Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 11:07   #3631
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Oliwka jest troszkę kłopotliwa, wszystko tłuści i smarowanie już samego brzuszka mnie denerwuje, a co dopiero reszty.
Ale kremik na pewno jest przyjemniejszy.
także muszę się zmobilizować
ja uwielbiam oliwkę po kąpieli/prysznicu. co tam że mam całą zatłuszczoną piżamę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Popłakałam się dziś, bo moja sukienka ślubna znalazła nabywce w tempie natychmiastowym więc musiałam wyjąć ją z szafy i się zaczęłam nad nią rozczulać.... Ale niech idzie w świat...
będzie miałą drugie życie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:08   #3632
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
to fajnie że suknie sprzedajesz tak Ci tylko wspomne,że wiele dziewczyn sprzedających suknie ślubnych zosatło oszukanych (jedna z forum staraczkowego) - suknie były kupowane przez Polke, ale wysyłka miała iść do Afryki gdzieś a kasa na konto niewpływała, tak sobie coś przypominam,że dziewczyny się ostrzegały na froum starczakowym rok temu na wiosne, z tego co kojarze sporo kobiet zostało w ten spodób oszukanych z całej polski[COLOR="Silver"]
To one wysyłały towar zanim dostały kaskę?? Trochę głupio z ich strony. Ja czekam grzecznie aż pieniądze będą na koncie i dopiero wtedy wyśle. Jak nie będzie wpłaty to czekam na kolejną ofertę kupna i tyle.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:10   #3633
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki a mam takie pytanko:
jaką pościel kupujecie do łózeczka, taką 90/120?? bo ja tak patrze po allegro i sie zastanawiam czy warto kupić np. taki komplet jeden z tyloma elementami:
http://allegro.pl/14-el-posciel-mega...038158965.html

sama niewiem czy chce baldachim?? a wy?? no ale jak szukam kampletów z mniejsza ilością elementów, to i tak częsciej baldachim jest niż np. inne elemnty jak przybornik

Napewno kupi esobie drugi komplet pościeli, ale tylko 2 elemtowy (poszewka na kołdre, poduszke ) i prześccieradła ze 2-3
hej, ja kupiłam standardowo kołderkę, poduszkę, ochraniacz i prześcieradła. Długo się zastanawiałam nad tymi zestawami z baldachimem, bo sa poprostu śliczne, ale stwierdziłam że to kurzozbieracz i strata pieniędzy.
Zastanawiam się nad tym co używać kołderkę czy śpiworek odrazu, bo boję się że taki maluch jak już zacznie być bardziej ruchliwy to może sobię kołderke na twarz zarzucić.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:14   #3634
nuna2
Zakorzenienie

Dziś zrozumiałam co znaczy prawdziwa zachciewjka w ciąży... Naszło mnie na racuchy. Ale stwierdziłam, że nie będę się paprać. Jednak mam taką byczą chęć, że zarobiłam ciasto... Pierwszy raz miałam coś takiego, żeby organizm tak zmusił Czekam, aż ciasto wyrośnie.
Stary 2013-03-01, 11:16   #3635
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo skrócona relacja dotycząca różnych spostrzeżeń "wyprawki" i "przygotowania się na przyjście dziecka" przez Kobietę i Mężczyznę:
Ja- wyszukuję wózków, leżaczków, oglądam wystroje pokoików dziecięcych.. dużo czytam żeby wybrać najlepsze produkty z szerokiego asortymentu.. itp. itd.

Mąż- wysłuchuje mojego gadania, przytakuje grzecznie, na wszystko się zgadza.. wszystko by już kupował.. no i najważniejsze-->
"Jejjj.. musimy zmienić samochód na kombi"
no to ja mu grzecznie uświadamiam, że mamy bardzo dobry samochód, prawie nowy, świetnie wyposażony, bardzo ekonomiczny.. i mimo, że sedan to ma bardzo pojemny bagażnik
no i najważniejsze, nie stać nas teraz żeby kupić coś droższego..
No, ale mój uparty Mężulek, wczoraj zrobił fotki samochodu i wystawił go na allegro, ale za najwyższą cenę (jakoś 5tys więcej niż cena regularna tych modeli)
Fakt, jesteśmy pedantami i auto nie ma praktycznie żadnych śladów użytkowania.. Na co dzień jeździmy innym samochodem, a ten czeka w garażu tylko na dłuższe trasy.
Ogłoszenie dopiero wystawione, a ludzie dzwonią i dopytują.. Ale każdy chce zbić cenę
Powidziałam Tż że ma zakaz sprzedaży auta za niższą cenę... :nonono:
Może to głupie... ale aż się boję, że znajdzie się kupiec..
to my jak kupowaliśmy auto rok temu to już kupiliśmy suva z napędem 4x4, żeby był właśnie jako rodzinne auto i na wyjazdy, ale nie sądziliśmy wtedy, że tak szybko powiększymy rodzinkębo tak to same plusy takiego auta, bezpieczeństwo raz, komfort a dwa rowery bez składania wchodząw sedana byśmy się sami nie pomieścili a co dopiero z dzieckiem także mąz dobrze myślia jak nie zależy to się auto szybko sprzeda, moje poszło w tydzien jak wystawiłam a tak z głupa tez wystawiłam
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:18   #3636
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się smaruję Twoim masełkiem i kocham je bezgranicznie po ciąży też mam zamiar przy nim zostać. Ma cudowną konsystencję, świetnie się wchłania no i jest mega naładowane dobrami natury

A z tą tablicą to dla mnie

Popłakałam się dziś, bo moja sukienka ślubna znalazła nabywce w tempie natychmiastowym więc musiałam wyjąć ją z szafy i się zaczęłam nad nią rozczulać.... Ale niech idzie w świat...
to już jest TWOJE masełko też je kocham i nawet mój luby się nim z miłą chęcią smaruje!
a z tą tablicą to... czuj się ostrzeżona
ciesz się, że masz czas pożegnać się ze swoją suknią... mnie wzięto z zaskoczenia!
Cytat:
jaką pościel kupujecie do łózeczka, taką 90/120?? bo ja tak patrze po allegro i sie zastanawiam czy warto kupić np. taki komplet jeden z tyloma elementami:

sama niewiem czy chce baldachim?? a wy?? no ale jak szukam kampletów z mniejsza ilością elementów, to i tak częsciej baldachim jest niż np. inne elemnty jak przybornik

Napewno kupi esobie drugi komplet pościeli, ale tylko 2 elemtowy (poszewka na kołdre, poduszke ) i prześccieradła ze 2-3
wydaje mi się, że to całkiem fajny zestaw. masz i pościel i poszwy, do kompletu wszystkie pierdółki... no i fajne wzory do wyboru
baldachim podobno daje maluchowi poczucie bezpieczeństwa. wszelkie te ograniczniki jakoś go tak mentalnie otulają nie wiem, wydaje mi się, że można to mieć, ja w każdym razie chcę

a w ogóle to zeziarłam sobie utartą marchewkę z jabłkiem i sokiem z cytryny i po prostu kocham to żarcie!!! jabłka mi się skończyły... cholera... a utarłabym sobie drugą porcję!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:19   #3637
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hejo..
laski ale mnie pogięło.. ledwo wstałam z łóżka
jakbym miała ciągły skurcz między żebrem a biodrem po lewej.. i nic zrobić nie mogę..ani się schylić,ani wstać, boli jak cholera

i co zrobić? ani nie nasmaruję niczym ani nie położę termofora

dziś musze być na chodzie a tu taka niemiła niespodzianka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:21   #3638
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

ja uzywalam i bede uzywala sama posciel 120/60 i bez baldachimow , ja mam kurzowe mieszkanie i moje dziecko musialo by wdychac caly kurz z baldachimuuuuu bleee
Cytat:
A ja już jestem po drugim śniadaniu- zjadłam całą makrelę

Aaś- trzymam za Was mocno kciuki żebyście z dziewczynami dotrwały przynajmniej do tego 34 tygodnia
jesteście pod dobrą opieką-to najważniejsze. Trzymajcie się tam dzielnie i odzywaj się do nas jak najczęściej

Lublana- to mnie pocieszyłaś z tymi rozstępami.. brzuszek smaruję oliwką, ale piersi wcale nie smaruję
a kiedy pojawiły Ci się rozstępy?
w sumie jakbym mogła wyybierać to wolałabym na cycku niż na brzuchu.
no trudno, co będzie to będzie.

Banka-co do żeli, masz rację, tak też napisałam.. wszystko zależy od profesjnalizmu kosmetyczki. Dlatego czasem niechlujnie zrobione tipsy (za długie, łopatowaty kształt, grube..) mnie obrzydzają i podobnie z rzęsami.
Ale widziałam też ładnie zrobione pazurki, jak ktoś ma taką potrzebę to czemu nie. Ja jestem zadowolona z paznokci i nie chcę ich niszczyć tipsami. Co innego rzęsy, które bardzo mnie kuszą..
A zwłaszcza perspektywa tego, że nie trzeba tuszować każdego ranka
dokladnie

ja skonczylam ogarniac chalupe jeszcze tylko po mlodego do szkoly, do mamy na anatola i do domu na obiad , potem prasowanko i na sąsiadkowe piatkowe -czyli bede pila karmi heheheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:27   #3639
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
To one wysyłały towar zanim dostały kaskę?? Trochę głupio z ich strony. Ja czekam grzecznie aż pieniądze będą na koncie i dopiero wtedy wyśle. Jak nie będzie wpłaty to czekam na kolejną ofertę kupna i tyle.
niepamiętam dokładnie jak to było z tymi paczkami, ale chyba przedpłąty na konto niebyło, tylko przy odbiorze miało to być - chyba jakoś tak, wiem że sukienki przepadały a ksay brak było
Ale dobrze,że ty na ksae najpierw poczekasz

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja na pewno nie chce baldachima (baldachimu??, jak to w ogóle się odmienia??) ale w sumie tu jest duzo tych części.. może się opłaca (?)
no własnie sie tak zastanawiam czy za ta kase tle elementów sie opłaca, bo na innych aukcjach np. ochraniacz, poszeka na kołdre i poduszke 80 zł, same poszewki 50 zł
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:29   #3640
nuna2
Zakorzenienie

gdyby tak moja suknia się sprzedała... Oddałabym nawet za 300 zł, żeby nie zajmowała miejsca

Co do pościeli... to nie wiem, czy kupować od razu, czy poczekać z 3 msc??? Ale baldachimu na pewno nie bierzemy
Bratowa już zapowiedziała, że dostanę paczkę pampersów bo mały wyrósł, i rożek I pytała co chce, żeby mi kupić laktator, czy co chce
Stary 2013-03-01, 11:30   #3641
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
Dziś zrozumiałam co znaczy prawdziwa zachciewjka w ciąży... Naszło mnie na racuchy. Ale stwierdziłam, że nie będę się paprać. Jednak mam taką byczą chęć, że zarobiłam ciasto... Pierwszy raz miałam coś takiego, żeby organizm tak zmusił Czekam, aż ciasto wyrośnie.
ja nawet nie podejmuje walki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 11:32   #3642
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ale widziałam też ładnie zrobione pazurki, jak ktoś ma taką potrzebę to czemu nie. Ja jestem zadowolona z paznokci i nie chcę ich niszczyć tipsami. Co innego rzęsy, które bardzo mnie kuszą..
A zwłaszcza perspektywa tego, że nie trzeba tuszować każdego ranka
rzęsy warto
bardzo warto

Cytat:

baldachim chće przytulniej/bez przewiewu, mniej się zleci much czy czegoś jak już się pojawią..
a że się kurzy?wszystko się kurzy i wszystko się pierze

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja wczoraj skończyłam mój makrelkowy zapas
mi skończyła się dziś

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-01, 11:32   #3643
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo..
laski ale mnie pogięło.. ledwo wstałam z łóżka
jakbym miała ciągły skurcz między żebrem a biodrem po lewej.. i nic zrobić nie mogę..ani się schylić,ani wstać, boli jak cholera

i co zrobić? ani nie nasmaruję niczym ani nie położę termofora

dziś musze być na chodzie a tu taka niemiła niespodzianka
odzywa się pakowanie, musisz przeczekać, poleżeć..
Stary 2013-03-01, 11:33   #3644
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no ok, tylko tak jaki lonely pisała, chodzi też o elastyczność skóry, żeby nie mieć brzucha do kolan po porodzie, mojej mamie wyskoczyły tlko na udach, a ja się smaruje cała 2x dziennie od 2 kresek na teście i na razie jest dobrze
podziwiam za determinację...

Cytat:
ja wczoraj skończyłam mój makrelkowy zapas
ojj.. to koniecznie musisz uzupełnić zapas..

Cytat:
ja uwielbiam oliwkę po kąpieli/prysznicu. co tam że mam całą zatłuszczoną piżamę

będzie miałą drugie życie
wieczorem po kąpieli nie jest tak źle.. bo piżamkę to mogę tłuścić.. gorzej rano czy w trakcie dnia

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
to my jak kupowaliśmy auto rok temu to już kupiliśmy suva z napędem 4x4, żeby był właśnie jako rodzinne auto i na wyjazdy, ale nie sądziliśmy wtedy, że tak szybko powiększymy rodzinkębo tak to same plusy takiego auta, bezpieczeństwo raz, komfort a dwa rowery bez składania wchodząw sedana byśmy się sami nie pomieścili a co dopiero z dzieckiem także mąz dobrze myślia jak nie zależy to się auto szybko sprzeda, moje poszło w tydzien jak wystawiłam a tak z głupa tez wystawiłam
my też mieliśmy suwa 4x4, ale jak na suwa był mało praktyczny.. (BMW x6) raczej szpanerski a nie praktyczny więc sprzedaliśmy go we wrześniu 2011 i kupiliśmy zwykły samochodzik, ale też 4x4
często jeździmy (znaczy jeździliśmy) na narty, do moich rodziców którzy mieszkają na polskim "biegunie" i uważam że napęd na 4koła jest niezastąpiony..
nie jestem za sprzedażą samochodu, bo znam nasze fundusze i wydatki i nie chcę dopłacać do tego interesu.. Ale jak Tż mądrze to rozegra to na pewno się zgodzę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:34   #3645
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet nie podejmuje walki
starałam się być silna

co powiecie na takie łóżeczko??
http://www.amal2.pl/index.php?ids=41

z materacem to koszt 220 zł
Stary 2013-03-01, 11:35   #3646
Aaś
Zakorzenienie

Ash kobiet ja raz mialam 149 po kolacji i nikt nic nie powiedzial do 140 masz normę. A ja mam taki przekrój tych cukrów że szok. Od 67 na czczo do tych 149.

Był ordynator na obchodzie i tyyyyyleeee się dowiedziałam że hoho. Trzeba leżeć. Nic innego nie wymyślą...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:36   #3647
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Bratowa już zapowiedziała, że dostanę paczkę pampersów bo mały wyrósł, i rożek I pytała co chce, żeby mi kupić laktator, czy co chce
to super

Cytat:
rzęsy warto
bardzo warto
nie musisz mnie namawiać.. rzęski bardzo mnie kuszą, może sobie fundnę przed porodem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:36   #3648
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
odzywa się pakowanie, musisz przeczekać, poleżeć..
czemu akurat dziś

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash kobiet ja raz mialam 149 po kolacji i nikt nic nie powiedzial do 140 masz normę. A ja mam taki przekrój tych cukrów że szok. Od 67 na czczo do tych 149.

Był ordynator na obchodzie i tyyyyyleeee się dowiedziałam że hoho. Trzeba leżeć. Nic innego nie wymyślą...
no to leż... już niedługo

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-01, 11:37   #3649
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
my też mieliśmy suwa 4x4, ale jak na suwa był mało praktyczny.. (BMW x6) raczej szpanerski a nie praktyczny więc sprzedaliśmy go we wrześniu 2011 i kupiliśmy zwykły samochodzik, ale też 4x4
często jeździmy (znaczy jeździliśmy) na narty, do moich rodziców którzy mieszkają na polskim "biegunie" i uważam że napęd na 4koła jest niezastąpiony..
nie jestem za sprzedażą samochodu, bo znam nasze fundusze i wydatki i nie chcę dopłacać do tego interesu.. Ale jak Tż mądrze to rozegra to na pewno się zgodzę
no x6 jet pięknym autkiem, ale psują wygląd bagażniki na dachu, bo jest faktycznie mało praktycznymy tez tylko 4x4, już sobie nie wyobrażamy auta 2wd, tylko minus tego taki, że drogie są te auta jak cholera w porównaniu ze zwykłymiciekawe co ten Twój mąż wykmini
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 11:37   #3650
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
starałam się być silna

co powiecie na takie łóżeczko??
http://www.amal2.pl/index.php?ids=41

z materacem to koszt 220 zł
widziałam takie na żywo, tyle że z żyrafką, każdą ryskę, zadrapanie itp było widać, mimo że było tylko na sklepie i nie używane przez żadne dziecko, wyglądało strasznie.

Julka
Stary 2013-03-01, 11:37   #3651
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
to super

nie musisz mnie namawiać.. rzęski bardzo mnie kuszą, może sobie fundnę przed porodem
też o tym myślę..ale lezeć tyyyyyyle czasu na plecach.. trzeba będzie na raty

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-01, 11:38   #3652
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej, ja kupiłam standardowo kołderkę, poduszkę, ochraniacz i prześcieradła. Długo się zastanawiałam nad tymi zestawami z baldachimem, bo sa poprostu śliczne, ale stwierdziłam że to kurzozbieracz i strata pieniędzy.
Zastanawiam się nad tym co używać kołderkę czy śpiworek odrazu, bo boję się że taki maluch jak już zacznie być bardziej ruchliwy to może sobię kołderke na twarz zarzucić.
no co do baldachiumu to mam takie samo zdanie ze tylko kurzy sie zbiera
a co do śpiworka to ja nieplanuje kupić, bo ogladałam kilka z nich i ani mi ani Tż sie one niepodobają, mamy takie odczucie,że są jakby niepraktyczne, ale to moje odczucie
Stary 2013-03-01, 11:40   #3653
sharpnowaja
Zakorzenienie

I znów piątek ale ten czas leci
Ja już posprzątałam, jeszcze prasować muszę ale to później. No i poukładam wszystko dla małej w komodzie już na gotowo

szprotka za wizytę. Wagą się nie przejmuj ja w 6 i 7 miesiącu przytyłam najwięcej mimo że wcale tak dużo więcej nie jem. Tak już chyba jest

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
sharp, może byś się dowiedziała o nazwę tego szamponu bo mi na pewno będą znów wypadać....
dowiem się na pewno, bo u mnie bez takich specyfików to się nie obejdzie
Stary 2013-03-01, 11:41   #3654
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
no co do baldachiumu to mam takie samo zdanie ze tylko kurzy sie zbiera
a co do śpiworka to ja nieplanuje kupić, bo ogladałam kilka z nich i ani mi ani Tż sie one niepodobają, mamy takie odczucie,że są jakby niepraktyczne, ale to moje odczucie
ładne to one nie są, ale bratowa mówiła, że to bylo dla niej wybawienie, gdyż mały mając ok 5 miesięcy zaczął się szalenie wiercić podczas spania, co chwile się odkrywał, a ona schizowała w nocy i co chwile patrzała czy nie ma kołdry na głowie i przykrywała go.

Julka
Stary 2013-03-01, 11:42   #3655
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
czemu akurat dziś

a pamiętasz jak Ci pisałam, żeby pakowania nie zostawiać na 2 wieczory? to Ty się w jeden uwinęłaś
Stary 2013-03-01, 11:42   #3656
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam takie na żywo, tyle że z żyrafką, każdą ryskę, zadrapanie itp było widać, mimo że było tylko na sklepie i nie używane przez żadne dziecko, wyglądało strasznie.
u mnie ma podobne Chłopczyk 2,5 letni i fajnie się trzyma Czy od farby zalezy??

A jakie byś polecała??
Stary 2013-03-01, 11:45   #3657
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a pamiętasz jak Ci pisałam, żeby pakowania nie zostawiać na 2 wieczory? to Ty się w jeden uwinęłaś
ale to nie od tego.. z dniowym opoznieniem z jednej strony by bolało?

eee tam..

tż będzie koło 17..nie amm co robić do tej pory

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-01, 11:45   #3658
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
uff nadrobiłam

Miałam napisać jak wrażenia po warsztatach bezpieczny maluch

było spoko, organizacja trochę kiepska, bo obsuwa i wszystko an biegu, ale spoko
poznałam osobiście hump, bardzo mi miło

co do warsztatów:
-bezpieczny transport z maxi cosi - bardzo fajnie, wiem już jak dopasować pasy, kiedy zmienić fotelik na większy, dlaczego nie kupować używanych fotelików
- higiena z osmoza - ciekawe produkty, chętnie potestuje
- żywienie niemowląt - bardzo ciekawie mówiła połozna o karmieniu, babka z firmy - tragiczna, produkt ciekawy, warty przyjrzenia się, na ich stronie można zamówić próbki i ściągnąć aplikacje z zabawami wspomagającymi rozój dziecka w każdym tygodniu życia http://enfamil.pl/
- motoryka jamy ustnej niemowląt nuk - nic ciekawego i nowego się nie dowiedziałam
- pomoc w stanach nagłych - super sprawa!!! wiem jak reagować jak maluch nie oddycha, albo się zadławi, bardzo fajny pokaz
-pielęgnacja ciała palmers - nuda :P

nagród nie wygrałam żadnych ale wróciłam z :
3x zestawy próbek palmers
smoczek z nuk
próbka płynu do mycia butelek z nuk
patyczki z osmoza do skórek
próbka kremu do rąk z osmoza
rameczka gdzie można odbić rączkę malucha w gipsie
coś z fiki miki, co nie wiem do czego służy:P wygląda jak myjka ale z materiałów raczej niemyjkowych
gazetki i ulotki

chyba tyle
super, dzięki za relację
ja na warsztaty wybieram się w tą środę ,czyli 6.03. , a 4.03- wizyta u mojego "cudnego" gina, może mi zrobi ostatnie USG ...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:46   #3659
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
zgdzam sie z ankaa w 100 %, ogladaliśmy takie m.in w smyku i rysy widać strasznie, i jeszcze one "w dotyku" takie jakby sztuczne były a nie z drewna, bynajmniej to co ogldaliśmy, już lepiej z tej serii Safarii (podobne są, z żyrafką) tylko w innym kolorze to tych rys tak niewidać

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-03-01 o 11:50
Stary 2013-03-01, 11:46   #3660
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie ma podobne Chłopczyk 2,5 letni i fajnie się trzyma Czy od farby zalezy??

A jakie byś polecała??
może u nas w hurtowni mieli takie badziewne, nie wiem, bo przed zobaczeniem na żywo byłam gotowa je kupić na all.
My kupiliśmy takie, zwykłe, proste i ładne http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-z-...033801118.html

Julka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości