|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jaka fajna data na narodzinyCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
dobra idę spać bo nie wiadomo kiedy się zacznie a trzeba się nie tylko myć ale i wyspać
dobranoc
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1324 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak więc cos czuję że szybciusieńko po odstawieniu się wypakujeszCytat:
Cytat:
Cytat:
Bo mowi tylko, że imię Leon daje radę No więc raczej będzie LełośCytat:
![]() Dziewczyny, a co do klubu... to podpisuje się pod uwaga jednej z mamuś (nie zakodowałam której ), że nie rozumiem skąd ta afera o wyłączenie z klubu, skoro się w tym klubie nie udzielało? Same piszecie, że nie macie potrzeby opisywania nic w klubie, bo wszystko możecie napisac na wątku... No więc chyba klub nie jest Wam do szczęścia potrzebny? Ja akurat do osób szczegolnie katywnych w klubie nie należę, ale zrozumiałe jest dla mnie to, że sa różne sytuacje i dziewczyny maja rózne problemy o których nie chcą pisac na wątku tylko w klubie... A jak o tych problemach piszą to nie po to by ktoś sobie tylko poczytał i poszedl dalej - ale po to by się nad tym problemem pochylił, pomógł, doradził... Jeśli w klubie panowałyby takie same zasady jak na ogolnodsotępnym wątku to jaki bylby sens zakladnia klubu? Ale żeby nie było -naprawdę bardzo Was lubię
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha pod duzym mym prysznicem dalam rade sie umyc :P i zapomnialam dodac Ogolic na Zlonierza no ale czlek zmeczony po calym dniu nic nie robienia - to wiecie jasne tak se pospalam ze nie usnelam .... moglam tego Kiwi nie jesc byly - a tak ladnie na mnie zerkaly i mowily '' zjedz nas - jestesmy pyszne '' taaa jasne :P
|
|
|
|
|
|
#1326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no ogolic to ja sie juz dzis nie dam rady. Takie emocje mam w planach na jutro, w koncu nie znasz dnia ani godziny... Ciekawe czy Leonikowa juz urodzila. |
|
|
|
|
|
#1327 | |||
|
Zakorzenienie
|
loreal
![]() od Mokki ![]() Cytat:
![]() śpi u dziadków, bo gorączkowała tyle dni jej nie widziałam, że aż się popłakałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zwłaszcza, że podałyśmy tam swoje dane, nr telefonów itd
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Ani - pisalam ze lekarze zobacza jak bedzie szla akcja bo tylko wody jej sie saczyly - zero skurczy i rozwarcia. I lekarz ma zadecydowac rano o podaniu jak cos kroplowki. Wiec ja myslem ze Dzis Urodzi No i witam sie z rana - u mnie Leje ...!!! Eh nic trza wracac spac dalej haha ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- no i prosze jaka wiadomosc z rana ALLIW - URODZILA - O 22:50 urodziłam Janka, 3200g 56 cm, przed 19tą odeszły mi wody, o 20tej byliśmy w szpitalu, także szybko poszło, ale bolało jak nie wiem, darłam się jak dzika Jasiu nassał się cyca i teraz śpi, i ja też spróbuje się kimnąć. A widziałam że Malpka urodziła, mówiłam że razem urodzimy. Buziaki dla Was od szczęśliwej mamy.
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-03-02 o 06:41 |
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za resztę dziewczyn u , których akcja się rozkręca ![]() Ja już na nogach. Mąż pojechał grać z orkiestrą, ale mam nadzieję, że szybko wrócą. Miałam w nocy jakiś dziwny brzuch. Od jakiegoś czasu wydaje mi się być ciągle napięty. Uczucie to nie jest bolesne, raczej wprowadza dyskomfort w codziennym życiu i lepiej bywa tylko gdy chodzę. Łyknęłam więc wieczorem magnez by troszkę go rozluźnić. Mały szalał do czasu póki nie zasnęłam i z wrażenie dwa razy czkawkę dostał Wariat mały
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pięknie ten weekend się zaczął |
|
|
|
|
|
#1331 | ||||||
|
Zadomowienie
|
ok nadrobiłam
i witam się z rana. noc u mnie spokojna nic się nie dzieje ![]() strippi super opis. jeszcze raz gratuluję Michałka, śliczne maleństwo. cieszę się, że poród tak szybko poszedł, w ogóle po Was nie widać zmęczenia i dołączam się do grupy zdziwionych, że pępowina jest niebieska ![]() Malpka, alliw gratuluję najlepsze są takie wiadomości z zaskoczenia ale fajnie ![]() Leonikowa za szybką akcję Joanna i Klementyna i co? i nic nie wyszło z naszego umawiania się na wczoraj chyba chłopaki mają inne plany... może czekają aż śnieg się rozpuściLunka podziwiam Cię za przyjmowanie tego fe... coś tam na zatrzymanie skurczy. Laska, która leżała obok dostała taką kroplówkę i myślałam, że ducha wyzionie Cytat:
do mnie położna dzwoniła i jak jej powiedziałam co i jak to ona na to: eee z takim rozwarciem to i 3 miesiące można chodzić ![]() Cytat:
nic nie mów. pierwszy raz w życiu miałam założone to coś. masakra... chyba najbardziej się tego bałam i mało co nie zemdlałam bo założeniu (nie z bólu a ze strachu). już nawet nie chcę myśleć o zginaniu ręki, niby pielęgniarki mówiły, że można ale jakoś im do końca nie wierzyłam i chodziłam jak głupek z wyprostowaną albo delikatnie zgiętą ręką... no uważałam na nią cały czas. a mycie... próbowałyście kiedyś umyć się prawą ręką pod prawą pachą? ![]() straszne to jest ale raz się zapomniałam i patrzę mam zgiętą rękę prawie pod kątem 90stopni i nic się nie stało, żyję ale tak myślę jak mi podczas porodu to założą to będzie bardzo przeszkadzało, bo nie dość że tu rwie, tam boli to jeszcze uważać na rękęCytat:
za wyjście. niby szpital nie taki zły ale w domu jednak lepiejCytat:
też tak robiłam trzeba wykorzystać te ostatnie dniCytat:
![]() Cytat:
a na skierowaniu było: małowodzie, podejrzenie wcześniejszego odejścia wód płodowych ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- z tego wszystkiego zapomniałam zdać relację z pobytu w szpitalu a widze duże zainteresowanie testem z oxy ![]() Najpierw miałam usg (potwierdziła się waga 3300), badanie na fotelu (bolało jak cholera, wsadził chyba ze 2 palce i potem jeszcze mówi, że ma nadzieję, że nie gniewam się za to badanie ale musiał) i takie tam inne no i w końcu gin mówi, że teraz zrobimy sobie taki test, żeby sprawdzić kondycję maluszka. ok róbta co chceta a potem słyszę jak mówi do pielęgniarki co ma podłączyć i padło słowo: oksytocyna ![]() dzięki forum wiedziałam do czego to służy i dzwonię do tż w strachu, że poród będą mi wywoływać ale im nie wyszłopodłączyli mnie pod ktg i dali kroplówkę. co 15 minut zwiększali dawkę. w końcu z 15ml/h leciało już 240ml/h. trwało to 3 godziny bardzo dużo tego we mnie wlali, myślałam że nigdy nie skończą. lekarz przychodził i się podniecał że brzuch mi się napina i mam skurcze. Pielęgniarka zaglądała co jakiś czas i się pyta czy czuję skurcze? a ja nic spojrzała na wykres i mówi że mam je już dość regularne co parę minut i są na prawdę porządne na 60% a potem niektóre nawet dochodziły do 100% no ale ja jakaś nie czuła nie chciała mi wierzyć i się dopytywała: nawet teraz? właśnie miała pani skurcz... a ja dalej nic...ogólnie wszystko mnie pobolewało ale od leżenia tyle czasu w takiej głupiej pozycji (ni to na boku, ni na plecach) ale to nie skurcze. więc niech teraz ktoś mądry mi powie dlaczego ja tego nie czułam no zielona jestem jak nie wiemw końcu po ponad 3 godzinach odłączyli mnie od tej całej aparatury ale widziałam, że wzbudziłam w pielęgniarce wielkie zdziwienie i niedowierzanie że nie czułam takich mocnych skurczy także ta oxy wcale nie jest taka straszna, nie czułam nawet napięcia brzucha, musiałabym cały czas trzymac na nim rękę żeby to wyczaići teraz tak sobie myślę: skąd będę wiedzieć, że rodzę? wód mam mało wiec moze przegapię jak odejdą, skurczy nie czuję... urodzę w domu... moja ciocia ma teorie, że nastawiam się na zbyt mocny ból, bo ona też tak miała a jak ją lekarka zbadała to okazało się, że już główkę widać a ona nie czuła ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- alliw dziękuję za smsa
|
|
|
#1332 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasze mamusie wszystkie rodzą expresem
|
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Ja sądzę, że każda z nas ma po prostu inny próg bólu. Dla jednej ból niesamowity, a druga czuje tylko dyskomfort. Nie ma co porównywać
Mnie jak lekarz pyta czy mam skurcze jakieś, to zawsze mówię, że brzuch niby się napina, niby boli jak na okres, ale nie jest to dla mnie żaden ból, a właśnie dyskomfort. Moja znajoma jak rodziła córkę, to opowiadała, że była w szpitalu akurat po coś i trzymała się za plecy, bo ją akurat ją kręgosłup bolał i gdyby przechodzący obok niej lekarz się nie zainteresował czemu tak stoi, to nawet by się nie dowiedziała, że zaczęła rodzić. Cały poród zaś opisuje jako jedną wielką frajdę, że boleć boli, ale są na świecie gorsze rzeczy Mega podoba mi się jej nastawienie i liczę, że moje też mnie poratuje )Mąż pojechał grać z orkiestrą, ja biorę się za sprzątanie. Lista zakupów zrobiona. Mam nadzieję, że jak wróci, to będę się czuła na siłach aby z nim jechać )
|
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
Cytat:
![]() no i za rada Twojej cioci może też nastawię się na przeogromny ból i dzięki temu nic nie będę czuła ehhhh , na serio się rozkręca - wiem już to pisałam ale to nadal nie do uwierzenia ..... a ja poproszę o kciuki za wizytę dzisiejszą - idę wreszcie na to usg i ktg , bo ostat. raz w styczniu było .... aby wszystko było dobrze ...
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia, Ty mto masz teksty
Cytat:
Szybkie dziewczyny..... Wiecie co niby to normalne, ze rodzimy- w końcu kiedy jak nie teraz;pAle ja tak przezywam każdego aluszka,każdy opis porodu, każda fote... Fajnie, ze siebie tu mamy AMzrec się rozpozcza i tyle nowych dzieciaczków megi trza dopisac nowych ludzi na początek A co!kwiatuszek musimy nową datę dla naszych maluchów wybrac, bo do tamtej sie nie dostosowały niegrzeczniuchy! Mnie tli delikatnie brzuch od rana, ale małego prawie wcale nie czuje zaraz sie kładę i pozaczepiam Kacpra, niech nie straszy matki!!
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-03-02 o 09:01 |
|
|
|
|
|
#1338 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńd dobry w piękną wiosnę!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() GRATULACJE! Witamy JASIA!!! Cytat:
A to znaczy, że jak nie będziesz mieć porodu fałszywego to też Cię nie będzie boleć? Fajnie by było....
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczyło, by ostatnia kartka kalendarza z lutego spadla i mamy maluszki
|
|
|
#1340 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wg mnie lepiej nastawić się na wielki ból a potem się pozytywnie zdziwić niż na odwrót ![]() za wizytęCytat:
czekałam na taką odpowiedź bo już myślałam, że coś ze mną nie tak
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno musi boleć. już niech boli, żebym chociaż wiedziała że to to, ale tylko troszeczkę ![]() pewnie jakby bolało to bym rodziła a że nie bolało, to nie urodziłam nie wiem sama, przecież dochodzi jeszcze kwestia rozwarcia...
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Widocznie nie na każdego działa ta metoda ......
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
No ruszył się chłopak 2 razy, musiałam go nakarmic słodkim budyniem z pudełka;p Ide liczyc dalej. Niech sie nie ociąga, bo zejde na zawał....
nestelle kciuki 3mane! To co? która nastepna? Oglądałyście wczoraj na TVP1 film "Cesarskie cięcie"- stary, ale dobry o milionowym obywatelu A najbardziej podobała mi się piosenka na rozpoczecie i zakonczenie: http://www.youtube.com/watch?v=qqdudFMZBec <- Dedykuje wszystkim świezym Mamusiom To dla WAs!
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie właśnie to najbardziej przeraża, że jak mnie zacznie boleć to bardziej będę się przejmować nie tym jak teraz boli, tylko że zaraz może być jeszcze gorzej i nie wytrzymam... taka głupia jestem... jedyne co mnie będzie mogło uspokoić to to, że ktoś mi przysięgnie, że to już jest max bólu i zaraz się zmniejszy niech nawet kłamią ale ktoś mnie musi pocieszać
|
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Nestelle Kciuki zaciśnięte.
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
oj tam, oj tam!
NIE MUSI!!! Ja wczoraj się zwierzyłam ginekologowi, że nic mnie nie boli, nic mi się nie spina... to odpowiedział: Zobaczy Pani jak odstawi Pani magnez No to czekam... ![]() Cytat:
Klementyna! Za jakie grzechy mnie zmuszasz do wzruszeń w sobotę o 9 rano???
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co troche się trzeba powzruszać z rana... Bede katowac małego ta piosenka jak sie urodzi;D Śliczna jest pościelówa
|
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie ma co, pocieszył Cię a powiedz jak Twoje wody, pisałaś chyba że w normie, ale tyle samo jest co było czy coś się zmniejszyło? na moim usg ze szpitala jest: 6,76 i wyszły mi jakieś liczne szczawiany w moczu, ale wydaje mi się, ze kiedyś ktoś tu pisał, że ma i to chyba nic groźnego. nie będę się wgłębiać co by sie nie denerwować
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-03-02 o 09:22 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

nie wiem ile przeczytam, bo jakoś mi słabawo i spać się chce (w nocy co godzinę przychodziła pielęgniarka mierzyć małemu tętno)

Jaka fajna data na narodziny

byly - a tak ladnie na mnie zerkaly i mowily '' zjedz nas - jestesmy pyszne '' taaa jasne :P

nic nie mów. pierwszy raz w życiu miałam założone to coś. masakra... chyba najbardziej się tego bałam i mało co nie zemdlałam bo założeniu (nie z bólu a ze strachu). już nawet nie chcę myśleć o zginaniu ręki, niby pielęgniarki mówiły, że można ale jakoś im do końca nie wierzyłam i chodziłam jak głupek z wyprostowaną albo delikatnie zgiętą ręką... no uważałam na nią cały czas. a mycie... 
no zielona jestem jak nie wiem
klask i: