Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 13:59   #3691
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

ha ha kajool no nie

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

kurka, same chłopaki nam się rodzą teraz, nie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:35   #3692
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dobry

U nas dzisiaj też cieplutko, byliśmy na dworze. Domek z wózkowni wytargał swoją krowę-więc sezon rowerkowy uważam za otwarty

Książeczki Dominik UWIELBIA, czytamy codziennie (a raczej teraz on mi opowiada co widzi), już się nam na półce nie mieszczą, a czekamy na kolejne
Wydaje mi się, że dzięki nim on tak ładnie mówi, bo powtórzy już praktycznie wszystko. Oczywiście niektóre słówka poprzekręca, ale nie ma problemu. Zaczął nawet układać malutkie zdania, mówi np. "mama myju" "tata śpi" "iść spać" "plosie dać" Jestem pod mega wrażeniem. W ogóle jest bardzo bystry, widzi takie rzeczy, z którymi ja mam problem nawet w okularach

Co do szczepionki na meningokoki, pytałam na kontroli naszej pediatry i powiedziała, że ona właśnie swoją córkę zaszczepiła (5 letnią), bo ostatnio był przypadek dziecka, które zachorowało na to i niestety amputacja nóżek do kolan Dziecko ma niespełna 3 latka. Mówiła, że naprawdę warto i nie mówi tego pod kątem kasy, bo my i tak w przyszłym roku mielibyśmy ją darmową. Ja się mocno zastanawiam.

Brumku, ja łazienkę czyszczę albo w nocy albo z Dominikiem. Niestety my też dużą część dnia jesteśmy sami, więc nie ma innej opcji. Daję Domkowi jakieś zajęcie (mycie swojej kuchni, jedzenie jogurtu itp.), jeśli się wkręci to mam 20 min na łazienkę A jak nie to zostaje mi noc.

Nocki współczuję

Kajool, no coś Ty Moim marzeniem jest mieć dwóch chłopców

Iwa, Domek też ma wysokie podbicie

Agawo, czyli jednak choróbsko ją dopadło Dużo zdrówka!

Monia, niezłe atrakcje Ci dzieciaki zafundowały

Stronczku, pokazuj magnesy!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:37   #3693
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Kupujecie kalosze dla dzieci? jakie? czy to wskazane obuwie dla małych stópek? u nas takie warunki na podwórku i na drodze polnej obok, przydałyby się. Kozaki dzisiaj całe w błocie były.
właśnie myślę nad nimi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
przy Was stwierdzam ze jestem wyrodna matka, moje dziecko ma gdzies ksiazeczki i pewnie dlatego taki "ograniczony" jest a ja jakos nie mam parcia i sily zeby go do nich przekonywac

mogę cię walnąć?
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
zamówiłam dziś w Arosie język dwulatka
ma któraś
sensowna to jest książka

oki wracam do pracy
można znaleźć kilka fajnych rad

o taki coś będę robić:
http://www.wielkiezarcie.com/article72553.html
Stary 2013-02-28, 14:58   #3694
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Przyszłam poodpisywac póki mały śpi:

AgaGuernsey dopłaty ruszyły już w grudniu, ale Ci co maja kontrole dostaja na koncu czyli gdzieś okolice maja i czerwca.
U mnie przyjechali, chcieli ze mną rozmawiać jako ze jestem właścicielem, ale ja w tych sprawach upraw itp nie orientuje się, wiec moj tata tam z nimi dyskutował i tłumaczył. Wiedzą że chcielismy przedłuzyc umowęm ale formalnie jej nie mają więc nie wiem jak to wyjdzie. Troche arow poobcinali, czepiali się bardzo nawet o rząd iglaków na lące przy drodzę, że to nie moze być jako teren pastwiska.

Agawoo, dieta dunkana? nie boisz się jojo?
Niby po tym nie ma ale to już dieta na całe zycie.

Agni82 fajnie że jesteś, nie dziwię się że mały sie bał. Kuzynka kiedyś z trójką dzieci leciała, jazdy podobno odchodziły jakich mało

Natka fajnie że synek zdrowy

Telik fajny wieczór

Brumek ale arsenał ksiażek Będzie co czytać my zamawiamy z disneya, i kupiłam kilka takich tomików bajek, i wystarcza

Co do kaloszy, nie kupuje, mamy po Bartku nie zniszczone, ale sadze ze warto kupic dzieciaki lubią chodzic po błocie i kałużach, wiosna moga się przydać.

83monia swietna zakupy, tez musze kupić chłopakom buty na wiosnę. Bartkowi zamówie na allegro, albo z zalando jakieś nike, bo taniej wychodzi. a Karolowi też może w ccc właśnie kupię.

Dziubek a od czego wysypka ?? Dobrze że wyniki są ok

Telik przyznaj sie ? Jak myjesz płytki

Brumku moze to tylko jednorazowe, za to my mamy pierwszą noc przspaną od 6 dni

Marina nie daj sobie Chca uwazać że maja racje, niech sobie mają, ale nie daj się poniżać.

Kajool w takim razie gratulacje Synka

Agawoo krtan? Biedna Amelka.. Oby szybciutko przeszło.

Karol wizualnie lepiej, ale jojczek taki straszliwy z niego ze masakra, cały czas mu coś nie pasuje, a jak zacznie płakać to koniec. 15 minut płacze, a jak tylko do niego się podejdzie to jeszcze gorzej sie zachowuje.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:06   #3695
Natka_
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY Z UK MAM PROŚBĘ:
Strasznie spodobały mi się buciki z Clarksa. Ile kosztuje wysyłka z UK i czy któraś z Was mogłaby mi je kupić i wysłać
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:14   #3696
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

a u nas jazdy cd
maly dostal wysypki,
wyniki moczu idealne
ale zeby nie bylo tak latwo ze to 3 dniowka byla
jest opcja ze wysypka po augmentinie wskazuje na mononukleoze...
nie pytajcie jaki mam metlik w glowie i ile nerwow mnie to kosztuje

przy Was stwierdzam ze jestem wyrodna matka, moje dziecko ma gdzies ksiazeczki i pewnie dlatego taki "ograniczony" jest a ja jakos nie mam parcia i sily zeby go do nich przekonywac
oj biedni Wy, zdrowka zycze

to i ja w takim razie wyrodna matka, moje dziecko tak samo ma w powazaniu ksiazeczki. Wiekszosc co miala sa w strzepach. Jak probuje z nia usiasc i jej cos pokazac to wyrywa mi ksiaze, wyrzuca i ucieka. Takze dalam sobie spokoj

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witam
Melduję się dziś z domu, Amelka chora
Ten kaszel co Wam pisałam - zaczął się we wtorek, w nocy nie kaszlała, w środę trochę - postanowiłam że dziś pójdziemy do lekarza.
Ale wczoraj wieczorem wylądowałyśmy na pogotowiu
Pod wieczor kaszel się nie tyle nasilił, co Amelka zaczęła chrypić - już wiedziałam co to :/ (lekarzem bym mogła być, ospę też rozpoznałam po pierwszej kropce ).
Amelka usnęła. Ja się przyszykowałam do wyjścia bo miałam jechać po TZta do pracy i do sklepu jeszcze, i dobrze, że się guzdrałam, bo Melka obudziła się z płaczem i nie mogła złapać oddechu
W pierwszej chwili zadzwoniłam po karetkę, ale mała się uspokoiła, to postanowiłam, że same pojedziemy.
Moja mama już prawie w piżamie była, ale zarzuciła kurtkę i wio do auta. Do tzta zadzwoniłam, żeby go ktoś podrzucił pod szpital, bo ja nie przyjadę.
I na pogotowiu pani najpierw nas trochę zlekceważyła, myślała chyba że mi się do rodzinnego nie chce iść Ale jak zaczęla badać małą i ta się rozpłakała, zaczeła chrypić i kaszleć to się lekarka jednak przekonała, że nie wymyślam
I moja diagnoza potwierdzona - krtań
Dostałyśmy zastrzyk ze sterydu i antybiotyk do domu. Pytała, czy nie chcemy na oddział, ale powiedziała też, że w sumie dziecko jest w dobrym stanie, po zastrzyku powinno być ok, ale jakby mnie coś niepokoiło w nocy, to mam przyjechać albo dzwonić po karetkę.
Amelka przy zastrzyku była bardzo dzielna, aż się obie panie zdziwiły
W nocy było już ok, ale dzisiaj zostałam z nią w domu
Ale przezycia
dobrze ze wiadomo co to, leki powinny raz-dwa zadzialac.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dziubek ale nic na siłę, moja nie zawsze ma chęć na bajki. Znajdź taką w której będzie coś co Szymuś lubi na pewno są jakieś zwierzęta, roboty, samochody,traktory i się przekona. U Nas czytanie to wygląda tak, że opowiadam Emilie co jest na obrazu a potem proszę ją o pokazanie i pokazuje np. ze śpiącej królewny robię małą dzidzię w wózku, która potem rośnie i coś tam dalej... z czerwonego kapturka że idzie do babci z koszyczkiem a potem leży sobie wilk w łóżku, bo ma katarek i kaszelek prYjdzie czas na czytanie dosłowne, bo teraz to dużo słów z tej czytanki nie rozumie
Problem przy najmniej u nas nie lezy w tym, ze Wiki nie interesuje dana ksiazeczka, ona nawet nie wie co w niej jest bo nie chce zobaczyc. Nie usiedzi na pupie dwoch minut.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
BRUMEK łazienkę zazwyczaj myję na weekend, kiedy jest mąż, bo moja dama jak tylko widzi że ktoś sprząta to to samo chce robić. Jeżeli bardzo chce mi pomóc, mówię gdzie może myć i ona ma swój teren np. kafelki, półka, pralka, zabawki które ma do wanny, a Ja w tym czasie szoruje wanne i inne rzeczy, kiedy dochodzi do mycia wc to mówię, że teraz umyje kibelek a ona może iść podłogę umyć w przedpokoju uwielbia mop, więc dla niej to frajda Generalnie staram się damie znajdować podobną robotę do mojej, bo ona zwyczajnie chce sprzątać fakt sprzątanie wtedy dłużej zajmuje, ale z nią robię to tylko w soboty bo tak w tyg ona w żłobku jest więc dużo rzeczy ogarnę sama..
Emily wydaje sie byc bardzo rozwinieta jak na swoj wiek, conajmniej jak trzy-cztero latka. Az niewiarygodne ale

W zalaczniku moje "magnesy". Pisze w cudzyslowiu bo z nich juz nic nie bedzie. Okazalo sie ze modelina ktora kupilam jest plastelina i rozmazalo sie wszystko jak chcialam utwardzic. ze mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swinka.jpg (30,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (24,3 KB, 26 załadowań)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:28   #3697
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Lili, zakupy zrobione
i kupiłam przy okazji w Ikei sztalugę dla Adasia miałam sobie na razie darować, ale za pół ceny...[/COLOR]
Dane do przelewu gdzieś mam ale musisz mi napisac ile pieniążków
Rozumiem, ze nam sztaluge zapakowałaś?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Lili fajne. My mamy pojedynczego misia. Bardzo Agatka lubi Ostatnio ma fazę na układanki. "ukadanki, ukadanki".

I mam zdania Pytam co robi Agatka a ona: "Agatka bawi się kocki"
No i nieustająca faza "moje"
Mam nadzieję, że i Radkowi się spodobają

dla rozgadanej Agaty

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
i ja poczyniłam właśnie zakupy w arosie. dla Hani of course moja córka ma teraz okres fascynacji śmieciarkami, wozami strażackimi, wczoraj podobno wpatrywała się z uwielbieniem w oczach w tiry zaparkowane przy castoramie. a ostatnio wieczorem padliśmy z tż. wypożyczyłam małej w bibliotece (bo dla siebie na razie nie wypożyczam, nie mam czasu na czytanie ) książeczkę i tam z tyłu były malutkie obrazki o innych książeczkach z tej serii. i jak moje dziecko dojrzało właśnie w tych małych ikonkach śmieciarkę to przepadło! pół godziny nam "opowiadała" "dada, brum-brum, pam, niania, nununu, dada..." i tak w kółko, a tą śmieciarkę na obrazku to całowała i głaskała
a więc dostanie od mamy i taty tą właśnie książeczkę
Pieleszko co kupiłaś?
Ja też już po zakupach Wizaż rulez (czyt. Brumek)

Stronczek piekne magnesy! co Ty chcesz?
A Wiki się nimi interesuje?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Kajool
Gratulacje
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:28   #3698
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Lili Wiki ich nawet nie widziala, bo mi sie zepsulo podczas gotowania. Plasteliny nie utwardzisz niestety
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:29   #3699
Lili 83
Zakorzenienie

Shira pochwal się jak tylko zrobisz
Stary 2013-02-28, 16:44   #3700
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które zamawiały w arosie:
jestem na nich wściekła, i nie wiem czy cos kupię.
Zanim zrobili tą obniżkę 30% podnieśli najpierw ceny o 20%.
Np: obrazki dla mlauchów niby kosztowały wcześniej 8 zł? nie, kosztowały chyba 6.40 jak dobrze pamiętam. Po ich teraźniejszej obniżce 5,60. Ok, taniej,ale po co tak kłamać? chyba coś im napiszę.

Kupujecie kalosze dla dzieci? jakie? czy to wskazane obuwie dla małych stópek? u nas takie warunki na podwórku i na drodze polnej obok, przydałyby się. Kozaki dzisiaj całe w błocie były.
Patik większość sklepów jak robi obniżki, to właśnie podnosi cenę wyjściową
Kalosze- jeszcze o tym nie myślałam...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Dobre. Fajne te buciochy,

Wczoraj znowu mnie dziadek wkur**ł. Igor się walnął i upadł, a ten zaczął wykrzykiwać - co ze mnie za matka, ( a ile przekleństw ... ), że nie umiem dziecka pilnować. Ale ja już wiedziałam co robić - również mu odpyskowałam. Wiecie co? mam ich w dupce. Niech se gadają, ale niech nie myślą, że nie będzie mojej kontry w przypadku bzdur.

Dobrze, że Mu odgadałaś
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wczoraj Julka to dostała( na pożyczenie) od sąsiadki mojej mamy- świetne są
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dziewczyny sprostowanie, po dzisiejszym usg okazalo sie, ze dziewczynka tochlopak : Z siusiakiem. No nie moge serio
O kurcze, co za lekarze
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
W zalaczniku moje "magnesy". Pisze w cudzyslowiu bo z nich juz nic nie bedzie. Okazalo sie ze modelina ktora kupilam jest plastelina i rozmazalo sie wszystko jak chcialam utwardzic. ze mnie
z plasteliny
A wyrób piękny

Hej.
Nasza nocka nie bardzo-4 pobudki średnio co 2,5h

Ja myję łazienkę raz w tyg. i prawie zawsze z Julką, podobnie jak WC- jakoś dajemy radę

Też się dzisiaj zastanawiałam kiedy weźmiemy z piwnicy rowerek i chyba już niedługo , ale on jest dość lichej budowy, więc niewiem na ile starczy-najwyżej kupi się cos pożadnego.

Ale kusicie tymi wszystkimi książeczkami, chyba zaczne robić listę rzeczy wizażowych- też coś predzej czy później kupię.

Ktoś pytał o matę wodna- my mamy i nie ma szału- leży schowana w szafce-kiedyś wyjmę to będzie może bardziej zachwycona.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-02-28 o 16:53
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:18   #3701
Lili 83
Zakorzenienie

A myślicie, że dla 3,5 latka to będzie odpowiednie http://allegro.pl/drewniana-ukladank...63586282.html?
niby tam pisze +3...
Stary 2013-02-28, 17:59   #3702
SweetAngel1984
Zadomowienie

monia - fajne te butki

a my bylismy dzis na spacerze taka wisenna pogoda )))
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:18   #3703
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
A myślicie, że dla 3,5 latka to będzie odpowiednie http://allegro.pl/drewniana-ukladank...63586282.html?
niby tam pisze +3...
tak, niby dlaczego nie?
takie dzieci umia sie ładnie bawic i nie połykaja zabawek.

swoja drogą fajna rzecz. Nawet dla naszych szkrabow, pod naszym okiem.
Stary 2013-02-28, 18:19   #3704
Marina1
Zakorzenienie

A ja też byłam z I. na zakupach spożywczych w biedrze.
Jak wróciliśmy to teściowa ani słowem się nie odezwała, siedziała z dziadkami. A niech się wszyscy na mnie obrażają, daleko to mam. Boże, co za ludzie.

Kupiłam tą pufę co Iwa kiedyś wrzucała za 12 zł. Ale wiecie co ( nie wiem- czy tp roztargnienie ogólne - chyba tak ) w domu zobaczyłam, że wzięłam z księżniczką różową...Hehe
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:47   #3705
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agata ma taką https://www.google.pl/search?q=uk%C5...ml%3B600%3B600

nie da się połknąć.
Myślę, że dla 3,5 latka za proste,
Jakieś memo, nawlekanka. Hit w 4 latkach - http://allegro.pl/adamigo-gra-bystre...995343121.html codziennie w użyciu. Jest też prostsza wersja z granny lotto chyba się nazywa

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:53   #3706
patik87
Zakorzenienie

Lili moja Sara sama bezbłędnie umie ułożyć to http://allegro.pl/drewniana-ukladank...027839156.html.
To jest 3 +.
Jam mi sie zechce zgrać filmik to pokaże.
Stary 2013-02-28, 19:34   #3707
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
niby tam pisze +3...

myślę, że za łatwe i proste
Hania niby lubi się tym bawić, ale szybko ją nudzi
ona puzzle konkretne woli
w wieku 3 lat to już 60 potrafiła ułożyć, od krótkiego czasu z 100 elementami sobie radzi
może lepiej jakąś gre - np. Lody, Aleksander ma fajne gry - np. Zgadywanka
albo takie grzybki-gwoździki do wbijania i można obrazki z tego robić
wpadnę jak dziewczyny zasną to mogę zapodać linkami :0

aaa i podaj mi maila swojego - coś Ci skrobnę i wyślę pewną fotę

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:52   #3708
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
myślę, że za łatwe i proste
Hania niby lubi się tym bawić, ale szybko ją nudzi
ona puzzle konkretne woli
w wieku 3 lat to już 60 potrafiła ułożyć, od krótkiego czasu z 100 elementami sobie radzi
może lepiej jakąś gre - np. Lody, Aleksander ma fajne gry - np. Zgadywanka
albo takie grzybki-gwoździki do wbijania i można obrazki z tego robić
wpadnę jak dziewczyny zasną to mogę zapodać linkami :0

aaa i podaj mi maila swojego - coś Ci skrobnę i wyślę pewną fotę
o, gry sa fajne. teraz na czasie jest Angry birds. A ja sama polecam żabki, w sam raz dla czterolatka.
Stary 2013-02-28, 20:27   #3709
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
niby tam pisze +3...
za proste. dobre to dla dwulatka ale 3,5 to juz duze dziecko. lepsze beda puzzzle zwykle albo nawet drewniane.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:40   #3710
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Natko ja moge Ci kupic buciki i wyslac Tylko nie wiem dokladnie jaki bylby koszt przesylki. Ostatnio wysylalam dla chrzesniaka kartke urodzinowa i dwa sweterki i placilam 4,20 funta. Mysle, ze buciki bylyby ciezsze.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:44   #3711
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Mamad to jaki kierunek Radek na wczasy wybiera?

Scio super Agatka rozmawia

Kajool no to synusia ale Wam jaja zrobił dosłownie

Natko dla Domeczka też brawa za pierwsze zdania!

Stronczku super magnesy! kupuj modelinę, lep i utwardzaj super wyszły

AgaG DDewik trzymam za Was mamuśki jutro kciuki!
w miarę możliwości nie denerwujcie się za bardzo (hehe łatwo powiedzieć) i oczywiście kciuki za męstwo Antosia i Boryska! chłopaki są twarde - dadzą sobie radę )

paputki jednak odsyłam i wezmę większe
założyłam jeszcze Ali popołudniu no i luzu w nich niewiele jednak
szkoda, ale trudno - to w sumie 1 moja rzecz kupiona on-line, którą będę odsyłać....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-28, 20:57   #3712
Lili 83
Zakorzenienie

Pół dnia się zastanawiałam czy zamówić te misie bratankowi i w końcu je zamówiłam a Wy mi piszecie, że za łatwe
Też tak sobie myślałam ale oczywiście jak to ja, zawsze błedne decyzje. Fak!

Najwyżej mu nie dam, przytrzymam dla innego dziecka.
Drogie to było

Iwa pw poszło
Stary 2013-02-28, 21:08   #3713
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Lili zostaw dla swojego dziecka
jak nie teraz to za pół roku będzie jak znalazl.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-28 o 21:09
Stary 2013-02-28, 21:36   #3714
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
agawoo biedna Amelka
musi cierpieć
oby lekarstwa jak najszybciej pomogły
a nie ma problemów z piciem?
Teliku, w ciagu dnia nawet nie jest źle, dopiero na wieczór ją morduje .. no i ze spaniem problem
Pije normalnie, więc chociaż tyle
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Czyli na poważnie Amelcię wzięło

Noc koszmarna. 6 ostatnich nocy było dobrych. Nic nie pisałam, bo nie chciałam zapeszać Ale już zaczęłam wierzyć w poprawę. A tu dziś totalna masakra. 4 pobudki. Pierwszy raz położyłam sie dopiero o 4 Bo o północy była pobudka, potem od 2 do 4. I już myślałam, ze pośpi, ale gdzie tam - obudził się z płaczem o 6. I znowu do 6.45 tulenie się. I znowu myślałam, że pośpi długo, bo niewyspany - ale wstał z kolejnym płaczem o 7.45
Oby to było jednorazowe...

Oby ta nocka tylko jednorazowa była
Cytat:

Wczoraj znowu mnie dziadek wkur**ł. Igor się walnął i upadł, a ten zaczął wykrzykiwać - co ze mnie za matka, ( a ile przekleństw ... ), że nie umiem dziecka pilnować. Ale ja już wiedziałam co robić - również mu odpyskowałam. Wiecie co? mam ich w dupce. Niech se gadają, ale niech nie myślą, że nie będzie mojej kontry w przypadku bzdur.
Marinko, dobrze, żę zareagowałaś. Niech się obrażają
Cytat:
Agawoo zdrówka dla Amelki
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziubek , Agawoo zdróka życzę! Trzymajcie się!
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Agawoo, dziubku zdrówka dla maluchów!!!
Dziękujemy
Cytat:

agawoo, biedna Amelcia

Cytat:
Dziewczyny sprostowanie, po dzisiejszym usg okazalo sie, ze dziewczynka tochlopak : Z siusiakiem. No nie moge serio
Ale numer

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:38   #3715
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej ja na szybko.
Kajool, Eve gratuluję chłopaków.

Zaczęłam się (i mieszkanko) w końcu "odgruzowywać" na wiosnę, przygotowuję swój organizm do zamieszkania małego człowieka, zapisałam się do innego lekarza.
W związku z tym mam pytanie o jakiś dobry zestaw ćwiczeń poprawiający kondycję. Chodzi mi o ćwiczenia które można by wykonać przy dziecku.
I drugie: balsamy poprawiające jędrność skóry. Dobre ale tak nie za drogie.

Co do mycia łazienki, to ja najczęściej z Julkiem sprzątam,aleja nie używam agresywnych środków. Najczęściej woda z octem w stosunku 1:1, jedynie do WC Domestos.
Jak dla mnie woda i ocet to rozwiązanie na wszystko, no i do luster oprócz tego ściereczka z mikrofibry.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:39   #3716
brumek
Zakorzenienie

Piszecie o pięknej pogodzie, a u nas się zepsuła. Wczoraj i przedwczoraj było ładnie i ciepło, dziś brzydko i zimno znowu.
Moje plecy dziś koszmarnie niestety. Zapisuję się jutro na prześwietlenie...

Cytat:
Ta książeczka, to chyba stworzona dla Ali?

Cytat:
I bardzo dobrze!
I powiem Ci, że to w gruncie rzeczy paskudne typy. Tzn. owszem pomagają Wam pozwalając mieszkać u siebie. Ale czy to naprawdę tak dużo? Tym bardziej, że podkreślają, jaka to łaska z ich strony. Każdy normalny rodzic zrobiłby to i duuuużo więcej dla swojego dziecka gdyby mógł. Od ust by sobie odejmował, a oni Wam łaskę robią. Z czystym sumieniem możesz więc mieć ich w d...

Cytat:
Brumku
http://endo.pl/produkty/kategoria/60...k.html?v=61518

natomiast Hania od jakiegoś czasu ma fazę na godziny w zegarach
pyta mi się która jest teraz godzina, pokazuje np. jakiś zegar w książce i po kolei godziny pokazuje i mam jej mówić co o danej godzinie robimy (typu wstajemy, wychodzimy do przedszkola, w przedszkolu jesz obiad itp.)
no i też jak np. je to pokazuje jej zegarek (bo on to i godzinę mogłaby jeść) i umawiamy się, że np. jak wskazówka będzie na tej i na tej cyferce to jest koniec jedzenia i jak zdąży to super i za cały dzień takiego jedzenia jest nagroda w postaci bajki, jakiegoś smakołyka, wspólnego rysowanie etc. a jak nie zdąży no to z nagrody nici.
i to nie jest tak, że ona w pośpiechu musi jeść, ale np. na obiad ma powiedzmy 20-25 minut
na śniadanie jak je kulki z mlekiem to 10
i sprawdza się superowo bo sobie sama godziny pilnuje albo chce żebym jej timer w piekarniku nastawiała i wtedy je żeby przed pikaniem zdążyć
zazwyczaj jej się udaje
no i tak pomyślałam, że dzięki takiej książeczce to może zaczęłaby godzin się uczyć bo cyfry do 10 zaczyna rozpoznawać - jeszcze niektóre jej się mylą, ale idzie jej nieźle
Nad tą książeczką długo się zastanawiałam, ale w koncu wzięłam dwie inne o duszkach. Ten ma za sympatyczną buzię i nie kojarzy się Tymciowi z duszkiem Bo pokazywałam mu okładki i przy tej nie robił swojego UUU

A z godzinami, to chyba t byłoby dla Was idealne: http://aros.pl/ksiazka/czas-magnesy-zabawa--nauka-2. Tu są magnesy z poszczególnymi godzinami i sie je wklaja w odpowiednie miejsca w książeczce.

Też się nad nią zastanawiałam, ale w końcu wzięłam drugą w tym stylu: http://aros.pl/ksiazka/u-zegarmistrza

Cytat:

i kupiłam przy okazji w Ikei sztalugę dla Adasia miałam sobie na razie darować, ale za pół ceny...
To taka sztaluga do rysowanie kredą i z wyciąganym papierem?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
I mam zdania Pytam co robi Agatka a ona: "Agatka bawi się kocki"
Genialna!
U nas się zaczyna łączenie słów, ale zdania wielowyrazowe to zdecydowanie nie są Dwuwyrazowe bardziej I to tylko w niektórych sytuacjach, typu: lociek ba kuku (czyli przewrócił się na klocku duplo i został czerwony ślad ) czy mama ciki (kluczyki mamy).

Cytat:
Ale numer To Szymuś Ci będzie wdzięczny za brata w przyszłości

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Książeczki Dominik UWIELBIA, czytamy codziennie (a raczej teraz on mi opowiada co widzi), już się nam na półce nie mieszczą, a czekamy na kolejne
Wydaje mi się, że dzięki nim on tak ładnie mówi, bo powtórzy już praktycznie wszystko. Oczywiście niektóre słówka poprzekręca, ale nie ma problemu. Zaczął nawet układać malutkie zdania, mówi np. "mama myju" "tata śpi" "iść spać" "plosie dać" Jestem pod mega wrażeniem. W ogóle jest bardzo bystry, widzi takie rzeczy, z którymi ja mam problem nawet w okularach

Co do szczepionki na meningokoki, pytałam na kontroli naszej pediatry i powiedziała, że ona właśnie swoją córkę zaszczepiła (5 letnią), bo ostatnio był przypadek dziecka, które zachorowało na to i niestety amputacja nóżek do kolan Dziecko ma niespełna 3 latka. Mówiła, że naprawdę warto i nie mówi tego pod kątem kasy, bo my i tak w przyszłym roku mielibyśmy ją darmową. Ja się mocno zastanawiam.
Natko, dzięki za te info o szczepionce

Co do książeczek w 100% mogę się podpisać. Tymuś też UWIELBIA I "czytamy" w kółko. Czasem jego metodą: oglądamy, nazywamy, ja pytam, a on pokazuje nazywa, a czasem tradycyjnie: czytam mu bajeczki, ale wiadomo, ze co parę zdań jest przerwa na pogadanie o jakimś obrazku I słów dzięki temu poznał naprawdę dużo Od wczoraj np. próbuje mówić krokodyl Wychodzi klodil

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Szkoda, że się nie utwardziły, bo wyszły świetnie! Kupuj szybko modelinę, bo chyba masz do tego dryg

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Natko ja moge Ci kupic buciki i wyslac Tylko nie wiem dokladnie jaki bylby koszt przesylki. Ostatnio wysylalam dla chrzesniaka kartke urodzinowa i dwa sweterki i placilam 4,20 funta. Mysle, ze buciki bylyby ciezsze.
Madziuka, a pisz, co u Was? Jak opieka nad dwójką?

Cytat:
Pół dnia się zastanawiałam czy zamówić te misie bratankowi i w końcu je zamówiłam a Wy mi piszecie, że za łatwe
A nie da się zatrzymać tej transakcji? Wymienić na coś innego? pewnie jeszcze nie wysłali...
Stary 2013-02-28, 21:47   #3717
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Lili może poproś Sprzedawcę o anulowanie transakcji?
powiedz, że omyłkowo kliknęłaś może?
jak trafiłaś na człowieka to powinien pójść na rękę.

Chelsea ja z balsamów to używam ostatnio jedynie balsamu oliwkowego z Ziaji więc nie pomogę za bardzo.

Brumku o rany nie dobrze z tymi plecami :/
ciekawe co na zdjęciu wyjdzie :/
książeczkę jak zobaczyłam to kliknęłam bez namysłu
a co do zegara to z tymi magnesami bardzo fajne, ale ja już unikam przez jakiś czas książek z magnesami czy puzzlami. trochę tego mamy i część Ala pogubiła bo jak się dorwie do półki z książkami to lecą wszystkie po kolei, ona sobie czyta a przy okazji np. puzzle wyciąga i nosi ze sobą, później gdzieś pochowa i nikt nie wie gdzie tego szukać

Sprzedawca już mi odpisał w sprawie wymiany pantofelków - bardzo szybko
także jutro odsyłam i pewnie w przyszłym tygodniu dostanę większe i fajnie bo Ala popołudniu to tylko pokazywała na PIPI rz na 1 pantoflu a raz na 2

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-28, 21:59   #3718
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Lili zostaw dla swojego dziecka
jak nie teraz to za pół roku będzie jak znalazl.
Zamówiłam dwa, jeden dla Radka

Dziewczyny nie będę pisała do sprzedawcy. Jak znam życie to nawet nie odpisze. Pieniądze już przelałam wcześniej.
Nic się nie dzieje, zostawię to będę miała prezent na urodziny dla któregoś rówieśnika Radka, albo dla koleżanki która w maju rodzi
Drewno się nie przeterminuje
Stary 2013-02-28, 22:01   #3719
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Kajoolku to Ci niespodzianka
chelsea: ćwiczenia w ciązy polecam przy użyciu piłki gimnastycznej
bardzo dobrze wzmacniają mięśnie okołokręgozłupowe, rozciągają i nie są trudne(poszukaj na youtubie filmików)+ ważne są ćwiczenia na biust(chociaż mi nic nie dały)
Brumciuznowu plecu... pewnie to też ma związek w tymi kiepski nocami(mięśnie zbyt długo są w napięciu)

książeczki tez uwielbiamy przed snem historyjki i wierszyki
a w trakcie dnia takie z dużą ilościa obrazków
dziś przed spaniem czytaliśmy brzechwę wierszyk o chorej Katarzynie która kichała i zaraziła całe miasto i jasio zbijał się ze mnie jak czytam i co chwilę robił aaaaapsik

byliśmy u fryzjera
tj Jasio był, ale pozwoliliśmy tylko na skrócenie końcówek
fryzjerka była zachwyconą bujnością Jaśka fryzury

choć jak widziałam zdjęcia Koliny Dawidka to zaniemówiłam

acha LILI różnimisie: mi się podobają, Jasiowi nie

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2013-02-28 o 22:04
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 22:03   #3720
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Zamówiłam dwa, jeden dla Radka

Dziewczyny nie będę pisała do sprzedawcy. Jak znam życie to nawet nie odpisze. Pieniądze już przelałam wcześniej.
Nic się nie dzieje, zostawię to będę miała prezent na urodziny dla któregoś rówieśnika Radka, albo dla koleżanki która w maju rodzi
Drewno się nie przeterminuje

na prezent na pewno się kiedyś przyda
i nie zakładaj, że nikt Ci nie odpisze bo ja właśnie prowadzę przesympatyczną konwersację mailową ze Sprzedawcą paputków

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości