|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie to ze moje nogi lepiej wygladają niz ich ale ja nie wbijam sie w takie ciuchy co by mi wszystkie moje wady podkreślały... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Motylku wszystkiego najpiękniejszego, spełniania marzeń
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zobaczę jak po kolejnej kontroli 13stego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
zmykam laski
idę do sklepu po chałwę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
Ile jest tu kobietek, które walczą jeszcze (póki mogą) z mgr?
![]() ![]() ![]() Edytowane przez minkionka Czas edycji: 2013-03-01 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
eee tam spokoj. niech ktos rozrusza to smetne towarzystwo. niby hormony buzuja, a tu taka nuda powiewa
![]() ![]() Veronic - widocznie Nelka chce plywac zabka razem z mamusia i kolanem mnie zaczepia ![]() ![]() Justi - jak Ty ta zielen wypatrzylas? hehe moj tz tez sklania sie ku "lnianej" tapicerce i bardzo podobal mu sie perso imitacja lnu znalazlam laret w tym kolorze http://twojedziecko.net/598-thickbox...tor-serwis.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dwa razy? ja zmieniam pięc, sześć i więcej.. można kupić takie paseczki lakmusowe, oświeciła mnie Lublana i faktycznie lekarka sama powiedziała, że dla własnego spokoju można nabyć ![]() mam nadzieję, że nie żaden wii rus ![]() ![]() Cytat:
![]() jutro może przyjść olejek migdałowy, mam nadzieję, że wsyśnie moje rozstępy!!!
![]() |
#3910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
styl baaardzo mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Aleeeeee tort mniaaaam ![]() Mi mama pieluchy tetrowe przytargała od koleżanki, nie wiem ile ich jest, ale dobre jakościowo się wydają. Chciałam dokupić jeszcze, ale mama spojrzała się na mnie jak na obłąkaną i powiedziała, że te pieluchy będę miała tylko do ulewania i więcej mi nie trza. Swoją drogą kupiła świetne eeee to co wisi w kuchni aaaa ścierki w H&M home ale w Szwecji za około 5 zł dwie sztuki i są bardzo fajne i kolorystycznie i gramatura ich czy jak to się zwie jest fajna ![]() ![]() Nooo suma sumarum, nie dokupuję więcej tetry...
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-03-01 o 19:54 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za sprzedaż gitary ![]() ![]() ale cudo ![]()
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
TZcik przyjechał
![]() Opowiadałam mu co robiłam przez ten tydzien to stwierdzil, ze mialam o wiele ciekawszy niż on ![]() On pojechał z dwoma kolegami z pracy i profesorem.. Jeden kolega wziął narzeczoną. Mówi, ze go krótko trzymała i nie pozwalala mu nic pić.. Do drugiego z kolei żona dzwoniła co 2-3 godziny i zdawał jej ciągle relację co robi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | ||
Zakorzenienie
|
ja zazwyczaj tez, ale jakos ten rozek mnie zastanowil. nie chce zeby sie popsul
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mojemu M. się podobała ta imitacja lnu w larecie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
Zakorzenienie
|
ale że kto? ja tylko szukam kontrowersyjnego tematu
![]() kup nawet 2 na zapas ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3919 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Można powiedzieć, że to wii rus, mój mąż swego czasu jak złapał bakcyla to nie było z nim rozmowy, tylko wii i wii ![]() To konsola do gier ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej pojawił się wątek listopadowo-grudniowych mamuś, a jeszcze przed chwilą listopadowo-grudniowe mamy 2012 szalały z ilością wątków. ale ten czas zapiernicza..
![]() |
#3921 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie ![]() edit: kolor piękny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Po pierwsze grzybica to częsta przypadłość w ciąży i nie jest to taki wielki problem.. Choć punkt widzenia zależy od punktu siedzenia dlatego rozumiem Twoje zdenerwowanie. Po drugie w internecie można naczytać się wiele rzeczy i później niepotrzebnie panikować. Po trzecie najważniejsze to zaufać lekarzowi, jeśli nie masz tego zaufania to zapytaj innego lekarza, a w ostateczności farmaceuty. wyaje mi się, że lekarz wie co robi, a informacjami ostrzegającymi na ulotce nie ma co się przejmować bo firmy farmaceutyczne często dla własnego zabezpieczenia umieszczają je. Cytat:
![]() o widzisz, to ja Ci mogę powiedzieć ![]() tłusty twaróg rozgniatasz widelcem ze śmietaną i drobno posiekaną cebulą dolewasz troszkę mleka, doprawiasz solą i pieprzem. Do tego gotujesz ziemniaczki w mundurkach i wpierniczasz aż Ci się uszy trzęsą ![]() a później śmierdzisz cebulą ![]() ![]() nie no żartuję, myślałam że się śmierdzi cebulą ale na szczęście nic nie czuć ![]() Cytat:
![]() ![]() Motylku kochany- wszystkiego najlepszego ![]() Duuużo miłości i radosnego uśmiechu z każdego dnia.. oby na Twojej twarzy nie gościł już smutek.. A łzy pojawiały się tylko z radości i wzruszenia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
eee tam, no letka przesada... ale w sumie, wiesz, można sobie pomalować łapki, a stopy zostawić, albo odwrotnie.... a w sumie to... mam to w dupce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() są gorsze rzeczy niż włosy... np. krzywe nogi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do wanienki, ja miałam tego typu : http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...001550435.html ale po jakimś czasie pękła... potem miałam taką i bardzo sobie chwalę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388/ a teraz to już prysznic i duża wanna. Chociaż, ostatnio po wizycie u kuzyna Szymona (6 miesięcy) jest z powrotem fascynacja ikeową wanienką ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
a i postanowione.. Mam się jeszcze kulturalnie rozwijać do konca ciaży..
Plan jest takie, że raz w tygodniu idę do muzeum.. Mieszkam w Wawie 6,5 rokui byłam: - 1 raz w teatrze - 3 razy w filharmonii (ale tylko dlatego ze dostałam bilety za darmo od mamy ucznia) - 1 raz w operze (też bilety dostałam za darmo od tej samej osoby) - 1 raz w muzeum (bo przyjechal do mnie brat musiałam zostawić TZta samego zeby mógł się uczyć na obrone i z braku laku poszliśmy do muzeum) - 1 raz na nocy muzeów... a jak przeprowadzałam się z mojej pipidówy do Warszawy to sobie myslałam ile to ja do teatrow będę chodzić i do muzeów i do galerii.. ze to taka stolica taki swiat i w ogóle.. no i najpierw nie bylo na to kasy (chociaż większosć muzeuów ma wstęp wolny).. potem czasu.. teraz mam jedno i drugie, chociaż troche zdrowia i sil brak.. ale może na 1 raz w tygodniu wystarczy.. Na pierwszy rzut idzie Muzeum Narodowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3925 |
siedzę i myślę
|
Dziewczynki, które oglądały Murę na żywo jaki kolor ma ta spacerówka
![]() Wściekle różowy czy czerwony ? http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-d...057312700.html Nie chcę Antośka wozić różową spacerówką ![]()
#3926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczesniej czytalam, ze pisalyscie o karmieniu piersia kilkuletnich dzieci. To jest nic. Znajoma mojej siostry, ma moze kolo 40, karmila swoja corke do 13 roku zycia!!!!!!!!!! ![]() Na pytanie czemu tak długo, i że to trochę dziwne, odpowidziała, Bo jej smakowało i chciała. WTF?????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to dooobra ![]() ![]() Rożek: http://www.darland.pl/media/products..._at=1358539079 Pościel: http://darland.com.pl/img/h2/3el_bez_2.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nasze ciąże to już "wyjadacze" Dziękuję jeszcze raz wszystkim razem i każdej z osobna za życzenia ![]()
![]() |
#3929 |
Wtajemniczenie
|
my planujemy wydać na wózek tak do ok. 3 k, znajoma ma ten tako laret i muszę przyznać, że wygląda super w realu, na zdjęciach się tak nie prezentuje..
#3930 |
Zadomowienie
|
jeszcze propos tych fot, to znajomi mówili mi kiedyś, że ich znajoma para po porodzie wszystkim znajomym powysyłała zdjęcia właśnie takie poporodowe emailem... i podobno ta dziewczyna wyglądała okropnie i miała cycek na wierzchu, bo małą przystawiała na tym zdjęciu czy coś... no po prostu szok. Ja czegoś takiego nie rozumiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.