|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
Sama liczba kalorii nie wystarczy, trzeba jeść jeszcze odpowiednią ilość białka, tłuszczu, węgli. Bo jedząc 1400 w postaci samych węgli się nie schudnie Zasada jest taka: Obliczamy BMR plus aktywność fizyczna. Od tego odejmujemy 100-200 kcal. Jemy czysto trzymając się mnie więcej proporcji białka/tłuszczu/węgli. Nie obcinamy za dużo, by w ramach zastoju zostawić sobie pole manewru. |
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla 2 osTo : Składniki: pół paczki szpinaku ( ja robilam ze świerzego) 4 jajka łyżka masła sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Wbić jajka i dokładnie wymieszać. Trzymać na ogniu, aż jajka będą odpowiednio ścięte. |
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyśmy w tym samym czasie
![]() Przy niewielkie aktywności Twoje zapotrzebowanie wynosi 1860, jak dodasz ćwicznia to wzrośnie do 2140. I teraz decyzja Twoje dodajesz ćwiczenia czy nie? Ja bym spróbowała zacząć od 1800 kcal. Możesz spróbować od rozkładu 30/30/40 Białko:1800 *0,3 = 540 /4 = 130 g białka Tłuszcz: 1800 *0,3 = 540/9 = 60 g tłuszczu Węglowodany 1800* o,4 = 720/4 = 180 g węgli Spróbuj trzymać się takiego rozkładu, jasne, ze to nie laboratorium, ale dobrze by było byś zbliżała się do takich wartości. |
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wrocilam z pracy i padam. W pracy jadlam ladnie...a w domu stoi zurek i niewiem czy go zjesc bo lodowka zaswiecila pustkami....
Inka witaj ![]() Johambina witaj
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie weszłam na Twój blog i tam zostalam....
![]() w sensie zaczytania się
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Przez weekend podglądałam Was cały czas, ale dziś dopiero odpaliłam kompa - wczoraj zrobiłam sobie detox i nie oglądałam tv nawet, o kompie nie wspominając. Generalnie umieram, dziś dostałam @, więc będę się ważyć i mierzyć w następnym tygodniu. W piątek i wczoraj zjadłam kilka orzechów (myślałam, ze mnie PMS rozniesie), zabronionych na diecie, ale wyszłam z założenia, że lepiej kilka orzechów, niż pizzę i paczkę czipsów, więc zapominam i nic się nie stało ![]() Też się muszę wziąć za bieganie, niech się tylko @ skończy, czas rozruszać stare kości Poza tym ok, właśnie gotuję brązowy ryż, będzie z jabłkami i jogurtem. O właśnie, robicie same jogurt? Ja robię już od dłuższego czasu i jest pyszny, i wiem jaki jest skład ![]() Niuuuunia, Ty chyba wcinasz dużo jogurtów, może będziesz sobie sama produkować? Wystarczy kupić mleko w kartonie, UHT - czyli pozbawione bakterii, podgrzać byle zimne nie było, wlać do pojemnika i dodać naturalnego jogurtu, który ma żywe kultury bakterii jogurtowych (ja dodaję taki, który nie ma w składzie mleka w proszku - kupuję w Lidlu 1,5 %). Zamykam pojemnik, opatulam ręcznikiem i na drugi dzień mam litr jogurtu w cenie 1 litra mleka Bakterie się mnożą, jogurt się robi i jest pyszny! Czasem może się trochę wody zebrać na górze, ale wystarczy wymieszać i już. Taki zimny z lodówki jest super, jem go codziennie ![]() No dobra, zmykam stąd. Miłego popołudnia
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gdzieś coś kiedyś czytałam.Z mężem ciągle w strefie ciszy jesteśmy... |
||
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
do jogurtów jest dobry grzybek tybetański
![]() ja jakiś czas temu dostalam od jednej z forumek i sobie hodowałam na mleku...do czasu kiedy mój mąż się zapomniał i potraktowal go metalową łyżką.... i zabil mi grzybka ![]() teraz bym chętnie takiego przyadoptowała.....
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Scio
Przetrzyj szlak do małża i zagaj pierwsza po scysji martha Jakie orzechy są niedozwolone na diecie? Włoskie można jeść o ile mi wiadomo...Ja czasem w tygodniu zjem garstkę... I nie uważam tego za wybryk Jadę do domku. Do zobaczyska wieczorem ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
To...to...żyje...?...?... ? ![]() A czemu Twój facet go zabił??? Użarł go czy jak?
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://grzybektybetanski.pl/ tu masz więcej ![]() zasada jest jedna podstawowa: zero metaluprzy hodowli... mąż zapomnial...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie z tego co wiem to ziemne nie wskazane. Włoskie są najlepsze na diecie, mają sporo białka, migdały, laskowe...
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem na diecie Montignaca
Orzechy są zabronione ze względu na połączenie węglowodanów i tłuszczy
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co myślicie o skakance??
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
fajna sprawa...
ja nawet doszlam do tego ze zakupiłam takową... z licznikiem i wisi na drzwiach
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Skakanka jest super, ale jak sie ma nadwage to ciezko sie z tym tłuszczykiem skacze i gnaty bardzo obciąża. Przynajmniej ja tak mialam ;/ |
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka nie wiem jak się skacze na skakance przy nadwadze ale przy otyłości 3 stopnia nawet dobrze
tyle że w poprzednim mieszkaniu nie miałam za wiele miejsca a tu dopiero się wnieśliśmy więc nie długo
Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-03-03 o 16:57 |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam malo miejsca.....
i kurcze kolana trochę szwankują bo jednak do tej pory nosiły jakieś 20kg mniej teraz od kilku lat, tak gdzieś od 5 noszą więcej więc zaczynają sie buntować.... właśnie pozeram sałatkę: salata, papryka, kiełki rzodkiewki, ogórek i sos (olej lniany, ocet jablkowy i sos sojowy) pyyycha a na kolację mam plan zjeść watrobkę duszoną i surówkę z kapusty kiszonej....
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
A moje szwankuja po zrzuceniu 20kg...z przetrenowania...
|
|
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz o grzybku tybetańskim słyszę. Gdzie go można kupić?
|
#4733 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Ale tu produkcja idzie jak mnie nie ma
hejooo wszystkimCytat:
Cytat:
Tak jak pisze Monia tu nic ciekawego nie ma ale jak będziesz w okolicy to zapisz mnie jako pierwszą w kalendarzu my tak faktycznie ok. 15km od siebie z Monią, w realu się jeszcze nie znamy ale będziemy nad tym pracować![]() Cytat:
Ja też mam jakiś kryzys 2tyg. waga stała, później wzrosła, spadła o 300g i znów wzrasta Cytat:
za centymetry Cytat:
za wagę - ja trzymam dietę i coś nie halo jestOo czosnek ![]() Cytat:
za wybór orzechów.Tak ja bardzo lubię jogurt, po za tym jest tani więc jem na potęgę ![]() Nawet mam ten przepis na dysku tylko wahałam się jak to wyjdzie ale skoro polecasz spróbuje a co![]() A jak długo może taki zrobiony jogurcik stać? Cytat:
Oo matko mi się ten grzybek z ostrym odjazdem skojarzył pewnie dlatego, że oglądałam ostatnio film, w którym najedli się grzybów i mieli jazdy![]() Oluuu gdzie się ukrywasz razem z Sss, Milenką, Kasiunią, Sunshine?? A nie mówiąc już nic o Marysieńce, Yennie Snape, mon cheri, witamince itd...???
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-03-03 o 18:42 |
|||||||
|
|
|
#4734 |
|
Rozeznanie
|
A Stiria witaj
gdzieś mi musiałaś umknąć ![]() Dobrze teraz sprawy bieżące Asiu ja wystartuję jutro z oczyszczaniem, bo w czwartek nieoczekiwanie muszę być w pełnej gotowości. A nie wiem jak mój organizm się zachowa wole nie ryzykować![]() Dziś trzymam ładnie dietę, z resztą jak cały tydzień i jutro pewnie będzie wzrost - przynajmniej wczoraj był Dziś korzystając z ładnej pogody grałam z moim czteronogim skarbem w piłkę przez godzinę wróciłam brudna i ośliniona - skubany co raz lepszą taktykę ma
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-03-03 o 18:59 |
|
|
|
#4735 |
|
Przyczajenie
|
Skakanka jest super, ale trzeba trochę uważać, bo łatwo nadwyrężyć stawy i nabawić się zakwasów. Jest sporo tutorialina YT jak ćwiczyć ze skakanką. Męczy cudownie
Na początku ćwiczyłam interwałowo, skakanka plus bieg w miejscu.Niestety przeprowadziłam się i nie mam już mieszkania na parterze i 4 metrów nad sobą, ale na pewno powrócę. Muszę poczekać na trochę lepszą pogodę, żeby wykorzystać łąkę koło domu. Nadal jeszcze nie mogę się zmotywować do biegania, więc u mnie pozostaje rower i ćwiczenia w domu. |
|
|
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rano było 75,9, ale i tak się zważę rano - oficjalnie. Mam nadzieję, że już się pożegnam z 76, bo pragnę spadku jak niczego innego ![]() Po oczyszczaniu nie spadło mi nic, nawet zaliczyłam mały wzrost, prawie 1kg, mimo porządnego płukania kiszek ale teraz powoli spada, więc jest ok.
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Niuu ciągle strefa ciszy, tylko oficjalne komunikaty mówimy.
|
|
|
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
Znam ten stan, nie zbyt go lubię chyba, że akurat jestem obrażona
wtedy cała sytuacja jest do zniesienia. Eh to zostaje mi życzyć szybkiego pojednania
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Co do skakanki, czy biegania, to pewnie większość ortopedów odradziłaby z uwagi na obciążenie stawów... ale ja nie potrafię sobie biegania odmówić...
![]() A z tymi orzechami... nie ufam dietom, które zakazują orzechów, owoców i innych naturalnych smakołyków
|
#4740 | |
|
Rozeznanie
|
k
Cytat:
brzuch mam jak balon, cycki spuchnięte, boli mnie cale podbrzusze mam na przemian nerwa ,potem ryczę a na koniec pękam ze śmiechu. do tego moi domownicy bez mojej pomocy bąka sami nie umieją puścić.....co chwila coś ode mnie chcą. mam ochotę uciec. do tego tak mi się chce żreć że masakra normalnie nie panuję nad tym.....no i poległam zjadłam 2 cukierki czekoladowe - śliwki w czekoladzie ![]() teraz możecie mnie bić..... ![]() niunia fajnie ze zauważyłaś moją nieobecność ps. jutro się nie ważę
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

gdzieś coś kiedyś czytałam.

za centymetry
pewnie dlatego, że oglądałam ostatnio film, w którym najedli się grzybów i mieli jazdy
brzuch mam jak balon, cycki spuchnięte, boli mnie cale podbrzusze mam na przemian nerwa ,potem ryczę a na koniec pękam ze śmiechu. do tego moi domownicy bez mojej pomocy bąka sami nie umieją puścić.....co chwila coś ode mnie chcą. mam ochotę uciec. do tego tak mi się chce żreć że masakra normalnie nie panuję nad tym.....no i poległam zjadłam 2 cukierki czekoladowe - śliwki w czekoladzie