|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
|
|
|
|
#4982 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
uzywalas kiedys chusty? ja mialam nosidelko, ale dla starszego dziecka, ktore juz siedzialo
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4983 | ||
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki
a co do imprezowania przez ostatnie 2 tygodnie to nie sądzę, żeby zaszkodziło, wiele kobiet nie wiedząc o ciąży imprezuje chyba jak czytałam chociażby na wizażu opisy jak doszło do stwierdzenia problemów z tarczycą i hashimoto to nie spotkałam się z sytuacją, żeby nie wyszło to w badaniach krwi, tych podstawowych - tarczycowych. odnośnie kontrolowania tsh, myślę, że jak nic się nie dzieje to wystarczy raz na rok sprawdzić, albo i rzadziej, przy staraniach wypadałoby częściej, a na początku ciąży może i co miesiąc, zwłaszcza, że i tak robi się badania to można sobie to dołożyć. ja teraz badam co miesiąc ze względu na leki, potem nie mam pojęcia jak to będzie. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- a tak w ogóle to niedawno zwlokłam się z łóżka.. pół nocy spędziłam w wc bo coś mi żołądek szwankował i nie mam pojęcia od czego, bo możliwości wczoraj było wiele. najpierw stres przed wizytą, potem obiad w mieście bo nie chciało nam się gotować, na deser zachciało mi się rurek z kremem z cukierni i coli, potem pierwszy raz piłam liście malin i... w nocy ledwo żyłam po tym wszystkim
|
||
|
|
|
#4984 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Agatko kochana! To ja, zgodnie z Twoim życzeniem, nie gratuluję, ale mocno zaciskam kciukasy i tulę wirtualnie!
![]() MUSI być dobrze! Idę Was wreszcie nadrobić, bo tu już się wątek kończy... ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
A co to za cudowne kremiki? Dzięki, Kochana Ale tymi wiosennymi boćkami Wy się podzielcie- ja skorzystam z tych jesiennych... ![]() Cytat:
![]() Wiesz, ja się zastanawiam, czy te wymówki mojego męża (studia, praca, mieszkanie itp.) to nie była właśnie taka przykrywa... On sam twierdzi, że jest twardziel i że się szybko pogodził ze stratą. Hmm... Tylko dziwnie irytująco się uczepił tego, że póki ON nie napisze i nie obroni swojej mgr (!) to nie chce się starać o dziecko Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39487445]Dziękujemy za kciuki ![]() Arturek (chyba, bo się ustawił jak "odwrócony królik", czyli trzymał się pod kolanami i nie pokazał krocza:P) rośnie jak należy, idealnie przybrał o 2 tygodnie co do dnia. Dla matki-wariatki takie dokładne cyferki to ulga jak nie wiem. Poza tym łożysko, wody, szyjka OK, choć miałam tylko USG (trochę się zmartwiłam, no ale gin wie lepiej). Od następnego tygodnia robimy krzepliwość co tydzień. Nospa 3 razy dziennie (bo mi się coś macica stawia, choć na badaniu była ładna, miękka). A poza tym to nic No u nas 50% czasu zajmują rozmowy o jedzeniu (tzn. co i jak mam jeść, żeby nie mieć wzdęć, bo to mój duży problem, który powoduje bóle brzucha:/). Ale jestem szczęśliwa ![]() [/QUOTE] Perse, dobrze czytać, że u Artka wszystko gra A jak się chowa, to znaczy, że na pewno chłopak! Ci to zawsze tacy nieśmiali I po raz kolejny brawa dla doktorka. Widać, że trzyma rękę na pulsie. Cytat:
Cytat:
Ja uważam podobnie, jak dziewczyny. Znajdź dobrego lekarza specjalizującego się w takich trudnych przypadkach. Może w końcu jakieś badanie coś wykaże, da jakąś wskazówkę do leczenia. Tulę mocno i trzymam kciuki! Nadrabiam dalej...
|
|||||||
|
|
|
#4985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agatkaa1 trzymam kciuki moja siostra cały czas nosiła chustę; mówiła, że jest dużo wygodniejsze dla matki i dla dziecka też niż nosidełko... Cytat:
|
||
|
|
|
#4986 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
O, widać telepatia istnieje, bo ja też sobie ostatnio myślałam o Tobie
![]() Fajnie, że wszystko u Was gra. I że już gotowi na godzinę zero! ![]() Cytat:
![]() O mojej sis też nie mogę powiedzieć, że głupia. Szczwane to czasem jak nie wiem... Ale jak przyjdzie np. do prostego przekształcenia wzoru na matmie czy fizyce, to słyszę tylko: Ale ja nie wiem, jaaak... Także Wika- jeśli znajdziesz jakąś dobry sposób na zmotywowanie takich "mądrych, acz leniwych", to daj znać ![]() Cytat:
Coś po kościach czuję, że nie będzie już wizyty za 2 tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
We wtorek?! Toż to 4 dni tylko! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marzec to jedne wielkie święto będzie! I ogrom emocji ![]() Cytat:
![]() A myślałaś o chuście? Też bym poszła na konsultację do innego pediatry... Na jakiej podstawie się stwierdza skazę? Cytat:
Jak my tu wszystkie pozaciskamy kciuki, to nie ma opcji- będzie dobrze, Kochana! ![]() Cytat:
![]() Uff! Nadrobiłam Was wreszcie ![]() Ja jednak założyłam, że infekcji nie ma. Nie mam absolutnie żadnych objawów... Szkoda tylko, że już leki zdążyłam wykupić. Ale to nic. Cieszę się, że nic mi nie jest. Wczoraj miałam egzamin. I znowu doopa. Ech. Następne podejście 20 marca. |
|||||||||
|
|
|
#4987 |
|
Konto usunięte
|
Medi
Ale ja mimo wszystko jakoś tak myślę, że u Ciebie trochę lepiej z nastrojem. Posty mają taki wydźwięk, mam nadzieję, że to nie moje mylne wrażenie. Odebrałam krzepliwość, jest OK. Następnym razem zrobię we wtorek przed wizytą. Jak sądzicie, warto zrobić jeszcze dodatkowo d-dimery? |
|
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie używałam, bo Stasio nie wymaga za wiele noszenia, woli leżeć i bawić się, więc nie ma problemu z noszeniem. Jak wychodzimy do sklepu czy coś to bierzemy go w fotelik. Zresztą neurolodzy i fizjoterapeuci ciągle powtarzają, żeby go nie nosić ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39528741]Medi Ale ja mimo wszystko jakoś tak myślę, że u Ciebie trochę lepiej z nastrojem. Posty mają taki wydźwięk, mam nadzieję, że to nie moje mylne wrażenie. Odebrałam krzepliwość, jest OK. Następnym razem zrobię we wtorek przed wizytą. Jak sądzicie, warto zrobić jeszcze dodatkowo d-dimery?[/QUOTE] Mnie robili w szpitalu co 2-3 tygodnie |
|
|
|
|
#4989 | |
|
Wtajemniczenie
|
muszę: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa!
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- pani czy wiesz co oznacza koniec wątku??? szykuj się!!! monika i luna Wy też |
|
|
|
|
#4990 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Weszłam zobaczyć czy któraś z dziewczyn się rozpakowała a tu taka wspaniała wiadomość od Agatki Agatka Jeszcze nie gratuluję ale trzymam bardzo mocno ![]() @ na pewno przyjdzie do Ciebie ale w przyszłym roku
|
|
#4991 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no i ladnie wazy! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i Katka. znam zasady ![]() Torres dzis tak kopie, że nie wiem czy to zlosc na matke za spacery czy skurcze przepowiadajace...
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39528741] Odebrałam krzepliwość, jest OK. [/QUOTE]
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Pani a możesz opisać te skurcze? Mnie tak na początku brzuch się stawiał, a potem miałam takie ukłucie w dole brzucha, z biegiem czasu dłuższe i mocniejsze
|
|
|
|
#4994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i był ból krótki, ale jednoczesny z fikaniem Torresa. i nie wiem czy to TE skurcze czy to nerwowy syn. ale do bolu dotad mnie nie doprowadzal...
|
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4996 |
|
Konto usunięte
|
4 posty do końca wątku
|
|
|
|
#4998 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39528741]Medi
Ale ja mimo wszystko jakoś tak myślę, że u Ciebie trochę lepiej z nastrojem. Posty mają taki wydźwięk, mam nadzieję, że to nie moje mylne wrażenie. Odebrałam krzepliwość, jest OK. Następnym razem zrobię we wtorek przed wizytą. Jak sądzicie, warto zrobić jeszcze dodatkowo d-dimery?[/QUOTE] U mnie nastrój ciągle faluje. Obecnie jest w miarę nieźle. Z drugiej strony- ile można Wam tu mędzić... ![]() Te kilka promyków słońca, które się od kilku dni przedostają przez chmury chyba też swoje robi Dobrze, że wyniki dobre ![]() A co to te d-dimery? Cytat:
![]() Ja myślę, że Torresik daje znać, że już mu się u matki w brzuchu nudzi ![]() Dzięki, Kochana ![]() 2
|
|
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
1:d
|
|
|
|
#5000 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie sama nie wiem, tylko lekarz raz wspomniał, ale mówił, że to jest drogie badanie. A ja dzisiaj spytałam w lab i 15 zł, więc mogę zrobić. Ale tak myślę, że skoro kazał teraz robić co tydzień krzepliwość, to może zrobię na wszelki wypadek? To też coś związanego z zakrzepicą.
|
|
|
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
haha 0 a gdzie nowy wątek??
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie gdzie jest nowy wątek??
|
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol Ty kiedyś pytałaś....o kropelki SAB SIMPLEX????
|
#5004 |
|
Wtajemniczenie
|
nowego brak
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#5005 |
|
Zakorzenienie
|
haha tak goniły z postami a tu psikus i nowego wątku brak
|
#5006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5007 |
|
Rozeznanie
|
AGATKO
PERSE super że krzepliwość wyszła ok Gdzie nowy wątek
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
a no tak pytam b na jednym z forum dziewczyna pisała że ma 3 sztuki....
|
#5009 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 2 newsy
Pogodzilam sie ze starym - na moich wyśrubowanych warunkach of course ![]() ![]() Wstepnie umowilam sie na wizyte w 2 klinikach nieplodnosci w kwietniu - novum w warszawie i bocian w białymstoku. Jak dobrze wszystko pojdzie (moja histeroskopia na poczatku maja), to zaraz po niej chce podchodzic do IVF (moze sie tym razem uda) Gdzie nowy wątek?
|
|
|
|
#5010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

jest ciut lepiej bo tż zabronił mi się wieczorem odzywać, ale po całym dniu pewnie znów będę skrzeczeć.. i mam taki mega suchy kaszel.. i mimo wyssania 5 opakowań pastylek na gardło poprawy brak
i to nie jeden - najlepiej całe stado bocianów
Ale tymi wiosennymi boćkami Wy się podzielcie- ja skorzystam z tych jesiennych... 

Jak ją do tego motywować, macie jakieś pomysły?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
2800... niby OK, ale...