|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
#3692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
) nawilżone i elastyczne, odpukać![]() masz rację, te wszystkie balsamy i olejki dla kobiet w ciąży to chwyt marketingowy, chodzi przede wszystkim o natłuszczenie i nawilzenie tej skóry. No i nie oszukujmy się predyspozycje genetyczne odgrywają dużą rolę w ich powstawaniu, niektóre z nas choćby i 150 razy dziennie się smarowały i tak będą je miały, taki już urok |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałyście DDTVN dzisiaj? Omezczyznach i bólach porodowych. Tu cały eksperyment http://www.sfora.pl/Bole-porodowe-u-...odzin-a51713/2
|
|
|
|
#3695 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ![]() Cytat:
Cytat:
klaski: za 25t. I powodzenia w umawianiu wizyty u endo
|
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biała gruba tubka Mąż mi kupił dzień wcześniej i wzięłam sobie mineralną niegazowaną bo nie trawie zwykłej z kranu
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było. Nie mam sił nadrabiać... Leże i odpoczywam. U mnie wreszcie wszystko wychodzi na prostą. Miałam kiepskie wyniki lekarze nie wiedzieli jak się do nich odnieść. Cały czas podwyższone CRP i leukocyty. Gin i reumatolog twierdzili, że nie jest źle, internista zaczął panikować:/ dał skierowanie do laryngologa wyszłam z receptą na tone leków. Potem przypałętał się jeszcze problem z dentystą, a wyszło przez przypadek. Miałam trutego zęba, poszłam na kolejną wizytę i trafilam do innej babki i okazało się że trutka którą mialam w zębie przez 6 tyg. u ciężarnych może być max 2 tygodnie... teraz czeka mnie leczenie zęba pod mikroskopem za 1500zł. I jakby brakowało mi rozrywek wczoraj ok. 23 zaczęlam plamić
|
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3700 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz ma mnie, a że ja podchodzę do tego z większym rozsądkiem to został sprowadzony na ziemię.. Czasy się troszkę zmieniły, już nie zarabia tyle co wcześniej więc trzeba mierzyć siły na zamiary.Zobaczymy co tym razem wymyśli, ale wie że na żadne szaleństwa się nie zgodzę ![]() Cytat:
![]() mój na pewno by się kapną ![]() Cytat:
super ![]() a co zamówiłaś? ![]() Cytat:
![]() a tak poważnie, nie wydaje się żeby to miało przeszkadzać maleństwu Cytat:
![]() dax perfecta mama- miałam, zużyłam już w grudniu/styczniu. całkiem przyjemny w użyciu jak na tańszą opcję teraz mam tołpę, ale jeszcze prawie nie ruszana mam zamiar zacząć jej używać. Dziewczyny polecały też Palmers Cytat:
![]() a tak serio- może firma, użyte materiały itp. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3701 |
|
Rozeznanie
|
Szykuje się do gina trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
i to ma być ten kontrowersyjny temat???
ja robię gulasz "na winie" - co mi się nawinie, to ląduje w garnku nie no, może nie do końca, ale ogólnie to nigdy nie robiłam z przepisu, a zawsze dobry wychodził... najpierw mięcho nieprzyprawione przysmażam, potem na to sypię sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką, suszone warzywa (nie stosuję gotowców, veget itp, a takie czyste warzywa mieszane dają super efekt smakowy), trochę wody na to i zamykam gar (szybkowar). się to trochę gotuje, potem jak ciśnienie spadnie to gar otwieram i walę co popadnie. najczęściej jest to przysmażona cebula i papryka, pomidory z puszki. i to się potem razem jeszcze gotuje z listkiem laurowym i zielem angielskim, potem te cholerstwa wyciągam, całość doprawiam i gotowe.jak się dorwie super mięsko, to nie trzeba aż tak gotować i będzie miękkie. ale na takie mięso ciężko trafić, więc wolę iść na pewniaka i w tym szybkowarze mięcho się robi mięciutkie
|
#3703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziwni Ci dentyści, że wcześniej na to nie wpadli że max 2 tyg można z tym chodzić---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- ![]()
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
idę robić obiad, dziś w menu schaboszczak z brokułem - zapomniałam, że dziś piątek
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
vil, smaruj tym, co lubisz
popatrzyłam sobie na skład tych palmersów... eeech... jeśli ma zadziałać, to zadziała jak każdy inny dla mnie odpada ze względu na całą gamę konserwantów, których absolutnie nie toleruję. a tego masła kakaowego, którym się tak chwalą, jest w nim wcale nie tak dużo. w moim mixie znacznie więcej ![]() Cytat:
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pakę! ja też dziś od nich zamawiam i udało mi się ustalić z panem, że przy większym zamówieniu (więcej niż 20 pozycji, a mam około 30) przesyłkę będę miała gratis
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie "rozrywek" w ostatnim czasie Ci nie brakowało ![]() Oby wszystko było już ok , a zęba współczuję ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3709 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie będę chyba zamawiała u tego sprzedawcy- http://allegro.pl/6-elementowa-posci...042707069.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż obawiam się, że po pochłonięciu rolady z jabłkami mogą mi już nie wejść ![]() Cytat:
|
|
#3710 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja że i tak miałam używaną to chciałam się jej pozbyć nawet za grosze.Ja pościel też kupię dopiero jakoś we wrzesniu, wcześniej tylko prześcieradlo, kocyk, śpiworek, Super, że coś Ci skapnie po bratwej ![]() Cytat:
Bo norma to niby 120... Moje cukry od 76(najniższy wynik na czczo do 133 po śniadaniu. Ale generalnie wszystko mam do 120.Ach te ich obchody, masz nadzieję, że coś się dowiesz, a tylko pomruczą coś nad Tobą i sobie pójdą. Zawracanie głowy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i jest zawsze pyszniutki.
|
||||||
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaś - leż sobie i korzystaj, pogoda kiepska - lepiej teraz z brzucholem się obijać i polezec w szpitalu niz po. na oddziale beda Cie znali to tez porod bedziesz miala fajniejszy niz taki "z marszu" hehe. podlizuj sie poloznym nic sie nie martw, dziewczyny sa juz naprawde duze jak na blizniaki - zreszta jak widac im sie nie spieszy, a tej rozbrykanej musisz wyjasnic, ze zabawa w kotka i myszke to dopiero jak zacznie raczkowac ![]() ja tez w nocy nie spie albo snia mi sie glupoty, wiec nadrabiam w dzien. dzisiaj obudzil mnie listonosz (o 13 ), przyniosl probke sudokremu - dzieki Axella!!!Xal - fakt jest winda, ale jakos zawsze mi wstyd, ze babcie pedaluja po schodach, a ja mialabym sie wywiezc na gore, hehe. troche ruchu jest wskazane wychodze na gore, sapie jak lokomotywa i panie w recepcji szybciej sie uwijaja, hehe.widzialam, ze bylo o rozstepach i smarowaniu. u mnie wieczorem po prysznicu oliwka, a w ciagu dnia jakis krem- obecnie koncze probki, ktorych zapas pokazywalam Wam jakis czas temu. zatem na zmiane palmers i pharmaceris. Atena, biedna kolezanka. to jedna z wizji porodu, ktore mnie troche przerazaly, ze sie meczysz, a i tak pozniej cesarka...dzidzius Szprotka - sesja noworodkowa byla ze wskazaniem dla Jenny, ale oczywiscie kazda mogla sobie podejrzec urocze fotki, co? podobaly mi sie maluchy w wiklinowym koszyku albo w starej walizce znalezione: co robi mama kiedy dziecko spi
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 25 tc![]() bedac w szkole spotkalam kolezanke i dowiedzialam sie ze jej corka ma raka tarczycy- złsliwego a ma 14 lat i beda jechac do Gliwic na operacje - masakra jakas , chyba sie umowie do endo i przebadam czy mi nie naroslo wiecej guzkow ......czytam wiadomosci i wpadlam na to http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...mosc.htmllukla bym szok - zatluklabym mm
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mąż mi dziś robi pizzę, ciekawe z czym
|
|
#3717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla szyjki za piękne zachowanie za 25 tc!Cytat:
- leż i odpoczywaj!Cytat:
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć- właśnie zastanawiałam się jak to będzie wizualnie wyglądało. Tak więc chyba zamówię ten mniejszy rozmiar. karolina2121, gold-fish, Innocence_89- trzymam za wizyty!
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, ja glukoze juz chyba z miesiac trzymam w domu
nic jej ni dolega.Happy- joge sobie odbijesz po porodzie, to bedzie taki relaksik od domowych obowiazkow. albo jakas gimnastyka dla mam z maluszkami Malutka tez skorzysta.Mysia - kilogramy Ci przybywaja troche szybciej, bo musisz nas dogonic wczesniej mialas sie za dobrze :P nie bedzie zle ![]() Marchewkowa - niezle jaja z tym pianinem. wnuczka chciala "zarobic na spadku" po dziadkach, a tylko narobila sobie problemow. piekne to pianino Vil - szyjka trzyma, wszystko ok nic tylko sie cieszyc. a po "intesywnym dniu" nie ma nic lepszego niz kanapa i sloik nutelli ![]() Komiksowa - stres plus hormony najlepsza mieszanka. ja to sie ciesze, ze mi sie tak posypalo w ciazy, bo teraz jak wyje to wszystko zwalam na hormony i nikt nie moze mi powiedziec, ze jestem miekka Justi - ja palmersa widzialam w Ziko i w Dr Max (apteka w kauflandzie), ale pewnie w wiekszosci sa ich kosmetyki i ceny nie sa jakies wysokie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

bo uważam , że te z napisem "dla kobiet w ciąży" są przereklamowane, i to w dużej mierze "chwyt"

Ślub 27. X. 2012

klaski
za 25t. I powodzenia w umawianiu wizyty u endo

ciekawe co ten Twój mąż wykmini
, ale lista z wyprawką powoli się skraca 

dziwni Ci dentyści, że wcześniej na to nie wpadli że max 2 tyg można z tym chodzić

Ja że i tak miałam używaną to chciałam się jej pozbyć nawet za grosze.
a ma 14 lat i beda jechac do Gliwic na operacje - masakra jakas , chyba sie umowie do endo i przebadam czy mi nie naroslo wiecej guzkow ......