|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
![]() A to Ci niespodzianka
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
juz 3 talerzyki zjadłam nie umiem się zupą najeść:/
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-02-28 o 20:04 |
|
|
|
|
#603 |
|
Konto usunięte
|
u nas na forum każda dziewczynka będzie teraz świętem
gratulacje !!!shestiger - trzymam kciuki za podjęcie właściwej decyzji szczególnie dla Ciebie i dzieci ciężki okres przeżywasz, więc wyrzucaj to z siebie wszystko na forum, będzie łatwiej ściski!
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-02-28 o 19:50 |
|
|
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
ja jem jabłko
![]() a właśnie chciałam Was zapytać apropo szkoły rodzenia, macie tam zajęcia praktyczne tzn jak oddychać , jak tz ma masować plecki i takie inne, bo u mnie szkoła jest odpłatna i tylko same wykłady i zastanawiam się czy w ogóle wartomąż chciał już piłkę do nogi dla syneczka kupić a tu hehe trzeba będzie motylki, kwiatuszki i inne słodkości
Edytowane przez maalwinaa Czas edycji: 2013-02-28 o 19:52 |
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulatuluje wszystkim wizyt
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
maalwinaa- gratuluję córeczki- w końcu się zaróżowi bardziej na pierwszej stronie
![]() Ja Was przeleciałam ale kiepsko się czuję (oczywiście na własne życzenie załatwiłam się czekoladą ) dlatego życzę miłego wieczoru i postaram się dołączyć do Was jutro |
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie smutaj sie
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. a tak serio to nieźle Cię załatwił, ale pomyśl jaki dobry uczynek zrobiliście
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-02-28 o 20:05 |
|
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
Tak wogóle to ostatnio u nas na wątku jakaś epidemia kłótni i problemów z facetami.
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Maalwinaa: gratulacje!
Laski jak się klub nazywa?
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę i za dziewuszkę u mnie jest bezpłatna przy szpitalu , zaraz poszukam bo dziś widziałam co tam jest w programie |
|
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide po jabłuszko ![]() Ja jeszcze nie chodze na zajecia ale z tego co wiem to u mnie jest za free no i są wykłady i zajęcia praktyczne no i ćwiczenia. Cytat:
![]() Czemu sie źle po czekoladzie czujesz? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
|
|
#613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super. Pijemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko skończy się dla ciebie jak najlepiej, że wyjdziesz z tego silniejsza dla swojej dwójki dzieciaczków. Trzymam za to kciuki ![]() Cytat:
I jest laseczka
|
||||
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpoczywajcie w pokoju |
|
|
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
Piszę z nim na gg oczywiście póki coś nie ustalę z Marcinem utrzymujemy to w tajemnicy, postanowiłam trochę go pomartwić i powiedziałam o tym jak mi słabo dziś było itd, zadziałało bo się zmartwił i odgrywa kochanego, wściekał się o byłego że mi pomaga, chociaż były był dupkiem to okazał się bardziej fair i pomocny od aktualnego....
|
|
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
Po tej kłótni potrzebne,ale najgorsze jest to że kłótnia była częściowo o za mały kontakt, o to że się oddalamy od siebie, a teraz kontaktu nie ma wcale. Nie wiem, nie rozumiem go, to co robi i mówi jest nielogiczne i sprzeczne ze sobą, a jeszcze dąży do kłótni i awantury...
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Oto co proponuje bezpłatna szkoła rodzenia u mnie :
Serdecznie zaprasza przyszłe mamy wraz z partnerami na zajęcia przygotowujące do: połogu karmienia piersią opieki nad noworodkiem i niemowlęciem Zajęcia gimnastyczne obejmują: ćwiczenia ogólnousprawniające, naukę parcia, naukę oddychania torem przeponowym ZAJĘCIA TEORETYCZNE: Tematy zajęć teoretycznych: Przygotowanie psychiczne i fizyczne do porodu Przygotowanie do okresu połogu Karmienie piersią i problemy laktacyjne Kąpiel i problemy pielęgnacyjne noworodka Alergie pokarmowa i refluks Stany przejściowe i fizjologia noworodka, szczepienia ochronne Spotkania z psychologiem Spotkania z prawnikiem ZAJĘCIA PRZYGOTOWUJĄCE DO PORODU RODZINNEGO PRAKTYCZNA KĄPIEL I PIELĘGNACJA NOWORODKA po odbyciu zajęć teoretycznych)
|
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Oł jea!
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeszcze dodatkowy tydzień nerwów w Twoim stanie nie będzie dobry. I powiem tak: nie cackaj się z nim, bądź twarda, to dla Twojego dobra będzie kochanie kochaniem, ale po latach życia z człowiekiem, który tak postępuje będziesz wrakiem kobiety, a Ty na to nie zasługujesz |
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duża już jest
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
program wygląda ciekawie no i jest praktyka kurcze szkoda że u mnie tak nie ma i jeszcze 180 zł...
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
dziekowac
najwyzej nie przyjmiecie...Malwinaa: u mnie płatne a program taki: Cykl podstawowy obejmuje 20 zajęć , w tym: 10 zajęć teoretycznych trwających około 90 minut, tematyką obejmujących okres ciąży, porodu, połogu i opiekę nad noworodkiem. Tematyka zajęć teoretycznych – program autorski
10 zajęć gimnastycznych trwających 60 minut, prowadzonych przez położną dyplomowaną ze specjalizacją z zakresu opieki przed i okołoporodowej, na bardzo dobrze wyposażonej sali gimnastycznej, przy muzyce relaksacyjnej. Ćwiczenia:
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Do pośmiania:
Jak zaaplikować kotu tabletkę? Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej ręki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostałych palcach prawej ręki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwól kotu zamknąć pysk i przełknąć.Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz cały proces jeszcze raz. Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmamłaną już tabletkę. Wyjmij nową tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu. Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy. Przyduś kota do podłogi klinując go miedzy kolanami jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylne łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczące odgłosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychając mu drewnianą linijkę miedzy zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki między rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle co skłoni go do przełknięcia. Wyciągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj nowa tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienić firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je posklejać później. Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, żeby tylko jego głowa wystawała spod jej pachy. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę miedzy rozwarte zęby mocno wdmuchnij tabletkę do środka. Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedna butelkę piwa żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramię, a następnie przy pomocy cieplej wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu. Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następna tabletkę. Przygotuj następna butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego głowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką od herbaty i przy pomocy gumki "recepturki" strzel tabletką miedzy rozwarte zęby. Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódką w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoić ból. Podartą koszule możesz już wyrzucić. Zadzwoń po straż pożarna, żeby ściągnęli kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w płot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulicę. Wyjmij kolejną tabletkę z opakowania. Skrępuj tego drania przy pomocy sznurka od bielizny związując razem przednie i tylne łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube skórzane rękawice ogrodnicze. Wciśnij tabletkę kotu do gardła popychając dużym kawałkiem polędwicy wieprzowej. Już nie musisz być delikatny. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła żeby spłukać tabletkę. Wypij pozostałą wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zaszyć ci ramię i wyjąć resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół. Zadzwoń do schroniska dla zwierząt, żeby zabrali tego mutanta z piekła rodem i sprawdź, czy w pobliskim sklepie zoologicznym nie mają chomików. Jak zaaplikować psu tabletkę? Zawiń tabletkę w plaster szynki i zawołaj psa..... |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przechodziliśmy to Cyrki są też jak TŻ próbuje obciąć Pixelowi pazurki - jak tylko usłyszy obcinaki to gryzie Czasami tydzień mu obcina - codziennie po ok 2 paznokcie
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#629 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja Ciebie tez. I siebie tez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() Kłapouszek jest mega cierpliwy ,daje sobie wszytsko zrobic.Jedynie jest problem z podawaniem tabletek .Nawet w kiełbasie np. Zje kiełbe a tabletke skitra gdzies w pysku i wypluwa pokryjomu ze wstrętem.Znowu Kaukaziątko niezbyt lubi zabiegi pielęgnacyjne a jedzonko z tabletką pożera bez problemu.
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy, Neni, moja kicia też tak potrafiła zrobić, wymemlać tabletke nawet wielkości 2 mm i wypluć, ale ja już mam opracowany system: na plecki na kolanach, mordeczkę rozdziawiam i wpycham do gardła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

naprawdę ciężko nadrobić... 

Ugotowałam pomidorową i zrobiłam pranie- żeby nie było, że nic nie robię
i zastanawiam się czy w ogóle warto
) dlatego życzę miłego wieczoru i postaram się dołączyć do Was jutro

po odbyciu zajęć teoretycznych)
i jeszcze 180 zł...