Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 16:39   #3751
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej.
Wylądowałam w szpitalu. Rano miałam dziwne plamienio krwawienia. Robią badania. Nie wiadomo co to. Teraz niby jest ok ale stresu się najadłam. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki

Aaś i za Was kobitki również

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:41   #3752
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

A to wychodzi jeszcze jakiś model Tako ? Bo ja myślałam, że Alive to nowość

Xal doniosła, że wychodzi jakoś w kwietniu. Z aluminiową ramą, ale prawdopodobnie cena będzie k. 2, 5 tyś.

Cytat:

Odbijesz sobie po ciąży
bankowo

Cytat:
Hej.
Wylądowałam w szpitalu. Rano miałam dziwne plamienio krwawienia. Robią badania. Nie wiadomo co to. Teraz niby jest ok ale stresu się najadłam. Trzymajcie kciuki.

Stary 2013-03-01, 16:42   #3753
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Rodzice też nie mieli prądu dzisiaj. Nadrabiać będę jak nazbieram sił.
Już jestem w domku u siebie, ale ciężko było. Jestem chora, wzięło mnie rano i pogarsza się stopniowo, kaszel, ból gardła, z nosa się leje i do tego jeszcze zatkany. Masakra jakaś.
Mama się śmiała jak wyjeżdżałam, że mąż mnie do nich odeśle z reklamacją, że wysyłał zdrową a dostał chorą

Może to zmiana klimatu?!
Mąż Cię wykuruje raz dwa

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-03-01, 16:45   #3754
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
żeby się okazało, że to nic strasznego , co najwyżej jakieś uszkodzone naczynko w pochwie.

Ja Was chyba dziś nie nadrobię, choć spróbuję. W Poznaniu była dziś cudna pogoda, więc wybrałam się na spacer i zachaczyłam przy okazji o nowo otwarte centrum handlowe w Cetrum. Oczywiście musiałam wydać pieniądze....na co? Na Kijanke Okazało się, że jest w środku Pepco, więc zakupiłam 16 szt. różnych ciuszków, jako, że czekam jeszcze na paczkę z allegro z około 100 ciuszkami na razie mówię koniec zakupów!!!! Bo czuję, że części i tak nie założę Kijance, a w dodatku np. mam już z rozmiaru 68 pełno, a taki 56 to sporadycznie
Się nazywa zaćmienie umysłu

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:48   #3755
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Moja szwagierka urodziła jestem ciocią!! Dziewczynka waży 2710g i 52cm
ciociu
Cytat:
Hej.
r=trzymam kciukasyy
ja spadam na sasiadkowe
cos malyh mi malo sie rusza a jak sie rusza to w poblizu przewodu moczowego i pecherza masakra , mam nadzieje ze ulozony jest dobrze wrrr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:55   #3756
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ale strippi mama marcowo-kwietniowa dodała zdjęcie z porodu U mnie będzie zakaz foto, ale ona wygląda z synem cudnie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-03-01, 16:56   #3757
potterka
Zakorzenienie

katate

dziewczyny proszę o sreszczenie najważniejszych spraw z ostatnich kilku dni
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 17:00   #3758
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
smaruj sam brzuszek nic nie da też ! koniecznie boki, plecy, uda i pośladki !
O kurze, to ja jestem antytalent w tej kwestii widzę. Nie dość, że smaruję się od 3 mc dopiero, to jeszcze tylko 1x dziennie ( nie dwa, a czasami nawet zapominam) i tylko brzuch i piersi Chyba muszę liczyć w takim razie mocno na geny. Pocieszające jest to, że póki co po połowie ciąży rozstępów brak

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Mąż- wysłuchuje mojego gadania, przytakuje grzecznie, na wszystko się zgadza.. wszystko by już kupował.. no i najważniejsze-->
"Jejjj.. musimy zmienić samochód na kombi"
no to ja mu grzecznie uświadamiam, że mamy bardzo dobry samochód, prawie nowy, świetnie wyposażony, bardzo ekonomiczny.. i mimo, że sedan to ma bardzo pojemny bagażnik
no i najważniejsze, nie stać nas teraz żeby kupić coś droższego..
No, ale mój uparty Mężulek, wczoraj zrobił fotki samochodu i wystawił go na allegro, ale za najwyższą cenę (jakoś 5tys więcej niż cena regularna tych modeli)
Fakt, jesteśmy pedantami i auto nie ma praktycznie żadnych śladów użytkowania.. Na co dzień jeździmy innym samochodem, a ten czeka w garażu tylko na dłuższe trasy.
Ogłoszenie dopiero wystawione, a ludzie dzwonią i dopytują.. Ale każdy chce zbić cenę
Powidziałam Tż że ma zakaz sprzedaży auta za niższą cenę... :nonono:
Może to głupie... ale aż się boję, że znajdzie się kupiec..
My w sumie mamy ten problem. TŻ ponad rok temu kupił auto- suwa, że niby będzie rodzinne. A to auto okazuje się, że jest cholernie mało pakowne, jak jedziemy gdzieś z naszymi kotami to tylne siedzienie całe one zajmują, a bagażnik też po brzeg. I nijak nie wiem jak do tego dodać dziecko....

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile kosztuje ta glukoza w aptece?? jak to wygląda?? Można to kupić wczesniej?? I gdzie trzymac?? Bo jade w pon z rana...
U mnie 4,80 pln. Ja kupiłam, a później okazało się, ze niepotrzebnie, bo w tym Centrum do którego chodzę dają sami. Więc oddałam swoją glukozę koleżance

Aaś
trzymam kciukasy by dziewczynki posiedziały jak najdłużej

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:06   #3759
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
właśnie laski mam pytanie odnośnie zamówienie z allegro też chce zamawiać od tego gapa_kids (btw. ma teraz lovele w dobrej cenie, 5 kg za 41 zł, co w przeliczeniu daje okolo 8 zł za kg ) ale nie wiem jak się zamawia większe ilości bo nigdy nie robiłam takiego dużego zamówienia wrzuca się to jakoś wszystko do koszyka czy lepiej wylicytować np. jedną rzecz i dogadać z nim telefoniczne albo emailem całą resztę? nie wiem jak to ogarnąć żeby było jak najmniej problemowo ?
Ja widzę, że już Ci dziewczyny odpisały ja zrobiłam koszyk i kliknęłam

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi się wydaje że w ziko, ale nie jestem pewna na 100%.

oj najważniejszy i tak jest smak ciasta a co piekłaś?
to u mnie nie ma takiej apteki

piekłam jabłecznik może za dużo jabłek nawaliłam ale dobre było chyba, zapytaj Anoxee
Cytat:
pawie oczko ja bym kupowała wszystko osobno i dogadywała się ze sprzedawcą mailowo na temat jednego kosztu przesyłki
i tak koszt wysyłki jest jeden

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a mam takie pytanko:
jaką pościel kupujecie do łózeczka, taką 90/120?? bo ja tak patrze po allegro i sie zastanawiam czy warto kupić np. taki komplet jeden z tyloma elementami:
http://allegro.pl/14-el-posciel-mega...038158965.html

sama niewiem czy chce baldachim?? a wy?? no ale jak szukam kampletów z mniejsza ilością elementów, to i tak częsciej baldachim jest niż np. inne elemnty jak przybornik

Napewno kupi esobie drugi komplet pościeli, ale tylko 2 elemtowy (poszewka na kołdre, poduszke ) i prześccieradła ze 2-3
Ja kupiłam zestaw z ochraniaczem, poszewką na kołderkę i na poduszkę + wypełnienie. Więcej bajerów nie chcę

nadrabiam sobie powoli

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:08   #3760
happy blue
Zadomowienie

ja też dziś byłam w szpitalu. zaczęły mnie martwić bóle krzyżowe |(takie jak te podczas okresu), które czasem się pojawiają i ciągle wilgotna wkładka od paru dni. zadzwoniłam do gina na pogawędkę i jak tylko wspomniałam o wkładce, kazał mi od razu jechać do Uniwersyteckiego (bo tylko tam w razie "w" dadzą radę z taką małą dzidzią). wysiedziałam się dwie godziny, aż mnie przyjęli. zbadana wzdłuż i wszerz- to nie wody szyjka zmierzona, skrócona, ale zamknięta, co do bóli to nie wiadomo, mała waży 1500 g. stwierdzam, że z wyprawką zacznę jednak w połowie marca, a nie w połowie kwietnia
Stary 2013-03-01, 17:18   #3761
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
ło matko! dobrze, że jesteś już pod opieką i że badania robią. daj znać jak coś się dowiesz
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Już jestem w domku u siebie, ale ciężko było. Jestem chora, wzięło mnie rano i pogarsza się stopniowo, kaszel, ból gardła, z nosa się leje i do tego jeszcze zatkany. Masakra jakaś.
Mama się śmiała jak wyjeżdżałam, że mąż mnie do nich odeśle z reklamacją, że wysyłał zdrową a dostał chorą
oj, to widzę, że ciebie też wirusek złapał... rozumiem, że gorączki brak? sorry za dosadność, ale... jak smarki nie są jeszcze żółto-zielonymi glutami, to nie jest jeszcze tak źle (a jeśli tak, to prawdopodobnie już zapalenie jest). w obu przypadkach polecam sinupret forte, można w ciąży no i jeśli zapalenie bakteryjne, to do lekarza, może będzie antybiotyk konieczny. ja miałam wczoraj doła chorobowego, gardło dalej obolałe a do tego zatoki rozsadzało i nic nie spałam w nocy. tej nocy już było lepiej. aaa, syropek jakiś odkrztuśny sobie na to gardło kup w sumie to posyłaj męża do apteki raz dwa!!! bo jak się to rozkręci, to cię bakcyl nie puści zbyt szybko... i do nosa fajnie robi jakiś olejek... te spraye wszelkie bardzo szybko wysuszają niestety (a wierz mi, może teraz marzysz o bardziej suchych śluzówkach, ale jak się wysmarkasz i będą takie suche i rozdrażnione, to cię oddychanie będzie bolało ). ja do nochala mam taki robiony olejek w aptece. bazowy olej natłuści, a eteryczny pomoże oddychać (nie mogę rozczytać, ale ten eteryczny chyba szałwiowy jest )
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
żeby się okazało, że to nic strasznego , co najwyżej jakieś uszkodzone naczynko w pochwie.

Ja Was chyba dziś nie nadrobię, choć spróbuję. W Poznaniu była dziś cudna pogoda, więc wybrałam się na spacer i zachaczyłam przy okazji o nowo otwarte centrum handlowe w Cetrum. Oczywiście musiałam wydać pieniądze....na co? Na Kijanke Okazało się, że jest w środku Pepco, więc zakupiłam 16 szt. różnych ciuszków, jako, że czekam jeszcze na paczkę z allegro z około 100 ciuszkami na razie mówię koniec zakupów!!!! Bo czuję, że części i tak nie założę Kijance, a w dodatku np. mam już z rozmiaru 68 pełno, a taki 56 to sporadycznie
Się nazywa zaćmienie umysłu
eee tam, prać nie będziesz musiała
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę o sreszczenie najważniejszych spraw z ostatnich kilku dni
na mnie nie licz... ja wprawdzie teraz na bieżąco, ale po godzinie już w ogóle nic nie pamiętam
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 17:20   #3762
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Pawie - mysle, ze sprzedajacemu moze to byc na reke, bo uniknie placenia prowizji i oplaty za kolejne wystawienie przedmiotow kup jedna rzecz, a reszte wez poza allegro - powinno byc taniej. ja czesto tak obnizam cene. pisze komus, ze kupie poza aukcja...jedna rzecz place zeby nie bylo problemu z przelewaniem kasy w ciemno.
Tak właśnie zrobiłam i dlatego przesyłkę będę mieć gratis, może jeszcze coś dorzucą a kasę za te rzeczy, które kupujesz poza allegro, przelewasz wcześniej sprzedawcy?

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Hej.
kciuki masz zapewnione, 3maj się
Stary 2013-03-01, 17:21   #3763
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:22   #3764
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja też dziś byłam w szpitalu. zaczęły mnie martwić bóle krzyżowe |(takie jak te podczas okresu), które czasem się pojawiają i ciągle wilgotna wkładka od paru dni. zadzwoniłam do gina na pogawędkę i jak tylko wspomniałam o wkładce, kazał mi od razu jechać do Uniwersyteckiego (bo tylko tam w razie "w" dadzą radę z taką małą dzidzią). wysiedziałam się dwie godziny, aż mnie przyjęli. zbadana wzdłuż i wszerz- to nie wody szyjka zmierzona, skrócona, ale zamknięta, co do bóli to nie wiadomo, mała waży 1500 g. stwierdzam, że z wyprawką zacznę jednak w połowie marca, a nie w połowie kwietnia
uff... moje wkładki też wiecznie mokre. ale nie miewam bóli, więc mnie to nie martwi. w każdym razie, jeśli u ciebie to nie wody, to pewnie po prostu ogólna ciążowa zwiększona wilgotność no i z tą wyprawką mądra decyzja... nie znasz dnia ani godziny
Stary 2013-03-01, 17:23   #3765
JennyAniolek
Zakorzenienie

Paweł Zawitkowski na fb wrzucił mapkę i daty bezpłatnych spotkań

Wybiera się może któraś do Gliwic ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 542565_539000322811861_628413534_n.jpg (110,2 KB, 24 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:24   #3766
diabli
Zakorzenienie

Ash - za sprzedaz sukni! swietnie, ze sie udalo. pomysl ile miejsca zyskasz i kase na cos fajnego a pamiatka bedzie - masz piekne zdjecia!

Atenka - szukalam zestawow poscieli, ale srednio mi sie podobaja. nie chce baldachimow i innych dodatkow. sama posciel plus ochraniacz. w chwili obecnej moja mamuska zaoferowala, ze posciel wnuczce sama uszyje. mam tylko wybrac sobie jakas ladna tkanine. rozwazam opcje bawelna-bawelna albo bawelna-flanelka (jak w rozku).

Nuna - za pampersiki, rozek i RACUCHY!!!

nadrabiam dalej, cos mi dzisiaj leb peka
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:27   #3767
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
idę robić obiad, dziś w menu schaboszczak z brokułem - zapomniałam, że dziś piątek ale nie mam nic innego w zanadrzu
u nas dzisiaj był dziwny obiad..
specjalnie na życzenie Tż, pierwszy raz robiłam to coś, on na to mówi gzik, czy jakoś tak.. to podobno potrawa z kieleckiego
ale, że to danie bezmięsne to nawet pasowało na dzisiaj

Cytat:
za pakę! ja też dziś od nich zamawiam i udało mi się ustalić z panem, że przy większym zamówieniu (więcej niż 20 pozycji, a mam około 30) przesyłkę będę miała gratis także dziewczyny negocjujcie, bo przy wyprawce dobre i 15 pln
oo super
a zadzwoniłaś do niego czy napisałaś? też muszę się zmobilizować i w końcu dokonać zamówienia

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem, że my mamy Hondę Accord w sedanie i coś Mąż przebąkiwał o kombi, ale raczej będzie nam się ciężko rozstać z tym autem, bo jest naszą perełką ciężko wypracowaną i dopucowaną w każdym calu... Dużo jeździmy co prawda, ale najwyżej jakby był jakiś problem z włożeniem stelaża do bagażnika, to zawsze można rozłożyć część tylnej kanapy
nasz ma dosyć pojemny bagażnik, hondy acord też mają pojemne
wydaje mi się, że to wystarczy.. no ale zobaczymy co ten mój Tż wymyśli. Na pewno nie pozwolę mu dokładać dużo do nowego samochodu. A wątpię żeby znalazł drugą taką perełkę w podobnej cenie

Cytat:
1.Na worku sako to ja sobie siedziałam całe spotkanie a mąż się męczył na krzesełku

2.A ja się dopatrzyłam ostatnio, że jednak nie mam najmniejszego brzucha Była jedna laska z terminem jakoś na kwiecień/maj i ma sporo mniejszy
u nas to samo- ciężarówki siedziały na workach a partnerzy na krzesłach
2. każdego cieszy co innego
z mojego zrobiła się już spora piłka, bardzo go lubię, ale niech już większy nie rośnie i tak utrudnia mi normalne funkcjonowanie

Cytat:
Kiedy idziecie czy już byliście ?
To będzie wesoło

A to wychodzi jeszcze jakiś model Tako ? Bo ja myślałam, że Alive to nowość
na kabaret idziemy dopiero w niedzielę, na pewno będzie wesoło

2. Alive to nowy model, ale już dostępny od jakiegoś czasu, nasza znajoma która rodziła w styczniu go kupiła. A ma wejść jeszcze jakiś nowy, jak nie dwa nowe modele, choć nie jestem pewna bo jakoś się tym nie zainteresowałam

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Byłam dziś w ZUSie Kosmos po prostu.
Księgowa z kadrową namieszały. W systemie ZUS widnieje, że od grudnia jestem na zwolnieniu i je ciągnę do tej pory. W grudniu owszem byłam na zwolnieniu ale tylko 5 dni. A potem do 12 stycznia normalnie pracowałam. W ten o to sposób, ZUS za szybko mnie przejął. zamiast od 14 przejął mnie od 4. Zwolnienie w lutym miałam do 11 więc od 4-11 zapłacił mi 300 zł (powinnam zwrócić, bo mi się nie należy, za te dni ma mi jeszcze płacić szef ale kadrowa nic nie kazała odsyłać, oni sobie przy następnym przelewie wyrównają). Za cały styczeń mam nie odprowadzone, żadne składki z racji tego, że ponoć byłam na L4. Meksyk. Sama ledwo to rozumiem.
Zadzwoniłam do kadrowej i już wszystko tam miały iść wyjaśniać. Księgowa źle powpisywała moje zwolnienia. Siedziba firmy jest w Białej Podlaskiej ze 150 km ode mnie i u nich w ZUSie wszystko się załatwia.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie miałam prądu od samego rana. 10 minut temu włączyli...
Idę nadrobić...
dzisiaj w telekspresie pokazywali jak zrobić świeczkę z margaryny jeśli prądu zabraknie

Cytat:
Ale strippi mama marcowo-kwietniowa dodała zdjęcie z porodu U mnie będzie zakaz foto, ale ona wygląda z synem cudnie
kiedy dodała ?
muszę szybko lecieć i blukać

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
My w sumie mamy ten problem. TŻ ponad rok temu kupił auto- suwa, że niby będzie rodzinne. A to auto okazuje się, że jest cholernie mało pakowne, jak jedziemy gdzieś z naszymi kotami to tylne siedzienie całe one zajmują, a bagażnik też po brzeg. I nijak nie wiem jak do tego dodać dziecko....
no niestety.. samochód samochodowi nie jest równy.. My mieliśmy suwa i miejsca było w nim mniej niż w tym sedanie, który mamy teraz

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:27   #3768
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
oczywiście się popłakałam
Stary 2013-03-01, 17:33   #3769
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
cudowne to foto

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 17:34   #3770
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
qrcze ... a teraz mnie zjecie bo wiem że temat był wałkowany tysiące razy, ale myślałam że nie będę już tego potrzebować i się nie wgłębiałąm w tematykę, a jednak kończy mi się emulsja z babydream (nagle brzuchol urósł i zaczynam jej zjadać ogromne ilości ) i co polecacie jeszcze do smarowania? ^^ sorry, wiem że było multum razy, ale nie będę czytać od początku ^^
myślę o serii Dax Perfecta mama, albo Bielenda, chciałabym coś tańszego ...
ja Ci powiem po ciąży co polecam jak będę widziała, że zadziałało
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA własnie odebrałam wyniki:

Glukoza na czczo 83 mg/dl

Po 120minutach ( 75g) 106 mg/dl

Ma ktoś możę normy na swoim wyniku?? Bo ja do pierwszego mam norme podaną 60-99, a przy drugim nie mam i nie wiem czy to dobry wynik czy jaki.
Toxo wyszło <3,0 oba tak jak ostanio.
Nie masz cukrzycy.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
o kurczaki, kupiłam wózek na all używany i to za połowę ceny nowego, łomatko jak się cieszę, zrobilam za pobraniem w razie gdyby jakiś szajs niedziałający był.
http://allegro.pl/wozek-jedo-fyn-4ds...067896811.html
ja się nie mogę doczekać naszego
Cytat:
za pakę! ja też dziś od nich zamawiam i udało mi się ustalić z panem, że przy większym zamówieniu (więcej niż 20 pozycji, a mam około 30) przesyłkę będę miała gratis także dziewczyny negocjujcie, bo przy wyprawce dobre i 15 pln
świetnie, szkoda, że ja o tym nie pomyślałam, burak

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Justi - ja palmersa widzialam w Ziko i w Dr Max (apteka w kauflandzie), ale pewnie w wiekszosci sa ich kosmetyki i ceny nie sa jakies wysokie.
Dzięki u mnie tych aptek nie ma ale popytam jak będę w mieście

Cytat:
Hej.
Trzymaj się

---
Nadrobiłam, chcę spać

Stary 2013-03-01, 17:35   #3771
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
oo właśnie ja miałam się spytać- co sądzicie o jacuzzi?? Myślicie , że dzidziuś w brzuszku to jakoś odczuwa, słyszy, jest mu nieprzyjemnie??
my chodzimy na basen, do jacuzzi wchodze, ale stoje sobie oparta o brzeg. nie siadam, bo jakos nie chce zeby malej glowa trzeslo (hehe ma glowe na gorze ). masuje sobie lydki, uda i poslady
jesli ma byc szczera: wole plywac. fajne uczucie jak plyniesz, a dzidzius kopie

Ankaaa - za wozek, wyglada na naprawde zadbany. troche kasy zostalo w portfelu aa i cena za przesylke przyzwoita.

Kalka - dzieki za link, chetnie obejrze, bo ddtvn przespalam

Vujka - cena leczenia zeba przeraza, ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo wyleczysz i pewnie crp bedzie w normie, a miec zeba i nie miec to tez dosc istotne. dobrze, ze plamienie juz masz z glowy, teraz prosze sie oszczedzac, lezec i delektowac ciaza
Stary 2013-03-01, 17:35   #3772
cloche
Zakorzenienie

no i co, każda ma sobie szukać tego posta strippi???
to ja wam linka wkleję - lektura obowiązkowa!!!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1196
Stary 2013-03-01, 17:43   #3773
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Też przeczytałam relację Strippi, faaajnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 17:46   #3774
metropolitan
Zadomowienie

cholewcia gaduły, nadrobiłam kilka pierwszych stron i wymiękłam....

Cytat:

Miałam dziś w planach wyjście na galerie na sklepy, do smyka chciałam zajść bo dostaąłm znów bona -20% do wyprzedaży ale bedąc rano po bułki na śniadanie stwierdziłąm że pogoda taka niezachwycająca, deszcz pada, ślisko i chyba sobie daruje......ale z drugiej strony niechce mi się siedzieć samej w domu......

Ale za to w niedziele idziemy z Tż na tagi dla maluszków co bedą u nas w CK i licze że kupimi rzeczy wyprawkowe a bynajmniej pooglądamy sobie wózki, akcesoria, ciuszki, łózeczka i itp....
witaj w klubie kochana, ja nawet dzisiaj już dojechałam do galerii, ale musiałam wyjść po chwili, bo moje dziecko dało popis bycia niegrzeczną. Łeb mnie rozbolał... i za karę (chyba ta kara dla mnie samej była, kurde no!) powiedziałam, że wracamy do domu i basta!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Sraty pierdaty. Czuję, że w momencie partych będę się tylko darła, że mają to coś w końcu ze mnie wyjąć!!!!!!!! Sądzę, że w chwili, gdy ból będzie rozrywał mi ciało nie pomyślę, że to moje dziecko jest pod serduszkiem, zrobię dla niego wszystko, bo ja przecież w mojej opinii będę właśnie przechodzić na drugą stronę tęczy...
hahaha, zgadzam się!!! w 100 procentach! ja przynajmniej tak miałam... nie wiem, może teraz przy drugim już będę bardziej świadoma, ale przy pierwszym porodzie to myślałam tylko o tym, że zejdę z tego świata, a o dziecku praktycznie w ogóle nie myślałam, nie byłam w stanie.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

to może jeszcze taką hybrydą bym się bawiła, jak bym miała potrzebę...
ja nie wiem, czy mam jakieś ładne pazury. są równe, mają bialutką końcówkę, nie łamią się i nie rozdwajają. nie widzę potrzeby malowania ich na codzień od czasu do czasu zachciewa mi się kolorku, to sobie jakiś walnę ale pracuję w poważnej firmie i nie mam co szaleć. tutaj kobiety paznokcie mają zadbane, ale niemalowane. ba, nawet nie nabłyszczane - swoje po prostu. od czasu do czasu jakiś kolor nude czy tylko przezroczysty się zdarzy. i nigdy nie przyszło mi do głowy, że któraś z tych kobiet miałaby być przez to niekobieca.

a co do włosów - oj nie rób sobie ekstenszyns jak włosy łamliwe, to przez ten "klej" i dodatkowe obciążenie będzie tylko gorzej. próbowałaś już z olejowaniem? na farby/prostownicę/lokówkę i jakieś takie hardcore'owe zabiegi rozumiem zwalić problemu nie można? (a jeśli owszem, można, to zapisuj się na wątek odwykowy od prostownicy itd... - tutaj od wszystkiego jest wątek ). jeśli masz dużo włosów przy głowie, to już połowa sukcesu trzeba by znaleźć przyczynę łamania i się tym zająć, a będziesz miała czuprynkę jak się patrzy!
nie no co ty, nie zrobię sobie w życiu. Wiesz co, olejowania nigdy nie próbowałam, może sprawdzę temat, ale chyba za leniwa na to jestem. Ogólnie używam profesjonalnych używek i wtedy jest ok, teraz mam jakąś lipną, więc jest nie ok.... ale nie sądzę, żeby to łamanie się zmieniło bardzo jakoś, bo widocznie już taki mam włos słaby i nie wierzę, że mi tam cokolwiek naturę odmieni

Cytat:
Mam w sumie podobne zdanie
nigdy nie miałam tipsów, żeli czy innych wynalazków na paznokciach..
nie jest tak, że to potępiam, a ładnie zrobione tipsy nawet mi się podobają
ale swoje paznokcie mam ładne, jestem z nich zadowolona i nie skusiłabym się na takie tortury dla nich
rzęsy- bardzo mi się podobają, tylko niektóre kobiety potrafią przesadzić d długością.. albo to efekt zrobienia zrobienia rzęs u jakiejś amatorki
usta- podobają mi się straaaasznie pełne usta (może dlatego, że ja mam małe)
ale nienawidzę glonojadów typu pani siwiec
nos- mam świra na punkcie małych zgrabnych nosków i nawet kusił mnie zabieg noska (ale to bardziej z tego względu że mam krzywy od uprawiania sportu)
opaleniznę- uwielbiam, ale słoneczną solarium mówię stanowcze NIE
doczepiane włosy- nie podobają mi się, ale mogę nie być obiektywna bo nie jestem w stanie zrozumieć dziewczyn które mają rzadkie włosy, sama nie mam tego problemu, mam tyle włosów że mogłabym się jeszcze podzielić
ty masz przepiekne włosy! wiesz kobito, co ja bym oddała, żeby mieć takie hery jak ty?.... moja kumpela ma też tak grube włosy, że masakra, patrząc na twoje zdjęcia, miem twierdzić, że ma ich jeszcze więcej. Jak była mała, to miała problem z gumkami bo nie mogła związać ich, tyle ich było... no a suchy z godzinę.... fajnie macie
a glonojady to dla mnie też dziwne zjawisko ostatnich czasów. Ja też kaczory donaldy na nie mówię, bo tak mi się kojarzą.

Cytat:
Loney taka jest prawda,że można się smarować i cała ciąze i beda rosztepy, a inna niesmaruje i ich mieć niebedzie, dużo zależy od genów- zapytaj mame- jeśli miała rozstępy w ciaży lub po to Ty bedziesz je mieć na 60-80 %, a jeśli nie to prawdopodobbnie ty ich też niebedziesz mieć,
też zależy od figury i stanu skóry z przed ciaży
Ja samruje oliwką tylko brzuch i piersi ale z uwagi iż mnie skóra swedzie, a co do rozstępów niestesuje się, narazie niemam, moja mama 2 razy rodziłą i niewie do tej pory co to rozstęp, wiec licze że u mnie bedzie tak samo
tak to prawda, że geny! tylko weźcie pod uwagę, że przecież nie każda z nas dziedziczy geny po mamie!!! bo jeśli bardziej po stronie np. taty, to nie będzie to miało znaczenia czy mama miała rozstępy.

Cytat:
Dziewczynki a mam takie pytanko:
jaką pościel kupujecie do łózeczka, taką 90/120?? bo ja tak patrze po allegro i sie zastanawiam czy warto kupić np. taki komplet jeden z tyloma elementami:
http://allegro.pl/14-el-posciel-mega...038158965.html

sama niewiem czy chce baldachim?? a wy?? no ale jak szukam kampletów z mniejsza ilością elementów, to i tak częsciej baldachim jest niż np. inne elemnty jak przybornik

Napewno kupi esobie drugi komplet pościeli, ale tylko 2 elemtowy (poszewka na kołdre, poduszke ) i prześccieradła ze 2-3
ja bym baldachimu nie kupowała... nie podoba mi się. Z pościel kupowałam z ochraniaczami. Przydawały się, bo mała bardzo była później ruchliwa a dzięki temu nie wkręcała sobie stópek i nie leżała twarzą na barierkach.

Cytat:
Bardzo skrócona relacja dotycząca różnych spostrzeżeń "wyprawki" i "przygotowania się na przyjście dziecka" przez Kobietę i Mężczyznę:
Ja- wyszukuję wózków, leżaczków, oglądam wystroje pokoików dziecięcych.. dużo czytam żeby wybrać najlepsze produkty z szerokiego asortymentu.. itp. itd.

Mąż- wysłuchuje mojego gadania, przytakuje grzecznie, na wszystko się zgadza.. wszystko by już kupował.. no i najważniejsze-->
"Jejjj.. musimy zmienić samochód na kombi"
no to ja mu grzecznie uświadamiam, że mamy bardzo dobry samochód, prawie nowy, świetnie wyposażony, bardzo ekonomiczny.. i mimo, że sedan to ma bardzo pojemny bagażnik
no i najważniejsze, nie stać nas teraz żeby kupić coś droższego..
No, ale mój uparty Mężulek, wczoraj zrobił fotki samochodu i wystawił go na allegro, ale za najwyższą cenę (jakoś 5tys więcej niż cena regularna tych modeli)
Fakt, jesteśmy pedantami i auto nie ma praktycznie żadnych śladów użytkowania.. Na co dzień jeździmy innym samochodem, a ten czeka w garażu tylko na dłuższe trasy.
Ogłoszenie dopiero wystawione, a ludzie dzwonią i dopytują.. Ale każdy chce zbić cenę
Powidziałam Tż że ma zakaz sprzedaży auta za niższą cenę... :nonono:
Może to głupie... ale aż się boję, że znajdzie się kupiec..
ja mam to samo! w ogóle mój mąż twierdzi że nasze audi a4 combi jest za małe i musimy kupić a6. Normalnie go pogięło. Lonely, nie oszukujmy się, że dla nich to tylko wymówka nasze jest już jakiś czas do sprzedania, ale wersja full wypas, więc i cena wysoka i nie chce się sprzedać. To chyba dobrze
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:47   #3775
diabli
Zakorzenienie

Innocence - sciskam kciuki za wizyte, choc juz pewnie dawno po i zaraz doczytam relacje

Szprotka - szymek swoja dzidziusiowa koldre uzywal pozniej w przedszkolu ale nie wiem jaki wymiar. pewnie ta wieksza

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za 25 tc
bedac w szkole spotkalam kolezanke i dowiedzialam sie ze jej corka ma raka tarczycy- złsliwego a ma 14 lat i beda jechac do Gliwic na operacje - masakra jakas , chyba sie umowie do endo i przebadam czy mi nie naroslo wiecej guzkow ..
same guzki albo nadczynnosc i niedo nie sa grozne. wazne, zeby je kontrolowac, robic biopsje co jakis czas. Banka ten moj tez jest zlosliwy brodawkowaty - ale podobno najlzejszy. jak wczytalismy sie w temat, to w gliwicach same roczniki 80-87 (Czarnobyl).
a kolezanka powinna sie cieszyc, ze mlodej wykryli to w tak wczesnym wieku. wytna tarczyce, fakt bedzie musiala do konca zycia lykac hormony, ale spokoj. ja sobie ciagle powtarzam, ze Nelka uratowala mi zycie, bo ciaza uaktywnila guzek i dlatego sie powiekszyl. taki 4cm musial rosnac juz z dobrych 8 lat...pewnie chodzilabym z nim dalej. nastawilam sie juz na wyciecie tarczycy oby tylko wezly chlonne byly ok, bo czesto je tez profilaktycznie wycinaja.
Stary 2013-03-01, 17:49   #3776
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Patrzcie co znalazłam na innym wątku, kopiuję

mgr Magdalena Witkiewicz, położna

Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu?
Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci. __________________
Stary 2013-03-01, 17:51   #3777
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kontrowersyjność polega chyba na tym że jest piątek, marchewka chce gulasz wołowy, a nie wiadomo ile koniny jest w wołowinie

Cytat:
jaka miękka, jesteś dzielna twardzielka

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Moja szwagierka urodziła jestem ciocią!! Dziewczynka waży 2710g i 52cm
drobinka ale dluuuga. gratulacje ciotka! stawiasz po kubusiu na glowe
Stary 2013-03-01, 17:56   #3778
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

oo super
a zadzwoniłaś do niego czy napisałaś? też muszę się zmobilizować i w końcu dokonać zamówienia

zadzwoniłam , ja właśnie jestem w trakcie pisania do niego mejla trochę późno się za to wzięłam, ale zabiegany dziś dzień miałam. Myślę, że jak w pn. wyślą paczkę to na środę powinna być, dziewczyny pisały, że szybko realizują zamówienia, a ja muszę zabierać się powoli za pranie
w ogóle dziewczyny wszelkie bany na ciuszki na mnie nie działają, zlinczujcie mnie, bo mam już za dużo szmatek...... dziś kupiłam spodnie i sukieneczke dla Nelki, fotki w załączniku

spodnie są na 68, a sukieneczka od 0-3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9050.jpg (262,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9040.jpg (154,9 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-03-01, 17:57   #3779
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
świetnie, szkoda, że ja o tym nie pomyślałam, burak
Nie przejmuj się, ja na to bym też nie wpadła
Atena dziś o tym napisała dlatego przy okazji dziękuję Atenko
Warto pamiętać następnym razem
Stary 2013-03-01, 18:01   #3780
MoTyleKsw
Zakorzenienie

cloche dzięki za wrzucenie linka

Pawie oczko suuuuper zakupy Spodnie genialne

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości