W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-02-27, 21:36   #2011
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
przyszla mi koperta od mamy a w niej:
troche kukulek, raczkow i galaretek w czekoladzie, budynie i kisle
zachwalany tusz z wibo, lakier golden rose bordowy, serum a+e biowax, maselko malinowe nivea maseczka lirene i probki kremow

ale mam fajna mame

ale super koperta

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
ooo ja tez chce taka mamepodziel sie galaretkami w czekoladzie
princiTy tez moglabys podrzucic mi kilka rurek
ale z nas lakomczuchy

a ja sie wczoraj zalamalam dowiedzielismy sie ze naszego kolegi narzeczona miala powazne problemy przy porodzie dzieciatko bylo duze bo wazylo 4500kg dziewczyna meczyla sie strasznie ,lekarze ponoc cuda tam na sali wyczyniali jeden z ginekologow to skoczyl jej na brzuch i nogami napieralszok normalnie po wielugodzinnych cierpieniach dzieciatko urodzilo sie ale ma powazne problemy i lezy na intensywnej terapii,przez 8min mialo nie dotleniony mozgnie daja mu duzych szans na przezycie tragedia normlanie az mi samej lzy do oczu naplywajai nie moge zrozumiec dlaczego nie zrobili jej cesarki??????na co czekali???????????

ojej...mam nadzieję że z maleństwem będzie dobrze...

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Jakby to bylo w Polsce to powiedzialabym ze czekali na koperte.
Tu pewnie tez.
Jak chyba wam opowiadalam - kuzyna mojego meza zona miala udar podczas porodu. Okolo 5 miesiecy temu. Na szczescie wraca do zdrowia i juz rozpoznaje osoby, mowi i chodzi choc z trudnoscia. Jeszcze nie moze poslugiwac dobrze sie rekami.
Caly czas jest w szpitalu w Rzymie na rechabilitacji a ojciec i dziecko w domu. Odwiedza ich co weekend.
A zaczelo sie od bolu glowy, wymiotow i zlego samopoczucia przed porodem. Przyjeli ja na oddzial i czekali na porod.
Nawet jej w szpitalu cisnienia nie zmierzyli, ani temperatury - choc wydawala sie chora.

A moi znajomi nie wiedza gdzie dzwonic - dzwonia na komorke ze stoja pod drzwiami.
A kredytow nie mamy wiec i komornik do nas nie przyjdzie.
ależ historia! biedna

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Nie rob smaka

a ja tez bedzie miec polskie slodkosci ,paczka mi za tydzien przyjdzie hu hu hu hu

evelinarav - ewelinko rozwialas juz swoje watpliwosci ?

cucciola79 - a kolezanka gdzie rodzila ? we wloszech ?
aaa juz doczytalam we wloszech.... ja sie naogladalam programow dokumentalnych i interwencyjnych na temat porodow we wloszech ... to az stach sie bac co tu lekarze wyczyniaja... na sama mysl o ciazy slabo mi sie robi ....

quana99 - zgadzam sie , teraz w calej europie sie pogorszylo ,chyba najgorzej jest w Hiszpanii ,Grecji i no wlasnie naszej Italii.... kryzys niestety jest wszedzie ,ja mam kolezanki ze Skandynawii i z tego co mowia tam chyba go jakos najmniej odczuli...

----

Dziewczyny a ja doszlam do wniosku ,ze najprzystojniejsi faceci sa w Argentynie i chyba ide kupic sobie bilet
hahahahahahaha - Romanaccia jesteś po prostu the best i tyle

Cytat:
Napisane przez blackpearlkrakow Poka¿ wiadomo¶æ
Chcialam sie przywitać chodz jestem na forum kilka miesiecy ostatnio zaczelam czesciej zerkac i znalazlam wloskie wizazynki witam Was ja mieszkam w Rzymie. Pozdrawiam

Witaj

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3949461 3]jutro dzisiaj chyba nie zasne
no ja nie wiem.... wydaje mi sie, ze jednak lepiej rodzic we Wloszech niz w PL. tutaj to chociaz znieczulenie daja za darmo

witaj no to mamy juz 2 wizazanki zakochane w Rzymie [/QUOTE]

ojeje to trzymam kciuki :thumbup:

Cytat:
Jutro ?....za co mam trzymac kciuki ?

2 zakochane w Rzymie ? ,a kto jeszcze

sjoanna - a noo.... ogladajac sobie argentynskich facetow.... to sa obserwacje przeprowadzane od lat ,nie od wczoraj i doszlam do wniosku ,ze tam sa najciachowaciejsi faceci

juz sie nad tym biletem zastanawiam

( P.S. mam krewnych w Argentynie )

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-27, 22:14   #2012
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
hahahahahahaha - Romanaccia jeste¶ po prostu the best i tyle

....

Jutro ide kupic mojego pierwszego Smartphona,bo moj telefon odszedl na zawsze .... zobaczymy co to za gadzina

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
romanacciawie co dobrebellocci
Nio nie ? hihu ...
Stary 2013-02-28, 09:07   #2013
blackpearlkrakow
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

A jaki telefon kupujesz?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Tak w ogole to dzien dobry wszystkim w tym pieknym slonecznym dniu
blackpearlkrakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:18   #2014
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

hej dziewczynki. Ja od 3 dni leze w lozku i ledwo dysze - zlapalam jakiegos wirusa paskudnego. Wczoraj bylam u lekarza i po tym jak mu opowiedzialam o tych moich dodatkowych zawrotach glowy i ze czasem trudno mi na nogach ustac itd od razu powiedzial ze mam anemie i kazal wszystkie badania zrobic. Wygladam jak dziecko wojny.
cucciola79 to straszne co opowiedzialas o tym porodzie. Moja siostra przy pierwszym synku tez miala "przenoszona" ciaze - 4,5kg wazyl dzidzius! Przeciez lekarze wiedza z czym sie to wiaze - dlaczego nie pozwolili jej rodzic wczesniej wywolujac porod. Tak jak ty opisywalas - po mojej siostrze doslownie skakaly dwie pielegniary i naciskaly na brzuch. W przypadku mojej siostry skonczyl sie na tym ze byla cala porozrywana (sorry za doslownosc) ale na szczescie dziecko bylo zdrowe. Napisz jak tam ten dzidzius znajomych.
jesli chodzi o wybory - to tez jestem zbulwersowana ile osob glosowalo na Berlusca, chociaz.. czemu sie dziwic. W niedziele bylismy na obiedzie u tesciow - i tam wszyscy na niego glosowali! tesc, tesciowa, jego brat i laska jego brata. Moj Tz musialby sie pratycznie caly czas klocic. Dodatkowo ten jego brat i szwgierka sa zapalonymi legistami i otwarcie mowia, ze sa przeciwko gejom i obcokrajowcom.
No coz.. glupota nie boli.
Moj szef z kolei opowiadal, ze kiedys przy spotkaniu z obcokrajowcami gdzie mial byc podpisany kontrakt, ktorys z klientow rzucil haslo "bunga bunga" i aby dostac zamowienie musielismy obnizyc cene o 5%. W oczach ludzi z zagranicy wlosi staja sie niepowazni i malo wierygodni.. zeby nie powiedziec smieszni.
Evelinarav to juz wiesz cos konkretnego??? Ja bym sie cieszyla na twoim miejscu!
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:50   #2015
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

dzisiaj historyczny dzien, odchodzi papiez...

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:29   #2016
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Cytat:
Chcialam sie przywitaæ chodz jestem na forum kilka miesiecy ostatnio zaczelam czesciej zerkac i znalazlam wloskie wizazynki witam Was ja mieszkam w Rzymie. Pozdrawiam
Witaj!
Ja mieszkam w Latinie wiec niedaleko.

Cytat:
sjoanna - a noo.... ogladajac sobie argentynskich facetow.... to sa obserwacje przeprowadzane od lat ,nie od wczoraj i doszlam do wniosku ,ze tam sa najciachowaciejsi faceci

No to jak masz tam rodzinke to warto odswiezyc kontakty i pojawic sie tam kiedys w odwiedziny. Dlaczego nie!

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczynki. Ja od 3 dni leze w lozku i ledwo dysze - zlapalam jakiegos wirusa paskudnego. Wczoraj bylam u lekarza i po tym jak mu opowiedzialam o tych moich dodatkowych zawrotach glowy i ze czasem trudno mi na nogach ustac itd od razu powiedzial ze mam anemie i kazal wszystkie badania zrobic. Wygladam jak dziecko wojny.
cucciola79 to straszne co opowiedzialas o tym porodzie. Moja siostra przy pierwszym synku tez miala "przenoszona" ciaze - 4,5kg wazyl dzidzius! Przeciez lekarze wiedza z czym sie to wiaze - dlaczego nie pozwolili jej rodzic wczesniej wywolujac porod. Tak jak ty opisywalas - po mojej siostrze doslownie skakaly dwie pielegniary i naciskaly na brzuch. W przypadku mojej siostry skonczyl sie na tym ze byla cala porozrywana (sorry za doslownosc) ale na szczescie dziecko bylo zdrowe. Napisz jak tam ten dzidzius znajomych.
jesli chodzi o wybory - to tez jestem zbulwersowana ile osob glosowalo na Berlusca, chociaz.. czemu sie dziwic. W niedziele bylismy na obiedzie u tesciow - i tam wszyscy na niego glosowali! tesc, tesciowa, jego brat i laska jego brata. Moj Tz musialby sie pratycznie caly czas klocic. Dodatkowo ten jego brat i szwgierka sa zapalonymi legistami i otwarcie mowia, ze sa przeciwko gejom i obcokrajowcom.
No coz.. glupota nie boli.
Moj szef z kolei opowiadal, ze kiedys przy spotkaniu z obcokrajowcami gdzie mial byc podpisany kontrakt, ktorys z klientow rzucil haslo "bunga bunga" i aby dostac zamowienie musielismy obnizyc cene o 5%. W oczach ludzi z zagranicy wlosi staja sie niepowazni i malo wierygodni.. zeby nie powiedziec smieszni.
Evelinarav to juz wiesz cos konkretnego??? Ja bym sie cieszyla na twoim miejscu!
Wczoraj widzialam jak doktor Oz pokazywal jak badac czy sie ma anemie - stan przed lustrem i zajrzyj sobie do oka odsuwajac dolna powieke - jak jest bialo pod okiem to anemia jak czerwono to nie masz anemii.
A badania zawsze warto zrobic.

Co do wizerunku Wlochow na swiecie to widac bylo po gieldzie jak poszla w dol kiedy okazalo sie jakie sa wyniki wyborow.

Dziewczyny - mam telefon z dwoma kartami sim.
Jedna polska z T-mobile.
Kozystam z niej najczesciej jak jestem w Polsce.
Mam na karte a do tego w taryfie rok waznosci konta od ostatniej rozmowy wiec doladywuje kiedy potrzebuje.
Najlepiej dla mnie.
Niestety ostatnio dostalam sms ze zmiana od 19 marca jest taka ze musze placic co miesiac 3 zl za waznosc konta.
Zaczelam sie zastanawiac czy nie zrezygnowac z polskiego numeru.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:31   #2017
alcon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 874

Hejka

Witajcie quana i blackpearl

Bambi trzymaj siê kochana anemia to straszne paskudztwo, te¿ to przerabia³am Co do rodziny twojego T¿ to na prawdê brak s³ów.

Cuciola ¶wietne takie koperty-niespodzianki, fajn± masz mamê.

Romanaccia
- udanych zakupów, pochwal siê na jaki model siê zdecydowa³a¶. Ja bêdê polowaæ w sobotê na xperiê sola,zobaczymy ile rzuc± tych telefonów w Aldim

Mój T¿, te¿ od trzech dni prze¿ywa wyniki wyborów, ale nie pojecha³ g³osowaæ, ani nie zapisa³ siê na g³osowanie listowne Niemieckie media bardzo kibicowa³y Montiemu, a Berlu, nazywaj± mumi±, latin loverem i przywo³uj± w ka¿dym mo¿liwym aspekcie aferê bunga bunga i jego postawê antyfeministyczn±.
eheheh... zreszt± w pracy u T¿ pad³o kilka stwierdzeñ typu: italiano= pasta, vino, madolino albo mare, sole amore. Ale koniec koñców Niemcy kochaj± Italiê

Pisa³y¶cie te¿ o mo¿liwo¶ci g³osowania: z tego co mi wiadomo mo¿ecie g³osowaæ w wyborach do comune i regionów oraz do parlamentu europejskiego. Poza tym je¶li chcia³yby¶cie g³osowaæ na prezydenta, w referendum czy w wyborach parlamentarnych w Polsce mo¿ecie g³osowaæ korespondencyjnie. Od stycznia 2011 wszed³ w ¿ycie w Pl kodeks wyborczy.

Co do bycia na bie¿±co polecam polskie radio, zarówno stronê internetow±, jak i s³uchanie radia online, ja bardzo lubiê program pierwszy.

alcon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:11   #2018
bambi1980
Zadomowienie

A tak z ciekawosci - dziewczyny mezatki - wy chyba mozecie aplikowac o podwojne obywatelstwo z racji malzenstwa, prawda? Co was automatycznie upowaznia do glosowania... tak przynajmniej myslalam do tej pory. Tak jak pisala quana99 po 5 latach od momentu zarejestrowania sie we Wloszech mozna sie starac takze. tak mi powiedziano w comune 3 lata temu gdy sie meldowalam. Nie wiem natomiast jak to przebiega pozniej i ile sie czeka. Ja osobiscie mialabym jeden profit z wloskiego (podwojnego) obywatelstwa oprocz moznosci glosowania - a mianowicie do Ameryki mozna bez wizy jechac. Mam siostre w USA i jeszcze tam nie bylam. Wiadomo - moge tez sie kopsnac do ambasady ale zawsze cie tam traktuja jak potencjalnego emigranta, wszystko kosztuje kupe kasy a potem jeszcze im sie odwidzi i wizy nie dadza - tak jak mojej mamie.
Wczoraj gdy czekalam na doktora w ambulatorio wychodzilam wprost ze skory - doslownie trzeci swiat. Jak wlosi sie moga szczycic ze maja tak wysoki poziom uslug medycznych i podkreslaja ze sa za darmo!! Smiech na sali! To juz moja przychodnia z Orzesza skad pochodze to conajmniej klinika wobec tego "czegos". Baba na wstepie mnie ofukala ze przychodze bez zarejestrowania sie - wiec jej tlumacze ze dzwonilam ale nikt nie odpowiadal - ona mi na to ze dzisiaj sa w pelni oblozeni i na jutro tez i ze jak chce to moge przyjsc w piatek. ja jej na to ze ja sie teraz zle czuje i niech mi przynajmniej dadza zwolnienie do pracy. Zignorowala mnie totalnie. po mnie przyszli 2 goscie ktorzy tez nie byli zarejestrowani i oni jakos zostali przyjeci przede mna. Siedzialam tam jak na skazanie az doktor sie zorientowal i sam mnie zawolal. Ta baba z recepcji oponowala "nie ta pani nie ma rejestracji!" ale ja olal. Ludzi bylo multum!Ale wiekszosc zalatwiala jakies pie....ly - wiekszosc nie przychodzila z choroba. Doktor po zalatwieniu 2 osobnikow zniknal na 45 min, po czy sie znowu pojawil jednego wzial i ponownie zniknal. Co to za cyrk...

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-02-28 o 14:12
Stary 2013-02-28, 14:29   #2019
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
ojej zmartwilas mnie i Ty terazporub szybko wszystkie niezbedne badania!!!ja tez ostatnio mam zawroty glowy a w ogole mecza mnie bole migrenowe
wspolczucia to tez przeszla Twoja siostrato samo ta nasza znajoma tydzien byla na oddziale jeszcze chodzic nie mozedzieciatko jest wciaz na intensywnej terapii w Siena lekarze powiedzieli wprost:meglio se non vi affezionate troppojestesmy wszyscy tu zalamani
co do obywatelstwa ja juz zlozylam papiery i teraz czekam,strasznie duzo zalatwiania bylo i w kraju i tu na miejscu poza tym do zaplacenia jest 200 eurow biurze mi powiedzieli ,ze mozna sie starac o obywatelstwo juz od 3 lat od zawarcia malzenstwa teraz nie wiem pewnie juz cos sie zmienilomoja siostra jako ze nie jest mezatka a tutaj od prawie 15 lat tez ma prawo a wiec i ona sie staratak tak po otrzymaniu obywatelstwa wloskiego mamy prawo do wzieci udzialu w glosowaniu
sjoannaja 2 lata temu zrezygnowalam z pl.nr co jakis tam czas musialam ladowac kontoteraz jak tam jestem to kupuje nowy i problem z glowy

Dziewczyny z Rzymu i okolic fajnie macie macie darmowe porady:
http://www.naszswiat.net/y-we-woszec...-polakow-.html

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-02-28 o 14:33
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:41   #2020
sjoanna
Zakorzenienie

Ja sie bede starac o obywatelstwo za kilka miesiecy jak bede 3 lata po slubie. Bo wlasnie sie mojemu mezowi wyjazd do USA marzy.
A ze zalatwiania duzo - toz to przeciez normalka - i w Polsce i tutaj biurokracja kwitnie i ma sie coraz lepiej. Niestety.

Cucciola - szkoda tej dziewczyny i tego dziecka! Powinni sie sadzic ze szpitalem o odszkodowanie!
A ile czekasz na dokumenty?

Bambi - wredna baba na recepcji - zawsze sie jakas taka znalezc musi!
Dobrze ze cie lekarz przyjal.

Ja popralam posciel i obleklam nowa. Schnie wszystko ekspresowo!
Wiosna?

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-02-28, 15:06   #2021
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie bede starac o obywatelstwo za kilka miesiecy jak bede 3 lata po slubie. Bo wlasnie sie mojemu mezowi wyjazd do USA marzy.
A ze zalatwiania duzo - toz to przeciez normalka - i w Polsce i tutaj biurokracja kwitnie i ma sie coraz lepiej. Niestety.

Cucciola - szkoda tej dziewczyny i tego dziecka! Powinni sie sadzic ze szpitalem o odszkodowanie!

Wiosna?
najwiecej to w Pl bylo zalatwiania tylko odsylali jeden do drugiego a to do Koszalina 2 razy jechalam a to do Wawy i tak w kolko trzeba na to troszke czasu poswiecic naszczescie mam rodzinke ktora mi pomoglapapiery zlozylam we wrzesniu 2012 teraz to tylko czekac mojej siostrze powiedzieli ze ona to do 2 lat bo nie zamezna i na innych zasadach u mnie powinno pojsc to szybciejokaze sie

a co do tych znajomych zobaczymy jak to sie wszystko zakonczy!!miejmy nadzieje ze Happy endem!!!

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:

Wiosna?
najwiecej to w Pl bylo zalatwiania tylko odsylali jeden do drugiego a to do Koszalina 2 razy jechalam a to do Wawy i tak w kolko trzeba na to troszke czasu poswiecic naszczescie mam rodzinke ktora mi pomoglapapiery zlozylam we wrzesniu 2012 teraz to tylko czekac mojej siostrze powiedzieli ze ona to do 2 lat bo nie zamezna i na innych zasadach u mnie powinno pojsc to szybciejokaze sie

a co do tych znajomych zobaczymy jak to sie wszystko zakonczy!!miejmy nadzieje ze Happy endem!!!
..........

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 15:53   #2022
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Jutro ?....za co mam trzymac kciuki ?

2 zakochane w Rzymie ? ,a kto jeszcze

no jak to kto ?
Cytat:
ja rodzilam niedawno w polsce i znieczulenie mia³am za darmo... nic nie s³ysza³am ¿eby siê co¶ p³aci³o
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ

a to chyba zalezy od szpitala, bo my zaplacilismy 500 euro...za to wlasnie w Pl jest juz bezplatne
co????!!!! nie moge w to uwierzyc naprawde...
Cytat:
.Wczoraj gdy czekalam na doktora w ambulatorio wychodzilam wprost ze skory - doslownie trzeci swiat. Jak wlosi sie moga szczycic ze maja tak wysoki poziom uslug medycznych i podkreslaja ze sa za darmo!! Smiech na sali! To juz moja przychodnia z Orzesza skad pochodze to conajmniej klinika wobec tego "czegos". Baba na wstepie mnie ofukala ze przychodze bez zarejestrowania sie - wiec jej tlumacze ze dzwonilam ale nikt nie odpowiadal - ona mi na to ze dzisiaj sa w pelni oblozeni i na jutro tez i ze jak chce to moge przyjsc w piatek. ja jej na to ze ja sie teraz zle czuje i niech mi przynajmniej dadza zwolnienie do pracy. Zignorowala mnie totalnie. po mnie przyszli 2 goscie ktorzy tez nie byli zarejestrowani i oni jakos zostali przyjeci przede mna. Siedzialam tam jak na skazanie az doktor sie zorientowal i sam mnie zawolal. Ta baba z recepcji oponowala "nie ta pani nie ma rejestracji!" ale ja olal. Ludzi bylo multum!Ale wiekszosc zalatwiala jakies pie....ly - wiekszosc nie przychodzila z choroba. Doktor po zalatwieniu 2 osobnikow zniknal na 45 min, po czy sie znowu pojawil jednego wzial i ponownie zniknal. Co to za cyrk...
popieram na 100%. ja moge porownac lekarzy stad z polnocy i tych z poludnia. tak sie tutaj szczyca a medycyna jak z Afryki. zobaczenie sie z lekarzem graniczy z cudem. ostatnio sie naczekalismy z mezem prawie 2 godz i nadarmo bo lekarz balwan. zero zainteresowania pacjentem. na poludniu chodzilam do ginekologa kiedy chcialam, bez zadnej rejestracji i za darmo, a tutaj trzeba odczekac ok 2 tygodni i jeszcze zaplacic 25 euro. tam jak chcialam pigulki, to mi zlecily wszystkie potrzebne badania, pap test a tutaj poszlam do gina sie zapytac o pap test, to on na to, ze on ich nie robi. no to po co tam siedzi recepte na pigulki daja tu odrazu sekretarki. nawet sie z lekarzem nie musialam widywac, no bo po co robic jakies badania.mozna i tak lykac. dlatego tez do lekarzy tu nie chodze. ciemnogrod i tyle.

no wiec zrobilam ten test i wyszedl negatywny. i naprawde sie rozczarowalam, bo przez te dni zaczelam juz sobie robic plany. myslalam, ze jak pojedziemy w sierpniu do PL, to juz bysmy znali plec i moglibysmy sie tam obkupic. teraz mam tylko zmartwienie co z tym okresem, bo ostatnio mialam caly czas regularny z teraz spoznia sie prawie 2 tyg. boje sie ze to cos powaznego.... mam wrazenie, ze juz nie nadejdzie. a ja sie czuje taka zmeczona....

jeszcze mnie TZ rozsmieszyl. na koniec rozebral na czesci test i wzial sobie baterie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-28, 16:11   #2023
bambi1980
Zadomowienie

Nie martw sie Evelinarav
Ja mialam jakies 1,5 roku temu podobna sytuacje - podejrzewalam, ze jestem w ciazy. Pierwsza reakcja to panika i "oj ja nie chce teraz" a potem jak sie okazalo ze jednak nie to sie pobeczalam bo w myslach juz sobie poukladalam, zaczelam sie cieszyc itp.
Moze to znak zeby odstawic te tabsy? Jakbys teraz zaszla albo do miesiaca to do sierpnia bedziesz znala plec!
A ja ostatnio zaczelam tez rozmyslac o dziecku, a w mieszkaniu ktore teraz zaczelismy wynajmowac jest mala lazienka tylko z kabina prysznicowa bez wanny - to jest chyba problem z dziudziusiem nie- co powiecie mamusie? pewnie ze mi na glowe przeszla ta grypa
Stary 2013-02-28, 16:16   #2024
sjoanna
Zakorzenienie

Evelina - no to chyba jednak bedziesz musiala odwiedzic ginekologa - moze prywatnie idz jak sa takie chocki-klocki.
Bo niestety moze to byc jakas choroba.
Albo zaburzenie hormonalne.

Bambi - wszystko sie da zorganizowac - nie martw sie brakiem wanny tylko rob swoje!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-02-28, 17:15   #2025
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Ciao! papiez polecial do Castel Gandolfo bedzie mial 6 apartamentow

evelinarav no to znieczulenie to zalezy od szpitala, ja placilam, moja kolezanka rodzila w innym i nie placila ale mi nie bylo szkoda, chcieliby 2 tys to tez bym zaplacila

bambi a przeciez sluzba zdrowia we Wloszech nie jest bezplatna, my placimy ticket, za dziecko tez, chodzi mi o wizyty specjalistyczne i tym podobne

no tak z tym obywatelstwem to duzo zalatwiania, ja niby z Wawy i wszystko pod nosem, ale z dzieckiem to nie zalatwianie, teraz troszke zaluje bo w wakacje chcielismy poelciec do S. Francisco do znajomych meza, a tu klops, moze innym razem, wszak jeszcze nie umieramy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 17:58   #2026
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Bylam w miescie...w sklepach sporo kolorow fluo, jeansu, bezu, niebieskiego, pasteli, paskow i spodni w kwiaty

Cytat:
lekarze powiedzieli wprost:meglio se non vi affezionate troppo
mojej mamie jak urodzila brata tez tak mowili, bo byl wczesniakiem kilowym i nie potrafil samodzielnie oddychac...ale mimo tego sie udalo!

no fajnie, jeszcze sobie 200 euro skubna to ja chyba wole miec tylko polskie obywatelstwo to i Fiammi bedzie miala podwojne obywatelstwo?

evelinarav to moze te twoje rozczarowanie to znak zeby sie tak na serio starac?

Stary 2013-02-28, 18:45   #2027
principessina
Zakorzenienie

cuciola dzieci urodzone we Wloszech ze zwiazkow Polka/Wloch czy Polak/Wloszka maja automatycznie obywatelstwo wloskie, a polskie to jak oczywiscie wyrobisz dziecku paszport czy dowod
tak widzialam podziwialam ostatnio wystawy, juz wszystko wiosenne no i pogoda tez a ja nie mam co na grzbiet narzucic

evelinarav
to co jakies newsy, bo niedoczytalam?

sjoanna
czy moge zamiast rekawy uzyc folii do pieczenia i dac ta przyprawe co mi zostala z tego saccoccio?
Stary 2013-02-28, 18:59   #2028
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Nie martw sie Evelinarav
Ja mialam jakies 1,5 roku temu podobna sytuacje - podejrzewalam, ze jestem w ciazy. Pierwsza reakcja to panika i "oj ja nie chce teraz" a potem jak sie okazalo ze jednak nie to sie pobeczalam bo w myslach juz sobie poukladalam, zaczelam sie cieszyc itp.
Moze to znak zeby odstawic te tabsy? Jakbys teraz zaszla albo do miesiaca to do sierpnia bedziesz znala plec!
A ja ostatnio zaczelam tez rozmyslac o dziecku, a w mieszkaniu ktore teraz zaczelismy wynajmowac jest mala lazienka tylko z kabina prysznicowa bez wanny - to jest chyba problem z dziudziusiem nie- co powiecie mamusie? pewnie ze mi na glowe przeszla ta grypa
dokladnie tak jak ja. a czemu sie martwisz, ze wanny nie masz? teraz prawie u nikogo w domu nie ma wanny bo male lazienki robia. ja nawet bym sobie tym glowy nie zawracala...
Cytat:
no fajnie, jeszcze sobie 200 euro skubna to ja chyba wole miec tylko polskie obywatelstwo
evelinarav to moze te twoje rozczarowanie to znak zeby sie tak na serio starac?
no wlasnie. za wszystko by tylko chcieli skubnac
Cytat:
cuciola dzieci urodzone we Wloszech ze zwiazkow Polka/Wloch czy Polak/Wloszka maja automatycznie obywatelstwo wloskie, a polskie to jak oczywiscie wyrobisz dziecku paszport czy dowod
tak widzialam podziwialam ostatnio wystawy, juz wszystko wiosenne no i pogoda tez a ja nie mam co na grzbiet narzucic

evelinarav to co jakies newsy, bo niedoczytalam?

sjoanna czy moge zamiast rekawy uzyc folii do pieczenia i dac ta przyprawe co mi zostala z tego saccoccio?
nie ma newsow. no tak rozmawialismy i bardzo mozliwe, ze zaczniemy sie starac ale w lecie. najpierw musi jeszcze @ nadejsc
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:18   #2029
principessina
Zakorzenienie

evelinarav to zrob ten test do jasnej ciasnej

bambi
Ty to nie masz innych zmartwien, tylko ze wanny nie ma, ja bym wolala prysznic zamiast wanny, napelnisz brodzik i posadzisz tam dzieciaczka, a teraz sa takie rozwiazania, taki kubelek pod prysznic (chyba z baby OK) i w nim dziecko sadzasz
Stary 2013-02-28, 19:55   #2030
Romanaccia
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3951057 4]no jak to kto ? [/QUOTE]

Nooo ja nie wieeeem

sjoanna - moja babcia ,juz kiedys myslala o wyslaniu mnie do Argentyny w ramach odnowienia kontaktow z rodzina ,bo ja bylam bardzo chetna ,zeby tam pojechac ,teraz jak bylam w polsce w odwiedzinach u babci znowu o tym wspominala wiec kto wie....

Juz mnie namawialy na odnalezienie rodziny w hiszpanii ,bo mam hiszpanskich przodkow ,czesc romanacciow przybyla z hiszpanii ole' !

evelinarav - ja nie wiem jak mozesz tak dlugo czekac ,ja bym chociaz test zrobila bo z nerwow bym wysiadla

Kupilam sobie slicnego bialego smartphona samsunga i caly dzien sie nim bawie jakbym 10 lat miala ,mala rzecz a cieszy

alcon - dawno Cie nie ....czytalam
Stary 2013-02-28, 20:37   #2031
bambi1980
Zadomowienie

No ale przeciez Evelinarav pisala, ze wlasnie zrobila ten test i wyszedl negatywny.
Stary 2013-02-28, 20:55   #2032
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Bylam w miescie...w sklepach sporo kolorow fluo, jeansu, bezu, niebieskiego, pasteli, paskow i spodni w kwiaty

mojej mamie jak urodzila brata tez tak mowili, bo byl wczesniakiem kilowym i nie potrafil samodzielnie oddychac...ale mimo tego sie udalo!

no fajnie, jeszcze sobie 200 euro skubna to ja chyba wole miec tylko polskie obywatelstwo to i Fiammi bedzie miala podwojne obywatelstwo

Ja wlasnie wierze w cuda

Tak jak napisalaprinciFiammi ma obywatelstwo wloskie od urodzenia no a ja bede miala podwojne
a ile Ty juz jestes w Italii???

bambinawet sie nie martw na dobry poczatek bedziesz musiala zakupic wanieneke specjalna dla niemowlatja powiem Ci szczerze ze mam i wanne i prysznic i z wanny nie korzystamy prawie w ogole

Pytanie za milion:
w/g Was ktos kto nazywa dzieci wstretnymi bachorami kocha dzieci????
jeju strasznie mnie to nurtuje??!!
Stary 2013-02-28, 21:43   #2033
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

8 rok juz jakos leci ale sporo czasu mialam permesso per motivi di studio

Stary 2013-02-28, 21:50   #2034
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
No ale przeciez Evelinarav pisala, ze wlasnie zrobila ten test i wyszedl negatywny.
To ja cos nie doczytalam

a i tak bym sie za bardzo stresowala ,do lekarza marsz !

Cuciola - a jak Ci sie zyje w Italii ? to znaczy, myslisz czasem o przytachaniu Tzta to polski i opuszczeniu italii?
Stary 2013-03-01, 09:08   #2035
blackpearlkrk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Cytat:
Nooo ja nie wieeeem

sjoanna - moja babcia ,juz kiedys myslala o wyslaniu mnie do Argentyny w ramach odnowienia kontaktow z rodzina ,bo ja bylam bardzo chetna ,zeby tam pojechac ,teraz jak bylam w polsce w odwiedzinach u babci znowu o tym wspominala wiec kto wie....

Juz mnie namawialy na odnalezienie rodziny w hiszpanii ,bo mam hiszpanskich przodkow ,czesc romanacciow przybyla z hiszpanii ole' !

evelinarav - ja nie wiem jak mozesz tak dlugo czekac ,ja bym chociaz test zrobila bo z nerwow bym wysiadla

Kupilam sobie slicnego bialego smartphona samsunga i caly dzien sie nim bawie jakbym 10 lat miala ,mala rzecz a cieszy

alcon - dawno Cie nie ....czytalam
Note? tak w ogole to dzien dobry wszystkim
blackpearlkrk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:10   #2036
blackpearlkrk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Romanacia jakiego samsunga? Nota? Tak w ogole to dxien dobry wszystkim
Nie wiem czemu nie moge odpowiadac na wiad przez "cytowanie "
blackpearlkrk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:59   #2037
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Nie
mimo, ze strasznie tesknie, ze teraz nie jest latwo o prace..
to nie myslalam zeby wrocic. Juz sie przestawilam w miare na ta wloska wies, no i studia bym w pl musiala jakos aktualizowac. Jestem cierpliwa i wierze, ze i my kiedys wyniesiemy sie na swoje
tak na prawde to dopiero poczatek..bede mogla ocenic jak mi sie zyja jak bede u siebie. To jeszcze u mnie taki okres przejsciowy..

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-03-01 o 10:02
Stary 2013-03-01, 10:19   #2038
alcon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 874

Dziewczyny mam ochotê ryczeæ.... nie bêdê mia³a tej roboty
dzi¶ zadzwoni³am, ¿eby siê dowiedzieæ co i jak, a oni,¿e nie maj± dla mnie dobrej wiadomo¶ci... 3 tygodnie zmarnowane, mo¿e w tym czasie mog³abym znale¼æ co¶ innego...

Cytat:
A ze zalatwiania duzo - toz to przeciez normalka - i w Polsce i tutaj biurokracja kwitnie i ma sie coraz lepiej. Niestety. ?
Sjoanna, a mo¿e dostaniesz wizê tak¿e tylko z polskim obywatelstwem... mo¿e warto spróbowaæ. Nie wszystkim odmawiaj±...

Cytat:
Nie martw sie Evelinarav
oj tam,¿eby posiadanie dzieci zale¿a³o od wanny czy jej braku Ja to zawsze znajduje argument, dlaczego nie teraz... ale z drugiej strony z wiekiem szanse siê zmniejszaj± wiêc... trzeba by zacz±æ my¶leæ

Cytat:

evelinarav
to co jakies newsy, bo niedoczytalam?

sjoanna
czy moge zamiast rekawy uzyc folii do pieczenia i dac ta przyprawe co mi zostala z tego saccoccio?
Ciekawa jestem jak to bêdzie u nas, nie mieszkamy w It, mój T¿ jeszcze nie zapisa³ siê do AIRE ( tylko ) wiêc nie wiem jak to by by³o bo raczej nie chcia³oby mi siê jechaæ rodziæ do PL albo It.

Cytat:
Ja wlasnie wierze w cuda

Tak jak napisalaprinciFiammi ma obywatelstwo wloskie od urodzenia no a ja bede miala podwojne
a ile Ty juz jestes w Italii???

Pytanie za milion:
w/g Was ktos kto nazywa dzieci wstretnymi bachorami kocha dzieci????
jeju strasznie mnie to nurtuje??!!
nie chcesz wyrobiæ jej polskiego obywatelstwa?

ja jeszcze dzieci nie mam, ale mam bzika na punkcie ich to¿samo¶ci- bêd± mia³y podwójne nazwisko, zamierzam jak tylko mo¿liwe wyrobiæ podwójne obywatelstwo itd. Chocia¿ mój brat mówi,¿e to nic nie da , bo dziecko samo sobie wykreuje to¿samo¶æ i nie zrobiê z nich na si³ê polaków czy w³ochów.

ale z drugiej strony:
Mieszka tutaj taki ch³opak 15-16 lat, matka Polka , ojciec W³och i dla niego jest bardzo wa¿ne, aby mówiæ bez akcentu niemieckiego, nieznajomych W³ochów pyta siê czy mo¿na rozpoznaæ,¿e nie jest urodzony w It, interesuje siê bardzo histori± Italii itd. W sumie jest W³ochem, a nie Niemcem...chocia¿ do It je¼dzi tylko na kilka dni w czasie wakacji.

hmmm co do drugiego.... mo¿e swoje dzieci kochaæ, ale obcych nie.... to chyba tak samo jak z doros³ymi niektórzy wydaj± nam siê sympatyczni, a inni nie. Poza tym samo s³owo bachor ma znaczenie niesfornego dziecka( chyba z pochodzi z hebrajskiego). Czasami te¿ go u¿ywam jak mam do czynienia z bardzo niegrzecznym dzieciakiem,które dzia³a mi na nerwy. jednak nie u¿y³abym tego s³owa do swoich, czy dzieci moich bliskich, znajomych.

Edytowane przez alcon
Czas edycji: 2013-03-01 o 10:23
alcon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-01, 12:32   #2039
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackpearlkrk Poka¿ wiadomo¶æ
Romanacia jakiego samsunga? Nota? Tak w ogole to dxien dobry wszystkim
Nie wiem czemu nie moge odpowiadac na wiad przez "cytowanie "
No wlasnie Romanaccia - pochwal sie!

A co do wypowiedzi to na poczatku to co napiszesz pojawi sie z opoznieniem. Musi zostac zatwierdzone, po pewnym czasie bedzie od razu.
A cytowanie - to wyzsza szkola jazdy.
Pod wypowiedzia masz najpier przycisk cytuj - i pojawi sie tylko ta wiadomosc a nastepny przycisk jest wielocytuj - jak chcesz zaznaczyc kilka wypowiedzi.
I na dole strony masz odpowiedz.

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mam ochotê ryczeæ.... nie bêdê mia³a tej roboty
dzi¶ zadzwoni³am, ¿eby siê dowiedzieæ co i jak, a oni,¿e nie maj± dla mnie dobrej wiadomo¶ci... 3 tygodnie zmarnowane, mo¿e w tym czasie mog³abym znale¼æ co¶ innego...

Sjoanna, a mo¿e dostaniesz wizê tak¿e tylko z polskim obywatelstwem... mo¿e warto spróbowaæ. Nie wszystkim odmawiaj±...

A wiadomo dlaczego? Co sie stalo?
Nie martw sie - szukaj dalej - ta praca dosyc szybko ci sie trafila. Moze nastepna bedzie dodatkowo w twojej branzy?

A wyjazd do USA nie jest pilny - sporo kosztuje, no i nie warto ryzykowac odmowy.
Poczekamy.

Ide dzisiaj do szkoly po prawie 2 tygodniowej przerwie spowodowanej wyborami i taaak bradzo mi sie nie chce!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-01, 13:37   #2040
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alcon;39523463

nie chcesz wyrobiæ jej polskiego obywatelstwa?

ja jeszcze dzieci nie mam, ale mam bzika na punkcie ich to¿samo¶ci- bêd± mia³y podwójne nazwisko, zamierzam jak tylko mo¿liwe wyrobiæ podwójne obywatelstwo itd. Chocia¿ mój brat mówi,¿e to nic nie da , bo dziecko samo sobie wykreuje to¿samo¶æ i nie zrobiê z nich na si³ê polaków czy w³ochów.

ale z drugiej strony:
Mieszka tutaj taki ch³opak 15-16 lat, matka Polka , ojciec W³och i dla niego jest bardzo wa¿ne, aby mówiæ bez akcentu niemieckiego, nieznajomych W³ochów pyta siê czy mo¿na rozpoznaæ,¿e nie jest urodzony w It, interesuje siê bardzo histori± Italii itd. W sumie jest W³ochem, a nie Niemcem...chocia¿ do It je¼dzi tylko na kilka dni w czasie wakacji.[/SIZE

hmmm co do drugiego.... mo¿e swoje dzieci kochaæ, ale obcych nie.... to chyba tak samo jak z doros³ymi niektórzy wydaj± nam siê sympatyczni, a inni nie. Poza tym samo s³owo bachor ma znaczenie niesfornego dziecka( chyba z pochodzi z hebrajskiego). Czasami te¿ go u¿ywam jak mam do czynienia z bardzo niegrzecznym dzieciakiem,które dzia³a mi na nerwy. jednak nie u¿y³abym tego s³owa do swoich, czy dzieci moich bliskich, znajomych.
qrcze przykro mino ale glowa do gory pewnie znajdziesz cos innego!!!
a wiesz ze jeszcze sie nie zastanawialam najpierw niech mi wyrobia moje a pozniej bedziemy myslecjak narazie to mala mowi wiekszosc slowek po polsku z czego bardzo sie ciesze,miemy nadzieje,ze jak pojdzie do przedszkola to sie nie zmieni i bedzie dwoma jezykami operowala
Dzieki dziekimiejmy nadzieje,ze tak jest i bedzie przy dzieciach trzeba miec anielska cierpliwosc poza tym wszystko sie zmienia o 360° juz nie jestem Ja jestesmy My i o tym wszystkim co bylo przed (tz.wygodach)trzeba zapomniec i czesto wymaga to wielu wyrzeczento takie moje skromne przemyslenie wynikajace z doswiadczenia

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-03-01 o 14:40
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.