|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
![]() kosmiczne sumy u was Jasta ![]() no to tamta komunia była taka,rodziców nie było stać na takie miejsce w którym zrobili,ale ważne to co się pokaże na naszej klasie pal licho,że się przy okazji okrada własne dziecko.ja komuś kto nie jest którąś z moich sióstr daję tak jak reszta,a na swoich nie oszczędzam (bo teraz najmłodsza leci do komuni)
|
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Według mnie kazdy daje ile ma i ile chce na chrzciny , ja zawsze daje nie mniej niZ moje dostalo, w końcu to na dZiecko idzie
|
#573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Co do komunii to w zeszlym roku moj starszy mial. I ja podchodze do tego tak...wkoncu mam to za soba ,jeszcze jeden mi zostal.
Erykowi w ramach prezentu od nas chcialam impre zrobic,a prezentowe mialy isc na jego cos. No i w sumie wszystkiego tyle dostal ze 500zl musielismy mu dolozyc do tego co chcial. Chrzestna wogle nie byla. Nie zna jej,taki troche niewypal z wyborem. Bo mi nie tyle o prezent chodzi co o to zeby dziecko procz rodzicow mialo kogos doroslego na kogo moze liczyc. Mam wkoncu podloge w lazience polozona. Jutro wkoncu wanna,piecyk itp. Jeszcze zapomnielismy ze trzeba rury i grzejnik pomalowac. Moje dziecko niezmiennie w biegowym rozkochany,nie ma mowy zeby go gdzies bez tego rowerka zabrac. Pytanie takie jeszcze meczace Was pewnie juz troche,jakie macie polki w lazience?tzn jakies dokupowane czy z plytek?chodzi o takie pod lustrem,bo mi sie drewniane podobaja,a tz sie uparl ze z plytek,nie idzie z nim tego przegadac Bao nie obraz sie ale tylko wokolo Ciebie i na placach zabaw,i w przedszkolach,i w rodzinie jakies negatywy w stosunku do chlopcow. Moze to bardziej o twoje odczucia chodzi,wpojone przez mame. Tylko sie nie obrazaj
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-03-01 o 20:33 |
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
Moj byl na chrzcinach w kombinezonie kremowym, a do restauracje miał welurkowe białe spodnie , ciapki biale na gumki , sweterek chrzcielny ładny , biała czapeczka i było mu ciepło i wygodnie
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta jednym z twoich założeń przy nie kupowaniu biżuterii było to , ze mała moze nie byc zwolenniczką biżuterii ,a chcesz kupic jej szkatulke na biżuterię
, idac twoim tokiem myslenia prezent tez moze byc nie trafiony . Kompleciki piękne |
|
|
|
#578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik ja nie mam polki , u mnie zlew pod oknem
. Ja poluje na jakaś szafeczke z lustrami na tampony i inne dupsy , ale nie mogę sie zdecydować . Jaka drewniana chcesz , poka. Ja bym wolała szklana , albo biala albo z kafelek o ile dobrze sobie to wyobrażam . Ale mną sie nie kieruje bo ja białe , szklane , błyszczące klimaty lubię
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Evi balsamka ogórkowata
![]() Cytat:
ja wróciłam od fryzjera ![]() 3 godzinki, nie ma jak odpoczynek i wizyta u fryzjera z dzieckiem ![]() ale grzeczna była... |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
O tym samym pomyslalam...
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a półki inne to wnęki z płytek i w środku szkło, półki szklane Madziu a kogo macie za chrzestną, czemu nie wypał? to ktoś z rodziny? Odpowiedz jeśli oczywiście chcesz o tym pisać. Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-03-01 o 21:11 |
|
|
|
|
#583 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zobaczysz jak będzie z młodą Cytat:
Ew. można zwiększyć w aucie obroty i wtedy można jechać wolno , bo tak się tez robi . Mi tak się zapycha filtr cząstek stałych - to taki badziew odpowiedzialny za oczyszczanie spalin . I TZ śmignie po autostradzie i jest ok . Zimą zresztą jest to ciężko zrobić nawet jak się ma gdzie jechać To pisał ja - mechanik teoretyk ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mi się już chyba te wszystkie kiece opatrzyły . Ja Olkę ubrałam w zarze . Co do chrzcin to jeszcze takiego szału ludzie nie mają . Ale to co się dzieje na komuniach Juz jest obłęd . mamy w sprzedaży wianki , garnitury , dodatki Jak posłucham tych bab ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Co do chrzestnych to u mnie w domu zawsze wybierało się tak : że gdyby tffu tffu coś się stało , to ma być taka osoba która się dzieckiem zajmie i dla dzieciaka ma być jak rodzina bliska . Szymek ma moją kuzynkę i TZta najlepszego przyjaciela . O ile kuzynka daleko i nie jej wina że się mało widzą , tak Tzta przyjaciel jest osobą że SZymek w kazdej chwili o wszystko się może zwrócić do niego U OLi jest moja przyjaciółka , która też tą rolę wypełnia świetnie i TZta syn , co do niego to się stara ale to małolat
|
|
#584 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do prezentów to każdy daje tyle ile uważa.
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie typowo chrzcinowe ciuszki nie podobaja
szyte przez moja mame. My z tz tez obalamy flaszeczke na raz a imrezy dzieciowe bezalkoholowe Ide spac bo jutro znow do pracy
|
#586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zemdlałaś kiedyś? bo mi się kiedyś słabo zrobiło po wyrwaniu zęba Cytat:
Cytat:
Co do złota to fakt może być tak jak mówisz ,ja na przykład nie lubię złota ,nie pasuje mi ,zdecydowanie wolę srebro U nas chrzestna kupuje szatkę -krzyżmo a chrzestny świecę Cytat:
Ciśnienie mam raczej niskie albo normalne.Rozumiem że ta kawę przed to po to żeby podwyższyć ? CO do sakramentów to jestem podobnego zdania ,nic się teraz nie liczy tylko co za ile ,w jakim lokalu Tak samo chrzestni ,ludzie chyba zapominają kim tak na prawdę są chrzestni i po co się ich wybiera bo wbrew temu co niektórzy myślą nie po to zeby dawali prezenty Dzisiaj ludzi wierzących na prawdę jest bardzo mało ,szkoda gadać Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie czytam na onecie wypowiedz lecha walesy ze :
geje powinni siedzieć w ostatniej ławie, albo nawet za murem jestem w szoku ale zacofany gosciu i on dostal nobla szok
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po wyrywaniu nigdy nic mi nie było. Tylko czasem czuję się taka słabsza po prostu.
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
,a obrotów też nie zwiększę bo mi wyższy bieg wskoczy ,automat mam , a nie umiem jeździć jak przełączę na manualną ,zresztą juz w ogóle nie pamiętam jak to ze sprzęgłem było taki to ze mnie kierowca ![]() Jedynie na tż mogę liczyć że przedmucha ![]() Dziewczyny widziałyście http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,opa....html#opOpinie nawet sobie nie wyobrażam co oni i ta malutka przeżywają |
||
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj na piwie z koleżankami. Normalnie uwielbiam być jedyną trzeźwą osobą w towarzystwie W każdym razie pokazałam im brzuch w wc - powiedziały, że już nie chcą mieć dzieci i że je straszę. Ale nie nadaję się na takie wyjścia już. Strasznie to męczące.
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Libra widziałam i sprawdzam czy jest juz jakaś aktualizacja
A jasne ze zemdlalam, przy akupunkturze , karetkę cipy chciały wzywać bo mnie dobudzic nie mogły , wstydu tylko bym sie najadla ![]() Co do krwi to zalezy jak komu leci, mi tez raz dwa , dłoni sie zaciska i otwiera tylko spokojnie , zeby nie za szybko . Megi tosz ty krótsza domenie o 1 cm kurdupelek Ja przy wadze 60 czuje sie jak słoń i mi nogi o nogi sie opierają, juz nie mówię o wadze 80-90 kg w ciąży
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
To musi koszmar dla nich być ,też sprawdzam i nic jak na razie
wierzę że jednak będzie cała i zdrowa
|
|
|
|
#593 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
13kg wzrostu 96 z czego połowa to nogi potem reszta ciała potwierdzam stoi od poł roku z ta sama waga ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
mie widze dzieciaków monki ![]() po winko musze isc na raps do pownicy taty ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- a przeciek to ja miałam wczoraj ale nie wiosenny ![]() przenosilismy akwarium 112 litrowe .. rybki dałam do małego akwa i tak sobie zwirek sypiemy lejemy wode do duzego ... mowie do tz co bys zrobił gdyby akwa pekło a on ze bał by sie o panele a ja mówie a ja bym sie zsikała ze smiechu ... poszłam do kuchni robic mielone tz sie golił nagle z pokoju woła Ami mamus chodz szybko woda tu leci (myslałam ze to pompka bo zanim ona wody nabierze jakis czas mija ) ale ona znów mamus tu woda kapie .. wchodzimy do pokoju atam woda sie leje z kazdej strony![]() reczniki wiaderko łapalismy wode i od taka przygoda dzis po nowe jechalismy i tż m,ówi chciałas miec wieksze hahaha masz wieksze akwa 129 hehe nie było by w tym nic smiesznego gdyby nie to ze to akwa jest takie samo wymiarowo tylko te 129 jest 8 cm dłuzsze tak mnie załatwił ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
wow jaka modeleczka i jak pozuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Edzia bo juz ni ma
Ogląda ktos serial , Czas honoru ? On chyba od kilku lat leci w tv , nigdy go nie oglądałam, a jakoś mnie tak naszlo i na Ipla oglądałam np w kuchni w łazience . Super , świetny, polecam strasznie sie wkrecilam. Juz wszystko obejrzalam dzien w dzien od rana do nocy jak miałam czas. I skończyłam, a chciałabym jeszcze . Piękny . Ehhh . Teraz wciaga, miłość nad rozlewiskiem ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
![]() Tez tak czasem mówię, a co byś zrobił .... W tamtym tyg staliśmy na ogrodzie, samolot leciał i strasznie buczyl , my na siebie i ta sama myśl, ze nam zara rypnie na nasza nowa łazienkę .
|
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nieubłaganie zbliża się wiosna mimo pogody zimowej. Ptaki śpiewają jak głupie, koty się drą na całe osiedle, pachnie już zupełnie inaczej - jak nic idzie wiosna
Co do prezentów to już nie raz pisałam, ja daję tyle ile mogę lub to co mogę. Nie uznaję zasady że muszę dać tyle ile dostałam. Toż to jakieś wariactwo. Imprezy w knajpach to dla mnie abstrakcja. Mrówka i Pop zdrówka dla dziewczyn Ania my jesteśmy umówione na 12 kwietnia do okulisty i raczej nie liczę że okularki nie będą konieczne. Zobaczymy. Bao gdzie Ty znalazłaś ćwiczenia dla 3-latków ? Dawaj linka. Kubuś zdolny chłopak Czy przypadkiem na pisanie nie jest za wcześnie ?Pop ja uważam że macierzyński w przypadku wcześniaków powinien się zaczynać w momencie wypisu ze szpitala. Megi pół roku to za mało macierzyńskiego. Oczywiście jak ktoś chce to może iść sobie wcześniej do pracy ale wg mnie powinien być to dłuższy czas. Madzia ja mam półkę z kafelek na całej ścianie. Wolałabym mieć wszystko schowane w szafce ale ona już była jak się wprowadziliśmy
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-03-01 o 23:01 |
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz podkreślam,że mi chodzi tylko o imprezy dziecka ja to nie wiem czy się śmiać czy płakać ![]() u mnie kolejny boski,słoneczny dzień się pięknie zapowiada
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też piękne słońce. Co prawda na termometrze 1C, ale nie patrzę i czuję od razu wiosnę.
Dzisiaj mój miś nalał w nocy do łóżka. Nożesz... od pół roku nie było wpadki a teraz bach.... jak założyłam mu normalne prześcieradło. Nie wiem, co tu się działo, jak mnie nie było wieczorem, ale mieszkanie wygląda jak po burzy, podłogi się lepią, ubrania wszędzie rozrzucone, dziecko zasikane... ![]() Ech... to słońce tak fajnie nastraja. Sara - kupiłam szpinak świeży, dzisiaj robię test Twojej sałatki.
|
#598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak tam panele? nie papuchli?Cytat:
![]() Ja oglądałam ,najgorzej że to trza było czekać cały tydzień na nowy odcinek ,a jakie chłopaki przystojne Znaleźli dziewczynkę ,żyje , oddaliła się 4km od domu ,pies z nią poszedł ,to w moim województwie ,mróz był w nocy ,pewnie przemarzła bidula ,a ludzie już ku.r.wa morderców zrobili z rodziców co za znieczulica,nie wszyscy są tacy jak waśniewska A mój Miko gorączki w nocy dostał , dałam mu pół czopka ,bo syrop zanim by przełknął te 5ml to by sie udławił chyba , miałam tylko paracetamol w czopkach dla dorosłych to dałam mu pół i juz w nocy gorączka spadła ale teraz ma stan podgorączkowy.No i wczoraj w dzień miał rozwolnienie,raz nawet nie zdążył do kibelka,czyżby to jakiś wirus ,no raz na ruski rok musi być chory,tylko szkoda bo piękny dzień się zapowiada,słoneczko już świeci.Mam nadzieję że mu przejdzie.Muszę cisnąć do apteki po jakieś czopki dla dzieci ,tylko chyba go najpierw zważę bo to chyba zależnie do wagi jest ile mg co nie? ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
U mnie to samo jak zostawię dzieciaki z moją mamą , wracam a przez chatę jakby huragan przeleciał ,wszystko porozwalane, podłoga sie lepi |
|||
|
|
|
#599 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A prezenty sobie odpuszczam, dam kaskę i z głowy .Cytat:
.Cytat:
|
|||
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Libra zdrówka dla Miko,
dobrze, że ta dziewczynka sie znalazła, szczęście. Mroweczka, Pop - jak dziewczynki Wasze? Słońce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

pal licho,że się przy okazji okrada własne dziecko.
)

, idac twoim tokiem myslenia prezent tez moze byc nie trafiony . 

moge ci ja podrzucic
tylko u nas sprzedaje sie slodycze. Kasztany to cukierki czekoladowe
napatrzyla sie na dziadkow (maja sklep ze slodyczami) i jak naklada do woreczkow by zwazyc, to naklada woreczek na reke 

. Kiedyś była fajna tradycja - chrzestna ubierała dziecko a chrzestny.... nie wiem
, wstydu tylko bym sie najadla 
dzien w dzien od rana do nocy jak miałam czas. I skończyłam, a chciałabym jeszcze . Piękny . Ehhh