Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 19:35   #571
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
z najbiedniejszej części

no właśnie, jeszcze o tych imprezach "zastaw się a postaw się" zapomniałam

I powiem wam, że z tego się cieszę, że moje dziecko pogańskie-że mnie ten cały cyrk ominie (nie chcę nikogo obrazić-żeby nie było), ale ludzi to z roku na rok wariują coraz bardziej na tym punkcie.

Ja dzieciom mojego brata dawałam skromne prezenty na komunię-młodemu chyba telefon kom (normalny, smartfonów nie było wtedy), a córce chyba łańcuszek z wisiorkiem. Ładnie podziękowali, ale w sumie nawet jakby uznali, że za mało, za tanio czy co tam, to mnie to wali-daję tyle na ile mnie stać i nie biorę udziału w wyścigach kto kupi lepszego i droższy prezent, quada, kompa czy co tam. Ja "podtrzymuję" tradycję, że to przyjęcie sakramentu, a nie urodziny.
no!

kosmiczne sumy u was Jasta

no to tamta komunia była taka,rodziców nie było stać na takie miejsce w którym zrobili,ale ważne to co się pokaże na naszej klasiepal licho,że się przy okazji okrada własne dziecko.

ja komuś kto nie jest którąś z moich sióstr daję tak jak reszta,a na swoich nie oszczędzam(bo teraz najmłodsza leci do komuni)

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:46   #572
koglus
Rozeznanie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Według mnie kazdy daje ile ma i ile chce na chrzciny , ja zawsze daje nie mniej niZ moje dostalo, w końcu to na dZiecko idzie

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:58   #573
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
ja bym dala kasę ciezko coś kupić takiemu maluchowi na wyrost za taka kasę .
I pewnie tak zrobię, chyba że zechcą abym ubrała Dagmarkę do chrztu to bym jej kupiła ten komplecik http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/E...-Paryzanka/755 lub ten http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/E...aszczykiem/984 i pozytywkę http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/P...Ballerina/1273 (no i 6 stów dla równego rachunku)
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:27   #574
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
I pewnie tak zrobię, chyba że zechcą abym ubrała Dagmarkę do chrztu to bym jej kupiła ten komplecik http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/E...-Paryzanka/755 lub ten http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/E...aszczykiem/984 i pozytywkę http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/P...Ballerina/1273 (no i 6 stów dla równego rachunku)
szkoda kasy na ubranka które Założy raz, fajna jest gwiezdnej karuzela projektor lampka fisher price zobacz Allegro. Najpierw jest karuzela z rojektorem dla maluszka potem lampka co grać może i projektor. Moja ma do tej pory

Stary 2013-03-01, 20:30   #575
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Co do komunii to w zeszlym roku moj starszy mial. I ja podchodze do tego tak...wkoncu mam to za soba ,jeszcze jeden mi zostal.
Erykowi w ramach prezentu od nas chcialam impre zrobic,a prezentowe mialy isc na jego cos. No i w sumie wszystkiego tyle dostal ze 500zl musielismy mu dolozyc do tego co chcial. Chrzestna wogle nie byla. Nie zna jej,taki troche niewypal z wyborem. Bo mi nie tyle o prezent chodzi co o to zeby dziecko procz rodzicow mialo kogos doroslego na kogo moze liczyc.

Mam wkoncu podloge w lazience polozona. Jutro wkoncu wanna,piecyk itp. Jeszcze zapomnielismy ze trzeba rury i grzejnik pomalowac.

Moje dziecko niezmiennie w biegowym rozkochany,nie ma mowy zeby go gdzies bez tego rowerka zabrac.

Pytanie takie jeszcze meczace Was pewnie juz troche,jakie macie polki w lazience?tzn jakies dokupowane czy z plytek?chodzi o takie pod lustrem,bo mi sie drewniane podobaja,a tz sie uparl ze z plytek,nie idzie z nim tego przegadac

Bao nie obraz sie ale tylko wokolo Ciebie i na placach zabaw,i w przedszkolach,i w rodzinie jakies negatywy w stosunku do chlopcow. Moze to bardziej o twoje odczucia chodzi,wpojone przez mame. Tylko sie nie obrazaj

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2013-03-01 o 20:33
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:33   #576
koglus
Rozeznanie

Moj byl na chrzcinach w kombinezonie kremowym, a do restauracje miał welurkowe białe spodnie , ciapki biale na gumki , sweterek chrzcielny ładny , biała czapeczka i było mu ciepło i wygodnie

Stary 2013-03-01, 20:34   #577
monka23
Zakorzenienie

Jasta jednym z twoich założeń przy nie kupowaniu biżuterii było to , ze mała moze nie byc zwolenniczką biżuterii ,a chcesz kupic jej szkatulke na biżuterię , idac twoim tokiem myslenia prezent tez moze byc nie trafiony .
Kompleciki piękne
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 20:37   #578
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Co do komunii to w zeszlym roku moj starszy mial. I ja podchodze do tego tak...wkoncu mam to za soba ,jeszcze jeden mi zostal.
Erykowi w ramach prezentu od nas chcialam impre zrobic,a prezentowe mialy isc na jego cos. No i w sumie wszystkiego tyle dostal ze 500zl musielismy mu dolozyc do tego co chcial. Chrzestna wogle nie byla. Nie zna jej,taki troche niewypal z wyborem. Bo mi nie tyle o prezent chodzi co o to zeby dziecko procz rodzicow mialo kogos doroslego na kogo moze liczyc.

Mam wkoncu podloge w lazience polozona. Jutro wkoncu wanna,piecyk itp. Jeszcze zapomnielismy ze trzeba rury i grzejnik pomalowac.

Moje dziecko niezmiennie w biegowym rozkochany,nie ma mowy zeby go gdzies bez tego rowerka zabrac.

Pytanie takie jeszcze meczace Was pewnie juz troche,jakie macie polki w lazience?tzn jakies dokupowane czy z plytek?chodzi o takie pod lustrem,bo mi sie drewniane podobaja,a tz sie uparl ze z plytek,nie idzie z nim tego przegadac

Bao nie obraz sie ale tylko wokolo Ciebie i na placach zabaw,i w przedszkolach,i w rodzinie jakies negatywy w stosunku do chlopcow. Moze to bardziej o twoje odczucia chodzi,wpojone przez mame. Tylko sie nie obrazaj
fajne są szafki pod zlew z szfladami,wydaje mi się ze zależy od rozkładu lazienki

Stary 2013-03-01, 20:41   #579
monka23
Zakorzenienie

Madzik ja nie mam polki , u mnie zlew pod oknem . Ja poluje na jakaś szafeczke z lustrami na tampony i inne dupsy , ale nie mogę sie zdecydować .
Jaka drewniana chcesz , poka. Ja bym wolała szklana , albo biala albo z kafelek o ile dobrze sobie to wyobrażam .
Ale mną sie nie kieruje bo ja białe , szklane , błyszczące klimaty lubię
Stary 2013-03-01, 20:54   #580
nataszka25
Zakorzenienie

Evi balsamka ogórkowata

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nataszka- u nas sklep nadal niestety na topie moge ci ja podrzucic tylko u nas sprzedaje sie slodycze. Kasztany to cukierki czekoladowe napatrzyla sie na dziadkow (maja sklep ze slodyczami) i jak naklada do woreczkow by zwazyc, to naklada woreczek na reke
miały by sklep wielobranżowy,

ja wróciłam od fryzjera
3 godzinki, nie ma jak odpoczynek i wizyta u fryzjera z dzieckiem
ale grzeczna była...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:04   #581
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

O tym samym pomyslalam...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 21:08   #582
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie jest szklana pod lustrem,

a półki inne to wnęki z płytek i w środku szkło, półki szklane

Madziu
a kogo macie za chrzestną, czemu nie wypał? to ktoś z rodziny?
Odpowiedz jeśli oczywiście chcesz o tym pisać.

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-03-01 o 21:11
Stary 2013-03-01, 21:28   #583
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
biedna mała

ania p - ja też z Kubusiem do okulisty idę, ale niech już te 3 lata skończy, byliśmy jak miał rok i teraz na kontrolę po 2 latach mamy iść moje dzieci obciążone ślepotą po mnie mogą być oby nie musiały nosić okularków
Iza - dla Ciebie

)
No właśnie ja też jestem ślepaj i tego się bardzo boję

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
dla mnie i wino i piwo to alkohol.Nie ma różnicy dla mnie czy wóda czy te wcześniej wymienione.Rodzina tż nie wyobraża sobie imprez chrzcin,urodzin dzieci bez chlania(u nich zawsze alkoholu od cholery)ale u nas w zeszłym roku na urodzinach małej nawet kropli picolo nie było i tak będzie zawsze.Pewnie mają mnie za ostatnie chore dziwadło,ale zwisa mi to jak ten topniejący się śnieg.
:
U mnie to zależy od ludzi . Jak wiem że kulturka jest i że to piwko to jest do obiadu to ok Tak samo wino , do obiadu czemu by nie . Wódy na imprezach tego typu nie toleruję mimo tego że jak pisałam z TZ potrafię flaszkę zrobić

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
[/COLOR]AniaP - żeby skorzystać z rocznego macierzyńskiego trzeba urodzić po 17 marca.
Kurde to musisz nogi zaciskać .

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Aha . No dobra bo potrzebujesz do tej operacji , tak ?
Ale mimo wszystko namawiam cie do oddawania krwi , masz sprawdzone regularnie i co najważniejsze pomagasz ratować ludzi .

:
Ja chcę jechać , ale u mnie nie ma , trzeba dymać co najmniej 20 km

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Rozwiązywaliśmy właśnie zadania dla 3 latków - musze przyznać, ze coraz lepiej mu idzie pisanie szlaczków po śladzie - rękę ćwiczymy liczy do 5 bezbłędnie - jak mamy 4 cegły i jedną skreślimy to ile zostanie? - tego typu zadania powyżej 5 wszystko jest osiem dziesięć, pisaliśmy też cyferki po śladzie: 1, 3, 7 napisze sam, reszta za trudna jeszcze
Olka liczy do 15 , śpiewa po angielsku , ale to nie moja zasługa tylko brata
Zobaczysz jak będzie z młodą Zresztą to drugie omija większość zabawek dla niemowląków . Olka sortery czy zabawki typu mula to miała głeboko w nosie .

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Auto naprawiliśmy ,okzało się że tylko turbina do czyszczenia była i zapłaciliśmy tylko 300 zł ,gościu powiedział że była zapieczona i że od czasu do czasu trzeba było go przepalić , no to raczej ja nie dam rady bo moja maksymalna prędkość to jest 80-90 na godzinę
Życzę oby rachunek nie za wysoki był

.
Żeby to przedmuchać , to się powinno jakieś 20-30 min jechać przynajmniej 120 Ew. można zwiększyć w aucie obroty i wtedy można jechać wolno , bo tak się tez robi . Mi tak się zapycha filtr cząstek stałych - to taki badziew odpowiedzialny za oczyszczanie spalin . I TZ śmignie po autostradzie i jest ok . Zimą zresztą jest to ciężko zrobić nawet jak się ma gdzie jechać
To pisał ja - mechanik teoretyk

Cytat:
Nie wiem, czy są jakieś sposoby, ale wolę nie wiedzieć.
Ja nie czuję się w ogóle porodowo i dzięki Bogu. Dziewczyny, które rodzą podobnie do mnie na wątku mają skrócone szyjki, rozwarcia a ja nic. Więc szansa jest. Ale nie chcę zapeszyć.

.
Kurde te laski co mają termin w pobliżu tego dnia to muszą mieć stresiora

Cytat:
z najbiedniejszej części

I powiem wam, że z tego się cieszę, że moje dziecko pogańskie-że mnie ten cały cyrk ominie (nie chcę nikogo obrazić-żeby nie było), ale ludzi to z roku na rok wariują coraz bardziej na tym punkcie.

Ja dzieciom mojego brata dawałam skromne prezenty na komunię-młodemu chyba telefon kom (normalny, smartfonów nie było wtedy), a córce chyba łańcuszek z wisiorkiem. Ładnie podziękowali, ale w sumie nawet jakby uznali, że za mało, za tanio czy co tam, to mnie to wali-daję tyle na ile mnie stać i nie biorę udziału w wyścigach kto kupi lepszego i droższy prezent, quada, kompa czy co tam. Ja "podtrzymuję" tradycję, że to przyjęcie sakramentu, a nie urodziny.
U mnie chrzciny Szymka były na 10 osób zwkły obiad , Olki na 12 w domu . Komunia też będzie na bank w domu . Na pewno szopki robić nie zamierzam

Cytat:
Jako że sprzedaję rzeczy miedzy innymi do chrztów napiszę że szału nie ma
Ale mi się już chyba te wszystkie kiece opatrzyły .
Ja Olkę ubrałam w zarze .

Co do chrzcin to jeszcze takiego szału ludzie nie mają .
Ale to co się dzieje na komuniach
Juz jest obłęd . mamy w sprzedaży wianki , garnitury , dodatki
Jak posłucham tych bab Dobrze że kiecki tylko komisowe , bo by człowiek zwariował

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Co do chrzestnych to u mnie w domu zawsze wybierało się tak : że gdyby tffu tffu coś się stało , to ma być taka osoba która się dzieckiem zajmie i dla dzieciaka ma być jak rodzina bliska . Szymek ma moją kuzynkę i TZta najlepszego przyjaciela . O ile kuzynka daleko i nie jej wina że się mało widzą , tak Tzta przyjaciel jest osobą że SZymek w kazdej chwili o wszystko się może zwrócić do niego
U OLi jest moja przyjaciółka , która też tą rolę wypełnia świetnie i TZta syn , co do niego to się stara ale to małolat więc jeszcze nie do końca kuma .
Stary 2013-03-01, 21:32   #584
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Zosia to potrafi wypić i umie gości zabawic
.

Cytat:
W najbiedniejszej części Polski - z lubelszczyzny. Mam takie samo zdanie na temat sakramentów dzieci. Na chrzciny to już całkiem przegięcie, kiedy dziecko przecież nie skorzysta z tych prezentów. Na komunię to dzieci teraz czekają tylko na prezenty a później jest porównywanie w szkole, kto co dostał. a do tego jeszcze te imprezy w restauracjach... Ostatnio jest już moda na imprezy z okazji bierzmowania. Za moich czasów na bierzmowanie szło się ze świadkiem i rodzicami, żadnych prezentów, żadnych imprez a teraz... Zatkało mnie jak chrześnica tz-a przyjechała go zapraszać z rodzicami na przyjęcie z okazji bierzmowania (nie do kościoła). Szkoda, że zaproszeń nie dała. Tz pojechał dzień wcześniej, dał jej bombonierę, album (nie pamiętam chyba z Papieżem) i łańcuszek. Oczywiście się obrazili, że nie był na suto zakrapianej imprezie.
z tym bierzmowaniem to już przesada.

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
ja wróciłam od fryzjera
3 godzinki, nie ma jak odpoczynek i wizyta u fryzjera z dzieckiem
ale grzeczna była...
ja też byłam dzisiaj u fryzjera z Zosią, ale tylko godzinke

Cytat:

też o tym pomyślałam

co do prezentów to każdy daje tyle ile uważa.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:34   #585
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mi tez sie typowo chrzcinowe ciuszki nie podobaja moja miala wsio na szydelku, lacznie z kapelusikiem szyte przez moja mame.

My z tz tez obalamy flaszeczke na raz a imrezy dzieciowe bezalkoholowe

Ide spac bo jutro znow do pracy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:45   #586
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
[Bibra[/B] na bank indywidualna sprawa Jak jest tz to sprawdź , moze a nuz teraz cos bedzie.
Ja mam nadzieje ze im tam nigdy nie padne , taaka siara , z tym nigdy nie wiadomo.
U nas oddawalo sie co 4 miesiące, a teraz chyba zmienili na 3 miesiące , ale nie jestem pewna .
A to ja myślałam że co miesiąc a zemdlałaś kiedyś? bo mi się kiedyś słabo zrobiło po wyrwaniu zęba
Cytat:
Libra - maksymalnie możesz co 3 miesiące. Mężczyźni co 2. Zjedz wcześniej lekkie śniadanie, beztłuszczowe - najlepiej pełne węglowodanów. Pij dużo płynów. I będzie ok. Ja za pierwszym razem byłam bez śniadania, nie wiedziałam. Leciała krew 15 minut i niemal odjechałam. Teraz średnio oddaję 5 minut i nic się nie dzieje. Tylko słaba jestem bardzo.
to sama decydujesz ile minut? po niedzieli zadzwonię tam i się wszystkiego dowiem najlepiej
Cytat:
Nie jestem zwolenniczką dawania małym dzieciom biżuterii. Po pierwsze zanim zaczną ją nosić to moda się zmieni albo będzie nie w ich guście, mogą mieć np. uczulenie na złoto, albo w ogóle będą przeciwnikiem biżuterii . Ja nie noszę nic, co dostałam na Komunię, nie w moim stylu. Myślałam nad jakąś pozytywką - szkatułką na biżu ale chyba musi być z jakimiś kamieniami, żeby kosztowała tyle. Kiedyś była fajna tradycja - chrzestna ubierała dziecko a chrzestny.... nie wiem, może tort. Chociaż z drugiej strony ubrać dziecko to można za 100 zł ale też za 500 zeta, no i matce ciężko dogodzić (np. mi).
A na wesele ile się daje to nawet nie pytaj. Generalnie to zależy od "powiązań rodzinnych", tak od 1 tys. (rzadko) do 5 tys.
Teraz na urodziny dziewczynek to już wcześniej ich uprzedziłam, żeby nie przesadzali z prezentami, bo ja w przyszłości nie wyrobię.
Żartujesz prawda?

Co do złota to fakt może być tak jak mówisz ,ja na przykład nie lubię złota ,nie pasuje mi ,zdecydowanie wolę srebro
U nas chrzestna kupuje szatkę -krzyżmo a chrzestny świecę
Cytat:
właściwie już ci wszystko dziewczyny napisały-o śniadaniu, że potem lekko słabo sie będziesz czuć, więc lepiej autem nie.
Oddaje się najczęściej co 3 miesiące (kobiety) po 500ml. U nas też 10 czekolad dają, a po kwalifikacji, przed samym oddaniem jeszcze się je wafelka i kawę albo colę.
Niby mówią, że jak się oddaje regularnie, to jakby się organizm przyzwyczaja do większej produkcji i jak się nie odda to ciś tam można odczuwać, ale jak to dokładnie jest to nie wiem.
Ja oddawałam tak 2x do roku. Już bardzo dawno nie byłam i długo nie będę (biorę leki). Ostatni raz chciałam dla zosi oddać, ale mnie odesłali bo miałam za dużo leukocytów...

Ja ogólnie nie czaję tego boomu na super hiper ekstra drogie prezenty z okazji, co by nie było, przyjęcia sakramentu , komunia chrzciny-kiedyś zupełnie o coś innego chodziło, a dawało się po prostu pamiątkę tego dnia...
Sama jestem taką w zasadzie nie-katoliczką, dziecka nie ochrzczę, na religię i do komunii nie poślę, ale ogólnie wierzących szanuję bardzo.
Nie kumam jednak tego, że już dawno przestały sakramenty mieć wydźwięk duchowy, a mają w zasadzie czysto materialny.....
Nie piję do ciebie, broń boże, tylko do tego co to teraz się porobiło...
.
oj ja bez śniadania się z domu nie ruszam ,mowy nie ma ,mało tego jak gdzieś jadę to mam kanapki w torbie
Ciśnienie mam raczej niskie albo normalne.Rozumiem że ta kawę przed to po to żeby podwyższyć ?

CO do sakramentów to jestem podobnego zdania ,nic się teraz nie liczy tylko co za ile ,w jakim lokalu
Tak samo chrzestni ,ludzie chyba zapominają kim tak na prawdę są chrzestni i po co się ich wybiera bo wbrew temu co niektórzy myślą nie po to zeby dawali prezenty
Dzisiaj ludzi wierzących na prawdę jest bardzo mało ,szkoda gadać
Cytat:
W najbiedniejszej części Polski - z lubelszczyzny. Mam takie samo zdanie na temat sakramentów dzieci. Na chrzciny to już całkiem przegięcie, kiedy dziecko przecież nie skorzysta z tych prezentów. Na komunię to dzieci teraz czekają tylko na prezenty a później jest porównywanie w szkole, kto co dostał. a do tego jeszcze te imprezy w restauracjach... Ostatnio jest już moda na imprezy z okazji bierzmowania. Za moich czasów na bierzmowanie szło się ze świadkiem i rodzicami, żadnych prezentów, żadnych imprez a teraz... Zatkało mnie jak chrześnica tz-a przyjechała go zapraszać z rodzicami na przyjęcie z okazji bierzmowania (nie do kościoła). Szkoda, że zaproszeń nie dała. Tz pojechał dzień wcześniej, dał jej bombonierę, album (nie pamiętam chyba z Papieżem) i łańcuszek. Oczywiście się obrazili, że nie był na suto zakrapianej imprezie.
albo impreza z okazji rocznicy komunii
Cytat:
z najbiedniejszej części

.
poganski to kraj i poganskie obyczaje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:55   #587
koglus
Rozeznanie

wlasnie czytam na onecie wypowiedz lecha walesy ze :
geje powinni siedzieć w ostatniej ławie, albo nawet za murem

jestem w szoku ale zacofany gosciu i on dostal nobla szok

Stary 2013-03-01, 21:55   #588
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez 50 .
Ty to scypiorecek byłaś jak cieszylas sie z tych 50 , a wzrostu ile masz ?
Pamietam fotkę to taka mega Megi drobna byłaś a teraz tylko z tylu ale do czasu do czasu .
Nie taki szczypioreczek - pod 60 podchodziłam bardziej, ale kości na wierzchu były - no jakąś taką mam budowę. I 169 cm.

Cytat:
A to ja myślałam że co miesiąc a zemdlałaś kiedyś? bo mi się kiedyś słabo zrobiło po wyrwaniu zęba

to sama decydujesz ile minut? po niedzieli zadzwonię tam i się wszystkiego dowiem najlepiej
Nie decydujesz - spuszczają do worka 450 ml i biorą jeszcze 2 miarki do badań. Ja nie jestem z tych mdlejących mocno. Ale wiesz - ja po operacji szłam do wc, a 2 pielęgniarki leciały za mną, bo miałam autotrasfuzję i krwotok później mały. Ale ja twardo, że ja idę i już.
Po wyrywaniu nigdy nic mi nie było. Tylko czasem czuję się taka słabsza po prostu.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:58   #589
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam umywalkę z duzymi brzegami że tak to nazwę że tam można różne rzeczy postawić i pod umywalką mam szafkę z dwoma dużymi szufladami i tak mi się wydaje najlepiej bo jakby te wszystkie pierdułki trzeba było ściągać do wycierania kurzy a tak w szufladach tak się nie kurzy , z płytek to mam tylko nad kiblem
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Żeby to przedmuchać , to się powinno jakieś 20-30 min jechać przynajmniej 120 Ew. można zwiększyć w aucie obroty i wtedy można jechać wolno , bo tak się tez robi . Mi tak się zapycha filtr cząstek stałych - to taki badziew odpowiedzialny za oczyszczanie spalin . I TZ śmignie po autostradzie i jest ok . Zimą zresztą jest to ciężko zrobić nawet jak się ma gdzie jechać
To pisał ja - mechanik teoretyk
.
oj to dla mnie juz kosmiczna prędkość ,a obrotów też nie zwiększę bo mi wyższy bieg wskoczy ,automat mam , a nie umiem jeździć jak przełączę na manualną ,zresztą juz w ogóle nie pamiętam jak to ze sprzęgłem było taki to ze mnie kierowca
Jedynie na tż mogę liczyć że przedmucha

Dziewczyny widziałyście http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,opa....html#opOpinie
nawet sobie nie wyobrażam co oni i ta malutka przeżywają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 22:00   #590
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też tak było w obu ciążach, żadnych "zapowiedzi porodu" i pierwszą "wyciągnęli siłą" prawie 2 tygodnie po terminie a przy drugiej od razu cc w terminie. Trzymam kciuki, żeby poród poszedł gładko, bez problemów i nie przed czasem. A robiłaś sobie zdjęcia z brzuszkiem i synkiem?
W ten weekend planuję. Mam już kawał brzucha i syn może wypoczęty będzie bardziej dla mnie łaskawy. No i kupiłam jakąś sensowną bieliznę, że nie ma porno na fotkach.

Byłam dzisiaj na piwie z koleżankami. Normalnie uwielbiam być jedyną trzeźwą osobą w towarzystwie W każdym razie pokazałam im brzuch w wc - powiedziały, że już nie chcą mieć dzieci i że je straszę.
Ale nie nadaję się na takie wyjścia już. Strasznie to męczące.
Stary 2013-03-01, 22:16   #591
monka23
Zakorzenienie

Libra widziałam i sprawdzam czy jest juz jakaś aktualizacja , bosz bidula mała sama , zimno, ciemno, oby dała radę , oby nikt jej nie zabrał .
A jasne ze zemdlalam, przy akupunkturze , karetkę cipy chciały wzywać bo mnie dobudzic nie mogły , wstydu tylko bym sie najadla
Co do krwi to zalezy jak komu leci, mi tez raz dwa , dłoni sie zaciska i otwiera tylko spokojnie , zeby nie za szybko .

Megi tosz ty krótsza domenie o 1 cm kurdupelek Ja przy wadze 60 czuje sie jak słoń i mi nogi o nogi sie opierają, juz nie mówię o wadze 80-90 kg w ciąży . W ciąży męczące, zwłaszcza przy końcówce , poczekaj jak urodziny, dojdziesz do siebie , hormony zejdą , bedzie miodzio
Stary 2013-03-01, 22:23   #592
libra777
Zakorzenienie

To musi koszmar dla nich być ,też sprawdzam i nic jak na razie wierzę że jednak będzie cała i zdrowa
Stary 2013-03-01, 22:48   #593
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego mlodszego chudzielca dzisiaj mierzylam to ma dokladnie 107,3cm. Ile maja Wasze dzieci? Waga mu na 16 kg stoi od 5mc
Amelia 6 maj waga lekko piórkowa 13kg wzrostu 96 z czego połowa to nogi potem reszta ciała potwierdzam stoi od poł roku z ta sama waga

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:

Pochwalę się moją pufą,jest w całości zrobiona z materiałów z odzysku ,recykling w pełnej krasie
1,2 gotowy puf na tle kanapy żeby było widać wielkość obszyta sztucznym futerkiem wyciętym z bluz z których wyrósł mój syn , 3 wersja robocza, została obszyta miękką starą kołderką i śpiworkiem,4 tak wygląda w środku butelki,karton,taśma klejąca.
Można na niej normalnie siedzieć,trochę szeleści ,podejrzewam że jakby była zrobiona z butelek z jakiegoś twardszego plastiku to by tak nie trzeszczała.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Nasza Jula w trakcie wędrówki między sklepami zaczęła śpiewać:
"Maszerują strzelcy, maszerują,
KALABINY błyszczą, szary strój,
a przed nimi drzewa salutują, bo za naszą Polskę idą w bój"
Miny ludzi bezcenne
hahaha dobra

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Rany julek!!!! Dziewczyny wczoraj czytałam wieczorem.. dzis wchodze i co??!! 5 stron !!!

Ja sie chyba nie nadaje na wizaz juz.. kiedy wy macie czas pisać????
ja albo w pracy jestem albo robie obiad albo piore itp..
pociesz sie ze sama nie jestes

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ana te bluzeczki z kokardą bardzo mi się podobały tylko rozmiary już nie bardzo ale może i tak się skuszę
Spodenki super - u nas nie było. Może w innym będzie

Ba małe ciuszki jako że dziecko głównie leżące czy siedzące to mniej się niszczą a takie jak nasze dzieciaki to czasem się "palą" na dziecku.

Nie bardzo rozumiem z tym alkoholem Zależy Ci na tym żeby postawić czy nie chcesz ? I co do tego mają święta ? My też w ubiegłym roku zaliczyliśmy urodziny Zosi w Wielką Sobotę więc praktycznie już były Święta . Teść wypił piwko a panie sączyły winko
dokladnie nie wiem o co chodzi ale u mnie na urodzinach ameli nie ma alkoholu na naszych tak ale nie na jej ...

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Właśnie idę sobie winka polać

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Monka Twoje dzieci są boskie

mie widze dzieciaków monki

po winko musze isc na raps do pownicy taty

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Czy któraś ma jakieś "przecieki" kiedy tytułowa wiosna zawita?
a przeciek to ja miałam wczoraj ale nie wiosenny
przenosilismy akwarium 112 litrowe .. rybki dałam do małego akwa i tak sobie zwirek sypiemy lejemy wode do duzego ... mowie do tz co bys zrobił gdyby akwa pekło a on ze bał by sie o panele a ja mówie a ja bym sie zsikała ze smiechu ... poszłam do kuchni robic mielone tz sie golił nagle z pokoju woła Ami mamus chodz szybko woda tu leci (myslałam ze to pompka bo zanim ona wody nabierze jakis czas mija ) ale ona znów mamus tu woda kapie .. wchodzimy do pokoju atam woda sie leje z kazdej strony
reczniki wiaderko łapalismy wode i od taka przygoda dzis po nowe jechalismy i tż m,ówi chciałas miec wieksze hahaha masz wieksze akwa 129 hehe nie było by w tym nic smiesznego gdyby nie to ze to akwa jest takie samo wymiarowo tylko te 129 jest 8 cm dłuzsze tak mnie załatwił

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
1.Moje dziecko po tych weselach ma nową metodę noszenia sukienek
sama sobie to robi i mówi że jest gotowa na wesele

2.to zielone to nie fasolka to duzo duzo większe, fasolke też mamy, ale co to jest??

wow jaka modeleczka i jak pozuje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 22:58   #594
monka23
Zakorzenienie

Edzia bo juz ni ma

Ogląda ktos serial , Czas honoru ? On chyba od kilku lat leci w tv , nigdy go nie oglądałam, a jakoś mnie tak naszlo i na Ipla oglądałam np w kuchni w łazience . Super , świetny, polecam strasznie sie wkrecilam. Juz wszystko obejrzalam dzien w dzien od rana do nocy jak miałam czas. I skończyłam, a chciałabym jeszcze . Piękny . Ehhh . Teraz wciaga, miłość nad rozlewiskiem

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
przenosilismy akwarium 112 litrowe .. rybki dałam do małego akwa i tak sobie zwirek sypiemy lejemy wode do duzego ... mowie do tz co bys zrobił gdyby akwa pekło a on ze bał by sie o panele a ja mówie a ja bym sie zsikała ze smiechu ... poszłam do kuchni robic mielone tz sie golił nagle z pokoju woła Ami mamus chodz szybko woda tu leci (myslałam ze to pompka bo zanim ona wody nabierze jakis czas mija ) ale ona znów mamus tu woda kapie .. wchodzimy do pokoju atam woda sie leje z kazdej strony
reczniki wiaderko łapalismy wode i od taka przygoda dzis po nowe jechalismy i tż m,ówi chciałas miec wieksze hahaha masz wieksze akwa 129 hehe nie było by w tym nic smiesznego gdyby nie to ze to akwa jest takie samo wymiarowo tylko te 129 jest 8 cm dłuzsze tak mnie załatwił

Tez tak czasem mówię, a co byś zrobił ....
W tamtym tyg staliśmy na ogrodzie, samolot leciał i strasznie buczyl , my na siebie i ta sama myśl, ze nam zara rypnie na nasza nowa łazienkę , to juz byłby pech . Potem go pytam a co by zrobił gdyby rzeczywiście spadł, to mi powiedział, ze nie obchodzi go dom, będziemy miec szczęście jak przeżyjemy .
Stary 2013-03-01, 22:58   #595
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

U nas nieubłaganie zbliża się wiosna mimo pogody zimowej. Ptaki śpiewają jak głupie, koty się drą na całe osiedle, pachnie już zupełnie inaczej - jak nic idzie wiosna Na jej efekty jednak trzeba jeszcze spokojnie zaczekać

Co do prezentów to już nie raz pisałam, ja daję tyle ile mogę lub to co mogę. Nie uznaję zasady że muszę dać tyle ile dostałam. Toż to jakieś wariactwo. Imprezy w knajpach to dla mnie abstrakcja.

Mrówka i Pop zdrówka dla dziewczyn

Ania my jesteśmy umówione na 12 kwietnia do okulisty i raczej nie liczę że okularki nie będą konieczne. Zobaczymy.

Bao gdzie Ty znalazłaś ćwiczenia dla 3-latków ? Dawaj linka.
Kubuś zdolny chłopak Czy przypadkiem na pisanie nie jest za wcześnie ?

Pop ja uważam że macierzyński w przypadku wcześniaków powinien się zaczynać w momencie wypisu ze szpitala.

Megi pół roku to za mało macierzyńskiego. Oczywiście jak ktoś chce to może iść sobie wcześniej do pracy ale wg mnie powinien być to dłuższy czas.

Madzia ja mam półkę z kafelek na całej ścianie. Wolałabym mieć wszystko schowane w szafce ale ona już była jak się wprowadziliśmy

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2013-03-01 o 23:01
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 06:02   #596
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U mnie to zależy od ludzi . Jak wiem że kulturka jest i że to piwko to jest do obiadu to ok Tak samo wino , do obiadu czemu by nie . Wódy na imprezach tego typu nie toleruję mimo tego że jak pisałam z TZ potrafię flaszkę zrobić

a pijcie sobie ja też czasami sobie drinka z tż walnę.
Jeszcze raz podkreślam,że mi chodzi tylko o imprezy dziecka
Cytat:
albo impreza z okazji rocznicy komunii
ja to nie wiem czy się śmiać czy płakać

u mnie kolejny boski,słoneczny dzień się pięknie zapowiada

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 06:49   #597
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
u mnie kolejny boski,słoneczny dzień się pięknie zapowiada
U mnie też piękne słońce. Co prawda na termometrze 1C, ale nie patrzę i czuję od razu wiosnę.

Dzisiaj mój miś nalał w nocy do łóżka. Nożesz... od pół roku nie było wpadki a teraz bach.... jak założyłam mu normalne prześcieradło.
Nie wiem, co tu się działo, jak mnie nie było wieczorem, ale mieszkanie wygląda jak po burzy, podłogi się lepią, ubrania wszędzie rozrzucone, dziecko zasikane...

Ech... to słońce tak fajnie nastraja.

Sara - kupiłam szpinak świeży, dzisiaj robię test Twojej sałatki.
Stary 2013-03-02, 07:05   #598
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
o sziet ale wam sie narobiło ,wykrakałaś sobie a jak tam panele? nie papuchli?
Cytat:
Edzia bo juz ni ma

Ogląda ktos serial , Czas honoru ? On chyba od kilku lat leci w tv , nigdy go nie oglądałam, a jakoś mnie tak naszlo i na Ipla oglądałam np w kuchni w łazience . Super , świetny, polecam strasznie sie wkrecilam. Juz wszystko obejrzalam dzien w dzien od rana do nocy jak miałam czas. I skończyłam, a chciałabym jeszcze . Piękny . Ehhh . Teraz wciaga, miłość nad rozlewiskiem

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Tez tak czasem mówię, a co byś zrobił ....
W tamtym tyg staliśmy na ogrodzie, samolot leciał i strasznie buczyl , my na siebie i ta sama myśl, ze nam zara rypnie na nasza nowa łazienkę , to juz byłby pech . Potem go pytam a co by zrobił gdyby rzeczywiście spadł, to mi powiedział, ze nie obchodzi go dom, będziemy miec szczęście jak przeżyjemy .
a ja tak właśnie nie mówie ,bo wierzę w słowo wypowiedziane w złej godzinie ,czasem jak któreś z nas coś chlapnie głupiego to zaraz drugie mówi "żeby się twoje słowo w gówno obróciło"

Ja oglądałam ,najgorzej że to trza było czekać cały tydzień na nowy odcinek ,a jakie chłopaki przystojne

Znaleźli dziewczynkę ,żyje , oddaliła się 4km od domu ,pies z nią poszedł ,to w moim województwie ,mróz był w nocy ,pewnie przemarzła bidula ,a ludzie już ku.r.wa morderców zrobili z rodziców co za znieczulica,nie wszyscy są tacy jak waśniewska

A mój Miko gorączki w nocy dostał , dałam mu pół czopka ,bo syrop zanim by przełknął te 5ml to by sie udławił chyba , miałam tylko paracetamol w czopkach dla dorosłych to dałam mu pół i juz w nocy gorączka spadła ale teraz ma stan podgorączkowy.No i wczoraj w dzień miał rozwolnienie,raz nawet nie zdążył do kibelka,czyżby to jakiś wirus,no raz na ruski rok musi być chory,tylko szkoda bo piękny dzień się zapowiada,słoneczko już świeci.Mam nadzieję że mu przejdzie.
Muszę cisnąć do apteki po jakieś czopki dla dzieci ,tylko chyba go najpierw zważę bo to chyba zależnie do wagi jest ile mg co nie?

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Dzisiaj mój miś nalał w nocy do łóżka. Nożesz... od pół roku nie było wpadki a teraz bach.... jak założyłam mu normalne prześcieradło.
Nie wiem, co tu się działo, jak mnie nie było wieczorem, ale mieszkanie wygląda jak po burzy, podłogi się lepią, ubrania wszędzie rozrzucone, dziecko zasikane...
dlatego ja pampka jeszcze nie zdejmuje chociaż już od dawna nie sika.

U mnie to samo jak zostawię dzieciaki z moją mamą , wracam a przez chatę jakby huragan przeleciał ,wszystko porozwalane, podłoga sie lepi
Stary 2013-03-02, 08:59   #599
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
szkoda kasy na ubranka które Założy raz, fajna jest gwiezdnej karuzela projektor lampka fisher price zobacz Allegro. Najpierw jest karuzela z rojektorem dla maluszka potem lampka co grać może i projektor. Moja ma do tej pory
Moja też ma taką karuzelę z FB, tylko zamiast gwiazdek wyświetlają się zwierzątka. A prezenty sobie odpuszczam, dam kaskę i z głowy.

Cytat:
Jasta jednym z twoich założeń przy nie kupowaniu biżuterii było to , ze mała moze nie byc zwolenniczką biżuterii ,a chcesz kupic jej szkatulke na biżuterię , idac twoim tokiem myslenia prezent tez moze byc nie trafiony .
Kompleciki piękne
To samo pomyślałam jak wklejałam linka.

Cytat:
A mój Miko gorączki w nocy dostał , dałam mu pół czopka ,bo syrop zanim by przełknął te 5ml to by sie udławił chyba , miałam tylko paracetamol w czopkach dla dorosłych to dałam mu pół i juz w nocy gorączka spadła ale teraz ma stan podgorączkowy.No i wczoraj w dzień miał rozwolnienie,raz nawet nie zdążył do kibelka,czyżby to jakiś wirus,no raz na ruski rok musi być chory,tylko szkoda bo piękny dzień się zapowiada,słoneczko już świeci.Mam nadzieję że mu przejdzie.
Muszę cisnąć do apteki po jakieś czopki dla dzieci ,tylko chyba go najpierw zważę bo to chyba zależnie do wagi jest ile mg co nie?
A Miko pozwala sobie czopka zapodać? Agatka to nawet przez sen dupkę zabiera, wierzga nogami i nie ma szans jej czopka wcisnąć. Ja mam teraz na gorączkę roztwór doustny PEDICETAMOL i jego się daje właśnie w zależności od wagi dziecka, np. dla dziecka o wadze 14 kg - tylko 2,1 ml, więc może taką ilość przełknie. Zdrówka dla Mika.
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:23   #600
nataszka25
Zakorzenienie

Libra zdrówka dla Miko,

dobrze, że ta dziewczynka sie znalazła, szczęście.

Mroweczka, Pop
- jak dziewczynki Wasze?

Słońce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości