|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Marzena ale Hania się zmienia! A sweterek jest śliczny, taki oryginalny.
Isia cudo Jakby któraś się decydowała na kalosze z allegro to polecam te : http://allegro.pl/befado-kalosze-z-o...050704028.html. Dzisiaj Sara włożyła na spacer, super w nich chodzi, lekkie, mięciutkie ocieplane i ocieplacz wyciagany na cieplejsze dni. Z wyglądu tylko nie zachwycają.
|
#3783 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Dzisiaj u nas nocka okropna, Domek źle spał, budził się i gadał jakieś głupoty ![]() Pogoda się zepsuła u nas, brzydko i zimno, a na weekend jeszcze śnieg zapowiadają. Chce wiosnę! ![]() Jeszcze cały kolejny weekend na uczelni przesiedzę... Brumku, dobrze że Tymcio dał Ci trochę odsapnąć ![]() Cytat:
Ja słyszałam o tym zakładaniu bucików na odwrót, sąsiadki syn też tak musiał nosić Cytat:
Domek cały czas się nimi bawi, tarmosi, całuje, a małpkę zabiera wszędzie ze sobą w kieszeni u spodni ![]() -Właśnie, Marzenko Ty masz dla Haniołka rozmiar 5? Ile one mają cm wkładki, tej wewnętrznej? Mi się spodobały te: http://clarks.pl/products/kids/boys/...e-grey-leather lub te http://clarks.pl/products/kids/boys/...-dark-grey-lea Cytat:
Dziękuję Madziu za odzew ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Stronczku, śliczne te magnesy, szkoda że ich żywot był taki krótki ![]() Marina, Domek też zwraca uwagę na moje tatuaże, ten na stopie mi próbuje zdrapać, a na plecach mówi że mam buuu (czyli ała) |
|||
|
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku z dzieciakami ok
Ja juz mam wypracowany swoj plan dnia, malutka nie placze za mama Mam bardzo duza satysfakcje, ze i ja teraz zarabiam, a nie tylko maz no i zawsze jakas zmiana w moim zyciu, nowe doswiadczenie
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
helou.
Marzenko sliczna jest Hania i oczka ma twoje i nowe magnesy boskieCzapki swietne sa ![]() U nas tez dzisiaj noc nie spokojna,za to mlody odsypial w dzien, od 11 do 14, az sprawdzalam, czy oddycha. Niestety jesc nie chce ;/ tzn jogurt i owoce owszem. Ryz na mleku na sniadanie, ale obiadu nie. Jutro doPl ale mi sie nie chce pakowac.
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
A co tu tak pusto? Aga,DDewik jak Wam zleciał pierwszy dzień pracy? ![]() Dziubku, jak Szymek się czuje? Kajool, bezpiecznej podróży. ![]() Marina, no jak to do nikogo nie podobna? Znajomi to raz twierdzą że do tż, raz że do mnie... Według mnie Hania to taki mix z przewagą tż oczy i usta ma chyba po mnie, za to dziwne śmieszne miny robi zdecydowanie po tatusiu.![]() Natko, jak miło się czyta, że magnesy przypadły Domkowi do gustu. Fajne butki wybrałaś, takie męskie. - takie http://clarks.pl/products/kids/boys/...rk-brown-suede . To jest rozmiar 5F, nie wiem czy jej długo posłużą bo ma w nich jakieś 0,5-0,7 cm luzu. Ciężko zmierzyć długość wkładki bo nie można jej wyciągnąć- mi wychodziło ok 13,7-14 cm. Z resztą jak dla mnie te first shoes mają najładniejsze wzory, te dla starszych dzieci nie są już aż tak ładne.![]() Iustyna, udało Ci się już coś stworzyć na szydełku? Jeśli tak to pochwal się. ![]() Doszły dzisiaj paputki, rozmiarowo są dobre bo ma jeszcze sporo luzu ale i tak muszę odsyłać bo przysłali inny wzór niż zamawiałam. Co do porównywania tuptusiów i paputków, to jeszcze moim zdaniem te drugie lepiej leżą na stopie przez to że są węższe.Hania coraz więcej mówi, a ja za nią nie nadążam przez co się na mnie czasem wścieka. Dzisiaj miałam rebus jak biegała po domu krzycząc "poputy", dopiero po jakiejś godzinie doszło do mnie, że pokazuje na swoją rozładowaną szczoteczkę do zębów (popsuty, choć u niej czasem brzmiało to jak "do pupy"- w sumie mała różnica ) Wczoraj z kolei cały dzień zajęło mi rozszyfrowanie czego chce - od rana do wieczora słyszałam "osiem" (to jedyna cyfra jaką wymawia, ale z czym by tu ją wiązać? Czy u Waszych maluchów też pojawiają się już pieprzyki? Już nie raz złapałam się na tym, że próbuję doczyścić brud którego nie da się usunąć. |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Natka świetne te buciki wkleiłaś. Jaka cena ich jest?
Obie pary super, też bym nie wiedziała na które się zdecydować ![]() Radek od początku był Radkiem I z imienia i z płci
|
|
|
|
#3791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja po lekarzu.
Pół dnia spędziliśmy w szpitalu, wydałam tyle kasy, że aż mi niedobrze Bo to prywatny szpital. Bo nigdzie indziej nie udało mi się szybko zapisać, żeby nie trzeba było czekać do przyszłego tygodnia i gdzie by dodatkowo mieli rtg na miejscu i od ręki. Mam przez to kaca moralnego ![]() No, ale chociaż wiem, na czym stoję: zapalenia stawu krzyżowo-biodrowego + podejrzenie dyskopatii kręgosłupa lędźwiowego (żeby mieć pewność muszę rezonans zrobić) + początki rwy kulszowej. Cytat:
![]() Brawa za noc! Obyśmy dzisiaj miały tak samo ![]() Śliczny!!! Cytat:
Najbardziej urzekł mnie ten smutnawy, brązowy misio Cytat:
A powiedz, Ty ten rozmiar 29 kupiłaś? I jaką Sara ma dokładnie nóżkę? Cytat:
A zmęczona pewnie jesteś podwójnie?Cytat:
![]() Tak, Tymuś ma dwa maleńkie pieprzyki na karku i szyjce. Pojawiły się już kilka miesięcy temu. Nowych nie przybywa na razie. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Natka, super te buty! A one są w UK tańsze niż u nas, tak? Dlatego chcesz je stamtąd?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-01 o 22:25 |
|||||
|
|
|
#3792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakos ten dzień minął.... ![]() W nocy nie mogłam spac(jednak stres mnie dopadł), spałam w drugim pokoju, zeby rano Boryska nie obudzić budzikiem, wstałam po 6(dla mnie to koszmarna godzina , ale coz czwartek i piatek taki poranny bedzie , inny dni mam na 11 i 12 .W pracy było bardzo miło, sama pani wicedyrektor przyszła sie ze mna przywitac(byłam w szoku ), dzieci po 2 latach mnie poznały(3-klasy), przytulałay sie i pytaly kiedy bede wreszcie prowadzić kólko plastyczne-jakie to mile dziewczyny, człowiek az "rośnie" .Ja cała w nerwach bylam, bo martwiłam sie jak Borysek spedzi ten czas beze mnie, ale byłam silna i nie dzwoniłam, ttylko wewnetrznie przezywalam, dziewczyny to widziały i poł godziny wczesniej kazały mi isc do domu , więc poszłam .Przychodze po 14, moje kochane dziecko spi w najlepsze, a pani opiekunka opowiedziała mi co robiła z Boryskiem, co jadł , ze nie płakał , troszke był podobno niespokojny przed drzemka i mnie szukał, ale jak go polozyła to zasnąl.Ja myślałm ze jakiś płacz bedzie jednak , 7 godzin mnie nie było, a on wczesniej tylko godzine z pania zostawał.Takze pierwszy dzień pracy minał. Wiecie-jak sie obudził po drzemce to tak sie ucieszył jak mnie zobaczyl, a ja juz nie mogłam sie doczekać kiedy wstanie .Zjedliśmy obiadek, poczekalismy na Tż i poszlismy na spacerek.Wyciagnelismy nawet rowerek z piwnicy, a Borys taki dumny jezdził .Pozniej pojechalismy do sklepu, wstapilismy do Deichmanna i kupilismy buty na wiosne.Teraz niestety przez internet kupic nie moge, bo musialam te wkladki włożyc i zobaczyc jak Borysek w nich chodzi, czy niz go nie obciera.Kupiliśmy takie:http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece i kalosze http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...opiece-kalosze Sliczne te Clarksy, ale ja nie ma gdzie przymierzyć i niestety odpadają, bardzo lubie te firme, sama mam 3 pary , bardzo wygodne.Wspólczuje nocki Natko, oby dzisiejsza była lepsza. Przyjemnych zajęc Ci życze ! ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Aga-jak dzisiejszy dzień przezyłas?? Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-03-01 o 22:07 |
|
|
|
|
#3793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też się nieraz głowię, o co mu chodzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenka ja tez dziś tak miałam. Szłam z Agatą do mamy. Pierwszy raz w wózku od ho ho. I Agu siada i woła kap kap. JA
a ona kap kap Ja: nic nie pada. Oa: kap kap mama kap kap. Ja I dopiero po chwili załapałam, że chce żeby jej budkę postawić ![]() Agacie wcześne wylazł pieprzyk miała ze 4 miesiące. |
|
|
|
#3796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biedna Ty Brumeczku jesteś, zdrowie najważniejsze, dobrze ze poszłas prywatnie, przynajmniej tak jak napisałas wiesz na czym stoisz.
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo buziaki dla Melusi!
Patik fajne te kalosze! Natko współczuję ciężkiej nocy! super te buty z Clarksa pokazujecie! jak one się cenowo prezentują? Madziulko super, że jesteś zadowolona z tego co robisz ![]() Kajool apetyt to pewnie wróci ząbki jakieś nie idą? Marzena szkoda z tymi paputkami. coś hurtem odsyłamy bo Patik chyba też pisała, że będzie odsyłać? ![]() super, że Hania tak się rozgadała ![]() z tymi wagami to chyba coś jest na rzeczy. Ala też uwielbia się ważyć, Hania też i dzisiaj chwilę ważyły się obydwie razem albo na zmianę i Hania "odczytywała" cyfry ![]() Brumku o rany no to wszystko nie brzmi za fajnie :/ a jakieś leczenie chociaż już Ci dali? DDewik najważniejsze, że 1 dzień macie za sobą. oby teraz już z górki było chociaż może być różnie jak się Borysek zorientuje, że z tą nianią to tak nie na 1 dzień był ![]() ale musi być dobrze ![]() super buty zakupiliście!!!
|
#3798 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne! |
||
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tż wróci to może pojedziemy kupic. A kalosze co prawda mamy inne ale też z czachami ![]() za pierwszy dzień w pracy. Teraz bedzie już tylko lepiej
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
Marzena U Ewci tez sie pojawił malenki pieprzyk
I też mnóstwo nowych słowek!Dzisiaj rano ubieramy sie w przedpokoju, Ewka podaje czapke i mówi "kapka" a pozniej kurteczke i mówi"kutka"-jakb znała te słowka od zawsze Tylko dziadek nie potrafi jej rozszyfrowac codziennie zapomina-co oznacza dana rzeczA buty przepiekne!!!!!!Jaka cena? ![]() BrumekBrumku mnie bola plecy od ostatniego zdania a gdzie reszta Rwa kulszowa???????Współczuje ...i zastanawiam sie jak Ty wytrzymałas ten bólDDewik Dzien wykorzystany w 100% dobrze, ze juz widac wiosne, pozniej robi sie ciemno na dworze i masz szanse na popołudniowy spacer
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj dzwoniłam do poradni żeby się do gina zarejestrować to termin mi podała piguła na 11 kwietnia
![]() Musiałam do ciotki zadzwonić, może mi załatwi wcześniejszy termin. |
|
|
|
#3802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie za dużo tego leczenia, bo karmię. Jakieś przeciwzapalne środki, w sporych dawkach, ale same łagodne... Cytat:
![]() Bardzo taka tęsknota doskwiera, jak to jest? ![]() No i widać, że fajnie się z tą opiekunką udało. A kaloszki już wypróbowaliście? Aga, a czemu Ty się po pracy nie meldujesz??? Ciekawam
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o buty, to zakochałam sie w Emelach, które Ewka miała w tamtym roku i kupujemy z tej samej firmy
![]() http://allegro.pl/elemelebutki-zapra...030566420.html http://allegro.pl/emel-r-22-kapcie-b...032058921.html http://allegro.pl/emel-roczki-obuwie...061760980.html Najbardziej podobaja mi sie ostatnie chłopiec e![]() Wczoraj spedziłysmy z Ewka popoludnie u mojej kuzynki, dawno sie nie widziałyśmy i troche sie martwiłam, ze bedziemy szybko wracac bo Ewka nie bedzie miała sie z kim bawic(kuzynka ma dwie starsze coreczki-6 i 4 lata) Błąd! Trzy godziny czesały lalki barbie, wozily je samochodami i plotły warkocze koniom |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
trzymajcie kciuki - jade jutro do szczecina i jesli samochod (ktorys) bedzie ok to kupuje i jade od razu nim spowrotem!
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek- to Cię dopadło
a oprócz leków to kiedy masz się znowu pokazać?Dewik- super, ze pierwszy dzień w pracy upłynął miło ![]() Aga- a Ty jak po pracy? Nasza poprzednia noc tylko z jedną pobudką ![]() Julcia ma adidasy kupione w późnej jesieni, więc myślę, że jeszcze będą dobre , i jeszcze ma lekkie emu, więc na poczatki wiosny w sam raz( chyba, że odrazu wysokie temp., będą)Widziałyście dzisiaj w ddtvn eksperyment na facetach, czy przeżyliby poród? Bardzo fajnie, że ktoś coś takiego zrobił-potraktowali Ich prądem i zwijali się z bólu- ale to jak każda z nas.
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Brumeczku tulę bidoku
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego bedziesz szukała? |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze napisz, ze musisz sie spieszyc zeby odebrac dzieci To trzymamy kciuki za fure!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Wiadomo jak to w pracy,troche obowiazków było, miałam zastesptwo, trzeba było lekcje poprowadzić, dyzury na stołowce , ale jednak myslałam i i taka niespokojna byłam.Jest to trudne zostawic swoje dziecko, tym bardziej ze on tylko ze mna caly dzień (tak jak juz kiedyś pisalam my tu nikogo nie mamy). W kaloszkach biegał w sklepie , bardzo mu sie podobaly, wiadomo ze na ta jego krzywa stope to moze one za zdrowe nie sa, ale te parę razy jak je założy to nic sie nie stanie a bedzie miało dziecko radochę w mokre dni .Dobranoc Dziewczynki, dopijam herbatkę i ide spać bo juz ledwo żyje. Stronczku jak znajdziesz czas to zmień mi wiek o jeden do przodu .
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-03-01 o 22:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

zapraszam

Ale jak zaczęla badać małą i ta się rozpłakała, zaczeła chrypić i kaszleć to się lekarka jednak przekonała, że nie wymyślam
), ko - oko, pa - lampa, pan - pan. I jakieś dzwiękonaśladowcze ble ble. Ale nic więcej.

Bo to prywatny szpital. Bo nigdzie indziej nie udało mi się szybko zapisać, żeby nie trzeba było czekać do przyszłego tygodnia i gdzie by dodatkowo mieli rtg na miejscu i od ręki. Mam przez to kaca moralnego 
A zmęczona pewnie jesteś podwójnie?

a ona kap kap Ja:

zębole