|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
urodził się w 36/37 tc miał 50 cm
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Madzia musiałabym zważyć i zmierzyć żmijkę
![]() Skąd taki dokładny wynik masz 107,3 ? Na jakimś elektronicznym cudzie Erwiego ważyłaś ?
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
nataszka- ja właśnie do sióstr chodziłam. Dlatego teraz ze mnie taki aniołek
![]() Ja własnie wróciłam z przedszkola do ktorego będzie chodziła Werka. Podpisałam już umowę. Ogólnie jest tak, że jeśli chcę się starać o przyjęcie do przedszkola miejskiego to wpłacam 250 zł wpisowego. jesli mała będzie tam chodzić to to zostanie odliczone od pierwszego rachunku, czyli zamiast 450 zapłacę 200. jeśli jednak coś znajdę to przepada... no jakieś zabezpieczenie muszą mieć. Dyrektorka super babka, pogadałam z nią chyba z godzinę przy kawce. W cenie 450 zł jest wszystko. Nie ma żadnych dodatkowych opłat. Czy jakieś wyjście do teatru, czy prezenty na święta itp... nic się nie dopłaca. jedyna dodatkowa oplata to 39zł rocznie na ubezpieczenie. Przedszkole czynne od 6 do 17. Okres adaptacyjny (darmowy) jest od 19-30.08. gdzie od 19-23.08 od 9.30-11.30, a od 26-30.08. od 9.30 do 15.00. Przedszkole po remoncie, bardzo czysto, cieplutko jak to fajnie wygląda W tym przedszkolu właśnie na plus jest to, że mają wlasną kuchnię. Bo niestety często są kateringi a wtedy " sosy- nie sosy" itp. Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie dzwoniła kierowniczka, że zwolnili kierowniczkę z drugiego naszego salonu w Toruniu pomijam fakt, ze to siostra naszej kierowniczki, wiec milo jej nie jest (choć w przyjaźni nie żyją).---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Dziewczyny, można kupić zmielone goździki albo ziele angielskie? ja się naszukałam w Leclerku i nie znalazłam... Kupiłam całe i będę trzaskać młotkiem
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek to nawet lepiej ze kupilas całe, wlasnie takie zioła przyprawy powinno sie w mozdzierzu zmiarzdzyc samemu ,wtedy czujesz ten smak i zapach wydobywasz z nich to co maja do zaoferowania
Aneczka nie jestem pewna ile moj miał jak sie urodził , chyba 49 cm musiałabym sprawdzić , wiem ze ważył 4 kg , taki mały klocuszek maluszek
|
|
|
|
#425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Biedny Kubi,dobrze że nie rozciął Cytat:
![]() Monka gdzie fotki łazienki ![]() Mój jak go ostatnio mierzyłam jakiś miesiąc temu to miał 104 a waga ok.18 kg Pochwalę się moją pufą,jest w całości zrobiona z materiałów z odzysku ,recykling w pełnej krasie ![]() 1,2 gotowy puf na tle kanapy żeby było widać wielkość obszyta sztucznym futerkiem wyciętym z bluz z których wyrósł mój syn , 3 wersja robocza, została obszyta miękką starą kołderką i śpiworkiem,4 tak wygląda w środku butelki,karton,taśma klejąca. Można na niej normalnie siedzieć,trochę szeleści ,podejrzewam że jakby była zrobiona z butelek z jakiegoś twardszego plastiku to by tak nie trzeszczała. |
|||
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ale bajer
|
#428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
nataszka, ja cię proszę, ty się nie masz czym przejmować?
takie mamy czasy i jak się ma znajomości to tylko głupi by nie skorzystał.... Jak to wsparcia nie znalazłaś? catro, a nie martwisz się, że potem może być za późno? (po rekrutacji)-przecież mogą przyjąc określoną liczbę dzieci? możesz czekać aż ktoś wypadnie, ale wiesz, wypadnie albo nie... Ja nawet przez jedną sekundę nie miałam wątpliwości tylko się cieszyłam jak durna, że właśnie po znajomości się udało. Takie życie, ja miałam tu, ktoś inny będzie miał gdzie indziej... nie należy mieć pretensji do garbatego, że ma proste dzieci... ![]() sara, a ten kleszczów to na pewno w Polsce? normalnie raj!I dziwne faktycznie to uzależnienie od dochodów...i w sumie wychodzi, na to że wcale tak dokładnie nie sprawdzają... A poza tym to drogo u was- ja płacę 309zł (do 15.00) no i rymika i ang osobno. Za każdy dzień nieobecności odliczają jakoś ok.15zł machaj, zależy im żeby dzieci były długo, bo dostają jakieś dofinansowanie do tych 3zł, no i im więcej dzieci, tym więcej godzin dla nauczycieli błędne koło to masakra ja też tablicy na kredę nie chcę-wystarczy, że z pracy usyfiona wracam Cytat:
asiulek, ale jak nie chcesz dziecku mieszać? to ona już gdzieś chodzi? czyli ty byś wolała do państwowego jednak? nie zrozumiałam... sara, bardzo ładne menu
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Asia chyba bym wolała sama potłuc zamiast biegać po sklepach
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ledwo guzika przyszyć umiem (zazwyczaj i tak krzywo )
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślimaczki z pieczarkami, serem i wędliną łososia lubimy, ale zupy nigdy takiej nie jadłam Asia takie kolory są http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20219738/ w ikei po 1,99 a na all po 4 zł mają a co do goździków i ziela to nie znalazłam mielonych a objeździłam chyba wszystkie sklepy Libra ja po tym wszystkim to przewrażliwiona jestem pufa super
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Sara ja też miałam pisać że imprezka będzie niezła
. Zresztą u Mroweczki też. Piszcie, piszcie dziewczyny co tam robicie a ja sobie zgapię co nieco . Lubię takie szybkie, nowe i kolorowe przekąski. Fajnie jest zrobić kilka różnorodnych rzeczy, ładnie wyglądają na stole, gościom smakują i nie wymagają długiego stania w kuchni
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Libra
świetna , i nawet kolory , odcienie mi spasily . Będziesz robić sobie wiecej ? Bo naprawdę fajne. Do małego pokoju w kolorach akcentach chopiecych . No tak fotkę musze zrobić. Narazie biorę sie za pranie i końcówki sprzątania . Niby wszystko zrobione ale dalej brudno. Jeszcze w salonie mam materiały i narzędzia ![]() Mały mi zasnął , ubije . Obudzilam go i loda dałam , za późno na spanie Lepetyna mnie boli , aż tabletki wzięłam . Macie pojemniki plastikowe pod lozkami? Wiem ze niektóre kupowaly juz z łóżkiem , ja dziś musze zamówić do lepkow . Pochowaja sobie tam cześć zabawek . Wezmę chyba zamykane i na kółkach i kolorowe widziałam . |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pisałam o koleżance jej córa chodzi do przedszkola obok - państwowego i ona by wolała do tego prywatengo dać swoja córke ale już jej nie chce mieszać, bo chodzi tam juz 2 rok. Roznica w kasie niemal żadna a warunki w prywatnym lepsze Ja chyba jednak nie będe już składać do państwowego. Tamto przedszkole jest obok pracy i domu dziadków (z pracy minuta drogi). Mój tż musiałby mala odbierac tu obok nas z państwowego do 16.30 (tak jest czynne) a on pracuje do 16 i nie zawsze zdążyłby. ja jak cały dzien pracuję to już odpadam. A dla dziadkow za daleko, zeby naginać tu obok nas po nia. Więc chyba tamta lokalizacja nam bardziej na rękę (choć to państwowe mamy za oknem )
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Sara i miałam jeszcze dopytać do tej sałatki ze szpinakiem to świeży ma być ?
Gdybyście jeszcze do przepisów zdjęcie dodały to byłoby super bo to zawsze lepiej do żołądka przemówi
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie wstyd na cała Europę była teraz afera z konina , i mówią wlasnie ze jednak z Polski . Zaraz powiedzą wiecej , czy to jest ta konia która poszła w Europę.
Ufff mały mi sie rozbudzil . Lody z modeliny robi .---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Ufff jeszcze nie wiadomo , jest nadzieja ze sie nie osmieszymy . .
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam niestety zdjęcia.
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnie strasznie,co rusz ze spodni mi wyrasta.Zapasik mój się przydaje jak nic ![]() co do zakupów to w h&m nadal koszul brak,ale weszła cała już ta kolekcja panterka.Kupiłam kardingan,dwie pary spodni-brązowa i różowa panterka(tak Ania,tak )te świetne krótkie spodenki w dwóch rozmiarach-jedne na przyszły rok,koszulki te z kokardami.No i sukienka w panterkę.Jesli chodzi o sukienku to są po 19,90-śliczne w różne motywy
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-28 o 16:48 |
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ostatnio dzieciaki tak mi dają w kość, że ledwo wyrabiam Jula podłapuje pomysły brata i tym sposobem Mały siedzi w dolnej szufladzie komody, a ona wchodzi do wyższej W końcu wyzdrowieli, więc przynajmniej na spacer możemy wyjść.W W-wie rekrutacja do przedszkoli rusza 7 marca, czyli za tydzień. Mam "wtyka" w wybranym przedszkolu i nie zawaham się go użyć Oczywiście wolałabym żeby miejsc starczyło dla wszystkich dzieci, ale niestety rzeczywistość jest jaka jest My ostatnio niestety dużo korzystaliśmy też ze znajomości w związku z wadą słuchu Małego - dzięki nim zostaliśmy szybko i dokładnie zdiagnozowani , a do najlepszych aparatów słuchowych na rynku nie dołożyliśmy ani złotówki, dzięki kilku wskazówkom osób z branży Ostatnio, przy okazji wizyty u dentysty, wstąpiliśmy do CH. Nasza Jula w trakcie wędrówki między sklepami zaczęła śpiewać: "Maszerują strzelcy, maszerują, KALABINY błyszczą, szary strój, a przed nimi drzewa salutują, bo za naszą Polskę idą w bój" ![]() Miny ludzi bezcenne ![]() Z H&M wyszliśmy z kolejną bluzka z Księżniczką - tym razem z Bellą oraz spódnicą - baletnicą (taką firankową). Ale muszę w przyszłym tyg wybrać się jeszcze raz - widziałam te kurteczki jeansowe, koszul też sporo było, ale nie pamiętam na jakie Wy polujecie? Podglądam też Wasze menu urodzinkowe - u nas imprezka w przyszłym tygodniu i nic jeszcze nie obmyśliłam
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie ma jeszcze tych sukienek. Jutro jade do innego miasta może będzie kurtka
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.hm.com/pl/product/06658?article=06658-B http://www.hm.com/pl/product/07231?article=07231-B http://www.hm.com/pl/product/07232?article=07232-B http://www.hm.com/pl/product/07694?article=07694-F jeszcze te spodnie w granacie chcę,ale nie ma ich jeszcze http://www.hm.com/pl/product/07695?article=07695-E u mnie to co kupiłam przyszło w poniedziałek gianna koszula ta http://www.hm.com/pl/product/07157?article=07157-A
|
|
#443 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O tym kombinowaniu później (po oficjalnej rekrutacji) pisałam że wtedy się największe cuda dzieją |
|||
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Ana- spodenki super. Jutro musze wpasc do h& m. Jak beda to biore
![]() Mrowak- jak nocka z królasem? mam nadzieje ze sie wyspalas...Ja wlasnie palaszuje marchewkowe. Mniam... Tylko troche cienkie mi wyszl tak ma byc? Ledwo je przekroilam.o
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję Igora znów we wrześniu do prywatnego przedszkola, bo chcę integracyjne, gdzie będzie z nim pracował np. logopeda, psycholog. Pocieszające, że jest dofinansowane z budżetu miasta i koszt spada mi i będzie koło 1 tys. Idealnie nie jest, ale po rozmowach ze specjalistami nie mam wyjścia.
Już na początku stycznia załatwiałam miejsce... bo nawet tam przepełnienie i byłam męczącą matką, która nachodziła dyrekcję, żeby dziecko się dostało. Mam obietnicę, że będzie tam chodził.
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Rany julek!!!! Dziewczyny wczoraj czytałam wieczorem.. dzis wchodze i co??!! 5 stron !!!
Ja sie chyba nie nadaje na wizaz juz.. kiedy wy macie czas pisać???? ja albo w pracy jestem albo robie obiad albo piore itp.. albo jestem z dzieckiem któe i tak ma mało czasu z rodzicami.. buuuuuuuuu zazdroszcze.. chyba brak mi organizacji.. no a dzis byłamw koszalinie w ksiegach wieczystych!!!i 200 zł zciagneli ze mnie! a teraz od 2,5 godzin sortuje ciuszki Michaliny bo znów leca w obieg .. jedne wracaja inne ida dalej.. A byłam dzis w tym lumpku wKoszalinie.. i wiecie co.. do roku max 1,5 to dziecko od A do z mozna obkupić!! szok ile spodenek sukieneczek bluzeczek... im dziecko starsze to i ciuszków mniej chyba rozmawiacie o menu na urodziny... ja znów mam pod górkę.. 1 kwietnia wypada w Poniedziałek Wielkanocny.. i co kolejny rok w świeta.. i znów alkoholu mam nie stawiac ??? bo gdyby to było innego nie swiatecznego dnia to na bak bym nie stawiała taka mamy umowę
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Asia - jest na malutką tortownicę - 20 cm. Duże nie jest, ale ten smak... mmmmm.... wielbię to ciasto.
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
megi.. jej nadal zazdraszczam burzuszka i maleństwa!!! ja jak przeglądam dzis ciuszki to znó łezka w oku sie kręci.. a babcia mówi że trojaczki bym ubrała w to co mam
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Dziewczyny ja z ciast polecam Pani Walewska .. nie jest łatwe i 2 oddzielne ciasta sie piecze ale jest przepyszne.. tylko moja mama robi.. ja ostatnio 100 rurek zrobiłam z kremem na podziekowanie za praktyki ..
|
|
#449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj prawie już się rozpłakałam (jak nasza Madzia pod koniec ciąży) tak miałam dość. Dzisiaj znacznie lepiej. Ale jeszcze 3 tygodnie i koniec brzuszka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

urodził się w 36/37 tc miał 50 cm 

pomijam fakt, ze to siostra naszej kierowniczki, wiec milo jej nie jest (choć w przyjaźni nie żyją).
cud, że nie rozciął
nosz jak to dziecko wyłapuje wiecznie nie to co trzeba
mój tż kiedyś do niego powiedział (za co awantura oczywiście byłą przez cały weekend): "jak cię strzele w łeb" i mały oczywiście pamieta i zamiennie używa: łeb i dupę... oczywiście wczoraj przy tej cholerze (którą z kolei od mojej siostry wyłapał) przypomniałam mu ten łeb (tżtowi) i znowu awantura

świetna , i nawet kolory , odcienie mi spasily
Oczywiście wolałabym żeby miejsc starczyło dla wszystkich dzieci, ale niestety rzeczywistość jest jaka jest