|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
U Igora ciężko powiedzieć, co on tam lubi, bo jak widzi te lody, to wariuje. No ja też jestem mega fanką. Także sobie pozwalamy nieco Ale ładnie jadł - tak prawidłowo, z każdej strony i ogryzał wafelek. Co jak co, ale moje dziecko słodycze je wyjątkowo sprawnie. No i Nataszka - były boskie!!!!!!!! W ciąży chyba mogłabym żywić się tylko lodami. Cytat:
Dzisiaj poszliśmy też do zoologicznego - patrzymy na zwierzaczki. Tzn. chce go tak wprowadzać i uwrażliwiać, a on i tak cały czas kombinuje jak dostać się do klatek i wsadzić ręce do akwariów.
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Znacie jakiś dobry sposób wyładowania złości?
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- no raczej odpada! |
|
|
|
|
#635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
BYł u nas facet od auta TZta . Sknocił sprawe bo jak się okazało , po zakończeniu leasingu przez pół roku nie powienien auta sprzedać . No a sprzedał więc teraz czeka go 9,5 tysia podatku do zapłaty . Oczywiście my podatek od kupna też musimy zabulić ![]() Gdyby to był jakiś krótszy czas to byśmy pojeździli na jego numerach i ubezpieczeniu , ale pół roku to jednak troszkę za wiele .
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszkaczyli tz cię wkurzył? Na imprezke poszedł i cię sama zostawił?
![]() Ania buuuu , współczuje , ale sie wykopal i przy okazji was. |
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za komplementy .w sprawie spania to nic nie pomogę bo moje śpią cała noc cZasem któreś coś mruknie ale śpi dalej. Tak więc od 20.30 do 6.00 mam spokój pptem mały zjada butle i śpi dalej. Pobudka mamy o 8.30.
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2013-03-02 o 20:28 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętam tą książkę już doczytałam że pracujesz ,dobry i tydzień Cytat:
A mnie to nikt chyba nie przebije za zbieraniem ,opakowania po kawie i czekoladach , puszki oczywiście ,pudełka po zapałkach , papeterie , znaczki ,temperówki ,kamienie -minerały i ciekawe otoczaki ,dzbanuszki gliniane, szkatułki ,domki ceramiczne i anioły no to chyba na tyle ,domki i anioły mam do tej pory częściowe zbiory ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Koglus zapomniałam śliczne dzieciaki ![]() Ania ładny numer
|
|||
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- moja KATAREk sama obsluguje
bardzo lubi Ja zbieralam puszki, karteczki do segregatorow, karteczki z notesikow, kapsle, karteczki i naklejki z gum- turbo, donald, chanel i wielu innych
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Co wy z tymi puszkami
Megi, Libra, Asiulek
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też polecę całą listą zbierania: pióra do pisania, pieski ceramiczne, słonie ceramiczne, tatuaże na wodę (dalej mam, ale to czasy nowożytne z okresu Bravo Girl), naklejki z gumy Alf, naklejki w ogóle, kamienie, pocztówki, te puszki albo kartony po sokach i napojach, znaczki.
I prowadziłam pamiętniki - każdego dnia pisałam, malowałam, wklejałam - musiało mi to zajmować dużo czasu, ale mam dotąd - jak czytam to ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Mój czasem też lubi sobie gluta fridą wyjąć ale z reguły dajemy czadu dmuchając na chusteczkę. Bardziej skuteczna metoda to Igora zabawa: jak ma katar bierze taki zegar z FP, który ma nos w centralnym miejscu. Dmucha na ten nos i odsuwa zegar, patrząc jak gluty ciągną się między nosem Igora a nosem zegara Moje słodkie dziecko. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Bo to był ZACHÓD. To było coś. To było czuć niemal Pewexem, kontrabandą, guma Donald. To było kolorowe i lepsze. I mogliśmy mieć tylko śmieci po tym.
|
#642 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, aż mi się gorąco zrobiło . Myślałam podobnie jak evitka, że to lek homeopatyczny i że jest łagodny, zwłaszcza że podaje się go dzieciom już od pierwszego roku życia (tylko połowę dawkai). A składu nie czytałam, bo po prostu się na tym nie znam . Farmaceutka to tej dziewczynie w końcu odradziła ten syrop, bo jej dziecko "tylko" często się budziło, gdyby robiła to z płaczem (tak jak Agatka) to wtedy. Piszę trochę w skrócie i może mnie źle zrozumiecie, ale wisi już na mnie Agatka i jęczy, że chce spać. Ten syrop podaje się tylko przez 10 dni i jak nie ma poprawy do trzeba iść do lekarza. No i teraz nie wiem, czy jej to dalej podawać...![]() Dzisiaj w Biedrze widziałam worki bokserskie , takie stojące i "gibające się" we wszystkie strony za 13 zeta. Można walić do woli i co najważniejsze nie odda![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
bo jak my zbierałyśmy puszki to u nas nawet jeszcze nikt nie śnił o tym że będą leżały w każdym rowie
to był luksus ,zachód jak Megi pisze.Przypomniałyście mi jeszcze kapsle i słonie Megi pamiętniki tez pisałam ,miałam kilkanaście grubych zeszytów i kilka kalendarzy , do tego pisałam wiersze i opowiadania i wszystko spaliłam
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Kurczy jakiś przycisk zgłoś przez pomyłkę nacisnelam chyba kogoś zaraportowalam sorki może zaczaja ze pomyłka . Ja nic nie zbieram, za to chętnie wyrzucam co nie używam. Nie lubię mieć koło siebie starych lub niepotrzebnych rzeczy . Teraz mam pare ciuchów po dzieciach do oddania ale nie mam komu...
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Was też tak od stresowuje jazda autem? ![]() wcisłam sobie troszkę gazu ( ale tak z rozsądkiem) muzyka głośno i jest dobrze, ![]() sram.go Cytat:
jaki wstyd, to fajne może być...Cytat:
jade tam
|
|||
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta to już musisz sama zdecydować ,ja tylko napisałam co tam jest ,na pewno te dawki które tam są nie zagrażają życiu ,ale lekki haj mogą dawać ,dlatego dziecko spokojniej śpi
![]() Kiedyś makowiny nagotowali i też spało ![]() Widziałam na własne oczy jakie są skutki spożycia bielunia , haj przez 48 h |
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem rozumiem Ejj daj daj, no na bank będziemy miały tutaj ubaw tak jak ty, ale w pozytywnym oddzwiekiem . Ty sie nie martw sama mialam fiku miku w glowie jak ma tamte czasy , jak chyba wiekszosc i problemy problemy mialysmy . Ja nie prowadziłam pamiętniku a szkoda bo bym dziś tez ubaw miała. Ja to mam polewke z tych starych zdjęć , o zgrozo . A teraz jeszcze widzę ze na fejsie , dużo ludzi wrzuca te stare szkolne zdjęcia albo z Mikołajem czy jakieś wycieczki , no piękne Tak sobie myśle ze jeszcze nie jest za późno i tak za 30 lat przeczytać co sie pisało Jasta ja bym nie podawala. Dlugo to u was trwa? Bo moze jakaś wizyta u neurologa tak jak Megi mówiła . Wiecej nie doradze bo sie na tym nie znam , tylko gdybac mogę . Dobrze zes ten syrop pokazała , jak to sie mowi co dwie głowy to nie jedna. Ale nam hydraulik cos partaczy , dalej mi woda cieknie , tam gdzie jest przymocowana bateria do ściany , z jednej strony . Kij wie o co chodzi |
|
|
|
|
#649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Co do pamiętników to miałam nawet opracowany swój alfabet, żeby nikt się nie gapnął co piszę , np. A to był :, B - *, C->, D-? i td. Jeszcze gdzieś ten pamiętnik leży u mamy w domu i to na wierzchu, bo nikt teraz tego nie rozszyfuje, nawet ja .
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję |
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tematu nie ma, właśnie, rower chce sobie kupić w tym roku. Jakiś taki fajny bo ciągle od mamy pożyczałam bo sama nie mam takiego fajnego.
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra tak tez widziałam jak wariuja po liściach bielunia ,a ile potem sie nasłuchac mozna co kto wyprawila. |
|
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
pewnie to był jeden z dni w stylu "niczego nie potrzebuję,po co mi to" bo kiedyś to miewałam głębokie doły
poza tym ciężko to było gdziekolwiek schować ,mogłam dokładnie zapakowac i zakopać później bym pewnie zapomniała gdzie ![]() Cytat:
Cytat:
też miałam taki alfabet swój z różnymi znaczkami
|
||
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pełno listów które w gimnazjum pisałam z dobrą koleżanką, przyjaciółką> ale laba, miałyśmy określenia na chłopaków fajne bo się bałyśmy że ktoś nam te listy przechwyci jak się w ławce wymieniałyśmy. Widziałyśmy się bardzo często ale co tam, listy codziennie były. Miłości nasze, bo ten się spojrzał bo ten na przerwie gadał z inną, ale laba była ![]() albo pisanie alfabetem wymyślonym przez nas i rozszyfrowywanie listów w ustalonym alfabecie, pozmieniane litery, ale nam się nudziło, no właśnie JASTA o tym samym mówię musze to odszukać, też Wam pokaże ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Jasta zgubiłaś alfabet Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-03-02 o 21:19 |
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rowera to radze Ci kupić jakiś z wystawki co przywożą z niemiec ,za niewielkie pieniądze powiedzmy 300zł możn akupić na prawdę porządny sprzęt ,bo w polskim sklepie będziesz musiała wybulić sporo pieniędzy żeby rower Ci się nie rozsypał po sezonie Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- O! listy też lubiłam pisać ,miałam kilka przyjaciółek listowych wszystkie znałam osobiście oprócz jednej ,czeszka z kącika przyjaciół ja pisałam od niej po polsku a ona do mnie po czesku |
||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Oni je palili , ale znajc zycie nasionka tez pewnie jedli . Nie wiem co mocniejsze
mam nadzieje ze moim nigdy nie wpadnie taki pomysł do głowy bo to różnie bywa , i zawsze sie ktos znajdzie kto bedzie namawiał .
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie już nic nie zdziwi... wiem, z takich wystawek rodzice kupili super rowery, muszę kontakt jakis odszukać do gościa, co do zachowania strusiowego.... WIEM, DOSRASTAM CHYBA DO TEGO |
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Wam pokazać jak wczoraj mnie uczesała fryzjerka, zdjęcie takie trochę nie teges bo sama robiłam
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-03-17 o 14:31 |
|
|
|
#660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słabego kopa miały ![]() Cytat:
ale fajnie tak było dostawać listy z zagranicy pisałam jeszcze z dwoma rosjankami ale to już po rosyjsku poznałyśmy się na obozie---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
) to na to nie wpadłam
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

. Moze moim zrobię wycieczkę pociągiem do Wrocka i tam posmigamy tramwajem , ale by sie cieszyli , mamę wezmę zeby samej nie zwariować . Oni uwielbiają polska komunikację 

to ładnie. A ja już chciałam skomentować, że homeopatyczne to takie łagodne i nie powinno krzywdy zrobić....ale na skład nawet nie spojrzałam, bo na ogół te dziwne nazwy w homeosach mi nic nie mówią...

. Myślałam podobnie jak evitka, że to lek homeopatyczny i że jest łagodny, zwłaszcza że podaje się go dzieciom już od pierwszego roku życia (tylko połowę dawkai). A składu nie czytałam, bo po prostu się na tym nie znam
. Farmaceutka to tej dziewczynie w końcu odradziła ten syrop, bo jej dziecko "tylko" często się budziło, gdyby robiła to z płaczem (tak jak Agatka) to wtedy. Piszę trochę w skrócie i może mnie źle zrozumiecie, ale wisi już na mnie Agatka i jęczy, że chce spać. Ten syrop podaje się tylko przez 10 dni i jak nie ma poprawy do trzeba iść do lekarza. No i teraz nie wiem, czy jej to dalej podawać...
jaki wstyd, to fajne może być...
najlepsze