|
|
#4051 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
Cytat:
PS. Bardzo lubię czytać Twoje recenzje i przemyślenia ![]() Pozdrawiam |
||
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj globalnie testuje Arabian Nights for Her. Testuje globalnie po to zeby zadecydowac o jego losie. Uczucia mam bardzo mieszane. Jedno jest pewne jest to orient- bagty, wystawny, pyszny. I niestety w duzej mierze kwiatowy, kwiat pomaranczy, jasmin, gardenia, czyli to co mialam nadzieje ze gdzies bedzie lekko pobrzmiewac, ryczy na na cale gardlo. Oprocz tego tona slodyczy i cynamon. Czekam na nuty bazy, dopiero minely 2 h wiec jeszcze maja czas...Generalnie robi sie lepiej lekko pikantnie, choc dalej bardzo slodko. Na szczescie coraz mniej czuc kwiaty coraz wiecej baze, ale cos mi sie wydaje ze agarowo- kadzidlana raczej nie ujawni sie w stopniu jaki by mnie zadowalal.
Ktos napisal na fragrantice ze to perfumy dobre dla babci, uwazam ze to lekka przesada ale cos w tym jest ze jak na dzisiejsze standardy to mocny dusiciel. Czuje sie uduszona
|
#4053 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;39486467]I ja potwierdzam podobieństwo do Oud Royal i dodam jeszcze, że baza Opus V
PS. Bardzo lubię czytać Twoje recenzje i przemyślenia ![]() Pozdrawiam
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obluczyłam go dokładnie i to po wielokroć
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj na spokojnie potestowałam ostatniego z rozbiórkowych "trojaczków" Pigueta, czyli Bois Noir. Jest dobrze, a nawet bardzo: mamy i bois i sporo noir. Piękne, rześkie cedrowe otwarcie, po jakimś czasie ujawnia się kadzidlany dymek kolejnego "drzewka" - sandałowego, końcówka (jak to u mnie) trochę słodka, lekko woskowa. Taki prawie mrrrr...
Ciekawam, co napisze o BN Pani Stettke : )))) |
|
|
|
#4060 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiesz, jeszcze niedawno prawe przedramię miałem gładziutkie jak pupa niemowlaka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;39493333]No ale ręce czy nogi?
[/QUOTE]Wszystko ![]() Cytat:
![]() Kupiłam se właśnie "Twojego" Gucia. Nie wiem po co, bo nie przepadam, ale zawsze żałowałam, że sprzedałam swoją flaszkę
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2013-02-27 o 19:27 |
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Konto usunięte
|
O nie, nie
Brody nie zgolę, nigdy ![]() Bez niej wyglądam szczeniacko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic to, pójdzie w zacne łapki |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;39486467]I ja potwierdzam podobieństwo do Oud Royal i dodam jeszcze, że baza Opus V
PS. Bardzo lubię czytać Twoje recenzje i przemyślenia ![]() Pozdrawiam Opus V jeszcze przede mną; dziękuję za komplement, strasznie mi miło jest ![]() Nasze skóry...hm... nie będę spekulować co do różnic wizualnych,bo możemy zabrnąć w ślepy zaułek i zrobi się offtop jak ta lala Mechate, czy depilowane, ważne, że pachnące![]() Również pozdrawiam Cytat:
Na dniach mam w planie testy całościowe. A dziś testowałam Oud Roberta Piqueta. Nie będę się upierać- oud bez oudu. Drewna agarowego nie stwierdzono. Jest za to wspaniały orient, szczodrze obsypany szafranem i emanujący przede wszystkim słodyczą gwajaku i mirry. Gęsty, esencjonalny, słodkawy i jakby... migotliwy, albo skrzący się jak brokatowa tkanina. W dodatku ubiera na cały dzień -trwałość jest porażająca. Rozważam zakup. Miałam również przygodę z Zafar Xerjoff. Pan Stettke zapytał "to z lodówki tak śmierdzi, prawda? Niemożliwe, żebyś to była ty" ![]() Jeśli ktoś wąchał twarożki ołomunieckie, i zestawi je z krową od Rasasi, to będzie właśnie Zafar. Nie bardzo wiem, co powiedzieć, przeczytałam na fragrantice, że trzeba poczekać pół godziny i będzie dobrze. Nie było
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy aż w gorąc, ale potwierdzam, Smoki lubią ciepło
Mnie zauroczyło podczas testowania w sierpniu, kiedy była zimnica, kręciłam na Smoczydła nosem. Testuję Rose Splendide Annick Goutal - całkiem fajna jak dla mnie róża, o ciut ostrym otwarciu, ze sporą ilością zielska, jakby w zapachu oddano też zgniecione liście, sok ze zmiażdżonych łodyg i kolców. Ciekawe, jak będzie sprawować się wiosną i latem, mam wrażenie, że powinna nadawać się na upały. |
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: już widzę, że jest na rozbiórkowym ![]() testowałam ostatnio wszystkie dostępne zapachy Toma Forda w D. ogólnie żaden mi się nie podoba, a już najmniej podśmierdujący fiołek... Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2013-02-27 o 21:42 |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Masowe testy masowych nowosci:
Balenciaga L'eau rose - poczatek nie zachwycia - jest raczej dosyc swiezy i malo rozany, potem robi sie troche kremowo, wychodzi roza, ale jakas dziwna. Srodkowa nuta podoba mi sie, ale baza juz niekoniecznie - jest zbyt pospolita. Czuc echa klasyka, ale raczej styl maja podobny niz zapach. Rose Pure DKNY tu sie akurat zachwycilam i kupilabym, gdyby nie fakt, ze to kopia Rose Paula Smitha, moze nawet baze ma ciekawsza. Rzeska, lekko slodka roza z nutka herbaty. Polecam sie zapoznac. Eau de Lacoste kwieciuch swiezo-pudrowy, oczywiscie to juz bylo. Zapach taki troche w stylu Avonu, a wiec nie porywa i stanowczo za drogi jak na mierna jakosc. Nie jest jednak brzydki, choc ja tam czuje proszek do prania ![]() The one desire D&G nuuuda Troche mocna wanilia i tyle. Podobnie jak wyzej - brzydko nie jest, ale to juz bylo wiele razy.Jour d'Hermes nuty glowy pachna warzywami, a z uplywem czasu robi sie z tego ogordek Nilowy. A wiec autoplagiacik sobie hermes zrobil moim skromnym zdaniem. Nie wiem tylko po co? Zeby nabrac klientki, ktore nie znaja NIlowego i powtorzyc jego sukces?
|
|
|
|
#4069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Naczytałam się tu o testach nowości Piqueta i narobiłam sobie smaku, a moje próbki nietknięte leżą, niestety walczę z zatokami i katarem...
![]() Cytat:
A testowałam ostatnio Histoires de Parfums 1826 - skład ma tak bogaty i zachęcający a na mojej skórze wybił się od początku przede wszystkim puder gęsty, buduarowy z kwiatami w tle i z czasem było tylko coraz więcej pudru.
|
|
#4071 |
|
El Cumpleaños Secreto
|
Ja dziś testowałam Ciocolatto Mon Amour czekolada Biała i czułam się jak przygotowane ciasto do pieczenia o aromacie arakowym lub rumowym. Dziwne to było, normalnie jakbym wykąpała się w takim aromacie do pieczenia. Niekoniecznie mam ochotę tak pachnieć
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowiej szybko Cytat:
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
BN brzmi na mnie jak fuzja Bois Marrocain Toma Forda z Bois d'Encens Armaniego. Bardzo spójnie i... spokojnie. Piękny jest.
|
|
#4074 | |
|
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;39493333]No właśnie szukałem tych naszych dyskusji w klopie ale jakoś słabo szukam
[/QUOTE]Lepiej się przyznaj, teraz-zaraz-natychmiast, że za nic masz wyroki mego nosa ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Choroba...? Taak... nasza
i odpowiedź na nią )Testowałam Craft Andrei Maack Zapach równie niesamowity, co Blood Concept AB, tyle, że nie ma cytrusów. W to miejsce witamy aldehydy i nuty metaliczne, jest dalekie podobieństwo do Iso E super - bardzo dalekie. Obecne też kadzidło, aksamitne, bazowe. Miękki, ale jednocześnie stawiający nos na nogi zapach. Trwałość - do obadania. Dziwne zjawisko - na nadgarstku czuję wyraźnie i długo, na sobie - jakby aurę, leciuteńką, jak powietrze przed burzą czy coś Intrygujący - jak na razie i skłaniający do refleksji, czy popełnić jeszcze jedno szaleństwo (drogi skurczybyk)
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-03-01 o 00:25 |
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testowałam Eternity Moment, które pamiętałam jako wybitnie kwiatowe, ułożone, bardzo konformistyczne, ale tez przyjemne, tymczasem... Miły jest tylko początek, gdzie wyraźnie wybija się piwonia z różą, później EM robi się strasznie płaski, drażniący, dominuje duszna, wazonowa konwalia i kompozycja staje się nieprzyjemna, męcząca. Nie będzie wiosny z EM. I jeszcze Noa EDT, też wspominkowo i też zupełnie inne wrażenia niż te, które zapamiętałam - nie czuję żadnych kremowych, mlecznych i ciepłych nut, tylko masę kwiatów, klasyczny, dojrzały bukiet, gdzie dominuje piwonia i lilia, podbite białym piżmem. Może trafiłam na stary tester albo wcześniej wąchałam inną Noę? Tak czy inaczej, klasycznej EDT również nie chcę - a już miałam brać w ciemno. |
|
|
|
|
#4077 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A miło to się czyta Twoje recenzje w KWC i wrażenia z testów w tym wątku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ty tylko masz jakąś dziwną skórę, na mnie trochu inaczej wychodzą pachnidła niż na Twojej |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Wood Haven Kerosene - na początku pachnie jak wilgotna beczka po whisky, ale potem wychodzi taka kwaśna nuta, która mi nie do końca pasuje
Jest drewno, ale jest też coś jeszcze, czego nie powinno tam być. Podobnie na mnie pachnie Cedre Lutensa, czasem nuty cedrowe tak na mnie kwaśnieją, a czasem są przepiękne jak w He Wood, tutaj niestety kwaśne.Wonderwood - Oto i mój drewniak prosze państwa Podobne do Kyoto trochę, czyste piękne drewno, bez domieszek o odpowiedniej intensywności, której brakło Wenge i Le Boise. Tak sobie wyobrażałam, że będzie pachniał Gaiac, ale ten miał więcej goździków niż drewna, a tutaj to drewno jest proste, podbite piżmową (?) ciepłą bazą. Dla mnie to jest damski zapach, nie chciałabym żeby mój chłopak tak pachniał, tak pachnieć może tylko Matka Natura
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko bez tych wszstkich szpetnych medyczno-dezynfekcyjnych konotacji, cieszę się , że Ci się spodobała ja testowałam Casbah Piguet'a i powiem, że to całkiem udane kadzidło frankońskie w połączeniu z lekkimi kwiatami i słodką bazą, mocno przypomina mi Loewe 7
Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2013-03-01 o 17:52 |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Gdym pisał, że oba zapachy są do siebie podobne, zanegował moje stwierdzenie, pamiętam jak dziś

Brody nie zgolę, nigdy