|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
To teraz przestaniecie się cieszyć, że wróciłam, bo mamy pytania odnośnie rozszerzania diety.
![]() ![]() ![]() 1. Jeżeli podałam już osobno jabłko oraz gruszkę i nie było żadnych niepokojących objawów, to czy deserek jabłko-gruszka muszę także wprowadzać czy mogę od razu dać bez problemu? Pytam o moment, gdy przejdę już na dwa posiłki obiad+deserek, czyli czy dając nowy obiad, mogę dać taki deserek już bez wprowadzania go wcześniej. 2. Kiedy przeszłyście na dawanie całych słoiczków? Ja daję po pół, ale Antek, gdy kończymy zaczyna płakać, jakby było mu mało. Ja się boję, że jak za dużo dam, to będzie jeszcze większy klopsik niż jest teraz ( 8kg, a dopiero 4 miesiące). Tzn. schematy mówią, że w piątym miesiącu dawać chyba po 50-100g, tak? 3. Zielona, twarda kupka przy nowych pokarmach jest ok, tak? Źle było by, gdyby była bardzo luźna i pienista, prawda? ![]() ![]() ![]() Nooo, o ile się nie mylę to jakoś 30-35zł chyba za nie dała, ale ręki nie dam sibie uciąć, że napewno za tyle, bo może coś kręcę. A w Lidlu za ile? ![]()
#422 |
Wtajemniczenie
|
no to jade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Ja bym dawała po całym słoiczku,u nas było to samo dawałam pół był ryk teraz zjada cały i jest zadowolona. 3.Taka kupka jak piszesz może być ![]()
![]() |
#424 | |||
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a Natuś sliczny, krzesełko fajne ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do gotowania to też uważam, że nie jest takie złe, a zawsze jak już ma się wielkiego lenia można słoiczek otworzyć ![]() Cytat:
![]() teraz musisz chyba poczekać, aż dorosną ![]() a przypomniało mi się, że w domu rodzinnym też mamy "swoją" gołębicę ![]() ![]() więc może ja się wyniosą jakoś zabezpiecz balkon, żeby nie wracały ![]()
![]() |
#425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też mam taki ![]() Aż zdjęcie wstawie, o! ![]() Cytat:
![]() Co to tak wszystkich głowa boli? Mnie przeszło po dwóch tabletkach wczoaraj, a tż nadal narzeka że go boli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tak bym powiedziała. Co prawda Maja nie zjada mi całego dużego słoiczka, czyli 190, ale podaję jej całość, ile zje to zje.
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
dzien dobry,
a mnie gardlo boli niesamowicie,kuracje wczesnoporanna rozpoczelam-popijam rumianek z miodem,cytryna i sokiem malinowym. Milka jeszcze spi.zeby tylko jej nie zarazic... mysle co tu sobie zapodac jeszcze.. chyba sie na spacerze tak zalatwilam. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Dearlie,a kiedy zamierzasz podac 2 dania?pytam bo my jeszcze 1 dziennie mamy(raz owoc,raz obiadek). 1.podalabym odrazu ten deserek 2.pewnie caly sloiczek jak ma ochote(kurcze,moja zje tak troszke wiecej niz pol i ma dosc-chociaz wczoraj sliwka jej tak posmakowala,ze moze i zje dzis caly ![]() 3.kupka moze taka byc dzis chyba 'na sniadanie' zrobie malej kaszke pierwszy raz i zaserwuje lyzeczka,bo ciagle sa cyrki z butelka
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Lucia no czadowy. Bo wiesz, Ohy, ahy przez samo h specjalnie dla ciebie od mojego słownika
![]() To długo do 715pospal ![]() Brrr ale zimno! Właśnie z hot dogiem wyszłam ![]() Dearlie 1tak, śmiało możesz dac 2 ja nie patrzylam na te schematy co do ilości. Daje tyle ile zje. No ale więcej niż 190 mi jeszcze nie zjadła ![]() 3 tak, normalna
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My rozszerzamy dietę od ok. 1,5 tygodnia. Tak myślałam, że jeszcze nadchodzący tydzień dawać po jednym daniu, a później już 2 razy dziennie. Z tego co pamiętam, to dziewczyny pisały, że po ok. 3 tygodnia dawały 2 dania. ![]()
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Cześc Laseczki
![]() ![]() Wróciliśmy wczoraj z mężem zwypadu o 24, Filip wstał o 6, ale na szczęście moi rodzice zajęli się zgodnie z umową ![]() ![]() ![]() ![]() Dearlie, jeśli nie ma żadnych reakcji i Antoś wyraża chęci ![]() ![]() ![]() Dziwczyny co z tym bólem głowy? mnie od 3 dni boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Myślę ze te bóle głowy wynikają z przesilenia wiosennego,ostatnio mówili w telewizji że organizm najbardziej odczuwa to przejście z okresu zimowego na wiosenny i jest to duże obciążenie.
Mnie nigdy głowa nie boli a od jakiegoś czasu właśnie dość często. ![]() Afternoon super ze randka udana ![]() Katiaskaa tak się właśnie zastanawiam że my chyba nie wiemy jak Ty wyglądasz? ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Dearlie ja zaczęłam dawać 2 posiłki po około 3 tygodniach rozszerzania diety.
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja daję zamiennie masło olej oliwę.
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Ja już chyba wiem dlaczego mały mi sie tak budzi w nocy.
On już dawno powinien pić 180ml mleka a pił do wczoraj 150. W nocy o 4 dałam 180ml, zjadł 165 i spał do 8 jeszcze z mężulem ![]() Zobaczymy dzisiaj co będzie w nocy. Moge powiedzieć że sie wyspałam ![]() Pogoda jakaś be u nas a miało być słonko, zimno i wieje - nie chce mi sie wyjść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kupiła jegginsy jejeje ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Daje małemu tyle ile zje ![]() 3. Tak ![]() Obiadek sie gotuje wiec mam chwile dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2,daję ile chce,jak chce cały to zjada cały. 3.zielona ok natomiast twarda nie bardzo,dawaj więcej surowego jabłuszka i piciu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Dobr.
Informuję iż zaraz wybywam na podbój lumpków. Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() U nas słonko od czasu do czasu się przebija , ale strasznie wieje :/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2.Ja całe słoiczki dawałzm tak po 2 tyg od wprowadzenia oiadków/ deserków 3. To normalne ![]() Wiem że była już mowa o spacerówkach ale czy możecie polecić mi jakąś taką lekką do 7 kg ? żeby po złożeniu zajmowała mało miejsca. Tż dziś przerobi gondolkę w spacerówkę ale taką lekką też chcemy za jakiś czas kupić.
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze mnie z klubu wyrzucilyscie. W sumie to sie nie dziwie bo od poczatku jego istnienie weszlam tam ze 2 razy... Mimo wszystko smutno mi troche. Szkoda, ze przepisow nawet nie zdazylam przeczytac...
Zegnajcie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
piszę prawie, bo ja mam starszą wersję z przed cztrech lat po siostrzyczce no i wielkie to pudło jest, że ciężko się w bagażniku mieści, ale dzidź ma wygodnie i dużo miejsca w gondoli, więc coś za coś na szczęście ja na parterze mieszkam więc z noszeniem nie mam kłopotu no i w mojej wersji przednie koła nie są pompowane i to też lekki minus ale da się żyć jak dostałam to nie wybrzydzam, posłuży jeszcze nie tylko dla Lili Cytat:
![]() Cytat:
no ale to było już jakiś czas temu Cytat:
a poza tym jak kilka razy jednak chciała więcej i dałam to potem ulewała dalej niż widziałam najwyżej jak zje na raz mniej to potem szybciej podam jej następną porcję mililitrów zalecanych na dobę na pewno nie przekracza tyle, że częściej je ej proszę nam tu się pokazać nie ma że nie ma co oglądać Cytat:
a w ogóle to dzień dobry! mała śpi ja się wykąpałam z rana bo tak jakoś mi się zachciało pomoczyć dupsko kupiłam se to serum rozgrzewające i wcześniej się smarowałam jakieś trzy dni i żadnego ciepła nie czułam i już pomyślałam, że to jakiś bubel jest aż tu dzisiaj po posmarowaniu jak mnie rozgrzało, to się zstanawiałam, czy od nowa się nie myć żeby to z siebie zetrzeć no ale wytrzymałam jakoś |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
Uwaga testuje tapatalka:p
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Ale dzisiaj mała pospała, 8 godzin ciągiem ![]() U nas pogoda piękna tylko wieje okropnie. Życzę Wam udanej niedzieli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Jeżeli to nie jest od jedzenia to od kolejnej nocy
sie już nie wyśpie ![]() Cytat:
Mi sie raz obudzi w nocy to mam nerw ![]() Kiedys spał 8-9 godzin a teraz cos nie teges ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Monia w niedziele do lumpków ????????????
mnie głowa przestała boleć no zjadłam czekoladę i przeszło ![]() ![]() ![]()
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj naj dla wczorajszym jubilatek? solenizantek? ech.. zawsze mi się myli...
Monia, czekam na Twe łowy... ale zaraz wybywamy do dziadków i pewnie dopiero wieczorem będę to nic już nie będzie wolne ![]() pamiętaj o synowej swej ![]() ![]() Afternoon, super, że randka sie udała. wczoraj miałam "wychodne" i spędziłam przemiło wieczór na baby shower u przyjaciółki. Szurnięta jestem, ale jej zazdroszczę. taki ma piękny brzusio z Cypkiem w środku, tak cudnie wygląda... no i ja też chcę ![]() ![]() Co mam zrobić z mą córi, która z butelki jeść nie chce. M. ją wczoraj na noc karmił mlekiem łyżeczką! ![]() Cytat:
1. możesz dawać cały słoiczek, bo w końcu pojedyńczo już przetestowane. 2. jak Antoś chce więcej, to spokojnie mu dawaj. Sam wie ile potrzebuje. a wagę zgubi, jak zacznie chodzić. 3. tak Cytat:
![]() ciąża to był jednak piękny czas ![]()
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie
![]() ja dziś sama w domku z mamą i Igą, Tż w Poznaniu oczywiście siedzi ![]() nudna niedziela się zapowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Tak, tak, dwa mam czynne w niedzielę
![]() Cytat:
A co do butli to nie pomogę, bo niewiem. No ale współczuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.