|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini!
Monia, gdzie kupiłaś ananasy w takiej cenie?! Jedyne miejsce, które przychodzi mi do głowy to Biedronka. A jemy ładnie, bo i jest powód
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
Monia:
mniam, ananasy no szukałam 2 miesiące i nie dostałam takiej pracy, jaką bym chciała. I chodzi też o fakt, że po studiach mam płacę minimalną, tak samo jak ktoś kto np. pracuje od liceum. Gdybym pracowała przez te 5 lat, a nie się uczyła miałabym już jakieś oszczędności. Teoretycznie zarobki po studiach powinny mi to zrekompensować, to + kasę włożoną w edukację, ale oczywiście w praktyce ma się to nijak ![]() No ale to wszystko z pracą po studiach jest strasznie skomplikowane - kierunki otwierają tyle miejsc ile mogą bo za każdego studenta mają kasę od państwa. A ludzie oczywiście wolą iść na łatwiejsze kierunki niż te potrzebne, politechniczne, nie mówię akurat o architekturze (jasne, że polski w szkole był łatwiejszy niż matma, więc wszyscy są "humanistami" - w praktyce oznacza to że są leniwi i nie chcą się uczyć trudniejszych rzeczy), wiec mamy samych socjologów, psychologów i kulturoznawców. Studiowanie jest modne, więc często idzie się na przypadkowe studia (bo nie trzeba płacić), i tak się to wszystko nakręca. Fajnie jest w Wielkiej Brytani, gdzie studia są płatne, a potem kredyt który wziąłeś - jeśli dostaniesz odpowiednio dobrą pracę - spłacasz w minimalnych ratach przez 30 lat. Wtedy się trzeba zastanowić, czy na pewno iść na studia. Fajnie też jest w Niemczech, gdzie prowadzone są badania rynku, i jak się okazuje że rynek jest przesycony ludźmi wykształconymi w danej dziedzinie - nie otwiera się miejsc na kierunku. Tak więc może być np 1 otwarte miejsce na psychologii, i 400 na informatyce. Ale Polska to Polska, nikt nie myśli perspektywicznie. Edit: sorry, rozpisałam się, nie musicie tego czytać
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że wybory edukacyjne mam za sobą i mam nadzieję, że nie będę musiała się kiedyś przekwalifikowywać :P
Cytat:
Dzisiaj tylko kwadrans hh, ale zawsze to coś, tak się pocieszam Kupiłam kostkę z dorsza, rozmroziłam i miałam robić kotlety,ale lipa nie mam bułki tartej ani zwykłej. Będę robiła jutro
|
|
|
|
|
#4204 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też jem zdrowo, kolorowo i czuję,że mogę wszystko zdjęć nie dam dzisiaj. aparat padł jak chciałam go włączyć. za każdym razem tak jest kiedy potrzebuje pstryknąć zdjęcie... zawsze się okazuje,że totalnie rozładowany. naładuje na noc i postaram się zrobić rano. jutro na dodatek o 10 jedziemy z tża rodzicami do jego siostry w góry. impreza, urodziny. sporo żarcia, ale zamierzam ćwiczyć Oni już wiedza,że jak ja przyjezdzam, to skacze wieczorem obok w pokoju przy TF Cytat:
ja dzisiaj odkurzałam, umyłam łazienkę i kuchnie...ale jakoś nie mogę się zabrać za porządki bardziej dokładnie m.in za szafą, pod łóżkiem ja ten pilates taaaak uwielbiam!! jak będziesz mieć tę rozpiskę to i tak podeślij. dzisiaj zrobiłam nogi, pośladki i wew. stronę ud. ledwo chodzę, ale gęba się cieszy też się zastanawiam,czy bede mieć siły na pilates, po TAKIEJ dawce ćwiczeń zobaczymy, czy w ogóle damy radę haha albo spuchniemy po 15 minutach, albo będziemy cisnąć.a co później? hmm... na p90x są 3 rozpiski. Każda trwa 30 dni. TŻ chcę wytrwać 90 dni no zobaczymy. Cytat:
noooo, pięknie,nie? brawo! trzymam kciuki za następne! kocham ananasy!! też chcę! Cytat:
pierwszy raz czytam taką nazwę :P no pewnie, zawsze coś. ja czasem jak nie mam bułki tartej, to blenderuje płatki kukurydziane ja tam się nie chwalę jadłospisem, bo mnie Sunday okrzyczy nie wiem czy ten 1000 kcal zjadam. ostatnio jakoś nie odczuwam potrzeby jedzenia dziwne nie? dopiero po ćwiczeniach czuję,że jest źle... uciekam się kąpać i spać. dobranoc
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dzień diety nr 4 zakończony sukcesem, ale ćwiczyć dalej mi się nie chce
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem trochę zabiegana i nie mam kiedy pisać, ale podrzucam do poczytania o zdrowym odżywaniu
Dietę trzeba byłoby zacząć od wyliczenia zapotrzebowania, ten kalkulator jest wiarygodny -> http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr Od tego odejmujemy 10-15% i wychodzi nam ilość kcal, jakie powinno spożywać się na redukcji. A potem wypadałoby policzyć, ile energii ma pochodzić z białka/tłuszczu/węgli - sprawdzający się podział wypada tak: 30%/30%/40 %. Jak już to wyliczymy, to trzeba wziąć po uwagę, że 1 g białka to 4 kcal, 1 g tłuszczu to 9 kcal i 1 g węgli to 4 kcal. Wyliczone kcal z zapotrzebowania dzielimy przez te kcal z poszczególnych składników i otrzymamy ilość gram, jaka przypada na białko, tłuszcze i węgle. Wtedy wystarczy odpowiednio skomponować menu, dorzucić do tego porządny trening i pięknieć Jakby coś było niejasne, to w ramach możliwości pomogę I gdybyście chciały ułożyć sobie siłowy do wykonywania w domu, to też mogę coś podrzucić Ja jestem in love z siłowym Buziaki!
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Sandej, aż miło patrzeć na Twoje zaangażowanie!
))Wiecie co? Wysłałam zdjęcie na konkurs NIVEA - ALBUM UCZUĆ i dzisiaj dostałam e-mail, że zostałam wyróżniona. Dostanę zestaw kosmetyków + mój ukochany lip butter o zapachu malinowym
|
#4208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą moja koleżanka studiuje teraz w Londynie, wystarała się o wszystkie stypendia, miała opłacane ze stypendium prywatne liceum itp. Chciałabym być taka przebojowa i odważyć się na studiowanie za granicą. Potem ma się 10x łatwiejsze życie niż po studiach u nas. Cytat:
![]() Gratuluję Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-03-02 o 17:49 |
||
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie nie mam blendera, cały czas twierdzę, że kupię jak kiedyś będę w ciąży ![]() Laura, gratuluję ![]() Dzisiaj w miarę dietetycznie chociaż trochę weekendowo I: po 13:00 bo o tej wstaliśmy z łóżka II: 17:00 - dwa kotlety z ryby (z piekarnika)+dwie kromki razowca. Na deser jogurt Aero (jadłyście ?)II: będzie pół makreli, mam jeszcze twarożek to dodam koperek albo ogórka. Wpadnie pewnie garść błonnika i ananas. Do tego dojdzie hh albo bieganie i jakos nie przeraża mnie te dietetyczne żarcie, idealnie nie jest, ale grunt, że trochę ograniczyłam węgle, wszelkie słodycze, fast foody, chrupki, piwo, majonez (dopiero na wielkanoc zjem ), białe pieczywo, soki i napoje, zamiast smażyć coś na patelni to wrzucam do piekarnika. Trochę więcej ruchu i będzie dobrze, mam nadzieję |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesik, wygrałam:
Lip Butter o zapachu maliny krem NIVEA Soft, krem NIVEA Creme ujędrniającybalsam do ciała Q10 Oczywiście pełnowymiarowe produkty Monia, a zdjęcie to z fb, z którego wycięłam sobie profilówkę ) Miało pokazywać uczucia, ale z drugiej strony nie chciałam przesłodzonej SŁIT FOCI ![]() Btw. nie boli Cię brak majonezu? Ja ubolewam jak nikt!
BLOG KULINARNY Z NACISKIEM NA WYPIEKI Piekarnik Laury ![]() Zapraszam do miejsca, gdzie objawia się prawdziwa miłość do kuchni. Edytowane przez Loriette Czas edycji: 2013-03-02 o 18:55 |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, mogłabyś polecić jakieś tabletki jak na żylaki, które są skuteczne? Zauważyłam dzisiaj na kostce u nogi pęknięte naczynka, na przedzie łydki, poza tym już od roku mi zaczynają pękać naczynka na twarzy
I chciałabym je czymś wzmocnić. Dodam, że mam cerę naczynkową, stąd te problemy (popękane naczynka na skrzydełkach nosa mam od zawsze).
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-03-02 o 19:57 |
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże jaki leniwy dzień Uwielbiam takie
|
|
|
|
|
#4213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym na litość: 19-latek to nie dziecko, jeśli idzie na studia nie myśląc o tym czy bedzie miał po nich co robić to ![]() Oczywiście abstrahując od faktu, że też nie rozumiem tego, że po tak wymagających studiach jak architektura nie ma pracy ![]() Cytat:
Dzisiaj sobie policze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Porównywałam koszt moich studiów (razem z materiałami) z przyjaciółka studiująca to samo w Wiedniu, generalnie to nie ma nawet o czym gadać- ona utrzymuje się jedynie z bycia studentem, bez żadnej pomocy rodziców (oni mieszkają w Polsce). Sorry ale nie, wcale nie mamy łatwiej
|
||||
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą nie rozumiem co to znaczy, że ktoś się utrzymuje z bycia samym studentem? Masz na myśli stypendia? Monia, dzięki A masz też problemy z pękającymi naczynkami? Widzisz efekty kuracji? U mnie w dużej mierze odpowiadają za to geny, mój dziadek miał naczynka, moja mama też ma. Ale chociaż żeby to jakoś zahamować...
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-03-02 o 20:51 |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4216 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() od jutra detoks, żywieniowy i alkoholowy! hahahahahah , wyobraziłam sobie mojego TZa na rolkach, bania Cytat:
tragedia to jest!no ale ja niesystematycznie ćwiczę, więc nie powinnam się dziwić, ale że one utrzymują się u Ciebie?! ![]() Cytat:
ma taki dobry kontakt z Twoim tatą? super! Cytat:
zartujesz?! spodobałoby Ci się! a jaka jest tego przyczyna, mam nadzieję, że nie zdrowotne niedyspozycje! Cytat:
a kraj posrany.................. ......................... ... to co się dzieje mnie przeraża ![]() HAHAHAHAHAHAAHAH! wykorzystam to przeciwko swojemu ;D Cytat:
Cytat:
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Bania
U MADE MY DAY OR NIGHT! I DON'T CARE!
|
#4218 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. ja też wolę mniej jeść. jak zjem trochę więcej, że czuję się syta, mam ochotę na jeszcze wiecej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
znać perspektywy jakie daje ukończenie to studiów to jedno, a pogodzenie tego z polskimi realiami, to drugie.. ![]() Cytat:
Kolega z klasy z lo jest chłopakiem z przeciętnej polskiej rodziny, nie oszukujmy się, rodziców czesto nie stać na to, aby utrzymać dziecko studiujące w innym mieście nie powiem, sa tez tacy, ktorym udaje sie pogodzenie pracy ze studiami, nie zerujac na rodzicach, ale generalnie tez chcialam powiedziec, ze studiowanie w polsce nie do konca jest studiowaniem bezplatnym :P ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- )swoją drogą patrzcie, jak niewiele trzeba, żeby wzbudzić radość drugiej osoby, wystarczy kilka słów
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no dobra, ale to też tak nie jest, że za granicą, to w ogóle się studiuje za darmo, że rodzice nie muszą nic dawać itp. Moja koleżanka, o której wcześniej pisałam, gdyby nie stypendia, kredyt studencki, nie miałaby szans, żeby studiować w Londynie, bo jej rodziców nie byłoby na to stać. Myślicie, że nie utrzymaliby jej na dziennych studiach np. w Warszawie?
Tak samo dlaczego osoby, które mieszkają w małych miejscowościach w Niemczech, to tam zostają na studia? Czasem pracowałam w miejscowości Holzminden, miasto z 20 tys mieszkańców i poznałam kilkoro ludzi, którzy studiują na takim zadupiu, bo ich nie stać na studiowanie np. w Berlinie czy Hamburgu. Dziewczyna, która mnie zapytała co chcę studiować, jak usłyszała, że złożyłam dokumenty na farmację, to zrobiła tak: i zapytała, ile w Polsce kosztują studia, bo w Niemczech farmacja i medycyna są bardzo drogie i większości nie stać, żeby posłać dziecko na takie kierunki itp.Nie stwierdziłam przecież, że w Polsce to się studiuje w ogóle bez żadnych opłat, że rodzice mają lekko, także nie wiem skąd Twój oburzony post, Bita Śmietana. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-03-03 o 00:38 |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no dobra, ale to też tak nie jest, że za granicą, to w ogóle się studiuje za darmo, że rodzice nie muszą nic dawać itp. Moja koleżanka, o której wcześniej pisałam, gdyby nie stypendia, kredyt studencki, nie miałaby szans, żeby studiować w Londynie, bo jej rodziców nie byłoby na to stać. Myślicie, że nie utrzymaliby jej na dziennych studiach np. w Warszawie?
Tak samo dlaczego osoby, które mieszkają w małych miejscowościach w Niemczech, to tam zostają na studia? Czasem pracowałam w miejscowości Holzminden, miasto z 20 tys mieszkańców i poznałam kilkoro ludzi, którzy studiują na takim zadupiu, bo ich nie stać na studiowanie np. w Berlinie czy Hamburgu. Dziewczyna, która mnie zapytała co chcę studiować, jak usłyszała, że złożyłam dokumenty na farmację, to zrobiła tak: i zapytała, ile w Polsce kosztują studia, bo w Niemczech farmacja i medycyna są bardzo drogie i większości nie stać, żeby posłać dziecko na takie kierunki itp.
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne, nie ma innej opcji :P żadne fuksjowe, amarantowe itp., ma być pudrowy róż
Dzisiaj dieta zawieszona ![]() Ale wieczorem idziemy biegać, wczoraj był u nas kumpel, schudł 20kg, szykuje się do jakiegoś maratonu. |
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze raz dziękuję ) Może Twoje przekonanie jest związane z tym, że jestem proporcjonalna i tyle A co do kosztów studiowania w Polsce to nawet się nie odzywam, bo czasami mam wrażenie, że niewiele mi brakuje do bycia kloszardem. Lubię mieszkać z rodzicami, bo wtedy odpadają mi wydatki związane z jedzeniem i rachunkami.. a tak? Musiałam wziąć kredyt studencki
|
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, ze w Polsce jest coraz cięzej studiować młodym, zdolnym ludziom. Raz, że na uczelnie państwowe cięzko jest się dostać mając zapewnioną pomoc jedynie ze szkoly - w wielu przypadkach trzeba wspomagać się korkami, zajęciami dodatkowymi, a to spore koszty. a dwa to wspomniany wczesniej koszt utrzymania, materiały. źle się dzieje No a sama Anglia to kraj cięzki do studiowania, nie tylko dla nas, ale i dla samych anglików, pamiętam protesty, że studia są drogie. niee wiem też dlaczego przyjęło się, że studia muszą mieć wszyscy, dużo ludzi ma parcie na mgr przed nazwiskiem, nie do końca wiadomo : po co :P (tak jak pisala bodajze Slodkoostra - mgr turystykji rekreacji, praca w sklepie.) dużo można by o tym dyskutowac ![]() Cytat:
ja biegam! od dzisiaj! Cytat:
2. odkujesz sie jeszcze
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Bania, o której idziesz biegać?
My za jakieś 2 godziny, póki co R. leży na podłodze i macha ciężarkami, a ja leżę na kanapie pod kocem z laptopem jak skończony leń ![]() Ale nie ma ch... , biorę się za bieganie |
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba o 19, teraz oglądam ugotowanych ;D
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
.
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-03-03 o 19:12 |
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, ze Zachod to tez nie jest kraina mlekiem i miodem plynaca |
|
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ju po bieganiu zimno w uszka ;( a, fajnie, ze biegasz z tzem! mój też chce biegać ze mną, ale on biega od czerwca :P także mam trochę czasu aby podciągnąć kondycję :P Cytat:
nie wiem. może jakoś to będzie ![]() zaraz będą "bękarty wojny", jeszcze nie widziałam tego filmu!
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Rozgryzłaś nas :P
20min dobry wynik A tak serio to ten kolega tak mnie zmotywował, dieta dietą, ale bieganie będzie moją podstawą. Pamiętam jak może 3 lata temu biegałam przebiegałam całą jesień i zimę, a na wiosnę jak wszyscy ruszyli to przestałam ![]() Wiem, że bieganie działa na mnie lepiej niż jakieś ćwiczenia w domu albo z płytą |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Piekarnik Laury

Za tydzień mój Informatyk musi przyjechać i to naprawić, bo ja już nie mam nerwów!
Chyba założę nowego maila i jeszcze raz zapiszę się do newslettera. Chociaż jak Ty zaczniesz cisnąć P90x, to Ci nie będzie potrzebny żaden pilates
Skoro już teraz zaczniesz tak zaawansowany trening

i jakos nie przeraża mnie te dietetyczne żarcie, idealnie nie jest, ale grunt, że trochę ograniczyłam węgle, wszelkie słodycze, fast foody, chrupki, piwo, majonez (dopiero na wielkanoc zjem
I chciałabym je czymś wzmocnić. Dodam, że mam cerę naczynkową, stąd te problemy (popękane naczynka na skrzydełkach nosa mam od zawsze).

)
i zapytała, ile w Polsce kosztują studia, bo w Niemczech farmacja i medycyna są bardzo drogie i większości nie stać, żeby posłać dziecko na takie kierunki itp.