Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-02, 10:18   #4141
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Dzień dobry piękny słoneczny dzień dzisiaj
dziś wybieramy się z TŻ-tem do teściów, na imieniny...
ale mi się nie chce.... tylko siedzenie i jedzenie... a potem bolący brzuch, więc mam postanowienie- ograniczać się

jutro spotkanie z koleżanką z liceum więc wrócę dopiero w niedzielę wieczorem...

minkionka- ja też walczę z magisterką... bardzo ciężko mi to idzie, a obronię się zapewne po porodzie...

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-02 o 10:21
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:22   #4142
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mądrze rzecze Twój bratanek Mój mąż gdzieś na tym wieku się zatrzymał, jeśli chodzi o zabawki
To jest dużo mniej zaawansowana graficznie i sprzętowo konsola niż te dwie najpopulrniejsze Popularność zdobyła bo jako pierwsza miała czujniki ruchu i można było udawać, że się np. skacze na skoczni Teraz to już szału nie robi, ale na allegro wciąż te konsole schodzą i to w dobrych cenach, więc skorzystamy
ja tam moje "łii" uwielbiam mam z tą dechą i fajnie idzie sobie ćwiczyć balans, jakieś jogi itp... naprawdę zwiększa się panowanie nad swoim ciałem. doceniłam to bardzo szczególnie po kontuzji. rehabilitowałam się trochę z tym balance boardem i dobrze mi to robiło
aaa, i boks jest świetny! można zlać komuś mordę, zmęczyć się na amen, i wyjść z tego bez siniaków! tylko już nie raz ucierpiały na tym zbyt blisko wiszące lampy, przeszkadzające meble...
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i nienawidze reklam kredytów.. Ja mam filozofię - nie stać mnie - nie kupuje.. a nie taki totalny konsumpcjonizm.. ehh
w polsce prócz reklam leków (zwróćcie na to uwagę!!! co chwila jakieś prochy w telewizji!!! na wszystko..... ) to właśnie reklamy kredytów wkurzają najbardziej. w niemczech tego aż tyle nie ma...
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no weź marczewka, z takim podejściem to by połowa ludzi chyba pod mostem mieszkała

nie no ale tak serio... mnie nie przerażają kredyty, na dom, samochód itd. Na coś, na co normalnie trzeba by zbierać długie lata. Ale branie kredytów np. przed świętami, żeby kupić jedzenie... to już przesada. I jeszcze reklamowanie takich kredytów...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

albo jak mi co chwilę jakaś małolata na ulicy wciska ulotkę z kredytem na 1000 zł.... no sorry ale co ja sobie za to miałabym kupić??? a potem spłacić 1500 pewnie
wiesz, wiele ludzi ląduje pod mostem, bo się właśnie na kredyty dała złapać kredyty hipoteczne to jeszcze rozumiem - ba, sama mam... ale taki też musi być wymierzony na możliwości, a nie na styk!
kredyt na samochód to też głupota, bo to auto 2 razy zapłacisz, a po spłaceniu kredytu przedmiot praktycznie g..wno warty. i jeszcze ładować w niego trzeba, bo coś się uszkodzi, zepsuje, trza wymienić.
najbardziej debilne kredyty jakie widziałam, to te na komunię ja nie wiem, czemu w polsce z komunii robi się małe wesele. nie stać mnie na zrobienie imprezy, to nie robię. uczyć dziecko, że jak trzeba, to się znajdzie parę tysi, byle impra była i wujki się pochlały... bo może się zwróci... taaa... patologia!!!
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
O kurde zaraz się wkurzę...głupia kliknęłam licytuj tą Maxi Cosi, bo myślałam, że jest czerwony... jak zawsze licytuję jakiś wózek na którym mi zależy to mnie przebiją, a teraz jak już nie chce tego wózka flamingowego to nikt mnie nie przebija
ciekawa jestem, co z tego wynikło ale w razie czego to wiesz, tą nakładkę akurat, co jest różowa, znaczy się flamingowa, można dokupić w innym kolorze, i problemu ni ma szkoda że mnie wieczorem nie było, bym cię uspokoiła...
Cytat:
Czy OLEJEK MIGDAŁOWY można kupić w normalnej aptece, albo jakimś rosmannie czy superpharmie?? nie chce mi się kupować przez internet bo pewnie za przesyłke zapłacę więcej niż ten olejek kosztuje..
ja kupowałam w dobrze wyposażonym w eko-żywność supermarkecie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:28   #4143
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Stary 2013-03-02, 10:40   #4144
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj u mnie gulasz wieprzowy (dzieki Cloche i Ash) i placki ziemniaczane.. Robię pierwszy raz
Spoko loko, u mnie tez gulasz tylko wołowy i w wersji dietetycznej (otręby pszenne zamiast mąki i tego typu zmiany ) ale robię go z cynamonem i już w całej kuchni (a raczej w całej naszej kawalerce ) pięknie pachnie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tam moje "łii" uwielbiam mam z tą dechą i fajnie idzie sobie ćwiczyć balans, jakieś jogi itp... naprawdę zwiększa się panowanie nad swoim ciałem. doceniłam to bardzo szczególnie po kontuzji. rehabilitowałam się trochę z tym balance boardem i dobrze mi to robiło
aaa, i boks jest świetny! można zlać komuś mordę, zmęczyć się na amen, i wyjść z tego bez siniaków! tylko już nie raz ucierpiały na tym zbyt blisko wiszące lampy, przeszkadzające meble...
Też mamy balance board i kiedyś nawet się trochę na niej wyginałam. Ale zawsze wolałam chodzić na zorganizowane zajęcia, niż w domu ćwiczyć, więc nie żal mi się z nią rozstać. W Szkocji chodziłam na genialne zajęcia "body balance" gdzie były elementy jogi, tai chi i pilatesu. Więc już w domu na boardzie nie miałam takiej motywacji A teraz stoi i się kurzy. Tylko gitary i bębny do Rock Band idą czasem w ruch, no i sporty jak są u nas znajomi i się chcemy poruszać, albo zlać sobie nawzajem mordy
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:42   #4145
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

widać jedo fyn i maxi cosi będą królować... czy jeszcze jakiś wózek się częściej pojawiał na tapecie?
chyba maxi cosi ma najwięcej dziewczyn ten TAKO ma fajne wózki, alive mi się spodobał, ale zostawię te dylematy Tżtowi
Stary 2013-03-02, 10:50   #4146
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry u nas też piękne słoneczko, a ja się pierwszy raz chyba od dwóch miesięcy wyspałam

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny co macie tego Jedo Fyn, znalazłyście w necie jakiś filmik z nim? Chodzi mi o to jak to się składa, rozkłada itp.

ale i tak kupiliśmy

kolejne dwa marcowe maluszki na świecie

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-02 o 10:55
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 11:16   #4147
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Oficjalnie stwierdzam że się wyleczyłam z cukrzycy ciazowej
Ash tobie też polecam zrobić test snikersa. Wszamalam jednego, ciastko,2 ptasie mleczka, obiad, 2 mandarynki i co? 110! No sorry ale chyba ich poproszę żeby jeszcze raz zrobili badania i się upewnili.
cudowne ozdrowienie!!! jiiiiihaaaaa! i co, dostaniesz inne żarełko w szpitalu? i oficjalne przyzwolenie na dokarmianie przez męża?
Cytat:
Sinupret zaraz wpiszę na listę zakupową, a syropek jaki można?
ja akurat mam taki jakiś syrop z islandzkim .. yy... po ingliszu moor, jakieś mchowate wrzosowisko i z miodem i tymiankiem. jest bardzo gęsty i dobrze się po nim odkrztusza. ale możesz sobie spokojnie zrobić syropek z cebuli, jak Ash chyba podała, z miodem
czosnek wcinałam, zrobiłam sobie masło czosnkowe... ale jednak żołądek to trochę podrażnia, więc ostrożnie.
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaaaleee mi się nie chce spaaaac... Znowu zasne po ktg o 6 rano a potem zaraz trzeba będzie wstać bo o 8 śniadanie...nie wspominam o salowej która przychodzi o 7 i tak się tlucze że masakra. I jeszcze trzaska drzwiami na koniec
salowa wam zazdrości, że leżeć możecie, więc się trochę wyżywa na was na pewno też głośno i wyraźnie wzdycha na znak, jaki to ciężki żywot ma - to tak w razie jak by trzaskanie drzwiami i szuranie laczami nie dobudziło wszystkich pacjentek
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
spoglądam za okno i widzę, że pięknie świeci słonko.
muszę wygrzebać się z łóżka i ogarnąć mieszkanko, później pewnie pojedziemy do teściów.

jejjjj.. znalazła się ta dziewczynka-Julia... przeżyła dzięki psowi..
a o co chodzi z tą Julią? czemu ja nigdy nie wiem o co chodzi??? aaa, bo ja w obcym kraju...
Cytat:
fuu goły stary niemiec fuuuu

Dzisiaj u mnie gulasz wieprzowy (dzieki Cloche i Ash) i placki ziemniaczane.. Robię pierwszy raz
i niemry gołe też były
a gulasz z plackami smakuje najlepiej!
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Też mamy balance board i kiedyś nawet się trochę na niej wyginałam. Ale zawsze wolałam chodzić na zorganizowane zajęcia, niż w domu ćwiczyć, więc nie żal mi się z nią rozstać. W Szkocji chodziłam na genialne zajęcia "body balance" gdzie były elementy jogi, tai chi i pilatesu. Więc już w domu na boardzie nie miałam takiej motywacji A teraz stoi i się kurzy. Tylko gitary i bębny do Rock Band idą czasem w ruch, no i sporty jak są u nas znajomi i się chcemy poruszać, albo zlać sobie nawzajem mordy
może i też bym wolała na zorganizowane zajęcia chodzić, tylko tutaj jest to po pierwsze cholernie drogie, po drugie nijak mi nie po drodze, po trzecie nie mam pojęcia kiedy bym to miała wcisnąć w grafik, bo mam nieregularny czas pracy i to zawsze jakoś tak do późnych godzin, po czym jestem tak padnięta, że marzę jedynie o łóżku straszne to... niektórzy chodzą na jakieś zajęcia o 21wszej, ja sobie tego nie wyobrażam jedyne co mogłam po pracy robić, to basen jak tylko wyzdrowieję, to śmigam popływać i się odprężyć!
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
chyba maxi cosi ma najwięcej dziewczyn ten TAKO ma fajne wózki, alive mi się spodobał, ale zostawię te dylematy Tżtowi
ja też mojemu zostawiłam decyzję, a on stwierdził, że nie ma co się zastanawiać ale fakt, trafiła się okazja, więc co tu gdybać. tutaj i tak z tańszych wózków to tylko abc design i jakaś jeszcze firma, której kompletnie nie znam. i obie jakieś przekombinowane mi się wydają... więc wyboru za bardzo nie miałam
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry u nas też piękne słoneczko, a ja się pierwszy raz chyba od dwóch miesięcy wyspałam

suuuuper, cieszę się wyspana ciężarówka to zadowolona ciężarówka!

już dwa marcowe...? a linki do opisów są?????????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 11:21   #4148
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Pojawił się kolejny => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1406

Cytat:
już dwa marcowe...? a linki do opisów są?????????
Chyba jeszcze nie, bo maluszki urodziły się wczoraj

1. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1328
2. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1221 i https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1226
3. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1406

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-02 o 11:23
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 11:23   #4149
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja akurat mam taki jakiś syrop z islandzkim .. yy... po ingliszu moor, jakieś mchowate wrzosowisko i z miodem i tymiankiem. jest bardzo gęsty i dobrze się po nim odkrztusza. ale możesz sobie spokojnie zrobić syropek z cebuli, jak Ash chyba podała, z miodem
czosnek wcinałam, zrobiłam sobie masło czosnkowe... ale jednak żołądek to trochę podrażnia, więc ostrożnie.
Zdecydowalam się rano na mleko z czosnkiem, czyli dzisiaj czosnek. Jak coś będzie nie tak z przewodem pokarmowym to przerzucę się na cebulę, nie chcę mieszać.
Cytat:

ale i tak kupiliśmy
A masz już w domu? chodzi mi w spacerówce czy pałąk się odpina, bo są rożne opinie na ten temat.
Resztę czyli "stabilność" sprawdzę jak pojadę do kuzynki odwiedzić jej maluszka, bo ona chyba też ma Jedo fyn, tylko nie wiem jaki konkretnie model.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 11:25   #4150
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Wstałam po 11 i od razu rozpoczęłam poszukiwania wózka...

Już zgłupiałam... rozważam Murę, Mutsy i Jedo.
Stary 2013-03-02, 11:29   #4151
cloche
Zakorzenienie

oo, od razu lepiej ale się dziejeeeeeeee... ciekawe jak to u nas będzie wyglądało mam nadzieję, że będę miała internet, w końcu przeprowadzka mnie czeka

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Hej

Wstałam po 11 i od razu rozpoczęłam poszukiwania wózka...

a nie masz jakiejś awersji do mury po wczorajszej przygodzie?
mutsy mi się nie podobają, wybrałabym między murą a jedo jeśli już...
Stary 2013-03-02, 11:34   #4152
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
oo, od razu lepiej ale się dziejeeeeeeee... ciekawe jak to u nas będzie wyglądało mam nadzieję, że będę miała internet, w końcu przeprowadzka mnie czeka

Nas jak dobrze pójdzie też ale w razie "W" będę mieć neta w komórce albo tablet - z którym muszę się polubić

---
Witam w sobotę

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Ja też
Do poniedziałku muszę sobie wybrać modele, które chcemy pooglądać w sklepie/sklepach

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 11:45   #4153
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
rzedni post napisano o 12:33 ----------

Ja też
Do poniedziałku muszę sobie wybrać modele, które chcemy pooglądać w sklepie/sklepach

Cytat:
---

a nie masz jakiejś awersji do mury po wczorajszej przygodzie?
mutsy mi się nie podobają, wybrałabym między murą a jedo jeśli już...
Ha ha Nie mam

Chyba ostatecznie zostanę przy Murze... ach z tymi wózkami to największy problem
Stary 2013-03-02, 11:56   #4154
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry. wstalam i spiesze sie, bo za pol godz. obiad u tesciowej zlozylam zamowienie na zurek...maja byc tez wypasione golabki hehe.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja w prawdzie posiadaczka elei, ale będę na zimę dokupować takie coś

http://www.maxicosi.pl/pl-pl/produkt...zk%C3%B3w.aspx
dzieki

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ten tako alive nie głupi, tylko ja mam problem z kolorami bo podobają mi się bardziej takie stonowane sprawdzałaś gdzieś w sklepie jego cenę? My też fotelik będziemy kupować MC cabriofix
alive jest fajny i captiva. ja jestem za perso, bo ma podnoszonay zaglowek w gondolce od zewnatrz. (nie wiem jak alive, ale captiva tylko od srodka).
a city move fajny, ale wydaje mi sie na podstawie fotek, ze ma maly kosz zakupowy...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 11:57   #4155
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A masz już w domu? chodzi mi w spacerówce czy pałąk się odpina, bo są rożne opinie na ten temat.
Resztę czyli "stabilność" sprawdzę jak pojadę do kuzynki odwiedzić jej maluszka, bo ona chyba też ma Jedo fyn, tylko nie wiem jaki konkretnie model.
jeszcze nie na "nasz" kolor musimy czekać do ok.10 marca.
gdzieś czytałam że odpina się - ale teraz szukam na szybko i nie umiem tego znaleźć.

o,coś mam.
" Po przeniesieniu się do spacerówki również byłam bardzo zadowolona. Przede wszystkim siedzisko można zamontować przodem lub tylem do kierunku jazdy. Siedzisko jest regulowane - od pozycji całkowicie leżącej do siedzącej, pod kątem 90 stopni. Ma zdejmowany pałąk, który pokryty jest materiałem zdejmowanym do prania, za pomocą zamka błyskawicznego.
Regulowane pasy bezpieczeństwa mają ochraniacze na klatkę piersiową.
Wózek posiada regulowaną wysokość rączki."

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-02 o 12:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 12:01   #4156
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowalam się rano na mleko z czosnkiem, czyli dzisiaj czosnek. Jak coś będzie nie tak z przewodem pokarmowym to przerzucę się na cebulę, nie chcę mieszać.
a w smyku nie mają tych wózków? można przedzwonić i poprosić o sprawdzenie
Stary 2013-03-02, 12:20   #4157
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

czas zapiernicza, nie ma co. urodzą marcowo-kwietniowe i następne jesteśmy my
Z jednej strony super, że to już tuż tuż, a z drugiej strony strach dupę oblatuje...

Cytat:

U mnie przygotowana karkówka w przyprawach i ketchupie, ale teście własnie podrzucili pyzusie, więc chyba karkówa będzie na jutro

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

zamówiłam 1 z keratyną i 1 z olejkiem arganowym do tego wzięłam olej z migdałów 100 ml za 20 zł, a;e nie wiem czy to dobra cena
Chyba dobra, bo ja za 50ml płaciłam coś koło 10zł.

Cytat:
Porost islandzki

----

Kurczę zapomniałam przez to wszystko, że mam na jutro masę rzeczy do zrobienia do szkoły... A mogłam sukcesywnie coś robić i miałabym dzisiaj luzy, a tak to będę siedziała pewnie do nocy

Aaaa... Moja znajoma miała termin na 23.02 i napisałam dzisiaj do Niej smsa jak się czuje i czy ma już córcię przy sobie, to właśnie mi odpisała, że leży w szpitalu, ma mega bóle, a do samego porodu daleko...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 12:50   #4158
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Meldują, że żyję. U mnie słoneczko schowane za chmurkami, ale stara się z nimi odważnie walczyć. Mąż miał iść dziś na nockę, ale jednak zostaje w domku. Super.
u mnie jest pięknie, spacerek mnie nie zaspokoił, marzy mi się rower

Cytat:
"ej, laska, idziesz z nami na piwo?" "tak, czekaj, tylko zjem kolację... mamo, zdejmuj stanik dawaj cyca!!!"

Cytat:
no to smacznego my dojadamy resztki pizzy z wczoraj

i mam mnóstwo butelek bavarii - zapas na cały tydzień przynajmniej. i się zastanawiałam czy by nie pójść do kasy uprzywilejowanej, ale popatrzyłam na te 7 butelek piwa i stwierdziłam że może lepiej nie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 13:03   #4159
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
u mnie jest pięknie, spacerek mnie nie zaspokoił, marzy mi się rower

no to smacznego my dojadamy resztki pizzy z wczoraj

i mam mnóstwo butelek bavarii - zapas na cały tydzień przynajmniej. i się zastanawiałam czy by nie pójść do kasy uprzywilejowanej, ale popatrzyłam na te 7 butelek piwa i stwierdziłam że może lepiej nie

humpback, a gdzie kupujesz tę bavarię?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 13:10   #4160
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
humpback, a gdzie kupujesz tę bavarię?
w realu jednym i drugim jest, przy czym na alei pokoju trochę większy wybór
Stary 2013-03-02, 13:10   #4161
vil84
Wtajemniczenie

mój mężuś przed 9 poszedł do garażu myć auto i jeszcze tam siedzi
myje, woskuje, poleruje, i licho wie co tam jeszcze ... on ma chyba więcej kosmetyków ao pielęgnacji auta/skóry/prania tapicerki niż ja wszystkich kosmetyków razem wziętych
nawet ostatnio kupił golarkę "do swetrów" - żeby fotele samochod0we nią przejechać ... a ręczniczki z mikrofibry za 50 zł jeden do podstawa bo rys nie zostawiają

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-02 o 13:12
Stary 2013-03-02, 13:14   #4162
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nas jak dobrze pójdzie też ale w razie "W" będę mieć neta w komórce albo tablet - z którym muszę się polubić
tablet fajna sprawa do podczytywania ja mam 15calowego lapa, nawet na kibel z takim ciężko pójść
głupia taka niepewność z przeprowadzką... strach, czy się ze wszystkim zdąży. ja właśnie się trochę pokłóciłam z mężem z tego powodu - on zarobiony na amen, nawet się nie budzi jak ja kaszlę i smarkam, więc rozumiem, że nie chce dodatkowych obowiązków... ale ja tu w mieszkaniu gniję chora, a śmieci rosną mówię mu, że te plastiki trzeba wywieźć, bo się wysypują i zagrzybieją, a mi sie rzygać chce jak na to patrzę (dla zobrazowania też rzygnęłam, a co!)... ochhh... no w każdym razie już jest dobrze, ale poryczeć i porzygać musiałam. hormony jak nic... a u niego stres, presja... bo za miesiąc budowa powinna być zrobiona!
Cytat:
Ha ha Nie mam

Chyba ostatecznie zostanę przy Murze... ach z tymi wózkami to największy problem
tfardzielka
masz jeszcze czas, czekaj zatem na okazję mury. a jak nie będzie okazji, to będzie inny wózek i też gicior aaa, i też myślałam, że z wózkami największy problem, a teraz mam wózek i problem z łóżeczkiem/materacem
na razie stanęło na takiej dostawce na początkowe miesiące:
http://www.ebay.de/itm/FabiMax-Beist...item4abf85d198
i dodatkowo jakieś łóżeczko na dzień, które będzie stało na dole, a potem posłuży jako normalne łóżeczko, jak księciuniu podrośnie i w dostawce będzie już za mało miejsca.
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Porost islandzki

Aaaa... Moja znajoma miała termin na 23.02 i napisałam dzisiaj do Niej smsa jak się czuje i czy ma już córcię przy sobie, to właśnie mi odpisała, że leży w szpitalu, ma mega bóle, a do samego porodu daleko...
porost!!! ha, w życiu bym na to nie wpadła dzięki wielkie a zatem: pastylki i syropki z porostem islandzkim są super na kaszelek

a co do znajomej... o szajse, tak siedzieć i czekać ja daję sobie i młodemu 5 dni po terminie. nie ma dłużej siedzenia u mamusi w brzuchu. basta!
Cytat:
chyba słuszna decyzja... chociaż ciekawam reakcji
Stary 2013-03-02, 13:19   #4163
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mój mężuś przed 9 poszedł do garażu myć auto i jeszcze tam siedzi
wiosenne porządki robi
Stary 2013-03-02, 13:21   #4164
cloche
Zakorzenienie

vil, to twój mąż by się na niemca nadawał - dopieszczanie samochodu to ulubione zajęcie weekendowe niemców każda część, widoczna czy niewidoczna, jest wypolerowana na błysk. aż mi wstyd moim autem tu jeździć, bo ja ani takiego bzika ani czasu na to nie mam
Stary 2013-03-02, 13:23   #4165
happy blue
Zadomowienie

dziewczyny, ocieplany śpiworek do wózka w rozmiarze 68 to chyba się nie przyda, co?

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
w realu jednym i drugim jest, przy czym na alei pokoju trochę większy wybór
a to one są jeszcze różne?
Stary 2013-03-02, 13:25   #4166
justyna_g4
Zakorzenienie

Ale tu dzisiaj cisza...wszytske sprzątają albo spacerują.

Ja dziś leniuchuje. Właśnie przepisałam sobie przepis na drożdżóki francuskie z ugotowanych bo taką mam ochotę na nie odkąd obejrzałam program ale chyba za dużo roboty. Poczekam aż przyjedzie robot kuchenny, który tata kupił mamie.

Jakby któraś chciała to tu przepis http://ugotowani.tvn.pl/przepisy,950...kow,77061.html

Troszkę chyba będe się nudzić bo Tż pojechał do pracy, ale może domowe spa...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 13:27   #4167
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil, to twój mąż by się na niemca nadawał - dopieszczanie samochodu to ulubione zajęcie weekendowe niemców każda część, widoczna czy niewidoczna, jest wypolerowana na błysk. aż mi wstyd moim autem tu jeździć, bo ja ani takiego bzika ani czasu na to nie mam
dokładnie tak
ale się śmieje, że przynajmniej nigdy mi nie będzie marudził jak sobie kupię jakiś droższy krem czy ... wystarczy mu wtedy przypomnieć ile on wydaje na mały słoiczek wosku do auta

qrde ... ale niech już wraca ... obiad ma robić

oooo... wrócił

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-02 o 13:33
Stary 2013-03-02, 13:59   #4168
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Moja szwagierka urodziła jestem ciocią!! Dziewczynka waży 2710g i 52cm
Gratuluję ciociu sama też dwa tygodnie temu zostałam ciocią to takie fajne a co dopiero jak mamusia już będę

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej.
Wylądowałam w szpitalu. Rano miałam dziwne plamienio krwawienia. Robią badania. Nie wiadomo co to. Teraz niby jest ok ale stresu się najadłam. Trzymajcie kciuki.
trzymaj się napewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kupujecie najzwyklejszą wanienkę?!
tak
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 14:10   #4169
becik_4
Zadomowienie

hej dziewczyny długo mnie nie bylo ale pare razy do was zajrzałam od trzech tygodni jestem już na zwolnieniu ale ostatnie dwa chorowałam i leżałam pół przytomna z gorączką jeszcze mi został niewielki kaszel i katar okropieństwo teraz to sie boje do ludzi wyjśc zeby czegoś znowu nie złapać na dodatek dzisiaj się zaniepokoiłam bo mały slabo się rusza zobacze co będzie wieczorem czy sie rozkręci w sobote byliśmy na usg w 3d mały podobny do tatusia jak dwie krople każdy kto spojrzy to mowi że wykapany tż było wszystko ok lekarz powiedział ze jest w przedziale dużych dzieci ważył 1,25 kg a imie wybraliśmy już wcześniej -KUBUŚ

u nas na targach kielce są wszystkie rzeczy dla maluszków i jutro jest dzień otwarty dla zaintersowanych wybieramy sie z tz moze coś się uda zakupić nastawiamy sie na łóżeczko bo wózek to już stoi zdecydowaliśmy sie na x -landera xq
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 14:13   #4170
maarchewka
Zakorzenienie

jak wy robicie placki ziemniaczane w sokowirówce??
Bierzecie z tej części na odpadki?? dolewacie ten sok do wszystkiego?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości