![]() |
#2011 | ||||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Cytat:
ale super koperta Cytat:
ojej...mam nadzieję że z maleństwem będzie dobrze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3949461 3]jutro ![]() ![]() no ja nie wiem.... wydaje mi sie, ze jednak lepiej rodzic we Wloszech niz w PL. tutaj to chociaz znieczulenie daja za darmo witaj ![]() ![]() ojeje to trzymam kciuki :thumbup: Cytat:
![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
![]() ![]() ![]() .... Jutro ide kupic mojego pierwszego Smartphona,bo moj telefon odszedl na zawsze .... zobaczymy co to za gadzina ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Nio nie ? ![]() ![]()
#2013 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
A jaki telefon kupujesz?
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Tak w ogole to dzien dobry wszystkim w tym pieknym slonecznym dniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
hej dziewczynki. Ja od 3 dni leze w lozku i ledwo dysze - zlapalam jakiegos wirusa paskudnego. Wczoraj bylam u lekarza i po tym jak mu opowiedzialam o tych moich dodatkowych zawrotach glowy i ze czasem trudno mi na nogach ustac itd od razu powiedzial ze mam anemie i kazal wszystkie badania zrobic. Wygladam jak dziecko wojny.
cucciola79 to straszne co opowiedzialas o tym porodzie. Moja siostra przy pierwszym synku tez miala "przenoszona" ciaze - 4,5kg wazyl dzidzius! Przeciez lekarze wiedza z czym sie to wiaze - dlaczego nie pozwolili jej rodzic wczesniej wywolujac porod. Tak jak ty opisywalas - po mojej siostrze doslownie skakaly dwie pielegniary i naciskaly na brzuch. W przypadku mojej siostry skonczyl sie na tym ze byla cala porozrywana (sorry za doslownosc) ale na szczescie dziecko bylo zdrowe. Napisz jak tam ten dzidzius znajomych. jesli chodzi o wybory - to tez jestem zbulwersowana ile osob glosowalo na Berlusca, chociaz.. czemu sie dziwic. W niedziele bylismy na obiedzie u tesciow - i tam wszyscy na niego glosowali! tesc, tesciowa, jego brat i laska jego brata. Moj Tz musialby sie pratycznie caly czas klocic. Dodatkowo ten jego brat i szwgierka sa zapalonymi legistami i otwarcie mowia, ze sa przeciwko gejom i obcokrajowcom. No coz.. glupota nie boli. Moj szef z kolei opowiadal, ze kiedys przy spotkaniu z obcokrajowcami gdzie mial byc podpisany kontrakt, ktorys z klientow rzucil haslo "bunga bunga" i aby dostac zamowienie musielismy obnizyc cene o 5%. W oczach ludzi z zagranicy wlosi staja sie niepowazni i malo wierygodni.. zeby nie powiedziec smieszni. Evelinarav to juz wiesz cos konkretnego??? Ja bym sie cieszyla na twoim miejscu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj historyczny dzien, odchodzi papiez...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Cytat:
![]() Ja mieszkam w Latinie wiec niedaleko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A badania zawsze warto zrobic. Co do wizerunku Wlochow na swiecie to widac bylo po gieldzie jak poszla w dol kiedy okazalo sie jakie sa wyniki wyborow. ![]() Dziewczyny - mam telefon z dwoma kartami sim. Jedna polska z T-mobile. Kozystam z niej najczesciej jak jestem w Polsce. Mam na karte a do tego w taryfie rok waznosci konta od ostatniej rozmowy wiec doladywuje kiedy potrzebuje. Najlepiej dla mnie. Niestety ostatnio dostalam sms ze zmiana od 19 marca jest taka ze musze placic co miesiac 3 zl za waznosc konta. Zaczelam sie zastanawiac czy nie zrezygnowac z polskiego numeru. ![]()
![]() |
#2017 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Hejka
![]() ![]() Witajcie quana i blackpearl ![]() ![]() ![]() Bambi trzymaj siê kochana ![]() ![]() Cuciola ¶wietne takie koperty-niespodzianki, fajn± masz mamê. ![]() Romanaccia - udanych zakupów, pochwal siê na jaki model siê zdecydowa³a¶. Ja bêdê polowaæ w sobotê na xperiê sola,zobaczymy ile rzuc± tych telefonów w Aldim ![]() Mój T¿, te¿ od trzech dni prze¿ywa wyniki wyborów, ale nie pojecha³ g³osowaæ, ani nie zapisa³ siê na g³osowanie listowne ![]() ![]() eheheh... zreszt± w pracy u T¿ pad³o kilka stwierdzeñ typu: italiano= pasta, vino, madolino ![]() ![]() Pisa³y¶cie te¿ o mo¿liwo¶ci g³osowania: z tego co mi wiadomo mo¿ecie g³osowaæ w wyborach do comune i regionów oraz do parlamentu europejskiego. Poza tym je¶li chcia³yby¶cie g³osowaæ na prezydenta, w referendum czy w wyborach parlamentarnych w Polsce mo¿ecie g³osowaæ korespondencyjnie. Od stycznia 2011 wszed³ w ¿ycie w Pl kodeks wyborczy. Co do bycia na bie¿±co polecam polskie radio, zarówno stronê internetow±, jak i s³uchanie radia online, ja bardzo lubiê program pierwszy.
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
A tak z ciekawosci - dziewczyny mezatki - wy chyba mozecie aplikowac o podwojne obywatelstwo z racji malzenstwa, prawda? Co was automatycznie upowaznia do glosowania... tak przynajmniej myslalam do tej pory. Tak jak pisala quana99 po 5 latach od momentu zarejestrowania sie we Wloszech mozna sie starac takze. tak mi powiedziano w comune 3 lata temu gdy sie meldowalam. Nie wiem natomiast jak to przebiega pozniej i ile sie czeka. Ja osobiscie mialabym jeden profit z wloskiego (podwojnego) obywatelstwa oprocz moznosci glosowania - a mianowicie do Ameryki mozna bez wizy jechac. Mam siostre w USA i jeszcze tam nie bylam. Wiadomo - moge tez sie kopsnac do ambasady ale zawsze cie tam traktuja jak potencjalnego emigranta, wszystko kosztuje kupe kasy a potem jeszcze im sie odwidzi i wizy nie dadza - tak jak mojej mamie.
Wczoraj gdy czekalam na doktora w ambulatorio wychodzilam wprost ze skory - doslownie trzeci swiat. Jak wlosi sie moga szczycic ze maja tak wysoki poziom uslug medycznych i podkreslaja ze sa za darmo!! Smiech na sali! To juz moja przychodnia z Orzesza skad pochodze to conajmniej klinika wobec tego "czegos". Baba na wstepie mnie ofukala ze przychodze bez zarejestrowania sie - wiec jej tlumacze ze dzwonilam ale nikt nie odpowiadal - ona mi na to ze dzisiaj sa w pelni oblozeni i na jutro tez i ze jak chce to moge przyjsc w piatek. ja jej na to ze ja sie teraz zle czuje i niech mi przynajmniej dadza zwolnienie do pracy. Zignorowala mnie totalnie. po mnie przyszli 2 goscie ktorzy tez nie byli zarejestrowani i oni jakos zostali przyjeci przede mna. Siedzialam tam jak na skazanie az doktor sie zorientowal i sam mnie zawolal. Ta baba z recepcji oponowala "nie ta pani nie ma rejestracji!" ale ja olal. Ludzi bylo multum!Ale wiekszosc zalatwiala jakies pie....ly - wiekszosc nie przychodzila z choroba. Doktor po zalatwieniu 2 osobnikow zniknal na 45 min, po czy sie znowu pojawil jednego wzial i ponownie zniknal. Co to za cyrk... Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-02-28 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() ![]() wspolczucia to tez przeszla Twoja siostra ![]() ![]() ![]() ![]() co do obywatelstwa ja juz zlozylam papiery i teraz czekam,strasznie duzo zalatwiania bylo i w kraju i tu na miejscu poza tym do zaplacenia jest 200 euro ![]() ![]() ![]() ![]() sjoannaja 2 lata temu zrezygnowalam z pl.nr co jakis tam czas musialam ladowac konto ![]() Dziewczyny z Rzymu i okolic fajnie macie macie darmowe porady: http://www.naszswiat.net/y-we-woszec...-polakow-.html
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-02-28 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Ja sie bede starac o obywatelstwo za kilka miesiecy jak bede 3 lata po slubie. Bo wlasnie sie mojemu mezowi wyjazd do USA marzy.
A ze zalatwiania duzo - toz to przeciez normalka - i w Polsce i tutaj biurokracja kwitnie i ma sie coraz lepiej. Niestety. ![]() Cucciola - szkoda tej dziewczyny i tego dziecka! Powinni sie sadzic ze szpitalem o odszkodowanie! A ile czekasz na dokumenty? Bambi - wredna baba na recepcji - zawsze sie jakas taka znalezc musi! ![]() Dobrze ze cie lekarz przyjal. ![]() Ja popralam posciel i obleklam nowa. Schnie wszystko ekspresowo! Wiosna? ![]()
#2021 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do tych znajomych zobaczymy jak to sie wszystko zakonczy!!miejmy nadzieje ze Happy endem!!! ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do tych znajomych zobaczymy jak to sie wszystko zakonczy!!miejmy nadzieje ze Happy endem!!! .......... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | ||||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no wiec zrobilam ten test i wyszedl negatywny. i naprawde sie rozczarowalam, bo przez te dni zaczelam juz sobie robic plany. myslalam, ze jak pojedziemy w sierpniu do PL, to juz bysmy znali plec i moglibysmy sie tam obkupic. teraz mam tylko zmartwienie co z tym okresem, bo ostatnio mialam caly czas regularny z teraz spoznia sie prawie 2 tyg. boje sie ze to cos powaznego.... mam wrazenie, ze juz nie nadejdzie. a ja sie czuje taka zmeczona.... jeszcze mnie TZ rozsmieszyl. na koniec rozebral na czesci test i wzial sobie baterie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
Nie martw sie Evelinarav
![]() Ja mialam jakies 1,5 roku temu podobna sytuacje - podejrzewalam, ze jestem w ciazy. Pierwsza reakcja to panika i "oj ja nie chce teraz" a potem jak sie okazalo ze jednak nie to sie pobeczalam bo w myslach juz sobie poukladalam, zaczelam sie cieszyc itp. Moze to znak zeby odstawic te tabsy? Jakbys teraz zaszla albo do miesiaca to do sierpnia bedziesz znala plec! ![]() A ja ostatnio zaczelam tez rozmyslac o dziecku, a w mieszkaniu ktore teraz zaczelismy wynajmowac jest mala lazienka tylko z kabina prysznicowa bez wanny - to jest chyba problem z dziudziusiem nie- co powiecie mamusie? pewnie ze mi na glowe przeszla ta grypa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
Evelina - no to chyba jednak bedziesz musiala odwiedzic ginekologa - moze prywatnie idz jak sa takie chocki-klocki.
![]() Bo niestety moze to byc jakas choroba. Albo zaburzenie hormonalne. Bambi - wszystko sie da zorganizowac - nie martw sie brakiem wanny tylko rob swoje! ![]()
#2025 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Ciao! papiez polecial do Castel Gandolfo bedzie mial 6 apartamentow
![]() evelinarav no to znieczulenie to zalezy od szpitala, ja placilam, moja kolezanka rodzila w innym i nie placila ![]() ![]() bambi a przeciez sluzba zdrowia we Wloszech nie jest bezplatna, my placimy ticket, za dziecko tez, chodzi mi o wizyty specjalistyczne i tym podobne no tak z tym obywatelstwem to duzo zalatwiania, ja niby z Wawy i wszystko pod nosem, ale z dzieckiem to nie zalatwianie, teraz troszke zaluje bo w wakacje chcielismy poelciec do S. Francisco do znajomych meza, a tu klops, moze innym razem, wszak jeszcze nie umieramy ![]()
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Bylam w miescie...w sklepach sporo kolorow fluo, jeansu, bezu, niebieskiego, pasteli, paskow i spodni w kwiaty
![]() Cytat:
![]() no fajnie, jeszcze sobie 200 euro skubna ![]() ![]() evelinarav to moze te twoje rozczarowanie to znak zeby sie tak na serio starac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
cuciola dzieci urodzone we Wloszech ze zwiazkow Polka/Wloch czy Polak/Wloszka
![]() ![]() tak widzialam podziwialam ostatnio wystawy, juz wszystko wiosenne no i pogoda tez a ja nie mam co na grzbiet narzucic ![]() evelinarav to co jakies newsy, bo niedoczytalam? ![]() sjoanna czy moge zamiast rekawy uzyc folii do pieczenia i dac ta przyprawe co mi zostala z tego saccoccio? ![]()
#2028 | |||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
evelinarav to zrob ten test do jasnej ciasnej
![]() bambi Ty to nie masz innych zmartwien, tylko ze wanny nie ma, ja bym wolala prysznic zamiast wanny, napelnisz brodzik i posadzisz tam dzieciaczka, a teraz sa takie rozwiazania, taki kubelek pod prysznic (chyba z baby OK) i w nim dziecko sadzasz ![]()
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3951057 4]no jak to kto ?
![]() Nooo ja nie wieeeem ![]() sjoanna - moja babcia ,juz kiedys myslala o wyslaniu mnie do Argentyny w ramach odnowienia kontaktow z rodzina ,bo ja bylam bardzo chetna ,zeby tam pojechac ,teraz jak bylam w polsce w odwiedzinach u babci znowu o tym wspominala wiec kto wie.... ![]() Juz mnie namawialy na odnalezienie rodziny w hiszpanii ![]() ![]() ![]() evelinarav - ja nie wiem jak mozesz tak dlugo czekac ,ja bym chociaz test zrobila bo z nerwow bym wysiadla ![]() Kupilam sobie slicnego bialego smartphona samsunga i caly dzien sie nim bawie jakbym 10 lat miala ,mala rzecz a cieszy ![]() alcon - dawno Cie nie ....czytalam ![]()
#2031 |
Zadomowienie
|
No ale przeciez Evelinarav pisala, ze wlasnie zrobila ten test i wyszedl negatywny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie wierze w cuda ![]() Tak jak napisalaprinciFiammi ma obywatelstwo wloskie od urodzenia no a ja bede miala podwojne ![]() a ile Ty juz jestes w Italii??? bambinawet sie nie martw ![]() ![]() ![]() Pytanie za milion: w/g Was ktos kto nazywa dzieci wstretnymi bachorami kocha dzieci????jeju strasznie mnie to nurtuje??!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
8 rok juz jakos leci ale sporo czasu mialam permesso per motivi di studio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i tak bym sie za bardzo stresowala ,do lekarza marsz ! ![]() Cuciola - a jak Ci sie zyje w Italii ? to znaczy, myslisz czasem o przytachaniu Tzta to polski i opuszczeniu italii?
![]() |
#2035 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Romanacia jakiego samsunga? Nota? Tak w ogole to dxien dobry wszystkim
Nie wiem czemu nie moge odpowiadac na wiad przez "cytowanie " |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Nie
![]() mimo, ze strasznie tesknie, ze teraz nie jest latwo o prace.. to nie myslalam zeby wrocic. Juz sie przestawilam w miare na ta wloska wies, no i studia bym w pl musiala jakos aktualizowac. Jestem cierpliwa i wierze, ze i my kiedys wyniesiemy sie na swoje ![]() tak na prawde to dopiero poczatek..bede mogla ocenic jak mi sie zyja jak bede u siebie. To jeszcze u mnie taki okres przejsciowy.. Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-03-01 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | ||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Dziewczyny mam ochotê ryczeæ.... nie bêdê mia³a tej roboty
![]() ![]() dzi¶ zadzwoni³am, ¿eby siê dowiedzieæ co i jak, a oni,¿e nie maj± dla mnie dobrej wiadomo¶ci... 3 tygodnie zmarnowane, mo¿e w tym czasie mog³abym znale¼æ co¶ innego... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja jeszcze dzieci nie mam, ale mam bzika na punkcie ich to¿samo¶ci- bêd± mia³y podwójne nazwisko, zamierzam jak tylko mo¿liwe wyrobiæ podwójne obywatelstwo itd. Chocia¿ mój brat mówi,¿e to nic nie da , bo dziecko samo sobie wykreuje to¿samo¶æ i nie zrobiê z nich na si³ê polaków czy w³ochów. ale z drugiej strony: Mieszka tutaj taki ch³opak 15-16 lat, matka Polka , ojciec W³och i dla niego jest bardzo wa¿ne, aby mówiæ bez akcentu niemieckiego, nieznajomych W³ochów pyta siê czy mo¿na rozpoznaæ,¿e nie jest urodzony w It, interesuje siê bardzo histori± Italii itd. W sumie jest W³ochem, a nie Niemcem...chocia¿ do It je¼dzi tylko na kilka dni w czasie wakacji. hmmm co do drugiego.... mo¿e swoje dzieci kochaæ, ale obcych nie.... to chyba tak samo jak z doros³ymi niektórzy wydaj± nam siê sympatyczni, a inni nie. Poza tym samo s³owo bachor ma znaczenie niesfornego dziecka( chyba z pochodzi z hebrajskiego). Czasami te¿ go u¿ywam jak mam do czynienia z bardzo niegrzecznym dzieciakiem,które dzia³a mi na nerwy. ![]()
'Nauczyæ siê czego¶ mo¿na wszêdzie. Dlaczego wiêc i nie tutaj?' Edytowane przez alcon Czas edycji: 2013-03-01 o 10:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wypowiedzi to na poczatku to co napiszesz pojawi sie z opoznieniem. Musi zostac zatwierdzone, po pewnym czasie bedzie od razu. A cytowanie - to wyzsza szkola jazdy. ![]() Pod wypowiedzia masz najpier przycisk cytuj - i pojawi sie tylko ta wiadomosc a nastepny przycisk jest wielocytuj - jak chcesz zaznaczyc kilka wypowiedzi. I na dole strony masz odpowiedz. Cytat:
Nie martw sie ![]() ![]() A wyjazd do USA nie jest pilny - sporo kosztuje, no i nie warto ryzykowac odmowy. Poczekamy. ![]() Ide dzisiaj do szkoly po prawie 2 tygodniowej przerwie spowodowanej wyborami i taaak bradzo mi sie nie chce! ![]()
![]() |
#2040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wiesz ze jeszcze sie nie zastanawialam najpierw niech mi wyrobia moje a pozniej bedziemy myslec ![]() ![]() Dzieki dzieki ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-03-01 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.