kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 20:11   #4201
Loriette
Zakorzenienie

Dot.: kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini!

Monia, gdzie kupiłaś ananasy w takiej cenie?! Jedyne miejsce, które przychodzi mi do głowy to Biedronka. A jemy ładnie, bo i jest powód

Zapraszam do miejsca, gdzie objawia się prawdziwa miłość do kuchni.
Loriette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:58   #4202
SlodkoOstra
Rozeznanie

Monia:
mniam, ananasy

no szukałam 2 miesiące i nie dostałam takiej pracy, jaką bym chciała. I chodzi też o fakt, że po studiach mam płacę minimalną, tak samo jak ktoś kto np. pracuje od liceum. Gdybym pracowała przez te 5 lat, a nie się uczyła miałabym już jakieś oszczędności. Teoretycznie zarobki po studiach powinny mi to zrekompensować, to + kasę włożoną w edukację, ale oczywiście w praktyce ma się to nijak

No ale to wszystko z pracą po studiach jest strasznie skomplikowane - kierunki otwierają tyle miejsc ile mogą bo za każdego studenta mają kasę od państwa. A ludzie oczywiście wolą iść na łatwiejsze kierunki niż te potrzebne, politechniczne, nie mówię akurat o architekturze (jasne, że polski w szkole był łatwiejszy niż matma, więc wszyscy są "humanistami" - w praktyce oznacza to że są leniwi i nie chcą się uczyć trudniejszych rzeczy), wiec mamy samych socjologów, psychologów i kulturoznawców. Studiowanie jest modne, więc często idzie się na przypadkowe studia (bo nie trzeba płacić), i tak się to wszystko nakręca.
Fajnie jest w Wielkiej Brytani, gdzie studia są płatne, a potem kredyt który wziąłeś - jeśli dostaniesz odpowiednio dobrą pracę - spłacasz w minimalnych ratach przez 30 lat. Wtedy się trzeba zastanowić, czy na pewno iść na studia.
Fajnie też jest w Niemczech, gdzie prowadzone są badania rynku, i jak się okazuje że rynek jest przesycony ludźmi wykształconymi w danej dziedzinie - nie otwiera się miejsc na kierunku. Tak więc może być np 1 otwarte miejsce na psychologii, i 400 na informatyce.
Ale Polska to Polska, nikt nie myśli perspektywicznie.

Edit: sorry, rozpisałam się, nie musicie tego czytać

było: talia68(-6)brzuch82(-7)biodra95(-5)udo54(-5)łydka35(-1)

SlodkoOstra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:47   #4203
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja się cieszę, że wybory edukacyjne mam za sobą i mam nadzieję, że nie będę musiała się kiedyś przekwalifikowywać :P

Cytat:
Napisane przez Loriette Pokaż wiadomość
Monia, gdzie kupiłaś ananasy w takiej cenie?! Jedyne miejsce, które przychodzi mi do głowy to Biedronka. A jemy ładnie, bo i jest powód
W arhelanie, taka sieć sklepów, ale to chyba tylko w moich stronach :P

Dzisiaj tylko kwadrans hh, ale zawsze to coś, tak się pocieszam

Kupiłam kostkę z dorsza, rozmroziłam i miałam robić kotlety,ale lipa nie mam bułki tartej ani zwykłej. Będę robiła jutro
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 23:04   #4204
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Agnesuk, jeśli coś Ci to powie to usunęłam BOOTMGR Za tydzień mój Informatyk musi przyjechać i to naprawić, bo ja już nie mam nerwów!
Jem ładnie i o wiele lepiej się czuję! Mogę śmiało powiedzieć, że teraz śmigam jak gazelka, hahaha.

Czekam na zdjęcia ZAINSPIRUJ MNIE!
hah, i tak nie mam pojecia co to
ja też jem zdrowo, kolorowo i czuję,że mogę wszystko
zdjęć nie dam dzisiaj. aparat padł jak chciałam go włączyć. za każdym razem tak jest kiedy potrzebuje pstryknąć zdjęcie... zawsze się okazuje,że totalnie rozładowany. naładuje na noc i postaram się zrobić rano.

jutro na dodatek o 10 jedziemy z tża rodzicami do jego siostry w góry. impreza, urodziny. sporo żarcia, ale zamierzam ćwiczyć Oni już wiedza,że jak ja przyjezdzam, to skacze wieczorem obok w pokoju przy TF

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Umyłam dzisiaj okno po zimie, od razu lepiej się patrzy na świat Jutro będę myć u rodziców, już pora zacząć wiosenne porządki, haha

Edit: Agnes, przetrzepałam całą swoją skrzynkę i nie znalazłam żadnego hasła w mailu do planów treningowych blogilates Chyba założę nowego maila i jeszcze raz zapiszę się do newslettera. Chociaż jak Ty zaczniesz cisnąć P90x, to Ci nie będzie potrzebny żaden pilates Zastanawiam się, co będziesz potem ćwiczyć? Skoro już teraz zaczniesz tak zaawansowany trening Może faktycznie niech TŻ otworzy siłownię z Twoim tatą
możesz mi oddać trochę zapału do sprzątania?
ja dzisiaj odkurzałam, umyłam łazienkę i kuchnie...ale jakoś nie mogę się zabrać za porządki bardziej dokładnie m.in za szafą, pod łóżkiem

ja ten pilates taaaak uwielbiam!! jak będziesz mieć tę rozpiskę to i tak podeślij.
dzisiaj zrobiłam nogi, pośladki i wew. stronę ud. ledwo chodzę, ale gęba się cieszy
też się zastanawiam,czy bede mieć siły na pilates, po TAKIEJ dawce ćwiczeń zobaczymy, czy w ogóle damy radę haha albo spuchniemy po 15 minutach, albo będziemy cisnąć.
a co później? hmm... na p90x są 3 rozpiski. Każda trwa 30 dni. TŻ chcę wytrwać 90 dni no zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czuję się jak ciemnota, nie wiem co to P90X

O jaaa ale u nas dietetycznie, no nie wierzę

Melduje kolejny dzień diety
I kupiłam świeże ananasy, 2.50zł. sztuka, wzięłam trzy
zobacz na yt
noooo, pięknie,nie?
brawo! trzymam kciuki za następne!
kocham ananasy!! też chcę!

Cytat:
W arhelanie, taka sieć sklepów, ale to chyba tylko w moich stronach :P

Dzisiaj tylko kwadrans hh, ale zawsze to coś, tak się pocieszam

Kupiłam kostkę z dorsza, rozmroziłam i miałam robić kotlety,ale lipa nie mam bułki tartej ani zwykłej. Będę robiła jutro
eee, co to? pierwszy raz czytam taką nazwę :P
no pewnie, zawsze coś.
ja czasem jak nie mam bułki tartej, to blenderuje płatki kukurydziane pychota!

ja tam się nie chwalę jadłospisem, bo mnie Sunday okrzyczy mało jem generalnie i nie potrzeby na więcej. a jak już zjem więcej, to boli mnie żołądek..
nie wiem czy ten 1000 kcal zjadam. ostatnio jakoś nie odczuwam potrzeby jedzenia
dziwne nie?
dopiero po ćwiczeniach czuję,że jest źle...

uciekam się kąpać i spać. dobranoc

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 23:48   #4205
Szaruch
Zadomowienie

GG do Szaruch

u mnie dzień diety nr 4 zakończony sukcesem, ale ćwiczyć dalej mi się nie chce
pas - 83
biodra - 101
udo - 59

Szaruch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 15:17   #4206
Sunday Rose
Zakorzenienie

Jestem trochę zabiegana i nie mam kiedy pisać, ale podrzucam do poczytania o zdrowym odżywaniu http://www.sfd.pl/-t752315.html

Dietę trzeba byłoby zacząć od wyliczenia zapotrzebowania, ten kalkulator jest wiarygodny -> http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr

Od tego odejmujemy 10-15% i wychodzi nam ilość kcal, jakie powinno spożywać się na redukcji. A potem wypadałoby policzyć, ile energii ma pochodzić z białka/tłuszczu/węgli - sprawdzający się podział wypada tak: 30%/30%/40 %.

Jak już to wyliczymy, to trzeba wziąć po uwagę, że 1 g białka to 4 kcal, 1 g tłuszczu to 9 kcal i 1 g węgli to 4 kcal. Wyliczone kcal z zapotrzebowania dzielimy przez te kcal z poszczególnych składników i otrzymamy ilość gram, jaka przypada na białko, tłuszcze i węgle.

Wtedy wystarczy odpowiednio skomponować menu, dorzucić do tego porządny trening i pięknieć

Jakby coś było niejasne, to w ramach możliwości pomogę I gdybyście chciały ułożyć sobie siłowy do wykonywania w domu, to też mogę coś podrzucić Ja jestem in love z siłowym

Buziaki!
Stary 2013-03-02, 16:23   #4207
Loriette
Zakorzenienie

Sandej, aż miło patrzeć na Twoje zaangażowanie! ))

Wiecie co? Wysłałam zdjęcie na konkurs NIVEA - ALBUM UCZUĆ i dzisiaj dostałam e-mail, że zostałam wyróżniona. Dostanę zestaw kosmetyków + mój ukochany lip butter o zapachu malinowym

Stary 2013-03-02, 17:48   #4208
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SlodkoOstra Pokaż wiadomość
No ale to wszystko z pracą po studiach jest strasznie skomplikowane - kierunki otwierają tyle miejsc ile mogą bo za każdego studenta mają kasę od państwa. A ludzie oczywiście wolą iść na łatwiejsze kierunki niż te potrzebne, politechniczne, nie mówię akurat o architekturze (jasne, że polski w szkole był łatwiejszy niż matma, więc wszyscy są "humanistami" - w praktyce oznacza to że są leniwi i nie chcą się uczyć trudniejszych rzeczy), wiec mamy samych socjologów, psychologów i kulturoznawców. Studiowanie jest modne, więc często idzie się na przypadkowe studia (bo nie trzeba płacić), i tak się to wszystko nakręca.
Fajnie jest w Wielkiej Brytani, gdzie studia są płatne, a potem kredyt który wziąłeś - jeśli dostaniesz odpowiednio dobrą pracę - spłacasz w minimalnych ratach przez 30 lat. Wtedy się trzeba zastanowić, czy na pewno iść na studia.
Fajnie też jest w Niemczech, gdzie prowadzone są badania rynku, i jak się okazuje że rynek jest przesycony ludźmi wykształconymi w danej dziedzinie - nie otwiera się miejsc na kierunku. Tak więc może być np 1 otwarte miejsce na psychologii, i 400 na informatyce.

Hm, ma to swoje plusy i minusy, tj. studiowanie w Niemczech i GB. Niewątpliwym minusem w Niemczech jest to, że u nich takie kierunki jak farmacja i medycyna są nie tylko dla zdolnych, ale i dla bogatych. Rozmawiałam z dziewczynami w moim wieku i mówią, że koszta materiałów potrzebnych na te studia są strasznie duże i nie każdy sobie może na to pozwolić. Także mamy to szczęście, że u nas studia są za darmo. Za to faktycznie te wszystkie kierunki kształcące przyszłych bezrobotnych powinny być otwierane tylko na większych uniwerkach, np. UJ, UW, także liczba miejsc byłaby ograniczona. Do takich studiów potrzebna pomysłu na siebie, a tego wielu ludziom brakuje i mają potem pretensje do życia, że magister np. z Turystyki i Rekreacji, a teraz praca na kasie w markecie itp.

Swoją drogą moja koleżanka studiuje teraz w Londynie, wystarała się o wszystkie stypendia, miała opłacane ze stypendium prywatne liceum itp. Chciałabym być taka przebojowa i odważyć się na studiowanie za granicą. Potem ma się 10x łatwiejsze życie niż po studiach u nas.
Cytat:

Wiecie co? Wysłałam zdjęcie na konkurs NIVEA - ALBUM UCZUĆ i dzisiaj dostałam e-mail, że zostałam wyróżniona. Dostanę zestaw kosmetyków + mój ukochany lip butter o zapachu malinowym
Co tam w tym zestawie jest?

Gratuluję

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2013-03-02 o 17:49
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 17:56   #4209
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
ja czasem jak nie mam bułki tartej, to blenderuje płatki kukurydziane pychota!
O dobrze wiedzieć na przyszłość
Na razie nie mam blendera, cały czas twierdzę, że kupię jak kiedyś będę w ciąży

Laura, gratuluję poka co za zdjęcie wysłałaś

Dzisiaj w miarę dietetycznie chociaż trochę weekendowo
I: po 13:00 bo o tej wstaliśmy z łóżka - dwa jajka gotowane na miękko+2 kromki razowca, trochę soli :P
II: 17:00 - dwa kotlety z ryby (z piekarnika)+dwie kromki razowca. Na deser jogurt Aero (jadłyście?)
II: będzie pół makreli, mam jeszcze twarożek to dodam koperek albo ogórka. Wpadnie pewnie garść błonnika i ananas.

Do tego dojdzie hh albo bieganie już dawno nie miałam w sobie tyle motywacji i jakos nie przeraża mnie te dietetyczne żarcie, idealnie nie jest, ale grunt, że trochę ograniczyłam węgle, wszelkie słodycze, fast foody, chrupki, piwo, majonez (dopiero na wielkanoc zjem ), białe pieczywo, soki i napoje, zamiast smażyć coś na patelni to wrzucam do piekarnika. Trochę więcej ruchu i będzie dobrze, mam nadzieję
Stary 2013-03-02, 18:52   #4210
Loriette
Zakorzenienie

Agniesik, wygrałam:
Lip Butter o zapachu maliny
krem NIVEA Soft,
krem NIVEA Creme
ujędrniającybalsam do ciała Q10
Oczywiście pełnowymiarowe produkty

Monia, a zdjęcie to z fb, z którego wycięłam sobie profilówkę ) Miało pokazywać uczucia, ale z drugiej strony nie chciałam przesłodzonej SŁIT FOCI
Btw. nie boli Cię brak majonezu? Ja ubolewam jak nikt! Mam wrażenie, że za chwilę moja przyjaciółka zamieni się w wielki słoik i będę Ją goniła po mieszkaniu....

Edytowane przez Loriette
Czas edycji: 2013-03-02 o 18:55
Stary 2013-03-02, 19:55   #4211
agniesikk
Zakorzenienie

Monia, mogłabyś polecić jakieś tabletki jak na żylaki, które są skuteczne? Zauważyłam dzisiaj na kostce u nogi pęknięte naczynka, na przedzie łydki, poza tym już od roku mi zaczynają pękać naczynka na twarzy I chciałabym je czymś wzmocnić. Dodam, że mam cerę naczynkową, stąd te problemy (popękane naczynka na skrzydełkach nosa mam od zawsze).

Czas edycji: 2013-03-02 o 19:57
Stary 2013-03-02, 20:03   #4212
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, mogłabyś polecić jakieś tabletki jak na żylaki, które są skuteczne? Zauważyłam dzisiaj na kostce u nogi pęknięte naczynka, na przedzie łydki, poza tym już od roku mi zaczynają pękać naczynka na twarzy I chciałabym je czymś wzmocnić. Dodam, że mam cerę naczynkową, stąd te problemy (popękane naczynka na skrzydełkach nosa mam od zawsze).
Jak chcesz diosminę 500-600 to dih, aflavic, zależy co w promocji. A jak 1000mg to diohespan max. Aflavic potrafi być w promocji i po 15zeta i wtedy nawet dwie opłaca się bardziej łykać niż np.:jedną diohespanu. A jak chcesz coś lżejszego to Aescin, Venescin, tabletki albo żele. Ja na naczynka z oszczędności łykam zwykłe preparaty z rutyną, ale jak będę miała wolną kasę to zrobię sobie kurację diosminą :P

Boże jaki leniwy dzień Uwielbiam takie
Stary 2013-03-02, 20:23   #4213
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Niemiec (i Austrii) to raczej zależy od kierunku, tam absolwenci prawa mają podobny/większy problem niż w Polsce- jest ich mnóstwo, a pracy bardzo mało, pomimo tego że są to kraje zamożniejsze. Jest też kwestia rozwiniętych szkół technicznych, po których jest czesto lepsza (i łatwiejsza) praca niż po uniwersytetach. No i pomimo wszystkich ich zabiegów i tak ściągają infofmatyków z Polski

Poza tym na litość: 19-latek to nie dziecko, jeśli idzie na studia nie myśląc o tym czy bedzie miał po nich co robić to

Oczywiście abstrahując od faktu, że też nie rozumiem tego, że po tak wymagających studiach jak architektura nie ma pracy

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Jestem trochę zabiegana i nie mam kiedy pisać, ale podrzucam do poczytania o zdrowym odżywaniu http://www.sfd.pl/-t752315.html

Dietę trzeba byłoby zacząć od wyliczenia zapotrzebowania, ten kalkulator jest wiarygodny -> http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr

Od tego odejmujemy 10-15% i wychodzi nam ilość kcal, jakie powinno spożywać się na redukcji. A potem wypadałoby policzyć, ile energii ma pochodzić z białka/tłuszczu/węgli - sprawdzający się podział wypada tak: 30%/30%/40 %.

Jak już to wyliczymy, to trzeba wziąć po uwagę, że 1 g białka to 4 kcal, 1 g tłuszczu to 9 kcal i 1 g węgli to 4 kcal. Wyliczone kcal z zapotrzebowania dzielimy przez te kcal z poszczególnych składników i otrzymamy ilość gram, jaka przypada na białko, tłuszcze i węgle.

Wtedy wystarczy odpowiednio skomponować menu, dorzucić do tego porządny trening i pięknieć

Jakby coś było niejasne, to w ramach możliwości pomogę I gdybyście chciały ułożyć sobie siłowy do wykonywania w domu, to też mogę coś podrzucić Ja jestem in love z siłowym

Buziaki!

Dzisiaj sobie policze

Cytat:
Gratuluję!

Cytat:
Rozmawiałam z dziewczynami w moim wieku i mówią, że koszta materiałów potrzebnych na te studia są strasznie duże i nie każdy sobie może na to pozwolić. Także mamy to szczęście, że u nas studia są za darmo.
Jak mi ktoś powie, ze studia w naszym kraju są za darmo to pokaże mu cenę ostatniego kupionego przeze mnie komentarza i przedstawię srednie koszty życia Porównywałam koszt moich studiów (razem z materiałami) z przyjaciółka studiująca to samo w Wiedniu, generalnie to nie ma nawet o czym gadać- ona utrzymuje się jedynie z bycia studentem, bez żadnej pomocy rodziców (oni mieszkają w Polsce). Sorry ale nie, wcale nie mamy łatwiej
Stary 2013-03-02, 20:43   #4214
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Jak mi ktoś powie, ze studia w naszym kraju są za darmo to pokaże mu cenę ostatniego kupionego przeze mnie komentarza i przedstawię srednie koszty życia Porównywałam koszt moich studiów (razem z materiałami) z przyjaciółka studiująca to samo w Wiedniu, generalnie to nie ma nawet o czym gadać- ona utrzymuje się jedynie z bycia studentem, bez żadnej pomocy rodziców (oni mieszkają w Polsce). Sorry ale nie, wcale nie mamy łatwiej
No dobrze, ale ja przedstawiłam jak wygląda sytuacja w przypadku kierunków medycznych, nie interesowała mnie kwestia prawa, bo nie znam nikogo z Niemiec na tych studiach.

Zresztą nie rozumiem co to znaczy, że ktoś się utrzymuje z bycia samym studentem? Masz na myśli stypendia?

Monia, dzięki A masz też problemy z pękającymi naczynkami? Widzisz efekty kuracji? U mnie w dużej mierze odpowiadają za to geny, mój dziadek miał naczynka, moja mama też ma. Ale chociaż żeby to jakoś zahamować...

Czas edycji: 2013-03-02 o 20:51
Stary 2013-03-02, 21:03   #4215
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, dzięki A masz też problemy z pękającymi naczynkami? Widzisz efekty kuracji? U mnie w dużej mierze odpowiadają za to geny, mój dziadek miał naczynka, moja mama też ma. Ale chociaż żeby to jakoś zahamować...
Ja miałam trochę na twarzy, ale używałam kremu Pharmaceris N i prawie po problemie, a rutynę zapobiegawczo łykam bo co jakiś czas coś mi wyłazi, zazwyczaj po opalaniu albo po zimie. Na nogach nie mam
Stary 2013-03-02, 21:38   #4216
aniabaniaa
Zakorzenienie

od jutra detoks, żywieniowy i alkoholowy!

Cytat:
Łyżworolki? ja może tak, tż za chiny!!
hahahahahah , wyobraziłam sobie mojego TZa na rolkach, bania
Cytat:
ja tak samo... ale te 'bułki' na nogach od wew strony wyglądają jak nie moje ciało! jak jakieś obce. Na zew stronie też masz?
w sumie to nie, najbardziej właśnie wewnątrz, z tymże pod tyłkiem mam jakby uwypuklenie na udach tragedia to jest!
no ale ja niesystematycznie ćwiczę, więc nie powinnam się dziwić, ale że one utrzymują się u Ciebie?!
Cytat:
tż się trochę rozleniwił. ale jak widzi że ćwiczę, a on siedzi przy kompie ,to ciągle się przygląda i komentuje mój brzuch. to go najbardziej boli!! że mam brzuch 'lepszy' niż ON.
ale tłumaczę mu,że cieżko na to pracuję.. samo się nie robi.

i w końcu zaczał szukać , grzebać i chce kupować ciężarki i robić siłownie z moim ojcem
to niech ruszy dupę sprzed komputera!~;D

ma taki dobry kontakt z Twoim tatą? super!

Cytat:
Bania moje nogi też mają obcych! Oczywiście nikt ich nie widzi tylko ja...
Masz super nogi!
Cytat:
Napisane przez Szaruch Pokaż wiadomość

nigdy nie byłam na saunie
zartujesz?! spodobałoby Ci się! a jaka jest tego przyczyna, mam nadzieję, że nie zdrowotne niedyspozycje!
Cytat:
W ogóle dostałam pracę będe projektantką w salonie mebli kuchennych (najpierw jakby asystentką projektanta, a docelowo po 3 mcach jedyną projektantką w salonie). Tylko że póki co płaca minimalna, renegocjacja warunków za 3 mce...
Ale jednocześnie, co ciekawe, mój TŻ stara się o stanowisko w swojej firmie, ale znowu w oddziale pod Gdańskiem. Więc jak dostanie, to będziemy wracać za 3 miesiące i nie doczekam się tu stanowiska projektanta. Bo gdyby dostał tą pracę to dostałby podwyżkę, i moja mini-pensyjka nie będzie mieć znaczenia
Jak moi rodzice usłyszeli ile będę zarabiać powiedzieli (każde z nich w osobnej rozmowie) - "Jezus Maria"
czaaaaaaaaaaad

a kraj posrany.................. ......................... ... to co się dzieje mnie przeraża
Cytat:
a mój pokonuje mega dystanse elfem w Lineage II
haha
HAHAHAHAHAHAAHAH! wykorzystam to przeciwko swojemu ;D
Cytat:
Umyłam dzisiaj okno po zimie, od razu lepiej się patrzy na świat Jutro będę myć u rodziców, już pora zacząć wiosenne porządki, haha
Zrobiłam też listę ubrań, które muszę oddać do krawca. Do skrócenia mam chyba z 3 pary spodni, jedną bluzkę koszulową, jakieś portki do zwężenia w pasie, dwie pary do zwężenia nogawek. Zostawię majątek u krawca
no co Ty? ja w sumie malo kiedy korzystam z usług krawieckich, rzeczy szybko mi się nudzą, więc ich nie przerabiam. bardzo chciałabym mieć maszynę!
Cytat:

Na razie wygodne :P ale nie mówię, że będą ślubne na 100%, może znajdę coś co mnie bardziej urzeknie grunt aby były różowe
różowe butunie! serio chcesz mieć różowe buty ślubne? mistrz ;D

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 21:53   #4217
Loriette
Zakorzenienie

Bania U MADE MY DAY OR NIGHT! I DON'T CARE!

Stary 2013-03-02, 23:17   #4218
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:

no szukałam 2 miesiące i nie dostałam takiej pracy, jaką bym chciała. I chodzi też o fakt, że po studiach mam płacę minimalną, tak samo jak ktoś kto np. pracuje od liceum. Gdybym pracowała przez te 5 lat, a nie się uczyła miałabym już jakieś oszczędności. Teoretycznie zarobki po studiach powinny mi to zrekompensować, to + kasę włożoną w edukację, ale oczywiście w praktyce ma się to nijak

Zgadzam się w 100 %:P
Cytat:

jutro na dodatek o 10 jedziemy z tża rodzicami do jego siostry w góry. impreza, urodziny. sporo żarcia, ale zamierzam ćwiczyć Oni już wiedza,że jak ja przyjezdzam, to skacze wieczorem obok w pokoju przy TF

ja tam się nie chwalę jadłospisem, bo mnie Sunday okrzyczy mało jem generalnie i nie potrzeby na więcej. a jak już zjem więcej, to boli mnie żołądek..
nie wiem czy ten 1000 kcal zjadam. ostatnio jakoś nie odczuwam potrzeby jedzenia
dziwne nie?
dopiero po ćwiczeniach czuję,że jest źle...

uciekam się kąpać i spać. dobranoc
1. pewnie myślą, kurrddeeę , znowu ta psycholka przyjedzie hehe
2. ja też wolę mniej jeść. jak zjem trochę więcej, że czuję się syta, mam ochotę na jeszcze wiecej
Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość

Buziaki!
Saaaaaaaandej, wow! policzę!
Cytat:

super, gratuluję! nagrody zawsze spoko

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość

Poza tym na litość: 19-latek to nie dziecko, jeśli idzie na studia nie myśląc o tym czy bedzie miał po nich co robić to
hehe wiesz co, ale często jest tak, że im się wydaje, że są super dorosli, podbiją świat , a tak naprawdę nie znają życia, ono studzi entuzjazm.
znać perspektywy jakie daje ukończenie to studiów to jedno, a pogodzenie tego z polskimi realiami, to drugie..
Cytat:
haha dokładnie.
Kolega z klasy z lo jest chłopakiem z przeciętnej polskiej rodziny, nie oszukujmy się, rodziców czesto nie stać na to, aby utrzymać dziecko studiujące w innym mieście a ma to szczęście, ze jest naprawdę zdolny! świetnie zdal maturę, wykazał się odwagę i tez wyjechal do wiednia, studiuje medycyne. rodzice sa dumni, w polsce musialby zadowolic sie nie wiem, zaoczna bilogia i praca w markecie..

nie powiem, sa tez tacy, ktorym udaje sie pogodzenie pracy ze studiami, nie zerujac na rodzicach, ale generalnie tez chcialam powiedziec, ze studiowanie w polsce nie do konca jest studiowaniem bezplatnym :P

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Bania U MADE MY DAY OR NIGHT! I DON'T CARE!

od kiedy pamiętam , Twoje nogi zwracał uwagę, nawet jak narzekałas na zbyt duży obwód ()

swoją drogą patrzcie, jak niewiele trzeba, żeby wzbudzić radość drugiej osoby, wystarczy kilka słów

Stary 2013-03-03, 00:31   #4219
agniesikk
Zakorzenienie

Ej no dobra, ale to też tak nie jest, że za granicą, to w ogóle się studiuje za darmo, że rodzice nie muszą nic dawać itp. Moja koleżanka, o której wcześniej pisałam, gdyby nie stypendia, kredyt studencki, nie miałaby szans, żeby studiować w Londynie, bo jej rodziców nie byłoby na to stać. Myślicie, że nie utrzymaliby jej na dziennych studiach np. w Warszawie? Zrobiliby to z pewnością.
Tak samo dlaczego osoby, które mieszkają w małych miejscowościach w Niemczech, to tam zostają na studia? Czasem pracowałam w miejscowości Holzminden, miasto z 20 tys mieszkańców i poznałam kilkoro ludzi, którzy studiują na takim zadupiu, bo ich nie stać na studiowanie np. w Berlinie czy Hamburgu.
Dziewczyna, która mnie zapytała co chcę studiować, jak usłyszała, że złożyłam dokumenty na farmację, to zrobiła tak: i zapytała, ile w Polsce kosztują studia, bo w Niemczech farmacja i medycyna są bardzo drogie i większości nie stać, żeby posłać dziecko na takie kierunki itp.

Nie stwierdziłam przecież, że w Polsce to się studiuje w ogóle bez żadnych opłat, że rodzice mają lekko, także nie wiem skąd Twój oburzony post, Bita Śmietana.

Czas edycji: 2013-03-03 o 00:38
Stary 2013-03-03, 09:14   #4220
agniesikk
Zakorzenienie

Ej no dobra, ale to też tak nie jest, że za granicą, to w ogóle się studiuje za darmo, że rodzice nie muszą nic dawać itp. Moja koleżanka, o której wcześniej pisałam, gdyby nie stypendia, kredyt studencki, nie miałaby szans, żeby studiować w Londynie, bo jej rodziców nie byłoby na to stać. Myślicie, że nie utrzymaliby jej na dziennych studiach np. w Warszawie? Zrobiliby to z pewnością.
Tak samo dlaczego osoby, które mieszkają w małych miejscowościach w Niemczech, to tam zostają na studia? Czasem pracowałam w miejscowości Holzminden, miasto z 20 tys mieszkańców i poznałam kilkoro ludzi, którzy studiują na takim zadupiu, bo ich nie stać na studiowanie np. w Berlinie czy Hamburgu.
Dziewczyna, która mnie zapytała co chcę studiować, jak usłyszała, że złożyłam dokumenty na farmację, to zrobiła tak: i zapytała, ile w Polsce kosztują studia, bo w Niemczech farmacja i medycyna są bardzo drogie i większości nie stać, żeby posłać dziecko na takie kierunki itp.
Stary 2013-03-03, 15:41   #4221
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
różowe butunie! serio chcesz mieć różowe buty ślubne? mistrz ;D
No jasne, nie ma innej opcji :P żadne fuksjowe, amarantowe itp., ma być pudrowy róż

Dzisiaj dieta zawieszona
Ale wieczorem idziemy biegać, wczoraj był u nas kumpel, schudł 20kg, szykuje się do jakiegoś maratonu.
Stary 2013-03-03, 17:22   #4222
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:

od kiedy pamiętam , Twoje nogi zwracał uwagę, nawet jak narzekałas na zbyt duży obwód ()

swoją drogą patrzcie, jak niewiele trzeba, żeby wzbudzić radość drugiej osoby, wystarczy kilka słów
Zawsze miałam przeczucie, że patrzymy na zupełnie inne nogi Ale jeszcze raz dziękuję ) Może Twoje przekonanie jest związane z tym, że jestem proporcjonalna i tyle

A co do kosztów studiowania w Polsce to nawet się nie odzywam, bo czasami mam wrażenie, że niewiele mi brakuje do bycia kloszardem. Lubię mieszkać z rodzicami, bo wtedy odpadają mi wydatki związane z jedzeniem i rachunkami.. a tak? Musiałam wziąć kredyt studencki

Stary 2013-03-03, 18:26   #4223
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne że tak wiele zależy od przeróżnych czynników, nie ma co generalizować
Ale myślę, ze w Polsce jest coraz cięzej studiować młodym, zdolnym ludziom. Raz, że na uczelnie państwowe cięzko jest się dostać mając zapewnioną pomoc jedynie ze szkoly - w wielu przypadkach trzeba wspomagać się korkami, zajęciami dodatkowymi, a to spore koszty. a dwa to wspomniany wczesniej koszt utrzymania, materiały. źle się dzieje

No a sama Anglia to kraj cięzki do studiowania, nie tylko dla nas, ale i dla samych anglików, pamiętam protesty, że studia są drogie.

niee wiem też dlaczego przyjęło się, że studia muszą mieć wszyscy, dużo ludzi ma parcie na mgr przed nazwiskiem, nie do końca wiadomo : po co :P (tak jak pisala bodajze Slodkoostra - mgr turystykji rekreacji, praca w sklepie.)

dużo można by o tym dyskutowac
Cytat:
No jasne, nie ma innej opcji :P żadne fuksjowe, amarantowe itp., ma być pudrowy róż

Dzisiaj dieta zawieszona
Ale wieczorem idziemy biegać, wczoraj był u nas kumpel, schudł 20kg, szykuje się do jakiegoś maratonu.
zayebioza ;D tez chce, zgapiam ;D

ja biegam! od dzisiaj!
Cytat:
Zawsze miałam przeczucie, że patrzymy na zupełnie inne nogi Ale jeszcze raz dziękuję ) Może Twoje przekonanie jest związane z tym, że jestem proporcjonalna i tyle

A co do kosztów studiowania w Polsce to nawet się nie odzywam, bo czasami mam wrażenie, że niewiele mi brakuje do bycia kloszardem. Lubię mieszkać z rodzicami, bo wtedy odpadają mi wydatki związane z jedzeniem i rachunkami.. a tak? Musiałam wziąć kredyt studencki
1. dobre proporcje sa najbardziej sexy!
2. odkujesz sie jeszcze

Stary 2013-03-03, 18:39   #4224
moooniaaaa
Zakorzenienie

Bania, o której idziesz biegać?
My za jakieś 2 godziny, póki co R. leży na podłodze i macha ciężarkami, a ja leżę na kanapie pod kocem z laptopem jak skończony leń
Ale nie ma ch... , biorę się za bieganie
Stary 2013-03-03, 18:44   #4225
aniabaniaa
Zakorzenienie

ja chyba o 19, teraz oglądam ugotowanych ;D

Stary 2013-03-03, 19:01   #4226
agniesikk
Zakorzenienie

.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:

Ojjj, wspolczuje Moj TZ tez ma kredyt studencki, mam nadzieje, ze w przyszlym roku z tego zrezygnuje. Ciezko jest zaczynac zycie z kredytem na starcie. Ja w tym roku zaczynam płatne studia, ciekawe jak mi to wszystko wyjdzie finansowo.

Czas edycji: 2013-03-03 o 19:12
Stary 2013-03-03, 19:03   #4227
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba o 19, teraz oglądam ugotowanych ;D
My od piątku zostaliśmy odcięci od tv
Nikt w bloku nie ma sygnału, nie wiemy czy to wina kablówki czy czego, jutro sąsiedzi idą wyjaśniać sprawę, więc my czekamy na rozwój sytuacji :P
Stary 2013-03-03, 19:03   #4228
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne że tak wiele zależy od przeróżnych czynników, nie ma co generalizować
Ale myślę, ze w Polsce jest coraz cięzej studiować młodym, zdolnym ludziom. Raz, że na uczelnie państwowe cięzko jest się dostać mając zapewnioną pomoc jedynie ze szkoly - w wielu przypadkach trzeba wspomagać się korkami, zajęciami dodatkowymi, a to spore koszty. a dwa to wspomniany wczesniej koszt utrzymania, materiały. źle się dzieje
W Polsce to sie w ogole ciezko zyje Co nie zmienia faktu, ze Zachod to tez nie jest kraina mlekiem i miodem plynaca Chociaz duzo bym dala, zeby u nas bylo tak jak u nich:P
Stary 2013-03-03, 19:45   #4229
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
My od piątku zostaliśmy odcięci od tv
Nikt w bloku nie ma sygnału, nie wiemy czy to wina kablówki czy czego, jutro sąsiedzi idą wyjaśniać sprawę, więc my czekamy na rozwój sytuacji :P
ooooooo boże! to dlatego biegacie!

Ja jestem ju po bieganiu co prawda biegłam tylko 20 minut, ale zawsze to coś, i tak jestem z siebie dumna chyba zrobię jeszcze szok trening

zimno w uszka ;(

a, fajnie, ze biegasz z tzem! mój też chce biegać ze mną, ale on biega od czerwca :P także mam trochę czasu aby podciągnąć kondycję :P
Cytat:
W Polsce to sie w ogole ciezko zyje Co nie zmienia faktu, ze Zachod to tez nie jest kraina mlekiem i miodem plynaca Chociaz duzo bym dala, zeby u nas bylo tak jak u nich:P
daj spokój, ja jestem przerażona nie wiem. może jakoś to będzie

zaraz będą "bękarty wojny", jeszcze nie widziałam tego filmu!

Stary 2013-03-03, 19:54   #4230
moooniaaaa
Zakorzenienie

Rozgryzłaś nas :P
20min dobry wynik

A tak serio to ten kolega tak mnie zmotywował, dieta dietą, ale bieganie będzie moją podstawą. Pamiętam jak może 3 lata temu biegałam przebiegałam całą jesień i zimę, a na wiosnę jak wszyscy ruszyli to przestałam
Wiem, że bieganie działa na mnie lepiej niż jakieś ćwiczenia w domu albo z płytą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości