|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
TROCHE PODCZYTAŁAM FAJNE ZDJ DZIDZIUSIÓW ale najbardziej zaczytałam sie w sytuacji shestiger smutne to
![]() Nie wiem w czym dokładnie cie okłamywal może nie doczytałam a moze nie pisałaś...ale co to da ze dostanie w pysk?! albo zmyśla bo mu na Was nie zależy albo nie wiem już sama co...ja mam szwagra co bajeruje ale to takie nie tyle kłamstwa co wymyślanie dodawanie szczegółów do istniejacych już histori. a my wszyscy wiemy ze było inaczej. Ja nie wiem co to za związek oparty na kłamstwie
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-03-01 o 09:32 |
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Ahh wiedziałam, że czegoś brakuje w wyposażeniu mojej bazy.
Zaraz moją Stellę (królika) przywołam, ona jest taka cieplutka i będzie robić za termofor
|
|
#784 |
|
Konto usunięte
|
u mnie wczoraj wieczorem była masakra, znów zaczął boleć mnie brzuch, tak jakby wszystkie jelita w brzuchu mi się całkiem poskręcały... no masakryczny ból..
ostatnio zanim trafiłam do szpitala też tak się zaczęło, więc obawiałam się najgorszego wzięłam nospe i w nocy na szczęście mi przeszło, ale dziś jestem połamana nie wiem o co chodzi, wszystko jest ok, żadnej infekcji, żadnych złych wyników.. skąd ten ból ?też od jakiegoś czasu chcę sobie kupić maszynę do szycia, ale musiałby mnie ktoś nauczyć szyć, bo kiedyś próbowałam ale wszystkie wyleciało z głowy.. mam nawet miejsce na strychu gdzie mogłabym ją trzymac... robiłam też rozeznanie na temat kursów szycia we wrocku, ale wtedy żaden temin mi nie pasował. Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-03-01 o 09:36 |
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Moj kłapouszek tez grzeje ale wrócił z podwórka i ma jeszcze mokre łapki i brzuchool,.
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39521547]u mnie wczoraj wieczorem była masakra, znów zaczął boleć mnie brzuch, tak jakby wszystkie jelita w brzuchu mi się całkiem poskręcały... no masakryczny ból..
ostatnio zanim trafiłam do szpitala też tak się zaczęło, więc obawiałam się najgorszego wzięłam nospe i w nocy na szczęście mi przeszło, ale dziś jestem połamana nie wiem o co chodzi, wszystko jest ok, żadnej infekcji, żadnych złych wyników.. skąd ten ból ?[/QUOTE] moze zadzwon do gina????---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() Ja mysle ze zwykły płyn da rade.Trzeba tylko dobrze wypłukać.
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pełno szaleńców. Mi nawet do głowy nie przyszło, że można takie coś zrobić - dzwonić np. po pizzę. To jest straszne i śmieszne jednocześnie.Jeszcze chwila i bedzie o porodach. Bez odbioru
|
|
|
|
|
#789 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39521547]u mnie wczoraj wieczorem była masakra, znów zaczął boleć mnie brzuch, tak jakby wszystkie jelita w brzuchu mi się całkiem poskręcały... no masakryczny ból.. ostatnio zanim trafiłam do szpitala też tak się zaczęło, więc obawiałam się najgorszego wzięłam nospe i w nocy na szczęście mi przeszło, ale dziś jestem połamana nie wiem o co chodzi, wszystko jest ok, żadnej infekcji, żadnych złych wyników.. skąd ten ból ?[/QUOTE]biedna Teso moze to gazy ? Mnie od wczoraj bola pachwiny, no jakbym caly dzien trzaskala szpagat za szpagatem
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie miała sumienia z pierdołami na 112 dzwonic.
|
|
#792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja wpadłam się szybko przywitać i pożegnać
w weekend spróbuję wpaść do Was, ale nie wiem czy mi się uda. Trzymam kciuki za wizytujące i całuuuuuuuuuję najmocniej jak tylko się da. Buziaki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
otworzyłam rybkę w pomidorach i zjadłam dwie malutkie kanapeczki, a teraz zagryzam crispello
dziękuję za odpowiedz (płyn do butelek). Też mi się tak wydawało, ze to niepotrzebne, ale wolałam się upewnić ![]() bo ja Drogie Panie siedzę i spisuję co kupić i gdzie kupić i za ile kupić, ruszyłam w końcu z tym koksem
|
|
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39521547]u mnie wczoraj wieczorem była masakra, znów zaczął boleć mnie brzuch, tak jakby wszystkie jelita w brzuchu mi się całkiem poskręcały... no masakryczny ból..
ostatnio zanim trafiłam do szpitala też tak się zaczęło, więc obawiałam się najgorszego wzięłam nospe i w nocy na szczęście mi przeszło, ale dziś jestem połamana nie wiem o co chodzi, wszystko jest ok, żadnej infekcji, żadnych złych wyników.. skąd ten ból ?też od jakiegoś czasu chcę sobie kupić maszynę do szycia, ale musiałby mnie ktoś nauczyć szyć, bo kiedyś próbowałam ale wszystkie wyleciało z głowy.. mam nawet miejsce na strychu gdzie mogłabym ją trzymac... robiłam też rozeznanie na temat kursów szycia we wrocku, ale wtedy żaden temin mi nie pasował.[/QUOTE] Nie chcę Cię martwić ale to może nie mieć związku z ciążą a z jelitami faktycznie, zalecam wizytę u gastrologa..może jestem ciut przezorna w temacie jelit przez moją chorobę ale wiem że w ciąży dolegliwości mogą się zaostrzyć bo dziecko naciska na te rejony, zbadaj to a póki co odpoczywaj |
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39521547]
też od jakiegoś czasu chcę sobie kupić maszynę do szycia, ale musiałby mnie ktoś nauczyć szyć, bo kiedyś próbowałam ale wszystkie wyleciało z głowy.. mam nawet miejsce na strychu gdzie mogłabym ją trzymac... robiłam też rozeznanie na temat kursów szycia we wrocku, ale wtedy żaden temin mi nie pasował.[/QUOTE] Ja poprobuje bez kursu ![]() Decoupage sama zalapalam, metoda prob i bledow zrobilam sobie 2 pary drzwi, kubelki na smieci, biurko, stolik, stol kuchenny, duzo drobiazgow (butelki na plyn do kapieli, konewke, doniczki, stojaca lampe) - to szyc sie nie naucze?Zaczynam ambitnie od zaslon, tapicerki na sofe w kuchni oraz pokrowcow na krzesla, takich prowansalskich
|
#798 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#799 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39521547]u mnie wczoraj wieczorem była masakra, znów zaczął boleć mnie brzuch, tak jakby wszystkie jelita w brzuchu mi się całkiem poskręcały... no masakryczny ból.. ostatnio zanim trafiłam do szpitala też tak się zaczęło, więc obawiałam się najgorszego wzięłam nospe i w nocy na szczęście mi przeszło, ale dziś jestem połamana nie wiem o co chodzi, wszystko jest ok, żadnej infekcji, żadnych złych wyników.. skąd ten ból ?[/QUOTE]Zapytaj lekarza jak będziesz miała wizytę shestiger- nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć tylko, że życzę żeby wszystko Ci się poukładało w życiu... weszłam z ciekawości na ebaya ( ) i zobaczyłam, że w kończących się aukcjach jest bluza, którą chciałam dla Młodego w ubiegłym tygodniu kupić ale stwierdziłam, że nie bo po przecenie coś w granicach 35-40zł by wyszła więc ją odpuściłam. A na aukcji i rozmiar ok i kolor (no i z metką) to sobie myślę- a co, kliknę ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() Miłego dnia! ![]() Cytat:
![]() Domek, weranda, na stole kompot ze świeżych owoców i jakieś dobre ciasto |
|||
|
|
|
#800 | |
|
Rozeznanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39521744]miałam gastroskopie na samym początku ciąży, wyszło że mam podraznione ścianki dwunastnicy i coś z przełykiem, ale nic z jelitami... wypróżniam się bez problemów, zgagę w ciąży miałam dopiero ze dwa razy... nie wiem..[/QUOTE]
Wiesz ja mam chore jelita a jak mi się pogarsza to boli mnie żołądek, jak byłam w wakacje w szpitalu i pytała się czemu tak się dzieje odpowiedzieli mi że jest to cały układ pokarmowy i jeśli coś jest gdzieś chore to i ma wplyw na resztę układu bierzesz coś na te podrażnione ścianki??Cytat:
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam, było o porodach i krytycznych momentach i ... zaczęłam się bać. Co to będzie. Ja nie mogę takich rzeczy oglądać bo za mocno się stresuje.
|
|
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za trochę będziesz nam tu się chwalić patchworkami!---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() jestem wrażliwą jednostką, mocno bojącą i nie tykam takich tematów, bo potem na kroplach na uspokojenie zbankrutuje a dziecko naćpane będzie kopać
|
||
|
|
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Jeśli tylko będziesz kierować swoim życiem stawiając dzieci i siebie na pierwszym miejscu to wszystko będzie dobrze
Cytat:
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z dwunastnicą mam doświadczenie od 16 roku życia, kiedy miałam pierwsze wrzody, potem jeszcze raz i jeszcze, więc coś tam wiem... na szczęście żadnych bólów żołądka teraz nie mam, bo chyba bym się powiesiła.. albo mam takie subiektywne uczucie że mi się jelita skręcają, nie wiem sama... do niczego innego ten ból nie jest podobny... w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam .. w tej chwili nic mi nie jest a i do szpitala mam z pracy blisko jakby co..
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-03-01 o 10:00 |
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, a tak wogóle to ja bardzo chciałam zobaczyć Wrocław bo byłam tylko raz przejazdem.... ale po dzisiejszej nocy już nie chce!!!!!!
Śniło mi się, że jakaś baba wywiesiła kontenerek z moją ukochaną kicią na płocie na jakiejś wrocławskiej ulicy i mi moja kiciunie najdroższą ktoś zabrał. Nie wiem czemu wredna baba to zrobiła, wyglądało, że to jakaś moja kuzynka ale ja we Wrocku nie mam rodziny. Rano jak się obudziłam i poczułam, że przy mnie jest tylko Tż to wpadłam w czarną rozpacz, ale Kiciek leżał na kocyku obok mnie ufffffff...... |
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie nie znamy kontekstu i w ogole calosci obrazu, ale podsumowujac: - nie zadbal o kase na lekarza i w zaden sposob Ci tego nie ulatwial - palil przy Tobie i Marice - kiedy wymiotowalas krwia, poszedl do mamusi na TV - przeglada bedac z Toba ogloszenia towarzyskie - klamie w ohydny sposob na Twoj temat... moze tesciowej tez naklamal i stad jej nieprzychylne podejscie do Ciebie, nawiasem mowiac... Jak dla mnie to nie zaburzenia zadne, tylko brak odpowiedzialnosci i totalna niedojrzalosc. Zastanow sie, jak dobrze NAPRAWDE go znasz, bo z tego co czytam nie pomieszkaliscie ze soba zbyt dlugo, a i tak on byl przez wiekszosc czasu poza domem. I biorac pod uwage wiek Mariki, to tez wszystkiego razem ze soba za dlugo nie jestescie. Ja Ci zycze jak najlepiej, ale jak najlepiej oznacza - otworz oczy i sie zdystansuj, bo poki co nic nie wiesz, fakty swiadcza o TZ bardzo ZLE, a Ty pierwsze co zrobilas to podswiadomie znalazlas wytlumaczenie sytuacji i rozwiazanie problemu. Bez dystansu nic ni osiagniesz dobrego
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39521617]wczoraj u niego byłam na usg i było wszystko w porządku, teraz mi przeszło więc jest ok... zapewne nic nie wymyśli[/QUOTE]
Uhm.... kurcze...odpoczywaj..mam nadzieje ze te bole Ci juz nie wrócą.Mimo wszystko ja bym zadzwoniła i powiedziała ginowi. Cytat:
Cytat:
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kompot tylko Kubus z butelki ![]() A ciasto bylam wczoraj uprzejma przypiec po boczkach dosc intensywnie, ale oprocz boczkow reszta pycha
|
|
#809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No Twoja tesciowa tez mi sie tak wyobraża.I do twojego obrazka dodałabym jeszcze owoce na stole w jakieś misie ozdobnej-zerwane prosto z sadu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Ja mam dodatkowo w lozeczku termofor
wzięłam nospe i w nocy na szczęście mi przeszło, ale dziś jestem połamana
moze zadzwon do gina????

weszłam z ciekawości na ebaya (