|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: henna treatment wax
ja trzymalam cala noc kiedys ale to dlatego ze nie chcialo mi sie zmyc, ale efekt byl taki sam. tzn ja wax trzymam godzine a nie 15 min i po godzinie rzeczywiscie efekt jest lepszy niz po 15 min, ale spanie z waxem cala noc nie polepszy efektu na pewno.... ale tez pewnie nie zaszkodzi
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie trzeba trzymac cala noc ja tez stosuje tak godzinke, poltorej i efekt jest ok. ale wolalabym nie przesadzic, bo wiadomo co bedzie?
|
|
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj spałam z waxem na włosach przez całą noc, ale efekt nie był powalający, włosy były jakby przesuszone, wcale nie były miękkie, ale pewnie dlatego, że nie przebywalam z tym czymś w ciepłej kąpieli ani nie suszyłam suszarką więc "folia" i ręcznik na głowie nie dają takich samych efektów jak ciepłe ogrzewanie, bo to chyba na tym polega aby było cieplutko??
Następnym razem będę suszyła conjamniej 15-20min
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam wlosy zniszczone rozjasnianem i jestem w trakcie zapuszczania wiec dawno nie podcinane-stosuje dluzej nawet niz na opakowaniu nakladam woreczek na glowe i recznik nie raz podgrzewam suszarka.WLosy sa miekkie i blyszczace.Koncowki sa przyjemne w dotyku nie sa tak szorstkie.WLosy bardziej mi sie kreca.Wax super nie pachnie ale wachalam gorsze rzeczy w zyciu-ujdzie.Niestety troche mi sie po nim wlosy przetluszczaja ale i tak bede go stosowac - profilaktycznie raz w tygodniu.WLosy zniszczone odbudowal i zmiekczyl mi po kilku uzyciach juz.Wax jest super.
Moglby byc tanszy niecale 17 zl za 240 gram. To moja recenzja waxu z KWc-on jest super
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaa dolaczam do zwolenniczek WAXa
Nie mam bardzo zniszczonych wlosow bo nigdy ich nie farbowalam, prostownicy uzywam od czasu do czasu.. jedynie mecze suszarka ale wlosy sa po nim cudne. Narazie uzywam co dwa dni, 4 raz a wloski od poczatku byly miekkie, lsniace i suuuper Mam wlosy przetluszczajace sie i ostatnio doszlo do tego ze jak umylam rano to wieczorem byly juz do kitu a teraz wytrzymuja swiezutkie cale 2 dni |
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie, bo mam bardzo zniszczone koncowki wlosów(resztka nieudanej trwalej). to sa jakies 3-4 cm, ale nie moge ich niczym natluscic... olejek rycynowy sobie nie poradzil, wiec wax tymbardziej nie... juz robie wszystko... nie wiem co jeszcze moge uczynic dla moich zniszczonych koncowek
... nie chce ich narazie sciac bo zapuszczam wlosy i chce troche podhodowac a pozniej zetne... zreszta jakis tydzien temu obcielam 3 cm i wygladaly na zdrowsze...a teraz znowu to samo... uzywam drogeryjnych i aptecznych specyfikow... wszystko co przeczytalam na wizazu wyprobowalam... nie dalo efektu czy ktos zna jakis sposob? czy w ogole istnieje ratunek? czy mam czekac? juz nie wiem dodam ze nie uzywam prostownicy, nigdy jej nie uzywalam, ani lokowki... praktycznie robie wszystko zeby wlosy odzywic a nie jeszcze niszczyc... dodam ze bardziej wierze w kosmetyki bez splukiwania... pomozcie |
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Ja trzymałam całą noc gdyż rano nie chciało mi sie przed szkołą godzinke chodzić z waxem na głowie
ale efekt taki sam jakby trzymała godzinę.A ja stosuje 2 opakowanie Waxa 480 gr(jakoś tanio zapłaciłam nawet-19 zł) Kupywałam tę odżywkę na początku gdyż fryzjerka mnie za krótko ścięła.I w dość szybkim czasie włosy mi odrosły,myślę że dzięki Waxowi
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Myślę kobietki że z tym trzymaniem całą noc waxu na głowie to trochę przesada. Nie zapominajcie że mimo wszystko zawiera on trochę chemii i takie całonocne trzymanie może bardzo podrażnić skórę głowy. Poza tym cały organizm w tym i skóra w nocy się regeneruje, więc dajmy odpocząć naszej główce chociaż tę parę godzin dziennie.
|
|
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
mi tez jakos szybciej rosna, co mnie baaardzo cieszy, bo zapuszczam (po pochopnym zgodzeniu sie na wizje fryzjerki
)
|
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do WAXa to chyba przetluszcza mi wlosy nakladany na skore glowy...mimo,ze zmywalam i zmywalam...ale coz,widac dla urody trzeba cierpiec
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Przyczajenie
|
Słuchacie a ja mam takie pytanie, czy są jakieś podróbki? Chcę kupić ten polecany przez was wax i tak sie zastanawiam czy on jest tylko jeden czy różne firmy go produkują...proszę o szybkoą odpowiedż, z góry dziękuję
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam przetłuszczające sie z natury a po waxie szok, nie przetłuszczaja mi sie, ale długo i dokładnie go wypłukuje
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lepsze to niz nic![]() Cytat:
efekt widoczny po nalozeniu ale nie odzywia wlosa...dziekuje Wam
|
||
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
link:http://www.wax.com.pl/wax.html |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na "cudo"ktore zupelnie nie dopusci do wysuszenia i zniszczenia sie koncowek moich wlosow ciagle poluje... |
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Używałam treatment wax i faktycznie jest warta polecania. Szczególnie dla bardzo zniszczonych i wysuszonych włosów. Dla przetłuszczających się bym nie polecała. No chyba że nakłada się ją od połowy włosów.
Podobną w konsystencji i działaniu maską jest ... maska rossmanna. Ta taka zwykła, standardowa. Kosztuje chyba 4,99 za słoiczek. |
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie ufałam tym kosmetykom. Ale maska bardzo mile mnie zaskoczyła. Włosy po niej ładnie błyszczą, są odżywione, nie puszą się. Polecam ją dla osób z suchymi włosami. Maska z rossmana tak jak i Wax raczej nie nadają się dla osób z włosami przetłuszczającymi się. No chyba, że są stosowane tylko od połowy włosów.
Innych produktów z tej serii rossmann (szampony, odżywki) nie próbowałam. |
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
oby skutecznie
aaricia8- a zauwazylas,zeby ta maska Rossmanna przyspieszala wzrost wlosa? pewnie nie ma takich cudow za 4,99ale moze jednak
|
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
uuu maska z rossmana? musze sprobowac
a wiecie moze jaki ma sklad?
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
nie no to juz sie nie mecz, jutro skocze do rossmana jak bede w poblizu
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj kupiłam kolejne opakowanie Waxa 480gram za 27 zeta, ciekawe kiedy ja to zużyje
|
|
|
|
#928 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim! a ja mam takie pytanie czy kogoś uczulił Wax, ja ostatnio troche chyba przesadziłam używając tej odżywki 3 dni pod rząd, ponad godzine za kazdym razem i efekt jest taki, ze strasznie boli i piecze mnie skóra głowy, czy ktoś z Was miał podobny problem z waxem, czy ta odzywka może wogóle kogoś uczulić?????i co teraz robić, żeby uczulenie zeszło, plisssssssss o pomoc, pozdrawiam!
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Kazda odzywka, krem itd moze uczulic. Na kazdego dziala co innego, wiec w twoim przypadku mozliwe, ze wystapilo uczulenie. Sprobuj wypic wapno albo wziac jakas tabletke na uczulenie oraz odstaw waxa. Jezeli wszystko przejdzie tzn ze niestety ale ta odzywka nie jest dla ciebie
Mozesz odstawic na jakis czas a gdy wszystko ustapi sprobowac jeszcze raz. Mozliwe tez ze uczulilo cie przez takie czeste stosowanie. |
|
|
|
#930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro uzywacie tego codziennie i to ponad normę czasową lub śpicie z tą maską , to nie dziwcie się , że coś może uczulać . Ta informacja naprawdę ,nie jest od tak sobie umieszczona na opakowaniu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

... nie chce ich narazie sciac bo zapuszczam wlosy i chce troche podhodowac a pozniej zetne... zreszta jakis tydzien temu obcielam 3 cm i wygladaly na zdrowsze...a teraz znowu to samo... uzywam drogeryjnych i aptecznych specyfikow... wszystko co przeczytalam na wizazu wyprobowalam... nie dalo efektu