MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 23:40   #1321
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A w ogóle myślałam że jak już dadzą oxy to nie wypuszczają tak łatwo
no ja też się zdziwiłam... Jak byłam w szpitalu, to wielu dziewczynom robili te próby... i nawet jak po nich nie reagowały, to nie bylo wypuszczania do domu... tylko dalej są w szpiatlu i znowu podejście po 2 dniach
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam
wróciłam w jednej części. Nie taki ten szpital zły jak go malują

no i mam newsa! odszedł mi kawałek czopa i ciągle wychodzą jakieś "brudy" jak to określiła moja ciocia

ok biorę się za nadrabianie nie wiem ile przeczytam, bo jakoś mi słabawo i spać się chce (w nocy co godzinę przychodziła pielęgniarka mierzyć małemu tętno)
no to kwiatuszku czekamy Ja też ogolnie pozytywne nastawienie ze szpitala przyniosłam Rotacja w miare spora, ale dziewczyny fajne, opieka też w miarę... i zleciało nie wiem kiedy
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej.
Dziękuję wszystkim za gratulacje!
My dzisiaj od 13:00 jesteśmy w domku. Michałek jest cudowny i jestem totalnie zakochana. Przez 3 noce w szpitalu dawał mi się wyspać i np dziś spałam 7 godzin z 2 pobudkami
na karmienie i odciąganie pokarmu.
Pobyt w szpitalu minął szybko, a jeszcze szybciej sam poród.
Jak wam pisałam o 14:30 pojechaliśmy do szpitala, bo była tam mama mojej koleżanki. Na IP spędziłam jakieś 30 min i potem poszłam na oddział. W tym czasie mój mąż musiał jechać
do domu, bo nie wzięliśmy mojej grupy krwi (pomyliłam i wzięłam Julii).
Tam jeszcze wywiad, do wc pobrać mocz do kubka, morfologia i badanie. Okazało się, że mam 6cm rozwarcia, ale główka wysoko, w ogóle nie schodzi i Michałek sobie wariował
w tym momencie
Ja czynności skurczowej nie miałam żadnej, jedynie co 7 min skurcze, ale słabe i trwające 15-20 sekund.
Dostałam zastrzyk z oksy i wzięli mnie na KTG pod którym miałam leżeć 30min. Po 2 min dostałam strasznych skurczy, po 5m min wiłam się z bólu, a musiałam leżeć na boku. Jęczałam dosyć głośno i
ktoś się zainteresował i zajrzał do mnie, powiedziałam, że mnie strasznie boli. Przyszła mojej mamy koleżanka, ja mówię że nie wytrzymuję, ona zaczęła mnie wspierać, ale ja
dalej mówię, że coś jest nie tak, bo ja już czuję parcie. Ona była zaskoczona, poszła skonsultować to z położną. Przyszły i mówią, że nawet zapis nie zaczął się robić, bo leżę
dopiero 8min, ja mówię że już nie daję rady. Chwila namysłu i "na porodówkę" jak usiadłam poczułam, że odpływają mi wody. Śmiały się ze mnie, bo miałam uśmiech na twarzy
jak odpływały
Porodówka była obok pokój, a droga była męczarnią. W połowie ukucłam z bólu, ale szybko kazały mi wstać i na fotel. Położna zrobiła badanie i okazało się, że mam 9cm rozwarcia,
główka schodzi pięknie. Także od 6cm do 9cm przeszłam w 10 minut, ale ból był podwójny jak podczas porodu z Julią. W tym samym czasie schodziła główka, rozszerzała się szyjka i pracowała macica.
Kiedy miałam 9 cm kazali mi położyć się na boku, jednak nie minęło kilka sekund, a ja czułam że Michałek się rodzi. Bez parcia główka sama szła przez szyjkę. Położne były w szoku.
Kiedy poczułam, że muszę przeć z całych sił to nagle nie mogłam, bo pokazała się główka mojego synka Więc przez przechodzenie nie parłam, tylko oddychałam jak mi mówiono.
Główka przeszła i położna do mnie "to teraz przyj" No to ja nawet nie zebrałam się w sobie, tylko delikatnie parłam i od razu wyszedł Michałek.
Więc przez cały poród tylko 2 razy parłam (2 raz na łożysko).
Jak zobaczyłam Michałka to byłam taka zdziwiona, że tylko mówiłam "to już, to już" I jak dali mi Michałka to całowałam go i powtarzałam w kółko "mój synek". Wcześniej jak już miałam przeć to
powiedziałam do mamy mojej koleżanki, by wzięła aparat i przed parciem pokazywałam jak włączyć i robić fotki hehehe Ale za to mam śliczne zdjęcia
Mąż niestety nie zdążył. Cały poród trwał może 40min łącznie z KTG. Sama przecinałam pępowinę
Michałek to kopia Julii, identyczni są!!
Karmimy się cały czas piersią, ani razu nie podawałam mieszanki i jestem dumna z siebie. Michałka dostałam już 30 min po porodzie i miałam już cały czas (na noc też).
Nie mam żadnego szwa i po 2 godzinach wstałam i chodziłam
Dostałam też izolatkę 2 osobową z łazienką własną, więc mega szczęśliwa byłam z tego powodu, a na drugi dzień doszła do mnie inna młoda mama, więc nie byłam sama

sorki za błędy jak są, bo piszę jak mały śpi, więc na szybko
Dokładam wam fotkę z "już po" jeszcze z pępowinką
strippi, łezka mi się zakręciła Raz jeszcze gratuluję A fotka niesamowita... Ty jak po kąpieli świeżutko na niej wyglądasz
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
uwaga, uwaga!
Małpka urodziła!!!!!!!!

Po 17.00 Miała cesarkę i musieli jej jeszcze wyciąc wyrostek i musi teraz dłużej leżec. Mały ssie cyca, wazy ok. 3100 i ma 56cm!Ale była jeszcze półprzytomna jak mówiła położna i nie jest pewna tych wymiarów;p
Takie oto wieści na poczatek weekendu
Malpka, brawo Jaka fajna data na narodziny
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny wypadłam na 5 sekund sama nie wiem co pisać siedzieliśmy w restauracji i nagle plum poszłam do wc a tu taka plama wiec szybko zebralismy sie do domu własnie jestesmy w trakcie dopakowywania rzeczy do szpitala LASKI TRZYMAJCIE KCIUKI ZEBY SZYBKO POSZŁO

PAPAPPAPA O CHOLERA ALE MAM STRESA WRRRRR

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

MAŁPKA GRATULACJE
trzymamy mocno
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
TU link do konkursu na bebiklub, o którym miałem przypomnieć:
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...?filter=malpka

A tu Karol
https://plus.google.com/photos/10228...CK3H-KSQrMmlfA

Pozdrawiam
słodziak
Stary 2013-03-01, 23:49   #1322
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

dobra idę spać bo nie wiadomo kiedy się zacznie a trzeba się nie tylko myć ale i wyspać
dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-01, 23:58   #1323
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dobra idę spać bo nie wiadomo kiedy się zacznie a trzeba się nie tylko myć ale i wyspać
dobranoc

Tez chcialam isc spac, ale najpierw umyc sie na zolnierza, tylko nie wim jak to zrobic
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 00:09   #1324
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kurczaki neta nie mam a wy tu tak czadu dajecie

Ja dalej nie mam neta, dziś przynieślismy przewijak taki cały z poleczkami wiec go wymylam i zlozylam. Kupiliśmy wczoraj materac wieć jutro Tz skreci lozeczko i wykładam resztę rzeczy bo wieczorem parapetowka a w poniedziałek muszę być już w gotowości... Miłego wieczoru
Luna, a Ty w poniedzialek masz odstawiany ten Feno... cos tam? - to na skurcze znaczy? Powiem Ci, że w szpitalu ze mną w pokoju byla dziewczyna której to odstawili wczoraj i od razu pojawiły jej sie pierwsze skurcze... a dzis juz coraz silniejsze Tak więc cos czuję że szybciusieńko po odstawieniu się wypakujesz
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dziewczyny mnie dopadlo zatrucie ciazowe takze chociazbyscie same te siki mialy nosic co tydzien jak was cos niepokoi to męczyć lekarza o mocz, morfologie i crp !!!!!!

nadcisnienie, obrzeki (nie dajcie sobie wmawiac ze to pysie ciazowe czy kg) i bialko w moczu, podwyzszone crp to od razu do szpitala !!!!!!!!!!
lepiej pojechac 3 razy za duzo niz raz za malo.
Ptaszysko, fajnie że się w końcu odezwałaś. Mocno trzymam kciuki za Waszą Kruszynkę. Niech szybciutko nabiera sil i masy
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
hej hej Leonikowa anusia nasza jest w szpiatlu miala ktg .. jak na razie brak skurczy i rozwarcia ale wody sie sacza ew z rana dostanie kroplowke - dziekuje za wszytskie Kciuki
No to oby sprawnie poszło
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Super, że już jesteście w domku i że wszystko jest dobrze
no i gratuluję decyzji co do imienia. Ja początkowo też chciałam Leona, ale mężowi się nie podobało.
mojemu Tżtowi też się średnio podobalo... W sumie to nawet do teraz nie wiem jak jest - czy mu się spodobało czy po prostu się przyzwyczaił Bo mowi tylko, że imię Leon daje radę No więc raczej będzie Lełoś
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ciesze sie razem z Wami, ze jestescie juz w domu
ale mam przeczucie, ze na wizyte kontrolna juz sie nie zalapiecie
Brzydalku A... co ma być to będzie

Dziewczyny, a co do klubu... to podpisuje się pod uwaga jednej z mamuś (nie zakodowałam której), że nie rozumiem skąd ta afera o wyłączenie z klubu, skoro się w tym klubie nie udzielało? Same piszecie, że nie macie potrzeby opisywania nic w klubie, bo wszystko możecie napisac na wątku... No więc chyba klub nie jest Wam do szczęścia potrzebny? Ja akurat do osób szczegolnie katywnych w klubie nie należę, ale zrozumiałe jest dla mnie to, że sa różne sytuacje i dziewczyny maja rózne problemy o których nie chcą pisac na wątku tylko w klubie... A jak o tych problemach piszą to nie po to by ktoś sobie tylko poczytał i poszedl dalej - ale po to by się nad tym problemem pochylił, pomógł, doradził...
Jeśli w klubie panowałyby takie same zasady jak na ogolnodsotępnym wątku to jaki bylby sens zakladnia klubu?
Ale żeby nie było -naprawdę bardzo Was lubię
Stary 2013-03-02, 00:13   #1325
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale chodzi mi o to jak się Kasia umyła na żołnierza?
Cytat:
to nie wiem może w misce
Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Tez chcialam isc spac, ale najpierw umyc sie na zolnierza, tylko nie wim jak to zrobic

haha pod duzym mym prysznicem dalam rade sie umyc :P i zapomnialam dodac Ogolic na Zlonierza
no ale czlek zmeczony po calym dniu nic nie robienia - to wiecie

jasne tak se pospalam ze nie usnelam .... moglam tego Kiwi nie jesc byly - a tak ladnie na mnie zerkaly i mowily '' zjedz nas - jestesmy pyszne '' taaa jasne :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 01:08   #1326
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
haha pod duzym mym prysznicem dalam rade sie umyc :P i zapomnialam dodac Ogolic na Zlonierza
no ale czlek zmeczony po calym dniu nic nie robienia - to wiecie

jasne tak se pospalam ze nie usnelam .... moglam tego Kiwi nie jesc byly - a tak ladnie na mnie zerkaly i mowily '' zjedz nas - jestesmy pyszne '' taaa jasne :P

Nie no ogolic to ja sie juz dzis nie dam rady. Takie emocje mam w planach na jutro, w koncu nie znasz dnia ani godziny...

Ciekawe czy Leonikowa juz urodzila.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 01:25   #1327
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
strippi zdjecie mega, super, hiper,
jaki masz podkład do twarzy?
loreal
od Mokki

Cytat:
rozpakowane mamuśki a jak rodzeństwo starsze na młodsze zareagowało?
Julcia nie widziała
śpi u dziadków, bo gorączkowała
tyle dni jej nie widziałam, że aż się popłakałam

Cytat:
hej hej Leonikowa anusia nasza jest w szpiatlu miala ktg .. jak na razie brak skurczy i rozwarcia ale wody sie sacza ew z rana dostanie kroplowke - dziekuje za wszytskie Kciuki

Cytat:
Moderna bardzo Cię lubię, ale trochę śmieszne jest biadolenie teraz nad tym, jak przez 5 miesięcy trwania wątku czy ile tam, nie znalazłaś czasu żeby nam napisać, hej jestem przyjęłam zaproszenie i chociażby tyle. Wiadomo, że teraz jak pojawiają się tam nasze zdjęcia i dzieci to jest to coraz bardziej kuszące, no ale sorry - właśnie przejęcie się problemami koleżanek z forum świadczy to, że zorientowanie nastąpiło po kilku tyg.
Podczytywać o problemie, podpatrzeć zdjęcie - to ok - ale skomentować, doradzić to już za duży wysiłek.. no nie na tym to polega wd mnie.

Regulaminu klubiku nie ma, ale jak ktoś się czuje pokrzywdzony, to może przecież swój założyć i zaprosić kogo chce i po sprawie. Takie jest moje zdanie w tej sprawie.
zgadzam się
zwłaszcza, że podałyśmy tam swoje dane, nr telefonów itd
Stary 2013-03-02, 06:40   #1328
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Nie no ogolic to ja sie juz dzis nie dam rady. Takie emocje mam w planach na jutro, w koncu nie znasz dnia ani godziny...

Ciekawe czy Leonikowa juz urodzila.
Hehe no ja dalam rade bo serio duzo mam miejsca pod prysznicem gorzej z powrotem do pozycji pionowej z rozkrokj

Co do Ani - pisalam ze lekarze zobacza jak bedzie szla akcja bo tylko wody jej sie saczyly - zero skurczy i rozwarcia. I lekarz ma zadecydowac rano o podaniu jak cos kroplowki. Wiec ja myslem ze Dzis Urodzi

No i witam sie z rana - u mnie Leje ...!!! Eh nic trza wracac spac dalej haha

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

no i prosze jaka wiadomosc z rana

ALLIW - URODZILA -
O 22:50 urodziłam Janka, 3200g 56 cm, przed 19tą odeszły mi wody, o 20tej byliśmy w szpitalu, także szybko poszło, ale bolało jak nie wiem, darłam się jak dzika Jasiu nassał się cyca i teraz śpi, i ja też spróbuje się kimnąć. A widziałam że Malpka urodziła, mówiłam że razem urodzimy. Buziaki dla Was od szczęśliwej mamy.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-03-02 o 06:41
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 07:20   #1329
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
ALLIW - URODZILA -
O 22:50 urodziłam Janka, 3200g 56 cm, przed 19tą odeszły mi wody, o 20tej byliśmy w szpitalu, także szybko poszło, ale bolało jak nie wiem, darłam się jak dzika Jasiu nassał się cyca i teraz śpi, i ja też spróbuje się kimnąć. A widziałam że Malpka urodziła, mówiłam że razem urodzimy. Buziaki dla Was od szczęśliwej mamy.

Gratulacje!
Trzymam kciuki za resztę dziewczyn u , których akcja się rozkręca

Ja już na nogach. Mąż pojechał grać z orkiestrą, ale mam nadzieję, że szybko wrócą. Miałam w nocy jakiś dziwny brzuch. Od jakiegoś czasu wydaje mi się być ciągle napięty. Uczucie to nie jest bolesne, raczej wprowadza dyskomfort w codziennym życiu i lepiej bywa tylko gdy chodzę. Łyknęłam więc wieczorem magnez by troszkę go rozluźnić. Mały szalał do czasu póki nie zasnęłam i z wrażenie dwa razy czkawkę dostał Wariat mały

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 07:28   #1330
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ALLIW - URODZILA -

Gratulację ale pięknie ten weekend się zaczął
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 08:01   #1331
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ok nadrobiłam i witam się z rana. noc u mnie spokojna nic się nie dzieje

strippi super opis. jeszcze raz gratuluję Michałka, śliczne maleństwo. cieszę się, że poród tak szybko poszedł, w ogóle po Was nie widać zmęczenia i dołączam się do grupy zdziwionych, że pępowina jest niebieska

Malpka, alliw gratuluję najlepsze są takie wiadomości z zaskoczenia ale fajnie

Leonikowa za szybką akcję

Joanna i Klementyna i co? i nic nie wyszło z naszego umawiania się na wczoraj chyba chłopaki mają inne plany... może czekają aż śnieg się rozpuści

Lunka podziwiam Cię za przyjmowanie tego fe... coś tam na zatrzymanie skurczy. Laska, która leżała obok dostała taką kroplówkę i myślałam, że ducha wyzionie

Cytat:
Qrcze narobiłam poruty tydzien temu tym rozwarciem i brakiem szyi a tu cisza...łaze już taka rozwara ponad tydzień...Mogłabym już w sumie rodzić, bo najgorsze to czekanie!
a ile Ty tego rozwarcia masz? przypomnij bo zapomniałam do mnie położna dzwoniła i jak jej powiedziałam co i jak to ona na to: eee z takim rozwarciem to i 3 miesiące można chodzić

Cytat:
A drogie Panie w 9 miesiącu... jak waga? Prawda to że już się nie tyje, a nawet chudnie ?
prawda. u mnie waga mniej więcej taka sama od jakiegoś czasu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
aaa nie znoszę mieć wenflonu boję się ustrojstwa...
nic nie mów. pierwszy raz w życiu miałam założone to coś. masakra... chyba najbardziej się tego bałam i mało co nie zemdlałam bo założeniu (nie z bólu a ze strachu). już nawet nie chcę myśleć o zginaniu ręki, niby pielęgniarki mówiły, że można ale jakoś im do końca nie wierzyłam i chodziłam jak głupek z wyprostowaną albo delikatnie zgiętą ręką... no uważałam na nią cały czas. a mycie... próbowałyście kiedyś umyć się prawą ręką pod prawą pachą?
straszne to jest ale raz się zapomniałam i patrzę mam zgiętą rękę prawie pod kątem 90stopni i nic się nie stało, żyję ale tak myślę jak mi podczas porodu to założą to będzie bardzo przeszkadzało, bo nie dość że tu rwie, tam boli to jeszcze uważać na rękę

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
U nas przeplywy dzis wyszly dobre, wiec jutro prawdopodobnie nas wypisza Dzis jeszcze monitoruja ktg. Nawet fajnie sie sklada , bo akurat jutro mi sie konczy zwolnienie, wiec mam nadzieje ze na jakis tydzien mi wypisza a w piatek za tydzien pewnie umowie sie na wizyte
super za wyjście. niby szpital nie taki zły ale w domu jednak lepiej

Cytat:
Ale mi się chce cos gazowanego...Napaliłam sie na to piwo, co miało być bezalkoholowe a teraz jakiegos sprite bym wciagnela lub tp. osttanio obzeram i opijam się niedozwolonymi dla karmiacych rzeczami na maksa.... Jakby sie dało na zapas najeśc i napić;p
też tak robiłam trzeba wykorzystać te ostatnie dni

Cytat:
Ja mam co jakis czas gesty brązowy sluz....Czy to czop odchodzi nadal stopniowo? czy po badaniu srodowym jeszcze? Ma ktoś jaki pomysł? Może i ja się bede sie niebawem "marcować" ?
to ponoć przed porodem takie "brudy" wylatują. mam tak samo

Cytat:

Niby na wypisie mam info, że obserwacja w kierunki hypotrofii negatywna
ja na wypisie mam: poród fałszywy
a na skierowaniu było: małowodzie, podejrzenie wcześniejszego odejścia wód płodowych

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

z tego wszystkiego zapomniałam zdać relację z pobytu w szpitalu a widze duże zainteresowanie testem z oxy

Najpierw miałam usg (potwierdziła się waga 3300), badanie na fotelu (bolało jak cholera, wsadził chyba ze 2 palce i potem jeszcze mówi, że ma nadzieję, że nie gniewam się za to badanie ale musiał) i takie tam inne no i w końcu gin mówi, że teraz zrobimy sobie taki test, żeby sprawdzić kondycję maluszka. ok róbta co chceta a potem słyszę jak mówi do pielęgniarki co ma podłączyć i padło słowo: oksytocyna
dzięki forum wiedziałam do czego to służy i dzwonię do tż w strachu, że poród będą mi wywoływać ale im nie wyszło

podłączyli mnie pod ktg i dali kroplówkę. co 15 minut zwiększali dawkę. w końcu z 15ml/h leciało już 240ml/h. trwało to 3 godziny bardzo dużo tego we mnie wlali, myślałam że nigdy nie skończą. lekarz przychodził i się podniecał że brzuch mi się napina i mam skurcze. Pielęgniarka zaglądała co jakiś czas i się pyta czy czuję skurcze? a ja nic spojrzała na wykres i mówi że mam je już dość regularne co parę minut i są na prawdę porządne na 60% a potem niektóre nawet dochodziły do 100% no ale ja jakaś nie czuła nie chciała mi wierzyć i się dopytywała: nawet teraz? właśnie miała pani skurcz... a ja dalej nic...ogólnie wszystko mnie pobolewało ale od leżenia tyle czasu w takiej głupiej pozycji (ni to na boku, ni na plecach) ale to nie skurcze. więc niech teraz ktoś mądry mi powie dlaczego ja tego nie czułam no zielona jestem jak nie wiem

w końcu po ponad 3 godzinach odłączyli mnie od tej całej aparatury ale widziałam, że wzbudziłam w pielęgniarce wielkie zdziwienie i niedowierzanie że nie czułam takich mocnych skurczy także ta oxy wcale nie jest taka straszna, nie czułam nawet napięcia brzucha, musiałabym cały czas trzymac na nim rękę żeby to wyczaić

i teraz tak sobie myślę: skąd będę wiedzieć, że rodzę? wód mam mało wiec moze przegapię jak odejdą, skurczy nie czuję... urodzę w domu...

moja ciocia ma teorie, że nastawiam się na zbyt mocny ból, bo ona też tak miała a jak ją lekarka zbadała to okazało się, że już główkę widać a ona nie czuła

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

alliw dziękuję za smsa
Stary 2013-03-02, 08:29   #1332
nati_85
Raczkowanie

Cytat:

no i prosze jaka wiadomosc z rana

ALLIW - URODZILA -

Gratulację klask i:

Cytat:

Najpierw miałam usg (potwierdziła się waga 3300), badanie na fotelu (bolało jak cholera, wsadził chyba ze 2 palce i potem jeszcze mówi, że ma nadzieję, że nie gniewam się za to badanie ale musiał) i takie tam inne no i w końcu gin mówi, że teraz zrobimy sobie taki test, żeby sprawdzić kondycję maluszka. ok róbta co chceta a potem słyszę jak mówi do pielęgniarki co ma podłączyć i padło słowo: oksytocyna
dzięki forum wiedziałam do czego to służy i dzwonię do tż w strachu, że poród będą mi wywoływać ale im nie wyszło

podłączyli mnie pod ktg i dali kroplówkę. co 15 minut zwiększali dawkę. w końcu z 15ml/h leciało już 240ml/h. trwało to 3 godziny bardzo dużo tego we mnie wlali, myślałam że nigdy nie skończą. lekarz przychodził i się podniecał że brzuch mi się napina i mam skurcze. Pielęgniarka zaglądała co jakiś czas i się pyta czy czuję skurcze? a ja nic spojrzała na wykres i mówi że mam je już dość regularne co parę minut i są na prawdę porządne na 60% a potem niektóre nawet dochodziły do 100% no ale ja jakaś nie czuła nie chciała mi wierzyć i się dopytywała: nawet teraz? właśnie miała pani skurcz... a ja dalej nic...ogólnie wszystko mnie pobolewało ale od leżenia tyle czasu w takiej głupiej pozycji (ni to na boku, ni na plecach) ale to nie skurcze. więc niech teraz ktoś mądry mi powie dlaczego ja tego nie czułam no zielona jestem jak nie wiem

w końcu po ponad 3 godzinach odłączyli mnie od tej całej aparatury ale widziałam, że wzbudziłam w pielęgniarce wielkie zdziwienie i niedowierzanie że nie czułam takich mocnych skurczy także ta oxy wcale nie jest taka straszna, nie czułam nawet napięcia brzucha, musiałabym cały czas trzymac na nim rękę żeby to wyczaić

i teraz tak sobie myślę: skąd będę wiedzieć, że rodzę? wód mam mało wiec moze przegapię jak odejdą, skurczy nie czuję... urodzę w domu...

moja ciocia ma teorie, że nastawiam się na zbyt mocny ból, bo ona też tak miała a jak ją lekarka zbadała to okazało się, że już główkę widać a ona nie czuła
To faktycznie dziwne z tymi skurczami. Mi jak robili w pierwszej ciąży KTG i skurcze miałam 40 to już je czułam i nie było to miłe a jak Ty piszesz, że nawet dochodziły do 100 to ja już nie wiem.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 08:34   #1333
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

ALLIW - URODZILA -

gratulacje kochana!! Witaj Jasiu!
nasze mamusie wszystkie rodzą expresem
Stary 2013-03-02, 08:35   #1334
czarny flamaster
Zadomowienie

Ja sądzę, że każda z nas ma po prostu inny próg bólu. Dla jednej ból niesamowity, a druga czuje tylko dyskomfort. Nie ma co porównywać Mnie jak lekarz pyta czy mam skurcze jakieś, to zawsze mówię, że brzuch niby się napina, niby boli jak na okres, ale nie jest to dla mnie żaden ból, a właśnie dyskomfort.
Moja znajoma jak rodziła córkę, to opowiadała, że była w szpitalu akurat po coś i trzymała się za plecy, bo ją akurat ją kręgosłup bolał i gdyby przechodzący obok niej lekarz się nie zainteresował czemu tak stoi, to nawet by się nie dowiedziała, że zaczęła rodzić. Cały poród zaś opisuje jako jedną wielką frajdę, że boleć boli, ale są na świecie gorsze rzeczy Mega podoba mi się jej nastawienie i liczę, że moje też mnie poratuje )

Mąż pojechał grać z orkiestrą, ja biorę się za sprzątanie. Lista zakupów zrobiona. Mam nadzieję, że jak wróci, to będę się czuła na siłach aby z nim jechać )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 08:49   #1335
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale chodzi mi o to jak się Kasia umyła na żołnierza?
Cytat:
to nie wiem może w misce

Cytat:
ALLIW - URODZILA -

GRATULUJE !!!! wspaniale i jakim ekspresem .....

Cytat:
z tego wszystkiego zapomniałam zdać relację z pobytu w szpitalu a widze duże zainteresowanie testem z oxy

faktycznie dziwnie z tymi skurczami ......
no i za rada Twojej cioci może też nastawię się na przeogromny ból i dzięki temu nic nie będę czuła ..... ehhhhh szkoda ,że w moim wypadku tak nie działa ....

ehhhh , na serio się rozkręca - wiem już to pisałam ale to nadal nie do uwierzenia .....

a ja poproszę o kciuki za wizytę dzisiejszą - idę wreszcie na to usg i ktg , bo ostat. raz w styczniu było .... aby wszystko było dobrze ...
Stary 2013-03-02, 08:55   #1336
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w 29t jak byłam na ktg to miałam skurcze które dochodziły do 80 i też ich nie czułam.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 08:58   #1337
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
to nie wiem może w misce
Dragusia, Ty mto masz teksty

Cytat:

ALLIW - URODZILA -

Szybkie dziewczyny.....
Wiecie co niby to normalne, ze rodzimy- w końcu kiedy jak nie teraz;pAle ja tak przezywam każdego aluszka,każdy opis porodu, każda fote... Fajnie, ze siebie tu mamy AMzrec się rozpozcza i tyle nowych dzieciaczków megi trza dopisac nowych ludzi na początek A co!

kwiatuszek musimy nową datę dla naszych maluchów wybrac, bo do tamtej sie nie dostosowały niegrzeczniuchy!
Mnie tli delikatnie brzuch od rana, ale małego prawie wcale nie czuje zaraz sie kładę i pozaczepiam Kacpra, niech nie straszy matki!!

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-03-02 o 09:01
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 09:00   #1338
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzieńd dobry w piękną wiosnę!!!

Cytat:
Mnie też dopadło i mierzę jak oszalała, ale w sumie tak bez sensu, bo ja niskociśnieniowiec, więc raczej mogę sobie powzdychać że oooo jakie niskie
o, podobnie robię - mierzę z czystej ciekawości czy jeszcze żyję

Cytat:
Witajcie Mamusie, my już w domku
klask i:

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Ostatnio jak byłam w Rossmanie, widziałam krem dla noworodków na ciemieniuchę. Zaopatrzone jesteście w coś takiego?
ja mam w razie czego olejek/oliwkę i szczoteczkę do kudełków

Cytat:
ALLIW - URODZILA -

GRATULACJE! Witamy JASIA!!!

Cytat:

Dzięki za opis A to znaczy, że jak nie będziesz mieć porodu fałszywego to też Cię nie będzie boleć? Fajnie by było....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 09:00   #1339
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

ALLIW - URODZILA -
:
GRATULACJE!
wystarczyło, by ostatnia kartka kalendarza z lutego spadla i mamy maluszki
Stary 2013-03-02, 09:01   #1340
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

faktycznie dziwnie z tymi skurczami ......
no i za rada Twojej cioci może też nastawię się na przeogromny ból i dzięki temu nic nie będę czuła ..... ehhhhh szkoda ,że w moim wypadku tak nie działa ....

ehhhh , na serio się rozkręca - wiem już to pisałam ale to nadal nie do uwierzenia .....

a ja poproszę o kciuki za wizytę dzisiejszą - idę wreszcie na to usg i ktg , bo ostat. raz w styczniu było .... aby wszystko było dobrze ...
rozkręca się rozkręca

wg mnie lepiej nastawić się na wielki ból a potem się pozytywnie zdziwić niż na odwrót

za wizytę

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja w 29t jak byłam na ktg to miałam skurcze które dochodziły do 80 i też ich nie czułam.
uf... to dobrze czekałam na taką odpowiedź bo już myślałam, że coś ze mną nie tak
Stary 2013-03-02, 09:01   #1341
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Szybkie dziewczyny.....
Wiecie co niby to normalne, ze rodzimy- w końcu kiedy jak nie teraz;pAle ja tak przezywam każdego aluszka,każdy opis porodu, każda fote... Fajnie, ze siebie tu mamy AMzrec się rozpozcza i tyle nowych dzieciaczków megi trza dopisac nowych ludzi na początek A co!
ale to brzmi ...tak niesamowicie ....kosmos po prostu .....
Stary 2013-03-02, 09:01   #1342
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
proszę Cię bardzo

Terry Pratchett
Stary 2013-03-02, 09:03   #1343
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Dzięki za opis A to znaczy, że jak nie będziesz mieć porodu fałszywego to też Cię nie będzie boleć? Fajnie by było....
wątpię podobno musi boleć. już niech boli, żebym chociaż wiedziała że to to, ale tylko troszeczkę

pewnie jakby bolało to bym rodziła a że nie bolało, to nie urodziłam nie wiem sama, przecież dochodzi jeszcze kwestia rozwarcia...
Stary 2013-03-02, 09:05   #1344
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie lepiej nastawić się na wielki ból a potem się pozytywnie zdziwić niż na odwrót
..... pewnie masz rację . Ale szeptem Ci powiem ,że ja nastawiałm się na ogromny ból przy 1 i 2 porodzie - i mnie zaskoczyło .... było jeszcze gorzej .... . Widocznie nie na każdego działa ta metoda ......
Stary 2013-03-02, 09:09   #1345
klementyna1
Zakorzenienie

No ruszył się chłopak 2 razy, musiałam go nakarmic słodkim budyniem z pudełka;p Ide liczyc dalej. Niech sie nie ociąga, bo zejde na zawał....
nestelle kciuki 3mane!
To co? która nastepna? Oglądałyście wczoraj na TVP1 film "Cesarskie cięcie"- stary, ale dobry o milionowym obywatelu A najbardziej podobała mi się piosenka na rozpoczecie i zakonczenie: http://www.youtube.com/watch?v=qqdudFMZBec <- Dedykuje wszystkim świezym Mamusiom To dla WAs!
Stary 2013-03-02, 09:11   #1346
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
..... pewnie masz rację . Ale szeptem Ci powiem ,że ja nastawiałm się na ogromny ból przy 1 i 2 porodzie - i mnie zaskoczyło .... było jeszcze gorzej .... . Widocznie nie na każdego działa ta metoda ......
jestem tego świadoma mnie właśnie to najbardziej przeraża, że jak mnie zacznie boleć to bardziej będę się przejmować nie tym jak teraz boli, tylko że zaraz może być jeszcze gorzej i nie wytrzymam... taka głupia jestem... jedyne co mnie będzie mogło uspokoić to to, że ktoś mi przysięgnie, że to już jest max bólu i zaraz się zmniejszy niech nawet kłamią ale ktoś mnie musi pocieszać
Stary 2013-03-02, 09:11   #1347
nati_85
Raczkowanie

Nestelle Kciuki zaciśnięte.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 09:17   #1348
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
wątpię podobno musi boleć.
oj tam, oj tam!

NIE MUSI!!!

Ja wczoraj się zwierzyłam ginekologowi, że nic mnie nie boli, nic mi się nie spina... to odpowiedział: Zobaczy Pani jak odstawi Pani magnez No to czekam...

Cytat:
N A najbardziej podobała mi się piosenka na rozpoczecie i zakonczenie: http://www.youtube.com/watch?v=qqdudFMZBec

Klementyna! Za jakie grzechy mnie zmuszasz do wzruszeń w sobotę o 9 rano???

Terry Pratchett
Stary 2013-03-02, 09:20   #1349
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam, oj tam!

NIE MUSI!!!

Ja wczoraj się zwierzyłam ginekologowi, że nic mnie nie boli, nic mi się nie spina... to odpowiedział: Zobaczy Pani jak odstawi Pani magnez No to czekam...

Klementyna! Za jakie grzechy mnie zmuszasz do wzruszeń w sobotę o 9 rano???
E tam ja odstawiałm 2x2 magnez i 3x1 no-spe fprte i nic, lepiej niż jak brałąm leki;p

A co troche się trzeba powzruszać z rana... Bede katowac małego ta piosenka jak sie urodzi;D Śliczna jest pościelówa
Stary 2013-03-02, 09:20   #1350
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

a już odstawiłaś?
ale nie ma co, pocieszył Cię
a powiedz jak Twoje wody, pisałaś chyba że w normie, ale tyle samo jest co było czy coś się zmniejszyło?
na moim usg ze szpitala jest: 6,76 i wyszły mi jakieś liczne szczawiany w moczu, ale wydaje mi się, ze kiedyś ktoś tu pisał, że ma i to chyba nic groźnego. nie będę się wgłębiać co by sie nie denerwować

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2013-03-02 o 09:22
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości