|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
ha ha kajool no nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- kurka, same chłopaki nam się rodzą teraz, nie ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dobry
![]() U nas dzisiaj też cieplutko, byliśmy na dworze. Domek z wózkowni wytargał swoją krowę-więc sezon rowerkowy uważam za otwarty ![]() Książeczki Dominik UWIELBIA, czytamy codziennie (a raczej teraz on mi opowiada co widzi), już się nam na półce nie mieszczą, a czekamy na kolejne Wydaje mi się, że dzięki nim on tak ładnie mówi, bo powtórzy już praktycznie wszystko. Oczywiście niektóre słówka poprzekręca, ale nie ma problemu. Zaczął nawet układać malutkie zdania, mówi np. "mama myju" "tata śpi" "iść spać" "plosie dać" Jestem pod mega wrażeniem. W ogóle jest bardzo bystry, widzi takie rzeczy, z którymi ja mam problem nawet w okularach Co do szczepionki na meningokoki, pytałam na kontroli naszej pediatry i powiedziała, że ona właśnie swoją córkę zaszczepiła (5 letnią), bo ostatnio był przypadek dziecka, które zachorowało na to i niestety amputacja nóżek do kolan Dziecko ma niespełna 3 latka. Mówiła, że naprawdę warto i nie mówi tego pod kątem kasy, bo my i tak w przyszłym roku mielibyśmy ją darmową. Ja się mocno zastanawiam.Brumku, ja łazienkę czyszczę albo w nocy albo z Dominikiem. Niestety my też dużą część dnia jesteśmy sami, więc nie ma innej opcji. Daję Domkowi jakieś zajęcie (mycie swojej kuchni, jedzenie jogurtu itp.), jeśli się wkręci to mam 20 min na łazienkę A jak nie to zostaje mi noc.Nocki współczuję Kajool, no coś Ty Iwa, Domek też ma wysokie podbicie ![]() Agawo, czyli jednak choróbsko ją dopadło Dużo zdrówka!Monia, niezłe atrakcje Ci dzieciaki zafundowały ![]() Stronczku, pokazuj magnesy!
|
|
|
|
#3693 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mogę cię walnąć? ![]() Cytat:
o taki coś będę robić: http://www.wielkiezarcie.com/article72553.html
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam poodpisywac póki mały śpi:
AgaGuernsey dopłaty ruszyły już w grudniu, ale Ci co maja kontrole dostaja na koncu czyli gdzieś okolice maja i czerwca. U mnie przyjechali, chcieli ze mną rozmawiać jako ze jestem właścicielem, ale ja w tych sprawach upraw itp nie orientuje się, wiec moj tata tam z nimi dyskutował i tłumaczył. Wiedzą że chcielismy przedłuzyc umowęm ale formalnie jej nie mają więc nie wiem jak to wyjdzie. Troche arow poobcinali, czepiali się bardzo nawet o rząd iglaków na lące przy drodzę, że to nie moze być jako teren pastwiska. Agawoo, dieta dunkana? nie boisz się jojo? Niby po tym nie ma ale to już dieta na całe zycie. Agni82 fajnie że jesteś, nie dziwię się że mały sie bał. Kuzynka kiedyś z trójką dzieci leciała, jazdy podobno odchodziły jakich mało ![]() Natka fajnie że synek zdrowy Telik fajny wieczór Brumek ale arsenał ksiażek Będzie co czytać my zamawiamy z disneya, i kupiłam kilka takich tomików bajek, i wystarcza ![]() Co do kaloszy, nie kupuje, mamy po Bartku nie zniszczone, ale sadze ze warto kupic 83monia swietna zakupy, tez musze kupić chłopakom buty na wiosnę. Bartkowi zamówie na allegro, albo z zalando jakieś nike, bo taniej wychodzi. a Karolowi też może w ccc właśnie kupię. Dziubek a od czego wysypka ?? Dobrze że wyniki są ok Telik przyznaj sie ? Jak myjesz płytki ![]() Brumku moze to tylko jednorazowe, za to my mamy pierwszą noc przspaną od 6 dni ![]() Marina nie daj sobie Chca uwazać że maja racje, niech sobie mają, ale nie daj się poniżać.Kajool w takim razie gratulacje Synka ![]() Agawoo krtan? Biedna Amelka.. Oby szybciutko przeszło. Karol wizualnie lepiej, ale jojczek taki straszliwy z niego ze masakra, cały czas mu coś nie pasuje, a jak zacznie płakać to koniec. 15 minut płacze, a jak tylko do niego się podejdzie to jeszcze gorzej sie zachowuje. |
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY Z UK MAM PROŚBĘ:
Strasznie spodobały mi się buciki z Clarksa. Ile kosztuje wysyłka z UK i czy któraś z Was mogłaby mi je kupić i wysłać
|
|
|
|
#3696 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to i ja w takim razie wyrodna matka, moje dziecko tak samo ma w powazaniu ksiazeczki. Wiekszosc co miala sa w strzepach. Jak probuje z nia usiasc i jej cos pokazac to wyrywa mi ksiaze, wyrzuca i ucieka. Takze dalam sobie spokoj Cytat:
![]() dobrze ze wiadomo co to, leki powinny raz-dwa zadzialac. Cytat:
Cytat:
![]() W zalaczniku moje "magnesy". Pisze w cudzyslowiu bo z nich juz nic nie bedzie. Okazalo sie ze modelina ktora kupilam jest plastelina i rozmazalo sie wszystko jak chcialam utwardzic. ze mnie
|
||||
|
|
|
#3697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze nam sztaluge zapakowałaś? Cytat:
dla rozgadanej Agaty ![]() Cytat:
Ja też już po zakupach Wizaż rulez (czyt. Brumek) ![]() Stronczek piekne magnesy! co Ty chcesz? A Wiki się nimi interesuje? ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Kajool Gratulacje
|
|||
|
|
|
#3698 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili Wiki ich nawet nie widziala, bo mi sie zepsulo podczas gotowania. Plasteliny nie utwardzisz niestety
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Shira pochwal się jak tylko zrobisz
|
|
|
|
#3700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kalosze- jeszcze o tym nie myślałam... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A wyrób piękny Hej. Nasza nocka nie bardzo-4 pobudki średnio co 2,5h Ja myję łazienkę raz w tyg. i prawie zawsze z Julką, podobnie jak WC- jakoś dajemy radę ![]() Też się dzisiaj zastanawiałam kiedy weźmiemy z piwnicy rowerek i chyba już niedługo Ale kusicie tymi wszystkimi książeczkami, chyba zaczne robić listę rzeczy wizażowych - też coś predzej czy później kupię.Ktoś pytał o matę wodna- my mamy i nie ma szału- leży schowana w szafce-kiedyś wyjmę to będzie może bardziej zachwycona. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-02-28 o 16:53 |
|||||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
A myślicie, że dla 3,5 latka to będzie odpowiednie http://allegro.pl/drewniana-ukladank...63586282.html?
niby tam pisze +3... |
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
monia - fajne te butki
a my bylismy dzis na spacerze taka wisenna pogoda )))
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie dzieci umia sie ładnie bawic i nie połykaja zabawek. swoja drogą fajna rzecz. Nawet dla naszych szkrabow, pod naszym okiem. |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
A ja też byłam z I. na zakupach spożywczych w biedrze.
Jak wróciliśmy to teściowa ani słowem się nie odezwała, siedziała z dziadkami. A niech się wszyscy na mnie obrażają, daleko to mam. Boże, co za ludzie. Kupiłam tą pufę co Iwa kiedyś wrzucała za 12 zł. Ale wiecie co ( nie wiem- czy tp roztargnienie ogólne - chyba tak ) w domu zobaczyłam, że wzięłam z księżniczką różową...Hehe
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Agata ma taką https://www.google.pl/search?q=uk%C5...ml%3B600%3B600
nie da się połknąć. Myślę, że dla 3,5 latka za proste, Jakieś memo, nawlekanka. Hit w 4 latkach - http://allegro.pl/adamigo-gra-bystre...995343121.html codziennie w użyciu. Jest też prostsza wersja z granny lotto chyba się nazywa |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Lili moja Sara sama bezbłędnie umie ułożyć to http://allegro.pl/drewniana-ukladank...027839156.html.
To jest 3 +. Jam mi sie zechce zgrać filmik to pokaże.
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że za łatwe i proste Hania niby lubi się tym bawić, ale szybko ją nudzi ona puzzle konkretne woli w wieku 3 lat to już 60 potrafiła ułożyć, od krótkiego czasu z 100 elementami sobie radzi może lepiej jakąś gre - np. Lody, Aleksander ma fajne gry - np. Zgadywanka albo takie grzybki-gwoździki do wbijania i można obrazki z tego robić wpadnę jak dziewczyny zasną to mogę zapodać linkami :0 aaa i podaj mi maila swojego - coś Ci skrobnę i wyślę pewną fotę
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko ja moge Ci kupic buciki i wyslac
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad to jaki kierunek Radek na wczasy wybiera?
![]() Scio super Agatka rozmawia ![]() Kajool no to synusia ale Wam jaja zrobił dosłownie ![]() Natko dla Domeczka też brawa za pierwsze zdania! Stronczku super magnesy! kupuj modelinę, lep i utwardzaj super wyszły ![]() AgaG DDewik trzymam za Was mamuśki jutro kciuki! w miarę możliwości nie denerwujcie się za bardzo (hehe łatwo powiedzieć) i oczywiście kciuki za męstwo Antosia i Boryska! chłopaki są twarde - dadzą sobie radę )paputki jednak odsyłam i wezmę większe założyłam jeszcze Ali popołudniu no i luzu w nich niewiele jednak szkoda, ale trudno - to w sumie 1 moja rzecz kupiona on-line, którą będę odsyłać....
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Pół dnia się zastanawiałam czy zamówić te misie bratankowi i w końcu je zamówiłam a Wy mi piszecie, że za łatwe Też tak sobie myślałam ale oczywiście jak to ja, zawsze błedne decyzje. Fak! Najwyżej mu nie dam, przytrzymam dla innego dziecka. Drogie to było Iwa pw poszło
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Lili zostaw dla swojego dziecka
jak nie teraz to za pół roku będzie jak znalazl. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-28 o 21:09 |
|
|
|
#3714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pije normalnie, więc chociaż tyle ![]() Cytat:
Oby ta nocka tylko jednorazowa była ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Kajool, Eve gratuluję chłopaków. Zaczęłam się (i mieszkanko) w końcu "odgruzowywać" na wiosnę, przygotowuję swój organizm do zamieszkania małego człowieka, zapisałam się do innego lekarza. W związku z tym mam pytanie o jakiś dobry zestaw ćwiczeń poprawiający kondycję. Chodzi mi o ćwiczenia które można by wykonać przy dziecku. I drugie: balsamy poprawiające jędrność skóry. Dobre ale tak nie za drogie. Co do mycia łazienki, to ja najczęściej z Julkiem sprzątam,aleja nie używam agresywnych środków. Najczęściej woda z octem w stosunku 1:1, jedynie do WC Domestos. Jak dla mnie woda i ocet to rozwiązanie na wszystko, no i do luster oprócz tego ściereczka z mikrofibry.
|
#3716 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o pięknej pogodzie, a u nas się zepsuła. Wczoraj i przedwczoraj było ładnie i ciepło, dziś brzydko i zimno znowu.
Moje plecy dziś koszmarnie niestety. Zapisuję się jutro na prześwietlenie... Cytat:
![]() Cytat:
I powiem Ci, że to w gruncie rzeczy paskudne typy. Tzn. owszem pomagają Wam pozwalając mieszkać u siebie. Ale czy to naprawdę tak dużo? Tym bardziej, że podkreślają, jaka to łaska z ich strony. Każdy normalny rodzic zrobiłby to i duuuużo więcej dla swojego dziecka gdyby mógł. Od ust by sobie odejmował, a oni Wam łaskę robią. Z czystym sumieniem możesz więc mieć ich w d... ![]() Cytat:
Bo pokazywałam mu okładki i przy tej nie robił swojego UUU ![]() A z godzinami, to chyba t byłoby dla Was idealne: http://aros.pl/ksiazka/czas-magnesy-zabawa--nauka-2. Tu są magnesy z poszczególnymi godzinami i sie je wklaja w odpowiednie miejsca w książeczce. Też się nad nią zastanawiałam, ale w końcu wzięłam drugą w tym stylu: http://aros.pl/ksiazka/u-zegarmistrza Cytat:
Genialna! U nas się zaczyna łączenie słów, ale zdania wielowyrazowe to zdecydowanie nie są Dwuwyrazowe bardziej I to tylko w niektórych sytuacjach, typu: lociek ba kuku (czyli przewrócił się na klocku duplo i został czerwony ślad ) czy mama ciki (kluczyki mamy).Cytat:
To Szymuś Ci będzie wdzięczny za brata w przyszłości ![]() Cytat:
Co do książeczek w 100% mogę się podpisać. Tymuś też UWIELBIA I "czytamy" w kółko. Czasem jego metodą: oglądamy, nazywamy, ja pytam, a on pokazuje nazywa, a czasem tradycyjnie: czytam mu bajeczki, ale wiadomo, ze co parę zdań jest przerwa na pogadanie o jakimś obrazku I słów dzięki temu poznał naprawdę dużo Wychodzi klodil ![]() Cytat:
Cytat:
A nie da się zatrzymać tej transakcji? Wymienić na coś innego? pewnie jeszcze nie wysłali...
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Lili może poproś Sprzedawcę o anulowanie transakcji?
powiedz, że omyłkowo kliknęłaś może? jak trafiłaś na człowieka to powinien pójść na rękę. Chelsea ja z balsamów to używam ostatnio jedynie balsamu oliwkowego z Ziaji więc nie pomogę za bardzo. Brumku o rany nie dobrze z tymi plecami :/ ciekawe co na zdjęciu wyjdzie :/ książeczkę jak zobaczyłam to kliknęłam bez namysłu ![]() a co do zegara to z tymi magnesami bardzo fajne, ale ja już unikam przez jakiś czas książek z magnesami czy puzzlami. trochę tego mamy i część Ala pogubiła bo jak się dorwie do półki z książkami to lecą wszystkie po kolei, ona sobie czyta a przy okazji np. puzzle wyciąga i nosi ze sobą, później gdzieś pochowa i nikt nie wie gdzie tego szukać ![]() Sprzedawca już mi odpisał w sprawie wymiany pantofelków - bardzo szybko ![]() także jutro odsyłam i pewnie w przyszłym tygodniu dostanę większe i fajnie bo Ala popołudniu to tylko pokazywała na PIPI rz na 1 pantoflu a raz na 2
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie będę pisała do sprzedawcy. Jak znam życie to nawet nie odpisze. Pieniądze już przelałam wcześniej. Nic się nie dzieje, zostawię to będę miała prezent na urodziny dla któregoś rówieśnika Radka, albo dla koleżanki która w maju rodzi ![]() Drewno się nie przeterminuje
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajoolku to Ci niespodzianka
![]() chelsea: ćwiczenia w ciązy polecam przy użyciu piłki gimnastycznej bardzo dobrze wzmacniają mięśnie okołokręgozłupowe, rozciągają i nie są trudne(poszukaj na youtubie filmików)+ ważne są ćwiczenia na biust(chociaż mi nic nie dały )Brumciuznowu plecu... pewnie to też ma związek w tymi kiepski nocami(mięśnie zbyt długo są w napięciu)książeczki tez uwielbiamy przed snem historyjki i wierszyki a w trakcie dnia takie z dużą ilościa obrazków dziś przed spaniem czytaliśmy brzechwę wierszyk o chorej Katarzynie która kichała i zaraziła całe miasto i jasio zbijał się ze mnie jak czytam i co chwilę robił aaaaapsik byliśmy u fryzjera tj Jasio był, ale pozwoliliśmy tylko na skrócenie końcówek ![]() fryzjerka była zachwyconą bujnością Jaśka fryzury choć jak widziałam zdjęcia Koliny Dawidka to zaniemówiłam acha LILI różnimisie: mi się podobają, Jasiowi nie
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-02-28 o 22:04 |
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na prezent na pewno się kiedyś przyda ![]() i nie zakładaj, że nikt Ci nie odpisze bo ja właśnie prowadzę przesympatyczną konwersację mailową ze Sprzedawcą paputków
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

zapraszam

Dziecko ma niespełna 3 latka. Mówiła, że naprawdę warto i nie mówi tego pod kątem kasy, bo my i tak w przyszłym roku mielibyśmy ją darmową. Ja się mocno zastanawiam.

prYjdzie czas na czytanie dosłowne, bo teraz to dużo słów z tej czytanki nie rozumie
fakt sprzątanie wtedy dłużej zajmuje, ale z nią robię to tylko w soboty bo tak w tyg ona w żłobku jest więc dużo rzeczy ogarnę sama..
ze mnie

miałam sobie na razie darować, ale za pół ceny...

pewnie to też ma związek w tymi kiepski nocami(mięśnie zbyt długo są w napięciu)