|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Widzisz, ja mam manię szufladkowania Kiedyś podczas pierwszej mojej licytacji udało mi się kupić książkę kucharską, tak się rozpędziłam, że prawie przepłaciłam. Chciałam odkręcić, naściemniałam w mailu do gościa to nawet nie odpisał ![]() Radek strasznie lubi naklejać naklejki ![]() Kupiłam mu kilka kolorowanek z naklejkami i jest zachwycony. Słodko rączkami nakleja i się cieszy, że potrafi a później wpada w szał jak się kończą
|
|
|
|
|
#3722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
A tak wogóle, to miałaś nam wkleić zdjęcia swoich prac. ![]() Cytat:
Cytat:
Dzieciaczki śpią |
||||
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które się w Ikei objadały klopsikami?
http://www.wprost.pl/ar/390075/Ikea-...e-watpliwosci/ Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-02-28 o 22:17 |
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie z tego powodu z niej zrezygnowałam, bo magnesy zaraz by pogryzł, wyślinił, a one chyba papierowe, więc długo by nie pożyły ![]() Cytat:
![]() Dokładnie też tak myślę Teliczku - ze ta dzisiejsza noc mocno mi się przysłużyła :/ A piłkę sama zaraz kupuję, bo masażysta polecał mi ją bardzo. Mówi ze to rewelacja w każdym okresie życia. A na problemy z kręgosłupem i w czasie ciąży szczególnie zalecana. Mój mąż się objada, a co? ![]() Ja kiedyś też się objadałam, ale parę lat temu mi się znudziły.
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam Język Dwulatka, ale nawet nie czytałam-jakoś tak mnie nie wciągnął Język Niemowląt, to tego nie zaczepiam. Jakby ktoś chciał odkupić, to zapraszam na PW. Brumciu-idź koniecznie na to prześwietlenie. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-02-28 o 22:21 |
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też książeczki są w użyciu ciągle. Albo sama ogląda, albo przychodzi "mama cyta bajki" no i czytamy. Choć Agata ma fazę na to co zna. Więc ciągle mówię Brzechwy Miś, albo wlazł kotek, albo aaa kotki dwa... sama się domaga, bo chce uzupełniać słowa. Idzie rak powie już całe
![]() Muszę kupić jej zestaw do herbatki, bo ma w duplo stół i taki dzbanek i wszystkie ludziki, zwierzątka przychodzą na herbatkę. Wiosna idzie, a ja wózka nie wybrałam wciąż
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
A jakiego szukasz? I dla Agatki
![]()
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Spacerówki. Lekkiej, z rozkładanym oparciem, taniej...
Tak dla Agatki |
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Lili nigdy nic w Ikei nie jadłam
"dawno" nie chwaliłam się robótkami ![]() czapka-pies ![]() modelki śpią więc piłka musiała wystarczyć
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile już stworzyłaś dzieł?
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenka, czemu Cię nie ma tak długo???
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
póki co ten pies i jedna się tworzy jutro powinna przyjść paczka z włóczkami to mogę robić te zamówione
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marzenka widnieje na pasku
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
A i bym zapomniała!
Aga i DDewik - powodzenia jutro, dziewczynki!!!
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sumie? hmm nie wiem z 8 na pewno
|
|
#3736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bardziej jednak jak Borysek 7 godz wytrzyma i ja bez niego...Aga -trzymam kciuki Czytanie-uwielbia(bardzo duzo czytamy w dzień)zarówno jak ja mu czytam i "sam czyta"(dlatego kupujemy a nie wypożyczamy ), Lili , Brumek pytalyscie o Roznimisie-Borysek pokazuje na misia a ja mu mowie np.brudny mis, opowiadam dlaczego brudny itp , i tak na kazdej stronie -odpowiednio do misia .Borysek odpowiada na te moje opowiesci dlugim yyyyyyyy, albo eeeeeee, albo aaaaaa![]() Czytanie moje dziecko uwielbia ![]() Hitem u nas tez jest Lokomotywa czy Katar(zasmiewa sie przy moim kichaniu bardzo-tak jak u Ciebie Telik ), jak juz pisalam wczesniej Tupcie chrupcie, i duzo innych![]() Agni-moj Borysek nie mowi praktycznie nic(ostatnio nawet mama i tata nie chce), a duzo mu czytam, opowiadam i gadam do niego-taki typ, musimy poczekac .Swietnie natomiast go rozumiem![]() Ortopeda-Borysek wlasnie tak krzywił do srodka prawa nóżke i poszlismy w koncu do ortopedy, musi nosic buciki z usztywniona pietka i specjalne wkladki(mozemy sobie pomarzyć o paputkach).Za pól roku kontrola, podobno duzo dzieci ma taka wade, babka mowila ze dobrze ze przyszlismy, lepiej wczesniej takie rzeczy korygowac. I zapomniałam jeszcze o jednym-jezeli nie nosi tych wkladek, to mamy mu papcie ze sztywna piętka(np.Befado)zakładac odwrotnie, lewy kapec na prawa noge ,prawy na lewa(pierwszy raz o takim czyms slyszałam, az wielkie oczy zrobiłam jak mi to pani doktor powiedziała). Ide spac dziewczyny, stresa ma ogromnego, jutro na 7.30 do 14.30-trzymajcie kciuki za moje dziecko oby jakos dało rade! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-02-28 o 23:12 |
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
DDewik ja kiedyś właśnie słyszałam o odwrotnym zakładaniu pantofli przy niektórych wadach
a pantofle Befado bardzo polecam Hania ma 2 parę można je prać milion razy a dalej wyglądają superowo mają dziurkowaną podeszwę i nóżka się nie poci kupiłam jej 1 parę jak poszła do domu kultury i jak ją odbierałam to stopy wietrznie zapocone a odkąd w Befado zaczęła chodzić to problem zniknął i teraz od września ma 2 parę i też jestem z nich bardzo zadowolona
|
#3738 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bo oprocz misiów i ptaków uwielbia psy.Jestes niesamowicie zdolna!!! ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Dziękuję Brumeczku! |
||
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Brumku, przykro mi że magnesy nie dotarły w całości , muszę wymyślić lepszą taktykę na ich pakowanie... Natko, a Twoje dotarły w całości?![]() Brumku, dobrze że zdecydowałaś się na prześwietlenie. ![]() Skoro masażysta przystojny, to może zaproponuj żeby wprowadził się na jakiś czas do Was. ![]() Kajool, czyli synek Wam zrobił psikusa jak Nam kiedyś Hania - tylko że my żyliśmy w przeświadczeniu, że będzie chłopiec jakieś 7-8 tygodni. ![]() Agawoo, biedna Amelka- zdrówka dla niej. ![]() Iwa, a jaki rozmiar buta nosi teraz Ala? Zmartwiłaś mnie trochę paputkami, bo też na nie czekam. A jak Twój tż po usunięciu ósemek?Teliczku, pokaż Jaśka w nowej fryzurze! ![]() Marina, no to Igor będzie miał królewski tron. Dobrze, że się postawiłaś- niech wiedzą że masz swoje zdanie. ![]() Scio, Zdolności Agatki są powalające! ![]() Monia, uśmiałam się z wizyty w obuwniczym. ![]() Książki- Hania też bardzo lubi oglądać i czytać po swojemu. Teraz ma fazę na "widziś"(widzisz?)- jak pokazuje mi jakiś obrazek, urocze to. ![]() Też chciałam zrobić zakupy w Arosie, ale nie ma wiosny, ani lata na ulicy czereśniowej .Wiosna- też ją dzisiaj poczułam. Agni, ja bym dla spokoju poszła do laryngologa, chociaż z tego co piszesz raczej nie ma powodów do zmartwień. Jak widać po Naszych forumowych maluchach jest sporo "milczków", którzy pewnie mają zdolności w innych dziedzinach. Emil z tego co pamiętam jest bardzo sprytny ruchowo, a np. Sara Patikowa super radzi sobie z układankami (dla mojego dziecka to nadal czarna magia Stronczku, szkoda że modelina okazała się być plasteliną, bo zwierzaki wyszły rewelacyjnie. Natko, jakie buciki masz na oku? Może narzeczeni znowu będą mieć ten sam ubiór. ![]() Aga, DDewik, trzymam za Was kciuki! ![]() Wczoraj przyjaciółka powiedziała mi, że jest w ciąży- aleeeee się cieszę. A ja nadal kulam, klęję i formuję.
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko buty Ala ma teraz w rozm. 23
na allegro zamawiałaś? ja u Glik.pl czy jakoś tak - Ty u kogoś innego? czytanie do góry nogami fajnie musi wyglądać ![]() rewelacyjne te magnesy! szacun! wczoraj byłam na poczcie ;P nie przestrasz się tylko bo koperta "trochę" za duża a już w domu nic mniejszego nie miałam a nie chciałam już na poczcie osobno jeszcze koperty kupować i adresować ![]() jak przesyłka dojdzie to daj znać - powinna być jutro bo priorytetem poszła. a i dziękuję, że o TŻ pytasz masakra jednym słowem wypuchnięty, jeszcze czucia w części buzi nie ma jemu ta ósemka to poziomo rosła - w całości pod dziąsłem na fotelu 40 minut siedział 2 pomoce chirurga mu głowę trzymały wrócił blady jak ściana....
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-02-28 o 23:40 |
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Iwa, wooow to ekspresowo, czekam z niecierpliwością na listonosza w takim razie.
Tylko proszę odp. na moją ostatnią pw.![]() Paputki zamawiałam u gartende, czyli jest szansa że jednak będą dobre bo Hania nosi 22. Brumku, już jestem. Scio, a teraz czym wozisz Agatkę? Myślisz że jest sens zmieniać? Za chwilę nasze maluchy pewnie nie dadzą się już wsadzić do wózka. |
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena - SZACUN
! RewelacjaIwa chwal się, chwal podziwiam w milczeniu. Wczoraj przejrzałam książki o szydełkowaniu, piękne wzory... nie mogę się zabraćNuta po sterylce, napędziła stracha lekarzom. Zrobili małe nacięcie i miała krwotok, nie mogli znaleźć źródła. Teraz już w miarę z nią, nawet siku była . Kuba się popłakał jak ją zobaczył otumanioną i ledwo przytomną. Nie była w ciąży, ten paskudny kundel jej nie dopadł .
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
Iwa, o kurde, kolejna boska czapa.
Biedny tż, mam nadzieję że szybko będzie się goiło... Tak w temacie to właśnie zbieram się do umówienia sobie wizyty na taki przemiły zabieg. To już chyba moje 3 podejście. Ząb też rośnie mi w poprzek, ale trochę wyszedł poza powierzchnie dziąsła i ostatnio zaczął mnie trochę pobolewać.
|
|
|
|
#3744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw obejrzyj, przymierz i daj znać czy wszystko ok ![]() reszta poczeka ![]() 2. może dla drugiego będzie? ![]() a tak na serio to ja dzisiaj byłam mega szczęśliwa jak nie musiałam wielkiego wózka wyciągać (śpiworek i duże opony na śnieg) tylko wystarczyła parasolka z samochodu ![]() od razu lepiej i duuużo lżej się jechało tylko Ala chyba stęskniona była za tym wózkiem bo nie miała ochoty w ogóle chodzić siedziała i machała sobie nogami ![]() Cytat:
1. najgorzej zacząć i nie zrażaj się pruciem ![]() jak złapiesz bakcyla to już z górki ![]() 2. czytam czytam i nie mogłam załapać o czym piszesz, ale zmęczona już jestem i dopiero po chwili dotarło o czym czytam ![]() dobrze, że sunia ma się coraz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
trzeba było tak od razu to bym Ci nie pisała takich szczegółów
|
|
#3745 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z nowych owieczka i krokodyl to och i ach Cytat:
Bo moje też były pod dziąsłami, jak je usuwali. Najbardziej utkwił mi w głowie dźwięk. Niesamowity i nie opowiedzenia. I to, że nic nie czułam, tylko widziałam jak facet (180cm) poci się i robi czerwony - taki to wysiłek, żeby ten ząbek ukręcić Cytat:
No, ale teraz same dobre lata przed nią, bez żadnego kłopotu, pilnowanie, chodzenia w majtkach itp ![]() Cytat:
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż to bardziej o tego piecha dba niż o mnie
. Poleciał w piecu napalić, bo zimna była, trzęsła się. Kocyki poprzynosił, wodę pod nosek. Drań, nade mną tak nie skacze ![]() Ale to jest kochany psiak, słaniała się na nogach a siku chciała wyjść na ogród. Nie zrobiła w domu, czy na posłanie. Jeszcze o 3.00 jakby ją bolało, to mamy dać zastrzyk do wenflonu. Iwa zamiar mam, zobaczymy czy się nie zrażę . Ale super wzory kwiatów w jednej książce mam.Robiłam dzisiaj Kubie maskę kota z filcu, jutro Wam zdjęcia pokażę - dumna jestem .
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę mieć w nocy koszmary przez Ciebie. ![]() Iustyna, biedna Nuta, dobrze że macie to już za sobą. Niech szybko dochodzi do siebie.
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podasz tytuły? na chomiku może by były?
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wracałam do domu autobusem, to nie nadążałam chusteczek wymieniać, bo mi z buzi krew ciekła
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa ta książka http://aros.pl/ksiazka/piekne-kwiaty...modnych-wzorow
I jeszcze jedna z tej serii jest, ale już nie kwiaty a owady i motyle http://aros.pl/ksiazka/ptaki-motyle-i-inne-zwierzatka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

zapraszam

)
pewnie to też ma związek w tymi kiepski nocami(mięśnie zbyt długo są w napięciu)

, muszę wymyślić lepszą taktykę na ich pakowanie... Natko, a Twoje dotarły w całości?

Ząb też rośnie mi w poprzek, ale trochę wyszedł poza powierzchnie dziąsła i ostatnio zaczął mnie trochę pobolewać.