|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Kochana, nie pochwalę się, niestety, bo akurat dzisiaj fryzjer ma wolne.
Może jutro się wybiorę. Jak człowiek ma chwilkę wolnego, to akurat wtedy nie da się załatwić tego, co by się chciało, ehh.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-28 o 16:19 |
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, jakimi szczepionkami w koncu szczepilas? Nfz czy skojarzone? My sie chyba jednak zdecydujemy na nfz.....
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem Wam, że moja mała, to cały tatuś. Normalnie zdjęta skóra, moje to ma tylko usta, i to tylko górną warge, haha Boze jak ja ją kocham ![]() ach Cytat:
oglądacie rozmowy w toku?
|
|
|
#4144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-02-28 o 16:50 |
|
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39508920]
Ale ty piękna matka jesteś! A ja... Idę ja sobie dzisiaj, słonko napitala, ja odstrzelona w wąski czarny kurtek, wąskie jeansy, włos powiewa, oko pomalowane... I przechodzę obok przystanku A, na którym stoi ekipa kilkunastu nastolatków. Męskich. I co ja słyszę? Ano: ale ty ładna jesteś! mało się nie posikałam po nogach ja wiem, że to takie durne zaczepki, ale umówmy się: ile 34latek ma okazję taki tekst od nieletnich usłyszeć? ![]() [/QUOTE] dzieki Szaja, lachonie ty jeden ![]() Cytat:
Cytat:
Dziekujemy ciociom za ochy i achy ![]() ja po wizycie, wsio elegancko, gin namawial na rodzenstwo dla Bartula ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Pstryczku, ale Kubunio ma spojrzenie laski wymiękną ![]() Bijkora, tak mi przyszło na mysl- kto zostaje ci z małą jak jestes w szkole? wiecie co? nie było mnie w domu 2,5 godz, bo lekarz, biblioteka, zakupy- i cały czas myslałam, co robi Bartuś w pewnym momencie zaczęły mnie cyce piec i zadzwoniłam- a on wlasnie sie obudził i dorwal do butli jej, telepatia teraz sidzi koło mnie w lezaczku i rozmawiamy
|
||
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo TŻ jesli akurat jest w polsce. Babcia jest jak druga mama ![]() Lekarz tez mi powiedzial ze moge brać się za nastepne :P
Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2013-02-28 o 17:16 |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
ci lekarze to na brak pracy narzekaja czy jak
![]() |
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, moj prowadzacy juz na porodowce przy zszywaniu na drugie mnie namawial
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Krowa, Elllmi, widze was
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK-to jak coś zrobisz z włoskami to wrzuć fote
![]() Dziewczyny cóż się dziwić namowom lekarzy,toć przyrost naturalny wcale nie taki wielki teraz u nas. Dbają o ludzkość po prostu SZAJKA- skąd zaraz takie założenie że to żarty? może młodzież akurat gustuje w dojrzałych kobietach aaa nadążysz za takimi?
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie, dziewczyny są a sie nie odzywają ![]() Bartulo spał od 13 do 15,45 teraz znowu usnął i co mój chlopczyk bedzie w nocy robic mam nadzieje, ze nie bedziemy sie kulac po sypialni![]() ide ogarniac kuchnie |
|
|
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
Jak mi się teraz miło zrobiło, że ktoś mnie pamięta po tych moich kilku napisanych postach. Prawie codziennie podczytuję wątek (a raczej nadrabiam), bo to moje dziecię bardzo zajmujące jest - nie umie sama poleżeć, bo zaraz jest ryk i albo jest na rękach, albo przy cycu. Któraś się żaliła, że jej dziecko niczym się nie interesuje - przybij piątkę, moja swój leżaczek też ma w głębokim poważaniu
. U nas wszystko jest ok, tylko ja panikara jestem. Raz leciałam do lekarza z mocnym ulewaniem młodej. Potem się okazało, że to wcale rzadkie nie jest, a u nas nawet nie jest tak tragicznie. niby mam podawać przed karmieniem Bebilon Nutriton, ale średnio mi to wychodzi, bo jak Alicja budzi mi się z rykiem do jedzenia, to średnio mam serce stać kuchni i jej to przygotowywać, a i tak przy podawaniu tego strasznie się krztusi, bo jest nerwowa i on chce cycunia, a nie gluta bez smaku. A drugi raz (wczoraj) byłam z nią w przychodni (najpierw zadzwoniłam do położnej, czy jest kolejka do lekarza), bo ewidentnie słyszę u małej chrypkę, ale też wszystko jest ok. Za to lekarka stwierdziła, że Ala za mało przybrała (115 g w tydzień) i znowu mam stresa... Jakie to bycie matką jest stresujące. W poniedziałek idziemy na szczepienie, to zobaczymy, co z tą wagą. W ogóle jeszcze nie zdążyłam Wam się pochwalić moim maleństwem (które przed chwilą obdarzyło mnie cudownym uśmiechem, jak powiedziałam, że ma cudną mordkę http://galeriabobasa.com/-szpital-w-...cja-dudek.html |
|
|
|
#4154 |
|
Konto usunięte
|
A ja zarezerwowałam wakacje
![]() http://www.izerskipotok.pl/index.html |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39511839]A ja zarezerwowałam wakacje
![]() http://www.izerskipotok.pl/index.html[/QUOTE] O, moje rodzinne strony |
|
|
|
#4156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żartujesz? jako dziecko byłam u rodziny na cudownych wakacjach w Gryfowie, a teraz mnie tam ciągnie znów. Mało tego, okazało się, że znam z innego forum dziewczynę mieszkającą naprzeciwko tej agroturystyki! a przyuważyłam, bo na stronie mają jej bloga podlinkowanego
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Rozeznanie
|
W końcu olałam tą wizytę domową, się prosić i się nie doprosić, niech się cmokną w dupe. Pojechaliśmy o 14, teściu nas zawiózł, mąż się też zwolnił z pracy, ale byłby trochę później, a chciałam to już załatwić.
Tak więc zapakowałam Krzysia i zajechaliśmy do przychodni. Na szczęscie nie było aż tak dużo ludzi, aczkolwiek zawsze to jakieś ryzyko. Po południu była już inna Pani doktor niż ta pipa z rana. Weszliśmy bez kolejki, nawet nie zamierzałam się pytać czy mogę, po prostu przyszłam i od razu weszłam, wali mnie co inni na to. Niech by spróbował coś powiedzieć. Pani doktor zbadała Krzysiulka, na szczęście i z przodu i z tyłu nic mu nie świszczy, tak więc katar i oby nic więcej się nie rozwinęło. Nadal mamy stosować maść majerankową pod nosek, witaminkę C i dodatkowo dziś zapisała mu Calcium w syropku i jeszcze kropelki do noska Euphorbium. Kupiliśmy też inhalator, mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej. Noi koniecznie być cierpliwym, bo katarek może się dłużej utrzymywać i konicznie obserwować czy się nie pojawia temperatura, ale mam nadzieje, że się nie pojawi, Krzysiulek się wykuruje i będzie zdrowiutki. Przy okazji jeszcze się zważyliśmy. Krzyś ma 4700, czyli w 20 dni przytył 400g. Acha i mam takie pytanko, widziałam, że macie bujaczki dla dzieciaczków. Może mi coś polecicie, co kto kupował??? bo zastanawiam się nad kupnem.
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znowu proszę o poradę..
Powiedzcie mi jak odróżnić nietolerancję laktozy od kolki? Bo jak czytam to objawy podobne i teraz się zastanawiam bo u nas jest. Dzisiaj mała non stop pierdzi i przy tych pierdach robi kupy dosyć rzadkie ale nadal żółte ,marudzi cały dzień tylko cyc ją uspokaja a ja dziś wypiłan mleko rano to może być od tego? Aczkolwiek ja codziennie jem nabiał i kupy były normalne. Do tego buzi do okóła ust ma krostki występujące najmocniej po jedzeniu albo krzyku.co to może być? |
|
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39508920]Ale to nie wina nfz, tu czynnik ludzki. NFZ refunduje domowe wizyty przecież.
Fajny poród, a Julianka prawdziwa piękność Ja też i chyba skopiuję i zapiszę ![]() A wyście jakoś szczepienia nie mieli teraz? Z dzieckiem do roku czasu masz prawo wejść bez kolejki, a do 3mca życia dziecka muszą cię przyjąć bez oczekiwania u specjalisty, jeśli coś nagłego. A u nas po nutritonie rzadzizna kupa :/ teaz podałam gastrotuss baby, przedwczoraj mi lekarka powiedziała o tym - to samo ![]() A ja dzisiaj pogadałam i... będę mogła sobie tak rewalidacje ułożyć, że będę tylko 4 dni pracowała ![]() Ale ty piękna matka jesteś! A ja... Idę ja sobie dzisiaj, słonko napitala, ja odstrzelona w wąski czarny kurtek, wąskie jeansy, włos powiewa, oko pomalowane... I przechodzę obok przystanku A, na którym stoi ekipa kilkunastu nastolatków. Męskich. I co ja słyszę? Ano: ale ty ładna jesteś! mało się nie posikałam po nogach ja wiem, że to takie durne zaczepki, ale umówmy się: ile 34latek ma okazję taki tekst od nieletnich usłyszeć? ![]() Bardzo wytwornie ![]() ------------------------- A mój mąż prawdopodobnie od połowy maja do końca czerwca będzie na macierzyńskim a ja będę wówczas odbierała zaległy urlop, by od września do pracy wrócić.[/QUOTE]Nono Szajka, piękna mama z Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Kurdę, moja chyba jednak ma ten katar, jutro lekarz. Dziś mi się lekko zadławiła, kurdę, jaka panika mnie złapała! Powiedzcie mi - bo moja jak je z pełnej piersi to jej strumyczki pod ciśnieniem do buzi lecą i ona strasznie szybko musi połykać, duszkiem - przeraża mnie to, że się udławi, zwłaszcza z tym charczącym noskiem....przerwy jej robi aż czasem, zabieram pierś na moment, żeby wzięła parę spokojnych wdechów bo mi się wydaje, że mega szybko biedna musi pić, łyczek jeden za drugim...chyba nie ma na to sposobu..? ----- aaaa..zdałam najgorszy egzamin!
Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-02-28 o 18:55 |
||
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39512427]
Żartujesz? jako dziecko byłam u rodziny na cudownych wakacjach w Gryfowie, a teraz mnie tam ciągnie znów. Mało tego, okazało się, że znam z innego forum dziewczynę mieszkającą naprzeciwko tej agroturystyki! a przyuważyłam, bo na stronie mają jej bloga podlinkowanego [/QUOTE]Hehe, ja az tak blisko nie mieszkam, ale Jelenia Gora lezy calkiem niedaleko Gryfowa ![]() Fajnie, ze wybierasz takie miejsca, a nie jakies Kanary czy Tunezja ![]() O, Ty, masz kogos jeszcze poza Nami?
|
|
|
|
#4162 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39513209]
[/QUOTE]Ale czad!
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ja mam podobnie przy karmieniu.. tez raz mi sie mala zadlawila mlekiem, dorze, ze tz byl akurat obok to szybko ja wzial i jakos to odkaszlala.. zazwyczaj jak za mocno zaczyna mleko leciec to mala wypluwa cycka i tryska mleko, a czasem nie zdazy..
Da sie cos z tym zrobic? |
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzamin[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39513209] [/QUOTE]no no, zdolniacha z Ciebie
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, cudnie Ci to wyszlo
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem - czy to ona chce tak szybko ssać, czy jej tak szybko leci i próbuje nadążyć?? Bo potem już je normalnie - najgorszy jest początek, jak mleko tryska pod większym ciśnieniem. I ten odgłos - łykanie jedno za drugim czasem bardzo głośno, duszkiem tak jakby próbowała nadążyć i ja drżę cała że w którymś momencie mleko poleci nie tam gdzie trzeba...;/ A może odciągać minimalnie przed przystawieniem Małej? Żeby aż tak nie tryskało?? Właśnie zaraz idę odciągnąć troszkę mleczka, żeby jutro było jak pójdę na egzamin (ostatni). |
|
|
|
|
#4168 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39509888]Aga, na piersi nie ma czegoś takiego "waży za dużo". Słowo honoru. W PL lekarze olewają siatki centylowe WHO dla dzieci piersiowych i kierują się tylko tymi dla modyfikowanych, głupota. Poza tym wg siatek centylowych to twoja i tak mniej niż moja ma
[/QUOTE]Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Moja za tydzień ma szczepienie...
|
||
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah- gratuluje egzaminu
co do tego mleka pod cisnieniem, u nas jest identyko. Jak mały zassie to przez pierwsze dziesiec sekund pije a potem wypluwa i mleko tryska jak z fontanny, jak sie nie zorientuje bo np w tv zagapie to ulany cały ![]() Krowa, nieladnie babo tak sie nie odzywac laleczka piękna Szaja, ale z Ciebie zdolniacha ![]() ogolnie stwierdzam, ze jestesmy mamuski nie tylko piękne na fotkach ale i zdolne niesłychanie ![]() Niunius spi ![]() małzon uchachany jak zadzwonił i dowiedział sie, że po wizycie zielone świateło to co? już nieługo przenosiny do odchowalni? kto bedzie gospodarował wątkiem? ja sie nie pisze bo internetowo i komputerowo to ciemna masa jestem i ogarniam podstawy ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Może jutro się wybiorę.
Jak człowiek ma chwilkę wolnego, to akurat wtedy nie da się załatwić tego, co by się chciało, ehh. 

oglądacie rozmowy w toku?
, Zuza płakała strasznie, ale na szczęście udało się ją uspokoić.

teraz sidzi koło mnie w lezaczku i rozmawiamy
6 5 4 3 2 1

Moja za tydzień ma szczepienie...