'Przepis na życie' - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 07:16   #1621
Duduu
Raczkowanie

Dot.: 'Przepis na życie'

Cytat:
Napisane przez guszka Pokaż wiadomość
zgadzam się - nuda a Anka drażniąca do potęgi, nigdy wcześniej mnie tak nie wkurzala !!! i te jej głupie gadki, w ogóle cała sytuacja w szpitalu jak oni wszyscy wrzeszczeli jakaś irytująca...to juz chyba nie to co wcześniej
Mania jak zawsze irytujaca - ma problemy jak nastolatka a nie maturzystka! czy ona zgrubła? w scenach w szpitalu wygląda jakby w ciąży byla
W zeszłym roku właśnie gdzieś czytałam, że ona podczas kręcenia była w ciąży, także tak w ciąży, też to widzę, ale specjalnie się przyglądałam
Duduu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:52   #1622
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się - nuda a Anka drażniąca do potęgi, nigdy wcześniej mnie tak nie wkurzala !!! i te jej głupie gadki, w ogóle cała sytuacja w szpitalu jak oni wszyscy wrzeszczeli jakaś irytująca...to juz chyba nie to co wcześniej
Mania jak zawsze irytujaca - ma problemy jak nastolatka a nie maturzystka! czy ona zgrubła? w scenach w szpitalu wygląda jakby w ciąży byla
Dokładnie, jakby wyrzucić wątek amnezji Jerzego to moze by się dało oglądać bez zdenerwowania
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:04   #1623
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ale juz sie nie przyzwyczailyscie, ze jak ta banda wpada z matka Anki, to tylko jest szum, krzyk , do tego porywcza Pola, to tam zawsze jest jak w domu wariatow, co to lekow jeszcze nie dostali

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 12:43   #1624
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
ale juz sie nie przyzwyczailyscie, ze jak ta banda wpada z matka Anki, to tylko jest szum, krzyk , do tego porywcza Pola, to tam zawsze jest jak w domu wariatow, co to lekow jeszcze nie dostali
Mi ta banda tak bardzo nie przeszkadza jak Jerzy drący japę na każdego poza Elką i panią doktor
Stary 2013-02-28, 12:47   #1625
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Mi ta banda tak bardzo nie przeszkadza jak Jerzy drący japę na każdego poza Elką i panią doktor
a mi to jakos umknelo

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2013-02-28, 14:14   #1626
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
a mi to jakos umknelo
Na pewno Ci nie umknęło, tylko przy np Żabci pewnie bardziej Ci się rzuciło w oczy czy raczej uszy "No jak to mnie nie poznajesz przecież mamy tą samą żonę"
Stary 2013-02-28, 14:21   #1627
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Na pewno Ci nie umknęło, tylko przy np Żabci pewnie bardziej Ci się rzuciło w oczy czy raczej uszy "No jak to mnie nie poznajesz przecież mamy tą samą żonę"
a to nie bylo w kolejnym odcinku co ma byc teraz w niedziele?

na pewno

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-02-28, 17:28   #1628
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie bylo w kolejnym odcinku co ma byc teraz w niedziele?

na pewno

Jezu to wtopiłam
Stary 2013-02-28, 18:28   #1629
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Jezu to wtopiłam
racje mialam ?

nie przejmuj sie, juz bylo cos wspominane, mi to nie przeszkadza , tylko potem mezowi na filmie peplam co bedzie i jaka dumna jestem, ze wiem

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-02-28, 18:40   #1630
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
racje mialam ?

nie przejmuj sie, juz bylo cos wspominane, mi to nie przeszkadza , tylko potem mezowi na filmie peplam co bedzie i jaka dumna jestem, ze wiem
Pewnie że miałaś rację
Ja oglądam zawsze na tvnplayerze bo nie zawsze pamiętam i mam czas wtedy kiedy leci w tv.
Twój mąż z własnej woli ogląda?
Stary 2013-02-28, 18:46   #1631
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Pewnie że miałaś rację
Ja oglądam zawsze na tvnplayerze bo nie zawsze pamiętam i mam czas wtedy kiedy leci w tv.
Twój mąż z własnej woli ogląda?
no pewnie jak chce to oglada i tak lezy obok, jak nie chce to cos innego robi , albo nieraz tylko slucha

niektorych akorow lubi i wtedy spojrzy by sie posmiac

a no, Żabcie lubi , ale ostatnio chyba kimnelo mu sie i opowiadalam potem

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 12:13   #1632
guszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Duduu Pokaż wiadomość
W zeszłym roku właśnie gdzieś czytałam, że ona podczas kręcenia była w ciąży, także tak w ciąży, też to widzę, ale specjalnie się przyglądałam
reety to ile ona ma lat, że już zaciążona???

Cytat:
Dokładnie, jakby wyrzucić wątek amnezji Jerzego to moze by się dało oglądać bez zdenerwowania
no właśnie! oklepana amnezja - mogli się postarać jakos bardziej! no i czy wydarzenia sprzed parunastu miesięcy (bo tyle min. znają się z ANką) można zaliczać do pamięci krótkotrwałej, którą utracił? Przecież wtedy nie pamięta się zdarzeń sprzed chwili, kilku dni, a pamięta te dawne - on hlas akurat wszystkiego z Anką nie pamięta...

Cytat:
niby się przyzwyczaiłam i było to nawet śmieszne, ale ten jazgot w szpitalu i w takich okolicznościach był jakiś nie na miejscu i sztuczny, no i nie do zniesienia! głos wyciszałam hahahah

Cytat:
hehe też, moze dlatego, że to je pierwsze widział po przebudzeniu

aaa i jeszcze jedno - czy to nie było tak, że ta nowa knajpa ANki to miała być prawie do wejścia,a nie do generalnego remontu z rozwalaniem ścian???? nie pamietam dokładnie, jak to było, ale miało się wrażenie, że to nie ruina....scena remontu chyba tylko dla wprowadzenia panci z yorkiem. Swoją drogą ta Wandzia dziwnie reaguje - przecież nie do jej Karolka uderzała??

cuuuudownie, że Englert pojawia się chyba na dłużej - uwielbiam jego grę i jego samego )) zawsze ma fajne role.

Edytowane przez guszka
Czas edycji: 2013-03-01 o 12:16
guszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-01, 12:26   #1633
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

akorka grajaca Manie jest rocznik 1991, czyli 22 lata to spoko na ciąze

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-03-01, 20:52   #1634
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie jak chce to oglada i tak lezy obok, jak nie chce to cos innego robi , albo nieraz tylko slucha

niektorych akorow lubi i wtedy spojrzy by sie posmiac

a no, Żabcie lubi , ale ostatnio chyba kimnelo mu sie i opowiadalam potem
Też bym tak chciała, żeby mój mąż ze mną ogladał Dal niego to nuda totalna i kijem bym go nie zagoniła

Cytat:
reety to ile ona ma lat, że już zaciążona???

no właśnie! oklepana amnezja - mogli się postarać jakos bardziej! no i czy wydarzenia sprzed parunastu miesięcy (bo tyle min. znają się z ANką) można zaliczać do pamięci krótkotrwałej, którą utracił? Przecież wtedy nie pamięta się zdarzeń sprzed chwili, kilku dni, a pamięta te dawne - on hlas akurat wszystkiego z Anką nie pamięta...

niby się przyzwyczaiłam i było to nawet śmieszne, ale ten jazgot w szpitalu i w takich okolicznościach był jakiś nie na miejscu i sztuczny, no i nie do zniesienia! głos wyciszałam hahahah

hehe też, moze dlatego, że to je pierwsze widział po przebudzeniu

aaa i jeszcze jedno - czy to nie było tak, że ta nowa knajpa ANki to miała być prawie do wejścia,a nie do generalnego remontu z rozwalaniem ścian???? nie pamietam dokładnie, jak to było, ale miało się wrażenie, że to nie ruina....scena remontu chyba tylko dla wprowadzenia panci z yorkiem. Swoją drogą ta Wandzia dziwnie reaguje - przecież nie do jej Karolka uderzała??

cuuuudownie, że Englert pojawia się chyba na dłużej - uwielbiam jego grę i jego samego )) zawsze ma fajne role.

Właśnie mnie te jej spojrzenia też zdziwiły, pies ogrodnika
Stary 2013-03-01, 21:19   #1635
Ralphkaa
Zadomowienie

Widziałam wlaśnie na tvnplayer zwiastun odcinka 3, patrząc na to co Andrzej wyczynia Jerzemu to chyba można w tym wątku spodziewać się niezłego uśmiania się
Ralphkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-01, 21:27   #1636
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ralphkaa Pokaż wiadomość
Widziałam wlaśnie na tvnplayer zwiastun odcinka 3, patrząc na to co Andrzej wyczynia Jerzemu to chyba można w tym wątku spodziewać się niezłego uśmiania się
o matko, i ta pani psycholog bedzie tak teraz za nim łazić? już nie lubie baby
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-01, 21:35   #1637
Ralphkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
o matko, i ta pani psycholog bedzie tak teraz za nim łazić? już nie lubie baby
Ja tak samo.
I tak w ogóle jest, że psycholog sobie chodzi z pacjentem na spacerki ? mi się wydawalo, że głównie w gabinecie się spotykają ale nie znam się to może i tak też można, różne rodzeje terapii mogą być.
I może sam wątek psychologa by był ok ale już robienie z tego romansu, że ona się w Jerzym zakocha, że on też i coś tam będzie, bez sensu To jest irytujace, że co serię jest to samo, ktoś trzeci, ileż można Jasne, coś się musi dziać, żeby nie było tylko sielanki ale czemu w kólko to samo.
Stary 2013-03-01, 21:40   #1638
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ralphkaa Pokaż wiadomość
Ja tak samo.
I tak w ogóle jest, że psycholog sobie chodzi z pacjentem na spacerki ? mi się wydawalo, że głównie w gabinecie się spotykają ale nie znam się to może i tak też można, różne rodzeje terapii mogą być.
I może sam wątek psychologa by był ok ale już robienie z tego romansu, że ona się w Jerzym zakocha, że on też i coś tam będzie, bez sensu To jest irytujace, że co serię jest to samo, ktoś trzeci, ileż można Jasne, coś się musi dziać, żeby nie było tylko sielanki ale czemu w kólko to samo.
W samych spacerach nie ma nic złego, ale że psycholog z miejsca zakochuje się w swoim pacjencie... Ostatnie 2 odcinki obejrzałam w 20 min. W zasadzie inreresują mnie tylko Żabcie. Niby nic nowego się nie dzieje, ale nie są tak irytujący jak reszta, a w szczególności Anka Pozwolę sobie jeszcze poruszyc kwestię matury Mańki, którą przeżywa jakby była pierwszą osobą, która musi przez to przejść

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-01, 21:51   #1639
Ralphkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
W samych spacerach nie ma nic złego, ale że psycholog z miejsca zakochuje się w swoim pacjencie... Ostatnie 2 odcinki obejrzałam w 20 min. W zasadzie inreresują mnie tylko Żabcie. Niby nic nowego się nie dzieje, ale nie są tak irytujący jak reszta, a w szczególności Anka Pozwolę sobie jeszcze poruszyc kwestię matury Mańki, którą przeżywa jakby była pierwszą osobą, która musi przez to przejść
W tym serialu to norma, kto się pojawia jako trzeci/trzecia to z miejsca się zakochuje.

A ja nawet Ankę lubię, nie jest taka wyrazista jak Beata czy Pola ale mi nie przeszkadza, tylko dodałabym jej trochę stanowczości, takiego pazura czasami. O np. podobalo mi się jak w 2 odcinku tej serii francuzik dostał od niej w czułe miejsce , powinna zrobić tak już w ostatnim odcinku poprzedniej części. Za to Beata mnie już trochę drażni, przejadla mi się. Ale Andrzej w tej serii, zwłaszcza w scenach z Jerzym to mnie rozwala
Stary 2013-03-03, 21:03   #1640
gosia_9508
Zakorzenienie

Wpadłam na ten temat by podzielić się swoim spostrzeżeniem na temat drażniących mnie sytuacji w tym serialu, bo teraz przelotem zobaczyłam w tv i zasnąć przez to nie mogłam Już pomijając wątek amnezji rodem z brazylijskiej telenoweli, to chyba każda osoba, która ma zanik pamięci starałaby sie czegoś dowiedzieć o sobie: oglądałaby albumy ze zdjęciami, wysłuchiwała relacji czy coś. A na dodatek skoro pan Knappe to taki wpływowy, sławny i wspaniały kucharz, to czy w dobie internetu nie wystarczyło by dać mu dostęp do internetu by sobie na spokojnie( by nie zemdlał )wpisał w google swoję imie i nazwisko i przeczytał biografie, artykuły, plotki No ale jakby to zrobił to nie było by serialu
Ogólnie nie lubię jak bohaterzy filmu/serialu/książki nie myślą racjonalnie. Najbardziej chyba denerwują mnie wątki porodów (koniec I sezonu) jedna kobieta rodzi a 50 osób ładuje sie za nią do szpitala i hałasuje, robi zamęt jakby to w czymś miało pomóc.
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 22:15   #1641
evvelinek
Zakorzenienie

Jerzy jest w szoku i jest zdezorientowany, wiec nie myśli racjonalnie tak jak normalny człowiek myślałby w takiej sytuacji zreszta w 3 odcinku będzie przypominał sobie swój program

poza tym w 3 odcinku nic specjalnego, jak zawsze Zabcie najlepsze a raczej Andrzej bo z Beatki to juz momentami totalną wariatke robią, az przestaje byc to zabawne..
ta lekareczka Jerzego jest jakas nawiedzona i obrzydliwa, do tego znów ściągnęli tego podlotka amanta Anki - Maćka
bezbłędną była też reklama torebek tej Pilewicz
Stary 2013-03-04, 07:36   #1642
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

najlepsza wczoraj była Gruba

potem Żabcia, a reszta takie sobie

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-03-04, 07:49   #1643
Ralphkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
Jerzy jest w szoku i jest zdezorientowany, wiec nie myśli racjonalnie tak jak normalny człowiek myślałby w takiej sytuacji zreszta w 3 odcinku będzie przypominał sobie swój program

poza tym w 3 odcinku nic specjalnego, jak zawsze Zabcie najlepsze a raczej Andrzej bo z Beatki to juz momentami totalną wariatke robią, az przestaje byc to zabawne..
ta lekareczka Jerzego jest jakas nawiedzona i obrzydliwa, do tego znów ściągnęli tego podlotka amanta Anki - Maćka
bezbłędną była też reklama torebek tej Pilewicz
Dokładnie, ja juz miałam zastrzeżenia co do niej w poprzedniej serii a w tej nie moge jej znieść. Przegięciem jak dla mnie było jej bezmyślne, radosne zaproszenie Anki i Jerzego razem na przyjęcie kiedy wie jaka jest sytuacja. Jasne, może to by coś dało bo by zobaczył znajome twarze,by mu opowiadali zdarzenia z przeszłości, z drugiej, kiedy nie poznaje Anki i nie są w tej chwili razem to trudno oczekiwać, że przyjdą jak gdyby nigdy nic.

W 3 odcinku dobre było jak Wandzia i Stefan mają przed sobą pierwszą wspólną noc, Stefan ma stracha i dzwoni do Karola by trzymał kciuki za niego bo nie robił tego od 2002 roku , na co wchodzi Wandzia i pyta czego nie robił, na co Stefek wymyśla, że dawno nie wchodził do internetu w telefonie

Za to sceny Andrzej - Jerzy mnie powalają

Sceny Anka - Jerzy nie, sto razy bym wolała by byli razem i mieli rożne problemy ale właśnie razem a nie to co teraz widzimy.

A Gruba chyba przybrala na wadze bo mam wrażenie, że jest jeszcze większa niż była. Nie to, że to jakiś zarzut ale widać
Stary 2013-03-04, 07:53   #1644
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ale jaja beda rzeczywiscie z ta Wanda

i tez lubie sceny Andrzej-Jerzy, w ogole Adamczyk jak sie usmiechnie tak dziwacznie to ja juz kwicze

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-03-04, 08:25   #1645
Ralphkaa
Zadomowienie

Cytat:
ale jaja beda rzeczywiscie z ta Wanda
A zobaczysz jak Wandzia rzuci Stefka na kanapę a sama wskoczy na niego Stefan chyba będzie połamany

Elka to wredota już pomijając fakt, że watek z amnezją jest beznadziejny to w szpitalu się świetnie bawiła udając żonkę a gdy odbiera Jerzego ze szpitala i zawozi do domu to mówi mu, że on już może też skończyć z tym udawaniem. Gdy się okazuje, że on nie udaje i nic nie pamięta rzeczywiście to mu rzuca sucho, że Jego i Ankę coś łączyło a ona i on są już po rozwodzie i ona ma swoje plany i wychodzi zostawiając człowieka zdezorientowanego i z mętlikiem w głowie.
Stary 2013-03-04, 09:21   #1646
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

zawsze mowiłam, ze chude to wredne , chodzi o Elke

sama do tej kategorii tez sie zaliczam

a kanapy nie połamia z tym Stefkiem

a przed filmem Pola cos reklamuje i calkiem inaczej wygląda

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-03-05, 08:09   #1647
Duduu
Raczkowanie

Pola to dla mnie pozytywnie jest zakręcona i moim zdaniem bardzo dobrze gra , jej teksty są super i komentarze.
Ciekawe czy Pani psycholog chce coś ugrać dla siebie z tej terapii, może ma specjalny plan ogólnie ona mi się nawet podoba
Mańka to już tej ciąży raczej nie ukryje 22 lata hmm, mało czy dużo nie wiem, nie mi oceniać, choć swoje zdanie mam.
Ostatnio się spotkałam z sytuacji z rodziny mojej koleżanki, że 16stką urodziła, a teraz gdy jej córka ma 6mcy jest w drugiej ciąży, a nawet nie ma 17 lat... także sytuacje są różne
Duduu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 08:49   #1648
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Też obejrzałam 3. odcinek. Podobał mi się tylko temat z Andrzejem i Beatką i z przeprowadzką
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 00:08   #1649
guszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Duduu Pokaż wiadomość
Pola to dla mnie pozytywnie jest zakręcona i moim zdaniem bardzo dobrze gra , jej teksty są super i komentarze.
Ciekawe czy Pani psycholog chce coś ugrać dla siebie z tej terapii, może ma specjalny plan ogólnie ona mi się nawet podoba
Mańka to już tej ciąży raczej nie ukryje 22 lata hmm, mało czy dużo nie wiem, nie mi oceniać, choć swoje zdanie mam.
Ostatnio się spotkałam z sytuacji z rodziny mojej koleżanki, że 16stką urodziła, a teraz gdy jej córka ma 6mcy jest w drugiej ciąży, a nawet nie ma 17 lat... także sytuacje są różne
hmm...no może dla niej ok dla mnie to by było zdecydowanie za wcześnie...
a co do jej roli w serialu to powinni ją jakoś okroić, czy ją samą schować za stołem czy czymś tam jeszcze - czyli kręcić pół postaci - bo ciąża jest tak widoczna, że szok - mam ciągłe wrażenie, że Gniewko będzie miał towarzystwo...
zachowanie Anki jest irytujące - równe zachownaiu Mańki - generalnie obie reagują jak nastolatki, wpadają w histerię i co rusz zbierac się musi wokół nich cała ekipa by mogły powyć....ja nie wiem czy w rzeczywistości ktoś by miał na to czas by je tak w kółko niańczyć?????

czy w W-wie Anka juz nie miała żadnych szans na architekta poza swoim "eks"

jedyne co mi się podoba to oczywiście Żabcie - Ostaszewska świetna jak zawsze!!!

Fajny był też Mateo w ost. odcinku (tym ost. z tvn-player więc nie piszę więcej
aha i zdziwiło mnie zachowanie Jaśka w tymże odcinku....

ogólnie serial stracił klimat jak dla mnie...

Edytowane przez guszka
Czas edycji: 2013-03-09 o 00:10
guszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 11:17   #1650
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...no może dla niej ok dla mnie to by było zdecydowanie za wcześnie...
a co do jej roli w serialu to powinni ją jakoś okroić, czy ją samą schować za stołem czy czymś tam jeszcze - czyli kręcić pół postaci - bo ciąża jest tak widoczna, że szok - mam ciągłe wrażenie, że Gniewko będzie miał towarzystwo...
aż tak to raczej nie, bo ani ja ani nikt kto ze mną oglądał nawet tego nie zauważył to nie 9 miesiąc, żeby "tak było widać, że szok"
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości