![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz 3
debenhams dla mnie juz za drogi :P
Ale new look, h&m i penneys jak najbardziej ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
W debenhamsie tez maja
Mo nie upieram sie wypisalam co mi do glowy z tych online przyszlo a ze dunnes I penny online nie maja to coz, szkoda ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
no, ale jak sie wpisze penneys collection to czasami na innych stronach www prezentuja ich obecne ciuszki
![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
niewiedzialam ze pennys collection sa na innych stronach
na blogach to myslalam owszem ale nie myslalam o stronkach ze sprzedaza online nie zdarzylo mi sie bo w pennym kupuje naprawde rzadko a jak juz to jakies skarpetki , pizame moze czy kapcie kiedys kupowalam wiecej ale stwierdzilam ze jak mam kupic 2 bluzki za tanioche ktore niestety ale wygladaja po kilku praniach jak wygladaja to wole kupic jedna a porzadniejsza w innym sklepie no i pomijam fakt , ze nie co druga irlandka i nie tylko jak nosi takie same ciuchy to sam ten widok mnie jakos od pennego odciaga no i nie mooge na siebie znalesc nic tam bo albo kroj jakis dziwny albo za duze albo same male wiec odpuscilam ten sklep dawno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
online nie kupisz, chyba, ze uzywane na ebay :P mialam na mysli ze maja modelki w roznych nowych mieszkankach z penneysa
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- haha no ja mam kilka rzeczy z których jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale niestety ja sobie nie mogę pozwolić jeszcze na mniej a drożej, kupuje hurtem a jak sie coś zniszczy to nie rozpaczam, że wydałam na to dużo klasy hehe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- chociaż na spodnie dałam 17e i menda mi ich nie spakowała T.T
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
no widzisz .. dlatego ja sprawdzam czy cos jest a jak nie to zawsze mozesz wrocic
oczywiscie jak za daleko nie pojdziesz ![]() zalezy jak kto sie ubierac lubi bo dla mnie to takie za jaskrawe czesto tam maja rzeczy albo jakies wogole dziwne wzory wiec jedynie jedna bluzka mi sie nie poniszczyla na dlugi rekaw czarna co rok temu kupilam a tak to szybko dosc sie niszczyly rzeczy Cytat:
Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-03-01 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
mieszankach xD a nie mieszkankach xD w sensie w roznych stylizacjach xD
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Nooo od teraz bede zawsze w pennym wszystko sprawdzać!!! :P
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie czesciej zdarzylo w spozywczych ze cena byla inna albo cos nabite 2 razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Nie znoszę Penneysa, przerażaja mnie ubrania leżace na podłodze jak szmaty, zreszta za dużo osòb robi tam zakupy i wszyscy mają to samo.
Autorko posta szukającego fajnych sklepòw River Island i A|Wear to moje ulubione i oba mają sklep online. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
W pennym maja superowe bezszwowe gatki. Prawie ze niezniszczalne, swietnie leza, sa wygodne i super sie piora. I najlepiej wchlaniajacy wode recznik tez mam z pennego.
Co do ubran to w polsce wole sie obkupic w mohito, odji, czasem orsay czy jakis inny sklep ktorego tutaj nie ma. No i buty, tylko w PL porzadne skorzane. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
ubezpieczylam sie w allianz. dali najlepsza oferte. za to moja dotychczasowa ubezpieczalnia dzwonila do mnie dzis 3 razy. za kazdym razem inna osoba powiedziec mi, ze moja polisa wygasa i nastepnie: ojej, to nie zostajesz z nami? bylam dzis w szmateksie - wydalam 10e i kupilam: 2 pary jeansow Gapa, sweter rozpinany po domu jakby mi zimno bylo, zielona apaszke na szyje i karafke oraz buty clarksa jeszcze z metkami. to byl dobry zakup
![]()
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam lubię takie koszulki, żeby chodzić w nich w domu ale niektóre na serio fajnie się trzymają, a niektóre nie, ale to zdarzyć się może z bluzka z każdego sklepu Cytat:
![]() ty to robisz zakupy ![]() P.S Oglądałyście ten serial Love/Hate? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Małgoś wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() River Island uwielbiam ![]() ![]() Dunnesa jeszcze polecam ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Pracowalam ponad dwa lata w firmach odziezowych w Polsce i jest to tak ze na tych samych maszynach, z tych samych materialow i tymi samymi nicmi szyje sie koszulki za 5 i za 25 euro. Tanie nie znaczy zle. Fasony, nadruki moga sie roznic ale wiele, na prawde wiele marek szyte jest niemal identycznie i z tych samych surowcow.
Mam koszulki typu basics z pennysa ktore kupilam zaraz po przyjezdzie czyli 5 lat temy i do tej pory sa w super stanie. Nie wszystkie ale wiekszosc. Ale kupilam tez takie rzeczy ktore rozpadly sie po 3 praniach. To samo dotyczy innych sklepow. Plaszczyk z awear splywal mi kolorem podczas deszczu, kapala z niego zielona woda. Material pewnie byl nieustabilizowany. Niektore rzeczy z Zary skurczyly sie w praniu albo wyszly z nich nici. Na prawde nie ma reguly przy markach ktore nie sa jakies super ekskluzywne. Wszystkie sa na podobnym poziomie i trwalosc to czesto kwestia przypadku na ktora sklada sie nie tyle metka ale caly proces produkcyjny i kontroli jakosci. Czasem towar lekko gorszej jakosci klienci wypuszczali tylko na okreslone rynki a nie na cala np Europe. Mojej mamie i siostrze kupuje tutaj sporo rzeczy bo sa inne niz w PL i dziewczyny nie martwia sie ze ktos bedzie tak samo ubrany. Moja mama uwielbia lniane kostiumy z savidy, idealne na polskie lato. I sa sporo tansze niz w PL. A ja kupuje ubrania w PL bo tutaj nie maja takich marek. Malgos - to chyba forma realizacji sprawia ze l/h wydaje mi sie bardzo realistyczna. Jak pracowalam w Dublinie dziewczyny z Tallagh (?) opowiadaly straszne historie a potem podobne sceny byly w tym serialu! Ja ostatnio ogladam the following. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Lalaith te Mam wrazliwe dziasla I czesto krwawia. Jak bylam w Pl to kupilam super miekkie szczoteczki. Od dluzszego czasu tez uzywam past do wrazliwych dziasel. Pomaga choc nie powiem zeby przeszlo na 100%
A szczoteczka to curaprox 5460. Marty racja. I z pennego np tylko basici sie dluzej trzymaly. Te z nadrukami niestety kilka pran I koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Irenka - tak wlasnie jest. Mozna wykonac nadruk za kilka groszy albo kilkadziesiat i jakos w farbach czy tych materialach transferowych jest orgomna.
Jezeli chodzi o spodnie takie bardziej eleganckie to maja tam calkiem dobre, takie do pracy. Swetry nie sa najlepsze, dresy w wiekszosci calkiem niezle. Stanikow tam wiecej nie kupie ale majtki bezszwowe jak najbardziej. Skarpetki maja super bawelne. Pidzamy tez sa niezlej jakosci, zwlaszcza flanelowe i czysto bawelniane. Takze wszystko zalezy. Mam tez wielka walize z pennysa, za 25 euro, leciuka, ogromna, swietna. Wylatala sie ze mna i trzyma sie niezle. Lalaith - jesli potrzebujesz jakis lekow z PL to daj znac, do swiat zostaly tylko 4 tygodnie. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
a ja z nadrukami mam od wakacji koszulki i wszystki sie super trzymaja :P a w sklepie z pamiątkami za koszul;kę z nadrukiem dałam 2,5x tyle i juz napis mi blaknie
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Tylko też trzeba uważac z czym się pierze, niektórych nadruków do prania ze zwykłymi ubraniami lepiej nie dawać bo się niszczą.. no i ta niska temperatura też ważna :P ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- I zgadzam się, że to wszystko jest robione na jedno kopyto ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Gorzala - dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
a ceny różnią się jedynie ze względu na marki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć te ceny ubrań w Polsce, bo czynsze na pasażach handlowych są astronomiczne.. Moja mama ma swoją działalność i myślała o placówce w centrum handlowym, to jak się dowiedziała, że ma 5tys samego czynszu płacić i jeszcze żeby pójść do łazienki zostawić jednego pracownika albo zamknąć na chwilę to chęci odeszły.. Bo żeby zarobić na sam czynsz w markecie to trzeba mieć już bardzo dobry utarg, a tu jeszcze trzeba sobie opłacić pracowników i coś dla siebie z tego mieć..
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Lalaith - ja podróże organizuję sama. Zależy gdzie chcę jechać, szukam biletów, noclegów, przeważnie niestety jestem ograniczona moim urlopem, który muszę podać z góry na cały rok, ale organizowanie takich rzeczy to moje małe hobby (tak jak i samo podróżowanie).
Marty - co do Tallaght to niestety tam pracowałam, bardzo nie lubię tej dzielnicy/miasteczka, ale wcale nie jest lepiej tutaj w samym Dublinie ... powiem ci, że wiele z Irlandczyków jeszcze inaczej na to wszystko patrzy, bo to jest ich świat, bardziej się z tym utożsamiają, ale muszę stwierdzić, że właśnie jako tako brutalny nie jest, ale magia tego serialu jest chyba w tym, że znasz ulice, lotnisko, luas jeździ jakoś tak inaczej się patrzy na to ![]() Gorzala - ja bym na to nie do końca patrzyła skąd jest bo tak serio to wiele marek np nawet suknie ślubne Pronovias (hiszpańskie) szyte są w Chinach, ale wiadomo wtedy używają lepszych materiałów, robią to bardziej dokładnie itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
ale skupiamy się tu na ciuszkach z sieciówek a nie na ślubnych
![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
tak tak, ale chodzi o to czasem trzeba spojrzeć na metkę bo można się bardzo zdziwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Lalaith byłam w kilku Penneys tu i naprawdę w każdym było jak pobojowisko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Że tak zmienię temat.. Wie może któraś jak po polsku 'oficjalnie' nazywają się te instytucje ?
Government Task Force on Emergency Planning Department of the Environment, Heritage and Local Government ??? Umiem je przetłumaczyć, ale chodzi o publikację i chciałabym, żeby mialo to przekład taki, jakiego powszechnie używa się w Polsce. Jedyny materiał po polsku jaki znalazłam zawiera takie instytucje jak Rządowy Zespół ds. Planowania, Międzyresortowa Grupa Robocza ds. Planowania Cywilnego, Zespół Zadaniowy ds. Planowania Cywilnego, Regionalna Grupa Sterująca ds. Poważnych Sytuacji Kryzysowych Może jestem jakaś nierozumna, ale nie umiem przyporządkować tym nazwom polskich odpowiedników ~.~!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.