Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 14:38   #421
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Moj w koncu dobil do 14 kg , ale nie wiem ile ma wzrostu , muszę sprawdzić.
Jakie macie wzrosty? T i tz , niski to on może byc po was .
ja jestem kurdupel ale tż ma 188 ,mam nadzieje że nie pójdzie w moje ślady urodził się w 36/37 tc miał 50 cm
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:39   #422
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Madzia musiałabym zważyć i zmierzyć żmijkę
Skąd taki dokładny wynik masz 107,3 ? Na jakimś elektronicznym cudzie Erwiego ważyłaś ?
Stary 2013-02-28, 14:51   #423
ASIULEK_23
Zakorzenienie

nataszka- ja właśnie do sióstr chodziłam. Dlatego teraz ze mnie taki aniołek

Ja własnie wróciłam z przedszkola do ktorego będzie chodziła Werka. Podpisałam już umowę. Ogólnie jest tak, że jeśli chcę się starać o przyjęcie do przedszkola miejskiego to wpłacam 250 zł wpisowego. jesli mała będzie tam chodzić to to zostanie odliczone od pierwszego rachunku, czyli zamiast 450 zapłacę 200. jeśli jednak coś znajdę to przepada... no jakieś zabezpieczenie muszą mieć. Dyrektorka super babka, pogadałam z nią chyba z godzinę przy kawce.
W cenie 450 zł jest wszystko. Nie ma żadnych dodatkowych opłat. Czy jakieś wyjście do teatru, czy prezenty na święta itp... nic się nie dopłaca. jedyna dodatkowa oplata to 39zł rocznie na ubezpieczenie.
Przedszkole czynne od 6 do 17. Okres adaptacyjny (darmowy) jest od 19-30.08. gdzie od 19-23.08 od 9.30-11.30, a od 26-30.08. od 9.30 do 15.00.
Przedszkole po remoncie, bardzo czysto, cieplutko akurat trafiłam na leżakowanie jak to fajnie wygląda

W tym przedszkolu właśnie na plus jest to, że mają wlasną kuchnię. Bo niestety często są kateringi a wtedy " sosy- nie sosy" itp.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Asia kupiłaś w końcu do Werci do pokoju te pojemniki takie wiszące na kredki?
zastanawiam się czy Zosi nie kupić.
No właśnie nie, bo jeszcze w Ikei nie byłam. Ale nadal chcę tylko chciałabym różowe, ewentualnie zielone, a nie wiem czy takie kolory są

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Mojego mlodszego chudzielca dzisiaj mierzylam to ma dokladnie 107,3cm. Ile maja Wasze dzieci? Waga mu na 16 kg stoi od 5mc
Moja ma około 94cm i 14,5kg.

Właśnie dzwoniła kierowniczka, że zwolnili kierowniczkę z drugiego naszego salonu w Toruniu ona właśnie tam jedzie. Będzie na razie w dwóch salonach działać... masakra jakaś ostatnio. Sami kierownicy lecą... pomijam fakt, ze to siostra naszej kierowniczki, wiec milo jej nie jest (choć w przyjaźni nie żyją).

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Dziewczyny, można kupić zmielone goździki albo ziele angielskie? ja się naszukałam w Leclerku i nie znalazłam... Kupiłam całe i będę trzaskać młotkiem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:02   #424
monka23
Zakorzenienie

Asiulek to nawet lepiej ze kupilas całe, wlasnie takie zioła przyprawy powinno sie w mozdzierzu zmiarzdzyc samemu ,wtedy czujesz ten smak i zapach wydobywasz z nich to co maja do zaoferowania

Aneczka nie jestem pewna ile moj miał jak sie urodził , chyba 49 cm musiałabym sprawdzić , wiem ze ważył 4 kg , taki mały klocuszek maluszek i wyglądał jak Chińczyk Japończyk
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:09   #425
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj czeka mnie mycie glowy z zlewie w ku hni,a woda zagtzana w garnku. No zesz...
Ale dzisiaj podloge klada,to jutro obudowanie wanny i kibelka i finisz mam nadzieje,choc jeszcze tz do sufitu zagonie zeby za jednym sprzataniem bylo
dobrze ze zaraz koniec będzie
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
miłością do BMW, tak ja do audi mam nadzieję, ze kupimy kiedyś Q7

[/COLOR]Wczoraj Kubeł biegał po mieszkaniu w samych skarpetach wiezorem, tuż przed kąpaniem, antypoślizgów nie miał i jak rąbnął na płytki, głową przywalił w kant komody na przedpokoju guz na czole wielkości śliwki cud, że nie rozciął na pytanie: będziesz jeszcze tak biegał odpowiedział: "nigdy w zyciu cholela jasna" nosz jak to dziecko wyłapuje wiecznie nie to co trzeba mój tż kiedyś do niego powiedział (za co awantura oczywiście byłą przez cały weekend): "jak cię strzele w łeb" i mały oczywiście pamieta i zamiennie używa: łeb i dupę... oczywiście wczoraj przy tej cholerze (którą z kolei od mojej siostry wyłapał) przypomniałam mu ten łeb (tżtowi) i znowu awantura także poszliśmy spać w pozycji na misie: du.pa do du.py i śpi się
Przemówił rano, ze po pracy jedzie te chrzciny załatwiać u księdza głu.pek
o tak jak ja też kocham bmw i audi ,jakwygram w totka to też sobie Q7 kupię

Biedny Kubi,dobrze że nie rozciął
Cytat:
wyniki były dobre ale właśnie te próby wątrobowe podwyższone. Ona z dnia na dzień była co raz słabsza. Dlatego postanowili otworzyć brzuch i wtedy już masakra była. Nowowór na wątrobie, przeżuty na trzustke. Pozniej jeszcze przeżuty na płuca i kości.
Na wątrobie był w takim miejscu że z badań nic nie wychodziło.
Tylko że mojej mamie fizycznie nic kompletnie nie dolega ,nic ją nigdy nie boli ,ani nie czuje się źle ,gdyby nie cholesterol to okaz zdrowia

Monka gdzie fotki łazienki

Mój jak go ostatnio mierzyłam jakiś miesiąc temu to miał 104 a waga ok.18 kg

Pochwalę się moją pufą,jest w całości zrobiona z materiałów z odzysku ,recykling w pełnej krasie
1,2 gotowy puf na tle kanapy żeby było widać wielkość obszyta sztucznym futerkiem wyciętym z bluz z których wyrósł mój syn , 3 wersja robocza, została obszyta miękką starą kołderką i śpiworkiem,4 tak wygląda w środku butelki,karton,taśma klejąca.
Można na niej normalnie siedzieć,trochę szeleści ,podejrzewam że jakby była zrobiona z butelek z jakiegoś twardszego plastiku to by tak nie trzeszczała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_5945.jpg (139,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5944.jpg (124,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5939.jpg (133,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5935.jpg (104,7 KB, 37 załadowań)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:12   #426
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, można kupić zmielone goździki albo ziele angielskie? ja się naszukałam w Leclerku i nie znalazłam... Kupiłam całe i będę trzaskać młotkiem
ja kupowałam tutaj http://przyprawowo.pl/category/34010...ngielskie.html goździków akurat nie mają ale ziele czy liścia tak
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:12   #427
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra ale bajer
Stary 2013-02-28, 15:15   #428
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
mamy publiczne... tylko a propos tych prywatnych napisałam że tylko 1 na całe miasto jest

ja kiedyś też po nocach siedziałam... pamiętam że jedną sesję uczyłam sie od godziny 1 w nocy do 3-4 spałam i o 7 wstawałam na egzamin... tylko jak wróciłam po egzaminie do mieszkania to jak położyłam się o 16 to obudziłam się o 7 następnego dnia.

iza ja też w ciągu dnia zerkam... ale ciężko strasznie... już bym wolała pracę pisać... a jak tz wraca to jeszcze trudniej do notatek usiąść bo wtedy nie dość że kala czegoś chce to jeszcze on
kala zasypia po 22!! o tej godzinie to już nic do tej mojej durnej łepetyny nie wchodzi... a ja chodzę spać ok 24 i rano jestem nieprzytomna;/

my też uciekamy na sapcer a raczej do ogrodu... mgła popuściła i słoneczko wychodzi wczoraj maliny poprzycinałam może dziś też coś zrobię
aaaaa chyba, ze tak
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
no właśnie
to samo mamy...

rozumiem, że miało być pouczyć
ale zważając na to co dalej napisałaś, to życzę Ci byś się wieczorem poczuła lepiej
odpoczywaj,

Bao wspomagaj kurierów, listonoszy

Moja ma 12,3 kg i 92 cm
no, pouczyć miało być

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
My po spacerku. Niby ładne słonko ale brzydki i zimny wiatr.

Mi się jakiś czas temu własnie scenic spodobał

To ja przez ostatnie 3 tygodnie to praktycznie nie śpię. Kładłam się dobrze po 1-szej a o 5 na nogach do tego jeszcze wędrująca i nieśpiąca żmijka. Włączyła swoje najsilniejsze sonary i pilnowała żeby nikt rano z domu nie wyszedł bez jej wiedzy - normalnie potrafi sobie pospać. Jak Tż już jest w domu to sobie radzi beze mnie dlatego też w łazience choć na chwilę mogłam się schować .

Jeszcze niedawno uczyłam się całe noce, jechałam na egzamin i później do pracy i tak w kółko. Teraz już nie mam siły ani ochoty.

Powiem Wam że nie podoba mi się uzależnianie dodatkowych opłat w państwowym przedszkolu od dochodów opiekunów. Niby z jednej strony fajnie bo nie wszyscy dobrze zarabiają ale z drugiej strony to co ? Kara jakaś że lepiej zarabiasz od innego rodzica ? W końcu wszystkie dzieciaczki są tak samo traktowane i są w tych samych grupach. Nie mają nic więcej więc dlaczego trzeba więcej zapłacić za opiekę. Koszt ma być taki żeby tych mniej zarabiających było stać na zapłacenie i tyle a nie dowalać dodatkowe koszty innym. Gdzie tu równość konstytucyjna ?
no właśnie

Cytat:
nataszka- ja właśnie do sióstr chodziłam. Dlatego teraz ze mnie taki aniołek

Ja własnie wróciłam z przedszkola do ktorego będzie chodziła Werka. Podpisałam już umowę. Ogólnie jest tak, że jeśli chcę się starać o przyjęcie do przedszkola miejskiego to wpłacam 250 zł wpisowego. jesli mała będzie tam chodzić to to zostanie odliczone od pierwszego rachunku, czyli zamiast 450 zapłacę 200. jeśli jednak coś znajdę to przepada... no jakieś zabezpieczenie muszą mieć. Dyrektorka super babka, pogadałam z nią chyba z godzinę przy kawce.
W cenie 450 zł jest wszystko. Nie ma żadnych dodatkowych opłat. Czy jakieś wyjście do teatru, czy prezenty na święta itp... nic się nie dopłaca. jedyna dodatkowa oplata to 39zł rocznie na ubezpieczenie.
Przedszkole czynne od 6 do 17. Okres adaptacyjny (darmowy) jest od 19-30.08. gdzie od 19-23.08 od 9.30-11.30, a od 26-30.08. od 9.30 do 15.00.
Przedszkole po remoncie, bardzo czysto, cieplutko akurat trafiłam na leżakowanie jak to fajnie wygląda

W tym przedszkolu właśnie na plus jest to, że mają wlasną kuchnię. Bo niestety często są kateringi a wtedy " sosy- nie sosy" itp.

No właśnie nie, bo jeszcze w Ikei nie byłam. Ale nadal chcę tylko chciałabym różowe, ewentualnie zielone, a nie wiem czy takie kolory są

Moja ma około 94cm i 14,5kg.

Właśnie dzwoniła kierowniczka, że zwolnili kierowniczkę z drugiego naszego salonu w Toruniu ona właśnie tam jedzie. Będzie na razie w dwóch salonach działać... masakra jakaś ostatnio. Sami kierownicy lecą... pomijam fakt, ze to siostra naszej kierowniczki, wiec milo jej nie jest (choć w przyjaźni nie żyją).

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Dziewczyny, można kupić zmielone goździki albo ziele angielskie? ja się naszukałam w Leclerku i nie znalazłam... Kupiłam całe i będę trzaskać młotkiem

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:28   #429
evitka21
Zakorzenienie

nataszka, ja cię proszę, ty się nie masz czym przejmować?
takie mamy czasy i jak się ma znajomości to tylko głupi by nie skorzystał....
Jak to wsparcia nie znalazłaś?

catro
, a nie martwisz się, że potem może być za późno? (po rekrutacji)-przecież mogą przyjąc określoną liczbę dzieci? możesz czekać aż ktoś wypadnie, ale wiesz, wypadnie albo nie...

Ja nawet przez jedną sekundę nie miałam wątpliwości tylko się cieszyłam jak durna, że właśnie po znajomości się udało. Takie życie, ja miałam tu, ktoś inny będzie miał gdzie indziej...

nie należy mieć pretensji do garbatego, że ma proste dzieci...

sara,
a ten kleszczów to na pewno w Polsce? normalnie raj!
I dziwne faktycznie to uzależnienie od dochodów...i w sumie wychodzi, na to że wcale tak dokładnie nie sprawdzają...
A poza tym to drogo u was- ja płacę 309zł (do 15.00) no i rymika i ang osobno. Za każdy dzień nieobecności odliczają jakoś ok.15zł

machaj, zależy im żeby dzieci były długo, bo dostają jakieś dofinansowanie do tych 3zł, no i im więcej dzieci, tym więcej godzin dla nauczycieli

błędne koło to masakra

ja też tablicy na kredę nie chcę-wystarczy, że z pracy usyfiona wracam

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Wczoraj Kubeł biegał po mieszkaniu w samych skarpetach wiezorem, tuż przed kąpaniem, antypoślizgów nie miał i jak rąbnął na płytki, głową przywalił w kant komody na przedpokoju guz na czole wielkości śliwki cud, że nie rozciął na pytanie: będziesz jeszcze tak biegał odpowiedział: "nigdy w zyciu cholela jasna" nosz jak to dziecko wyłapuje wiecznie nie to co trzeba mój tż kiedyś do niego powiedział (za co awantura oczywiście byłą przez cały weekend
, ale oczywiście współczuję kubełkowi w śliweczkę

asiulek
, ale jak nie chcesz dziecku mieszać? to ona już gdzieś chodzi?
czyli ty byś wolała do państwowego jednak? nie zrozumiałam...

sara,
bardzo ładne menu , duża bibka się szykuje

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:28   #430
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia chyba bym wolała sama potłuc zamiast biegać po sklepach
Stary 2013-02-28, 15:28   #431
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pochwalę się moją pufą,jest w całości zrobiona z materiałów z odzysku ,recykling w pełnej krasie
1,2 gotowy puf na tle kanapy żeby było widać wielkość obszyta sztucznym futerkiem wyciętym z bluz z których wyrósł mój syn , 3 wersja robocza, została obszyta miękką starą kołderką i śpiworkiem,4 tak wygląda w środku butelki,karton,taśma klejąca.
Można na niej normalnie siedzieć,trochę szeleści ,podejrzewam że jakby była zrobiona z butelek z jakiegoś twardszego plastiku to by tak nie trzeszczała.
wow a ja ledwo guzika przyszyć umiem (zazwyczaj i tak krzywo)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:28   #432
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
A jest jest, zwłaszcza w miesięcznym przeliczeniu

Zeby tak we wszystkich gminach było, no raj na ziemi i ludziom byłoby łatwiej .

Te slimaczki tez z lososiem ? tak mysle , ze Łososia lubicie , nie? Zupę z łososia juz probowalas ? Cos pod smak kalafiorowej brokulowej ale czuć łososia .
własnie tam jest raj na ziemi

ślimaczki z pieczarkami, serem i wędliną
łososia lubimy, ale zupy nigdy takiej nie jadłam

Asia takie kolory są http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20219738/

w ikei po 1,99 a na all po 4 zł mają

a co do goździków i ziela to nie znalazłam mielonych a objeździłam chyba wszystkie sklepy

Libra ja po tym wszystkim to przewrażliwiona jestem
pufa super

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:34   #433
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Sara ja też miałam pisać że imprezka będzie niezła. Zresztą u Mroweczki też. Piszcie, piszcie dziewczyny co tam robicie a ja sobie zgapię co nieco . Lubię takie szybkie, nowe i kolorowe przekąski. Fajnie jest zrobić kilka różnorodnych rzeczy, ładnie wyglądają na stole, gościom smakują i nie wymagają długiego stania w kuchni
Stary 2013-02-28, 15:35   #434
monka23
Zakorzenienie

Libra świetna , i nawet kolory , odcienie mi spasily . Będziesz robić sobie wiecej ? Bo naprawdę fajne. Do małego pokoju w kolorach akcentach chopiecych .
No tak fotkę musze zrobić.
Narazie biorę sie za pranie i końcówki sprzątania . Niby wszystko zrobione ale dalej brudno. Jeszcze w salonie mam materiały i narzędzia

Mały mi zasnął , ubije . Obudzilam go i loda dałam , za późno na spanie

Lepetyna mnie boli , aż tabletki wzięłam .

Macie pojemniki plastikowe pod lozkami? Wiem ze niektóre kupowaly juz z łóżkiem , ja dziś musze zamówić do lepkow . Pochowaja sobie tam cześć zabawek . Wezmę chyba zamykane i na kółkach i kolorowe widziałam .
Stary 2013-02-28, 15:36   #435
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

asiulek
, ale jak nie chcesz dziecku mieszać? to ona już gdzieś chodzi?
czyli ty byś wolała do państwowego jednak? nie zrozumiałam...
Nie ja pisałam o koleżance jej córa chodzi do przedszkola obok - państwowego i ona by wolała do tego prywatengo dać swoja córke ale już jej nie chce mieszać, bo chodzi tam juz 2 rok. Roznica w kasie niemal żadna a warunki w prywatnym lepsze

Ja chyba jednak nie będe już składać do państwowego. Tamto przedszkole jest obok pracy i domu dziadków (z pracy minuta drogi). Mój tż musiałby mala odbierac tu obok nas z państwowego do 16.30 (tak jest czynne) a on pracuje do 16 i nie zawsze zdążyłby. ja jak cały dzien pracuję to już odpadam. A dla dziadkow za daleko, zeby naginać tu obok nas po nia. Więc chyba tamta lokalizacja nam bardziej na rękę (choć to państwowe mamy za oknem )

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-28, 15:39   #436
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Sara i miałam jeszcze dopytać do tej sałatki ze szpinakiem to świeży ma być ?

Gdybyście jeszcze do przepisów zdjęcie dodały to byłoby super bo to zawsze lepiej do żołądka przemówi
Stary 2013-02-28, 16:01   #437
monka23
Zakorzenienie

Normalnie wstyd na cała Europę była teraz afera z konina , i mówią wlasnie ze jednak z Polski . Zaraz powiedzą wiecej , czy to jest ta konia która poszła w Europę.

Ufff mały mi sie rozbudzil . Lody z modeliny robi .

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Ufff jeszcze nie wiadomo , jest nadzieja ze sie nie osmieszymy . .
Stary 2013-02-28, 16:08   #438
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Sara i miałam jeszcze dopytać do tej sałatki ze szpinakiem to świeży ma być ?

Gdybyście jeszcze do przepisów zdjęcie dodały to byłoby super bo to zawsze lepiej do żołądka przemówi
tak świeży szpinak, ja kupuje takie mniejsze opakowania 150-200 g to wtedy sos robie z 1,5 porcji. W tesco chyba jest najtańszy. W biedronce też jest ale w większych opakowaniach.

Nie mam niestety zdjęcia.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-02-28, 16:47   #439
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Laski piszcie jak u was ze wzrostem, mój chyba jest bardzo niski
99 cm i 13,8 kg.

rośnie strasznie,co rusz ze spodni mi wyrasta.Zapasik mój się przydaje jak nic

co do zakupów to w h&m nadal koszul brak,ale weszła cała już ta kolekcja panterka.Kupiłam kardingan,dwie pary spodni-brązowa i różowa panterka(tak Ania,tak)te świetne krótkie spodenki w dwóch rozmiarach-jedne na przyszły rok,koszulki te z kokardami.No i sukienka w panterkę.
Jesli chodzi o sukienku to są po 19,90-śliczne w różne motywy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-02-28 o 16:48
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:47   #440
gianna
Wtajemniczenie

Hej

Ostatnio dzieciaki tak mi dają w kość, że ledwo wyrabiam Jula podłapuje pomysły brata i tym sposobem Mały siedzi w dolnej szufladzie komody, a ona wchodzi do wyższej Nauczyła się otwierać bramkę przy schodach i chociaż nie pozwalam, czasami otworzy, zejdzie na dół i oczywiście bramka otwarta, a Mały jak tylko zobaczy to ledwo jestem w stanie go dogonić W końcu wyzdrowieli, więc przynajmniej na spacer możemy wyjść.
W W-wie rekrutacja do przedszkoli rusza 7 marca, czyli za tydzień. Mam "wtyka" w wybranym przedszkolu i nie zawaham się go użyć Oczywiście wolałabym żeby miejsc starczyło dla wszystkich dzieci, ale niestety rzeczywistość jest jaka jest My ostatnio niestety dużo korzystaliśmy też ze znajomości w związku z wadą słuchu Małego - dzięki nim zostaliśmy szybko i dokładnie zdiagnozowani , a do najlepszych aparatów słuchowych na rynku nie dołożyliśmy ani złotówki, dzięki kilku wskazówkom osób z branży

Ostatnio, przy okazji wizyty u dentysty, wstąpiliśmy do CH. Nasza Jula w trakcie wędrówki między sklepami zaczęła śpiewać:
"Maszerują strzelcy, maszerują,
KALABINY błyszczą, szary strój,
a przed nimi drzewa salutują, bo za naszą Polskę idą w bój"
Miny ludzi bezcenne
Z H&M wyszliśmy z kolejną bluzka z Księżniczką - tym razem z Bellą oraz spódnicą - baletnicą (taką firankową). Ale muszę w przyszłym tyg wybrać się jeszcze raz - widziałam te kurteczki jeansowe, koszul też sporo było, ale nie pamiętam na jakie Wy polujecie?

Podglądam też Wasze menu urodzinkowe - u nas imprezka w przyszłym tygodniu i nic jeszcze nie obmyśliłam

gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:51   #441
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
99 cm i 13,8 kg.

rośnie strasznie,co rusz ze spodni mi wyrasta.Zapasik mój się przydaje jak nic

co do zakupów to w h&m nadal koszul brak,ale weszła cała już ta kolekcja panterka.Kupiłam kardingan,dwie pary spodni-brązowa i różowa panterka(tak Ania,tak)te świetne krótkie spodenki w dwóch rozmiarach-jedne na przyszły rok,koszulki te z kokardami.No i sukienka w panterkę.
Jesli chodzi o sukienku to są po 19,90-śliczne w różne motywy
pokaz które spodenki i bluzki z kokardami wziełaś?

u mnie nie ma jeszcze tych sukienek. Jutro jade do innego miasta może będzie kurtka

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-02-28, 18:13   #442
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
pokaz które spodenki i bluzki z kokardami wziełaś?

u mnie nie ma jeszcze tych sukienek. Jutro jade do innego miasta może będzie kurtka
spodenki plus koszulka,którą dziewczynka ma na sobie

http://www.hm.com/pl/product/06658?article=06658-B
http://www.hm.com/pl/product/07231?article=07231-B
http://www.hm.com/pl/product/07232?article=07232-B
http://www.hm.com/pl/product/07694?article=07694-F
jeszcze te spodnie w granacie chcę,ale nie ma ich jeszcze
http://www.hm.com/pl/product/07695?article=07695-E

u mnie to co kupiłam przyszło w poniedziałek

gianna koszula ta
http://www.hm.com/pl/product/07157?article=07157-A

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:47   #443
catro
Rozeznanie

Cytat:
Catro mam zamiar zrobić:
- pieczonego łososia
- ślimaczki
- sałatkę ze szpinakiem
- sałatkę z kurczakiem winogronem i mozarellą
- babeczki z mięsem
- ciasto marchewkowe
- ciasto 3 bita chyba że jakieś inne wymysle
- muszle nadziewane
- może te roladki z łososia
- jajka faszerowane

coś na ciepło jeszcze chce zrobić ale nie wiem co.
Na pewno jeszcze pomidory z mozarellą
Dziekuję bardzo

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
jaki on jest wielki maćka mierzyłam jakiś czas temu to miał 97cm ,waga nieco ponad 13 kg

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Laski piszcie jak u was ze wzrostem, mój chyba jest bardzo niski
Moja ma 100 cm, 14 kg wagi

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

catro
, a nie martwisz się, że potem może być za późno? (po rekrutacji)-przecież mogą przyjąc określoną liczbę dzieci? możesz czekać aż ktoś wypadnie, ale wiesz, wypadnie albo nie...

Ja nawet przez jedną sekundę nie miałam wątpliwości tylko się cieszyłam jak durna, że właśnie po znajomości się udało. Takie życie, ja miałam tu, ktoś inny będzie miał gdzie indziej...

nie należy mieć pretensji do garbatego, że ma proste dzieci...
Chyba niejasno napisałam - ja nie mam znajomości i Ola idzie normalną rekrutacją.
O tym kombinowaniu później (po oficjalnej rekrutacji) pisałam że wtedy się największe cuda dzieją

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:51   #444
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ana- spodenki super. Jutro musze wpasc do h& m. Jak beda to biore

Mrowak- jak nocka z królasem? mam nadzieje ze sie wyspalas...

Ja wlasnie palaszuje marchewkowe. Mniam... Tylko troche cienkie mi wyszl tak ma byc? Ledwo je przekroilam.o

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-28, 18:51   #445
megi-megi
Zakorzenienie

Ja daję Igora znów we wrześniu do prywatnego przedszkola, bo chcę integracyjne, gdzie będzie z nim pracował np. logopeda, psycholog. Pocieszające, że jest dofinansowane z budżetu miasta i koszt spada mi i będzie koło 1 tys. Idealnie nie jest, ale po rozmowach ze specjalistami nie mam wyjścia.
Już na początku stycznia załatwiałam miejsce... bo nawet tam przepełnienie i byłam męczącą matką, która nachodziła dyrekcję, żeby dziecko się dostało. Mam obietnicę, że będzie tam chodził.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:53   #446
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Rany julek!!!! Dziewczyny wczoraj czytałam wieczorem.. dzis wchodze i co??!! 5 stron !!!

Ja sie chyba nie nadaje na wizaz juz.. kiedy wy macie czas pisać????
ja albo w pracy jestem albo robie obiad albo piore itp.. albo jestem z dzieckiem któe i tak ma mało czasu z rodzicami.. buuuuuuuuu
zazdroszcze.. chyba brak mi organizacji.. no a dzis byłamw koszalinie w ksiegach wieczystych!!!i 200 zł zciagneli ze mnie!

a teraz od 2,5 godzin sortuje ciuszki Michaliny bo znów leca w obieg .. jedne wracaja inne ida dalej..

A byłam dzis w tym lumpku wKoszalinie.. i wiecie co.. do roku max 1,5 to dziecko od A do z mozna obkupić!! szok ile spodenek sukieneczek bluzeczek... im dziecko starsze to i ciuszków mniej

chyba rozmawiacie o menu na urodziny... ja znów mam pod górkę..
1 kwietnia wypada w Poniedziałek Wielkanocny.. i co kolejny rok w świeta.. i znów alkoholu mam nie stawiac ??? bo gdyby to było innego nie swiatecznego dnia to na bak bym nie stawiała taka mamy umowę

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:53   #447
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wlasnie palaszuje marchewkowe. Mniam... Tylko troche cienkie mi wyszl tak ma byc? Ledwo je przekroilam.o
Asia - jest na malutką tortownicę - 20 cm. Duże nie jest, ale ten smak... mmmmm.... wielbię to ciasto.
Stary 2013-02-28, 18:56   #448
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

megi.. jej nadal zazdraszczam burzuszka i maleństwa!!! ja jak przeglądam dzis ciuszki to znó łezka w oku sie kręci.. a babcia mówi że trojaczki bym ubrała w to co mam

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Dziewczyny ja z ciast polecam Pani Walewska .. nie jest łatwe i 2 oddzielne ciasta sie piecze ale jest przepyszne.. tylko moja mama robi..
ja ostatnio 100 rurek zrobiłam z kremem na podziekowanie za praktyki ..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:10   #449
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ja pisałam o koleżance jej córa chodzi do przedszkola obok - państwowego i ona by wolała do tego prywatengo dać swoja córke ale już jej nie chce mieszać, bo chodzi tam juz 2 rok. Roznica w kasie niemal żadna a warunki w prywatnym lepsze

Ja chyba jednak nie będe już składać do państwowego. Tamto przedszkole jest obok pracy i domu dziadków (z pracy minuta drogi). Mój tż musiałby mala odbierac tu obok nas z państwowego do 16.30 (tak jest czynne) a on pracuje do 16 i nie zawsze zdążyłby. ja jak cały dzien pracuję to już odpadam. A dla dziadkow za daleko, zeby naginać tu obok nas po nia. Więc chyba tamta lokalizacja nam bardziej na rękę (choć to państwowe mamy za oknem )
teraz skumałam
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Chyba niejasno napisałam - ja nie mam znajomości i Ola idzie normalną rekrutacją.
O tym kombinowaniu później (po oficjalnej rekrutacji) pisałam że wtedy się największe cuda dzieją
hehe, mi chyba dziś kabelki nie stykają -normalnie napisałaś, a ja zrozumiałam, że ruszysz znajomości dopiero jak ola się ewentualnie nie dostanie
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja daję Igora znów we wrześniu do prywatnego przedszkola, bo chcę integracyjne, gdzie będzie z nim pracował np. logopeda, psycholog. Pocieszające, że jest dofinansowane z budżetu miasta i koszt spada mi i będzie koło 1 tys. Idealnie nie jest, ale po rozmowach ze specjalistami nie mam wyjścia.
Już na początku stycznia załatwiałam miejsce... bo nawet tam przepełnienie i byłam męczącą matką, która nachodziła dyrekcję, żeby dziecko się dostało. Mam obietnicę, że będzie tam chodził.
ło matko, to ile przedtem było? ta stolyca...ale wiem, rozumiem, że to nie jest "zwykłe" przedszkole, ale jednak koszty są, co by nie mówić, ogromne
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja z ciast polecam Pani Walewska .. nie jest łatwe i 2 oddzielne ciasta sie piecze ale jest przepyszne.. tylko moja mama robi..
ja ostatnio 100 rurek zrobiłam z kremem na podziekowanie za praktyki ..
to już wiesz gdzie ci uciekł ten czas

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:11   #450
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
megi.. jej nadal zazdraszczam burzuszka i maleństwa!!! ja jak przeglądam dzis ciuszki to znó łezka w oku sie kręci.. a babcia mówi że trojaczki bym ubrała w to co mam
Madziwnia - to sobie zrób brzuszka :P
Ja wczoraj prawie już się rozpłakałam (jak nasza Madzia pod koniec ciąży) tak miałam dość. Dzisiaj znacznie lepiej.
Ale jeszcze 3 tygodnie i koniec brzuszka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości