Ligh Sheer Duet depilacja laserowa - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 09:01   #301
Viranna
Raczkowanie

Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa

Dziewczyny po zabiegach, jak tam efekty?
Jestem po czwartej serii strzelania i jest bardzo dobrze. Troszeczkę włosków jeszcze odrasta, ale są to pojedyncze sztuki. Poza tym rosną bardzo długo i sięganie po maszynkę ma sens najwyżej raz w tygodniu czy na nawet po 10 dniach, bo wcześniej i tak nic nie widać. W sumie panie w gabinecie, do którego chodzę, stwierdziły, że na razie nie będą mnie zapisywać na kolejny zabieg bo może nie będzie potrzebny. Ja jednak obstawiam, że jeszcze raz czy dwa dam się przestrzelić dla pewności.
Viranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 00:05   #302
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viranna Pokaż wiadomość
Dziewczyny po zabiegach, jak tam efekty?
Jestem po czwartej serii strzelania i jest bardzo dobrze. Troszeczkę włosków jeszcze odrasta, ale są to pojedyncze sztuki. Poza tym rosną bardzo długo i sięganie po maszynkę ma sens najwyżej raz w tygodniu czy na nawet po 10 dniach, bo wcześniej i tak nic nie widać. W sumie panie w gabinecie, do którego chodzę, stwierdziły, że na razie nie będą mnie zapisywać na kolejny zabieg bo może nie będzie potrzebny. Ja jednak obstawiam, że jeszcze raz czy dwa dam się przestrzelić dla pewności.
U mnie zjawiskowo powiedziałabym wyszło bikini
Cud miód i orzeszki
I ulga, że nie trzeba tam niczego zmieniać, sprawdzać itd.

Co do nóg, to na łydkach mam cieniutkie jasne włoski, więc nic z nimi nie robię bo nie ma sensu.
Nie widać ich i nie chcę ich golić bo może być tylko gorzej.
A tak jest ładnie i gładko bo ich nie czuć.
Uda wyszły gorzej i chyba sobie machnę wosk.
Gdyby nie lato i pokazywanie gołych nóg, nawet bym ich nie dotknęła, ale no nic, sprawdzę co będzie po wosku

Pachy ok, choć tak jak w przypadku łydek mam mini jasne rzadkie włoski.

Wolałabym rzecz jasna, żeby ciemne włoski wyleciały w kosmos i nic po nich nie zostało, a nie zamieniały się w jasne i słabe.....
Ale cóż, może jestem odmiennym przypadkiem
Zwłaszcza, że zrobiłam badania hormonalne i wszystko mam w normie

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2012-07-25 o 00:10
Apsik13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 23:07   #303
baby montana
Zakorzenienie

ja z kolei jestem w paski :P tzn. ogólnie duuużo włosów mi wypadło, ale w związku z kilkoma czynnikami (zbyt krótkie przerwy, zbyt ciemna skóra, bardzo mocne włosy) w niektórych miejscach dalej mam paski włosów, które golę. na bikini małe efekty najlepsze pod pachami, tam gdzie nie byłam opalona...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 17:00   #304
withi_as
Zakorzenienie

Dziewczyny przymierzam się do tego laserka i przymierzam, i trochę się obawiam (planuję bikini głębokie), że padnę z bólu, stąd postanowiłam na początek pójść i załatwić raz a dobrze pachy - tym bardziej, że to ciągłe używanie maszynki w tym miejscu, bynajmniej nie służy stanowi mojej skóry (strasznie sucha !).

Trafiłam dzisiaj na taki groupon i nie wiem czy wszystko tam jest w porządku. Byłabym wdzięczna jakbyście dały mi znać, czy laser i wszystko inne się zgadza: http://www.groupon.pl/deals/warszawa..._0_0_212&a=397

No i zawsze przed pierwszym zabiegiem trzeba iść na próbę, prawda?
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-05, 20:41   #305
likamari
Przyczajenie

Ja miałam 4 zabiegi na bikini, ogolnie myslalam(po 3 zabiegu, 4 mialam niedawno), ze efekty beda bardziej "spektakularne", no ale niestety, wlosow zostalo jeszcze calkiem sporo Ale to moze kwestia tego, ze bardzo mnie boli i na malej glowicy pani ustawia mi niezbyt duza moc. Takze troszke cierpienia jeszcze przede mna...

co do bolu, pomaga mi bardzo emla, co prawda bolu nie niweluje, ale jest o wiele latwiej przetrwac zabieg, nie skacze na fotelu jak dochodzi do warg

co do groupona wyglada ok, nie napisali w sumie, ktora wersja light sheera (ten z jedna glowica, czy z dwiema) ale chyba w efektach nie wiem czy czyms to sie bedzie roznilo. A przy tej cenie (1o zabiegow za 299 zl) sie bardzo oplaca, no i na pewno przemawia tez za tym gabinetem to, ze istnieje 10 lat... jedyne czego bym sie doczepila, to to ze twierdza, ze zabiegi trzeba powtarzac 4 x co 4 tygodnie - po pierwsze wszystko zalezy od depilowanej czesci ciala - na jednych wlosy rosna szybciej na drugich wolniej. Po drugie czasem zabiegow trzeba bedzie zrobic 3, czasem 10, wszystko zalezlne od osoby, wazny jets np rodzaj wlosa, skory, cyz skora byla opalana, czy prawidlowej gospodarki hormonalnej. Wiec nie mozna dawac robic sie w konia i chodzic co 4 tygodnie, jesli widac ze wlosy nie odsrastaja. Moja Pani lekarka ostatnio spytala sie czemu nie przyszlam po 8 tygodniach, no to mowie ze dopiero ok 10-11 tyg mi zaczynaja wlosy odrastac, to mnie pochwalila, ze bardzo dobrze zrobilam
likamari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 07:42   #306
Absit
Zadomowienie

patrzac na mizerne efekty moich zabiegow mysle ze najprawdopodobniej mialam zbyt krotkie przerwy miedzy zabiegami

panie upieraly sie zeby zapisac mnie regularnie co 6 tygodni

no szkoda ale moze sprobuje jak bedzie jakas promocja jesienia
Absit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 22:03   #307
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
patrzac na mizerne efekty moich zabiegow mysle ze najprawdopodobniej mialam zbyt krotkie przerwy miedzy zabiegami

panie upieraly sie zeby zapisac mnie regularnie co 6 tygodni

Bo chyba bardziej zależało im na szybkim zarobku salonu niż na realnych efektach zabiegu i zadowoleniu klienta
Na mnie to nawet pani doktor potrafiła krzyknąć na żarty, że się chapię na kolejny zabieg, a powinnam siedzieć 10 tygodni i czekać.
Zależy od człowieka.
Stary 2012-08-11, 08:17   #308
Absit
Zadomowienie

tylko co to dla nich za reklama, jak teraz zrobię im negatywną reklamę i będę wszystkim rozpowiadać jakie to z nich naciągaczki, bo tylko tak można powiedzieć o tym pseudo renomowanym gabinecie
Absit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 00:29   #309
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
tylko co to dla nich za reklama, jak teraz zrobię im negatywną reklamę i będę wszystkim rozpowiadać jakie to z nich naciągaczki, bo tylko tak można powiedzieć o tym pseudo renomowanym gabinecie
Antyreklama dobra na zadufanych i niekompetentnych "fachowców"'.
Szkoda tylko, że za ich "fachowość" płaci klient.
Dosłownie.
Stary 2012-09-01, 12:23   #310
umbra10
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,
ja osobiście nie polecam korzystania z oferty: http://www.groupon.pl/deals/warszawa...1_0_0_212&a=39, wykupiłam 10 zabiegów, jestem po pierwszym zabiegu, wrażenia negatywne, mimo atrakcyjnej ceny nie skorzystam więcej z ich usług, idą na ilość a nie na jakość, zawsze ktoś się skusi, ja również najpierw wykupiłam ofertę a dopiero potem zaczęłam szukać opinii i to był błąd. Pani, która robiła mi depilację nie udziela kompletnie informacji o zabiegu, nie wykonują próby laserowej, odstęp między zabiegami to 4 tygodnie, sama depilacja trwała ok. 2-3 min. robiłam brodę i górną wargę, oprócz klientek z Groupona nie widziałam tam innych klientek, wolę zapłacić więcej ale mieć pewność, że będą efekty a tak to pieniądze wyrzucone w błoto.
Czy możecie polecić mi sprawdzony salon w Warszawie? Bardzo liczę na Waszą pomoc , pozdrawiam
umbra10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 19:26   #311
likamari
Przyczajenie

Miałam dziś kolejny zabieg i mam do was pytanie - może ktoś się interesował i będzie wiedział: jakie znaczenie ma opcja low/medium/high na laserze?
Robiłam na mediumie o mocy 40 na małej głowicy i ciekawi mnie co by zmieniło jeśli byłoby high+40
Stary 2012-10-24, 20:18   #312
monika.c25
Raczkowanie

nie jestem pewna, ale byc moze ten parametr dobiera sie do fototypu skory. nie mozna kazdej skory potrakotwac maksymalna moca, bo sie ja zwyczajnie poparzy a wlosow i tak nie usunie.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ona24689 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, u mnie w salonie gdzie mają LSD troche drogo jest, brzuch 300 zł plecy tez 300, jednak ze robie polowe brzucha i polowe plecow, za obie czesci place 300 zł ( jedna 150 ). Chcialabym zrobic sobie nogi, ale cena za nogi to jest jakas masakra, w cenniku jest napisane ze same uda kosztują 500 zł a łydki od 400 zł. Kto normalny jednorazowo za cale nogi zaplaci prawie 1000 zł ?! Najpierw myslalam ze cale nogi kosztują 500 zł to juz bylo dla mnie za duzo.... Co myclicie o tej cenie za 1 zabieg? To normalna cena?
niestety to normalne standardowe ceny. tez sie zastanawialm i pytalam dziewczyn na forum, kogo stac na jednorazy wydatek takiego kalibru. a co ja mam powiedziec jak robie jednoczesnie pachy lydki i bikini? jedna wizyta kosztuje mnie kolo 2 tysi

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Dziewczyny przymierzam się do tego laserka i przymierzam, i trochę się obawiam (planuję bikini głębokie), że padnę z bólu, stąd postanowiłam na początek pójść i załatwić raz a dobrze pachy - tym bardziej, że to ciągłe używanie maszynki w tym miejscu, bynajmniej nie służy stanowi mojej skóry (strasznie sucha !).

Trafiłam dzisiaj na taki groupon i nie wiem czy wszystko tam jest w porządku. Byłabym wdzięczna jakbyście dały mi znać, czy laser i wszystko inne się zgadza: http://www.groupon.pl/deals/warszawa..._0_0_212&a=397

No i zawsze przed pierwszym zabiegiem trzeba iść na próbę, prawda?
wszystko wydaje sie zgadza. laser diodowy light sheer firmy lumenis. tylkoz astanawiam sie po co az 10 zabiegow w pakiecie, kiedy normalnie mozna "wybic" wlosy przy 5-6? troche to dziwne. no i te ich proponowane odstepy...4 tygodnie. to zdecydowanie za malo dla kazdego rodzaju skory (moze dlatego az 10 spotkan).
co do proby, ja sie zazwyczaj wykonuje w tym samym dniu co pierwsza depilacje, zeby sprawdzic czy moc nie nie jest za niska lub za wysoka, czyli zeby nie poparzyc skory i zeby efekt byl.
monika.c25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 09:20   #313
umbra10
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monika.c25 Pokaż wiadomość
nie jestem pewna, ale byc moze ten parametr dobiera sie do fototypu skory. nie mozna kazdej skory potrakotwac maksymalna moca, bo sie ja zwyczajnie poparzy a wlosow i tak nie usunie.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

niestety to normalne standardowe ceny. tez sie zastanawialm i pytalam dziewczyn na forum, kogo stac na jednorazy wydatek takiego kalibru. a co ja mam powiedziec jak robie jednoczesnie pachy lydki i bikini? jedna wizyta kosztuje mnie kolo 2 tysi

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

wszystko wydaje sie zgadza. laser diodowy light sheer firmy lumenis. tylkoz astanawiam sie po co az 10 zabiegow w pakiecie, kiedy normalnie mozna "wybic" wlosy przy 5-6? troche to dziwne. no i te ich proponowane odstepy...4 tygodnie. to zdecydowanie za malo dla kazdego rodzaju skory (moze dlatego az 10 spotkan).
co do proby, ja sie zazwyczaj wykonuje w tym samym dniu co pierwsza depilacje, zeby sprawdzic czy moc nie nie jest za niska lub za wysoka, czyli zeby nie poparzyc skory i zeby efekt byl.
hej dziewczyny,
osobiście nie polecam Boston Clinic, wykupiłam na Grouponie 10 zabiegów, byłam na 1 i zrezygnowałam, przepadła mi kaska 299 zł, ale po konsultacji w innym normalnym gabinecie doszłam do wniosku,że szkoda mojego czasu na coś co i tak nie przyniesie efektów. Nie robią tam próby laserowej, nie udzielają informacji, czas zabiegu (miałam robioną brodę i wąsik) w sumie ok. 6 min., a jak się dowiedziałam powinien trwać ok. 30 min. na jedną partię, zabieg robiony był w sierpniu, a powinni uprzedzić,że w tym czasie nie powinno wykonywać się depilacji, przynajmniej na twarzy, i co najważniejsze włoski odrosły wszystkie. Następną wizytę panie w recepcji chciały umawiać po 4 tygodniach, gdzie dowiedziałam się, że powinna być przerwa min. 7 tygodnia a najlepiej 8 tyg. W sumie więc mimo,że okazja, szkoda czasu i kasy bo efekty zerowe. I miałam nieodparte wrażenie,że traktowana byłam jako klient drugiej kategorii. Żałuję, że skuszona niską ceną nie sprawdziłam gabinetu. Powodzenia w pozbywaniu się niechcianych włosków, pozdrawiam
umbra10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-26, 08:44   #314
ona24689
Raczkowanie

Jestem trochę przerażona, nie wiem co jest nie tak

Otworzyli u mnie nowy salon z metoda LSD byłam nam na 2 zabiegach ale nie widziałam efektów więc przeniosłam się do troche droższego ale salonu ktory juz jest z 5 lat u nas w miescie ( i ma troche pozytywnych opini)

Robie brzuch i plecy.

W salonie od ktorego rozpoczelam przygode pani traktowala mnie ssawką, czulam zasysanie skory. Teraz w salonie do którego chodze nie ma zasysania tylko przyklada i "pali" i pali dosłownie .. ale skore !
Ogolnie robie linie pod pępkiem (ktorą golilam i milam bardzo ciemne wlosy) i linie nad pępkiem, oraz dół cały plecow.
I wiecie co? tylko na lini pod pępkiem zostalo kilka włosow..
Na reszcie ( czyli gora pępka i plecy) wszsytko odrasta ! Jestem przerażona tu dwa zabiegi u tu, razem daje juz 4, a tu końca nie widac ! Finansowo byłam przygotowana na jakies 5 zabiegow, poniewaz ogolnie mam wszedzie ciemne wloski i oliwkowa skóre, panie powiedzialy ze mam dobre "parametry"

Co powiem więcej, teraz gdzie chodze na 1 zabiegu zostałąm masakrycznie popalona mialam dużo strupów no i tylko to ze te wloski z pod pepka znikneły. na 2 zabiegu też zostałam poparzona i całą czerwona, spuchnieta a pozniej w sturpach skora....

Jak mam porozmawiac z tą panią? Ona widziala na sam koniec w jakim stanie jest moja skora, i powiedziala ze tak to powinno wygladac. Ale patrzac na to ze wloski na reszice odrosły.. cos jest nie tak

a to strona salonu i opis urządzenia : http://www.estetiqpoint.pl/plock/zab...o-zabiegu.html

U mnie w miescie juz nie ma wiecej salonow
ona24689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-26, 10:32   #315
likamari
Przyczajenie

Cytat:

Otworzyli u mnie nowy salon z metoda LSD byłam nam na 2 zabiegach ale nie widziałam efektów więc przeniosłam się do troche droższego ale salonu ktory juz jest z 5 lat u nas w miescie ( i ma troche pozytywnych opini)

Robie brzuch i plecy.

W salonie od ktorego rozpoczelam przygode pani traktowala mnie ssawką, czulam zasysanie skory. Teraz w salonie do którego chodze nie ma zasysania tylko przyklada i "pali" i pali dosłownie .. ale skore !
Ogolnie robie linie pod pępkiem (ktorą golilam i milam bardzo ciemne wlosy) i linie nad pępkiem, oraz dół cały plecow.
Na reszcie ( czyli gora pępka i plecy) wszsytko odrasta ! Jestem przerażona tu dwa zabiegi u tu, razem daje juz 4, a tu końca nie widac ! Finansowo byłam przygotowana na jakies 5 zabiegow, poniewaz ogolnie mam wszedzie ciemne wloski i oliwkowa skóre, panie powiedzialy ze mam dobre "parametry"

Co powiem więcej, teraz gdzie chodze na 1 zabiegu zostałąm masakrycznie popalona mialam dużo strupów no i tylko to ze te wloski z pod pepka znikneły. na 2 zabiegu też zostałam poparzona i całą czerwona, spuchnieta a pozniej w sturpach skora....

Jak mam porozmawiac z tą panią? Ona widziala na sam koniec w jakim stanie jest moja skora, i powiedziala ze tak to powinno wygladac. Ale patrzac na to ze wloski na reszice odrosły.. cos jest nie tak

a to strona salonu i opis urządzenia : http://www.estetiqpoint.pl/plock/zab...o-zabiegu.html

piszesz ze masz oliwkowa skore ja to kojarze z jednak lekko ciemniejsza karnacja, a najlepsze efekty sa przy jasnej skórze i ciemnych włosach. Przy okazji im skora ciemniejsza tym wieksze ryzyko poparzenia z powodu tego, ze zawiera melanine, którąlaser "łapie". Wiec mozliwe, ze w salonie dobrali Ci złe parametry
Stary 2012-10-26, 13:36   #316
monika.c25
Raczkowanie

Cytat:

Robie brzuch i plecy.

Mnie tez w pierwszym salonie poparzyli w ten sam sposob. Kolejne 3 zabiegi na rozne partie ciala obyly sie bez tego.
Albo zle dobrane parametry, tak jak kolezanka wspomniala oliwkowa cera+ciemne wlosy to nie jest dobry duet, bo ciemna skora wylapuje wiazke lasera zanim dotrze do wlosa i ja parzy albo pani robiaca zabieg robi to niedokladnie, za lekko dociska glowice do skory i wiazka swiatla zamiast trafic we wloski rozchodzi sie po skorze, ktora parzy.
monika.c25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 14:30   #317
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Hej Dziewczyny,
ja właśnie rozpoczynam przygodę z laserem LS, jestem po pierwszym zabiegu, planowałam zrobić bikini i łydki (na udach włoski mam zbyt delikatne), ale wytrzymałam tylko bikini..., bolało mnie tak że masakra... i łydki przełożyłyśmy na następny raz.
Nie wiem dlaczego tak, generalnie jestem jednostką dość odporną na ból, wszelkiego rodzaju depilacje robię od dawna, boli, ale wszystko w granicach normy. Wiem, że to inny ból, ale kurczę no....

Pytanie, czy depilacja LS Duet jest rzeczywiście mniej bolesna? Czy mógłby napisać ktoś, kto miał zabiegi na obu urządzeniach i ma porównanie?

Zabiegi robię w Krakowie, w moim gabinecie mają do końca roku fajną promocję - każdy zabieg za 50%. Można w cenie promocyjnej wykupić więcej zabiegów i realizować je już po nowym roku. Do tego po 5-tym zabiegu każde dostrzelanie jest gratis.
Także generalnie wszystko super z jednym małym 'ale'... , emla również stosowałam, bo obawiam się, że bez tego przez bikini również bym nie przebrnęła.
Po zakończonym zabiegu powiedziałam, że na następny oczywiście przyjdę, bo trzymam się głównie myśli o efektach

Galijka, czy mogłabyś podesłać mi na PRV, w których gabinetach Ty robisz/robiłaś sobie depilację i gdzie byłaś najbardziej zadowolona.

dzięki za pomoc i pozdrawiam
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 18:19   #318
szkoti
Przyczajenie

Dziewczyny, czy któraś z was robiła zabieg w Bielsku w DeLux ? jest tam teraz promocja, z której chciałabym skorzystać -50% dla polecającego i -20% dla osoby poleconej więc jeśli ktoś mógłby mnie polecić to proszę na priv !
Stary 2012-11-23, 15:14   #319
kreoolka
Rozeznanie

Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa gzdie w Krakowie

Dziewczyny gdzie w krakowie mozna zrobic taką depilacje??
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 16:48   #320
Do It Make Up
Przyczajenie

Hej! Postanowiłam się udzielić i opisać w skrócie swoją historię z depilacją Ponad rok temu zdecydowałam się na depilację urządzeniem IPL w salonie Depilconcept w Lublinie, w sumie trafiłam tam przez przypadek, rozdawali bony na zabiegi więc skorzystałam, zwłaszcza że pierwszy zabieg był darmowy. Po namowach Pań z salonu wykupiłam pakiet na 12 zabiegów na bikini i 8 zabiegów na łydki. Zabiegi miałam wykonywane co 4 tygodnie przez 12 miesięcy. Efekt zerowy, pierwsze 2 zabiegi rzeczywiście włosy przestawały rosnąć na 2, 3 tygodnie i ich golenie było o wiele przyjemniejsze niż dotychczas. Mam bardzo ciemne włosy, delikatną skórę więc golenie zawsze powodowało zapalenie mieszków włosowych. Reszta zabiegów bez efektu. W trakcie zabiegów rozmawiałam z Panią z salonu o tym że nie ma żadnego efektu. Starała się tłumaczyć że będzie dawać większą moc, że doda jakiś zabieg gratis bo jej też zależy na tym żeby moje włosy zostały zlikwidowane. Na więcej zabiegów nie dałam się namówić, włosy wróciły do stanu sprzed zabiegów po ok miesiącu. W trakcie dowiedziałam się że zabiegi powinno się wykonywać z odstępem 8 tygodni i że sprzęt IPL różni się od laseru. Piszę ponieważ ponownie myślę depilacji, tym razem laserem LSD, w dobrym salonie gdzie rzeczywiście z każdym kolejnym zabiegiem włosów będzie ubywać. Widzę że opinie o Ars Medice są bardzo pozytywne, byłam tam raz na depilacji bikini ale wtedy ceny były kosmiczne i nie stać mnie było na kolejne zabiegi. Teraz widzę że można załapać się na promocję. Bardzo proszę o poradę oraz informację jaka jest różnica między IPL a LSD? Naturalnie że zależy mi tylko na widocznych efektach, chciałabym trafić w dobre ręce gdzie nie będę wykorzystana jak w salonie Depilconcept.
Do It Make Up jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 08:02   #321
aniuska_90
Raczkowanie

W medycynie estetycznej i kosmetologii laser IPL należy do starszych technologii. Charakteryzuje się dość wysoką mocą promieniowania oraz możliwością ustawienia sekwencji błysku wielokrotnego (zmiennych naświetleń). Daje to możliwość leczenia trądziku i zamykania naczyń krwionośnych, natomiast nie przynosi on wymiernych skutków przy depilacji laserowej, ponieważ nie usuwa włosa z mieszka, a jedynie usypia go na kilka miesięcy. Po tym czasie włos budzi się i zaczyna znowu rosnąć.

Najbardziej zaawansowaną technologią w efektywnym usuwaniu niechcianego owłosienia jest działający powierzchniowo laser diodowy Light Sheer Diode Laser System firmy Coherent Lumenis. Gwarancję bezpieczeństwa jego zastosowania zapewniło respektowane na całym świecie Amerykańskie Ministerstwo ds. Żywności i Leków (U.S. FDA) .

Informacje które znalazłam i popieram w 100%. Napiszcie prosze jakie częstoliwości podczas zabiegu wam ustawiano na poszczegolna czesc ciała w ls .

Edytowane przez aniuska_90
Czas edycji: 2013-01-23 o 08:04
aniuska_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 10:40   #322
bojkka
Rozeznanie

ja dziś idę na pierwszy zabieg do Ars Medici właśnie, mam zamiar robić bikini głębokie, ale nie całkowite. Boję się jak nie wiem w sumie to sama nie wiem czego, trochę bólu i całej tej krępującej sytuacji.
Stary 2013-01-26, 10:04   #323
Do It Make Up
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź, jestem w takim razie jestem dobrej myśli Już we wtorek mam wizytę więc opisze swoje odczucia. Bojka jak było na zabiegu? to Twoja pierwsza styczność z laserem?

Edytowane przez Do It Make Up
Czas edycji: 2013-01-26 o 10:07
Stary 2013-01-26, 16:53   #324
bojkka
Rozeznanie

tak, byłam pierwszy raz. Bolało, momentami nawet bardzo, ale jakoś dałam radę, ogólnie nie było najgorzej, lekarka wykonująca zabieg była bardzo w porządku. Obyło się bez większych podrażnień.
Teraz czekam aż włosy zaczną wypadać
Następny zabieg w połwie marca
Stary 2013-01-28, 13:44   #325
Do It Make Up
Przyczajenie

Jestem po pierwszym zabiegu na łydki i uda, praktycznie nie bolało, im wyżej tym delikatniejsza skóra w związku z tym były odczuwalne ukłucia. Zabieg 1,5 godzinny, za 2, 3 tygodnie zobaczymy ile włosów się załapało ;-)

Edytowane przez Do It Make Up
Czas edycji: 2013-01-30 o 09:12
Stary 2013-01-31, 13:04   #326
harmonijca89
Raczkowanie

Czy ktoś wie jak wygląda depilacja laserowa w gabinecie de-lux w bielsku białej? Za wszelkie info będę bardzo wdzięczna
harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 10:46   #327
malinowa6
Przyczajenie

Witajcie!
Mam pytanie: wczoraj miałam pierwszy zabieg depilacji laserem lightsheer duet i nie miała i nie mam nadal żadnego podrażnienia, ani zaczerwienienia na nogach. Co o tym myślicie? Czy zabieg mógł być źle [przeprowadzony, czy nie zawsze wystepuje obrzęk i zaczerwienienie?
pozdrawiam
malinowa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:04   #328
bojkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinowa6 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Mam pytanie: wczoraj miałam pierwszy zabieg depilacji laserem lightsheer duet i nie miała i nie mam nadal żadnego podrażnienia, ani zaczerwienienia na nogach. Co o tym myślicie? Czy zabieg mógł być źle [przeprowadzony, czy nie zawsze wystepuje obrzęk i zaczerwienienie?
pozdrawiam
powinnaś się cieszyć widocznie Twoja skóra dobrze znosi działanie lasera, ja po depilacji bikini miałam tylko delikatne zaczerwienienie, które zeszło w kilka godzin a efekt był świetny
Stary 2013-02-28, 14:59   #329
malinowa6
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bojkka Pokaż wiadomość
powinnaś się cieszyć widocznie Twoja skóra dobrze znosi działanie lasera, ja po depilacji bikini miałam tylko delikatne zaczerwienienie, które zeszło w kilka godzin a efekt był świetny

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź troszkę się przestraszyłam bo czytałam, że jak jest zaczerwienienie to znaczy, że laser dobrze zadziałał... Ale juz sie uspokoiłam i teraz muszę czekac na efekty, które mam nadzieję, że będą
pozdrawiam
malinowa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-21, 16:33   #330
nebra
Przyczajenie

Ja jestem po łydkach, bikini plus pachy. Tak jak łydki były może i jeszcze do przeżycia, tak pachy i bikini to zupełnie inna bajka.
Miałam znieczulenie maścią, ale i tak skakałam jak poparzona na fotelu.
Jeżeli ktoś twierdzi, że zabieg jest bezbolesny to jest to tylko chwyt marketingowy. Smutna prawda jest niestety taka, że depilacja laserowa bikini lub innych miejsc wrażliwych to zabieg obciążony bólem. Plus jest jednak taki, że nie trwa długo i powtarza się go raz na 2 miesiące. Łydki robiłam 5 tygodni temu i efekt jest SPEKTAKULARNY ! Zaznaczam, że miałam nogi jak dzik i golenie maszynką powodowało, że po 5 godzinach miałam wrażenie jakbym w ogóle się nie ogoliła. Dlatego szczerze polecam ! Nie wiem jak bikini i pachy bo zabieg miałam przeprowadzony w dniu dzisiejszym, ale z pewnością podziele się efektami .
nebra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości