|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, mialam znajome ktore tak robily, ale dpugo nie pociagnely niestey.. co nie znaczy ze tobie sie nie uda
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39551587]Aga, ale to nie musi być woda
dokładnie, tu chodzi o płyny a nie konkretnie wode HOPE pierscionek super ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- mnie ordynator w szpitalu powiedział że dzieci na piersi mogę robić kilka dziennie a mogą naet jedna co 10 dni! jest tak duża rozpiętość jako norma.
|
#4414 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ty masz satysfakcję.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ano, to karmienie bezresztkowe. |
|||||
|
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalne. [/QUOTE] dzięki, a co jeśli karmię pół na pół kp i mm? czy odciągając mleko mogę odciągnąć z dwóch piersi naraz do jednego pojemnika?
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziwczyny! dostalam smsa od Basi:
Wylądowalismy z Krzysiem w szpitalu. niestety Krzysiowi sie tylko pogorszylo, wczoraj juz strasznie kaszlał, az sie krztusil. no a dzis juz zapalenie oskrzeli. nie mam tu neta wiec nie bedzie mnie na wizażu. |
|
|
|
#4417 |
|
Konto usunięte
|
O rany
Szybkiego powrotu do zdrowia dla Krzysia!
|
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
nafiyqa co za wstrętne baby w tym sklepie
a mogę wiedzieć jak z twoją wagą po porodzie? Ja w sumie byłam + 20 kg, jak przyszłam do domu ze szpitala to było -10 a teraz też codziennie -1. Tak więc na razie jestem zadowolona. Położna jeszcze u nas nie była ani nie zadzowniła, jestem bardzo niezadowolona z tego a wyszliśmy ze szpitala w czwartek, tyle teraz się słyszy że maluszki nie przybierają na wadze i ja tez się o to bardzo boję, jak w poniedziałek nie zadzwoni do 12 to dzwonie do przechodzi. Biedna Basia a Krzysiu jeszcze bardziej. Miejmy nadzieję że szybko wróci do zdrowia. Mój mały też tak jakoś dzisiaj w nocy zaczął fyrcze przy zaciąganiu powietrza przez nosek. P.S. w klubie zdjęcia Bartusia
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-03-03 o 09:05 |
|
|
|
#4419 |
|
Rozeznanie
|
Hope gratulacje, na wszystko przyjdzie pora tylko trzeba cierpliwie czekać
![]() Basiu i Krzysiu Bokeh uważaj bo może być tak że jak mała posmakuje butelki to cycek może być ble
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakoś ta lekarka zasiała wątpliwości we mnie ![]() Basiu wytrwałości i zdrówka dla Krzysia ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39551587]Aga, ale to nie musi być woda No mam nadzieję, że tak jest
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały po 12 dniowym pobycie w szpitalu i dokarmianiu, nie chciał ssać.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-03-03 o 10:05 |
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie dziwie, jak ona swoje dzieci wychowała, ze przezyły dziecinstwo a i jeszcze nagminne było, ze ma raczki zimne to na pewno zmrazł- dopiero jak pokazałam czarno na białym na jakiejs stronie napisane t o przestała, a zresztą ja sie pierdzielic nie b ede bo by mi na głowe wlazła z tymi pożal sie boże radami ja jestem matką i ja wiem najlepiej! miała swoje dzieci? miała, to od mojego wara!
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Hope Gratulacje no i pierscionek piekny
![]() Basiu wspolczuje i mam nadzieje ze Krzys jak najszybciej wyzdrowieje My wczoraj mielismy chrzciny takze jestesmy juz po maly przespal ladnie całą mszę i nic nie protestowal ![]() Jutro wybieram sie wkoncu do lekarza na kontrole bo jak dzwonilam tydzien temu to mi babka w rejestracji powiedziala zebym dzwonila za tydzine bo tak duzo jest dzieci chorych ze zdrowych nie przyjmuja.. a mojemu synkowi tak oczka ropieja i nic nam nie pomoglo ze chcialabym jakies kropelki do oczu dostac no i musze skierowanie do ortopedy zalatwic bo w tym miesiacu i ortopeda nas czeka... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- a co do wagi to mi juz od dluzszej chwili stanela nadal na + 5 kg, mam nadzieje ze jednak jeszcze powoli bedzie spadac
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, trzmam kciuki za Krzysiula
eff, u mnie też 5 kg na plusie w porównaniu z wagą sprzed ciazy
|
|
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, jakie mam zakwasy na brzuchu po ten tego.. ;p
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Bartuś konczy dzis 2 miesiące
![]() aha, od jutra zaczynamy generalny remont łazienki połączony z wymianą kanalizancji, takze na pewno bede o wiele rzadziej, ale postaram sie zaglądac chociaz wieczorami, juz po kapieli i uśpieniu małego życze miłej niedzieli |
|
|
|
#4427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dużo dla Krzysia bidulki te chore dzieciaczki..... a tego lekarza konowała co nie chciał do niego przyjechać na wizyte domową to wziąć i ustrzelić !!!![]() Będę umawiać się na wizyte do ginekologa myślicie że moge iść do innego niż tej co prowadziła mi ciąże? znając ją i życie poleci mi tabletki które musi a nie takie które będą dla mnie dobre nie mając zielonego pojęcia co mi przepisuje..... no i chciała bym ją zmienić bo mam dość wiecznego czekania godzine dłużej mimo wizyty na konkretną godzine, szczególnie teraz jak mała zostanie z tatą na ten czas.---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Cytat:
to jak tyś to robiła ja to czasem na udac miałam ale na brzuchu jeszcze nie
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko że on jest dostępny 7 marca a u mnie 6 tygodni mija 10 marca moge iść te pare dni wcześniej ?:P
|
|
#4430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kurcze w szoku jestem Daria pierwszy raz przespała w nocy aż 7 h !! Od 22.30 do 5.30 i potem od 6.30 do 9.30 woooooow Cytat:
Za to moja Daria ostatnio robiła qpke tydzień temu Kurcze we wtorek idę do pediatry to MUSZE zapytac czemu ona tak rzadko robi ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Nich. Biedny Krzysiuuuu ;(Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Lady-no mam dołeczki mam
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-03 o 11:34 |
||||
|
|
|
#4431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Basiu, duzo zdrowka dla Krzysia! Biedny maluszek ![]() Dzis pierwszy raz karmimy sie na lezaco-co za wygoda wczesniej jakos nie umialam sie wygodnie polozyc---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Iffonka, a bylas w przychodni zglosic urodzenie dziecka? Czy nie musialas tego robic? |
||
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma do niego terminów na marzec ;( wrrrr ! czy naprawde tak trudno o dobrego ginekologa? wszędzie gdzie czytam opinie (niestety szczególnie o kobietach) to albo niekompetentne, albo nie odpowiadaja na pytania albo ignorują problemy.... no helou za coś Ci ludzie biorą kase ! naprawde w swojej ciązy to trafiłam na jednego rewelacyjnego i drugiego takiego w miare tylko u tego super to wizyta chyba 200zł (i nie byłam u niego na wizycie tylko w szpitalu mnie przyjmował....)
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, tulam.
Będzie dobrze. ![]() Do nas dzisiaj goście przyjeżdżają - ciotka i kuzynka, zobaczyć naszą małą... Nie przepadam za zjazdami rodzinnymi, ale jest jeden tego pozytyw - sernik! Moja mama właśnie upiekła, mmm. Na pewno się skuszę na kawałek, mniam. |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
nooo i klikłam w ten termin dałam umówi wizyte i mi pokazało że już inny uzytkownik ja umówił !
ewentualnie po 7 mam sprawdzic moze ktos odwola...
|
#4437 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, te 6 tygodni to umowne, umów się z gin na kwiecień jeśli ci na nim zależy i tyle
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39558002]Bokeh, te 6 tygodni to umowne, umów się z gin na kwiecień jeśli ci na nim zależy i tyle [/QUOTE]no tak tylko tutaj wydłuża się wtedy też czas pierwszego razu tzn ...bo nie wiem czy mam tam jeszcze jakieś szwy ( chociaz jak nie czuje moze nie?) i tabletki chciałam, chociaż z gumką niby też można. Ale jakoś mam taka bariere a jak ktoś mi powie ż emoge to będę sie inaczej czuła.A wy z pierwszym razem czekałyście do wizyty?
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja autobusami juz parę razy z Darią jeździłam ![]() A co do pierwszego razu to ja czekam też do wizyty żeby ginka sprawdziła co i jak i czy już mogę
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki:-*
Hope-gratuluje zaręczyn ![]() Basiu-trzymajcie się dzielnie z Krzysiem:-* Muszę resztę nadrobić bo wczoraj mnie cały dzień nie było.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

A tabletki jakieś takie... pewniejsze. 

a mogę wiedzieć jak z twoją wagą po porodzie? 

sie dziwie, jak ona swoje dzieci wychowała, ze przezyły dziecinstwo
a i jeszcze nagminne było, ze ma raczki zimne to na pewno zmrazł- dopiero jak pokazałam czarno na białym na jakiejs stronie napisane t o przestała, a zresztą ja sie pierdzielic nie b ede bo by mi na głowe wlazła z tymi pożal sie boże radami 

zdrówka dużo dla Krzysia
Będzie dobrze.