Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 23:35   #3811
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dobry wieczór

Mam nadzieję, że nocka dzisiaj będzie lepsza
Muszę wstać o 5 żeby Domciowi obiad zrobić, bo ja w domu będę dopiero o 21

Lili, szczrze Ci powiem, że nie mam pojęcia ile kosztują

Brumku, w Polsce nie widzę ich nigdzie w sprzedaży W przeciwnym razie nie fatygowałbym dziewwczyn. A Ty je gdzieś może widziałaś?

Oooo kurka, ale Ci powychodziło z tymi plecami Co teraz? Jakieś leczenie?
Bardzo Cię w dalszym ciągu bolą? Jak tu oszczędzać ten kręgosłup przy dziecku

Marzenko, Hani bardzo ładnie w nowym sweterku jej mina bezcenna!
Fajne te buciki, ciekawe jak z tą numeracją, Domek ma raczej małą stopę. Zimówki mma 21
Domek ma pieprzyka na udzie (też próbowałam szorować )

Monia, ! Ty jesteś dobra

Ddevik, dobrze że masz pierwszy dzień za sobą Wierzę, że było Ci ciężko

AgaG, jak u Was po pierwszym dniu?

Gdzie się zapodziały Jacieee, Adrij, Rysiki...

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Sory za błędy, nienawidzę pisać na tablecie.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2013-03-01 o 23:38
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 23:37   #3812
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Gomra vel Bartessa i Dewik zmienione

Brumku rozumiem Cie Troche z tym
Kacem ale wytłumacz Sobie ze to dla Twojego dobra (i Tymcia tez)

Marzenko magnesy są poprostu rewelacyjne a Hania ... Tak tak kot shrekowy sie chowa przed tym spojrzeniem.

DDewik nie taki wilk straszny. Jakos przezyliscie z Boryskiem, teraz bedzie z każdym dniem lepiej. Mądrze sie a sama nie wiem czy potrafilabym oddać Wicię pod opiekę obcej babie

Cos jeszcze chciałam ale juz nie wiem...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 23:42   #3813
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Brumku nie jest tak zle Chyba najbardziej meczy mnie pobudka o 6 rano

Marzenko Hania ma takie same buciki jak Szymek Udalo mnie sie upolowac za 14 funtow podczas wyprzedazy w grudniu.

Iwa te buty tutaj sa w granicach 24-26 funtow

Rozlozylo mnie na calego, a musze byc zdrowa do poniedzialku

Aaa zapomnialam Brumku zdrowka!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2013-03-01 o 23:51
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 00:29   #3814
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

A kocica nie ucieka?
Nie boisz się, że może podrapać?
koci się to podoba poza tym wszystkie zwierzęce zabawy są pod kontrolą, zasada ograniczonego zaufania istnieje

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A co się dzieje?
jakoś tak bez powodu w sumie... mam nadzieję, że jak słońca będzie więcej to i humor się poprawi

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja czekam na wypłatę, żeby zamówić książki. Na pewno Czereśniową, ale nie wiem co jeszcze. U nas faza na małpki i pingwiny, przytargałam z biblioteki książkę Pingu i codziennie w uzytku.
Czereśniowa fajna? Przeglądałam ostatnio Lato na Czereśniowej bodajże i się zastanawiałam, czy kupić

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

W zalaczniku moje "magnesy". Pisze w cudzyslowiu bo z nich juz nic nie bedzie. Okazalo sie ze modelina ktora kupilam jest plastelina i rozmazalo sie wszystko jak chcialam utwardzic. ze mnie
urocze, szkoda, że się rozpłynęły

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

A ja nadal kulam, klęję i formuję.
fajne te Twoje formowanki

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość

dziewczyny dziękuję za komentarze czapki
ubrałam ją dzisiaj Ali i hehe śmiesznie wygląda
urocza

Cytat:
Iwa, jaki uroczy piesek.

Brumku, zgodnie z obietnicą pokazuję Nextowy sweterko-płaszczyk z lumpa. Hani się tak spodobał, że z godzinę w nim chodziła- nie dawała sobie go ściągnąć.
duża dziewczynka

Cytat:
Hej, ja po lekarzu.
Pół dnia spędziliśmy w szpitalu, wydałam tyle kasy, że aż mi niedobrze Bo to prywatny szpital. Bo nigdzie indziej nie udało mi się szybko zapisać, żeby nie trzeba było czekać do przyszłego tygodnia i gdzie by dodatkowo mieli rtg na miejscu i od ręki. Mam przez to kaca moralnego
No, ale chociaż wiem, na czym stoję: zapalenia stawu krzyżowo-biodrowego + podejrzenie dyskopatii kręgosłupa lędźwiowego (żeby
najważniejsze, że wiesz co i jak. teraz trzeba się wziąć za siebie

dobry wieczór! obejrzałam Jo, popatrzyłam na mój ukochany Paryż i mogę iść spać wyklejałyśmy dziś z Helą bałwana, kot nam na watę polował, wesoło było mam wrażenie, że coraz bardziej takie "plastyczne" prace Helutę interesują, fajnie, będziemy się bawić

kolorowych snów!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 00:44   #3815
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumek- to Cię dopadło a oprócz leków to kiedy masz się znowu pokazać?

Widziałyście dzisiaj w ddtvn eksperyment na facetach, czy przeżyliby poród? Bardzo fajnie, że ktoś coś takiego zrobił-potraktowali Ich prądem i zwijali się z bólu- ale to jak każda z nas.
Mam przyjść, jak zrobię rezonans. Bo dopiero wtedy będzie mi mógł odpowiednią rehabilitację zalecić.

Ten eksperyment krążył parę tygodnie temu po necie. Śmieszny, ale jak dla mnie mało ma pewnie wspólnego z prawdziwym bólem porodowym

Cytat:
Brumeczku tulę bidoku

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Bardzo Brumeczku, ja dzisiaj walczyłam ze soba zeby chociaz zadzwonic,zapytać, ale bałam sie ze jak uslysze placz to koszmar przezyje.Siedziałam jak na szpilkach, dziewczyny to pewnie widzialy i kazaly mi wczesniej isc.
Wiadomo jak to w pracy,troche obowiazków było, miałam zastesptwo, trzeba było lekcje poprowadzić, dyzury na stołowce , ale jednak myslałam i i taka niespokojna byłam.Jest to trudne zostawic swoje dziecko, tym bardziej ze on tylko ze mna caly dzień (tak jak juz kiedyś pisalam my tu nikogo nie mamy)..
Oj, wyobrażam sobie...
Ale oboje dzielnie się spisaliście

DDewiku, czy mam Ci śpiewać sto lat?
Jesli tak to sto lat, najlepszego i wielki buziak

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Brumku, w Polsce nie widzę ich nigdzie w sprzedaży W przeciwnym razie nie fatygowałbym dziewwczyn. A Ty je gdzieś może widziałaś?

Oooo kurka, ale Ci powychodziło z tymi plecami Co teraz? Jakieś leczenie?
Bardzo Cię w dalszym ciągu bolą? Jak tu oszczędzać ten kręgosłup przy dziecku
- O 5!?!
- Nie widziałam, ale sklepy Clarksa są, więc myślałam, że może i te butki tam mają...
edit: patrz, są!
- No dokładnie... Na razie prochy przeciwzapalne, a jak już zrobię MRI to rehabilitację najlepiej by było zrobić. Tylko ciekawe kiedy Modlę się, żeby samo przeszło

Cytat:
Brumku rozumiem Cie Troche z tym
Kacem ale wytłumacz Sobie ze to dla Twojego dobra (i Tymcia tez)
Mąż mi tak tłumaczy Ale nie zmienia to mojego samopoczucia

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku nie jest tak zle Chyba najbardziej meczy mnie pobudka o 6 rano

Aaa zapomnialam Brumku zdrowka!

A 6 rano to faktycznie noc!

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
jakoś tak bez powodu w sumie... mam nadzieję, że jak słońca będzie więcej to i humor się poprawi

dobry wieczór! obejrzałam Jo, popatrzyłam na mój ukochany Paryż i mogę iść spać wyklejałyśmy dziś z Helą bałwana, kot nam na watę polował, wesoło było mam wrażenie, że coraz bardziej takie "plastyczne" prace Helutę interesują, fajnie, będziemy się bawić
- O tak, wiosna jest dobra na wszystko
- Artystka Ci rośnie

Dobranoc
Stary 2013-03-02, 00:55   #3816
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku to tak z grubej rury walne. Stać Cie na takie "rzeczy" to korzystaj. Na tyle na ile Cie znam to wiem ze oddalabys ostatni grosz. Tobie tez sie cos od życia należy
za dalsze wizyty, leczenie etc

Ide spac bo juz ledwo siedzę
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:43   #3817
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Ale u nas piękna pogoda
Czuć wiosnę. Słońce pięknie swieci, i ptaki śpiewają ( u nas to nawet koguty pieją )
Aż nabiera się chęci do życia.

Brumku powodzenia w leczeniu, musi sie udać, bo po co masz się męczyc. Terazrezonans i już nie powinno byc duzych wydatków. Ale te schorzenia co wymieniłaś juz po samej nazwie brzmia nieciekawie. A to 3 w 1

Oliweczka widzialam o tych dziennikarzach, ale to inny rodzaj bólu bo przeciez faceci nie mają macic

Marzenka mój Karol mówi "szcześć", też nie wiem o co mu chodzi. Często cos tam po swojemu mi tłumaczy, a ja tylko przytakuje ze rozumiem, żeby się nie zniechecił.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-03-02 o 08:45
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:47   #3818
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Gejów, z miejsca pracuf
Cytat:

Ale Jasio dzielny, ze pozwala fryzjerowi na takie harce na głowie

Dokładnie też tak myślę Teliczku - ze ta dzisiejsza noc mocno mi się przysłużyła :/

A piłkę sama zaraz kupuję, bo masażysta polecał mi ją bardzo. Mówi ze to rewelacja w każdym okresie życia. A na problemy z kręgosłupem i w czasie ciąży szczególnie zalecana.
Brumciu Piłka jest świetna, wystarczy na niej posiedzieć kilkanaście minut dziennie aby rozluźnić kręgosłup

dobrze że się zdecydowałaś na badanie
ale leki bierzesz dla karmiącej jakieś?

jak już wyzdrowiejesz to bacikikiem Cie wyślę na pilates, albo na basen

klopsiki nigdy ich nie jadłam bo jakoś mięso mielone w restauracjach nie przemawia do mnie
Cytat:

"dawno" nie chwaliłam się robótkami
czapka-pies
modelki śpią więc piłka musiała wystarczyć
woooooow

Cytat:
Iwa, jaki uroczy piesek.

Brumku, zgodnie z obietnicą pokazuję Nextowy sweterko-płaszczyk z lumpa. Hani się tak spodobał, że z godzinę w nim chodziła- nie dawała sobie go ściągnąć.
nie mogłam się wczoraj napatrzeć na tą fotografię
fryzura jest taka pełna urok,
sweterek śliczny,
mina rozbraja
no i modelka

acha ale najbardziej podobają mi się komentarze gosi-gąsięnicy na FB

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
moze teraz...
baaaaaardzo ładne

Cytat:
A Ewka chwile Basia kocham to imie! Ale tesciowka tez Barbara
moja córa będzie basia
mimo że teściowa też basia i moja mama też basia

u nas cały tydzień Jasio kiepsko śpi
nie wiem czy to już piątki?!
w każdym razie ok 4-5 kończy u nas w łóżku
i sie tulimy do rana
butki:
dzisiaj jedziemy na polowanie
od razu wymyśliłam wycieczkę po drodze na lotnisko
mam nadzieje że Jasiowi się spodoba

a tak w temacie samolotów zaczynam szukać wakacji...
Stary 2013-03-02, 08:55   #3819
isiaok
Rozeznanie

Telik Gejow!Tez sie kulamy na pilce

Masz dwie Basie???Mi to nie przeszkadzało ale tż marudził, ze mojej mamie bedzie przykro itd...czyli mamy ten sam gust imienny
Tż tez nas ostatnio po wycieczce na Bielany wziął na wycieczke po lotnisku Cudniebrakowało nam tylko walizekza to parking okrutnie drogi
I tez sie codziennie smyramy po stopach w okolicach 4

GomraU Nas tez koguty słonce prazy!!!!!!!!!!!A tego przymrozku na podworku udaje,ze nie widze
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:01   #3820
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki - jade jutro do szczecina i jesli samochod (ktorys) bedzie ok to kupuje i jade od razu nim spowrotem!
trzymam

natka - cudne te butki sa

a ja juz od 6 na nogach synio mnie obudzil i nie chcial juz spac
wiec poodkurzalam pomylam podlogi starlam kurze..................i caly dzien free

słonko za oknem i jakos tak optymistycznie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:04   #3821
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!

Dziekuje dziewczyny za pytania jak w pracy.
No jakos minelo, zle nie bylo, ale to piatek i inne podejscie mialam niz np. w poniedzialek.
A nie odezwalam sie wczoraj, bo po 7 godzinach pracy przy komputerze, kolejne kilka w domu, to przegiecie. No i teraz tak juz bedzie niestety, ze mnie nie bedzie.
Antos nawet ok. Najpierw byl z mezem, potem przyjechala ciocia, bo z takim katarem nie mogl isc do zlobka i troche jej plakal jak sie obudzil, ale potem ladnie sie bawili. A jak przyszlam, to mnie ukochal. Ale tak jak DDewik w pracy caly czas myslalam...

DDewik zalegle sto lat!

Teliczku i jaki kierunek wybierzesz? Czy Wy latacie z Niemiec? Kupujesz wczasy w niemieckim biurze, czy w Polskim z wylotem z Niemiec?

Kalosze, ktore wklejala Patik mam dla dziewczyn i polecam! Sa super, bo leciutkie i maja ocieplana wkladke.

Wiecej nic nie wiem, ide sie ogarnac i trzeba wykorzystac sensownie taki ladny dzien.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:14   #3822
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Brumek o jezuniu... to Cię dopadło z kręgosłupem. ( powiedz, ile zapłaciłaś za taką przyjemność) No ale co zrobic, jak terminy absurdalne!
A buciki zamówiłam 23, tylko wkleiłam pierwszy lepszy link bo nie chciało mi się szukać konkretnie tych które mamy )

Dewik
czyli dobrze było, najważniejsze że Borysek nie płakał, wdrożysz sie i nie będziesz ciągle myślami w domu
Aga u Ciebie tak samo. Ciekawe jak na żłobek mały zareaguje ?

Natka ja bym pewnie nie wstawała i kazała zapodać słoik. Taka matka ze mnie.

Śliczne clarksy wklejacie, my też jeszcze bez wiosennych butów://
Stary 2013-03-02, 09:30   #3823
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!

No jakos minelo, zle nie bylo, ale to piatek i inne podejscie mialam niz np. w poniedzialek.
A nie odezwalam sie wczoraj, bo po 7 godzinach pracy przy komputerze, kolejne kilka w domu, to przegiecie. No i teraz tak juz bedzie niestety, ze mnie nie bedzie.
Antos nawet ok. Najpierw byl z mezem, potem przyjechala ciocia, bo z takim katarem nie mogl isc do zlobka i troche jej plakal jak sie obudzil, ale potem ladnie sie bawili. A jak przyszlam, to mnie ukochal. Ale tak jak DDewik w pracy caly czas myslalam...

DDewik zalegle sto lat!

Teliczku i jaki kierunek wybierzesz? Czy Wy latacie z Niemiec? Kupujesz wczasy w niemieckim biurze, czy w Polskim z wylotem z Niemiec?

Kalosze, ktore wklejala Patik mam dla dziewczyn i polecam! Sa super, bo leciutkie i maja ocieplana wkladke.

Wiecej nic nie wiem, ide sie ogarnac i trzeba wykorzystac sensownie taki ladny dzien.
więc trzymam kciuki żeby było coraz lepiej w pracy

w tym roku myślałam o Krecie
ze względu na Jasia chciałabym piaszcyste plaże, w miare niedaleko.

normalnie latam z niemieckiego biura podróży, jest nieco taniej no jakość o niebo wyższa niż w polskich biurach
ale w tym roku sama zorganizuje
lot mam ryanair z wrocławia i na mniejscu zarezerwuje hotel lub apartament
ceny są bardzo dobre
znalazłam wczoraj np hotel 4*, świetne opinie, all, +przelot za 2400 za osobę dorozłę/11 dni
jeśli wziełabym willę z basenem ze znajomymi koszt z przelotem 1700-2500.
a co lecicie z nami?
Stary 2013-03-02, 09:32   #3824
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Telik Gejow!Tez sie kulamy na pilce

Masz dwie Basie???Mi to nie przeszkadzało ale tż marudził, ze mojej mamie bedzie przykro itd...czyli mamy ten sam gust imienny
Tż tez nas ostatnio po wycieczce na Bielany wziął na wycieczke po lotnisku Cudniebrakowało nam tylko walizekza to parking okrutnie drogi
I tez sie codziennie smyramy po stopach w okolicach 4

GomraU Nas tez koguty słonce prazy!!!!!!!!!!!A tego przymrozku na podworku udaje,ze nie widze
u nas też przymrozek był ale
ale moze -1 było tylko.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Telik ja bym się bała czekać z rezerwacją do momentu przyjechania na miejsce, jedziecie z małym dzieckiem, a nuz nic nie znajdziesz?
Wiem że takie prawdopodobienstwo jest minimalne. Ale zawsze to ryzyko.
Stary 2013-03-02, 09:49   #3825
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
może to ta pogoda :/
może tak być, dziś na razie... tfu tfu..lepiej
Cytat:
O widzisz, a u nas wczoraj było paskudnie,a dziś piękne słońce od rana
o, to już wiem kto mi słońce podprowadził
Cytat:
I mam od mamy nowa serie czapek-a własciwie to zrobila te same co ostatnio gdyby któras jeszcze chciala to poprosze info na priv
cudne!!!! Bardzo mi się podobają, sama bym kupiła, jakby były bardziej chłopięce
Cytat:
Hej, ja po lekarzu.
Pół dnia spędziliśmy w szpitalu, wydałam tyle kasy, że aż mi niedobrze Bo to prywatny szpital. Bo nigdzie indziej nie udało mi się szybko zapisać, żeby nie trzeba było czekać do przyszłego tygodnia i gdzie by dodatkowo mieli rtg na miejscu i od ręki. Mam przez to kaca moralnego
No, ale chociaż wiem, na czym stoję: zapalenia stawu krzyżowo-biodrowego + podejrzenie dyskopatii kręgosłupa lędźwiowego (żeby mieć pewność muszę rezonans zrobić) + początki rwy kulszowej.
jak to brzmi......
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dzwoniłam do poradni żeby się do gina zarejestrować to termin mi podała piguła na 11 kwietnia
Musiałam do ciotki zadzwonić, może mi załatwi wcześniejszy termin.
a jakbyś podeszła tak po prostu? Pytam bo u mojego lekarza jest tak, że terminy czasem długie, ale w dany dzień jak przyjdziesz, to pytasz lekarza i zwykle się zgadza, żeby przyjąć po zarejestrowanych pacjentkach
Cytat:
Widziałyście dzisiaj w ddtvn eksperyment na facetach, czy przeżyliby poród? Bardzo fajnie, że ktoś coś takiego zrobił-potraktowali Ich prądem i zwijali się z bólu- ale to jak każda z nas.
niby to nie to samo, ale jakiś przedsmak mają Większość powinna takie coś przejśc obowiązkowo
Cytat:
Stronczku jak znajdziesz czas to zmień mi wiek o jeden do przodu.
to wszystkiego najlepszego!!! I za pierwszy dzień!
Cytat:
- O 5!?!
A 6 rano to faktycznie noc!

Jak dla kogo
Moje dziecko regularnie o 6 wstaje....

A dziś przyszedł w nocy z pretensjami że "bibiś" (czyli jego miś ukochany) zginął, i nie ma go w łóżku. A miś się pod kołdrę schował, ale dziecko takie nieszczęśliwe było, że szkoda mówić

jedziemy po południu do hurrraaaa...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:56   #3826
brumek
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Brumku to tak z grubej rury walne. Stać Cie na takie "rzeczy" to korzystaj. Na tyle na ile Cie znam to wiem ze oddalabys ostatni grosz. Tobie tez sie cos od życia należy
za dalsze wizyty, leczenie etc
No niby stać, bo miałam taką kasę, ale wydać prawie że tygodniową pensję na badania to się robi przykro człowiekowi ...

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Brumku powodzenia w leczeniu, musi sie udać, bo po co masz się męczyc. Terazrezonans i już nie powinno byc duzych wydatków. Ale te schorzenia co wymieniłaś juz po samej nazwie brzmia nieciekawie. A to 3 w 1
No tak, 3 w jednym, jak się okazuje.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu Piłka jest świetna, wystarczy na niej posiedzieć kilkanaście minut dziennie aby rozluźnić kręgosłup

dobrze że się zdecydowałaś na badanie
ale leki bierzesz dla karmiącej jakieś?

jak już wyzdrowiejesz to bacikikiem Cie wyślę na pilates, albo na basen
Piłkę kupię na pewno. Choć lekarz wczoraj zabronił mi na razie masaży i ćwiczeń na własną rękę. Póki nie zrobię rezonansu.

Leki biorę najprostsze przeciwzapalne, bo tylko takie mogę. Paracetamol, diklofen, ibuprofen.

Wakacje

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek o jezuniu... to Cię dopadło z kręgosłupem. ( powiedz, ile zapłaciłaś za taką przyjemność) No ale co zrobic, jak terminy absurdalne!
A buciki zamówiłam 23, tylko wkleiłam pierwszy lepszy link bo nie chciało mi się szukać konkretnie tych które mamy )
Oj, lepiej nie mówić...
Też chyba wezmę 23. Tylko kolor może inny

Cytat:
normalnie latam z niemieckiego biura podróży, jest nieco taniej no jakość o niebo wyższa niż w polskich biurach
ale w tym roku sama zorganizuje
lot mam ryanair z wrocławia i na mniejscu zarezerwuje hotel lub apartament
ceny są bardzo dobre
znalazłam wczoraj np hotel 4*, świetne opinie, all, +przelot za 2400 za osobę dorozłę/11 dni
jeśli wziełabym willę z basenem ze znajomymi koszt z przelotem 1700-2500.
a co lecicie z nami?
A ubezpieczenie wykupujesz, jak tak na własną rękę jeździcie? Z ciekawości pytam.

Cytat:

Telik ja bym się bała czekać z rezerwacją do momentu przyjechania na miejsce, jedziecie z małym dzieckiem, a nuz nic nie znajdziesz?
Mi się wydaje, ze Telik nie miał na myśli, ze dopiero tam będzie szukać, ale że tu, w Polsce, zarezerwuje coś tam.

Cytat:
Dobrze, że nie narzekasz
CHoć entuzjazmu tez nie widzę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A dziś przyszedł w nocy z pretensjami że "bibiś" (czyli jego miś ukochany) zginął, i nie ma go w łóżku. A miś się pod kołdrę schował, ale dziecko takie nieszczęśliwe było, że szkoda mówić
A wiesz że mnie tez dziś obudziło żałosne wołanie "miiii baaa". Okazało się, że miś wypadł z łóżeczka

Miłego popołudnia
Stary 2013-03-02, 10:15   #3827
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Ah dziewczęta chwalę się że dziś mija miesiąc odkąd Igor śpi bez jedzenia i pobudek w nocy jestem z siebie i z niego dumna

smok odstawiony nocne jedzenie tez zostal tylko nocnik .....massakra
Szacunek kobieto, jak tego dokonałaś? U nas jedzenie też już nie ma , ale pobudki są zawsze!

Cytat:
Hania ma zadatki na modelkę i ta mimika twarzy Sweterek bardzo ładny!

Marzenka, a czy masz jeszcze magnesiki autka lub biedronki? Jeśli tak to ja składam zamówienie!

agawo - jak Amelka dzisiaj się czuje?

Cytat:
I mam od mamy nowa serie czapek-a własciwie to zrobila te same co ostatnio gdyby któras jeszcze chciala to poprosze info na priv
Śliczne te czapeczki!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:24   #3828
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
u nas też przymrozek był ale
ale moze -1 było tylko.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

no oczywiścię że zarezeruję wcześniej
nie wyobrażam sobie jechać w ciemno ...
zazwyczaj korzystam ze strony booking.com

Brumciu
a może pojedziecie z nami plissssss?!?!(plan owałam 6-17 maj)
morze Marzenke też zapakujemy
choć na kilka dni....
ubezpieczenie oczywiście zawsze kupuje (bo do tej pory jeździliśmy z Niemiec)
jak dziś plecki?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2013-03-02 o 10:25
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:25   #3829
Madziulka_17
Wtajemniczenie

http://clarks.pl/index.php/products/...irst-shoes/P10

Natko sa te buciki w Polsce

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:35   #3830
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Heloł
-Właśnie, Marzenko Ty masz dla Haniołka rozmiar 5? Ile one mają cm wkładki, tej wewnętrznej? Mi się spodobały te:
http://clarks.pl/products/kids/boys/...e-grey-leather
lub te http://clarks.pl/products/kids/boys/...-dark-grey-lea
Śliczne te buciki, ciekawe czy są do kupienie gdzieś w Poznaniu

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku z dzieciakami ok Ja juz mam wypracowany swoj plan dnia, malutka nie placze za mama Mam bardzo duza satysfakcje, ze i ja teraz zarabiam, a nie tylko maz no i zawsze jakas zmiana w moim zyciu, nowe doswiadczenie
Podziwiam, że ogarniasz dwójkę a na dodatek zarabiasz pieniądze i nie musisz nigdzie oddawać swojeg synka.

Cytat:
Hej, ja po lekarzu.
No, ale chociaż wiem, na czym stoję: zapalenia stawu krzyżowo-biodrowego + podejrzenie dyskopatii kręgosłupa lędźwiowego (żeby mieć pewność muszę rezonans zrobić) + początki rwy kulszowej.
Kacu moralny - sio! Kto będzie nosił Tymusia jak będziesz "połamana" A na rwę nie dostałaś antybiotyku. Pamietam jak mama miała to od razu zastrzyki były i z łóżka się nie mogła ruszyć/
Lekarze nie sugerowali odstawienia do piersi? Ja jak miałam zapalenie piersi od razu lekarz mi powiedział, że "muszę" dostać antybiotyk i mam przestać karmić

Cytat:
W nocy nie mogłam spac(jednak stres mnie dopadł), spałam w drugim pokoju, zeby rano Boryska nie obudzić budzikiem, wstałam po 6(dla mnie to koszmarna godzina, ale coz czwartek i piatek taki poranny bedzie, inny dni mam na 11 i 12.
W pracy było bardzo miło, sama pani wicedyrektor przyszła sie ze mna przywitac(byłam w szoku), dzieci po 2 latach mnie poznały(3-klasy), przytulałay sie i pytaly kiedy bede wreszcie prowadzić kólko plastyczne-jakie to mile dziewczyny, człowiek az "rośnie".
Ja cała w nerwach bylam, bo martwiłam sie jak Borysek spedzi ten czas beze mnie, ale byłam silna i nie dzwoniłam, ttylko wewnetrznie przezywalam, dziewczyny to widziały i poł godziny wczesniej kazały mi isc do domu, więc poszłam.
Przychodze po 14, moje kochane dziecko spi w najlepsze, a pani opiekunka opowiedziała mi co robiła z Boryskiem, co jadł , ze nie płakał , troszke był podobno niespokojny przed drzemka i mnie szukał, ale jak go polozyła to zasnąl.Ja myślałm ze jakiś płacz bedzie jednak , 7 godzin mnie nie było, a on wczesniej tylko godzine z pania zostawał.Takze pierwszy dzień pracy minał.

Wiecie-jak sie obudził po drzemce to tak sie ucieszył jak mnie zobaczyl, a ja juz nie mogłam sie doczekać kiedy wstanie.
Zjedliśmy obiadek, poczekalismy na Tż i poszlismy na spacerek.Wyciagnelismy nawet rowerek z piwnicy, a Borys taki dumny jezdził.
Pozniej pojechalismy do sklepu, wstapilismy do Deichmanna i kupilismy buty na wiosne.Teraz niestety przez internet kupic nie moge, bo musialam te wkladki włożyc i zobaczyc jak Borysek w nich chodzi, czy niz go nie obciera.Kupiliśmy takie:http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece

i kalosze http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...opiece-kalosze

Z dnia na dzień będzie lepiej im więcej będziesz miała pracy, tym mniej czasu na myślenie

A buciki bardzo ładne!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dzwoniłam do poradni żeby się do gina zarejestrować to termin mi podała piguła na 11 kwietnia
Musiałam do ciotki zadzwonić, może mi załatwi wcześniejszy termin.
Ja też się w końcu umówiłam do gin (umwiałam się od roku), ale termin wizyty przypada na dzień okresu Jak się umówiłam to dopiero pomyślał ale mam nadzieję że się opóźni.

Cytat:
Jesli chodzi o buty, to zakochałam sie w Emelach, które Ewka miała w tamtym roku i kupujemy z tej samej firmy Nie drogie, skórka, leciutkie-mam juz nawet 3 typy
http://allegro.pl/elemelebutki-zapra...030566420.html

http://allegro.pl/emel-r-22-kapcie-b...032058921.html

http://allegro.pl/emel-roczki-obuwie...061760980.html

Najbardziej podobaja mi sie ostatniechłopiec e bo brąz idealnie do wszystkiego pasuje

Wczoraj spedziłysmy z Ewka popoludnie u mojej kuzynki, dawno sie nie widziałyśmy i troche sie martwiłam, ze bedziemy szybko wracac bo Ewka nie bedzie miała sie z kim bawic(kuzynka ma dwie starsze coreczki-6 i 4 lata)
Błąd! Trzy godziny czesały lalki barbie, wozily je samochodami i plotły warkocze koniomEwka w raju
Ladne buciki.
A może cza pomyśleć o towarzystwie dla Ewuni?

Cytat:
trzymajcie kciuki - jade jutro do szczecina i jesli samochod (ktorys) bedzie ok to kupuje i jade od razu nim spowrotem!
kciuki zaciśnięte! Pochwal się jaki kupiłaś!

Cytat:

Widziałam w necie, jakoś malo wiarygodne...
Stary 2013-03-02, 10:42   #3831
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Dobry wieczór

Mam nadzieję, że nocka dzisiaj będzie lepsza
5 godzina? Na pewno przygotowałabym słoiczek

Cytat:

Ale u nas piękna pogoda
Czuć wiosnę. Słońce pięknie swieci, i ptaki śpiewają ( u nas to nawet koguty pieją )
Aż nabiera się chęci do życia.
U nas teś pogoda śliczna, ale przez to nie mogę patrzeć na moje okan

Cytat:
Gejów, z miejsca pracuf
a tak w temacie samolotów zaczynam szukać wakacji...
Wakacje....Rozmarzyłam się...

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
trzymam

natka - cudne te butki sa

a ja juz od 6 na nogach synio mnie obudzil i nie chcial juz spac
wiec poodkurzalam pomylam podlogi starlam kurze..................i caly dzien free

słonko za oknem i jakos tak optymistycznie
wow!

Cytat:
Hej!

W poniedziałek rzucisz się w wir pracy i szybko minie 7 godzin..

Cytat:

jedziemy po południu do hurrraaaa...
Stary 2013-03-02, 10:47   #3832
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Już któryś raz zostałam wywołana, więc czuję się w obowiązku ujawnić i delikatnie wychylić nosa zza krzaka
Czytam Was cały czas ale nie umiem wbić się w wątek, Nie mogę pisać regularnie, na odpisywanie, czy cytowanie czasu brak, a pisanie tylko o sobie i tylko z doskoku to chyba mija się z celem.

Co u Nas? A różnie. Dominik cały luty prawie przechorował. Już sama nie wiem gdzie i jak go leczyć. Dalej zresztą kaszle i ma niewielki katar. Tak naprawdę to kaszel od stycznia go nie opuszcza. Przerobiliśmy syropy, antybiotyki, inhalacje, wszystko na nic. Z tego wszystkiego dziecko jeszcze nie zaszczepione dawką przypominającą 6w1. Nawet upomnienie już pisamne dostałam. No ale jak tu zaszczepić chore dziecko. Wkurza mnie ta moja przychodnia. Lekarka od ręki antybiotyk wypisuje, dziecku nie przechodzi, żeby się umówić trzeba od 6tej pod przychodnią stać, a oni że dziecka nie szczepię. Nie szczepię bo nie potrafią go wyleczyć konowały jedne
Prywatna wyzyta też nic nie zmieniła, chyba w poniedziałek udeżę jeszcze do jednego lekarza i poproszę o poradę pod kontem alergii. Jakieś skierowanie, polecenie dobrego alergologa dziecięcego, bo coś mi mówi, że ten kaszel może być alergiczny. Zresztą katar pewnie też

Dominik poza tym to kawał roześmianego urwisa, dla którego przez pracę, mam zdecydowanie za mało czasu. Gada jak najęty, zadziwia mnie z dnia na dzień. Miłością wielką pokochał ostatnio "Mańka Złotą Rączkę" i Kubusia Puchatka. Bohaterów tych bajek nawet przez sen woła

Już nie mogę doczekać się wiosny, choć przydałoby się parę kilo zrzucić

No i tylko tyle, albo aż tyle u Nas

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:51   #3833
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Telik rozumiem źle odebrałam zdanie

Anka1984 ja tez mam syf na oknach, jak Karol zaśnie to na pewno w kuchni umyje, bo tam najgorzej widać. I deszcz od tamtej strony najbardziej pada. Do tego firankę mam krótką.
Stary 2013-03-02, 10:56   #3834
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, ja po lekarzu.

?
Mojemu mężowi wyszła min. dyskopatia, ale właśnie wyszło mu to przy rezonansie, bo na rtg NIC nie wyszło. Z rezonansem to współczuje, bo jak był mąż to była Pani która miała skierowanie z NFZ i dopiero zapisali ją na 25 lipca tylko, że tu u Nas na śląsku, może u Ciebie będzie szybciej. Ja mam tyle dobrego ubezpieczenie dodatkowe zdrowotne i mąż zadzwonił w czwartek że potrzebuje rezonans i w pt już jechał ( miał skierowanie wcześniej które dostał od ortopedy) i teraz czekamy na wizytę u neurologa. A na stan zapalany tak jak CI pisałam, pomagają tabletki voltaren - bez recepty w aptece.

Cytat:
Borysek zasnąl, tz poszedl na basen, a ja padam.
Jakos ten dzień minął....

W nocy nie mogłam spac(jednak stres mnie dopadł), spałam w drugim pokoju, zeby rano Boryska nie obudzić budzikiem, wstałam po 6(dla mnie to koszmarna godzina, ale coz czwartek i piatek taki poranny bedzie, inny dni mam na 11 i 12.
W pracy było bardzo miło, sama pani wicedyrektor przyszła sie ze mna przywitac(byłam w szoku), dzieci po 2 latach mnie poznały(3-klasy), przytulałay sie i pytaly kiedy bede wreszcie prowadzić kólko plastyczne-jakie to mile dziewczyny, człowiek az "rośnie".
Ja cała w nerwach bylam, bo martwiłam sie jak Borysek spedzi ten czas beze mnie, ale byłam silna i nie dzwoniłam, ttylko wewnetrznie przezywalam, dziewczyny to widziały i poł godziny wczesniej kazały mi isc do domu, więc poszłam.
Przychodze po 14, moje kochane dziecko spi w najlepsze, a pani opiekunka opowiedziała mi co robiła z Boryskiem, co jadł , ze nie płakał , troszke był podobno niespokojny przed drzemka i mnie szukał, ale jak go polozyła to zasnąl.Ja myślałm ze jakiś płacz bedzie jednak , 7 godzin mnie nie było, a on wczesniej tylko godzine z pania zostawał.Takze pierwszy dzień pracy minał.

Wiecie-jak sie obudził po drzemce to tak sie ucieszył jak mnie zobaczyl, a ja juz nie mogłam sie doczekać kiedy wstanie.
Zjedliśmy obiadek, poczekalismy na Tż i poszlismy na spacerek.Wyciagnelismy nawet rowerek z piwnicy, a Borys taki dumny jezdził.
Pozniej pojechalismy do sklepu, wstapilismy do Deichmanna i kupilismy buty na wiosne.Teraz niestety przez internet kupic nie moge, bo musialam te wkladki włożyc i zobaczyc jak Borysek w nich chodzi, czy niz go nie obciera.Kupiliśmy takie:http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece

i kalosze http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...opiece-kalosze

Sliczne te Clarksy, ale ja nie ma gdzie przymierzyć i niestety odpadają, bardzo lubie te firme, sama mam 3 pary, bardzo wygodne.

Wspólczuje nocki Natko, oby dzisiejsza była lepsza.
Przyjemnych zajęc Ci życze !

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Aga-jak dzisiejszy dzień przezyłas??
Wierze że się stresowałaś, Ja pamiętam mój pierwszy dzień w pracy mimo, że byłam tam tylko 6h to te 6h myślałam tylko o Emilie ale nie chciałam wydzwaniać i pytać...

I miło że dzieciaki pamiętaja

Cytat:
hardcorowa mama

Marzena JA jakiś miesiąc temu zauważyłam pierwszy pieprzyk i ostatnio miałam to samo co TY z Hania nie umiałam rozszyfrować co Emilie mówi,cały czas mani mani mani albo mania. Dopiero po jakimś czasie zrozumiałam że mania tzn sama, choć czasem mówi siama,dlatego trudno mi było to wykminić a mani to Pani

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:57   #3835
anka_1984
Raczkowanie

Telik,
i ja się witam z Tobą z nad papierów! Ale strasznie mi się nie chce jak jest taka pogoda...

J znowu się złamałam i zacyznam brać Rafcia do nas do łóżka W swoim łóżeczku śpi tak do ok. 24 -1, potem się przebudza i włądczym gestem pokazuje gdzie chce spać... (nasze łóżko), może to przez to, że łóżeczko stoi u nas w sypialni? Już sama nie wiem, ale nie mam siły go nosić po 15 min żebu dobrzez zasnął i go odkłladać i to kilka razy w nocy. Po takiej nocce jestem tak wykończona w pracy, ze około 14 nie wiem jak sie nazywam.. I tak właściwie to ja chyba lubię się do niego przytulać w nocy - nadrabiamy dzień.
Wczoraj jak się tylko położyłam (ok. 1), mały się obudził i chciał do okna, księżyc poobserwowac i do 2 nie spaliśmy. Ale w nagrodę spał ze mną do 8 dzisiaj bez dodatkowych pobudek.

W czwrtek byliśmy na szczepeieniu na rotawirusy - ostatnia dawka - mały nie zauważył, że do stał zastrzyk - tak go babka zagadała
Mierzy 81,5 cm, waży 11,1kg.

My też jeszcze bez buciików na wiosnę, dzisiaj albo jutro musimy się gdzieś wybrać i kupić, ale troche szkoda czasu na chodzenia po sklepach gdy taka ładna pogoda.

Wczoraj napisałam CV i list motywacyjny, jeszcze muszę go wysłać, ale mam stresa. Coraz poważniej zaczynam się zasanawiać nad zmianą pracy.

Miłego dnia laseczki! Jeszcze tylko krótka analiza do zrobienia i idę z małym na spacer!
Stary 2013-03-02, 11:21   #3836
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Anka moja A. ma wyjęte szczebelki i przychodzi w nocy. Ja nawet nie wiem kiedy, bo budzę się a ona w środku śpi nie przeszkadza mi to. Ona ma różne etapy, więc teraz taki etap ma.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 11:34   #3837
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego popołudnia

Cytat:
Anka moja A. ma wyjęte szczebelki i przychodzi w nocy. Ja nawet nie wiem kiedy, bo budzę się a ona w środku śpi nie przeszkadza mi to. Ona ma różne etapy, więc teraz taki etap ma.
U nas z kolei Adaś wychodzi w nocy z łóżka, po czym zrywa matkę z łóżka, prowadząc na fotel, nie ma szans żeby się położył w naszym łóżku nawet kiedyś próbowałam, jak byłam bardzo zaspana, ale skończyło sie dzikim wrzaskiem

Zazdroszczę Wam planowania wakacji... u nas tym roku pewnie bez wyjazdu się obędzie, bo raz że dwoje małych smyków, a dwa - początek budowy. Oj, marzy mi się że kiedyś nie będę się zastanawiać że tyle rzeczy bym chciała, ale mnie nie stać....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 11:54   #3838
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
U nas IDENTYCZNIE.

Dzień dobry!

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Heh Aniu ja też chyba nieprędko wyjadę na wakacje. Nigdy chyba... Nie mam co marzyć, nie mówiąc o planowaniu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 12:23   #3839
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Kacu moralny - sio! Kto będzie nosił Tymusia jak będziesz "połamana" A na rwę nie dostałaś antybiotyku. Pamietam jak mama miała to od razu zastrzyki były i z łóżka się nie mogła ruszyć/
Lekarze nie sugerowali odstawienia do piersi? Ja jak miałam zapalenie piersi od razu lekarz mi powiedział, że "muszę" dostać antybiotyk i mam przestać karmić
Ale rwy się nie leczy antybiotykiem To nie jest choroba bakteryjna, to ucisk na nerw. Zastrzyki są przeciwzapalne co najwyżej. No ale ja ich nie mogę ze względu na to karmienie właśnie.
Lekarz nie sugerował odstawienia. Podobał mi się, bo popierał długie kp i mówił, ze fajnie by było je utrzymać
A to nie takie częste, bo wiedza lekarzy o kp jest niestety bardzo marniutka. Jak słyszę, że np. przez zapalenie piersi trzeba przestać karmić dziecko, to mam ochotę krzyczeć na takiego lekarza Są różne antybiotyki, które matka spokojnie może brać karmiąc.

Cytat:
Brumciu
a może pojedziecie z nami plissssss?!?!(plan owałam 6-17 maj)
morze Marzenke też zapakujemy
choć na kilka dni....
ubezpieczenie oczywiście zawsze kupuje (bo do tej pory jeździliśmy z Niemiec)
jak dziś plecki?
Plecki nie tak strasznie jak ostatnie 2 dni, bo się faszeruję tymi prochami
Aż z ciekawości spytam męża, czy my w ogóle na jakieś wakacje mamy szanse w tym roku... Choć wątpię. Tym bardziej w maju Od marca zaczyna działać jego wielki projekt, któremu poświęcił 3 lata i boję się, ze zamiast obiecywanego czasu dla nas, będzie się to wiązało z jeszcze większą ilością pracy
Co najwyżej moglibyście mnie i Tymcia wziąć na przyczepkę

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Już któryś raz zostałam wywołana, więc czuję się w obowiązku ujawnić i delikatnie wychylić nosa zza krzaka
Czytam Was cały czas ale nie umiem wbić się w wątek, Nie mogę pisać regularnie, na odpisywanie, czy cytowanie czasu brak, a pisanie tylko o sobie i tylko z doskoku to chyba mija się z celem.

Co u Nas? A różnie. Dominik cały luty prawie przechorował. Już sama nie wiem gdzie i jak go leczyć. Dalej zresztą kaszle i ma niewielki katar. Tak naprawdę to kaszel od stycznia go nie opuszcza. Przerobiliśmy syropy, antybiotyki, inhalacje, wszystko na nic. Z tego wszystkiego dziecko jeszcze nie zaszczepione dawką przypominającą 6w1. Nawet upomnienie już pisamne dostałam. No ale jak tu zaszczepić chore dziecko. Wkurza mnie ta moja przychodnia. Lekarka od ręki antybiotyk wypisuje, dziecku nie przechodzi, żeby się umówić trzeba od 6tej pod przychodnią stać, a oni że dziecka nie szczepię. Nie szczepię bo nie potrafią go wyleczyć konowały jedne
Prywatna wyzyta też nic nie zmieniła, chyba w poniedziałek udeżę jeszcze do jednego lekarza i poproszę o poradę pod kontem alergii. Jakieś skierowanie, polecenie dobrego alergologa dziecięcego, bo coś mi mówi, że ten kaszel może być alergiczny. Zresztą katar pewnie też
Wreszcie się odezwałaś! Nasza wielka nieobecna
Dominik chorowitek, jak większość dzieci tutaj.
A przychodnia jakaś nieposkłada, skoro się sama we własnych pacjentach nie może zorientować

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mojemu mężowi wyszła min. dyskopatia, ale właśnie wyszło mu to przy rezonansie, bo na rtg NIC nie wyszło. Z rezonansem to współczuje, bo jak był mąż to była Pani która miała skierowanie z NFZ i dopiero zapisali ją na 25 lipca tylko, że tu u Nas na śląsku, może u Ciebie będzie szybciej. Ja mam tyle dobrego ubezpieczenie dodatkowe zdrowotne i mąż zadzwonił w czwartek że potrzebuje rezonans i w pt już jechał ( miał skierowanie wcześniej które dostał od ortopedy) i teraz czekamy na wizytę u neurologa. A na stan zapalany tak jak CI pisałam, pomagają tabletki voltaren - bez recepty w aptece
Żanetka, no to dokładnie to mi lekarza zalecił. Tzn. mam brać tabletki OLFEN, ale to ten sam składnik co Voltaren Diklofen. Więc mam nadzieję, że pomoże tak, jak Twojemu mężowi
Z rezonansem spróbuje coś załatwić, ale wątpię. CHoć koło nas jest prywatny szpital, który ma jednak umowę z nfz i tomograf tez jest tym objęty. A że mało kto o tym wie, to nie mają kolejek. Moja teściowa to przez przypadek odkryła i chyba 1,5 tyg, czekała w zeszłym roku na tomografię! Tylko jeszcze by i było potrzebne skierowanie od państwowego ortopedy, bo takiego od prywatnego nfz nie będzie honorowało. I tu kolejny problem, bo do państwowego ortopedy to z pół roku się czeka. No ale podzwonię, zobaczymy...

Cytat:
Zazdroszczę Wam planowania wakacji... u nas tym roku pewnie bez wyjazdu się obędzie, bo raz że dwoje małych smyków, a dwa - początek budowy. Oj, marzy mi się że kiedyś nie będę się zastanawiać że tyle rzeczy bym chciała, ale mnie nie stać....
Aniu, my 3 lata z rzędu NIGDZIE nie byliśmy na wakacjach
Stary 2013-03-02, 12:38   #3840
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry

Dziękuję za wszystkie wszystkie miłe komentarze dotyczące mojej fochatki.

Hania pieprzyk ma na ręce, łydce i pupie- ten ostatni najczęściej mi się zdarza szorować bez rezultatu.

Clarksy
- w Poznaniu kiedyś był sklep z tymi butami, ale jest już zamknięty. Wcale mnie to nie dziwi bo ceny mieli z kosmosu. Te buciki, które mam dla Hani sprzedawali za przeszło 200 zł... Mi przyjaciółka kupiła je w promocji za 14 funtów (czyli jakieś 70 zł). W regularnej cenie są sprzedawane za 125zł więc i tak spora różnica.

Telik
, nic mi nie mów o Gąsienicy. (aż się zastanawiałam czy jakiejś imprezy nie mają w domu, bo jak mnie wczoraj zagadywała to jakoś nieskładnie pisała)
Wczasy z Wami na Krecie brzmią bajecznie, lecz my niestety ze względu na wydatki związane ze zmianą auta raczej w tym roku nie będziemy mogli sobie na nie pozwolić. Może w przyszłym roku by się udało?

DDewik, Aga, pięknie sobie poradziłyście- chłopcy również. Na pewno z dnia na dzień będzie lepiej.
DDewik, czaderskie kalosze!

Jacie,brawa dla Domka gaduły może ten katar rzeczywiście alergiczny? Zdrówka dla Niego.

Brumku
, o matko diagnoza przerażająca. Dobrze, że zdecydowałaś się na badanie- zdrowia nie da się przeliczyć na pieniądze, więc nie myśl o tym jak o bezsensownym wydatku. Potrzebowałaś tego. Tylko co dalej? Nie myślisz o odstawieniu Tymka? Same leki przeciwzapalne chyba tu za wiele nie pomogą.

Anka,to dzisiaj pracujesz z domu? Gdzie chodzisz do gina? Też bym musiała się pokazać u swojej... Tak jak pisałam wyżej- w Poznaniu Clarks był w Plazie, ale już go zlikwidowali.
Brawa dla dzielnego Rafałka za szczepienie.

Mme_Audrey, wierzę że dziecko i zwierzaki to wesołe połączenie. Fajnie spędzacie wolny czas.

Natka
,noto możesz śmiało brać 5 dla Domka, ma stopę o rozmiar mniejszą od Hani. Tylko nie wiem jak z tęgością? Hania ma te F i są na styk, a stopę ma wąską.
Wstawania o 5 współczuję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości