|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Facebook, gg i gimbusiarskie problemy 21 wieku
Witam,
To mój pierwszy post, więc witam i także jestem przygotowana na krytykę, ale trollem nie jestem ani nastu lat nie mam - tak uprzedzam. Chłopak zerwał ze mną całkowicie znajomość jakiś tydzień temu. Nie chce się spotykać, pisać itd. Wiadomo tematu tutaj nie ma, natomiast niestety jest 21 wiek i mamy takie wynalazki jak facebook czy gg. Mówił, że nie chce pisać, a ciągle ma mnie w znajomych i na liście kontaktów też. Niby nic, ale jednak jest problem, bo oczywiście korci mnie wciąż by do niego napisać, a do tego boję się, że pewnego pięknego dnia zobaczę na tablicy na fb jego zdjęcia z jakąś dziewczyną. Z drugiej strony rozstaliśmy wkurzeni i jak mu powiedziałam, że go usunę bo po co mam go trzymać to jakoś zesmutniał. Może mu to wisieć, a może zostawił sobie jakąś furtkę. Bo może jeszcze za mną zatęskni i jakby co napisze. Problem też jest taki, że poznaliśmy się w pewnej grupie dotyczącej naszej wspólnej pasji na FB i ciągle tam oboje piszemy. I się zastanawiam czy go usunąć czy nie? Edytowane przez GirlKCE Czas edycji: 2013-03-03 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Facebook, gg i gimbusiarskie problemy 21 wieku
A ja usunęłam swojego byłego ze znajomych. Też napisał, że nie chce mieć kontaktu, że nie chce pisać. Usunęłam, bo nie chcę oglądać jego zdjęć z innymi dziewczynami, chcę po prostu zapomnieć. I tak jest łatwiej. Jak się kontakt urwie całkowicie to łatwiej jest zapomnieć. I Ty zrób to samo, a łatwiej będzie się od tego odciąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usuń go i tyle jak się boisz że: " pewnego pięknego dnia zobaczę na tablicy na fb jego zdjęcia z jakąś dziewczyną" . a co do tej jakiejś grupy na fb w której jesteście razem, to co? musicie mieć siebie w znajomych żeby tam pisać? boże nie, nie wierzę że w ogóle odpisuje cokolwiek na ten wątek.. nie którzy ludzie nie powinni po prostu korzystać z fejsa, bo zatracają się w nim na amen i staję się on wyznacznikiem chyba wszystkiego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
że też ja nie mam takich problemów, a chciałabym mieć tylko takie...
usuń go i tyle, żeby udzielać się w grupie nie musisz go mieć w znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem dlaczego czekasz aż on Ciebie usunie ze znajomych...
![]() Ja bym go usunęła i z FB i z GG sama z siebie, bez czekania aż on to zrobi. Ba! GG to bym nawet swoje zmieniła podobnie jak i nr telefonu.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w to co czytam
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że to będzie raczej wątek o tym, jaki fejsik jest be itd., a tu taki numer.
![]() Dla mnie to żaden problem: zwisa Ci on - zostaw, ciągle coś do niego czujesz (a tak wnioskuję z Twojego postu) - usuń, proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Zawsze jest opcja ,,Wyłącz subskrypcję postów tego użytkownika" co powoduje, że nie wychodzi się na gimbusiarę ale zarazem dopóki nie wejdziesz na jego profil - to nie wiesz, co się u niego dzieje. Ja tak zrobiłam i uważam, że słusznie, bo dla mnie takie wywalanie ostentacyjne ze znajomych jest trochę śmiechowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Skasuj go z tego facebooka (nie będziesz musiała oglądać jego tablicy), skasuj kontakt na gg (nie będzie Cię kusiło, żeby napisać). Ja tam i tę grupę bym opuściła, gdybym nie chciała faceta oglądać. Możesz też ukryć jego posty na tablicy i w ogóle nie będą się wyświetlały, chyba, że wejdziesz na profil.
Facebook to tylko głupia stronka w sieci, nie musisz tam w ogóle zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Przynajmniej tytuł wątku się zgadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ehm... To niestety z mojej winy ta znajomość się zakończyła. On już miał dość i dlatego już nie mamy kontaktu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czesto zagladam, ale jestem zagranica i w ten sposob zbieram newsy co w Krakowie sie dzieje, z tym ze mnie nie ruszaja fotki eksow z laskami. Swoja droga tydzien to dosc krotko, moze sie jeszcze pogodzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
omg.. przez takie wątki stracę cycki bo ciągle na nie padam
![]() usuń go, co to za problem? będziesz chciała to później znów go zaprosisz, usunięcie kogoś ze znajomych na fejsie wbrew powszechnej opinii nie powoduje jego zniknięcia z realnego świata..
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ze swojej strony pragniesz utrzymywać jeszcze kiedykolwiek znajomość, a nie udawać, że się nie znacie -nie usuwaj, traktuj jak innych. Fotki z dziewczyną są nieuniknione - jak nie sama na nie wpadniesz, to ktoś z Twoich znajomych skomentuje czy zlajkuje i też Ci się pokażą, więc najlepiej pogodzić się z faktem, że kiedyś może coś takiego nastąpić.
Jak nie chcesz mieć z nim już nic wspólnego, to usuń i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Po co ogólnie te dziecinne szopki z tym jakże ostentacyjnym usuwaniem z fb, gg, telefonu? Jak dla mnie zalatuje strasznym dramatyzmem, co jest dosyć śmieszne. W dodatku te "dylematy"... broń mnie Boże przed wszechobecną głupotą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Marszałkini II RP
|
Skasuj go zewsząd i będziesz mieć spokój. Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Odpowiedź adekwatna do poziomu tematu:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.