|
|
#1321 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() A teraz wygląda na to, że mała idzie w moje ślady z tą niechęcią do gimnastyki ![]() Cytat:
![]() Ok, żaden problem, wręcz sama przyjemność Zaraz stworzę taką listę, w osobnym poście ![]() chyba też powinnam A Agunia z kolei jak będzie chciała mieć chwilę spokoju, powinna spróbować założyć Lusi skarpetki. Może zadziała? ![]() głowy nie dam, czy to przez brokuły, ale na jakieś 80% - tak. Też miewa takie dni, że robi co chwila kozie bobki i to na pewno u nas nie jest po bananie |
||
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaa i wkładałam skarpetki antypoślizgowe, jej to nie robi różnicy czy ma coś na stopach czy nie ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Na pewno to nie banan, bo jak nie jadła przez kilka dni było tak samo
|
|
#1323 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.ad 2 Też tak mam. Choć zostało mi niewiele do zrzucenia, bo ok. 1,5 kg, to chcę się tego pozbyć, bo nie jestem sobą i źle mi z tym. Gorzej jednak będzie z brzuszkiem. Cytat:
ad 2Ja dziś pierwszy raz dałam brokuła, samkowało jej. Nie wiedziałam, że brokuł może spowodować zatwardzenie. Cytat:
Mam cichą nadzieję, że dziś nastąpił największy wysyp i teraz już będzie tylko lepiej. Mój małżon w poniedziałek miał urodziny i jeszcze czekam na prezent dla niego. Po prostu cudnie grrrrr. Zamawiałam 18-ego, cały tydzień był realizowany a potem chyba 3 dni gotowy do wysyłki. W końcu dziś wysłali. Mam nadzieję, że jutro dojdzie i że będzie mu się podobać.
|
|||
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
Natknęłam się przypadkiem na ten artykuł http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv
siedzę i łzy mi same napływają do oczu
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Linka zrobiłam sernik, całkiem prosty w wykonaniu i nawet dobry jak na moje możliwości w pieczniu ciast
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Wszystkiego naj dla solenizantów i brawa za nowe umiejętności ![]() Z tymi skarpetami śmiejecie się a ja już dawno zauważyłam, że z gołymi nogami Paweł dokazuje bardziej niż zwykle ale on zwykle ma coś na nogach a i tak ciężko go poskromić ![]() Ooolllccciiiaaa artykuł wstrząsający. Nie wiem jak można tak się pastwić nad niewinnym malutkim dzieciątkiem... i to jeszcze rodzice
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
http://mariola1975.blogspot.co.uk/20...zysty.html?m=1
Ten robiłam. Najzwyklejszy ale całkiem szybki ![]() Mamcia a jaki masz tel?
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
cześć
byłam dzisiaj u lekarza medycyny pracy zrobić badania kontrolne wyszłam o 8 a wróciłam 13.30 no masakra jakaś Zostawiłam małą na 40 min samą to zaczęła już płakać jak się ubierałam Jak wróciłam to lulalała jedna z opiekunek małą w wózku i płakała, a jak mnie usłyszała to jeszcze gorzej, gdy tylko przytuliłyśmy się uspokoiła się . Ale jeszcze kilka minut zanosiła się od płaczu tak jak po szczepieniu i aż wyszły jej wybroczyny, takie małe krostki wokół powiek Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2013-02-28 o 17:14 |
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miodzio ![]() Pol dnia dzisiaj lazilysmy taka piekna pogoda u nas. |
|
|
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
Kasik współczuje strasznie, ja dziś zostawiłam małego z mamą na 3 godz ale w ogóle nie płakał a i tak strasznie tęskniłam i się denerwowałam. Zjadł od niej pół słoiczka zupy, a ode mnie nie chciał
.Gdzie jest Wvictoria?? |
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u nas trochę lepiej-jęki minęły, podaję homeopatyczne cudo i jest w miarę spokojnie....Mała trochę pokrzykuje, zaczyna jakby "babababa", bo dotąd było tylko zwykłe jeje, aaa itd. ![]() dziś byłyśmy pierwszy raz na basenie ![]() no ale zajęcia fajne, trochę zapoznania z wodą, pływanie na brzuszku, pleckach.... a jak u Was wyglądają zajęcia na basenie?? a po basenie Mała była tak wyczerpana, że padła od razu włożona do wózka-nawet nie zdążyłam wyjechać z budynku poza tym pogoda polepsza się-dziś w granicach 7-8 stopni![]() Dep dzięki za listę
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-02-28 o 17:57 |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Moja sama sobie zdejmuje.
Rzadko jej zakładam, bo w domu jest ciepło, a jak już musi coś mieć, to w ciągu dnia są to rajstopki, a na noc pajacyk albo półśpiochy. Nim wstanę, to półśpiochy na ogół ma zdjęte (zsuwają się jak wstaje i drepcze). |
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Dep-wrzucam link do Twojego posta na pierwszą stronę
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
W moje dziecko dzisiaj normalnie ze 3 diabły weszły
cały dzień dzisiaj płacze. Dosłownie cały. Dostała czopka i mam wrażenie że jest lepiej. No nie pomaga w pakowaniu.
|
|
|
|
#1344 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Aż ciężko było to czytać... ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas na basenie to sporo aktywności jest, najpierw zwykle dzieci pływają trzymane na brzuszkach, jest śpiewanie piosenki (w ogóle jest bardzo dużo śpiewania piosenek), skakanie w wodzie, polewanie głowy wodą. Później trochę pływania na plecach, jakieś łapanie przedmiotów i ich wkładanie w wiaderko na przykład, gonienie płynącej piłeczki, odpychanie piłeczki i takie tam. Potem są skoki do wody (tutaj dzieci już mają rękawki założone) - sadza się je na brzegu, potem lekko przechylając do przodu "skacze" dzieckiem do wody. Jest pływanie na fali (bo to są zajęcia w dużym jacuzzi i da radę taką falę zrobić) - czyli instruktorka trzyma dziecko i tak trzymając "podpływa dzieckiem" do rodzica i rodzic przejmuje dziecko. Jest zjeżdżanie ze zjeżdżalni dziecięcej - znowu pełna asekuracja. A na koniec nurki. Aha i jeszcze stałym elementem jest odwracanie dziecka do siebie i bulgotanie buzią w wodzie w stronę dziecka (w ten sposób pokazuje się dziecku, że jak się zanurza głowę w wodzie to wypuszcza się buzią powietrze) Cytat:
|
|
#1347 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co? Na dzisiejszym spacerze doszłam do wniosku, że chyba czas zaproponować Gosi spacerówkę. Podczas spaceru nic nie spała, tylko gadała do mnie i się śmiała, próbowała się podnosić do siadu. Aż wpadłam na pomysł (ale już jak wracałyśmy do domu), żeby otworzyć jej budkę i była zachwycona! Oglądała z zaciekawieniem niebo i drzewa. Wtedy już leżała spokojnie
. Jak wjeżdżałam do domu to posadziłam ją w gondoli to aż zaśmiała się na głos z zachwytu! .
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
my od południa mieliśmy sajgon
![]() a miałam posprzątać mieszkanie oby jutro było lepiej
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspólczuje... ja mam dylemat jak mam z babcia mała zostawić a co dopiero z obcymi bo też tak histeryzuje jak Twoja. W chcwili obcnej ciesze się że nie mam pracy i nie muszę takich decyzji podejmować jak TY Artykuł poprostu straszny.... ![]() Ja też zdejmuje skarpetki, lepiej wtedy bez nich się odpychać, chociaż Sara nie raczkuje nie licząc turlania i do tyłu na raczka ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Nadalka skrótami czyt. przez działki będziemy miały do siebie bardzo blisko Jak się "zadomowicie" to daj znać umówimy się
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

nawet na brzuchu leżeć nie chciałam a gdzie tu mowa o pełzaniu i raczkowaniu. Podobno jak zasiadłam już to siedziałam i się bawiłam całymi dniami. a brzuszek był pe. mama ze mną po specjalistach chodziła bo brat pełzał i raczkował a ja zbrakowana byłam. Specjaliści na to mojej mamie że już taki typ ze mnie i po prostu ominę ten etap rozwoju. Wszyscy mamie mówili że źle że nie raczkuje bo to lepiej mózg się rozwija itp. a ja byłam niezłym umysłem ścisłym w szkole 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

grrrrr. Zamawiałam 18-ego, cały tydzień był realizowany a potem chyba 3 dni gotowy do wysyłki. W końcu dziś wysłali. Mam nadzieję, że jutro dojdzie i że będzie mu się podobać.

Zostawiłam małą na 40 min samą to zaczęła już płakać jak się ubierałam Jak wróciłam to lulalała jedna z opiekunek małą w wózku i płakała, a jak mnie usłyszała to jeszcze gorzej, gdy tylko przytuliłyśmy się uspokoiła się . Ale jeszcze kilka minut zanosiła się od płaczu tak jak po szczepieniu
.