Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 12:57   #331
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
przebiśniegi
uwielbiam ich zapach!
one pachną?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:57   #332
aremalgos
Rozeznanie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Kto wie jak się nazywa przypadłość notorycznego kłamania i czy jest jakaś szansa to wyleczyć??
mitomania, a czy to sie leczy to nie wiem
Stary 2013-02-28, 12:57   #333
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Kto wie jak się nazywa przypadłość notorycznego kłamania i czy jest jakaś szansa to wyleczyć??
Tworząc niestworzone historie, albo po prostu wiecznie kłamiąc to MITOMANIA! Mój ojczym ją ma i nie da się tego raczej leczyć. Tak już jest. Chyba, że silną wolą zdając sobie sprawę, że robi się z siebie bałwana!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:58   #334
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pseudologia
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:59   #335
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
one pachną?
jasne
Stary 2013-02-28, 12:59   #336
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Tworząc niestworzone historie, albo po prostu wiecznie kłamiąc to MITOMANIA! Mój ojczym ją ma i nie da się tego raczej leczyć. Tak już jest. Chyba, że silną wolą zdając sobie sprawę, że robi się z siebie bałwana!
To mnie zmartwiłaś do końca teraz
Aa czy twój ojczym zdaje sobie sprawę z tego ze kłamie?czy oni tego nie zauważają?
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:00   #337
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że po Mamusi, z twarzy już widac podobieństwo

Przebiśniegi śliczne, dziękujemy, że byłaś tak dobra i się z nami podzieliłaś wiosną
Ginka też twierdzi, że widzi podobieństwo do mnie ale ja się upieram, że to na pewno do tatusia jednak Podobno ja i tż jesteśmy do siebie podobni i wyglądamy jak rodzeństwo więc Milenka pewnie będzie podobna do nas i ciężko będzie rozróżnić do kogo jest bardziej podobna. Ale nos ma na pewno po tatusiu bo ja mam trochę krzywy, a ona ma prościutki, tak jak tatuś

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Malinka przypomniała mi coś co wczoraj miałam napisać
otóż u mnie na polu minowym też zauważyłam malutkie przebiśniegi, ale mi się gęba roześmiałą
i nie podzieliłaś się z nami Twoją wiosną

Cytat:
Umyłam 1,5 okna. Mam je duże i jedne umyłam całe, a drugie tylko z zewnątrz. Na jutro zostawiam to wewnątrz i jedno i w innym pokoju i wsio. Na Wielkanoc tylko szyby przetrę bez ram!
Ja okna sobie teraz już odpuszczam. Na początku ciąży myłam, a teraz już się boję, więc na święta tż będzie musiał wyszorować

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A propos zapachu, w niedzielę byliśmy u rodziców i hiacynt im zakwitł w pokoju. Siedzę przy stole i mówię "o rety, jak ten hiacynt ślicznie pachnie! Moi rodzice na to "a idź ty, śmierdzi jak cholera, wytrzymać się nie da" hahhaa
U mnie też dwa zakwitły to nie dało się wytrzymać w domu. Nie mogłam spać przez ten ich zapaszek

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:00   #338
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Pseudologia/ mitomania/ zespol Delbrucka... ale chodzi o doroslego czy dziecko?...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:01   #339
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma chyba jednej na to nazwy bo to może być związane z jakąś chorobą itp....zalezy co to jest...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:01   #340
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam się na psychologii. Nie mam pojęcia, ale czuję, że coś niedobrego się stało
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:03   #341
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39505925]
Nie, to jest odrębny problem.
Układ krzepnięcia sprawdzamy, żeby krew nie była za gęsta i żeby nie tworzyły się ewentualne zatory, które uniemożliwią dopływ krwi do łożyska. [/QUOTE]
pytam, bo ja przed ciążą kiedyś kiedyś miałam badanie na gęstość krwi i wyszło mi, że mam zbyt gęstą (dlatego też ginka nie chciała mi zapisać tabletek antykoncep, ponieważ one jeszcze bardziej zagęszczają krew). Powiedz mi, czy robisz na tę gęstość jakieś inne badanie niż hematokryt (ht)?
Stary 2013-02-28, 13:03   #342
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny już po części Ci odpowiedziały. Jedyne wyjście to terapia. Może być grupowa w większych miastach powinny takie być lub też indywidualna. Z tego co pamiętam ze studiów (miałam psychologii dużo, psychiatrii) to w taki przypadku najlepszy byłby psychiatra / psychoterapeuta. Podobno są osoby, które same potrafią to zwalczyć, jednak pierwszy krok to uświadomienie sobie, że mam problem.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:03   #343
czarownica1
Zakorzenienie

Malinka, bo moje pole minowe brzydko wygląda (śniegi stopniały i kupa na kupie mojej psiny ), a poza tym to ja się teraz nie szwędam po ogrodzie z tym moim katarem do kostek.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:03   #344
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Aa czy twój ojczym zdaje sobie sprawę z tego ze kłamie?czy oni tego nie zauważają?
Podobno nie.
Ale wiesz, to jest ciezko stwierdzic, cos jak z dysortografia - czesc "dysortografikow" to lenie z brakami w edukacji i tak samo czesc mitomanow to gnojki klamiace dla wlasnej korzysci...
Ponawiam pytanie, chodzi o doroslego?
Kubulek
Stary 2013-02-28, 13:04   #345
czarownica1
Zakorzenienie

która lubi żołądki kurze w sosiku śmietanowo-chrzanowym ?
Stary 2013-02-28, 13:05   #346
lachryma
Zakorzenienie

tak się "napaliłam" na zapach tych przebiśniegów, że szukam yankee candle o tym zapachu
Stary 2013-02-28, 13:05   #347
dzoan
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39505925]Wiesz no ja jestem zdania, że trzeba ufać swojej intuicji. Jeśli czujesz, że coś jest nie tak, to zadzwoń do lekarza i spytaj, ale według mnie na naszym etapie te ruchy to tak naprawdę jeszcze nie są tymi do liczenia.
Tu są różne dziewczyny i różne odczucia, my się sugerujemy, bo niektóre piszą, że dzieci ich kopią jak szalone - a u nas może to przebiegać zupełnie inaczej. Znam osoby, które poczuły ruchy dopiero koło 22-23 tygodnia. Więc to jest naprawdę bardzo indywidualne. Ja bym się zmartwiła, gdybym nic totalnie nic nie czuła cały dzień i noc. Ale ja czasami czuję, jak maluch jest bardzo w środku (ale to myślę że dlatego, że to jest moja druga ciąża), wtedy nie ma szans, nie poczujesz.
[/QUOTE]
Zgadzam się..podobnie tłumaczył mi to gin na ostatniej wizycie..ruchy dziecka stają się regularne przeważnie ok 22-23 tyg.. a wcześniej normalne są przerwy..dziecko jest jeszcze małe i nie wszystkie jego ruchy są wyczuwalne...moja przerwa kilkudniowa wcale go nie zmartwiła.. Także Neni nie martw się, choć wiem że to trudne..sama jeszcze niedawno prawie panikowałam..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:05   #348
Konto usunięte

Cytat:
pytam, bo ja przed ciążą kiedyś kiedyś miałam badanie na gęstość krwi i wyszło mi, że mam zbyt gęstą (dlatego też ginka nie chciała mi zapisać tabletek antykoncep, ponieważ one jeszcze bardziej zagęszczają krew). Powiedz mi, czy robisz na tę gęstość jakieś inne badanie niż hematokryt (ht)?
Robię APTT, współczynnik INR i w tych wynikach jest również wskaźnik protrombinowy i czas protrombinowy. Ale zwykle idę zamulona do lab i mówię, że chcę układ krzepnięcia. Te badania kosztują grosze, w zależności od lab 8-10 zł.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:06   #349
Oliath
Zakorzenienie

CZAROWNICO, Ty szyjesz, nie?
Doradz mi prosze jakas maszyne do szycia dla poczatkujacych, ze trzy programy ale zeby np. igly mozna bylo latwo dokupic i ogolnie maszyna niedroga, tak do 200 pln?
Dzieki z gory, kochana
Kubulek
Stary 2013-02-28, 13:07   #350
Neni1984
Zakorzenienie

Słuchajcie a mi pierwiosnek zakwitł

TŻ kupił mi go w tamtym roku na 8 marca i właśnie zakwitł ponownie
I mój kochany mąż skomentował to tak:
No i mam z głowy prezent na Dzień Kobiet
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:08   #351
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39506213]Robię APTT, współczynnik INR i w tych wynikach jest również wskaźnik protrombinowy i czas protrombinowy. Ale zwykle idę zamulona do lab i mówię, że chcę układ krzepnięcia. Te badania kosztują grosze, w zależności od lab 8-10 zł.[/QUOTE]
dziękuję ślicznie, zrobię je
Stary 2013-02-28, 13:09   #352
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Mi ginka też wszystkiego nie mówi jak nie zapytam. I np. wczoraj na wizycie zapomniałam zapytać ile centymetrów średnicy ma główka i kość udowa, a widziałam jak to wszystko mierzyła \ Gapa ze mnie. To wszystko dlatego, że za bardzo się skupiłam na tym aby zapytać ile waży bo jak bym nie zapytała to pewnie też by mi nie powiedziała. No i chciałam też wiedzieć czy aby na pewno nic się nie zmieniło w kwestii płci. Ale na szczęście siusiak Milence nie urósł i nadal jest Milenką i ginka powiedziała, że to już się nie zmieni
A termin porodu też mi się trochę zmienił, tzn. według tego terminu który mi mówiła na pierwszej wizycie (16.06.2013) przeskoczył na 18.06.2013. A według om termin porodu wychodzi mi na 17.06.2013.

Chciałam się jeszcze pochwalić, że moja mała Księżniczka ma już dwie koleżanki, które właśnie przyszły na świat Jedna przedwczoraj, a druga dziś rano. Obie przez cc. Będzie miała się z kim w piaskownicy bawić
Jak tak Was czytam i jak piszecie co już macie dla swojej dzidzi to mi wstyd Ja jeszcze nie mam kompletnie nic, nawet jednej małej skarpeteczki.

U mnie nareszcie widać i czuć wiosnę Słoneczko się przebija zza chmur i nawet jak jest tak szaro buro to wolę żeby tak było niż żeby śnieg padał. W ogródku to mi nawet przebiśniegi zaczynają kwitnąć
Mi gin na usg zazwyczaj wszystko dokładnie pokazuje, ale na koniec dostaję opis usg i są tam też fakty, o których nie mówił

Ja mam komplet ubranek do rozmiaru +/- 68
Oczywiście wszystkie dostaliśmy... myślę, żeby jeszcze jakiś jeden dresik dokupić i taką cieniutką kurteczkę i wsio...
A skarpetki to kot nosił po całym domu więc teraz bezpiecznie leżą na najwyższej półce

I u nas też wiosennie
Cytat:

Mnie to już całkiem mózg zbudyniał, rano zrobiłam telefonem zdjęcia z usg z wczorajszego badania, żeby mieć na pamiątke i pomyślałam, że się Wam pochwalę. ale te zdjęcia trzeba było poprawić kontrast na komputerze, więc nie wrzucałam prosto z telefonu na wizaż, tylko chciałam przenieśc najpierw na komputer... No i próbowałam wysłać z tel do siebie mailem, i coś mam chyba źle skonfigurowane i wysłać się nie chciało...
No wiec siedze 15 min i myślę sobie nie da sie zgrać tych zdjęć...
Po czym przypomniałam sobie o tym, że przecież mam kabel do komputera w ladowarce do telefonu i moge łatwo przez usb wszystko z telefonu zgrać... Ale wpadłam na to dopiero po 30 minutach usilnego myślenia i ogarniania mojej czarnej dziury w mózgu
I ja się pytam co będzie później, jak ja już teraz mam takie problemy ze zwyłymi codziennymi czynnościami??

A na deser macie fotki Tymoteuszka. Jakość niestety pozostawia wiele do życzenia, ale mam nadzieję, że coś tam zobaczycie.
Fotka 1 - Trzymam rączke przy główce, macham i pozdrawiam Ciocie z wizażu
Fotka 2. Leżę sobie na brzuszku i widać mój kościsty kręgosłupek
Fotka 3. To mój pierwszy zestaw ciuszków, jakie Mamusia dla mnie kupiła
Na tej pierwszej foteczce przypomina mi mojego Glutka z 12 t )
I ten komplet ze słonikiem cudowny!
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Kurde teraz sie zastanawiam bo... wg Om mamy ukonczony 22 tc a wg usg Laura ma 21 i czy nie przesunąć połowkowego na 8 marca? Czy bedzie jutro mozna wszystko wybadac?
Spokojnie wszystko da rade wybadać

Cytat:
Dziękuję bardzo za uspokojenie Dziewczyny, bo jak przeczytałam, ze nie tylko mój gin tak sobie ogląda i nie mówi zbyt wiele to się pocieszyłam i przestałam o tym tak namiętnie myśleć.

Jejku jak super dwie małe kolezaneczki

Teraz w erze interntetu to tak naprawdę jak ktoś się uprze to może w jeden dzien całą wyprawkę załatwić i jeszcze przyślą do domu, tak, że nie ma co się przejmować zbyt wcześnie wyprawką, chyba, że ktos bardzo chce rozłożyc koszty w czasie.

Podziel się z nami tymi przebiśniegami Uwielbiam pierwsze wiosenne kwiaty.
Ja bardzo chciałam rozłożyć koszta w czasie
Ale zapłaciłam dziś rano rachunki za marzec i zostało mi do końca miesiąca 200 zł a w tym musi jeszcze starczyć na wizytę u gina i w laboratorium... coś marnie widzę ten miesiąc

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
My od 2 miesięcy próbujemy żyć z mojej wypłaty. Niestety nie da się i podbieramy ze ślubnych
A na wizyty u gin daje mi tatuś

Cudny maluszek i śliczne ciuszki
TŻ kazał mi się wstrzymać do 7 marca z zakupami żebyśmy byli pewni, że Kuba jest Kubą

Też dziś leżałam po śniadaniu żeby poczuć maluszka.
Już zaczęłam mieć czarne myśli, bo cisza w eterze była, ale w końcu dostałam kilka kopniaczków.
Nie wiem czemu on taki spokojny ostatnio
Mama wczoraj mi zasegurowała, że powinnam zadzwonić do lekarza ....
Serio?
Tatusiowie są super
Mam nadzieję, że Kubuś nie wywinie Wam numeru
Jak ma Cię to uspokoić to zadzwoń, nie ma potrzeby, żebyś się stresowała
Ale może masz spokojniejsze Dzieciatko? Wtedy docenisz tą zaletę po porodzie (mam nadzieję) Mój Dzidziol też jest mega spokojny, owszem kopie codziennie ale to nie jest jakieś mega mocne ani nic takiego, nic mnie od tego nie boli jak tu niektóre dziewczyny opisują, jego kopniaczki nie są mnie w stanie obudzić w nocy... Myślę, że taki spokojny typ nam się trafił

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
dzień dobry
jestem i ja w nowym wątku.
Nie mam sily nawet pisać tak sie przeziębiłam, próbuje miodu, cytryny, czosnku, mleka moze cos pomogą
Najgorsze jest to że w środe mam egzamin i przez to cieżko mi nauka idzie
W kazdym razie staram się leżeć w łózku i uczyć pilnie, a was podczytuje na bieżąco (staram się).
Nie zazdroszczę ani samopoczucia, ani egzaminu... Ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
I jeszcze zdjęcie mojej małej Księżniczki. Ginka się wczoraj postarała i takie ładne jej strzeliła

Nie chcą mi się zdjęcia załadować
ŚLICZNOŚCI!!!!

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:09   #353
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
CZAROWNICO, Ty szyjesz, nie?
Doradz mi prosze jakas maszyne do szycia dla poczatkujacych, ze trzy programy ale zeby np. igly mozna bylo latwo dokupic i ogolnie maszyna niedroga, tak do 200 pln?
Dzieki z gory, kochana
Oliath, rozejrzę się w temacie i napiszę. Zaznaczam, że ekspertem nie jestem, ale może do czegoś Ci się przydam
Stary 2013-02-28, 13:10   #354
idzia111
Zakorzenienie

Co do kłamst, czasami też takie zachowanie może być skutkiem jakiegoś innego zaburzenia. Najlepiej byłoby skontaktować się z psychiatrą.

Wiecie co, opowiem Wam coś. Jak byłam dzieckiem, miałam tak z 8 lat to kłamałam na potęgę. Byle co, nic z pozoru istotnego, a kłamałam jakby o życie chodziło. Oszukiwałam wszystkich w koło i razu pewnego u mojej babci na ganku pojawił się ogień. Pobiegłam do domu i krzyczę, że palić się zaczyna, a oni w śmiech. Zaczęłam płakać to wyszli i szybko zagasili, tak że nawet nie trzeba było straży. Potem nadal nie za bardzo mi ufali, dopiero może jak miałam ze 13 lat zrobiło się normalne, tzn. nikt już nie pytał ,,a to prawda?" albo ,,znowu kłamiesz".

Byłam dzieckiem, ale od tamtej pory pamiętam, że bardzo łatwo jest zepsuć sobie opinie czy stracić wiarygodność, a odbudowanie tego zajmuje duuużo więcej czasu.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-02-28 o 13:19
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:10   #355
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zgadzam się..podobnie tłumaczył mi to gin na ostatniej wizycie..ruchy dziecka stają się regularne przeważnie ok 22-23 tyg.. a wcześniej normalne są przerwy..dziecko jest jeszcze małe i nie wszystkie jego ruchy są wyczuwalne...moja przerwa kilkudniowa wcale go nie zmartwiła.. Także Neni nie martw się, choć wiem że to trudne..sama jeszcze niedawno prawie panikowałam..
Dzięki dzoan
I Tobie Perse też

Ja tylko trochę się martwię, ale jak mama mnie wczoraj nastraszyła, że powinnam do lekarza zadzwonić, to zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno jest ok.
Stary 2013-02-28, 13:12   #356
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy sobie zdaje sprawę. Przestaliśmy reagować. jedyne co zauważyłam, że on tymi kłamstwami żyje. Tak w nie wierzy jakby się naprawdę zdarzyły.
Kiedyś zwracaliśmy uwagę, ale odpuściliśmy bo to nie groźne u niego. Opowiada o ludziach jakieś historie, albo o sobie z przeszłości.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:13   #357
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Jedyne rozwiązanie, żeby dostać nowy prezent...doprowadź do jego zagłady

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:14   #358
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy sobie zdaje sprawę. Przestaliśmy reagować. jedyne co zauważyłam, że on tymi kłamstwami żyje. Tak w nie wierzy jakby się naprawdę zdarzyły.
Kiedyś zwracaliśmy uwagę, ale odpuściliśmy bo to nie groźne u niego. Opowiada o ludziach jakieś historie, albo o sobie z przeszłości.
Ależ dziwna przypadłość
Stary 2013-02-28, 13:14   #359
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję ślicznie, zrobię je
Noł problem

Lecę się umyć i na mały spacerek. Papa
Stary 2013-02-28, 13:14   #360
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości