|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
nie polecam...Cytat:
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
oi ogolnie dziwne to maja, bo czasem dostaje za caly okres L4 jeden przelew, ostatnio mialam wlasnie do konca miesiaca (za tydzien), a pozniej 2 przelew za kolejne 2 tyg (l4 trzytygodniowe). no i nie mam stalego dnia wyplaty, co mnie bardzo irytuje! wlasciwie co L4 dzwonie do dzialu zasilkow i pytam kiedy moge sie spodziewac wyplaty
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem ale chodziło mi o to, że napisałaś że pracodawca płaci pierwsze L4,a pierwsze może być 10 dni, a później np 30. Ale i tak zawsze pierwsze 33 dni płaci pracodawca.
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idac do lekarza daje karte, ona jest niewazna, (e-wus nie ogarnia ) daje wiec zaswiadczenie z zusu, panie sobie kseruja plus karte ciazy i...musze wypelnic deklaracje, ze jestem ubezpieczona ![]() ciesze sie, ze do gina chodze prywatnie ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głowię się nad tym. Wlazło mi to w głowę i nie wiem co robić. To jednak kasa jest.
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz chyba uduszę mojego brata. Obiecał, że odbierze mi ważne dokumenty od znajomego i mówił że ma czas od 18 wiec umówiłam ich na 19 tak pasowało znajomemu i brat tez mówił, że mu pasuje. Wchodzę na fb o 19,40 i widzę brata. Pytam czy był, a on mi , że zaraz idzie. Nosz kur...jak obiecał że bedzie o 19 i mówilam koledze, ze tak będzie to powinien byc bo nikt nie ma całego wieczoru żeby czekać na niego, zwłaszcza ze to mi zalezało żeby to załatwić. No i kurde raptem o 20,10 poszedł do niego bo coś tam musiał koledze wysłać. Nie mogę się denerwowac ale aż mała mnie okłada tak się wkurzyłam.
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam Wam brzuchola..
Tylko boje się Justi bo to pępuszkowy zboczuch jest:p http://obrazki.elektroda.pl/3344060000_1362079062.jpg |
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdiagnozowali mi niedoczynność na II roku studiów - pamiętam: semestr zimowy, dwa kierunki, dwa wf jednocześnie... a mi było ciągle zimno, przysypiałam między zajęciami, strasznie sucha skóra, waga ciągle rosła. No i moja pediatra (chodziłam do kochanej pani doktor - pediatry do III roku studiów ) dała mi skierowanie na TSH i wyszło za wysoko. Myślę, że to Hashimoto moje to wynik genu + stresu + depresji. Geny: moja babcia ma guzki na tarczycy. Stres i depresja: miałam ciężki rok na studiach na I roku, bardzo podupadłam na zdrowiu, głównie psychicznym. I mam to Hashimoto najprawdopodobniej, chociaż nie wychodzi ona na badaniach, podobno w ok. 20% Hashimoto nie jest wykrywane w badaniach krwi. No ale inaczej niż Hash nie da się u mnie wytłumaczyć niedoczynności, bo wcześniej miałam tarczycę ok, nie jest usunięta, nie było zapalenia... Bałam się czy będę mogła zajść w ciążę, czy nie poronię, boję się przedwczesnej menopauzy... ale jest ok, ciąża przebiega dobrze, a zaszłam w II cyklu a mówiłam mężowi, żeby się tak nie przejmował, że to może potrwać
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyna nie dziwię się że się wkurzyłaś na brata. Faceci to tak beztrosko podchodzą do wszystkiego W przyszłym tyg mam tyle załatwień że chyba osiwieje z nerwów, praktycznie tylko w czwartek nie muszę nic załatwiać. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby nie bujać się z firmowymi papierami,potwierdzeniami wpłat nnosze zawsze ubezpieczenie z przed x lat jeszcze na mojego tatę-wojskowe ![]() w razie co to przecież nie wiedziałąm ![]() w moim szpitalu kikut pępowinkowy przemywa się gencjaną, i mimo tych wszystkich innych pomysłów i wynalazków też wybrałam gencjankę jaka mama taka córka ![]() zrobiłam listę rzeczy do załatwienia/kupienia w marcu... ![]() masakra... jeszcze jakbym miałą nie zadłużonego, wspierającego finansowo tż.. eh.. a tak każdy dzień to stres czy starczy,czy trzeba kombinować ![]() nie tak to wszystko miało być ale licze że nadejdzie choć trochę beztroskich dni
|
|
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() słodko
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny pępuszek, dobrze, że nie masz dziur w skarpetach
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak było w teatrze? i co tam się działo że aż 2 dni cię nie było? ![]() trochę dużo, ostatnio zwolniłyśmy ![]() masz trochę na zbyciu? przypasuje mi do galaretki ![]()
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam..
|
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wspaniałe to i inspirujące ![]() Cytat:
Czy tak wymanewrowałaś aparatem Ja swoich już nie widzę, ale pocieszam sie, że to dlatego, że noszę rozmiar 37 |
||
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teeeż nie widzę wczoraj mi małżo powiedział, że mam mały brzuch a dziś koleżanka stwierdziła, że duży jak na ten miesiąc ale miałam też akurat spodnie, które mega podkreślają brzuszek i w nich jest naprawdę duuuży ciekawe ile jeszcze urośnie
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą, ta osoba która po raz pierwszy nazwała ciążę - stanem błogosławionym, albo nigdy nie była w ciaży albo nie wiedziała co mówi...
I trymestr -rzygasz dalej niż widzisz i bolą Cię non stop cycki II trymestr -dostajesz pierwszej zgagi i rozstępów III trymestr -non stop sikasz albo do kibla albo we własne gacie jak nie zdążysz.. a żeby zacząć iść musisz sie najpierw rozbujać na boki.. no i puszczasz bąki jak wytrawny żul.. |
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zdążyłam no to jestem kilkanaście kalorii do przodu, mogę sobie na coś pozwolić ![]() wróciłam, nadrobiłam i teraz uciekam się myć
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak aparatem wymanewrowalam
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3446 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wyniki porobię, bo już dawno nie robiłam, ale to po ciąży... Cytat:
Też chciałabym mieć półeczkę nad łóżeczkiem żebym mogła tam trzymać np najpotrzebniejsze rzeczy do przewijania ![]() Cytat:
Cytat:
Ale mi się rozdwajają gdzieś od gimnazjum...Cytat:
Cytat:
- Co Ty zrobiłeś K.? - No jak to co półkę wziąłem. - Ale ta półka jest zła. - Kur.wa! - Dobra, nie ta, to która.... i tak dalej, i tak dalej... Cytat:
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komoda będzie koło łóżeczka, więc tam, w pierwszej szufladzie będę miała pieluszki, kremy do pupki i takie tam a na półce chciałam trzymać książki dla Małego No ale to albo powiesi się nad komodą albo... wcale Wybraliśmy, nasz synek też się będzie woził Jedo
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc ja już po wizycie. Opóźnienie 2h, wizyta 7 minut
![]() Jak przypuszczałam- USG nie było, będzie na kolejnej wizycie. Ale serduszka posłuchałam ![]() Szyjka trzyma, jest ok. Bóle i "odejmowanie" nogi jest w miarę normalne, bo Młody uciska. Gdyby się nasiliło, pilnie dzwonić i skieruje mnie na USG żeby sprawdzić czy coś tam z nerkami się też nie dzieje. I uwaga- od jutra idę na dietę! W ciągu miesiąca przytyłam 4 kg! W telegraficznym skrócie to tyle ![]() Jenny- dopisz mi proszę wizytę na 28 marca.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

nie polecam...

Ślub 27. X. 2012
) daje wiec zaswiadczenie z zusu, panie sobie kseruja plus karte ciazy i...musze wypelnic deklaracje, ze jestem ubezpieczona 

masz trochę na zbyciu? przypasuje mi do galaretki 
Czy tak wymanewrowałaś aparatem
no to jestem kilkanaście kalorii do przodu, mogę sobie na coś pozwolić