|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
![]() a program Bosackiej super. Tż się od razu spytał czy będzie dziś drugi odcinek. jest niepocieszony, że musi tydzien czekać Ale jak na końcu zjadła ogórka z dżemem to myślałam że będzie pierwszy pawik tej ciąży
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie!
Zresztą facet na zakupach do niczego się nie przydaje
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to? do noszenia
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
I wybierania sukienek i butów - mój w tym jest bardzo dobry
|
#2587 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
mój też
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
ha haha...... moja mama właśnie poszukuje taty ,który to nieszczęsną flaszke postawił
|
|
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Od tego jest wózek
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Ja ruszam jaju jak mi się nie chce Ale wynalazłam luźniejsze spodnie, może nie będą tak cisnęły ![]() Nie piszcie za dużo beze mnie
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Już Ci sprawdziłam, że w poniedziałek o 18 50 i we wtorek 22 50 powtórka
później pewnie też jeszcze poleci
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się przydaje do ogarniczania mojego zakupocholizmu
![]() Niestety nawet w spożywce mnie ponosi ![]() Dodatkowo ja lubię z nim jeździć na zakupy bo on zawsze czyta składy- a ja się powoli od niego uczę I faktycznie później nosi, wpakuje do auta i odwiezie wózek, kiedy ja już grzeję leniwą ![]() Dodatkowo teraz mały marudzi i ciągle rączki to już w ogóle mąż niezbdny ![]() Dopiero skończyłam odkurzać i zmywać podłogi. niecałe 51m2 a ja to robię od 12 |
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Do wakacji najpoźniej chcemy sie przeprowadzić, zarejestruje sie do tego navu, choć wiem, że na początku nic z niego nie dostane, ale jak już sie zalapię na kurs to płacą albo będę szukac czegoś na wlasną rękę..
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz nie dźwigam |
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem taka byle jaka ostatnio, nie mam siły, popołudniami już zwłaszcza, niby ten drugi trymestr się zaczął, ale jak wspomniałam ostatnio samopoczucie bez szału. Trochę z TŻem mieszkanie ogarnęliśmy, a teraz jestem pompka ![]() Dzięki nena za sprawdzenie programu kiedy powtórki, też zapomniałam obejrzeć, więc powtórkom nie odpuszczę ![]() No i dooopa, ledwo siadłam do kompa i nadrobiłam braki, to już wymiękam, idę się chyba zdrzemnę, zwłaszcza, że czeka mnie przymusowe wyjście do znajomych, znów kolega skomentuje, że odkąd jestem w ciąży to markotna jestem, a ja po prostu wymiękam już wieczorami... Ladanseuse a jak ty masz takie omdlenia to masz dobrą hemoglobinę?może szybko ci spada i organizm ci tak reaguje? |
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wyszła mi obniżona..
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mówisz, że nie byłoby tego dużo ale zawsze grosz się przyda a i tak nie będziesz przecież pracować trzeba by się dowiedzieć tylko w navie czy można chodzić na kurs w czasie brania zasiłku. kombinuj... na tym kursie też kokosów nie płacą... bynajmniej u nas dostawali ok 300kr dziennie i w ogóle Ci którym nie przyslugiwal zasiłek dla bezrobotnych nie dostawali nic za to że chodzą na kurs i ciężko było im się dostać. Ale u was może mniej Polaków i gmina bogatsza to będzie inaczej boszsz jaki wywód... ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- dirtymagic85 nie ma problema
09 października 2013 18:45 Ninka Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2013-03-02 o 18:47 Powód: . |
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nuuuuudzi mi się, siedzę sama z kompem na kolanach i nie wiem co ze sobą zrobić, a w zasadzie co nie zrobić, bo nic mi nie wolno coś mi się zdaje, że mój portfel na tym ucierpi bo mnie kuszą zakupy na allegro![]() w ogóle, to mam ochotę kupić już coś dla dzidzi, ale to trochę nienormalne, żeby kupować w 7 tyg ciąży
|
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
też mi nudno... czekam na xfactor
uzależniam się od tej durnej tv...
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czuję się fatalnie, czekam na D... na jego pomoc.. przywiezie mi coś do jedzenia (co przełknę) i APAP!!!!!!!!!!! miałam dziś porobić zakupy, posprzątać... nie zrobiłam nic. głową mi pęka, jest mi cały czas słabo, dwa razy wymiotowałam... jestem głodna ale w domu mam tylko kiełbasę, parówki, jajka, mleko i ser żółty. wiem, że można by coś z tego upichcić ale nie przełknę... potrzebuję jakiejś pomocy ale nie wiem jakiej... czuję się tak źle, słabo, niedobrze, ręce mi się trzęsą.......
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj sie niebywale dobrze czuje
bylismy rano na spacerku, bo piekna wiosna sie u nas zrobila... przy okazji tz zarobil nowa bluze i koszule, a ja bluzeczke ciazowa haha do tego kupilismy baranka takiego slodkiego (dekoracja w nanu nana ) i wazon na bazie potem wrocilismy do domku na obiadek i stwierdzilismy ze nam sie nudzi wiec po obiadku znowu spacer wreszcie czuje ze zyje haha ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsza ta głowa... albo.. wszystko najgorsze... help!
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Kto mi w domku posprząta?
![]() Matko jaki leń... ![]() Poczytałam Was ale nie mam grama siły odpisać buuu Miłego weekendu ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Ja też dziś bardzo dobrze się czuję. To przez tą piękną pogodę. Wybraliśmy się z mężem na długi spacer, a po spacerku do kawiarni na gorącą czekoladę i serniczek z truskawkami. Pycha!!!
![]() ![]() ![]() Jak ja się cieszę, że mamy ładną pogodę. Niech już zima nie wraca. ![]() PS. Kupiłam sobie dziś tą Bavarię 0,0%. Zaraz będę sprawdzać czy dobra.
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole to dzisiaj tz mi zrobil numer... siedzimy jemy obiad i mial cole, wiec sobie od niego zalyczylam po obiedzie poszedl na chwile na balkon a ja buch jego szklaneczke i zalyczylam... a tam drink cola+koniak... jak szybko zalyczylam tak szybko wyplulam hahaha...
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że Ty już jesteś wyszkolona i masz wszelkie info! Ja czytam i dalej czuję się jak głupek, bo za duzo informacji chyba czyli z tego wychodzi, że musialabym pracować domaja/czerwca (termin porodu na 1.paxdziernika) żeby sie zalapac na macierzynski tak? dobrze rozumiem? Musze doczytac o tym svangerskapspenger bo przecież ciężką pracę wykonujemy Jakby nie patrzeć nie wyobraźam sobie zapitalać już z wiekszym brzuchem.. a jak sie narobię to mnie brzuch boli i wolę nie ryzykowa... a gdzie trzeba zlozyc wniosek o to? Wiesz, wszystko by sie bardziej oplacalo niż to becikowe, ale jak nic innego mi nie zostanie to 33tys tez nie są zle![]() Wiem, że ten nav to zadne kokosy, ale kurs za free i potem na pewn masz pracę bo Ci szukają a to byłby mój cel
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
Witam po długiej przerwie.
Dziś w końcu jestem w stanie usiąść do komputera i zacząć Was nadrabiać. Od kilku dni zmagałam się z zapaleniem oskrzeli. Od lekarza dostałam jedynie syrop i paracetamol w razie gorączki, a niestety kilka razy miałam w granicach 38,5. Gorączki już nie ma, kaszel jeszcze czasem męczy ale i tak jest już o niebo lepiej niż 3-4 dni temu gdzie nie miałam siły iść do łazienki czy kuchni. Mam tylko straszne wyrzuty sumienia, że tą chorobą mogłam zaszkodzić Kruszynkowi aż mi się beczeć chce jak o tym myślę
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię z tż jeździć...
A na ubraniowe, to w ogóle sama muszę. Mój czeka na parkingu i do domu zanosi ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby z maleństwem było wszystko ok. Kiedy masz wizytę?
|
|
|
#2609 |
|
BAN stały
|
Zrobiłam spagetti zjadłam, i jeszcze 2 budynie czekoladowe i jogurt czekoladowy.
Między czasie obejrzałam skoki, potem dochodziłam do siebie przez godzinę i dalej nie mogę się otrząsnąć ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Ja też wolę samotne zakupy |
|
|
|
#2610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

padam
Ale jak na końcu zjadła ogórka z dżemem to myślałam że będzie pierwszy pawik tej ciąży
Nie lubię samotnych zakupów
Zresztą facet na zakupach do niczego się nie przydaje 

) Do wakacji najpoźniej chcemy sie przeprowadzić, zarejestruje sie do tego navu, choć wiem, że na początku nic z niego nie dostane, ale jak już sie zalapię na kurs to płacą

coś mi się zdaje, że mój portfel na tym ucierpi bo mnie kuszą zakupy na allegro