Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 13:11   #3691
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wieczorem po kąpieli nie jest tak źle.. bo piżamkę to mogę tłuścić.. gorzej rano czy w trakcie dnia
ja jak się smaruję w ciągu dnia to normalnym balsamem do ciała żeby się nie ubrudzić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:23   #3692
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja smaruję się "zwykłymi" balsamami bo uważam , że te z napisem "dla kobiet w ciąży" są przereklamowane, i to w dużej mierze "chwyt"
a wiadomo, że takie balsamy są droższe.

Więc używam na przemian: ziaji kozie mleko, miałam neutrogenę (ale już się prawie skończyła), balsam dove, mleczko nivea, mam też palmersa, w sumie to zawsze patrzę na składy i jak są w miarę ok- to kupuję
jak na razie ani jednego rozstępu, a brzuszek (i cycki) nawilżone i elastyczne, odpukać
masz rację, te wszystkie balsamy i olejki dla kobiet w ciąży to chwyt marketingowy, chodzi przede wszystkim o natłuszczenie i nawilzenie tej skóry.
No i nie oszukujmy się predyspozycje genetyczne odgrywają dużą rolę w ich powstawaniu, niektóre z nas choćby i 150 razy dziennie się smarowały i tak będą je miały, taki już urok

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:24   #3693
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jest ok - nie pamiętam tych norm, ale ja miałam 115 po 2 godzinach i było wszystko w porządku
Dzięki

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:28   #3694
kalka
Zadomowienie

Oglądałyście DDTVN dzisiaj? Omezczyznach i bólach porodowych. Tu cały eksperyment http://www.sfora.pl/Bole-porodowe-u-...odzin-a51713/2

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:30   #3695
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
No i dzisiaj mam usg ostatnie było 10 tygodni temu i jestem strasznie ciekawa jak urósł mój syneczek wczoraj miał bardzo aktywny dzień, że aż czułam ,,zmęczenie brzucha" wieczorem
miłego oglądania

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Coś mało gadacie, nie ma co czytać.. trzeba zapuścić jakiś kontrowersyjny topic hmmm
no to dawaj

Cytat:
oo właśnie ja miałam się spytać- co sądzicie o jacuzzi?? Myślicie , że dzidziuś w brzuszku to jakoś odczuwa, słyszy, jest mu nieprzyjemnie??
myślę że może słyszeć, odczuwa podobnie jak łaskotanie brzucha, i myślę że nie jest mu nieprzyjemnie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Która chce ?
ja

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
o kurczaki, kupiłam wózek na all używany i to za połowę ceny nowego, łomatko jak się cieszę, zrobilam za pobraniem w razie gdyby jakiś szajs niedziałający był.
klaski:

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
witamy się z Jasiem w 25 tygodniu .
za 25t. I powodzenia w umawianiu wizyty u endo
Stary 2013-03-01, 13:44   #3696
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile kosztuje ta glukoza w aptece?? jak to wygląda?? Można to kupić wczesniej?? I gdzie trzymac?? Bo jade w pon z rana...
Ja płaciłam za 75 g 4,50 biała gruba tubkaMąż mi kupił dzień wcześniej i wzięłam sobie mineralną niegazowaną bo nie trawie zwykłej z kranu

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:45   #3697
vujka
Raczkowanie

Dawno mnie nie było. Nie mam sił nadrabiać... Leże i odpoczywam. U mnie wreszcie wszystko wychodzi na prostą. Miałam kiepskie wyniki lekarze nie wiedzieli jak się do nich odnieść. Cały czas podwyższone CRP i leukocyty. Gin i reumatolog twierdzili, że nie jest źle, internista zaczął panikować:/ dał skierowanie do laryngologa wyszłam z receptą na tone leków. Potem przypałętał się jeszcze problem z dentystą, a wyszło przez przypadek. Miałam trutego zęba, poszłam na kolejną wizytę i trafilam do innej babki i okazało się że trutka którą mialam w zębie przez 6 tyg. u ciężarnych może być max 2 tygodnie... teraz czeka mnie leczenie zęba pod mikroskopem za 1500zł. I jakby brakowało mi rozrywek wczoraj ok. 23 zaczęlam plamić mąż zawiózł mnie na IP poroboli badania, zostawili na obserwacji na noc i stwierdzili, że to jakiś jednorazowy incydent. Mam brać magnez i nospe. Pomału wszytsko ze mnie schodzi, ale wczoraj byłam przerażona - mam nadzieję, że żadnej z was to nie spotka. Jestem już w domu i odpoczywam. Kontrola u gin za dwa tygodnie, chyba, że coś się bedzie działo - oby nie
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 13:48   #3698
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
też już nie mogę się doczekać spacerków
u mnie rano było pięknie, ale teraz coś dużo chmur na niebie..

maarchewka- to zapodaj jakiś temat

oo właśnie ja miałam się spytać- co sądzicie o jacuzzi?? Myślicie , że dzidziuś w brzuszku to jakoś odczuwa, słyszy, jest mu nieprzyjemnie??
Też sie nad tym zastanawiałam bo wyremontowaliśmy łazienke i kupiliśmy wanne z jacuzzi i tak mnie korci żeby skorzystać ale niestety na kartce dot bezpieczeństwa pisze ze kobietom w ciąży nie wolno

Stary 2013-03-01, 13:49   #3699
maarchewka
Zakorzenienie

Macie przepis na dobry gulasz wieprzowy??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:53   #3700
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
no x6 jet pięknym autkiem, ale psują wygląd bagażniki na dachu, bo jest faktycznie mało praktycznymy tez tylko 4x4, już sobie nie wyobrażamy auta 2wd, tylko minus tego taki, że drogie są te auta jak cholera w porównaniu ze zwykłymiciekawe co ten Twój mąż wykmini
mój Tż, maniak samochodów luksusowych, kiedyś je zmieniał jak rękawiczki.. ale teraz ma mnie, a że ja podchodzę do tego z większym rozsądkiem to został sprowadzony na ziemię.. Czasy się troszkę zmieniły, już nie zarabia tyle co wcześniej więc trzeba mierzyć siły na zamiary.
Zobaczymy co tym razem wymyśli, ale wie że na żadne szaleństwa się nie zgodzę

Cytat:
Dobra kwiatki przesadzone, ślady przed TŻtem zatarte, może nie zauważy i nie będzie biadolił..
Bazylia posiana, trzymać kciuki, żeby urosła.. powrzucałam do ziemi fusy z kawy moze to jej troche pomoże.. niby lubi kwaśną glebę a kawa trochę zakwasza..

mój na pewno by się kapną

Cytat:
No i przyszła mi niedawno paczka od gapa_kids Kolejne pudło do kolekcji , ale lista z wyprawką powoli się skraca Wysyłka błyskawiczna (zamawiałam z wt/śr w nocy, a dziś już był kurier), towar się zgadza, kontakt ok; także polecam
super
a co zamówiłaś?

Cytat:
też myślę, że dziecku to raczej nie przeszkadza, ale mój TŻ kazał się Was spytać
ale Twój Tż w nas wierzy
a tak poważnie, nie wydaje się żeby to miało przeszkadzać maleństwu

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
qrcze ... a teraz mnie zjecie bo wiem że temat był wałkowany tysiące razy, ale myślałam że nie będę już tego potrzebować i się nie wgłębiałąm w tematykę, a jednak kończy mi się emulsja z babydream (nagle brzuchol urósł i zaczynam jej zjadać ogromne ilości ) i co polecacie jeszcze do smarowania? ^^ sorry, wiem że było multum razy, ale nie będę czytać od początku ^^
myślę o serii Dax Perfecta mama, albo Bielenda, chciałabym coś tańszego ...
było o tym nawet dzisiaj
dax perfecta mama- miałam, zużyłam już w grudniu/styczniu. całkiem przyjemny w użyciu jak na tańszą opcję
teraz mam tołpę, ale jeszcze prawie nie ruszana mam zamiar zacząć jej używać. Dziewczyny polecały też Palmers

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a co do pościeli to też się zastanawiam jeszcze, czy już brać, czy na razie olać sprawę... są przecież śpiworki, lekkie kocyki i to owijanie noworodka w kokonik - myślę, że na początek i tak pościel mi tylko przeszkadzać będzie ale już sama nic nie wiem... jak patrzę na łóżeczka, to mnie już portfel boli... z porządniejszych to 300 euro trza wybulić, do tego jeszcze materac minimum 100 euro a jak znalazłam pakiet za 180 euro już z materacem i pościelą, to stwierdziłam, że to straszne badziewie musi być... może nie jest, ale kurna chata, skąd te różnice cenowe???
cena na pewno zależy od jakości
a tak serio- może firma, użyte materiały itp.

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Oglądałyście DDTVN dzisiaj? Omezczyznach i bólach porodowych. Tu cały eksperyment http://www.sfora.pl/Bole-porodowe-u-...odzin-a51713/2
ja oglądałam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:54   #3701
Innocence_89
Rozeznanie

Szykuje się do gina trzymajcie kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 14:04   #3702
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Macie przepis na dobry gulasz wieprzowy??
i to ma być ten kontrowersyjny temat???
ja robię gulasz "na winie" - co mi się nawinie, to ląduje w garnku nie no, może nie do końca, ale ogólnie to nigdy nie robiłam z przepisu, a zawsze dobry wychodził... najpierw mięcho nieprzyprawione przysmażam, potem na to sypię sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką, suszone warzywa (nie stosuję gotowców, veget itp, a takie czyste warzywa mieszane dają super efekt smakowy), trochę wody na to i zamykam gar (szybkowar). się to trochę gotuje, potem jak ciśnienie spadnie to gar otwieram i walę co popadnie. najczęściej jest to przysmażona cebula i papryka, pomidory z puszki. i to się potem razem jeszcze gotuje z listkiem laurowym i zielem angielskim, potem te cholerstwa wyciągam, całość doprawiam i gotowe.
jak się dorwie super mięsko, to nie trzeba aż tak gotować i będzie miękkie. ale na takie mięso ciężko trafić, więc wolę iść na pewniaka i w tym szybkowarze mięcho się robi mięciutkie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:09   #3703
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Dawno mnie nie było. Nie mam sił nadrabiać... Leże i odpoczywam. U mnie wreszcie wszystko wychodzi na prostą. Miałam kiepskie wyniki lekarze nie wiedzieli jak się do nich odnieść. Cały czas podwyższone CRP i leukocyty. Gin i reumatolog twierdzili, że nie jest źle, internista zaczął panikować:/ dał skierowanie do laryngologa wyszłam z receptą na tone leków. Potem przypałętał się jeszcze problem z dentystą, a wyszło przez przypadek. Miałam trutego zęba, poszłam na kolejną wizytę i trafilam do innej babki i okazało się że trutka którą mialam w zębie przez 6 tyg. u ciężarnych może być max 2 tygodnie... teraz czeka mnie leczenie zęba pod mikroskopem za 1500zł. I jakby brakowało mi rozrywek wczoraj ok. 23 zaczęlam plamić mąż zawiózł mnie na IP poroboli badania, zostawili na obserwacji na noc i stwierdzili, że to jakiś jednorazowy incydent. Mam brać magnez i nospe. Pomału wszytsko ze mnie schodzi, ale wczoraj byłam przerażona - mam nadzieję, że żadnej z was to nie spotka. Jestem już w domu i odpoczywam. Kontrola u gin za dwa tygodnie, chyba, że coś się bedzie działo - oby nie
trzymam kciuki żeby było dobrze, odpoczywaj dużo i wszystko będzie ok ale masakryczna cena za ten ząb dziwni Ci dentyści, że wcześniej na to nie wpadli że max 2 tyg można z tym chodzić

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość

Julka
Stary 2013-03-01, 14:11   #3704
JennyAniolek
Zakorzenienie

karolina2121, gold-fish, Innocence_89 trzymam mocno za Wasze wizyty

Cytat:
super

Cytat:
a co zamówiłaś?
Plan na luty wykonany

PIELUCHY PIELUSZKI TETROWE 70X80 MAXI GRUBE BIAŁE x4 (3045065300)
PODKŁAD PODKŁADY DO PRZEWIJANIA PANDA 60x60 10 SZT (3052679403)
TOMMEE TIPPEE BEZPIECZNE NOŻYCZKI DLA NIEMOWLAKA (3050265720)
MAJTKI SENI L / XL WIELORAZOWE PO PORODZIE SUPER x2 (3062453603)
PROMOCJA ASPIRATOR DO NOSA NOSEFRIDA DLA NIEMOWLĄT (3033098134)
KOMPRESY GAZIKI NIEJAŁOWE 5 X 5 cm 100 SZTUK (3028336007)
PODKŁADY HIGIENICZNE POPORODOWE10 SZT BELLA MAMMA x4 (3047641375)
KOMPRESY GAZIKI JAŁOWE DO UCZU I PĘPKA 5 SZTUK x5 (3047641424)
JEDNORAZOWE NAKŁADKI SEDESOWE 12 SZTUK W ETUI (3062466683)
BABYONO PIERWSZA SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW MASAŻU ETUI (3033063892)
FILTRY WYMIENNE DO ASPIRATORA NOSEFRIDA 10 SZTUK (3033063929)
SENI PODKŁADY PODKŁAD DO SZPITALA 90X60 5 SZT x2 (3027752630)
PIELUCHY PIELUSZKI FLANELOWE FLANELA JEŻYKI MISIE x3 (3044706311)
TERMOMETR KĄPIELOWY ŻÓŁTA ŻYRAFKA BABYONO (3027752643)
PAMPERS NEWBORN 1 2-5 KG 43 SZT. SUPER CENA!!!!! (3054763415)
BUTELKA 150 ML TOMMEE TIPPEE ANTYKOLKOWA + CZUJNIK (3030584994)
TOMMEE TIPPEE BUTELKA 150ml WYRAŹNA PODZIAŁKA (3062449851)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:11   #3705
ankaaa206
Wtajemniczenie

idę robić obiad, dziś w menu schaboszczak z brokułem - zapomniałam, że dziś piątek ale nie mam nic innego w zanadrzu

Julka
Stary 2013-03-01, 14:13   #3706
cloche
Zakorzenienie

vil, smaruj tym, co lubisz popatrzyłam sobie na skład tych palmersów... eeech... jeśli ma zadziałać, to zadziała jak każdy inny dla mnie odpada ze względu na całą gamę konserwantów, których absolutnie nie toleruję. a tego masła kakaowego, którym się tak chwalą, jest w nim wcale nie tak dużo. w moim mixie znacznie więcej
Cytat:
cena na pewno zależy od jakości
a tak serio- może firma, użyte materiały itp.
no właśnie z tymi materiałami to mam obawy... bo ja nie chcę, żeby dziecko oblizywało szczebelki z jakiegoś poklejonego i pomalowanego świństwami cholera-wie-czego... ech, poprzeglądam to jeszcze, bo z kolei też mi się nie widzi wtapiać tyle kasy na mebel, który za długo nie posłuży...
Cytat:
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:14   #3707
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

No i przyszła mi niedawno paczka od gapa_kids Kolejne pudło do kolekcji , ale lista z wyprawką powoli się skraca Wysyłka błyskawiczna (zamawiałam z wt/śr w nocy, a dziś już był kurier), towar się zgadza, kontakt ok; także polecam
za pakę! ja też dziś od nich zamawiam i udało mi się ustalić z panem, że przy większym zamówieniu (więcej niż 20 pozycji, a mam około 30) przesyłkę będę miała gratis także dziewczyny negocjujcie, bo przy wyprawce dobre i 15 pln
Stary 2013-03-01, 14:16   #3708
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
No to faktycznie "rozrywek" w ostatnim czasie Ci nie brakowało
Oby wszystko było już ok , a zęba współczuję

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
za pakę! ja też dziś od nich zamawiam i udało mi się ustalić z panem, że przy większym zamówieniu (więcej niż 20 pozycji, a mam około 30) przesyłkę będę miała gratis także dziewczyny negocjujcie, bo przy wyprawce dobre i 15 pln
Super!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:38   #3709
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Odpisze tak grupowo
Trzymać to mnie będą już tutaj do końca. Każdy dr mówi że jak dotrwa do 34tyg to będą zadowoleni
Do dzwieku ktg faktycznie można się przyzwyczaić (szczególnie że obok leży dziewczyna podpieta 24h więc cały czas mi tu coś buczy ;-)) tylko niestety jedna moja dziolcha leży w miarę spokojnie a druga urządza sobie wędrówki ludów po całym brzuchu całą noc i co 5min muszę jej szukać tą pelotą bo jak jej nie szukam to się włącza alarm i takie pikanie. Jak dłużej nie znajduje to przychodzi pielęgniarka i razem szukamy...i tak w koło macieju całą noc.
Teraz już te ktg wychodzą ok. Ale i tak za każdym razem mam stresa że znowu któraś gwiazda będzie miała spadek i mnie zostawia z tym ustrojstwem na dłużej

A jedzenie? Hmmm...kroluje ogórek kiszony, chleb razowy i jogurt naturalny. Chyba zamowie sobie maca od męża bo cukry mam zarabiste. Nawet jak się wczoraj najadlam ciastek i mandarynek to nadal był w normie
Oby dziewczynki siedziały grzeczni w brzuszku do 34 tc!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a mam takie pytanko:
jaką pościel kupujecie do łózeczka, taką 90/120?? bo ja tak patrze po allegro i sie zastanawiam czy warto kupić np. taki komplet jeden z tyloma elementami:
http://allegro.pl/14-el-posciel-mega...038158965.html

sama niewiem czy chce baldachim?? a wy?? no ale jak szukam kampletów z mniejsza ilością elementów, to i tak częsciej baldachim jest niż np. inne elemnty jak przybornik

Napewno kupi esobie drugi komplet pościeli, ale tylko 2 elemtowy (poszewka na kołdre, poduszke ) i prześccieradła ze 2-3
Ja tam baldachimu nie zamierzam mieć. Kupuję zestaw 6 elementowy- poszewki, wypełnienie, prześcieradło, ochraniacz. Tylko właśnie się zastanawiam czy brać 120x90, czy już trochę przyszłościowo 135x100
Ogólnie będę chyba zamawiała u tego sprzedawcy- http://allegro.pl/6-elementowa-posci...042707069.html

Cytat:
Bardzo skrócona relacja dotycząca różnych spostrzeżeń "wyprawki" i "przygotowania się na przyjście dziecka" przez Kobietę i Mężczyznę:
Ja- wyszukuję wózków, leżaczków, oglądam wystroje pokoików dziecięcych.. dużo czytam żeby wybrać najlepsze produkty z szerokiego asortymentu.. itp. itd.

Mąż- wysłuchuje mojego gadania, przytakuje grzecznie, na wszystko się zgadza.. wszystko by już kupował.. no i najważniejsze-->
"Jejjj.. musimy zmienić samochód na kombi"
no to ja mu grzecznie uświadamiam, że mamy bardzo dobry samochód, prawie nowy, świetnie wyposażony, bardzo ekonomiczny.. i mimo, że sedan to ma bardzo pojemny bagażnik
no i najważniejsze, nie stać nas teraz żeby kupić coś droższego..
No, ale mój uparty Mężulek, wczoraj zrobił fotki samochodu i wystawił go na allegro, ale za najwyższą cenę (jakoś 5tys więcej niż cena regularna tych modeli)
Fakt, jesteśmy pedantami i auto nie ma praktycznie żadnych śladów użytkowania.. Na co dzień jeździmy innym samochodem, a ten czeka w garażu tylko na dłuższe trasy.
Ogłoszenie dopiero wystawione, a ludzie dzwonią i dopytują.. Ale każdy chce zbić cenę
Powidziałam Tż że ma zakaz sprzedaży auta za niższą cenę... :nonono:
Może to głupie... ale aż się boję, że znajdzie się kupiec..
Ja Ci powiem, że my mamy Hondę Accord w sedanie i coś Mąż przebąkiwał o kombi, ale raczej będzie nam się ciężko rozstać z tym autem, bo jest naszą perełką ciężko wypracowaną i dopucowaną w każdym calu... Dużo jeździmy co prawda, ale najwyżej jakby był jakiś problem z włożeniem stelaża do bagażnika, to zawsze można rozłożyć część tylnej kanapy

Cytat:
Cześć
Od 9:00 jestem już na nogach, ale wyspana Mąż wrócił z pracy i pojechaliśmy coś załatwić, potem pod drodze wskoczyliśmy do jednego sklepu z wózkami - niby masa wózków, ale w większości marki mi nieznane i nic nas nie zainteresowało (po weekendzie robimy kolejne podejście), a na koniec wskok do reala i mam teraz pyszne michałki kokosowe Która chce ?

Ja chcę
Chociaż obawiam się, że po pochłonięciu rolady z jabłkami mogą mi już nie wejść I na tym byłby koniec mojego postanowienia o ograniczeniu słodkości

Cytat:
o kurczaki, kupiłam wózek na all używany i to za połowę ceny nowego, łomatko jak się cieszę, zrobilam za pobraniem w razie gdyby jakiś szajs niedziałający był.
http://allegro.pl/wozek-jedo-fyn-4ds...067896811.html
Super!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:39   #3710
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
gdyby tak moja suknia się sprzedała... Oddałabym nawet za 300 zł, żeby nie zajmowała miejsca

Co do pościeli... to nie wiem, czy kupować od razu, czy poczekać z 3 msc??? Ale baldachimu na pewno nie bierzemy
Bratowa już zapowiedziała, że dostanę paczkę pampersów bo mały wyrósł, i rożek I pytała co chce, żeby mi kupić laktator, czy co chce
A wystawiałaś ju sukienkę? I nic? Mam nadzieję, że się sprzeda Ja że i tak miałam używaną to chciałam się jej pozbyć nawet za grosze.

Ja pościel też kupię dopiero jakoś we wrzesniu, wcześniej tylko prześcieradlo, kocyk, śpiworek,

Super, że coś Ci skapnie po bratwej

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash kobiet ja raz mialam 149 po kolacji i nikt nic nie powiedzial do 140 masz normę. A ja mam taki przekrój tych cukrów że szok. Od 67 na czczo do tych 149.

Był ordynator na obchodzie i tyyyyyleeee się dowiedziałam że hoho. Trzeba leżeć. Nic innego nie wymyślą...
No patrz, a ja tu się bałam tych 133 Bo norma to niby 120... Moje cukry od 76(najniższy wynik na czczo do 133 po śniadaniu. Ale generalnie wszystko mam do 120.

Ach te ich obchody, masz nadzieję, że coś się dowiesz, a tylko pomruczą coś nad Tobą i sobie pójdą. Zawracanie głowy

Cytat:
Dobra kwiatki przesadzone, ślady przed TŻtem zatarte, może nie zauważy i nie będzie biadolił..
Bazylia posiana, trzymać kciuki, żeby urosła.. powrzucałam do ziemi fusy z kawy moze to jej troche pomoże.. niby lubi kwaśną glebę a kawa trochę zakwasza..
Też chcę posadzić bazylię. Gdzie kupowałaś ziarna? Dziś na obiad jadłam makaron z pesto z lidla i zamarzyło mi się własnoręcznie utarte pesto

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA własnie odebrałam wyniki:

Glukoza na czczo 83 mg/dl

Po 120minutach ( 75g) 106 mg/dl

Ma ktoś możę normy na swoim wyniku?? Bo ja do pierwszego mam norme podaną 60-99, a przy drugim nie mam i nie wiem czy to dobry wynik czy jaki.
Wynik po 2h ma być niższy niż 140mg/dl więc wszystko dobrze u Cieie

Cytat:
Ojej, ale miałaś przeboje... Mam nadzieję, że już teraz się wszystko uspokoi, trzymam kciuki

Cytat:
ja robię gulasz "na winie" - co mi się nawinie, to ląduje w garnku nie no, może nie do końca, ale ogólnie to nigdy nie robiłam z przepisu, a zawsze dobry wychodził... najpierw mięcho nieprzyprawione przysmażam, potem na to sypię sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką, suszone warzywa (nie stosuję gotowców, veget itp, a takie czyste warzywa mieszane dają super efekt smakowy), trochę wody na to i zamykam gar (szybkowar). się to trochę gotuje, potem jak ciśnienie spadnie to gar otwieram i walę co popadnie. najczęściej jest to przysmażona cebula i papryka, pomidory z puszki. i to się potem razem jeszcze gotuje z listkiem laurowym i zielem angielskim, potem te cholerstwa wyciągam, całość doprawiam i gotowe.
jak się dorwie super mięsko, to nie trzeba aż tak gotować i będzie miękkie. ale na takie mięso ciężko trafić, więc wolę iść na pewniaka i w tym szybkowarze mięcho się robi mięciutkie
Ja robie podobnie, tylko mięsko przysmażam w mące (tzn kiedyś tak robiłam, jak jeszcze mogłam). No i do całości dodaje starte warzywa (marchewka, pietruszka, seler i ogórek kiszony koniecznie ) i jest zawsze pyszniutki.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:40   #3711
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe mężuś przyjechał i mi wena się rozwiała

Cytat:
karolina2121, gold-fish, Innocence_89 trzymam mocno za Wasze wizyty
PIELUCHY PIELUSZKI TETROWE 70X80 MAXI GRUBE BIAŁE x4 (3045065300)
PODKŁAD PODKŁADY DO PRZEWIJANIA PANDA 60x60 10 SZT (3052679403)
TOMMEE TIPPEE BEZPIECZNE NOŻYCZKI DLA NIEMOWLAKA (3050265720)
MAJTKI SENI L / XL WIELORAZOWE PO PORODZIE SUPER x2 (3062453603)
PROMOCJA ASPIRATOR DO NOSA NOSEFRIDA DLA NIEMOWLĄT (3033098134)
KOMPRESY GAZIKI NIEJAŁOWE 5 X 5 cm 100 SZTUK (3028336007)
PODKŁADY HIGIENICZNE POPORODOWE10 SZT BELLA MAMMA x4 (3047641375)
KOMPRESY GAZIKI JAŁOWE DO UCZU I PĘPKA 5 SZTUK x5 (3047641424)
JEDNORAZOWE NAKŁADKI SEDESOWE 12 SZTUK W ETUI (3062466683)
BABYONO PIERWSZA SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW MASAŻU ETUI (3033063892)
FILTRY WYMIENNE DO ASPIRATORA NOSEFRIDA 10 SZTUK (3033063929)
SENI PODKŁADY PODKŁAD DO SZPITALA 90X60 5 SZT x2 (3027752630)
PIELUCHY PIELUSZKI FLANELOWE FLANELA JEŻYKI MISIE x3 (3044706311)
TERMOMETR KĄPIELOWY ŻÓŁTA ŻYRAFKA BABYONO (3027752643)
PAMPERS NEWBORN 1 2-5 KG 43 SZT. SUPER CENA!!!!! (3054763415)
BUTELKA 150 ML TOMMEE TIPPEE ANTYKOLKOWA + CZUJNIK (3030584994)
TOMMEE TIPPEE BUTELKA 150ml WYRAŹNA PODZIAŁKA (3062449851)

Wojtek
Stary 2013-03-01, 14:41   #3712
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby Ci się kiedyś udało znaleźć same spodenki na szelkach ale większe (tak od 68) to będę bardzo wdzięczna
bede pamietala podczas poszukiwan

Aaś - leż sobie i korzystaj, pogoda kiepska - lepiej teraz z brzucholem się obijać i polezec w szpitalu niz po. na oddziale beda Cie znali to tez porod bedziesz miala fajniejszy niz taki "z marszu" hehe. podlizuj sie poloznym meza oczywiscie wyslij do maca...ja tez dzisiaj zlozylam zamowienie na mcflurry, chociaz moj od wczoraj czyta o wspanialych dietach antyrakowych i cos czuje, ze moge sie tych lodow nie doczekac
nic sie nie martw, dziewczyny sa juz naprawde duze jak na blizniaki - zreszta jak widac im sie nie spieszy, a tej rozbrykanej musisz wyjasnic, ze zabawa w kotka i myszke to dopiero jak zacznie raczkowac
ja tez w nocy nie spie albo snia mi sie glupoty, wiec nadrabiam w dzien. dzisiaj obudzil mnie listonosz (o 13 ), przyniosl probke sudokremu - dzieki Axella!!!

Xal - fakt jest winda, ale jakos zawsze mi wstyd, ze babcie pedaluja po schodach, a ja mialabym sie wywiezc na gore, hehe. troche ruchu jest wskazane wychodze na gore, sapie jak lokomotywa i panie w recepcji szybciej sie uwijaja, hehe.

widzialam, ze bylo o rozstepach i smarowaniu. u mnie wieczorem po prysznicu oliwka, a w ciagu dnia jakis krem- obecnie koncze probki, ktorych zapas pokazywalam Wam jakis czas temu. zatem na zmiane palmers i pharmaceris.

Atena, biedna kolezanka. to jedna z wizji porodu, ktore mnie troche przerazaly, ze sie meczysz, a i tak pozniej cesarka...dzidzius

Szprotka - sesja noworodkowa byla ze wskazaniem dla Jenny, ale oczywiscie kazda mogla sobie podejrzec urocze fotki, co? podobaly mi sie maluchy w wiklinowym koszyku albo w starej walizce

znalezione: co robi mama kiedy dziecko spi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 541635_430033890412740_389224391_n.jpg (29,6 KB, 27 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:44   #3713
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
hej

witamy się z Jasiem w 25 tygodniu

gratulacje za wszystkie wizyty, kolejne tygodnie i 100-dniówki

wybaczcie, ale nie mam siły nadrabiać... gęba mi się drze, jakbym co najmniej pół nocy nie spała...

ide dalej dzwonić do endokrynologa, bo w końcu dostałam skierowanie od rodzinnego (z resztą wypisane z łaską... )... wiszę na tym telefonie już 2 godziny... może w końcu uda mi się dodzwonić....
za 25 tc
bedac w szkole spotkalam kolezanke i dowiedzialam sie ze jej corka ma raka tarczycy- złsliwego a ma 14 lat i beda jechac do Gliwic na operacje - masakra jakas , chyba sie umowie do endo i przebadam czy mi nie naroslo wiecej guzkow ......

czytam wiadomosci i wpadlam na to http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...mosc.htmllukla bym
szok - zatluklabym mm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:44   #3714
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Też chcę posadzić bazylię. Gdzie kupowałaś ziarna? Dziś na obiad jadłam makaron z pesto z lidla i zamarzyło mi się własnoręcznie utarte pesto
ja kupowałam razem z całą masą kiełków na allegro, ale to było jeszcze w tamtym roku.. bazylia właściwa chyba ale nie specjalnie polecam, nie rosnie jakoś super ładnie ani nie jest taka pyszniusia jak kupowana w doniczce..ale mam jej sporo to muszę wysadzić, może tym razem się uda

Wojtek
Stary 2013-03-01, 14:46   #3715
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Oby dziewczynki siedziały grzeczni w brzuszku do 34 tc!

Ja tam baldachimu nie zamierzam mieć. Kupuję zestaw 6 elementowy- poszewki, wypełnienie, prześcieradło, ochraniacz. Tylko właśnie się zastanawiam czy brać 120x90, czy już trochę przyszłościowo 135x100
Ogólnie będę chyba zamawiała u tego sprzedawcy- http://allegro.pl/6-elementowa-posci...042707069.html
mi teściowa kupiła haftowane poszewki właśnie rozmiar 135 na 100, więc jestem zmuszona kupic takie wypełnienie, łóżeczko mamy 120 na 60 i komicznie ta kolderka wygląda, nie podoba mi się bo jest o wiele za duża

Julka
Stary 2013-03-01, 14:48   #3716
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wreszcie wszystko wychodzi na prostą. Miałam kiepskie wyniki lekarze nie wiedzieli jak się do nich odnieść. Cały czas podwyższone CRP i leukocyty. Gin i reumatolog twierdzili, że nie jest źle, internista zaczął panikować:/ dał skierowanie do laryngologa wyszłam z receptą na tone leków. Potem przypałętał się jeszcze problem z dentystą, a wyszło przez przypadek. Miałam trutego zęba, poszłam na kolejną wizytę i trafilam do innej babki i okazało się że trutka którą mialam w zębie przez 6 tyg. u ciężarnych może być max 2 tygodnie... teraz czeka mnie leczenie zęba pod mikroskopem za 1500zł. I jakby brakowało mi rozrywek wczoraj ok. 23 zaczęlam plamić mąż zawiózł mnie na IP poroboli badania, zostawili na obserwacji na noc i stwierdzili, że to jakiś jednorazowy incydent. Mam brać magnez i nospe. Pomału wszytsko ze mnie schodzi, ale wczoraj byłam przerażona - mam nadzieję, że żadnej z was to nie spotka. Jestem już w domu i odpoczywam. Kontrola u gin za dwa tygodnie, chyba, że coś się bedzie działo - oby nie
uważaj na siebie, i żeby wszytsko już było dobrze

Cytat:
Też sie nad tym zastanawiałam bo wyremontowaliśmy łazienke i kupiliśmy wanne z jacuzzi i tak mnie korci żeby skorzystać ale niestety na kartce dot bezpieczeństwa pisze ze kobietom w ciąży nie wolno
nie wiedziałam że nie wolno, ciekawe dlaczego

Cytat:

Cytat:
Plan na luty wykonany

Cytat:
idę robić obiad, dziś w menu schaboszczak z brokułem - zapomniałam, że dziś piątek ale nie mam nic innego w zanadrzu
mąż mi dziś robi pizzę, ciekawe z czym
Stary 2013-03-01, 14:49   #3717
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Byłam w środę na wizycie, dalej luteina dowcipnie i leżenie mnie czeka, szyjka się nie skraca i jest zamknięta - także niby ok.

Co do rozstępów - póki co (tfu tfu) nie mam ani jednego, a smaruję się cały czas Palmersem i czasami oliwką z Hipp. A skłonności do rozstępów mam jak i same białe paskudne rozstępy, które mają kilka lat już
dla szyjki za piękne zachowanie

Cytat:
hej

witamy się z Jasiem w 25 tygodniu
za 25 tc!

Cytat:
Ale przeżycia... Będzie dobrze - leż i odpoczywaj!

Cytat:
Buahaha... Dobre!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-03-01, 14:51   #3718
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
czytam wiadomosci i wpadlam na to http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...mosc.htmllukla bym
szok - zatluklabym mm
słyszałam w radiu
Stary 2013-03-01, 14:52   #3719
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
mi teściowa kupiła haftowane poszewki właśnie rozmiar 135 na 100, więc jestem zmuszona kupic takie wypełnienie, łóżeczko mamy 120 na 60 i komicznie ta kolderka wygląda, nie podoba mi się bo jest o wiele za duża

Dobrze wiedzieć- właśnie zastanawiałam się jak to będzie wizualnie wyglądało. Tak więc chyba zamówię ten mniejszy rozmiar.

karolina2121, gold-fish, Innocence_89- trzymam za wizyty!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-03-01, 14:52   #3720
diabli
Zakorzenienie

Nuna, ja glukoze juz chyba z miesiac trzymam w domu nic jej ni dolega.

Happy- joge sobie odbijesz po porodzie, to bedzie taki relaksik od domowych obowiazkow. albo jakas gimnastyka dla mam z maluszkami Malutka tez skorzysta.

Mysia - kilogramy Ci przybywaja troche szybciej, bo musisz nas dogonic wczesniej mialas sie za dobrze :P nie bedzie zle

Marchewkowa - niezle jaja z tym pianinem. wnuczka chciala "zarobic na spadku" po dziadkach, a tylko narobila sobie problemow. piekne to pianino pewnie jej go teraz zarekwiruja i bedzie miala wielkie nic plus sprawe w sadzie, hehe.

Vil - szyjka trzyma, wszystko ok nic tylko sie cieszyc. a po "intesywnym dniu" nie ma nic lepszego niz kanapa i sloik nutelli

Komiksowa - stres plus hormony najlepsza mieszanka. ja to sie ciesze, ze mi sie tak posypalo w ciazy, bo teraz jak wyje to wszystko zwalam na hormony i nikt nie moze mi powiedziec, ze jestem miekka

Justi - ja palmersa widzialam w Ziko i w Dr Max (apteka w kauflandzie), ale pewnie w wiekszosci sa ich kosmetyki i ceny nie sa jakies wysokie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości