|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
zdrowka! kuruj sie. mysle, ze 2 tabletki to na pewno nie za duzo.
|
||
|
|
|
#4322 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Do pobawienia się - test jaki kolor oczu będzie mieć dziecko http://genetics.thetech.org/online-exhibits/what-color-eyes-will-your-children-have
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-03-02 o 22:47 |
|
|
|
|
#4323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
chce juz wtorek!!! ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- swietny, tylko bardziej kolderkowaty niz letni kocyk
|
|||
|
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale na Sofci włosy będę pewnie musiała poczekać parę lat, jeśli się w mamusię wda
|
||
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez wlasnie widzialam 4 dni roznicy i myslalam jak to wykombinowalas, hehe.
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja leceeee do łozaaa
|
#4327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak nie przestanie do jutra to oszaleje, hehe. 3 mies. na pewno nie dam rady namieszalam. pomylilas mi sie z Justi. to z nia mam 4 dni roznicy, a sprawdzalam Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
ale chyba tylko w tej kolorystyce wystepuje. kojarzy mi sie, ze byl kiedyc jeszcze caly bialy, ale juz go nie widze na str.---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- mnie sie podobaja dluzsze wlosy u chlopcow na pewno trudno jest podjac decyzje o pierwszym podcieciu loczkow (bo juz beda proste), albo pozniej o maszynce i fryzurce "wojskowej" zaraz sprawdzimy nasze oczy, dzieki |
||
|
|
|
#4328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
To się zamieniłyśmy tymi bólami Diabli... Ale nie martw się, to spojenie łonowe nie oli tak cały czas, mija i wraca. Mam nadzieję, że z żebrami też tak będzie.
Dobra, czas spać. Do jutra! |
|
|
|
#4330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jego oczy dominuja nad moimi hehe.---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
zawsze musialam liczyc na czyjas pomoc jesli chodzi o wiecej niz warkocza Ash - Sofcia jeszcze Cie zaskoczy i urodzi sie z bujna czupryna! kolorowych, dzisiaj wszystkie ida grzecznie spac az niemozliwe - sobota jest!---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4331 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ja mam falowane, mój Tż ma teraz takie kręciołki (chociaż w dzieciństwie miał proste), więc możliwe, że Tosiek będzie miał baranka na głowie ![]() Mi ciężko zrobić ten test bo nie wiem sama jakie mam oczy.. ni to zielone ni brązowe
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm chyba nie widziałam całego białego, ale pewna nie jestem, mój jest cieniutki, zwinięty jest rozmiaru tych tetrówek
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli - dala bys hee mi zaczely sie kolo 20 tc i na poczatku tak bolalo ze jak lezalam i mialam pupe przestawic to przesuwalam jz i jeczalam z bolo ale fakt potwm bol oslabl potem znowu nasilil sie a dzusiaj mam erazenie jak by mi od srodks cos parloo ns krocze hmmm i do tego mlody bawi duw moim pecherzem
(( malo przyjemne
|
#4334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze nie robiłam. Wybieram sie najprawdopodobniej w czwartek boję się troszkę |
|
|
|
|
#4335 |
|
siedzę i myślę
|
Też spadam spać.. może pomaluje pazurki jak nie będę mogła zasnąć.
Dobranoc
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam ostatnio przez trzy dni gorączkę w nocy 38,5 a w dzien 37,5 brałam apap można trzy na dzien i nie częściej niż 4 godziny i do tego robiłam sobie chłodny prysznic jak gorączka utrzymuje sie powyżej tych trzech dni to koniecznie do lekarza b to powazniejsza infekcja i trzeba antybiotyk brac ale mnie po trzech dniach minęło zdrówka życzę |
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
wlascicielki mury, nie czytac
tak powaznie, nie gniewajcie sie, nie mam na celu skrytykowania Waszego wozka. ciagle szukam wozka dla nas...i trafilam na takie coshttp://www.ceneo.pl/1636587 oczywiscie polacy zawsze narzekaja i krytykuja, o kazdym wozku mozna znalezc negatywne opinie. ja chcialam poogladac rodzaje tapicerek, a jest ich sporo (koleczka pod fotka). zastanowilo mnie tylko jedno: "niebezpieczny dla dzieci - jeden ogromny minus , w ostatnich niezależnych testach wózków pro-test , wózek dostał ocene niedostateczny ze względu na rakotwórcze elementy". szukalam tego testu http://www.pro-test.pl ale jest platny ![]() podoba mi sie purple http://allegro.pl/wozek-maxi-cosi-mu...061786436.html http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ma...045731334.html http://tablica.pl/oferta/maxi-cosi-m...y-ID1WHvd.html ladny niebieski, ale fotka ze spiworkiem jest fuj! http://allegro.pl/wozek-maxi-cosi-mu...046005240.html a tu budka jakas dziwna, ona tak smetnie wisi jakby byla naciagnieta? ![]() WYBOR WOZKA TO JEDNAK CIEZKI TEMAT! chyba calkiem odpuszcze i kaze sie tatusiowi zainteresowac :P Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-03 o 00:31 |
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze pytanie, czy bebe confort to ten sam wozek? bo tez mura 4
www. okazje. info.pl/okazja/inne/bebe-confort-mura-4.html (usuncie spacje) dobra, doczytalam juz, ze to co innego, ale wozki baaardzo podobne http://allegro.pl/piekny-wozek-bebe-...064999082.html aaa i znalazlam fotke dzidziusia w murze Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-03 o 00:27 |
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/mega-paka-hm-same-...072391327.html paka idealna dla mnie
znalazlam jakiegos doktora z wawy, z ktorym sobie pokorespondowalam i troche mi lepiej podobno w 3 trymestrze nie kroja dobrze, ze juz go zaczynam! jeszcze tylko powalcze zeby porodu nie chcieli przyspieszac. i w sumie najwazniejsze "Prowadzę Pacjentki w ciąży z rozpoznaniem raka tarczycy, wszystkie dotychczasowe przypadki zakończyły się szczęśliwie. Operacje były wykonane po porodzie, nie było nawrotów choroby po operacji." czekam jeszcze na kilka odp. miedzy innymi o karmieniu piersia... dobranoc!!! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-03 o 01:28 |
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wlasciciel sie kapnie to bedzie smiesznie ![]() tż wlasnie poszedl do pracki,ja zjadlam sniadanko,wypilam herbate i nie moge spac tak wiec dzien dobry podczytuję pomału.. boszzz ile atrakcji miałyście, oby juz wszystko sie ukladalo i bez stresow ![]() tż wraca w poniedzialek juz z pieskiem.. potem piesek pojdzie precz,do jego mamy jak pojde rodzic ![]() zostalo taaaak malo czasu.. 16bede miec juz mebelki dla malej, poukladalam juz misiaki na parapecie,jutro rozpakuje torbe i pozostanie czekać... zaczynam sie bac... ide czytac opis porodu strippi bo widzialam ze jest.. milych porankow!! |
|
|
|
|
#4342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marchewa mój gin mnie rozpoznaje od początku. Chybabym padła, jakbym sie miała o wszhstko dopominać niee śpię od 2.30
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Ash zapomnialam ci napisać jeszcze o tej cukrzycy. Pielęgniarka mi powiedziała żebym się zapytała faktycznie na obchodzi o co kaman. Bo pewnie diety mi nie cofna ale może pozwolą się rzadziej kłuć
Axella to dla rozweselenia z rana śniło mi się że nam nspisalas że lekarz ci powiedział że z. jest jakaś strasznie duża i nieforemna (dokładnie pamiętam to słowo - nieforemna ) i on nie wie jak je urodzisz więc chyba będziesz jeszcze musiała pochodzić w ciąży tak pół roku żeby się z. uformowala Nie obraź się ale mega mnie to rozsmieszylo jak się obudzilam
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jdnak byla foremna i urodzila sie w terminie,sn.. pol roku jeszcze?! nie dam rady :P
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Wygląda na to, że temperatura się unormowała poniżej 37
![]() We wtorek zaczynam SR, na nastepny kurs nie chcę bo to kwiecień już, muszę do wtorku się wykurować jak najbardziej i usiąść z dala od reszty.
|
#4347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie jeśli .. to świetna wiadomość!! Dobrze, że znalazłaś fajnego lekarza ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------------- Nowy dzień.. Położyłam się o 1 w nocy wstałam 6.30.. Męczył mnie katar i siku.. Natura to jednak głupia nie jest.. Najpierw w I trymestrze nawali Ci hormonów, że Ci się non stop rzygać chce i nic nieświeżego nei zjesz i się nie zatrujesz.. a w III Cię goni co 3 godziny do kibla, zebyś się nauczyła wstawać na zawołanie.. Tylko nie mogę zrozumieć po co to puszczanie bąków i zgaga.... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-03 o 08:31 |
|||
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
firmy sie polaczyly w 2011 czy 2012 z maxi cosi
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgaga i bąki ... nie wiem, bąki może żeby mezowi nie bylo za dobrze
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciukiU nas dzisij znowu piekne błekitne niebo , mnie troche wczoraj przewialo i ucho mnie boli ![]() a za 2 tyg, prowdopodobnie dostaniemy termin na sterylizacje suki ,ojj bede z nia cierpiala chyba sie zaplacze z nerwow ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

zdrowka! kuruj sie. mysle, ze 2 tabletki to na pewno nie za duzo.

heheh az zerkne jescze raz

Super! Tylko nie nadużywajcie tego neta, coby się gościu nie połapał, że ma gości na łączu
jak wlasciciel sie kapnie to bedzie smiesznie