|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV
u mnie slonce
czyli sie sliwenka utopila ![]() ojj jak mi slodko miod na moje uszy czy raczej oczy![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
a w poznaniu trzeba do zaswiadczenia ze sie jest panna doniesc z sadu o zasazonych alimentach o separacji czy rozwodzie albo dac akt urodzenia ze ociec nieznany.. wiec to da sie zweryfikowac tylko w moim ...... miejscie nie..
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
ja p i e r d o l e i jak czlowiek ma byc spokojny...
wisi od tygodnia kartka na drzwiach ze sprawdzaja szczelnosc gazu od 8 do 11 i jak kogos nie ma to ma dzownic i umowic inny termin maz umowil ze dzis ok ale od 14 do 15... przychodze do domu a tam kartka w drzwiach ze mamy umowic termin bo nas nie zastalil.. se mysle ok wdech wydech zadzwonie jeden numer nie odpowiada drugi odpowiada i pan mi mowi ze oni nie wiedza nic na ten temat bo oni inna czesc osiedla umawiaja... i ze skoro sie umowilismy to pewnie przez przypadek ta kartka niedopatrzenie.. i mam czekac.. albo dzownic pod ten drugi numer do biura ale dzis piatek i oni do 13 pracuja.. no to czekam.. 15.10 nie ma nikogo... szlak mnie trafi!! jade po pata
|
|
#2134 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Rosi, Ty Mózgu kochany
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę! Babą w sklepie się nie przejmuj, ile mam tyle opinii i to co sprawdzi się u jednej, u drugiej nie przejdzie. Cytat:
![]() Jesteś niesamowita!!! Chętnie bym zobaczyła zdjęcia, ale rozumiem, że nie chcesz wstawiać na forum. A może zakryj twarz? ![]() Cytat:
za determinację! Nawet nie wiedziałaś, że masz tam mięśnie, co? ![]() Cytat:
Cytat:
Nie w temacie jestem... Jakby nie było, różnica cudowna! Dojdzie do tego,że rodzice zaczną się "na papierze" rozwodzić i załatwiac dzieciom orzeczenia z poradni, bo inaczej nie ma szans na przedszkole![]() Byłyśmy z Marcelą w sklepie, był tam chłopczyk ok 3 letni, z którym młoda chciała się przywitać. Chłopczyk powiedział, że się nie przywita bo się wstydzi
|
|||||
|
|
|
#2135 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenka mam nadzieje, że tylko udawałas i jesteś cała i zdrowa
|
|
|
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziecko zbiera te punkty za rozne rzeczy i dzieci ktore maja ich najwiecej sie dostaja.. ale u nas w miescie rozbieżność jest masakryczna jak pisalam sambie w krakowie jest fajnie 118 samotne 116 pracujacy rodzice plus punkty za bliskosc zamieszkania za placenie podatkow w kraku a nie innym miescie etc.. i da sie zebrac.. i to jest jakas sprawiedliwosc a u nas?? Cytat:
au was kolejnosc zgloszen czy punkty bo w wiekszosci miast juz punkty.. ?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2013-03-01 o 19:52 |
||
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma być o tyle lepiej, że od marca startuje u nas nowy mały oddział, który od wrzesnia będzie pełnowymiarowy, a więc dojdzie jeszcze kilka dodatkowych miejsc |
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z przedszkolami to masakra. A ten punkt odległość od przedszkola. To im dalej czy bliżej lepiej? To troche nie fair w stosunku do dzieci ze wsi np. U nas nie ma 6-latków w przedszkolu, z 4 odziałowego jest zrobione 6 odziałowe. Grupy ogromne ok. 30 sztuk. Ale dyrektorka postarała się o dotacje z Unii i mamy grupę popołudniową (13.30-18) bezpłatną (komitet tylko) i tam mogą uczęszczać 3 i 4 latki rodziców niepracujących. |
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam o wAs jak Cwiczycie, jak chudniecie i tylko doła wyłapuje
![]() nie dosc ze mam okrojone mozliwosci cwiczenia to jeszcze nie mam na tyle silnej woli,z eby przejsc na diete.. ide sobie palnąć w łeb |
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
noooooooooo nie przypuszczałam nawet
zaczełam sie nawet bac ze cos sobie uszkodziłam ![]() ![]() ale teraz to mam mega zakwasy...... jutro naprawde nie wstane z łóżka ![]() masakra z tymi przedszkolami, ja mieszkam na wsi wiec problemu nie ma ...przyjmuja wszystkie dzieci...tylko czy mój Tomcio zechce iśc...albo jak zechce czy ja to przeżyje ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem,melduje się, zyje, nadrabiam...
U nas z zapisami do przedszkola jest jak u Baji, z tym że jesli jest za duzo trzy-cztero latkow to ostatnim kryterium jest kolejnosc zgloszen. |
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze nie zarazi nią dziecka ![]() ![]() ![]() choć tak pocichu myślę ze mamusia okaże się dzielna zacisnie zęby stanie na wysokości zadania, a widząc jakiego ma doroslego mężczyznę odpuści
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie !!
|
|
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niby ten wrzesien za pol roku ale to przeleci...a ten moj tomcio taki malutki jeszcze i nieporadny...chce gi wyslac do przedszkola bo wiem ze tam sie dzieci lepiej rozwijaja i odpoczniemy od siebie nawzajem ale martwie sie jak to wyjdzie a jeszcze wszyscy w rodzinie sie ze mnie smieja ze ja to pod oknem bede stala ze z nim bede w przedszkolu siedziec itzp |
||
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a slyszajac jak jestescie zwiazani jestem niemal pewna ze plakac bedzie.. ale na prawde... wyjdzie mu to na zdrowie i tobie tez ( i osobiscie przyjade i ci w dupe strzele jak bedziesz pod oknem stac tudzez przedluzac rozstaniai pokazywac ze sie martwisz! usmiechnieta zostawiasz go mowisz ze przyjdziesz buziak on placze ale TY nie buzi buzi wychodzisz i placz w domu a nie przy nim![]() ![]() )i mysle ze on nieporadny bo wiesz jak to wyglada... pusc go w swiat szybko sie nauczy poradnosci i na prawde wyjdzie mu to na dobre.. ale jak zobaczysz inne 3 latki to uwierzysz ze on nie taki malutki
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2013-03-02 o 08:03 |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem Marta.. teorie mam opanowana zobaczymy jak w praktyce wiem ze musze byc twarda choc na sama mysla o zostawianiu go na sile peka mi serce...ja bylam taka sama...ale mam pytanie jak go zaadoptowac od poczatku. od 1 wrzesnia bo przeciez nie zostawie tomka bojacegwo sie doroslyh pierwszego wrzesnia w nowym miejscu dajac mu tylko buzi i dowidzenia? jak to rizegrac na samym poczatku?
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas sa takie tygodniowe zajecia w nie ktorych przedszkolach 1 dzien.. czasem sa dni otwarte i sie zaprasza dzieci wtedy wlasnie to dziala na takej zasadzie.. jak nie ma u was czegos takiego to umow sie z pania ze na przyzwyczajenie sobie przyjdziecie i idzcie choc na chwile niech pooglada miejsce zabawki etc i idac wtedy we wrzensiu bedzie wiedzal co to za miejsce.. baw sie z nim w przedszkole ect.. pierwszego dnia - 3 dni max tydzien mozesz go zostawic krocej czyli zaraz po obiedzie po iego przyjsc.. a potem juz dluzej najgorszy jest pierwszy tydzien an potem juz coraz lepiej.. we wrzesniu trudne sa poniedzialki bo to po weekendzie
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wczesniejszego odbierania to on i tak zawsze bedzie do obiadu bo (przynajmniej takie sa plany) on bedzie tylko 5 godzin do obiadu. wiem ze przyprowadzajac maluszka we wrzesniu mozna z nim zostac czy to jest dobry pomysł? zebym na poczatku z nim została a potem zaczeła wychodzic zostawiajac go na coraz dłuższy czas? np powiedzec ze wroce za godzine i tak coraz dluzej? np. pierwszegpo dnia wejsc razem z nim zeby sie oswoił a potem zostawiac samego? to naprawde trauma....a moze mnie zaskoczy i tak mu sie spodoba że bedzie tylko buziak ipapa i mama ze spokojnym sercem wróci do domu....... moze przeniose reszte moich wypocin do K. żeby tu nie zanudzac...nauczycielki ale nie tylko z gory dziekuje za porady
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2013-03-02 o 09:03 |
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale od razu tylko powiem ze dla mnie zostawanie z dzieckiem jak juz jest rok szkolny to nie dobra rzecz..
|
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Weekendzik![]() Tż pojechał na targi wędkarskie, ma przyznany limit na wydatki bo inaczej by chyba z łodzią wrócił ![]() a ja się lenię.Niunia - powiem tylko wow naprawdę gratuluję wytrwałości!Myszka - wiem, że bedzie Ci ciężko zostawić małego w przedszkolu, ale dla Ciebie to szansa na znalezienie pracy, więc traktuj to pozytywnie. I nie stój pod oknami Fajnie że wywiązała się dyskusja nt. Pitów, co mi uświadomiło, że muszę się odezwać do swojego człowieka, żeby mi je rozliczył ![]() Gucia - za decyzje ![]() My też podjęliśmy dezyzję kupujemy szafę do przedpokoju, musimy ją jeszcze zaplanować, w sypialni mamy PAX z Ikea, jesteśmy bardzo zadowoleni, więc do przedpokoju też idzie PAX. Muszę coś na obiad wymyślić ...
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane!
Wróciłam do żywych. W zeszły czwartek mnie choróbsko zaczęło rozkładać, w piątek powaliło mnie na łopatki... okropny kaszel, ból w klatce piersiowej i temperatura 39,4. Więc pt i sob leżałam jak zwłoki, nie miałam siły usiąść, w ndz było ciut lepiej. Ale o studiach mogłam zapomnieć, od pon praca (musiałam wrócić) i dodatkowo zaczęłam nadgodziny, więc w domu byłam przed 21 i wierzcie już na nic siły nie miałam. Ale zaczął się marzec - cudownie. Jestem pozytywnie nakręcona!!! czuję, że chce się żyć. Dziś sobie sprzątam i pomału zaczęliśmy zmieniać w salonie - mam już nowe komody
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
żyję
w pracy wczoraj byłam dziś u mnie słońce u nas w przedszkolach jeszcze pierwsze w kolejce są dzieci ze żłobków
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Pocieszające
no ale niestety mam, choć walczę z nimi, w sumie to mąż mnie nawraca ![]() Cytat:
Myszko u nas był jeden dzień adaptacyjny w sierpniu... a teraz w marcu mamy niedzielny poranek + tydzień zajęć... co dzień gdzie indziej i co innego ![]() Hej! Wczoraj miałam jeden kurs a dzisiaj drugi o zabawach oczywiście ten dzisiejszy zdecydowanie fajniejszy
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Marta mam nadzieję, ze Pat się jednak dostanie. Choć rożnica w punktach jest ogromna. |
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis ostatni dzien na uczelni
![]() jeszcze 6 kwietnia egzam i koniec ![]() ![]() ![]() a moj syn byl dzis zapracowny relacja w klubie w fotkach lub na fb jak ktos ma w poleconym przeze mnie linku
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

czyli sie sliwenka utopila 

dlatego poczułam się jak debilka, która chce zafundowac swojemu dziecku odparzenia.... 

Nie w temacie jestem... Jakby nie było, różnica cudowna! Dojdzie do tego,że rodzice zaczną się "na papierze" rozwodzić i załatwiac dzieciom orzeczenia z poradni, bo inaczej nie ma szans na przedszkole