|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
O wywrotnej spacerówce słyszałam w Tako Laret... A ten zdaje mi się, że kiedyś widziałam w sklepie. Sprzedawca bardzo go chwalił, że dobrze wyważony i przez to dobrze się prowadzi mimo nieskrętnych kółek. I spacerówka chyba nie jest w nim kubełkowa, ale nie dam sobie głowy obciąć, bo nas inny model bardziej interesował.
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39548984]Tak, ja biorę pod uwagę tylko 4 równe koła, a jeśli przy okazji tak wygląda to
A Ty jak sądzisz, które siedzenie jest lepsze, rozkładane na płasko czy kubełkowe?[/QUOTE] Zdecydowanie rozkladane inaczej bym nie miala watpliwosci co do wyboru ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Myszka bezprzewodowa mi pada, a poza tym zaraz uciekam na domowke do znajomych z mezem, wiec dlugo juz nie popisze ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- no i puscilam pawiana po kawie z mlekiem
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
W ciąży naprawdę buddynieje mózg
Ma załatwić sobie przepustkę i pójść ze mną jednak...
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
hejoo
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odstalam ostatnio godzine pietnascie w ogonku na poczcie, zeby nadac PIT, po czym uswiadomilam sobie, ze go NIE PODPISALAM potrojna zniewaga: ogralam go JA, kobieta, i w dodatku z polowa mozgu ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Tak sie wlasnie glosno zastanawialam na watku dzisiaj, co u Ciebie
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Dzionek przeleciał spokojnie, pogoda dopisała, moje ciasto okazało się całkiem smaczne i nawet je pochwalono od ciotki męża dostaliśmy pięknego storczyka, usłyszałam komplement odnośnie dobrej figury w ciąży i ładnego piłkowatego brzuszka Moje włoski podcięte, a teraz mężuś też wyszedł do fryzjera. Zabrałam się za pieczenie chlebka, już jest w piekarniku i idę podczytać o czym dzisiaj pisałyście
|
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam właśnie o twoich problemach z TŻ
I jest mi bardzo przykro![]() Obawiałam się, że tak się to może potoczyć Nie wiem czy o tym pisałaś, bo zostało mi jeszcze 40 stron do przeczytania i jeśli tak, to znajdę w końcu, ale chciałabym zapytać o to jak spotykaliście się wcześniej? Przed ciążą i twoją przeprowadzką? On przyjeżdżał? Skąd się znacie?
|
#1748 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy BRĄZOWY medal Mistrzostw Świata
A na początku byliśmy za podium, na 4 miejscu. Okazało się, że źle wyliczyli i Norwegowie z 2 miejsca na 4 wskoczyli, a my z 4 na 3. Szoook ! Dziś Justyśka 2 była, czyli mamy złoto, srebro i brąz
|
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdą z nas dopadają jakieś lęki o ciążę.. trzeba się troszkę zdystansować i wierzyć, że jest wszystko ok.. zamartwianie się nie pomoże ani Tobie, ani dzidzi. Piękne [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39547353]Hej hej! Wyprawa udana! ![]() Kupiliśmy meble: http://i.imgur.com/LPIHpjw.png tylko tę jasną eko-skórę zastąpiliśmy trochę ciemniejszym, brązowo-melanżowym materiałem, kanapa i fotel+ http://www.meble-andrex.pl/dane/full...676580e2ee.jpg taki stoliczek Do miesiąca ma przyjść.Potem byliśmy w CH, ale nic nie kupiłam dla siebie. Za drogie są dla mnie te spodnie ciążowe. Jednak używki z alla rządzą. Potem grzech (McD), Media Markt i do domu. Ale mnie nogi bolą.... I mam drugi typ wózka (bo weszłam do jednego sklepu dziecięcego): TAKO ACOUSTIC, również cudownie się buja, jest trochę droższy od Roana, ale też całkiem spoczko. Z tym, że nie wiem, jak jest z tymi spacerówkami, które są lepsze? 1. roanowa: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...RGjr10nzDAgkAw 2. takowa: http://www.sklep-smile.pl/media/cata.../_/2_11_17.jpg ![]() :conf used:I mam jeszcze jedno pytanko, jak myślicie, koncert w filharmonii jest ok?[/QUOTE] Meble bardzo ładne Ze spacerówek podoba mi się ta popielata. A co do filharmonii, to ostatnio koleżanka mi opowiadała, że jej szwagier z żoną w czasie ciąży chodzili na tego typu koncerty i ogólnie lubią słuchać na co dzień muzykę poważną.. I teraz puszczają dziecku koncerty w tv, a ono siedzi, ogląda i słucha..i dziecka nie ma
|
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam chwilami skoki indywidualne Laury w brzuchu ![]() Kiedys sie nad nim zastanawiałam.ładny i cena tez w porządku.
|
|
#1753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorrąca herbatka i wygrzewaj siee ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zły wyszedł jak zobaczył, że nam brąz przed nosem przeszedł |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie mebli Co do filharmonii - chciałabym, żeby tak było Choć nie nastawiam się jakoś super na to :P Ale owszem, chciałabym kiedyś dostać zaproszenie na koncert noworoczny do Wiednia jako mama najzdolniejszego skrzypka czy pianisty Ale to tylko, jeśli dzidzia zechce, nie będę zmuszać. A póki co - jestem cała połamana 2 miesiące leżenia, dzisiaj dłuższa wyprawa i mnie bolą wszystkie kości i mięśnie...
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39550222]Dziewczyny dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie mebli
Co do filharmonii - chciałabym, żeby tak było Choć nie nastawiam się jakoś super na to :P Ale owszem, chciałabym kiedyś dostać zaproszenie na koncert noworoczny do Wiednia jako mama najzdolniejszego skrzypka czy pianisty Ale to tylko, jeśli dzidzia zechce, nie będę zmuszać. A póki co - jestem cała połamana 2 miesiące leżenia, dzisiaj dłuższa wyprawa i mnie bolą wszystkie kości i mięśnie...[/QUOTE]Ja i bez ciąży po całodziennym chodzeniu miałam problemy by zasnąć, tak mnie łydki bolały..niby niespuchnięte, ale w środku taki ból czułam..przeciążenie jakieś..Słaba jestem jak nie wiem..
|
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ciacho ![]() Jest nadzieja, że też mi kiedyś coś zjadliwego wyjdzie Cytat:
![]() Okazało się to nawet rodzinne, bo dowiedziałam się, ze kuzynka, która ma prawie rocznego synka też zdecydowała się na ten model
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę się ze mnie nie śmiać
Dzielnie jestem na 30 stronie
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39550222]
A póki co - jestem cała połamana 2 miesiące leżenia, dzisiaj dłuższa wyprawa i mnie bolą wszystkie kości i mięśnie...[/QUOTE]Powolutku się rozruszasz stopniowo Wiosna jest tuz tuz ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Nadal jestesmy na etapie szukania,czytania itp. .....Jesteś dzielna dziołcha ![]()
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam za wytrwałość ![]() I dobrze, ze nadrabiasz w weekend, to strony nie pojawiają się w zastraszającym tempie ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak piszecie o wózkach, a mnie się przypomniało, że koleżanka podała już cenę za wózek..ten który Wam na początku tygodnia pokazywałam 700zł gdzie ceny nowych powyżej 2 i 3 tys..więc bardzo kusząca Wózek 3 w 1 z torbą, parasolką i jeszcze dostaniemy jakieś specjalne pasy, żeby móc w razie potrzeby przewozić dziecko w gondolce zamiast foteliku. W tygodniu mamy oglądać ten wózek. Ale jesteśmy już raczej zdecydowani..na 99,9% bierzemy
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Bede sie tez modlić za Waszą spacerówee
|
#1764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tygodniu nie mam szans, bo jak wracam z pracy to jest milion nowych postów A przy okazji mojej pracy. Mój TŻ dzisiaj powiedział coś, co mnie zaskoczyło zupełnie. Cały czas kłóciliśmy się o to, że nie chcę iść jeszcze na zwolnienie, bo dla niego to powinnam siedzieć w domu odkąd dowiedzieliśmy się o ciąży. A dzisiaj powiedział, żebym pracowała jeśli chcę, ale prosi tylko o to, że jak jestem chora, to żebym zostawała w domu I tak zamierzałam pracować, ale lepiej mi, że nie musimy się o to kłócić już
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Pewnie, że bierzcie... Kiedyś sprzedacie drożej ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Dzieki Ci Wspaniała Kobieto ![]() Cytat:
![]() Dobra Dziewczęta do jutra
|
|
#1767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazaj na siebie i sie nie przepracowywuj ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() Do juterkaaa ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Ja tez leceee .Paaa żabulki
|
|
#1768 |
|
Konto usunięte
|
Zjadłam kolację (sola+surówka) i mi się dziecko obudziło. Pytam się: smakowało? A TŻ stwierdził, że Artur robi Harlem Shake
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was z grubsza.
Jestem wykończona. Z koleżanką buzie nam się nie zamykały. Kolorek zrobił się lekki brąz z lekkimi pasemkami (bo miałam pasemka wcześniej) i wyszło naprawdę fajnie. Z mężem się pocieliśmy więc nie wiem kiedy zdjęcie zrobię
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę kąpać się, w końcu sobota ...
Życzę dobrej nocki ![]() P.S. Żeby nie było - myje się codziennie.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-02 o 20:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

inaczej bym nie miala watpliwosci co do wyboru
no i puscilam pawiana po kawie z mlekiem
ja odstalam ostatnio godzine pietnascie w ogonku na poczcie, zeby nadac PIT, po czym uswiadomilam sobie, ze go NIE PODPISALAM
potrojna zniewaga: ogralam go JA, kobieta, i w dodatku z polowa mozgu 

każdą z nas dopadają jakieś lęki o ciążę.. trzeba się troszkę zdystansować i wierzyć, że jest wszystko ok.. zamartwianie się nie pomoże ani Tobie, ani dzidzi. 

Ale to tylko, jeśli dzidzia zechce, nie będę zmuszać.