|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
może idealne nie jest ,ale jest okkuzyn TŻ-ta też je ma i jest zadowolony
|
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
jak mała by się skopywałą w nocy
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba to przemyśleć...
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy podobne , też z szuflada i na biegunach od Tż kolegi z pracy, ale chcemy kupić drugie nowe, własnie podobne do tego z szufladą, a to używane wywieziemy do moich rodziców i to mała bedzie miałą gdzie spać jak bedziemy na weekendy jeździć lub dłuższe wyjazdy do nich
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ile kosztuje ta glukoza w aptece?? jak to wygląda?? Można to kupić wczesniej?? I gdzie trzymac?? Bo jade w pon z rana...
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
diabli cały czas trzymamy za Ciebie kciuki
nuna za kolejny tydzieńcolor za 100 dniówkęnuna ja na początek będę miała w łóżeczku tylko prześcieradło i ochraniacz. Ale na Twoim miejscu kupiłabym już teraz, będziesz mieć z głowy a kupić i tak musisz. nuna łóżeczko fajne, ale zastanów się czy będziesz używać szuflady. nuna możesz kupić w aptece glukozę z 5 zł kosztuje, ale zadzwoń do lab może nie musisz mieć swojej. |
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() raczej nie jest droga, koszt ok 4-5zł , i jest to proszek, więc bez problemu możesz kupić wcześniej, potem się go rozrabia z wodą
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra kwiatki przesadzone, ślady przed TŻtem zatarte, może nie zauważy i nie będzie biadolił..
Bazylia posiana, trzymać kciuki, żeby urosła.. powrzucałam do ziemi fusy z kawy moze to jej troche pomoże.. niby lubi kwaśną glebę a kawa trochę zakwasza.. |
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak miałam kilka razy ale po prawej stronie. Mi pomagało głębokie oddychanie i no-spa ciepło w brzuchu powinno Cię rozluźnić U mnie od środy wymiana pionów wodnych w bloku, więc przeniosłam sie do mamy. Tż pilnuje robotników. Mieli skończyć w dwa dni, ale robia jeszcze dzisiaj i będą kończyć jeszcze w poniedziałek. A potem malowanie sufitów, kawałka sciany w kuchni No i wielkie sprzątanie bo na razie wszystko jest w kurzu. Pocieszam się, że wymiana trwa teraz a nie za miesiac-dwa....Oprócz tego mamy komodę i fotel (używane) do pokoju malucha. Kolejne wydatki z głowy No i dzisiaj mam usg wczoraj miał bardzo aktywny dzień, że aż czułam ,,zmęczenie brzucha" wieczorem buziaki dla wszystkich |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() miałam straszną ochotę na lodyy no i jem- waniliowe z bakaliami
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam ze spaceru krótkiego, jak cudownie jest na dworzu i ciepło, chciałoby się już te grube płaszcze zdjąć. Już tak się rozmarzyłam że za 3 miesiące będę z malutkim na spacery śmigać
|
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie rano było pięknie, ale teraz coś dużo chmur na niebie.. maarchewka- to zapodaj jakiś temat ![]() oo właśnie ja miałam się spytać- co sądzicie o jacuzzi?? Myślicie , że dzidziuś w brzuszku to jakoś odczuwa, słyszy, jest mu nieprzyjemnie?? Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-01 o 13:27 |
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Od 9:00 jestem już na nogach, ale wyspana Mąż wrócił z pracy i pojechaliśmy coś załatwić, potem pod drodze wskoczyliśmy do jednego sklepu z wózkami - niby masa wózków, ale w większości marki mi nieznane i nic nas nie zainteresowało Która chce ? ![]() No i przyszła mi niedawno paczka od gapa_kids Kolejne pudło do kolekcji , ale lista z wyprawką powoli się skraca |
|
|
|
#3676 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo, że nieznane, polskiego producenta to nie znaczy , że zła jakość itp, ale jak nie było nic ciekawego, to musisz szukać dalejja się poczęstuję michałkiem
|
||
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurczaki, kupiłam wózek na all używany
i to za połowę ceny nowego, łomatko jak się cieszę, zrobilam za pobraniem w razie gdyby jakiś szajs niedziałający był. http://allegro.pl/wozek-jedo-fyn-4ds...067896811.html |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3679 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() qrcze ... a teraz mnie zjecie bo wiem że temat był wałkowany tysiące razy, ale myślałam że nie będę już tego potrzebować i się nie wgłębiałąm w tematykę, a jednak ) i co polecacie jeszcze do smarowania? ^^ sorry, wiem że było multum razy, ale nie będę czytać od początku ^^myślę o serii Dax Perfecta mama, albo Bielenda, chciałabym coś tańszego ... |
||
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejny maluszek będzie jeździł Jedo ![]() U mnie ten wózek jest na liście do pooglądania
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jaki tani |
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA własnie odebrałam wyniki: Glukoza na czczo 83 mg/dl Po 120minutach ( 75g) 106 mg/dl Ma ktoś możę normy na swoim wyniku?? Bo ja do pierwszego mam norme podaną 60-99, a przy drugim nie mam i nie wiem czy to dobry wynik czy jaki. Toxo wyszło <3,0 oba tak jak ostanio.
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
oki dzięki za info
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
przebrnęłam neta wzdłuż i po wielu opiniach zdecydowałam się na używany wózek 3 w 1 z dużą, fajną gondolą i potem nową i przede wszystkim lekką spacerówkę maclaren, bo prawie wszystkie te w 3 w 1 to landary ciężkie.
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Byłam w środę na wizycie, dalej luteina dowcipnie i leżenie mnie czeka, szyjka się nie skraca i jest zamknięta - także niby ok. Co do rozstępów - póki co (tfu tfu) nie mam ani jednego, a smaruję się cały czas Palmersem i czasami oliwką z Hipp. A skłonności do rozstępów mam jak i same białe paskudne rozstępy, które mają kilka lat już
|
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja smaruję się "zwykłymi" balsamami bo uważam , że te z napisem "dla kobiet w ciąży" są przereklamowane, i to w dużej mierze "chwyt"![]() a wiadomo, że takie balsamy są droższe. Więc używam na przemian: ziaji kozie mleko, miałam neutrogenę (ale już się prawie skończyła), balsam dove, mleczko nivea, mam też palmersa, w sumie to zawsze patrzę na składy i jak są w miarę ok- to kupuję ![]() jak na razie ani jednego rozstępu, a brzuszek (i cycki ) nawilżone i elastyczne, odpukać![]() mam nadzieję, że nasze łóżeczka będą dzieciom służyły i się nie rozwalą
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
hej
witamy się z Jasiem w 25 tygodniu ![]() gratulacje za wszystkie wizyty, kolejne tygodnie i 100-dniówki ![]() wybaczcie, ale nie mam siły nadrabiać... gęba mi się drze, jakbym co najmniej pół nocy nie spała... ![]() ide dalej dzwonić do endokrynologa, bo w końcu dostałam skierowanie od rodzinnego (z resztą wypisane z łaską... )... wiszę na tym telefonie już 2 godziny... może w końcu uda mi się dodzwonić....
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne, żeby mamusi było dobrze. a to super odpręża. bulgotki to dzidzia i tak ma non stop w brzuchu (z naszych kiszek Cytat:
a co do pościeli to też się zastanawiam jeszcze, czy już brać, czy na razie olać sprawę... są przecież śpiworki, lekkie kocyki i to owijanie noworodka w kokonik - myślę, że na początek i tak pościel mi tylko przeszkadzać będzie ale już sama nic nie wiem... jak patrzę na łóżeczka, to mnie już portfel boli... z porządniejszych to 300 euro trza wybulić, do tego jeszcze materac minimum 100 euro może nie jest, ale kurna chata, skąd te różnice cenowe???
|
|
#3690 | |||
|
siedzę i myślę
|
Hej
O 17. 30 wizyta Cytat:
Zgadzam się w 100 % ![]() Cytat:
Ja smaruję TOŁPĄ co wieczór - a raczej męża zaganiam do smarowania Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

Czy od farby zalezy??
jak mała by się skopywałą w nocy
za kolejny tydzień

ciepło w brzuchu powinno Cię rozluźnić
No i wielkie sprzątanie bo na razie wszystko jest w kurzu. Pocieszam się, że wymiana trwa teraz a nie za miesiac-dwa....
wczoraj miał bardzo aktywny dzień, że aż czułam ,,zmęczenie brzucha" wieczorem

Która chce ?
, ale lista z wyprawką powoli się skraca
Ślub 27. X. 2012
bo uważam , że te z napisem "dla kobiet w ciąży" są przereklamowane, i to w dużej mierze "chwyt"
)... wiszę na tym telefonie już 2 godziny... może w końcu uda mi się dodzwonić....
Ja smaruję TOŁPĄ co wieczór - a raczej męża zaganiam do smarowania