Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 18:54   #4951
angel166
Zakorzenienie

Od kiedy sie daje zoltko?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:55   #4952
angel166
Zakorzenienie

Konci Ty moje żywe żródło wiedzy kulinarnej masz jakiś sprawdzony przepis na deser dukana taki tani do 10zl

Jagódka
Stary 2013-02-28, 18:57   #4953
angel166
Zakorzenienie

Dziecko też juz spi i pies do 6rano jestem wolna co ja mam robić przecież spac nie pójdę o tej godzinie

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:00   #4954
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Zapomniałam o zdjęciu
Ale slodka

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:01   #4955
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Wróciłam z Zumby - coraz bardziej mi się podoba.

Gda super, że Henio zdrowy. A jak te szmery nie są zawsze to pewnie struna rzekoma jest, albo niedokrwistość.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:02   #4956
angel166
Zakorzenienie

Czy wasze też dzieci przez sen przewracają sie na brzuch, budzą sie wtedy i placza?
I jak tu jej wytłumaczyć, ze noc sie nie stało i nie ma co takiej zadymy robic oby sie na nowo szybko dała utulac

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:04   #4957
angel166
Zakorzenienie

Ja też chce na zumbe

Jagódka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 19:06   #4958
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

9

Ja chodziłam na salsę solo. Uwielbiam!
Stary 2013-02-28, 19:09   #4959
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
A dla dzielnej Zuzi i Henia za szczepienie!super, ze juz zdrowy!

A mezul za krzeselko 2h ze mną nie rozmawiał tzn. Pierwsza godzinę reprypende mi dawal, a później 2h milczał a teraz spi
Nie udalo sie go nabrać, od razu sie skroil jak przyszedł z pracy i chciał włożyć do niego mała, bo akurat wstała.
Ej ale Henio nie był chory
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:10   #4960
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
To ja zbieram wszystkie zaproponowane tytuły, nic nie modyfikuję, bo nie wiem jaka wersja będzie bardziej się podobała, cytuję chronologicznie dokładnie to co proponowałyście. Jeśli coś pominęłam to mnie poprawcie!

GŁOSUJEMY!

1. Nasze brzdące są jeszcze małe a z Nas już przyjaciółki wspaniałe

2. Nasze brzdące jeszcze małe a my już przyjaciółki wspaniałe

3. Maluszki siadać zaczynają, z łyżeczki wcinają, a mamuśki się wspierają i gadać nie przestają.

4. Pierwszy ząbek już za nami, a my wzajemnie się wspieramy.

5. Choć maluszki jeszcze małe to z nas przyjaciółki już wspaniale.

6. Co nurtuje młodą mamę, tutaj zawsze obgadane

7. Na wizażu czas ucieka...mały człowiek-temat rzeka

8. Na wizażu czas ucieka... nasze dzieci-temat rzeka

9. Zaczynamy wątek czwarty,macierzyństwo to nie żarty!
Nie moge się zdecydować 9pozostałe można wykorzystać w kolejnych

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dzielny Kubuś

a tytuły rewelacja!! musi być któryś z tych
Katee Ty powinnaś tworzyć
Dziękuje za pochwałę mojego dzielnego,małego mężczyzny
Tworzyćale co?w sumie kiedyś w podstawówce,na zakończenie 8klasy wymyślałam rymowanki na temat nauczycieli,ale wolałam nie upubliczniać tegoa w liceum to nawet i piosenki powstawały na temat np.naszych(czyt.przyjació łek z pokoju)miłości
Fajne czasy mi przypomniałaś

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Myślałam, że mam bo sama instalowałam w poniedziałek, ale niestety Ja właśnie wysłałam PIT przez te e-deklaracje. A teraz zabieram się za mamy i brata.
Byłyśmy dzisiaj z Mają na tzw. chałpach Była super grzeczna i w drodze mi nie płakała chociaż bałam się, że z powrotem będzie ryk, gdyż nie dałam jej cyca przed wyjazdem, ale dałam jej herbatki. Wypiła 100 ml praktycznie jednym pociągnięciem
Widziałam, że pisałyście o słoiczkach i Maja nie zjada całego tego dużego z HiPP. Miałam jej jutro podać ten z łososiem, ale teraz nie wiem po tym co Gda napisała.
Poza tym znowu Maja mi ulewa mlekiem dość mocno. W zeszłym tygodniu było już tak super, a teraz z powrotem jest tragedia
o jej nie wiem,co poradzić,bo pewnie już konsultowałaś z lekarzem...

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
dla dzielnego Kubusia.

Lewek, dla mnie 2 i 8

przekaże jak wstanie z drzemki.Po szczepieniu jest marudny i śpiący.Ciekawe jak w nocy będzie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dzięki Katee
ale dzielny Kubunio

już lepiej, dziękuję
zgodnie z przewidywaniami szczepienia dziś nie było (może za 2 tygodnie). Gardło czyste, osłuchowo też. Katar jeszcze jest i delikatny kaszelek, ale ma przejść niedługo. Na spacery możemy chodzic. Cieszę się, jak głupia, bo przez półtora tygodnia kiszenia się w domu, już świra dostaję.
Zuzinka waży 7050. Lekarz mówi, że jest ok. A tak się martwiłam, że mało przybiera, bo przez 6 tygodni tylko 500 g. Uspokoił, że po 5 mcu taki przyrost jest dobry. wymierzyli mi małą na 64 cm ale jak dla mnie to ona dłuższa jest, bo w 68 przestaje się mieścić powoli.

dziękuję Kochana
Kiedy do alergologa idziecie?
Zuźka też lubi bardzo i jeszcze "hej bystra woda..."
w ogóle takie przyśpiewki często śpiewam
wczoraj włączyłam kilka utworów z zumby i sobie potańcowałyśmy. Ale była radocha

6 lub 8

i jeszcze pochwalę się, co wylicytowałam:
http://allegro.pl/buciki-sandalki-i3052785598.html
http://allegro.pl/rozowe-emu-i3049337871.html
Dobrze Zuzinka ważyja z Kubą czasem robie takie delikatne obroty w kółu i mu się podoba.
Do alergologa?jutro będę dzwonić.
A butki fajne.U nas w lumpkach też są fajne,czasem nawet widać,ze nowe po 8-9zł,ale ja nigdy nie wiem jaki rozmiar

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
około 1 - 2 zależy budzi się na butlę niestety nie prześpi nocy bez jedzenia ... jak tego dokonać?:confus ed:
chyba jedynym lekarstwem jest nasza cierpliwość i przede wszystkim czas...muszą podrosnąć

Cytat:
Zapomniałam o zdjęciu
niesamowita

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Henio zdrów! Dziś byliśmy na szczepieniu. Pierwsze wkłucie nie zauważone, drugie 5 sekundowy płacz. Teraz zadowolony się bawi podpaską, a ja czekam na obiadek od męża

Tylko lekarz powiedział, że ma szmery w serduszku, no ale kazał się nie przejmować, tylko obserwować i po roku zrobić ekg i echo.
Przepraszam kochana,które to u Was szczepienie?bo u nas 3,czyli ost.penaxim i za 6tyg.bezpłatne wzwb.Cholera,ale u nas dziś było tylko jedno kłucie:confused :

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-02-28 o 19:14
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:13   #4961
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wróciłam z Zumby - coraz bardziej mi się podoba.

Gda super, że Henio zdrowy. A jak te szmery nie są zawsze to pewnie struna rzekoma jest, albo niedokrwistość.
Nic mi to nie mówi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 19:15   #4962
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Przepraszam kochana,które to u Was szczepienie?bo u nas 3,czyli ost.penaxim i za 6tyg.bezpłatne wzwb.Cholera,ale u nas dziś było tylko jedno kłucie:confused :
U nas 3, ale my jeszcze pneumokoki mamy.
Stary 2013-02-28, 19:19   #4963
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wasze też dzieci przez sen przewracają sie na brzuch, budzą sie wtedy i placza?
I jak tu jej wytłumaczyć, ze noc sie nie stało i nie ma co takiej zadymy robic oby sie na nowo szybko dała utulac
Jagoda jestr boska. Tak mój ostatnio nie dość że śpi na brzuchu to teraz już tak zasypia. no ale nie beczy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:23   #4964
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Ej ale Henio nie był chory
Napisałas, ze zdrowy myślałam, ze coś mu dolegalo sorki zatem, poj#balo mi sie coś. W ogole super foto na macie dobrze, ze mi mąż nie trzasnął jak sie wybiłam do Jagody hehehe. Jak wrażenia?

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:26   #4965
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Jagoda jestr boska. Tak mój ostatnio nie dość że śpi na brzuchu to teraz już tak zasypia. no ale nie beczy
No ona na boczku zasypia i przewraca sie w trakcie snu na brzuch i zadyma jakbym to ja ją tak przełożyła czy co teraz jak sie przewrocila na brzuch to ręce pod poduszeczka miała i poduszke na twarz dociskala i krzyczała przy tym z zamkniętymi oczami. No dom wariatów

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:32   #4966
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałas, ze zdrowy myślałam, ze coś mu dolegalo sorki zatem, poj#balo mi sie coś. W ogole super foto na macie dobrze, ze mi mąż nie trzasnął jak sie wybiłam do Jagody hehehe. Jak wrażenia?
Hehehe, bo bałam się, że się zarazi od kolegi

No super na takiej macie się leży
Stary 2013-02-28, 19:33   #4967
angel166
Zakorzenienie

Dzizes oglądam z nudów to coś "zdrady"

Nikt nie ma tej e-deklaracji instalki? bo muszę męża rozliczyc, a jak sciagam ze strony ministerstwa to nasz komp sie resetuje. Nawet in w tym domu zwariował całkiem:/

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:34   #4968
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe, bo bałam się, że się zarazi od kolegi

No super na takiej macie się leży
Hehe ciekawe jakby to było na takiej w wersji xxl dla dorosłych. Odmóżdzajaco na maxa

Co to tylko ja i gda jestem? Uciekaj kobieto stad, bo zwariujesz ze mną

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:35   #4969
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Nadrobione zacyt i co? i szlak trafił, bo błąd z serwerem i wiadomości nie zapisalo
Pisze co zapamiętałem

Głosuje na 9 lub 2

z tymi znaczkami jak to Marzenia ujęła chodziło o to, ze sie cieszę hehe miały być te szerokie uśmiechy, a co wyskoczylo? :d? Zamiar
cieszylam sie, bo karmiła mała w krzesełku za każdym razem jak to robię to jestem happy strasznie bo o niego wygodniej niz na glebie, trzymając jej rękę, plecy i poprawiając co chwilę.

Co ja miałam jeszcze napisac
Jak czytam te słowa to uwierz,że też mi się gęba cieszy

Cytat:
A mezul za krzeselko 2h ze mną nie rozmawiał tzn. Pierwsza godzinę reprypende mi dawal, a później 2h milczał a teraz spi
Nie udalo sie go nabrać, od razu sie skroil jak przyszedł z pracy i chciał włożyć do niego mała, bo akurat wstała.
ehh,co za sokoli wzroknie przejmuj się,rzeczy się psują,ale to tylko rzeczy,ludzie są ważniejsi

Cytat:
Dziecko też juz spi i pies do 6rano jestem wolna co ja mam robić przecież spac nie pójdę o tej godzinie
zazdroszczę,więc jednak niektóre potrafią spać w nocy

Cytat:
mój nie.Jak się w nocy przebudzi to zwykle leży w poprzek,kopie i drapie siatkę(mamy turystyczne)

Cytat:
U nas 3, ale my jeszcze pneumokoki mamy.
aha...uff,bo myślałam,ze miały być 2wkłucia

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 19:39   #4970
afternoon
Rozeznanie

Dobry wieczór

Wybaczcie, nadrobiłam po łebkach, ostatnio Mały daje w kośc, średnio u mnie z dyspozycyjnością

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, główka już twardsza na szczęście, żelazo mamy brać jeszcze przez miesiąc w tej samej dawce. Żółtko , mięso i ryby wprowadzić po skończonym 6 miesiącu. Pytałam o suche miejsca w okolicach łokci, bo ostatnio się pojawiły u Filipka, bałam się, że skaza, ale to ponoć liszaje, które często pojawiają się jako reakcja na rozszerzenie diety. Wyniki ok, więc niepotrzebnie panikowałam

My mieliśmy trzecie szczepienie i ostatnie w pierwszym roku życia - tak nam dzisiaj pielęgniarka powiedziała następna wizyta to bilans w wieku 9 miesięcy, po skończonym pierwszym roku szczepienie na odrę, świnkę i coś jeszcze, nie pamiętam

Gda, szmery w serduszku czesto się zdarzają chyba, to na pewno nic niepokojącego, może zróbcie sobie morfologie profilaktycznie.

Zdrówko dla wszystkich chorowitków
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:42   #4971
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Jakoś tak wspominam ostatnio swój poród bo moja przyjaciółka urodziła Chciała rodzić bez znieczulenia ale nie dała rady i dziwi się że ja to wytrzymałam
Tak myślę że chyba trafiłam na kiepski szpital, bo u mnie sala przedporodowa to był b mały pokoik gdzie ledwo się mieściły trzy łóżka oddzielone parawanem. Na salę porodową, na fotel szło się dopiero przy ostatnich bólach partych. Nie było możliwości korzystania chociażby z piłek które tam były. Nie można było nigdzie się ruszyć, narzucony był poród na leżąco.
Hihi a ja swój poród wspominam b. dobrze 4 dniowy pobyt potem już mniej ale każdej życzę takiego porodu

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
To ja zbieram wszystkie zaproponowane tytuły, nic nie modyfikuję, bo nie wiem jaka wersja będzie bardziej się podobała, cytuję chronologicznie dokładnie to co proponowałyście. Jeśli coś pominęłam to mnie poprawcie!

9. Zaczynamy wątek czwarty,macierzyństwo to nie żarty!
[COLOR="Silver"]
Trochę poważnie brzmi ale najlepiej się rymuje

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Wybaczcie, nadrobiłam po łebkach, ostatnio Mały daje w kośc, średnio u mnie z dyspozycyjnością

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, główka już twardsza na szczęście, żelazo mamy brać jeszcze przez miesiąc w tej samej dawce. Żółtko , mięso i ryby wprowadzić po skończonym 6 miesiącu. Pytałam o suche miejsca w okolicach łokci, bo ostatnio się pojawiły u Filipka, bałam się, że skaza, ale to ponoć liszaje, które często pojawiają się jako reakcja na rozszerzenie diety. Wyniki ok, więc niepotrzebnie panikowałam

My mieliśmy trzecie szczepienie i ostatnie w pierwszym roku życia - tak nam dzisiaj pielęgniarka powiedziała następna wizyta to bilans w wieku 9 miesięcy, po skończonym pierwszym roku szczepienie na odrę, świnkę i coś jeszcze, nie pamiętam

Gda, szmery w serduszku czesto się zdarzają chyba, to na pewno nic niepokojącego, może zróbcie sobie morfologie profilaktycznie.

No hej jesteś już spokojna, prawda? dobrze że się wszystko wyjaśniło.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:42   #4972
angel166
Zakorzenienie

O widzę nowy awatar, kawusia

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:43   #4973
maggie123
Zakorzenienie

jestem ale tak z doskoku podczytuję, bo nadal mi głowa pęka. Tabletki przestały działać. A kolejnych juz brać dziś nie chcę.
Na dodatek jestem sama z Małą i psem, który chce na dwór. Mąż jeszcze w pracy... choć ta jedgo praca to mi się średnio widzi, bo widzę, ze na parkingu przed domem stoi laweta jego kolegi i nie wierzę, że ona sobie tak tylko przypadkiem stoi...
Cytat:
Zapomniałam o zdjęciu
super

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dobrze Zuzinka ważyja z Kubą czasem robie takie delikatne obroty w kółu i mu się podoba.
Do alergologa?jutro będę dzwonić.
A butki fajne.U nas w lumpkach też są fajne,czasem nawet widać,ze nowe po 8-9zł,ale ja nigdy nie wiem jaki rozmiar
te butki to w ciemno kupiłam, bo nie znam się na rozmiarach...
te emu do odebrania w lbn więc za 4,50 mogłam wziąć nawet jakby miały się nie nadawać.
teraz szukam bucików do sukieneczki na wesele

Cytat:
No ona na boczku zasypia i przewraca sie w trakcie snu na brzuch i zadyma jakbym to ja ją tak przełożyła czy co teraz jak sie przewrocila na brzuch to ręce pod poduszeczka miała i poduszke na twarz dociskala i krzyczała przy tym z zamkniętymi oczami. No dom wariatów
Zuzinka też czasami tak się budzi i trudno ją wtedy uspokoić...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:45   #4974
kraven
Zakorzenienie

Gda struna rzekoma to taka struna w komorze serca, podobna do mięśni brodawkowatych które utrzymują płatki zastawek wewnątrz serca, tylko, że zlokalizowana wewnątrz komory. Nie jest patologią tylko wariantem budowy, a podczas przepływu krwi przez serce wprawiana jest w drgania i daje efekty dzwiękowe w postaci szmeru niewinnego.
A przy niedokrwistości czasem też jest słyszalny szmer spowodowany tym, krew, ktróra jest troche rzadsza niż normalnie przepływa przez serce w sposób turbulentny ( zawirowania ) i powoduje szmer, który ustępuje po wyleczeniu niedokrwistości

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:45   #4975
angel166
Zakorzenienie

Afternoon nam też pielęgniarka mówiła, ze szczepienie teraz po 6mc, a pozniej po 12mc dopiero.
Super, ze z główka w porządku i, ze to nie skaza

Jagódka
Stary 2013-02-28, 19:45   #4976
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Henio zdrów! Dziś byliśmy na szczepieniu. Pierwsze wkłucie nie zauważone, drugie 5 sekundowy płacz. Teraz zadowolony się bawi podpaską, a ja czekam na obiadek od męża

Tylko lekarz powiedział, że ma szmery w serduszku, no ale kazał się nie przejmować, tylko obserwować i po roku zrobić ekg i echo.
Gracjanek miał takie szmery w serduszku,więc pediatra skierowała Nas na usg do kardiologa żeby to sprawdzić,ale od razu a nie po roku ale może miał jakieś mocniejsze

Dziewczynki moje to ja Wam chciałam podziękować raz jeszcze
za to co zrobiłyście. Byłam dzisiaj w rossmanie i kupiłam płyn do kąpieli,maść do pupy(tylko musze schować przed Gracjankiem i jego synem) i kilkanaście słoiczków
i jeszcze mi zostało duużo na następny raz
dziękuję

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:48   #4977
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Gracjanek miał takie szmery w serduszku,więc pediatra skierowała Nas na usg do kardiologa żeby to sprawdzić,ale od razu a nie po roku ale może miał jakieś mocniejsze

za to co zrobiłyście. Byłam dzisiaj w rossmanie i kupiłam płyn do kąpieli,maść do pupy(tylko musze schować przed Gracjankiem i jego synem) i kilkanaście słoiczków
dziękuję
No chowaj, chowaj przed Gracjankiem i wnukiem Twoim hehe

Jagódka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 19:48   #4978
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się, że jest dobrze.
właśnie mi uświadomiłaś, że zapomniałam zapytać pediatry o to żółtko.

Powiedzcie mi moje drogie, jak dajecie po raz pierwszy mięsko np. jarzynowa z indykiem, to przez ile dni podajecie to samo? Tak jak w przypadku każdego nowego produktu?

No i ile razy w tygodniu mięso, ile ryba? 2 dni ryba (jak nie będzie alergii) i np 3 dni mięsko i 2 dni same jarzynki ewentualnie z żółtkiem?

co to jeszcze chciałam..?...

Afternoon, 3 i koniec? Zuzinka już miała 3 i dzis powinna mieć 4 i ostatnie, ale zostało przełożone na za 2 tyg.

Skleroza i o pneumokoki zapomniałam zapytać, bo chcę córi zaszczepić a wcześniej tego nie robiłam
Cytat:
Asiulka, ależ bym się kawki z Tobą napiłą

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:54   #4979
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Gda struna rzekoma to taka struna w komorze serca, podobna do mięśni brodawkowatych które utrzymują płatki zastawek wewnątrz serca, tylko, że zlokalizowana wewnątrz komory. Nie jest patologią tylko wariantem budowy, a podczas przepływu krwi przez serce wprawiana jest w drgania i daje efekty dzwiękowe w postaci szmeru niewinnego.
A przy niedokrwistości czasem też jest słyszalny szmer spowodowany tym, krew, ktróra jest troche rzadsza niż normalnie przepływa przez serce w sposób turbulentny ( zawirowania ) i powoduje szmer, który ustępuje po wyleczeniu niedokrwistości
Wyższa szkoła jazdy

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
dziękuję
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:56   #4980
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór

ni i widzisz że wszystko jednak ok
Cytat:
Ty to wszystko zauważysz

Maggie krzesła i i stoły już są więć jedyna opcja na teraz wiąż kawe na wynos z Mc donalda i pojechać do mnie ją wypić
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości