezy czy widzisz że są porządnie wykonane :P i male ryzyko odklejenia się czegoś ;P
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA, UWAGA - cos na poprawe humoru
![]() ogladalam wczoraj 1 z 10 ![]() z braku czasu rzadko mi sie zdarza ale jak juz sie zdarzy to trafiam na prawdziwe perełki ![]() pyt: Batman to bohater znanych filmow. nazwa batman sklada sie z dwoch angielksich słow: jedno oznacza człowieka,mezczyzne a drugie to nazwa zwierzęcia. jakie to zwierze? odp: SZCZUR! ![]() |
|
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wczoraj wlasnie ominęłam wrr;p
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
O kurde, trzeba napisać o porodzie zanim wątek się zamknie!
![]() 5.02 około 2 w nocy obudził mnie silny ból okresowy, mocniejszy niż wcześniej-już nie zasnęłam. Ból stopniowo zamienił się w coraz wyraźniejsze skurcze więc rano powiedziałam TŻtowi, że: to będzie jakoś już, dzisiaj Ale mimo tego zrobiłam mu kanapeczki i wysłałam do pracy (co będzie siedział jak to mogło potrwać kilkanaście godzin). Cały dzień minął mi na kąpieli, liczeniu skurczów (nieregularne ale coraz mocniejsze). Oczywiście telefony od TŻta bez przerwy Wrócił z pracy, ściągneliśmy aplikacje stopera na telefon i czekaliśmy... Ja dostałam strasznej głupawki bo nie chciałam jeszcze jechać do szpitala ale TŻ jak zobaczył skurcze co 2, 3 minuty zestresowany zarządził, że jedziemy Na miejscu ktg, badanie rozwarcia (3cm-jaka byłam dumna, że przyjechałam już w 1/3 gotowa ). Na szczęście wzieli nas od razu na porodową. Położne i lekarki-anioły (nie umiałam niestety docenić tego w czasie skurczów ) Przyniosły nam radio, zgasiły światło no i gdyby nie te skurcze po podłączeniu oxy to byłoby bardzo zabawnie, mieliśmy wieeelką głupawkę, ja płakałam, darłam się i śmiałam na przemian TŻ postanowił porobić fotki-myślałam, że go wtedy uduszę, ja umieram a ten nam z ręki foty robi... W międzyczasie oczywiście lewatywa, pęknięcie pęcherza (sam poszedł) raz środek znieczulający (odleciałam ale krótko działał) i po 4h skurczów zarządzenie-rodzimy Rodziliśmy chwilę na stojąco (pomysł fajniej położnej) a później końcówkę na łóżku. Nie muszę mówić, że TŻ prawie zszedł mi tam, w życiu go takiego nie widziałam biedak, będzie miał traume do końca życiaI tak o 2.15 po błyskawicznym dla mnie parciu "rzucili" mi moją małą Żabkę na klatę a ja nie mogłam się uspokoić ani uwierzyć, że Maleństwo rzucające nogami i rączkami jest nasze. Zerknęłam na TŻta-płakał, drugi raz w życiu, przeżycie niesamowite Bólu po zobaczeniu dziecka-zero, magia jakaś,czary chyba ![]() Jeszcze dodam, że TŻ był nieżywy następnego dnia. Miał taką migrenę, że padło mu na oczy, zasnął tak, że nie mogłam go dobudzić przez telefon, trząsł się i wyglądał jakby z wojny wrócił ![]() A Julianka to nasz skarb, nie cofnęłabym czasu gdybym mogła zadecydować o tej ciąży. Teraz dopiero czuję się kompletna
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Deli ja akurat wirowałam no bo emu to takie materiałowe bardziej, ale trapery nie wiem czy bym wirowała .... ten huk w pralce przy wirowaniu traperów moja pralka mogła by tego nie przeżyć
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcę już wiosnę!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pomagania, mój tak samo blady niezywy trzęsący sę z nadmiaru przeżyć ale pomagał mi i był niezastąpiony ! z perspektywy czasu myślę sobie że taki poród to z jednej strony ból niesamowity ale i piękne przeżycie do wspominania po latach. No bo to jest niesamowite widzieć narodziny nowego człowieczka, którego tyle czasu nosiło się w sobie. Moje życie też nabrało sensu, mimo wpadki nie zmieniła bym tej sytuacji za żadne skarby ! Mamy szczęście ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- jak coś intencje miałas dobre ;P
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepiekny!!!!! dla tatusia! bidak przezyl co swoje ale niech wie ze porod to nie takie hop siup
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-02-28 o 11:44 |
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od Nawijki też mam moje życie również nie wyobrażam sobie teraz zycia bez Amelki.
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz, ile razy dziennie lekarz kazał to podawać przed karmieniem?
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do odchowalnie to poczekajmy na 5000 post i wtedy
|
|
#4109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzwoniłam już do męża, weźmie pół dnia wolnego w pracy, koło 14 powinien być w domu i zajedziemy z Krzysiem do lekarza.
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- ja też ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
pamietam jak kiedys bodajze czeską wersje widziałam i było Ja jem netoperek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

dla nazeczonej 

Dla mnie to jakas masakra, byc może panikuje, ale chyba mam prawo, jeśli moje dziecko choruje?????
dziękuję 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)