MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 10:24   #841
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ile takie baterie wytrzymają?
jeszcze nie wiem, ale jak dostalismy od znajomych karuzele, to powiedzieli zebysmy sie zaopatrzyli w dobre akumulatory...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
to nie dodam bo nie mieszczę sie w bikini a ja bym chętnie położyła się na masce .... no a teraz to wgniotę ....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:25   #842
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
85 pod biusetm, 112 w biuscie - jesli to sie tak mierzy : Ale jezeli chodzi o sam biust, ten s/m bylby ok, tylko wzrostowo nie pasowal ten mniejszy (ja mam 172), wiec tak dziwnie
Dzięki, a masz tam jeszcze luzy ?

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Qrcze narobiłam poruty tydzien temu tym rozwarciem i brakiem szyi a tu cisza...łaze już taka rozwara ponad tydzień...Mogłabym już w sumie rodzić, bo najgorsze to czekanie!
Ja myślę, że możesz wyluzować, masz jeszcze dwa tygodnie do terminu, a prawda jest taka, że o ile nie ma już rozwarcia jak u strippi i skurczy, to wszelkie prognozy lekarzy, urodzi pani jutro, pojutrze...ble ble to szarlataństwo i tyle, bo kiedy, tego nie wie nikt możesz i pod koniec marca i też będziesz w terminie

Cytat:

Czy strippi wychodzi dzis ze szpitala przypadkiem? Będa swieze newsy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
chyba w piatek

tez mam dziwne wrazenie ze jestem ogladana
no i u mnie zaczely sie telefony/smsy pt. "czy już". Macie już ciagłe pytanie czy rodzicie?
Tak pisała

Cytat:
Mam okazję kupić taką huśtawkę za 120zł i matę za 40zł
I mam takie pytanie czy któraś z Was miała taką huśtawkę lub podobną na baterie? Ile takie baterie wytrzymają?
I co do maty czy okrągła nie lepsza?
Ja nie wiem ile te baterie trzymają, ale chyba większość tych huśtawek jest na nie. Moja FP też. I matę też mam kwadratową więc wd mnie bez znaczenia kształt, byle bajerów było sporo

A drogie Panie w 9 miesiącu... jak waga? Prawda to że już się nie tyje, a nawet chudnie ?
Stary 2013-02-28, 10:28   #843
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
no to powoli będę się zbierać... wczoraj mama zrobiła mi niespodziankę, przyjechała i pomyła wszystkie okna, poprała firanki. kochana jest reszta należy do tż.
pewnie będę bez neta więc odezwę się po powrocie. trzymajcie się i trzymajcie kciuki za nas może wrócę z małym Karolkiem

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
I co niedowiarku Wstalam jem sniadanko i zaraz bede wychodzila
szacuneczek

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
------------
a ja dziś zaczynam 40 tydzień
uuuuu będzię się działo

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Witam się z rana i muszę Was chyba jeszcze raz przelecieć bo nawet ciężko mi się odnieść.
spodobało się

Cytat:
cześć ,
witam się dzisiaj jako "nieużytek rolny".Takie mam te kłucia z boku brzucha ,że nie jestem w stanie stać nawet ..... przygotowałam dzieci do szkoły,przedszk.i tż musiał zawieżć , nie jestem wstanie nawet normalnie czego kolwiek zrobić ..... pranie z pralki wyjmowałam prawie na kolanach i to z 10 min..... i zaliczyłam już płacz z bólu ... świetnie po prostu ..... i tak sobie leżę ...bez sensu ....
nieużytku rolny leż i odpoczywaj

Cytat:
JAk dla mnie i zaraz mozemy..Widze nas 2 grubasy prowadzą sie pod reke ulicą
Qrcze narobiłam poruty tydzien temu tym rozwarciem i brakiem szyi a tu cisza...łaze już taka rozwara ponad tydzień...Mogłabym już w sumie rodzić, bo najgorsze to czekanie!

Czy strippi wychodzi dzis ze szpitala przypadkiem? Będa swieze newsy
eh...no nic trzeba czekać liczmy na to że jak się rozkręci to pójdzie migusiem
Strippi jutro wychodzi.

Cytat:
no ładne, ale hm... nie za mało tych zabawek tam?

co tak słabo piszecie że nie mam co nadrabiać?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:31   #844
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam dziwne wrazenie ze jestem ogladana
no i u mnie zaczely sie telefony/smsy pt. "czy już". Macie już ciagłe pytanie czy rodzicie?
...o dziwo w tej ciąży NIE .???? nie wiem dlaczego ...- wpoprzednich męczyli mnie ludzie już od 7-8 mies. "już", " jeszcze nie urodziłaś?", i tak kilka razy w tygodniu pytania od tych smych osób..... a teraz ani razu chyba .......
za to rodzice mnie męczą codziennymi tel."i jak się czujesz ???" odpowiadam zawsze tak samo - "grubo" .
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
,
też miałam ochotę ale w końcu mu parę dni wcześniej dziecko urodziłam więc się opanowałam
innym razem wychodziłam też w pantoflach wsadzonych w klapki gumowe tż i na to takie ochronne buty bo był śnieg i mróz, i w kilku swetrach; ale to wina lekarzy bo nas nagle wypuścili z młodą a nie każe mu sie z Katowic wracać do Krakowa
generalnie nie wpadł na to żeby wozić komplet ciuchów ze sobą, zwłaszcza że wozi dupsko autem, eh

Cytat:
I mam takie pytanie czy któraś z Was miała taką huśtawkę lub podobną na baterie? Ile takie baterie wytrzymają?
I co do maty czy okrągła nie lepsza?
nie wiem czy cena dobra na huśtawkę (bo nie wiem ile kosztuje taka nowa ) ale mate tą samą mam - i tak :40 zł to tanio ale uważam ,że są lepsze !!!! ja tak średnio z niej byłam zadowolona ...........

co do smoczków - to są różne dzieci chyba i podejścia rodziców.
moje dzieci nigdy w buzi smoka nie miały ... jak były niemowlakami to czasem zdarzało się wkładanie paluchów i ssanie ale ja uparcie wyciagałam ... i było ok .
Stary 2013-02-28, 10:32   #845
takinna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
85 pod biusetm, 112 w biuscie - jesli to sie tak mierzy : Ale jezeli chodzi o sam biust, ten s/m bylby ok, tylko wzrostowo nie pasowal ten mniejszy (ja mam 172), wiec tak dziwnie

a przy okazji zmierzylam sie w pepku 114

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

hmmm rozki... ja sprobuje bez, ciekawe czy sie uda. Do szpitala u nas nie mozna brac, a w domu chyba raczej nie bede chciala uzywac. Tesciowa mowila, ze tylkow rozku bedzie na poczatku trzymac No to ma pecha, bedzie musiala sie przemóc No dwoch chlopakow wychowala, to raczje da rade
no to teściowa się zdziwi

ja kupiłam bo jakoś miałam taka potrzebę będę otulać zamiast kocyka, i moim zdaniem w wózku tez się dobrze sprawdzi, bo nie chce mieć żadnej pościeli, a jak mi z niego wyrośnie to już lato będzie więc tylko cienkim bawełnianym kocykiem będę przykrywać
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:32   #846
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

Liwka serio z tym body? ja mam tylko takie przez głowę (;

No i gratuluję wszystkim wizyt ect (;

A ja powiem Wam że trochę zawiedziona jestem... nie chciałam Jaśce smoczka dawać a tutaj mała ma wielką potrzebę ssania i palce mi ssie...
Pielęgniarki mi powiedziały że lepiej jej dać smoczka bo go można potem odebrać a palce cóż - nie...
No serio narazie nie wkładam

a co do ssania paluszków...Miska też ssie jak tylko ściągnie skarpetki z łapek ale nie chce zeby się podrapała więc jej zakładam skarpetki. Może po niedzieli obetne jej paznokcie w końcu.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Bzinka, a mierzylas ten w rozmiarze s/m? Bo ja od razu chwycilam L/m do przymiferzalni ale okazalo sie ze mniejszy lepiej trzyma a mimo to nic nie uwiera. Ja mam ten z marszczeniem miedzy piersiami. A ostatnio jak na alleg.ro zamawialam koszule to przy okazji tez zamowilam sportowy stanik ale ma cienkie odpinane ramiaczka... a ze koszt 9.9 to pomyslalam... a zobacze co to
Zaciazona, nikt Cie teraz nie dopisze bo Strippi w szpitalu
Liwka... moj Tz Cie kazal pozdrowic:p
Agnjeska, sliczna Jaska
haha dziękuje pozdrów go też hehehe

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
cześć!

no to powoli będę się zbierać... wczoraj mama zrobiła mi niespodziankę, przyjechała i pomyła wszystkie okna, poprała firanki. kochana jest reszta należy do tż.
pewnie będę bez neta więc odezwę się po powrocie. trzymajcie się i trzymajcie kciuki za nas może wrócę z małym Karolkiem
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:33   #847
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
U mnie są powitania : "Cześć grubasie"
a jak koleżanka do mnie zachodzi to u niej w domu ciagle pytają : "to ona juz urodziła tak?"

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A drogie Panie w 9 miesiącu... jak waga? Prawda to że już się nie tyje, a nawet chudnie ?
heh... ja się o wadze nie wypowiadam, bo zostanę wywalona z forum
gdyby nie nadwaga sprzed ciązy, to bym sie martwiła mocno....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:33   #848
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

- co do fot - to nie dodam bo nie mieszczę sie w bikini a ja bym chętnie położyła się na masce .... no a teraz to wgniotę ....
tak na serio to auto odbieramy w przyszłym tyg. , a fotki auta ??? eeee to już było cała "nasza klasa "niby tak miała.......
- "rozwara" padłam ..... , no to ja jestem rozwarą od miesiaca pewnie ........
- co do odpoczynku - to w dziękuję WAM wszytkim radzącym .... ale to nie jest tak ,że ja jakąs heroskę z siebie robię ,ja po prostu już mam 2 dzieci na zewnątrz... i nie idzie tak sobie powiedzieć - daje sobie spokój, nic nie robię ... bo o ile obiad jeszcze czasem można zamówić to przecież nie codziennie , a i dzieci trzeba zawieżć i odebrać , lekcje zrobić i tak po prostu się nimi zająć ..... ja z tych mam co w dzień nie włączam tv dzieciom aby miały zajęcie , u nas tylko dobranocka ....
a teraz ? miałam zaplanowane pranie ,sprzątanie małe zakupy , sprzedajemy auto , kuba zaraz kończy szkołę , potem ninka przedsz. a i piłka dzisiaj ..... no i co ? i nic ..... trzeba zrobić . a tż ? pomoże jak może .... bo w pracy jednak ...
- co do konkursu to nie wiem ,miał być roztrzygnięty jakoś ok. 26 albo coś około ale nic nie wiadomo .... tak na prawdę to nie ważne bo to dzieci jednak ,wszytkie wygrywają - chodzi o frajdę robienia i uczestniczenia......
- co do strippi to mi sie wydaje ,że mowa była o wyjściu w piątek .... ale pewna nie jestem .....
Ja czekam na te foty w bikini na masce...

Oj wiem nestelka, wiem, ze masz mase obowiązków,a nam łatwo gadać na odległość...
Co do konkursu to zgadza się, najwieksza frajde maja dzieci, ze w ogole biora w nim udział, ale tak z ciekawosci pytam
A jak tak CI się dziwie,ze taka jestes ogarnieta i zorganizowana, bo ja ostanio leń patentowaty się zrobiłam Nic mi się nie chce NAjchetniej bym lezala i czytała ksiązki...Obiad zrobie raz na 2 dni i albo go jemy az zjemy,albo mroze i potem odgrzewam;p Prasowanie juz 2 dni czeka na mnie..JAkos nic nie robie, a nie mam w ogole siły i mysle sobie, jak ja dam rade jak Maleństwo sie urodzi i bedzie full obowiązków,spacery, pieluchy, kąpania i jeszcze wicej gotowania- bo juz byle czego nie zjem... W sensie, ze na szybko smazonego kotleta czy mrozone pierogi z kapusta...Ale podobno czym więcej obowiązków tym człowiek bardziej zorganziowany i na to licze;p Będziesz moim wzorem do nasladowania;p A co trochę CIpołechce ego!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:35   #849
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Ja już nie tyję, bo przestałam sprawdzać wagę doszłam do limitu sobie wyznaczonego czyli 15kg+ i dalej nie chcę wiedzieć, bo codziennie wcinam jakieś słodycze. Tłumaczę sobie, że potem nie będę mogła więc muszę poużywać teraz.

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:36   #850
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
chudnąć nie chudnę ale waga stoi w miejscu mimo że non stop jem

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:40   #851
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

heh... ja się o wadze nie wypowiadam, bo zostanę wywalona z forum
gdyby nie nadwaga sprzed ciązy, to bym sie martwiła mocno....
No właśnie my zaburzone, że tak powiem Więc jestem ciekawa jak u "normalnych" - bo Ty to pewnie znowu schudłaś ?
Stary 2013-02-28, 10:41   #852
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja stała w miejscu w 9 miesiącu a jadłam ile wlezie!

Strippi - wychodzi jutro pisała, że Michaś spał w nocy 6 godzin ciągiem i musi go budzić na jedzenie! zazdroszcze jej

Ja dziś koszmarna noc...Miśka marudziła non stop...te wzdęcia ją i mnie wykończą...tż się wyniósł do innego pokoju

Stary 2013-02-28, 10:42   #853
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że możesz wyluzować, masz jeszcze dwa tygodnie do terminu, a prawda jest taka, że o ile nie ma już rozwarcia jak u strippi i skurczy, to wszelkie prognozy lekarzy, urodzi pani jutro, pojutrze...ble ble to szarlataństwo i tyle, bo kiedy, tego nie wie nikt możesz i pod koniec marca i też będziesz w terminie

No niby tak, ale zawsze lekrka mówiła, ze bedzie wczesniej i szyjka mi sie zkracała od polowy ciazy to tak jakos sie nastawiłam...Ale natura wie, co robi, bede cierpliwie czekac I jęczec, jak osioł ze Shreka "Dalko jeszcze?"

Co do wagi, to boje sie na nia stawac...Ale nie sadze, zebym schudła...Jem co i ile moge, bo przeciez "nie wiaodmo jak bedzie z dieta orzy karmieniu" wiec próbuje sie najesc na zapas;p
Dobra koniec leniuchowania...Ide poprasowac,a potem sie przespacerowac do sklepu!
Stary 2013-02-28, 10:44   #854
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
taaa... chudnie się w 9 m-c ale po urodzeniu dzidziusia
Eh, jutro zaczynamy 9 miesiąc... nieźle

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:46   #855
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
.

co do smoczków - to są różne dzieci chyba i podejścia rodziców.
moje dzieci nigdy w buzi smoka nie miały ... jak były niemowlakami to czasem zdarzało się wkładanie paluchów i ssanie ale ja uparcie wyciagałam ... i było ok .
ja palucha wyciągam, smaruję tez czosnkiem, może dlatego taka zdrowa
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
chudnąć nie chudnę ale waga stoi w miejscu mimo że non stop jem
też tak chce
zaczynam dopiero 9 miesiąc to zobaczymy ile przybędzie, narazie +15kg
Stary 2013-02-28, 10:51   #856
oldzinx
Raczkowanie

Witam kobietki, gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni A jutro 1 marca, to teraz nasz wątek porodowy pełną para na legalu może ruszyć
Co do moich akcji uczuleniowych obyło się bez gina. Pomogło odstawienie oliwki j&j (dziadostwo jednym słowem) i wypicie wapna. Cycorki już nie pieką i nie mam wrażenia że zaraz się zapalą. Zostało za to na brzuchu pełno takich malutkich krostek (pewnie zapchała mnie ta oliwka). Wracam do sprawdzonego babydremu z rosmana.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

A ja powiem Wam że trochę zawiedziona jestem... nie chciałam Jaśce smoczka dawać a tutaj mała ma wielką potrzebę ssania i palce mi ssie...
Pielęgniarki mi powiedziały że lepiej jej dać smoczka bo go można potem odebrać a palce cóż - nie...
Ale masz śliczną dziewczynkę, a jak pięknie usteczka ma złożone gratuluję z całego serca i już nie mogę doczekać się Tomcia małego. A jak już o drugie będziemy się starać to ja poproszę o dziewczynkę niech męzulo się wstrzeli odpowiednio

Cytat:
dziewczyny czy miałyście podobne bóle do moich - tak jakby kolka z boku ale baaaardzo silna ,że nie można nawet usiąść .... no nie wiem jak sobie z tym poradzić ... pranie muszę wysuszyć , buzię nakremować a ja wstać nie mogę ....
Co do tych kolek to ja np. wczoraj miałam po prawej stronie, w łazience po południu mnie złapało i aż pralki musiałam się trzymać. Za chwile przeszło ale później taki lekki ból był. W moim przypadku to pewnie przez to że za bardzo szalałam. Cały dzień na nogach, później za sprzątanie całego mieszkania się wzięłam. TŻ mnie opierniczył że on miał odkurzać jak z pracy wróci ale ja oczywiście nabuzowana dorwałam się do odkurzacza wcześniej. A po tym jak kolka mnie złapała to położyłam się i już do wieczora leżałam. Przeszło bo trochę się wystraszyłam i wolę teraz więcej odpoczywać bo nie chcę za wcześnie urodzić. A termin mam dopiero za 2 miesiące!

Cytat:
a jak koleżanka do mnie zachodzi to u niej w domu ciagle pytają : "to ona juz urodziła tak?"
Pałą ich, dokładnie. Mnie w☠☠☠☠... bo cały czas kogo nie spotkam to " o w ciąży jesteś, przytyłaś? " ja im na to że dziwne jak bym nie przytyła a na to oni " no tak my wiemy tylko tak pytamy". Jak wiedza to po co pytają? Albo pytania typu jak ja sobie poradzę z wózkiem bo przecież my na 4 piętrze mieszkamy bez windy, no po prostu koniec świata. Dam se rade, mam jeszcze TŻ który mi pomoże

Cytat:
Dzięki, a masz tam jeszcze luzy ?
Nie wiem jak będzie w 9 ale zrobię podsumowanie jak w 8 10 kg na + a w brzuchu 105
Stary 2013-02-28, 10:52   #857
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Witam się w piękny słoneczny poranek, który niestety powoduje u mnie salwy kichania i ból w żebrach chyba powinnam dzisiaj cały czas chodzić w ciemnych okularach. Nadal mam katar i ból gardła.
Dziękuję wam ślicznie za życzenia zdrowia liczę na szybką poprawę
Za dwie godzinki jadę do lekarza.
Wprowadziłam sobie termin cc w nowy suwaczek i pokazuje mi tylko 39 dni "to go" .... Mamusiu, jak malutko, przecież to zleci migusiem a ja nie mam ciągle wanienki i innych rzeczy i kącik dla małej nie jest skończony.
Która to kupiła wczoraj auto? Nestelle? jesli dobrze pamietam. My tez właśnie kupiliśmy, dla TŻ to był podstawowy zakup jak się dowiedzieliśmy o ciąży, żeby jedno z aut wymienić na większe kombi i w końcu się udało, jest śliczniusie już je kocham. Oczywiście nie jest nowe z salonu, ale 5-letnie, to i tak dla nas duży przeskok, bo poprzednie było z 2000 roku

Nestelle, a może ciebie boli coś tak podobnie jak mnie? Taki nerwoból, jakby ciągła kolka pod żebrami z lewej strony ja to mam, ale może być gdzieś indziej? Tylko lepiej, żebys zrobila usg, bo mi sprawdzali przede wszystkim nerki czy to nie jest ból od nich. No i jesli to jest po prawej stronie to jest gorzej, bo tam więcej narządów się znajduje.
co do samopoczucia to .... ehhhh teraz co drugiej coś ciągle doskwiera .....
za wizytę u lekarza - aby wszystko było dobrze...
za auto !!!! gratuluje !
- co do bólu to nie mam pojecia co to ,z prawej str. w dolnej - bocznej części brzucha .... teraz na sobotę wbiłam się na badanko juz ostatnie ...więc zapytam ale to i tak nie ma znaczenia chyba ... został mi tydzień do końca ....
Cytat:
uuuuuu ...przegięcie !!!!
Cytat:
no ja nie mieszczę już jedzonka nawet jak bym chciała... waga tak mniej więcej stoi czasem kilo mniej ...
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
a co do ssania paluszków...Miska też ssie jak tylko ściągnie skarpetki z łapek ale nie chce zeby się podrapała więc jej zakładam skarpetki. Może po niedzieli obetne jej paznokcie w końcu.
a dlaczego nie obetniesz teraz?
Cytat:
Oj wiem nestelka, wiem, ze masz mase obowiązków,a nam łatwo gadać na odległość...
Co do konkursu to zgadza się, najwieksza frajde maja dzieci, ze w ogole biora w nim udział, ale tak z ciekawosci pytam
A jak tak CI się dziwie,ze taka jestes ogarnieta i zorganizowana, bo ja ostanio leń patentowaty się zrobiłam Nic mi się nie chce NAjchetniej bym lezala i czytała ksiązki...Obiad zrobie raz na 2 dni i albo go jemy az zjemy,albo mroze i potem odgrzewam;p Prasowanie juz 2 dni czeka na mnie..JAkos nic nie robie, a nie mam w ogole siły i mysle sobie, jak ja dam rade jak Maleństwo sie urodzi i bedzie full obowiązków,spacery, pieluchy, kąpania i jeszcze wicej gotowania- bo juz byle czego nie zjem... W sensie, ze na szybko smazonego kotleta czy mrozone pierogi z kapusta...Ale podobno czym więcej obowiązków tym człowiek bardziej zorganziowany i na to licze;p Będziesz moim wzorem do nasladowania;p A co trochę CIpołechce ego!

ale ja też jestem za leniuchowaniem .... wycwaniłam się jak mogłam .... ale to po prostu 3 dziecko więc nie idzie sobie odpuscic nie których rzeczy.... ale leżeć ,czytać uwielbiam .... i jak moge to tak robię .
ale ambicji co do perfekcyjnej pani domu nie mam - jak czasem sa już widoczne kurze na komodzie to .... przelece tak dla zmyłki mokrą chusteczką ...... to mój 1 poziom cwaniactwa ... he,he ..... a są jeszcze inne .... także spoko ,nie jestem jakimś tam perfekcyjnym wybrykiem .........
Stary 2013-02-28, 10:53   #858
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś koszmarna noc...Miśka marudziła non stop...te wzdęcia ją i mnie wykończą...tż się wyniósł do innego pokoju
tak wlasnie sie zastanawialam, po ilu nockach tatus sie wyprowadza z sypialni

ze wzdeciami na pewno szybko sie uporacie, radzilas sie moze poloznej?
Stary 2013-02-28, 10:58   #859
czarny flamaster
Zadomowienie

Kruche ciasto ze śliwkami, pianą i kruszonką dochodzi w piekarniku.
Pralka walczy z naszymi brudami.
Poodkurzałam mieszkanie i odświeżyłam kanapę sodą oczyszczoną.
Na buzi maseczka oczyszczająca.
Mięso mielone na spaghetti się rozmraża.
Lenistwo!

Co do wagi- zauważyłam, że mniej przybieram. Ostatnio w przeciągu 2 tygodni mniej niż 1kg na plusie. Myślę, że jest to zasługa mojego mniejszego apetytu. Jak jestem głodna, to najczęściej sięgam po jakieś Danio czy owoc, bo nie mam specyficznych upodobań jak w II trymestrze na przykład.

Co do SMS/wiadomości czy urodziłam- rzadko się zdarzają. Ostatnio znajoma pisała czy urodziłam, bo miała taki sen, ale na ogół ludzie pytają jak się czuję co bywa miłe, ale czasami uciążliwe Za to wkurza mnie jak mówię, że zostały np. 3 tygodnie, a oni "Możesz urodzić szybciej!". No to po co do jasnej ciasnej pytają jak wiedzą lepiej? Och, ale mam nadzieję, że Sławek będzie miał mój charakter i urodzi się w terminie na złość wszystkim.

Mam nadzieję, że zapał mi dziś nie odejdzie i przejrzę finalnie torbę do szpitala, dorzucę co trzeba.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:01   #860
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Moja stała w miejscu w 9 miesiącu a jadłam ile wlezie!

Strippi - wychodzi jutro pisała, że Michaś spał w nocy 6 godzin ciągiem i musi go budzić na jedzenie! zazdroszcze jej

- z tego co widziałam to Ty chyba jadłaś tylko tik-taki .....
- co do marudzacej Miśki - , może nie długo się unormuje ...

co do strippi - to dla małego ,że daje mamie pospać .....
Stary 2013-02-28, 11:08   #861
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

a dlaczego nie obetniesz teraz?
A już mogę? myślałam, że musi minąć jakieś 3 tygodnie, by się dobrze opuszki odkleiły od paznokcia

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tak wlasnie sie zastanawialam, po ilu nockach tatus sie wyprowadza z sypialni

ze wzdeciami na pewno szybko sie uporacie, radzilas sie moze poloznej?
hehehe no spacyfikował:P bo wstawał przed 5 do pracy a położna będzie jutro u mnie to spytam jej co z tymi wzdęciami.

Cytat:
- z tego co widziałam to Ty chyba jadłaś tylko tik-taki .....
- co do marudzacej Miśki - , może nie długo się unormuje ...

co do strippi - to dla małego ,że daje mamie pospać .....
hahaha nooo tylko tik taki

Stary 2013-02-28, 11:08   #862
monicca1989
Zakorzenienie

Dzięki za rady odnośnie huśtawki i maty

Cytat:

U mnie szaro buro i ponuro więc oprócz posprzątania (powierzchownego oczywiście) nie zamierzam robic nic. O. Ale przydałoby mi sie taki plan chociaz wymyśleć
A u mnie słoneczko zagląda

Cytat:
Co prawda 9 od jutra ale ja od przeszło 2 miesięcy taka sama waga a nawet do 1kg mniej

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

no ładne, ale hm... nie za mało tych zabawek tam?
Może i faktycznie troszkę mało ale w razie czego chyba można coś dopiąć tam

Cytat:
No niby tak, ale zawsze lekrka mówiła, ze bedzie wczesniej i szyjka mi sie zkracała od polowy ciazy to tak jakos sie nastawiłam...Ale natura wie, co robi, bede cierpliwie czekac I jęczec, jak osioł ze Shreka "Dalko jeszcze?"
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:11   #863
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry
Jeden dzień bez forum i 10 stron do czytania
Na razie przeczytałam "wczoraj", lecę z pamięci bo za duzo tego.
Przede wszystkim za wizyty i tygodnie.
Dzieciaki: Trolla, córa piękna. Aga, Strippi wasze kruszynki do schrupania . Bmma, jak odzyskasz siły to pokaż nam Kinię
Nestelle, za auto. Skoro Twoja lodówka wyjada masło orzechowe, to pewnie tego ogórka co kiedyś szukałaś też zjadła no a Kuba ze swoją fryzurą w dziurki mistrzostwo świata

Ubranka: ja tam nie wiem jak to jest, ale faktycznie w każdej wyprawce do szpitala jest napisane żeby wziąć koszulki, kaftaniki i śpiochy. I tu mam problem, bo dostałam ciuszki od dwóch mamuś i kurde nie mam takich rzeczy, to co one akurat dwie nie używały takowych (zaznaczam ze mają po dwójce dzieci)? mam same body i pajace, kilka koszulek i półspiochów, kaftanik chyba jeden. Teraz nie wiem czy iść dokupić czy co. Do szpitala nie muszę brać ciuszków bo dają, no ale potem w coś muszę małego ubrać
Co do składania po prasowaniu, Sorce, ja składałam rękawki i nogawki do środka i potem na pół (dupka do góry ) bo jak w kosteczkę to nie wiedziałbym co mam, takie to mikrotyćki są

To z wczoraj to chyba wszystko...jeszcze dla chorowitek, szpitalnych i zasmuconych
Stary 2013-02-28, 11:16   #864
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A już mogę? myślałam, że musi minąć jakieś 3 tygodnie, by się dobrze opuszki odkleiły od paznokcia
eeee??? pierwsze słyszę ?przynajmniej opuszki i kuby i niny do niczego się nie przyklejały ....
ja wiem,że nie obcina się w szpitalu bo jakby co -w razie uszkodzenia, zadraśniecia ,ranek to jakas szpitalna bakteria może się dostać .....
dlatego tez obcinałam pierwszego dnia w domu ....

jak będe miała wolne ......
http://demotywatory.pl/4063424/Od-nadmiaru-wolnego
Stary 2013-02-28, 11:20   #865
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hej Laseczki moje kochana
My juz po wiaycie u lekarza z kolezanka- bylam u swego i co Zapomnialam ze dzis czwartek i on nie Przyjmuje haha. Poszlam do Na u papiery zanioslam

Teraz siedzimy z kolezanka w pizzeri i czekamy na Pizze uhmmm

za tygodnie

Ja nutro zaczynam 9 miesiac ...!!!
Co do wagi - taaa w koncu zaczelam tyc porzadnie w ciagu ost miesiqca pozlo mi jakie 4 kilo no ale jak czlowiek najpierw 10 schudl to wiecie - no ale magiczne 90kg juz Mam.

To do pozniej :caluski:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:22   #866
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ubranka: ja tam nie wiem jak to jest, ale faktycznie w każdej wyprawce do szpitala jest napisane żeby wziąć koszulki, kaftaniki i śpiochy. I tu mam problem, bo dostałam ciuszki od dwóch mamuś i kurde nie mam takich rzeczy, to co one akurat dwie nie używały takowych (zaznaczam ze mają po dwójce dzieci)? mam same body i pajace, kilka koszulek i półspiochów, kaftanik chyba jeden. Teraz nie wiem czy iść dokupić czy co. Do szpitala nie muszę brać ciuszków bo dają, no ale potem w coś muszę małego ubrać
...w moim szpitalu nie trzeba też ciuszków , a co do wyjścia to nie mają jakiś szczególnych wymogów ... ja na swoim i na Twoim miejscu brałabym i biore właśnie to co uważam za stosowne ,że bedzie potrzebne na wyjście .....
Stary 2013-02-28, 11:24   #867
OtTakaJa
Zakorzenienie

Coraz mocniej mnie boli ten brzuch, tyle, że z przerwami, tak dziwnie. Przestraszyłam się i zadzwoniłam do swojego gina, przyjmie mnie o 15, także proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:28   #868
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Coraz mocniej mnie boli ten brzuch, tyle, że z przerwami, tak dziwnie. Przestraszyłam się i zadzwoniłam do swojego gina, przyjmie mnie o 15, także proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok
, trzymam .
Stary 2013-02-28, 11:28   #869
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
eeee??? pierwsze słyszę ?przynajmniej opuszki i kuby i niny do niczego się nie przyklejały ....
ja wiem,że nie obcina się w szpitalu bo jakby co -w razie uszkodzenia, zadraśniecia ,ranek to jakas szpitalna bakteria może się dostać .....
dlatego tez obcinałam pierwszego dnia w domu ....

jak będe miała wolne ......
http://demotywatory.pl/4063424/Od-nadmiaru-wolnego
a widzisz to głupot mi nagadali

Stary 2013-02-28, 11:39   #870
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
także spoko ,nie jestem jakimś tam perfekcyjnym wybrykiem .........
ufffff
Co do demotywtora WIdze , ze juz nawet bikini na górze założone;p

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze! My mamy magiczna moc!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości