Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 19:47   #3901
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kontrowersyjność polega chyba na tym że jest piątek, marchewka chce gulasz wołowy, a nie wiadomo ile koniny jest w wołowinie
widzę, że ktos tu sie ze mnie podśmiechuje

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ogladam rozmowy w toku - ja tam miss nie jestem, ale nie uważam, że te pupy to tak jak mówią ich właścicielki sexi pupy - dla mnie może być duża jak u j.lo ale musi być jędrna a nie trzęsąca się galerata..
babki wyglądają strasznie, jeszcze z tym ich cellulitem przebijającym się przez te obcisłe geterki, obrzydlistwo..
Nie to ze moje nogi lepiej wygladają niz ich ale ja nie wbijam sie w takie ciuchy co by mi wszystkie moje wady podkreślały...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
-----

Właśnie sprzedałam gitarę Kazałam TŻowi kupić najtańsze struny i gitara poszła w świat. Teraz czas na wii. To akurat pójdzie na allegro bo może większą kasę na licytacji zgarniemy Wygląda na ro, że marcowa część wyprawki będzie całkowicie sponsorowana przez pozbywanie się gratów

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:47   #3902
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jakby była to bym pokazała i sprawdziła Waszą spostrzegawczość
za 4 tygodnie dostaniecie real foty
normalnie robię sobie suwaczek
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:47   #3903
vil84
Wtajemniczenie

Motylku wszystkiego najpiękniejszego, spełniania marzeń

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej.
Wylądowałam w szpitalu. Rano miałam dziwne plamienio krwawienia. Robią badania. Nie wiadomo co to. Teraz niby jest ok ale stresu się najadłam. Trzymajcie kciuki.
ojj to się nadenerwowałaś ... mam nadzieję, że będzie już wszystko ok

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja też dziś byłam w szpitalu. zaczęły mnie martwić bóle krzyżowe |(takie jak te podczas okresu), które czasem się pojawiają i ciągle wilgotna wkładka od paru dni. zadzwoniłam do gina na pogawędkę i jak tylko wspomniałam o wkładce, kazał mi od razu jechać do Uniwersyteckiego (bo tylko tam w razie "w" dadzą radę z taką małą dzidzią). wysiedziałam się dwie godziny, aż mnie przyjęli. zbadana wzdłuż i wszerz- to nie wody szyjka zmierzona, skrócona, ale zamknięta, co do bóli to nie wiadomo, mała waży 1500 g. stwierdzam, że z wyprawką zacznę jednak w połowie marca, a nie w połowie kwietnia
super że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Paweł Zawitkowski na fb wrzucił mapkę i daty bezpłatnych spotkań

Wybiera się może któraś do Gliwic ?
zobaczymy ... w sumie już będzie dla nas w miarę bezpiecznie a jakoś w okolicy tego dnia będę na weekend u mamy to może zostanę dłużej ;>
zobaczę jak po kolejnej kontroli 13stego

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wszystko ok - szyjka bez zmian, ciśnienie ok, waga ok. Posłuchaliśmy tętna i pooglądaliśmy bobasa, płeć bez zmian Co do moich bólów brzucha po dłuższym chodzeniu lub staniu - ograniczać piesze wycieczki i ogólnie się nie przemęczać W razie czego brać NOSPĘ.
gratki

Cytat:
Ja wzięłam pierwszy raz z carte d'or i są boskie czekolady z okienkiem nie odmawiam nigdy takie mam zasady
czekolada z okienkiem a w domu nic słodkiego ... chyba zacznę nesquika wyjadać

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
mi tez paznokcie szybciej rosną w sumie spoko, bo jak jeden za bardzo skrócę to mi później nie jest żal wszystkim jak wiem,ze za parę dni będa znów dłuższe
mnie też ... a że po pracy mam jakąś manię posiadania ich najkrótszych jak to tylko możliwe to obcinam dwa razy w tygodniu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:47   #3904
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No i z okazji ukończenia przeze mnie w dniu dzisiejszym ćwierćwiecza stawiam krowi tort i sok pomarańczowy
(swoją drogą - najgorsze urodziny w moim życiu...)
torcik to zanim będę miała pełne usta: sto lat, sto lat niech żyje żyje nam. i niech ma mnóstwo pociechy z Matyldy, i żeby się z babcią wszystko ułożyło, i żeby się spełniły Twoje marzenia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:48   #3905
sharpnowaja
Zakorzenienie

zmykam laski

idę do sklepu po chałwę kupię sobie DUŻĄ i zjem całą
Stary 2013-03-01, 19:48   #3906
minkionka
Raczkowanie

Ile jest tu kobietek, które walczą jeszcze (póki mogą) z mgr?

Edytowane przez minkionka
Czas edycji: 2013-03-01 o 19:49
minkionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:48   #3907
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczęta spokój ma być!!!!
eee tam spokoj. niech ktos rozrusza to smetne towarzystwo. niby hormony buzuja, a tu taka nuda powiewa

Veronic - widocznie Nelka chce plywac zabka razem z mamusia i kolanem mnie zaczepia tylko obawiam sie reakcji innych, bo plyne i szczerze sie sama do siebie

Justi - jak Ty ta zielen wypatrzylas? hehe moj tz tez sklania sie ku "lnianej" tapicerce i bardzo podobal mu sie perso imitacja lnu
znalazlam laret w tym kolorze http://twojedziecko.net/598-thickbox...tor-serwis.jpg
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:49   #3908
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Jenny- u mnie 19 marca- proszę , dopisz także i nas
Dopisane

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:49   #3909
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość

A propos wkładek, tez mam ciągle wilgotne,ze dwa razy dziennie zmieniam i nie raz mam stracha, ze moze odchodza mi wody. mam nadzieje, ze jak sie zacznie to bede wiedziała ze to juz

dwa razy? ja zmieniam pięc, sześć i więcej..
można kupić takie paseczki lakmusowe, oświeciła mnie Lublana i faktycznie lekarka sama powiedziała, że dla własnego spokoju można nabyć

Cytat:
to jest właśnie to, co koniecznie musisz kupić od Ash
mam nadzieję, że nie żaden wii rus Ash, macie nadzieję, że ktoś wylicytuje dla szefa?

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
ile czekałaś?? Ja miałam dostać smsa od kuriera wczoraj ale nic nie dostałam i nie wiem co jest grane czy wysłali czy nie...

Ja na pewno mam jeszcze pieluchy tetrowe po bracie i na pewno je wygotuje i zobaczę jakie są bo te co widziałamw smyku to gaze przypominały a nie pieluche.
wpłaciłam 25ego po godz. 16, a wózek miałam o 12 w południe 28ego

jutro może przyjść olejek migdałowy, mam nadzieję, że wsyśnie moje rozstępy!!!
Stary 2013-03-01, 19:52   #3910
minkionka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Justi - jak Ty ta zielen wypatrzylas? hehe moj tz tez sklania sie ku "lnianej" tapicerce i bardzo podobal mu sie perso imitacja lnu
znalazlam laret w tym kolorze http://twojedziecko.net/598-thickbox...tor-serwis.jpg
ooo
styl baaardzo mi się podoba
Stary 2013-03-01, 19:52   #3911
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku- dla Ciebie, stooo lat!!

Aleeeeee tort mniaaaam

Mi mama pieluchy tetrowe przytargała od koleżanki, nie wiem ile ich jest, ale dobre jakościowo się wydają.
Chciałam dokupić jeszcze, ale mama spojrzała się na mnie jak na obłąkaną i powiedziała, że te pieluchy będę miała tylko do ulewania i więcej mi nie trza.
Swoją drogą kupiła świetne eeee to co wisi w kuchni aaaa ścierki w H&M home ale w Szwecji za około 5 zł dwie sztuki i są bardzo fajne i kolorystycznie i gramatura ich czy jak to się zwie jest fajna Może zdadzą się do ulewania
Nooo suma sumarum, nie dokupuję więcej tetry...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-03-01 o 19:54
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 19:52   #3912
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
I jaki piękny krowi placek

Właśnie sprzedałam gitarę Kazałam TŻowi kupić najtańsze struny i gitara poszła w świat. Teraz czas na wii. To akurat pójdzie na allegro bo może większą kasę na licytacji zgarniemy Wygląda na ro, że marcowa część wyprawki będzie całkowicie sponsorowana przez pozbywanie się gratów

i za sprzedaż gitary

Cytat:

Cytat:
Motylku- dla Ciebie, stooo lat!!
ale cudo
Stary 2013-03-01, 19:52   #3913
maarchewka
Zakorzenienie

TZcik przyjechał
Opowiadałam mu co robiłam przez ten tydzien to stwierdzil, ze mialam o wiele ciekawszy niż on

On pojechał z dwoma kolegami z pracy i profesorem.. Jeden kolega wziął narzeczoną. Mówi, ze go krótko trzymała i nie pozwalala mu nic pić.. Do drugiego z kolei żona dzwoniła co 2-3 godziny i zdawał jej ciągle relację co robi.. Mój się zastanwiał co niby mialo się zmienić przez 2 godziny.. no ale ich sprawa..

Wojtek
Stary 2013-03-01, 19:53   #3914
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

diabli ja wszystko piorę co nowe.
ja zazwyczaj tez, ale jakos ten rozek mnie zastanowil. nie chce zeby sie popsul

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja na wszelki wypadek wolę nie malować, mam swoje ładne naturalne to nie będę kombinować Nelki będą gwiazdkami już nie mogę się doczekać! śliczne spodnie rurksy
Wasze tez sliczne, takie wyjsciowe!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dzięki za wszystkie oklaski

Fajnie, będzie moja imienniczka Mała Karolcia
alez ja w dziecinstwie kochalam ksiazke "Karolcia" i Dzieci z Bullerbyn albo Oto jest Kasia. i wszystkie Astrid Lindgren. chyba sobie wypozycze i poczytam Malej na pewno kiedys kupie do biblioteczki...
Stary 2013-03-01, 19:55   #3915
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
e
Wiesz ja to mam oko Tyle co się naoglądałam te kolory to chyba bym Ci mogła wyrecytować jak po kolei lecą a w sklepie na próbniku zieleni jest więceeej
Mojemu M. się podobała ta imitacja lnu w larecie ale później pojeździł Jedo i chciał z nim wyjechać już ze sklepu tylko kolor nie ten

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 19:56   #3916
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
widzę, że ktos tu sie ze mnie podśmiechuje
ale że kto? ja tylko szukam kontrowersyjnego tematu

Cytat:
idę do sklepu po chałwę kupię sobie DUŻĄ i zjem całą
kup nawet 2 na zapas

Cytat:
eee tam spokoj. niech ktos rozrusza to smetne towarzystwo. niby hormony buzuja, a tu taka nuda powiewa
nie no piątek wieczór, to nuda niech spada
Stary 2013-03-01, 19:56   #3917
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące wanienki.
TŻ stwierdził, że jego Bianka czytaj Matylda będzie się kąpać w wannie z podstawką
j ego Bianka czytaj moja Matylda, hehe. faaajni jestescie

Cytat:
No i z okazji ukończenia przeze mnie w dniu dzisiejszym ćwierćwiecza stawiam krowi tort i sok pomarańczowy
babolu okropny! dopiero o 20 mowisz nam, ze mamy okazje do swietowania?! ten tort to powinnas o 5 rano pokroic, zeby kazda miala do sniadania hehehehe. buziaki i stoooo lat!!! cwiercwiecze piekny wiek
Stary 2013-03-01, 19:57   #3918
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ej wanienka jak wanienka - prosta, kremowa chyba stelaż prosty - biały materac też biały, lateksowy nawet nie pamiętam co jakiej firmy wzięliśmy
Cytat:
taaa nie chcesz pokazać, bo pewnie jest tam znowu ukryta zieleń
Justi- Lublana ma racje i nie wspomniałaś nic o pościeli, a też mówiłaś, że kupiłaś
Stary 2013-03-01, 19:59   #3919
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a mówiłam Wam, że wczoraj przyszedł wózek z allegro? jutro będziemy składać, tzn ja będę ćwiczyć tylko palec wskazujący, jak nakazała położna, a TŻ będzie działał
I jak, wszystko w porządku, jak kolorek na żywo?

Cytat:
co to jest wii?
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że nie żaden wii rus Ash, macie nadzieję, że ktoś wylicytuje dla szefa?
!

Można powiedzieć, że to wii rus, mój mąż swego czasu jak złapał bakcyla to nie było z nim rozmowy, tylko wii i wii

To konsola do gier

Cytat:
jutro może przyjść olejek migdałowy, mam nadzieję, że wsyśnie moje rozstępy!!!
Przyda Ci się też do masażu krocza, więc zostaw soie trochę na ostatnie tygodnie ciąży. Ja masaż zaczynam od 36tc

Cytat:
bólu żeber nie zazdroszczę ale pociesz się, że pewnie każdą z nas to czeka
Już się zastanawiałam, kiedu mnie dopadnie i sobie wykrakałam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 19:59   #3920
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

On pojechał z dwoma kolegami z pracy i profesorem.. Jeden kolega wziął narzeczoną. Mówi, ze go krótko trzymała i nie pozwalala mu nic pić.. Do drugiego z kolei żona dzwoniła co 2-3 godziny i zdawał jej ciągle relację co robi.. Mój się zastanwiał co niby mialo się zmienić przez 2 godziny.. no ale ich sprawa..
masakra, to miał rewelacyjne towarzystwo

ej pojawił się wątek listopadowo-grudniowych mamuś, a jeszcze przed chwilą listopadowo-grudniowe mamy 2012 szalały z ilością wątków. ale ten czas zapiernicza..
Stary 2013-03-01, 19:59   #3921
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłaś przegapić bo głośno się nie chwaliłam Zamówiliśmy wczoraj od razu i łóżeczko, materac, wanienkę oraz stelaż Także zostały już naprawdę same pierołki
no to przegapiłam
w takim razie
edit: kolor piękny zwłaszcza ten seledynek

Cytat:
no cóż, tak wygląda każdy naturalnie bez photoshopa, moim zdaniem ładne, naturalne zdjęcie, chodzi o uchwycenie momentu a nie doczepiane rzęsy i różowiutkiego bobasa w wanience z piankąoglądam ostatnio porodówkę na TLC to się może oswoiłam z wyglądem noworodków
zgadzam się. Aczkolwiek z całym szacunkiem do autorki postu, publicznie pewnie nie pokazałabym takiej fotki. Ale rozumiem tę radość i chęć dzielenia się swoim szczęściem

Cytat:
Nie bądź złośliwa. Jak wierzysz swojemu lekarzowi w 100% to genialnie. Ja jednak nie jestem zaślepiona tytułem mojego. Każdy to tylko człowiek. A najczesciej każdy lekarz z długim stażem /doświadczeniem to rutyniarz. Co dał jednej na grzybicę, da i drugiej. Oni nie siedzą w naszych głowach i mają gdzieś, że przyszłe matki, przeczytawszy ulotkę, martwią się o zdrowie swojego nienarodzonego. Zyczę Ci, żebyś nie musiała się tak tym przejmowac jak ja.
spokojnie, nie denerwuj się rozumiem, że pewnie się zamartwiasz i emocje wzięły górę, ale wydaje mi się że niepotrzebnie.
Po pierwsze grzybica to częsta przypadłość w ciąży i nie jest to taki wielki problem.. Choć punkt widzenia zależy od punktu siedzenia dlatego rozumiem Twoje zdenerwowanie. Po drugie w internecie można naczytać się wiele rzeczy i później niepotrzebnie panikować. Po trzecie najważniejsze to zaufać lekarzowi, jeśli nie masz tego zaufania to zapytaj innego lekarza, a w ostateczności farmaceuty. wyaje mi się, że lekarz wie co robi, a informacjami ostrzegającymi na ulotce nie ma co się przejmować bo firmy farmaceutyczne często dla własnego zabezpieczenia umieszczają je.

Cytat:
że gdzie ten zielony?mi się spodobał dresikowy szary, zielonego nie dojrzałam, ale jeśli ta zieleń jest powodem wyboru to nagle właśnie w tym momencie ją dostrzegłam i uważam, że jest niemożliwie piękna

Cytat:
piękne

mieszkam niedaleko kielc a nie wiem co to gzik
o widzisz, to ja Ci mogę powiedzieć
tłusty twaróg rozgniatasz widelcem ze śmietaną i drobno posiekaną cebulą dolewasz troszkę mleka, doprawiasz solą i pieprzem. Do tego gotujesz ziemniaczki w mundurkach
i wpierniczasz aż Ci się uszy trzęsą
a później śmierdzisz cebulą
nie no żartuję, myślałam że się śmierdzi cebulą ale na szczęście nic nie czuć

Cytat:
ooooo urodzinki cóż za piękny wiek

Motylku kochany- wszystkiego najlepszego
Duuużo miłości i radosnego uśmiechu z każdego dnia.. oby na Twojej twarzy nie gościł już smutek.. A łzy pojawiały się tylko z radości i wzruszenia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:00   #3922
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Patrzcie co znalazłam na innym wątku, kopiuję

mgr Magdalena Witkiewicz, położna

Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu?
Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci. __________________

eee tam, no letka przesada... ale w sumie, wiesz, można sobie pomalować łapki, a stopy zostawić, albo odwrotnie.... a w sumie to... mam to w dupce bardziej się przejmuję tym, czy zdążę odrost ufarbować, w razie gdyby mnie jakiś wcześniejszy poród zaskoczył

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

1. Dziękuję faktycznie na włosy nie mogę narzekać, są zdrowe i gęste.. choć ma to też swoje minusy, bo są tak ciężkie że zawsze wyglądam jak ulizaniec i rzadko chodzę w rozpuszczonych włoskach..
jako nastolatka mialam jeszcze grubsze włosy, teraz mi się przerzedziły, ale i tak jest ich bardzo dużo. Zobaczymy co będzie po porodzie
2. też tak myślę, że dziecko to tylko przykrywka
Ajjj Ci mężczyźni
najlepsze jest to, że jeszcze samochód się nie sprzedał, a Tż mi co chwilę pokazuje na allegro jaki samochód kupimy
Niestety jak zauważę sporą różnicę w cenie to szybko podcinam mu skrzydełka i spada na ziemię
ale ty właśnie super wyglądasz w tym kucyku, tez bym taki chciała... no ale wiesz co, zawsze się pocieszam, że nie można mieć wszystkiego i na przykład myślę sobie, że mam niezłą figurę i nie mam skłonności do tycia i mogę wszystko jeść nie ma to jak umieć się pocieszyć
są gorsze rzeczy niż włosy... np. krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Z całym szacunkiem dla strippi (znamy się z innego wątku) ale ja jestem jakaś nienormalna i mnie to zdjęcie się nie podoba
Ona wyszła cudnie, wogóle nie zmęczona, ale dziecko po porodzie nie jest ładne i tyle, no wymęczone nie było.
Swoją drogą mam podobne zdjęcia ale tylko dla siebie i zarówno ja jak i córcia wyglądamy obłędnie, opuchnięte, skonane ...
Cytat:
no cóż, tak wygląda każdy naturalnie bez photoshopa, moim zdaniem ładne, naturalne zdjęcie, chodzi o uchwycenie momentu a nie doczepiane rzęsy i różowiutkiego bobasa w wanience z piankąoglądam ostatnio porodówkę na TLC to się może oswoiłam z wyglądem noworodków
ogólnie to nie wiem o czym gadacie, ale ja bym na forum na pewno nie wstawiła swojego zdjęcia po porodzie. To zbyt intymne. Człowiek wygląda jak gówno, a co do dziecka, to chyba tez nienajlepiej wyglądają. Ale to nie mówię pod kątem tego zdjęcia, bo wiadomo, że nikt nie będzie fotoszopował czegoś takiego, ale tylko mi się przypomniało, jak twierdziłam po porodzie, że córeczka jest wyjątkowo pięknym noworodkiem i taka idealna jak w filmach, a teraz jak widzę jej foty niektóre to widzę jak kosmicznie wyglądała. Więc chyba hormony zaślepiają mamę, albo może miłość... albo w moim przypadku narkoza

Cytat:
Czy ja napisałam gdziekolwiek, że Wy macie zdecydować a ja tak zrobię? Zasugerowałam, że nie znalazłam nikogo kto to użył będąc w ciązy. nie ma tu takiej osoby- więc koniec tematu. ehh....
Cytat:
Pomyślałam, ze ktoras z Was zastosowala to będac w ciązy. ale najlepije od razu po poscie skwitowac, że Wam powierzam zdrowie swojego dziecka. dobre sobie. Licytowac się nie chcę, ale ciekawe, ciekawe.
a pytaj ile wlezie! wiadomo, że nie zawsze człowiek ma sposobność zapytać lekarza, a przecież wiadomo, że nie będziesz traktować opinii z forum jak wyrooczni. Ja ci nie bardzo pomogę, bo nie brałam tego leku, ale widocznie ci to zapisał, bo tamten nie wyleczył ci do końca tej grzybicy. Ja bym wzięła, ale może znasz jakiegoś innego lekarza co by ci jeszcze doradził??? bo ja tam lekarzom nie ufam generalnie...

Cytat:

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące wanienki.
TŻ stwierdził, że jego Bianka czytaj Matylda będzie się kąpać w wannie z podstawką
Dziwne, że wyraził jakiekolwiek zdanie bo takto zgadzał się na wszystko i mówił - decyduj, ale wczoraj go już opieprzyłam bo normalnieeeee
wszystkiego najlepszego!!!
a co do wanienki, ja miałam tego typu :
http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...001550435.html

ale po jakimś czasie pękła...

potem miałam taką i bardzo sobie chwalę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388/

a teraz to już prysznic i duża wanna. Chociaż, ostatnio po wizycie u kuzyna Szymona (6 miesięcy) jest z powrotem fascynacja ikeową wanienką
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:00   #3923
maarchewka
Zakorzenienie

a i postanowione.. Mam się jeszcze kulturalnie rozwijać do konca ciaży..
Plan jest takie, że raz w tygodniu idę do muzeum.. Mieszkam w Wawie 6,5 rokui byłam:
- 1 raz w teatrze
- 3 razy w filharmonii (ale tylko dlatego ze dostałam bilety za darmo od mamy ucznia)
- 1 raz w operze (też bilety dostałam za darmo od tej samej osoby)
- 1 raz w muzeum (bo przyjechal do mnie brat musiałam zostawić TZta samego zeby mógł się uczyć na obrone i z braku laku poszliśmy do muzeum)
- 1 raz na nocy muzeów...

a jak przeprowadzałam się z mojej pipidówy do Warszawy to sobie myslałam ile to ja do teatrow będę chodzić i do muzeów i do galerii.. ze to taka stolica taki swiat i w ogóle.. no i najpierw nie bylo na to kasy (chociaż większosć muzeuów ma wstęp wolny).. potem czasu.. teraz mam jedno i drugie, chociaż troche zdrowia i sil brak.. ale może na 1 raz w tygodniu wystarczy..
Na pierwszy rzut idzie Muzeum Narodowe

Wojtek

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 20:00   #3924
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
babolu okropny! dopiero o 20 mowisz nam, ze mamy okazje do swietowania?! ten tort to powinnas o 5 rano pokroic, zeby kazda miala do sniadania hehehehe. buziaki i stoooo lat!!! cwiercwiecze piekny wiek
ty co ty wiesz o ćwierćwieczu jak my się zatrzymałyśmy na etapie 23 lat?
Stary 2013-03-01, 20:01   #3925
karolina2121
siedzę i myślę

Dziewczynki, które oglądały Murę na żywo jaki kolor ma ta spacerówka ?
Wściekle różowy czy czerwony ? http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-d...057312700.html Nie chcę Antośka wozić różową spacerówką
Stary 2013-03-01, 20:02   #3926
angie83
Raczkowanie

Cytat:
http://www.siostraania.pl/artykul/ur...ierzynski-2013 dziele sie, bo mi mama podeslala ogolnie stronka siostraania calkiem calkiem zerknijcie sobie.
bardzo fajna stronka, na pewno sie przyda.

Wczesniej czytalam, ze pisalyscie o karmieniu piersia kilkuletnich dzieci. To jest nic. Znajoma mojej siostry, ma moze kolo 40, karmila swoja corke do 13 roku zycia!!!!!!!!!!
Na pytanie czemu tak długo, i że to trochę dziwne, odpowidziała, Bo jej smakowało i chciała. WTF??????
Stary 2013-03-01, 20:03   #3927
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi- Lublana ma racje i nie wspomniałaś nic o pościeli, a też mówiłaś, że kupiłaś
Aaa pościel to kupiłam hoho temu już w łóżku schowana leży
No to dooobra chwalę się, uwaga
Rożek: http://www.darland.pl/media/products..._at=1358539079
Pościel: http://darland.com.pl/img/h2/3el_bez_2.jpg

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 20:03   #3928
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
j ego Bianka czytaj moja Matylda, hehe. faaajni jestescie

Tak to przez cały dzień byśmy tort jadły a teraz tylko po kawałku i spać

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
masakra, to miał rewelacyjne towarzystwo

ej pojawił się wątek listopadowo-grudniowych mamuś, a jeszcze przed chwilą listopadowo-grudniowe mamy 2012 szalały z ilością wątków. ale ten czas zapiernicza..
Też byłam zdziwiona
Nasze ciąże to już "wyjadacze"

Dziękuję jeszcze raz wszystkim razem i każdej z osobna za życzenia

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:03   #3929
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie do takich wniosków doszliśmy do tego babka nam pokazała tako lareta w fiolecie i z fioletowym wnętrzem - strasznie ciemny
Mnie się MC podobają ale są poza naszym zasięgiem finansowym jednak
my planujemy wydać na wózek tak do ok. 3 k, znajoma ma ten tako laret i muszę przyznać, że wygląda super w realu, na zdjęciach się tak nie prezentuje..
Stary 2013-03-01, 20:03   #3930
metropolitan
Zadomowienie

jeszcze propos tych fot, to znajomi mówili mi kiedyś, że ich znajoma para po porodzie wszystkim znajomym powysyłała zdjęcia właśnie takie poporodowe emailem... i podobno ta dziewczyna wyglądała okropnie i miała cycek na wierzchu, bo małą przystawiała na tym zdjęciu czy coś... no po prostu szok. Ja czegoś takiego nie rozumiem.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości