|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
I ogólnie byłaś zadowolona z produktów, dobrze pamiętam? A jak te pieluchy u nich? Znośna tetra i flanela?
Ja też się zgadzam, ale taka już nasz polska mentalność, że lubimy ponarzekać... Co dla jednych jest podłogą, dla innych jest niebem...
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
chciałam kupić x-move ale znajomy który sprzedaje wózki mówił, że psuje im się zawieszenie (co też znajdziesz na forach) i że jest na nie tylko rok gwarancji. Mówił, że jesli x-lander to te wersje terenowe xl i xq
|
|
|
#3543 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
palce u stóp jeszcze widać ![]() Cytat:
![]() też mojemu mówiłam, że może potrwać u nas, bo hormony... i też w drugim cyklu się udało ku zaskoczeniu mojego gina a małż był dumny z siebie! bo co tam moje hormony - ważne, że jego chłopaki wiedzą co robić ![]() nie ty jedna przeoczyłaś, więc super, że wrzuciłaś znowu! ja sama już nie wiedziałam, gdzie to oglądałam, a mogłabym tak w kółko Cytat:
![]() ale fakt, baaardzo błogosławiony stan ![]() Cytat:
Cytat:
ja nie wiem, czy mam jakieś ładne pazury. są równe, mają bialutką końcówkę, nie łamią się i nie rozdwajają. nie widzę potrzeby malowania ich na codzień a co do włosów - oj nie rób sobie ekstenszyns jak włosy łamliwe, to przez ten "klej" i dodatkowe obciążenie będzie tylko gorzej. próbowałaś już z olejowaniem? na farby/prostownicę/lokówkę i jakieś takie hardcore'owe zabiegi rozumiem zwalić problemu nie można? (a jeśli owszem, można, to zapisuj się na wątek odwykowy od prostownicy itd... - tutaj od wszystkiego jest wątek ). jeśli masz dużo włosów przy głowie, to już połowa sukcesu Cytat:
ale tak może cię pocieszę... ona tą mszę bardziej dla uspokojenia siebie i z powodu swojej bezsilności (beznadziejności) zamówiła niż dla ciebie. dla niej to jakby jedyna możliwość działania. moja teściowa też z tych, co na wszelkie rocznice i w razie trudności msze zamawia. wprawdzie we wsiowym, normalnym kościele (do którego po kilku próbach nie mam zamiaru więcej się wybierać), ale msza jest. i najlepsze, że ja z małżem powinnam 800 km w jedną stronę jechać na weekend, żeby w takiej mszy uczestniczyć! całe szczęście mój małż ma takie samo podejście jak ja i wytłumaczyliśmy jej, że odwalenie 1600km w ciągu 2 dni tylko po to, żeby pójść na mszę do jednego z durniejszych księży, bo "msza za babcię", to nie dla normalnych ludzi rozrywka. no chyba że chce kusić los o jakiś wypadek i mieć kilka rocznic śmierci za jednym zamachem odwalonych. taniej będzie wykupić taką mszę
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak Ty ale ja bardzo ją lubię a co do gapa to zgadza się
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Wszamałam właśnie kanapeczki z ogóraskiem szklarniowym. I to nie żadnym chińskim, hiszpańskim, marokańskim czy innym cudem, ale z naszym Polskim warmińsko-mazurskim szklarniowym ogóreczkiem. Pysznym i pachnącym...
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobra, to ogarnę zakupy u nich ![]() O ile pamiętam, to oprócz muślinowych ręczniczków z ikei chyba żadna tetra nie zwaliła nikogo z nóg...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy nie miałam tipsów, żeli czy innych wynalazków na paznokciach.. nie jest tak, że to potępiam, a ładnie zrobione tipsy nawet mi się podobają ![]() ale swoje paznokcie mam ładne, jestem z nich zadowolona i nie skusiłabym się na takie tortury dla nich ![]() rzęsy- bardzo mi się podobają, tylko niektóre kobiety potrafią przesadzić d długością.. albo to efekt zrobienia zrobienia rzęs u jakiejś amatorki ![]() usta- podobają mi się straaaasznie pełne usta (może dlatego, że ja mam małe)ale nienawidzę glonojadów typu pani siwiec nos- mam świra na punkcie małych zgrabnych nosków i nawet kusił mnie zabieg noska (ale to bardziej z tego względu że mam krzywy od uprawiania sportu) opaleniznę- uwielbiam, ale słoneczną solarium mówię stanowcze NIEdoczepiane włosy- nie podobają mi się, ale mogę nie być obiektywna bo nie jestem w stanie zrozumieć dziewczyn które mają rzadkie włosy, sama nie mam tego problemu, mam tyle włosów że mogłabym się jeszcze podzielić ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
mało tego posmarowałam się nią raz, stwierdziłam że jest chyba aż za dobra i poczekam jeszcze jak mi brzuch urośnie.. po ok 3 tygodniach spróbowałam jeszcze raz i doszłam do tego samego wniosku ma specyficzny zapach, ale bardzo mi się podoba, ma brązowy kolor i zastanawiam się czy nie działa na już istniejące rozstępy ![]() z ulotki wyczytałam, że to kremik zmniejszający widoczne rozstępy i zapobiegający powstawaniu nowych.. i teraz nie wiem czy już się nim smarować, czy jeszcze poczekać |
||
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że nie jest łatwo, ale mimo wszystkiego jesteście w dobrych łapkach i nic Wam nie grozi, prawda? do diety już się przyzwyczaiłaś? trzymajcie się
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nie miałam żadnej z tych rzeczy i też mnie nie ciągnie
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ulotce tak jest napisane ale... tak jest na opakowaniu/ulotce każdego kremu przeciw rozstępom ja się nim smaruję od kiedy go kupiłam, czasem 2x dziennie a czasem raz i drugi raz babydream chcę palmersa kupić jako następny ale nie wiem czy zdążę |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie super do 23 tylko 5 kg i sie cieszyłam, a teraz 2 tygodnie od wizyty u gina a ja mam 1,5 kg wiecej
|
|
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tetry to nie wiem, bo nie zauważyłam, ze nie zamówiłam
|
||
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
ja to chyba bardzo pozytywnie nastawiona do porodu
Póki co nie boję się bóli Bratowa i przyjaciółka mnie dobrze nastawiły<hahaha>
|
#3557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka razy zresztą powiedziałam TŻ, że jak ja mogę wszystko w życiu zrobić sama ( a mogę)to po co on mi jest potrzebny? Ma mi dawać oparcie bez względu an to czy jest faktycznie potrzebne czy nie i powiem Ci, że jest naprawdę super - o wiele rzeczy nie muszę się w ogóle w domu martwićPewnie będzie Ci ciężko z Twoim charakterem,a le powinnaś pobyć trochę sierotką i księżniczką, może się obudzi chłop
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam połowę więcej a jestem na tym samym etapie
|
|
#3560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na allegro podają 3 latat gwarancji wiec juz sama nie wiem bedę musiała poczytać coś więcej ale dziekuje za info |
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisze tak grupowo
![]() Trzymać to mnie będą już tutaj do końca. Każdy dr mówi że jak dotrwa do 34tyg to będą zadowoleni Do dzwieku ktg faktycznie można się przyzwyczaić (szczególnie że obok leży dziewczyna podpieta 24h więc cały czas mi tu coś buczy ;-)) tylko niestety jedna moja dziolcha leży w miarę spokojnie a druga urządza sobie wędrówki ludów po całym brzuchu całą noc i co 5min muszę jej szukać tą pelotą Teraz już te ktg wychodzą ok. Ale i tak za każdym razem mam stresa że znowu któraś gwiazda będzie miała spadek i mnie zostawia z tym ustrojstwem na dłużej ![]() A jedzenie? Hmmm...kroluje ogórek kiszony, chleb razowy i jogurt naturalny. Chyba zamowie sobie maca od męża bo cukry mam zarabiste. Nawet jak się wczoraj najadlam ciastek i mandarynek to nadal był w normie
|
|
|
|
#3562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a rzesyy miala na poanienski i slub zakladane , meczarnia z nalozeniem jak dla mnie , pierwsze spojrzenie w lustro szok masakra , musialo minac troche czasu zeby sie przyzwycaiac ,+ nie musisz malowac rzes a sa dlugie i czarne i poranek zagladam do lustra a tam czarne oko no blogo , bo niestety natura obdarzyla mnie krotkimi i siwymi rzeskami ((
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
co do rozstępów - wczoraj na bezpiecznym maluchu pani z palmersa mówiła że póki rozstęp jest czerwony jest szansa na zadziałanie poprzez zwiększęnie częstotliwości smarowania środkami z elastyną, kolagenem. ale jak rozstęp pojaśnieje, to się go nie zlikwiduje całkowicie kremami, conajwyżej lekko zmniejszy się jego widoczność. w takim przypadku zostaje już tylko zabieg i laser
![]() a próbki z palmersa mam, więc jak wyskoczy brzuch to zobaczymy czy działa
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
siakas paranoja:
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informac...nci,78150.html |
|
|
|
#3565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie drogi jest? |
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzęski przedłużałam - bardzo wygodne, ale wkurzało mnie leżenie i jak zaczynały wypadać, zainwestowałam w revitalash i mam teraz swoje
|
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
Ale dziś pogoda u mnie beznadziejna... ogarnęłam dom, zjadłam śniadanko i teraz leniuchuje
mały dzisiaj strasznie rano kopał aż się wystraszyłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

palce u stóp jeszcze widać
Ale wspaniałe to i inspirujące 

(może dlatego, że ja mam małe)

((